![]() |
#3811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3450954 0]jeśli Ci się podoba to oczywiście że tak ja bym zakładała i wszystkie opinie miała w de..
![]() ![]() ![]() a nie wypada to przyjśc w dresie jak pisałam ![]() ![]() Dokładnie. ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
w porównaniu z kremową sukienką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Konto usunięte
|
jeśli Cie to bardzo dręczy, wybierz kolorowe dodatki, np żakiet, buty, pasek, szal w jakichś naprawdę żywych kolorach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zadomowienie
|
Spoczko
![]() Wiedziałam że porusze te "staroświeckie" tą sukienką ![]() A tak poza tym- to widziałam dzisiaj faceta na przystanku w puchatej zimowej kurtce !!! ![]() Nie rozumiem naubierać się tak grubo a potem pocić sie w tym ![]() Chyba że ci ludzie sie nie pocą.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3450930 3]absolutnie nie, tak samo jak nie rozumiem "braku szacunku" który niby ma przejawiać osoba ubrana na biało ![]() nie rozumiem też najazdu że to nie wypada - nie wypada przyjsc w dresie najwyżej ![]() Zgadzam się.
![]() |
#3815 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Sukienka jest prześliczna (uwielbiam takie ![]() ![]() Po prostu dzień ślubu ma być dniem Panny Młodej, która chce się wyróżniać. Też pewnie nie chciałybyście się zlać na swoich zdjęciach ślubnych z gośćmi, pewnie również w tym celu to wymyślono ![]() By the way, co sądzicie o kolorowych butach do ślubu? Bo mi się szalenie podobają (oczywiście nie jakieś tandetne satypodobne itd...), tym bardziej, że białe są zazwyczaj paskudne, no i zakłada się je raz. A jeszcze wrzucam zdjęcie z bloga, który lubię, buty ślubne, jeszcze takich nie widziałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Konto usunięte
|
ja uważam że nie ma co generalizować, pan młody zleje sie pewnie w jedno z innymi panami w garniturach, no chyba że nie wiem, będzie miał odjechany kolor, albo założy smoking
![]() przecież widać że ta sukienka różni się od sukni ślubnej ![]() ![]() a kolorowe buty mi się podobają, jak najbardziej TAK ![]() białych szpilek nie noszę raz, mam fajne i pasują mi do pewnych ubrań ![]() Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-06-04 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
Żona Gargamel
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3451106 6]ja uważam że nie ma co generalizować, pan młody zleje sie pewnie w jedno z innymi panami w garniturach, no chyba że nie wiem, będzie miał odjechany kolor, albo założy smoking
![]() przecież widać że ta sukienka różni się od sukni ślubnej ![]() ![]() a kolorowe buty mi się podobają, jak najbardziej TAK ![]() białych szpilek nie noszę raz, mam fajne i pasują mi do pewnych ubrań ![]() Myślę, że Panu Młodemu zwisa i powiewa, że się z kimś zlewa, dlatego napisałam tylko o kobicie ![]() ![]() ![]() ![]() Co do białych butów - w moich okolicach, mimo, że to małe miasto nie jest i jest multum sklepów - NAPRAWDĘ ciężko znaleźć ładne, białe buty ślubne. Szczerze to jeszcze takich nie widziałam, 90% to klasyczne kaczuchy z wielkim czubem (albo ścięte na prosto) wiązane na kostce, które się absolutnie nie nadają do noszenia ![]() Aczkolwiek widziałam ostatnio śliczne białe szpilki z Zary, ale rozmawiałam o nich z koleżanką, która wychodzi za mąż i mówiła, że owszem śliczne, przymierzała ale na wesele się nie nadają bo nie trzymają stopy (z tyłu jest gumka). I weź tu człowieku coś znajdź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
ja tam (kiedyś w przyszłości) planuję iść do ślubu w jakiś ładnych ozdobnych balerinach i problem z głowy, a i kiedyś je założę
![]()
#3820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja bym ubrala niebieskie buty
![]()
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
Był kiedyś na szafie taki wieszak, biała suknia ślubna z niebieską/chabrową szarfą w pasie i do tego pod kolor buty i kwiaty
![]() Jeśli kiedyś będzie mi dane brać ślub to planuję właśnie coś takiego ![]() Apropo mody ślubnej to rozwalają mnie welony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Raczkowanie
|
czasem tu was podglądam i tak myślałam, że nic mnie nie zdziwi na ulicy. Do dzisiaj...
Nie wiem co myśleć na temat czarnej koronkowej sukienki połączonej z takimi grubymi, góralskimi, kremowymi zakolanówkami w butach na obcasie i do tego niebieską skórą. Chyba nie znam się na modzie. (wiem, że taki opis nie oddaje konkretnie ubioru ale robić zdjęcia z ukrycia to tak nie bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bulwersujących kremowych kiecek. Na ślubie moja mama i teściowa założyły kremowe kiecki. Jakoś mi to ślubu nie zepsuło i też przeżyłam. Powiem Wam tak... cały dzień zaślubin, to jest mieszanina stresu, mega emocji i chaosu... po czasie niewiele się z niego pamięta, bo się było na pełnych obrotach praktycznie 24 godziny. Ja wstawałam koło 7, żeby zdążyć do fryzjerki, potem czekanie na gości, przebieranie się, ślub, wesele do 4-5 nad ranem... noc poślubna wyglądała tak, że padliśmy z M. na twarz i spanie. Za to dzień poślubny już był o wiele milszy ![]() ![]() Ogólnie, nie rozumiem kobitek, które się przejmują każdym szczególikiem. I tak jak mają nas obgadać, to to zrobią, nawet jeśli wszystko będzie idealnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zadomowienie
|
Ja miałam do ślubu szaro-różowe buty, do tego sukienka miała szara szarfę i kokardę. Do tego miałam różowe paznokcie
![]() Co do ubierania się na biało na wesele-na moim weselu kilka pań miało białe sukienki, co zauważyłam dopiero na zdjęciach, jakoś nikt nie miał mimo to problemów z identyfikacją panny młodej ![]() ![]()
![]() |
#3826 |
Żona Gargamel
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
moj sasiad mial z przyszla malzonka prosbę, aby wszyscy goscie na slubie mieli jasne (biale, kremowe, bezowe ubrania) . Faceci takowe garnitury tez
![]() nie ma pojecia jak im to wyszlo
![]() |
#3828 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() byłam w niedzielę na komunii i nawet w kościele, nie mówiąc już o uroczystości rodzinnej, nie było nikogo w dobrze dobranym garniaku. jak już garniak jakoś wyglądał, to pod spodem krył koszulę z krótkim rękawem... niedobrane do typu koszuli krawaty, większość garniaków za dużych, tandetnych... polacy chyba nigdy się nie nauczą kupować garniturów! mój TŻ, uświadomiony w tej kwestii czuł się jak król w dobrze skrojonej marynarce hehe.
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-06-05 o 06:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
maszyna, nie człowiek
|
No co wy, życie bez wiążącego waszą dwójkę świętym węzłem bankowym kredytu na wesele spod szyldu "zaproś rodzinę wuja Mietka, 50 lat się nie widzieliśmy"? Nuuuda
![]() A tak szczerze to sama tez postawiłabym na dobry obiad dla najbliższych.
![]() |
#3830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3831 |
maszyna, nie człowiek
|
Ech, w takim wypadku powiedziałabym, że przychodzić nie muszą, ale to nasz dzień i swoim głupim uporek zrobią przykrość mnie i swojemu synowi
![]() ![]()
#3832 |
Konto usunięte
|
mam wrażenie że biała albo jasna sukienka u jakiejś osoby z gości bardziej przeszkadzają zbulwersowanej rodzinie niż samej pannie mlodej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
My postawiliśmy na tradycję i nie żałujemy. Branie ślubu kościelnego x lat później dla mnie nie ma już takiej magii. Poza tym nam wesele sprezentowali rodzice, bo nie wiedzieli specjalnie co nam kupić a my ani na mieszkanie nie zbieraliśmy, ani na samochód. Poza tym, o ile z mojej strony rodziny, bym zaprosiła tylko rodziców i babcię, a resztę olała, to od strony M. rodzina jest tak zżyta, że ciężko byłoby kogoś nie zaprosić. Przy okazji, nawet jeśli jakiegoś wujka nie widziałam dłuugi czas, to mogłam go zobaczyć, mimo, że mam z nim słaby kontakt. A nawet jeśli z nim nie pogadam, to przynajmniej rodzina przy stole odnowi kontakty. Poza tym, fajnie raz w życiu poczuć się jak księżniczka w długiej białej kiecce z welonem
![]() Ale co kto lubi, jak ktoś chce bez tradycji, to ok, jak ktoś chce tradycyjnie, to też ok. Mnie ani to, ani to nie rozwala. Natomiast... na chrzciny chcę zaprosić tylko tych, co będą na święta Bożego Narodzenia w rodzinnym mieście, czyli naszych rodziców, dziadków i tych, co akurat przyjadą do rodziny M. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-06-05 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3451558 8]mam wrażenie że biała albo jasna sukienka u jakiejś osoby z gości bardziej przeszkadzają zbulwersowanej rodzinie niż samej pannie mlodej ![]() ![]() przypomnial mi sie watek ze Slubnego, ktory robil niedawno furore, o pannie, ktorej facet mial byc swiadkiem na slubie kolegi (przyjaciela?) - i miala ona pretensje, ze przyszla Panna Mloda chcialaby byc najwazniejsza na swoim weselu xD.
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zadomowienie
|
a ja lubię chodzić na wesela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Szef ds. Wymianek
|
jesli nie znasz tego watku, poczytaj, tam jest wiecej tego typu kwiatkow - na przyklad, ze przyszla Para Mloda chce rozbic zwiazek autorki watku, bo przez dwie godziny facet autorki nie bedzie z nia siedzial przy stoliku na imprezie, no i pojada do kosciola innymi samochodami. a autorka chciala spedzic TEN dzien razem ze swoim misiem, od poczatku do konca i nie pozwoli zniszczyc ich zwiazku, o!
![]() tylko uwazaj, zeby przy czytaniu dzidzia nie przyszla dzien wczesniej na swiat ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie czytam ten wątek, że też ja go nie widziałam wcześniej
![]()
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
MonikaFaustyna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=615075
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.