|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Przyszłam się pochwalić że beta dzisiaj 537
![]() Zazdroszczę Wam tego wylegiwania się... |
|
|
|
#3812 | |
|
Rozeznanie
|
Pozwoliłam sobie zaprosić Cię
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
no i super ![]() Nie ma czego zazdrościć - wyrzuty sumienia zżerają okropnie Ja ci znowuż tej bety zazdroszczę
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
)))))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A maż ugotuje coś dla Was czy kazał Tobie odpocząć i wprowadził dietę sucharkową ![]() Cytat:
Cytat:
Mamy swoje drzewko i w tym roku nam nie owocowało i jabłonki to samo a tak je uwielbiam...Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja tam bez zastanowienia oddam moje wylegiwanie się za fasolkę
|
||||||
|
|
|
#3815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
a na deser lody i wszyscy zadowoleni![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż szczerze uważam, że za bardzo się nakręciłaś i nakręcasz męża. Powiem ci, że my z Tż, a w zasadzie to ja miałam ciśnienie wyliczałam dni płodne i seks w te wyliczone dni to najgorszy seks jaki mi się zdarzył. Mało tego! Miałam pretensje do Tż, że akurat nie ma ochoty. Masakra teraz mi wstyd ![]() Nie muszę chyba pisać, że na tej podstawie wynikały kłótnie? Ja byłam zawiedziona, że wyliczam, biegam po ginekologach, a on się nawet te 15 minut nie może poświęcić. Oczywiście żadnego dziecka z tego nie było. I to przez kilka cykli. Ciąża jest dopiero jak wyluzowaliśmy. Miałam paskudne wyniki hormonów i obronę na karku. Spóźniający się okres nawet nie dał mi do myślenia, bo to przecież przez hormony i stres Cytat:
Cytat:
Piękna A mi się chce spać
|
|||
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko - poddaj się i idź spać
nie ma to jak kilkanaście godzin dobrego snu... nawet z tż-tem się śmialiśmy, że ja nie jem za dwoje, ale za dwoje śpię hahah ja 7,5 godz i dla dzidziusia 7,5 hahahdzisiaj stanęłam na wadze i znów ponad kg mniej, a ważyłam się w ciągu dnia ooo widać, że ciąża to dobry sposób na chudnięcie ![]() Pradip - w sumie ja bym wizyt co 2 tygodnie chyba nie chciała, poza tym wiele dziewczyn chyba chodzi również prywatnie, atak to i ja mogę. Chciałabym mieć choć ze 2-3 ginekologiczne w całej ciąży i przynajmniej ze 4 skany, ale z drugiej strony jak wszystko będzie OK, to może rzeczywiście nie potrzeba więcej... jak przejdę tutaj całą ciążę, to pewnie więcej będę mogła powiedzieć
|
|
|
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo z moim tempem to jest ryzyko, ze się na sanki umówimy
|
|
|
#3819 | ||
|
Zakorzenienie
|
dla nas też?
![]() No to uciekaj spac sen to zdrowie Cytat:
Małż mój chyba też zaszedł bo jak wróciłam do domu to spał i chrapie do tej pory ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3820 | |
|
Rozeznanie
|
Magdus - a miałaś odpoczywać i niegotowac
domowe hamburgery - pycha. Nawet ostatnio mówiliśmy z mężem, ze trzeba by kiedyś zrobić na obiad ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Uwijam się. Myśl o opalaniu na Twoich włościach będzie mnie dodatkowo motywować
|
|
|
#3821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo chce juz dzidzie a na waszym przykladzie widac ze nic z tego nie bedzie jak bede miec takie podejscie Dziekuje za cenne rady Dzis juz 25 dzien coraz blizej ![]() Cytat:
i jak dostane @ to zbadamy , poniewaz wole wiedziec ze z nami wszystko ok i na sppokojnie sie starac niz zastanawiac czy moze z nami jest cos nie tak ? a tak bedzie jasnosc i swiety spokoj a nie daj boze oakzaloby sie ze cos nie tak a ja np pol roku mialam nadzieje a nic z tego i tak nie moglo wyjsc , to lepiej np leczenie podjac wczesniej , nas troche nagli tez moja umowa, nie wiadomo jak to bedzie czy czasem nie beda zwalniac itd chcialabym to wykorzystac i zajsc w ciaze bo i tak na zawsze tu pracowac nie bede mogla![]() Jak powiedzialam mezowi to najpierw nie chcial bo myslal ze to trzeba tam na miejscu oddac material a jak sie dowiedzial ze mozna dowiezc to mowil ze to dobry pomysl ze sam chetnie sie upewni ze wszystko ok
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-09 o 08:49 |
||
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasencje
![]() Myślałam, że mi dzisiaj tempka dzisiaj skoczy, bo wydaje mi się, że jestem coraz bliżej owu, a tu niezły spadek ). Chyba w następnym cyklu z nich zrezygnuję, bo drogie, a tylko mniedenerwują , a skupię się na mierzeniu temperatury i obserwacji siebie i zobaczymy co z tego wyjdzie Mąż zmęczony, więc wczoraj mieliśmy dzień odpoczynku Poza tym gorąc straszny Termometr nadal nie przyszedł, ale dopiero wczoraj go wysłali, tak że czekam ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Oj, no pewnie, że fajnie A tłumaczenie kończyłam jeszcze wczoraj rano
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
Fajnie że się z mężem dogadałaś i też jestem zdania ze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć nawet jeśli w naszym przypadku wiemy i niewiele z tym robimy ale może dlatego moje nakręcanie się jest mniejsze :/ Cytat:
O ile dobrze pamiętam to termometr zamawiałaś poleconym to lada chwila powinien dojść. Ja Wiesiołek zwykłym listem to sobie jeszcze poczekam Miłego dnia |
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poleconym i mam nadzieję, że listonosz wrzuci mi go do skrzynki, bo nie chce mi się iść na pocztę
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mógłby wrzucić bo kwitować odbioru nie trzeba. Normalnie wrzuca Ci takie polecone? Wysłałam Ci zaproszenie na ovu |
|
|
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na takich przynajmniej nie zbankrutujesz
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam Was
Cytat:
Ale to niestety mega droga sprawa Cytat:
Kochana, a przypomnij mi, jaki Wam wyszedł problem? i czy robiliście powtórkę już po operacji?
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, mamy "R" na skrzynce i wypełniliśmy na poczcie taki druczek, żeby nakm wrzucali polecone do skrzynki jeśli się mieszczą ![]() Zaraz przyjmę! |
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/testy-owulacyjne-o...343325241.html to takie paski zanuzasz w moczu i czekasz chwile i pokazuje jak dwie mocne kreski lub ta druga mocniejsza od testowe to jest pozytywny , u mnie pozytywny wychodzi tylko jeden dzien w cyklu ( nie wiem czy tak powinno byc ?) na drugi dzien druga kreska jest juz bladziutka 3 cykle tak testowalam i zawsze tak samo i podczas objawow owulacyjnych czyli wg mnie dzialaja dobrze ![]() w tym cyklu mialam @ 15 go czerwca , kochalismy sie 27 wieczorem 28 rano i wieczorem 29 ( test wykazal wieczorem pozotyw ) wiec zadzialalismy znowu :P 30 i 1 na poprawke tez :P i sie okaze co z tego bedzie :P jak nic to przyjme nowa strategie w nast meisiacu :Ppo okresie nie bedzie milosci i zaatakujemy tuz pzred owulacja calym arsenalem:P bo w tym cyklu po okresie tez sobie dzialalismy :P
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wczoraj mąż powiedział, że on się boi, żeby to się nie stało mechaniczne i rutynowe, więc nie przyjmujemy "strategii", tylko lecimy na spontanie
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tez twoj 1 cs?? kiedy dowiesz sie czy cos sie zadzialalo czy dopiero proba bedzie ? my tez nie popadamy w pzresade teraz mam 25 dzien cyklu wiadomo ze nie zajde w ciaze a wczoraj wieczorem nie odmowilismy sobie przyjemnosci poprostu w terminie owulacji staramy sie bardziej
|
|
#3833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jak się wpadnie w zbyt duże wyliczanie i planowanie to seks przestaje być fajny, a zaczyna być czysto "reprodukcyjny", a to frustruje i daje odwrotny efekt. Trochę się zapędziliśmy w tą stronę i przestało być miło. Ale teraz wyluzowaliśmy i jest o niebo lepiej ![]() Wpaula - uważajcie tylko, żeby plemniki nie były zbyt długo "przeleżałe", bo to też niedobrze. Maksymalnie do 5 dni abstynecji. Mówi się nawet, że najlepiej jak się działa co 2-3 dzień. Ale ile w tym prawdy to też nie wiadomo
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i termin najbliższej @ to 25 lipca, tak że jeszcze duuużo czasu...Cytat:
Już jeden raz prawie taki mieliśmy, to nas trochę przestraszyło Co drugi - trzeci dzień jest fajnie
|
||
|
|
|
#3835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż ma leniwe plemniczki po zabiegu już ich nie badał. Stwierdziłam że do powrotu od teściowej nie będziemy kombinować i podchodzę do tematu całkiem na luzie. Właściwie to przez brak lekarza nie mam innego wyboru Na innym wątku jest dziewczyna której Tż tez tak ma i miała mi napisać co robią żeby rozruszać żołnierzyki ale już kilka razy obiecywała i nic a mi głupio się codziennie dopytywać.Cytat:
a i jak dojdzie Ci termometr to zacznij go używać dopiero od kolejnego cyklu czyli za 10 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trąbią od rana o pięknej pogodzie w całej Polsce a ja dopiero pierwszy promień słońca ledwo przebijający się przez chmury dostrzegłam przed chwila czyżbym miała aż tak brudne okna
|
|||||
|
|
|
#3836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisalas w poscie ze czekasz na termometr ja sobiekiedys kupilam taki microlife ale nie uzywalam danwo , chyba tez musze zaczac i wlasnie zmierzylam sobie temperature i mam 37, 3 jestem w szoku :O bo dobrze sie czuje a nie na jak stan podgoraczkowy ;/ mam nadzieje ze nie syzkuje sie dla mnie jakas infekcja nienawidze byc chora
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-09 o 10:40 |
||
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hihihi, dokładnie, za 10 miesięcy Chociaż w ciąży też przecież można mierzyć temperaturę Ooo, nieinformowanie jest niezłe Ale mój się zawsze pyta czy to już ![]() No ale i pewnie później miałaś poprzedni @? |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak byś chciała - ponoć w klinice Novum jest jakiś lekarz, który specjalizuje się w poprawianiu jakości nasienia i jakieś cuda potrafi zrobić w tym temacie. Moja gin mi wspominała, ale nie pamiętam jego nazwiska - mogę dopytać, jak będę u niej następnym razem. A pogoda, nie jest taka najgorsza.. przynajmniej trochę oddechu można złapać po tych upałach
|
|
|
#3839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny!
Cytat:
taka przerwa może nie być dobra bo faktycznie plemniki po 5 dniach abstynencji "tracą swoją moc" ;P Cytat:
co racja to racja, ja też zaliczyłam już taki cykl chyba 2 miesiące temu i to były najgorsze przytulanki w życiu... Cytat:
37,3 ładna temperatura jak na 2 fazę cyklu oby nie spadła!
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałam że mamy takie przychodnie na nfz/ Właśnie dotarł mój wiesiołek
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

no i super
Ja ci znowuż tej bety zazdroszczę

nasz balkon 2*2 jest w słońcu tylko do 11 rano i nawet nie ma się jak na nim wyłożyć
klask i:
? lepiej od razu wykluczyc
miałam ciśnienie wyliczałam dni płodne i seks w te wyliczone dni to najgorszy seks jaki mi się zdarzył. Mało tego! Miałam pretensje do Tż, że akurat nie ma ochoty. Masakra teraz mi wstyd