Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 16:18   #3811
ag9
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Przyszłam się pochwalić że beta dzisiaj 537

Zazdroszczę Wam tego wylegiwania się...
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:25   #3812
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Na ovufriend nick taki sam jak tutaj
Pozwoliłam sobie zaprosić Cię

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

no i super

Nie ma czego zazdrościć - wyrzuty sumienia zżerają okropnie Ja ci znowuż tej bety zazdroszczę
Stary 2013-07-08, 16:51   #3813
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:

Rewelacja! Ciesz sie swoim szczęściem)))))

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:04   #3814
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj też nam się uda

A działkę mamy za Sulejówkiem, w Chobocie koło Halinowa
Fajnie się tak wyrwać ze stolicy w taką pogodę
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Po pierwsze, nie mogę, bo muszę pisać już mnie ścigają, a ja się opierdz....am (i do tego pisania nie mogę się zmusić...)

Po drugie, nie mam gdzie się wylegiwać na tym słonku nasz balkon 2*2 jest w słońcu tylko do 11 rano i nawet nie ma się jak na nim wyłożyć Chyba muszę Twój ogród nawiedzić
Nie no to faktycznie zbieraj się od jutra i pisz a jak juz skończysz to korzystaj z mojego ogródka do woli
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hejka! Ja się właśnie smaże na balkonie)) miałam ciężki ostatni tydzień w pracy i dziś jako, że to pierwszy wolny dzień postanowilam przeznaczyc go tylko dla siebie! Nawet mąż zabronił mi gotować

Ale Ci fajnie A maż ugotuje coś dla Was czy kazał Tobie odpocząć i wprowadził dietę sucharkową
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - ja potwierdzenie ciąży miałam zrobione przez GP (czyli lekarza ogólnego), potwierdzeniem jest pozytywny test ciążowy heheh, ale dzięki temu, on wysyła list do szpitala i oni wtedy zapraszają mnie na pierwszą wizytę Jednak jakby nie patrzył to prowadzą tutaj na prawdę wiele ciąż i widocznie taki system nie jest najgorszy. Oczywiście w razie jakiegoś nagłego przypadku można zgłosić się do szpitala w każdej chwili. Raczej nie stosuje się żadnych leków podtrzymujących w razie plamień w pierwszych tygodniach, po prostu pozwalają naturze działać, czy to dobre czy nie ciężko ocenić. Ja w razie czego mam polskie kliniki więc gdyby mnie coś bardzo niepokoiło to zawsze mogę tam podejść.
WIem wiem, naczytałam sie juz o tej Waszej metodologii prowadzenia ciąży ale nie wiem co o tym myśleć. Niby jest to logiczne ale jakbym była na Twoim miejscu i czytała jak dziewczyny piszą ze chodzą na wizytu co 2 tygodnie to by mnie nerwy zżarły
Cytat:
Malgos - zakręcona coś jestem.. miałam o tych czereśniach napisać i zapomniałam A ja też dzisiaj kupiłam uwielbiamy oboje z TŻ i odkąd wróciliśmy codziennie wcinamy aż nas brzuchy bolą Ale tak szybko się skończą, że żal nie jeść
A czuje mega niedosyt czereśniowy w tym roku Mamy swoje drzewko i w tym roku nam nie owocowało i jabłonki to samo a tak je uwielbiam...
Cytat:

klask i:
Ja tam bez zastanowienia oddam moje wylegiwanie się za fasolkę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:22   #3815
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Ale Ci fajnie A maż ugotuje coś dla Was czy kazał Tobie odpocząć i wprowadził dietę sucharkową
Zrobiłam domowe hamburgery a na deser lody i wszyscy zadowoleni

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-08, 19:22   #3816
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
dzis 24 dzien cyklu cykle mam okolo 30 dni sluzu mam az za duzo hmm tak mowila gine, przed staraniami bylam u ginekologa , zrobilam hormony wszystkie prywatnie wszystkie w normie, zrobilam tez grupe krwi , badania na toxo i cytomagalie chyba , pzreciwciala rozyczki i zoltaczki , morofologie , cytologie usg w tym cyklu nie robilam ale wczesniej jak bylam to lekarka mowila ze byla owulacja bo pecherzyk pekl czy zdarza mi sie

poczekam z testem do @ tak jak mowicie i zobaczymy chociAZ NIBY CZESTO WIE SIE ze jest sie w tym odmiennym stanie a ja nie mam przeczuc nie doszukuje sie objawow nie mam ich w ogole ;p pozyjemy zobaczymy i na pewno dam znac

Jak sie nie uda to przed owulka pojde do gine na usg zeby zobaczyla czy to blisko a i oddam nasienie do zbadania , bo jak cos z nim nie tak to po co tracic pol roku np jak i tak sie nie uda? lepiej od razu wykluczyc

nie potwierdzilam w tym cyklu , we wczesniejszym bylam i wg pani gine doszlo do owulacji, od zawsze mialam dziwne objawy owulacji w ten dzien mnie klulo w jajniku , mega ilosc wydzieliny az mokro , i czesto tez plamienie brazowe w tym dniu. a teraz w tym cyklu jak mialam te objawy jak zawsze zrobilam test owulacyjny i w tym samym dniu wyszly 2 krechy , a na nast dzien juz byla tylko jedna. W ogole 2 lekarki powiedzialy mi ze jestem baaaardzo plodna , cos tam mowily ze mam duzo pecherzykow czy czegos tam i zebym sie dobrze zabezpieczala bo latwo moge zajsc w ciaze:O to zylam z myslalmi ze to sprawa wybitnie prosta zajsc w ciaze a teraz troszke was podczytalam i juz wiem ze nie ma latwo , a najgorsze to jest chyba to oczekiwanie i ze te cykle tak dlugo trwaja ;/

Wiesz chyba musze go zapytac co to oznacza sie bardziej postarac hehe:P jak mi tak powiedzial a i dodal jeszce ze spokojnie ulozymy plan dzialania i sie bardziej postaramy , to mowie ale jaki plan dzialania bo ja nie znam innego niz kochac sie pzred owulacja w trakcie i po :P ale moze o czyms nie wiem :P
No to jesteście solidnie przygotowani. Teraz tylko korzystać z dobrodziejstw miłości małżeńskiej i czekać na II kreski
Chociaż szczerze uważam, że za bardzo się nakręciłaś i nakręcasz męża. Powiem ci, że my z Tż, a w zasadzie to ja miałam ciśnienie wyliczałam dni płodne i seks w te wyliczone dni to najgorszy seks jaki mi się zdarzył. Mało tego! Miałam pretensje do Tż, że akurat nie ma ochoty. Masakra teraz mi wstyd
Nie muszę chyba pisać, że na tej podstawie wynikały kłótnie? Ja byłam zawiedziona, że wyliczam, biegam po ginekologach, a on się nawet te 15 minut nie może poświęcić.
Oczywiście żadnego dziecka z tego nie było. I to przez kilka cykli.

Ciąża jest dopiero jak wyluzowaliśmy. Miałam paskudne wyniki hormonów i obronę na karku. Spóźniający się okres nawet nie dał mi do myślenia, bo to przecież przez hormony i stres

Cytat:
Gegee- tylko kwestia tego, że jak tutaj nie robią tego genetycznego, to i w trakcie ciąży chyba nie są podejmowane żadne działania, nawet jak by mogli, a w samolot też chyba nie będzie wskazane wsiadać...
Nie będę myślała negatywnie mój dzidziuś będzie zdrowy

Pradip - czy późno to nie wiem, moja znajoma pierwszą wizytę miała w 19tyg - to dopiero jest późno fakt, że ja byłam prywatnie, ale jeszcze niewiele było widać

Dziewczyny ale mam lato tutaj aż czuć je w powietrzu!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

WPaula - a ja mam troszkę odmienne zdanie i uważam, że trzeba troszkę czasu na początek. Statystyki mówią, że w 1cs udaje się 30% zdrowych par.
Mi w 5tym cyklu gin powiedziała, że jak się nie uda jeszcze przez 3 cykle to wtedy na badania z nasieniem tż-ta, ale ja stwierdziłam, że poczekamy i na spokojnie (najlepsze, że byłam już w ciąży a o tym nie wiedziałam i lekarka pytała skąd wiem, że nie jestem w ciąży, a ja twardo, że na pewno nie). Najlepiej działa jak się o tym wcale nie myśli
Co do tego, że się wie, że jest się w ciąży, to chyba większość z nas tutaj miało zupełnie odwrotnie dla mnie to było zaskoczenie, bo to jeden z cykli kiedy się nie zabezpieczaliśmy ale nie trafialiśmy w owu i tak jakby sobie odpuściliśmy; Justii też poszła na żywioł i też zdziwiona, KozieMleko to samo
Zgadzam się

Cytat:

Piękna

A mi się chce spać
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:15   #3817
Malgos_12
Zakorzenienie

Koziemleko - poddaj się i idź spać nie ma to jak kilkanaście godzin dobrego snu... nawet z tż-tem się śmialiśmy, że ja nie jem za dwoje, ale za dwoje śpię hahah ja 7,5 godz i dla dzidziusia 7,5 hahah
dzisiaj stanęłam na wadze i znów ponad kg mniej, a ważyłam się w ciągu dnia ooo widać, że ciąża to dobry sposób na chudnięcie

Pradip - w sumie ja bym wizyt co 2 tygodnie chyba nie chciała, poza tym wiele dziewczyn chyba chodzi również prywatnie, atak to i ja mogę. Chciałabym mieć choć ze 2-3 ginekologiczne w całej ciąży i przynajmniej ze 4 skany, ale z drugiej strony jak wszystko będzie OK, to może rzeczywiście nie potrzeba więcej... jak przejdę tutaj całą ciążę, to pewnie więcej będę mogła powiedzieć
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:33   #3818
Gegee
Rozeznanie

Cytat:

Nie no to faktycznie zbieraj się od jutra i pisz a jak juz skończysz to korzystaj z mojego ogródka do woli
Tylko żebym się jeszcze na lato załapała bo z moim tempem to jest ryzyko, ze się na sanki umówimy
Stary 2013-07-08, 20:52   #3819
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Zrobiłam domowe hamburgery a na deser lody i wszyscy zadowoleni
dla nas też?
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A mi się chce spać
No to uciekaj spac sen to zdrowie
Cytat:
Koziemleko - poddaj się i idź spać nie ma to jak kilkanaście godzin dobrego snu... nawet z tż-tem się śmialiśmy, że ja nie jem za dwoje, ale za dwoje śpię hahah ja 7,5 godz i dla dzidziusia 7,5 hahah
dzisiaj stanęłam na wadze i znów ponad kg mniej, a ważyłam się w ciągu dnia ooo widać, że ciąża to dobry sposób na chudnięcie

Pradip - w sumie ja bym wizyt co 2 tygodnie chyba nie chciała, poza tym wiele dziewczyn chyba chodzi również prywatnie, atak to i ja mogę. Chciałabym mieć choć ze 2-3 ginekologiczne w całej ciąży i przynajmniej ze 4 skany, ale z drugiej strony jak wszystko będzie OK, to może rzeczywiście nie potrzeba więcej... jak przejdę tutaj całą ciążę, to pewnie więcej będę mogła powiedzieć
Oczywiście że wszystko będzie OK
Małż mój chyba też zaszedł bo jak wróciłam do domu to spał i chrapie do tej pory
Cytat:
Tylko żebym się jeszcze na lato załapała bo z moim tempem to jest ryzyko, ze się na sanki umówimy
no to uwijaj się kochana
Stary 2013-07-08, 21:17   #3820
Gegee
Rozeznanie

Magdus - a miałaś odpoczywać i niegotowac domowe hamburgery - pycha. Nawet ostatnio mówiliśmy z mężem, ze trzeba by kiedyś zrobić na obiad

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:

Gdzieś czytałam, że jak wszystko przebiega prawidłowo, to 2-3 usg są wystarczające. A ponoć maluszek też za bardzo nie lubi jak się go ogląda za często. Sonda od usg jest dla niego bardzo glosna i nieprzyjemna. Tak wiec moze takie podejście nie jest takie najgorsze i ma swoje uzasadnienie? Będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

no to uwijaj się kochana
Uwijam się. Myśl o opalaniu na Twoich włościach będzie mnie dodatkowo motywować
Stary 2013-07-09, 08:19   #3821
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
No to jesteście solidnie przygotowani. Teraz tylko korzystać z dobrodziejstw miłości małżeńskiej i czekać na II kreski
Chociaż szczerze uważam, że za bardzo się nakręciłaś i nakręcasz męża. Powiem ci, że my z Tż, a w zasadzie to ja miałam ciśnienie wyliczałam dni płodne i seks w te wyliczone dni to najgorszy seks jaki mi się zdarzył. Mało tego! Miałam pretensje do Tż, że akurat nie ma ochoty. Masakra teraz mi wstyd
Nie muszę chyba pisać, że na tej podstawie wynikały kłótnie? Ja byłam zawiedziona, że wyliczam, biegam po ginekologach, a on się nawet te 15 minut nie może poświęcić.
Oczywiście żadnego dziecka z tego nie było. I to przez kilka cykli.

Ciąża jest dopiero jak wyluzowaliśmy. Miałam paskudne wyniki hormonów i obronę na karku. Spóźniający się okres nawet nie dał mi do myślenia, bo to przecież przez hormony i stres
Mam nadzieje ze uda powstrzymac mi sie nakrecenie i wyluzowac w nast cyklu Bardzo chce juz dzidzie a na waszym przykladzie widac ze nic z tego nie bedzie jak bede miec takie podejscie Dziekuje za cenne rady Dzis juz 25 dzien coraz blizej

Cytat:
No to dobrze że wiesz że ból faktycznie oznacza owulacje bo są dziewczyny które tak myślą a na usg okazuje się że boli je przed albo po owu i nie trafiali z mężem w ten czas

A skąd jesteś? w Wawie podstawowe badanie od 100zł
jetsem ze szczecina i u nas z tego co zobaczylam kosztuje 70 zl i jak dostane @ to zbadamy , poniewaz wole wiedziec ze z nami wszystko ok i na sppokojnie sie starac niz zastanawiac czy moze z nami jest cos nie tak ? a tak bedzie jasnosc i swiety spokoj a nie daj boze oakzaloby sie ze cos nie tak a ja np pol roku mialam nadzieje a nic z tego i tak nie moglo wyjsc , to lepiej np leczenie podjac wczesniej , nas troche nagli tez moja umowa, nie wiadomo jak to bedzie czy czasem nie beda zwalniac itd chcialabym to wykorzystac i zajsc w ciaze bo i tak na zawsze tu pracowac nie bede mogla
Jak powiedzialam mezowi to najpierw nie chcial bo myslal ze to trzeba tam na miejscu oddac material a jak sie dowiedzial ze mozna dowiezc to mowil ze to dobry pomysl ze sam chetnie sie upewni ze wszystko ok
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-09 o 08:49
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:17   #3822
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cześć lasencje

Myślałam, że mi dzisiaj tempka dzisiaj skoczy, bo wydaje mi się, że jestem coraz bliżej owu, a tu niezły spadek Nie wiem już o co chodzi. Te testy owu też mnie już wnerwiają, kilka dni temu myślałam, że wyszedł pozytywny, ale to było za wcześnie, a teraz cały czas wychodzą negatywne (tak mi się wydaje ). Chyba w następnym cyklu z nich zrezygnuję, bo drogie, a tylko mniedenerwują , a skupię się na mierzeniu temperatury i obserwacji siebie i zobaczymy co z tego wyjdzie

Mąż zmęczony, więc wczoraj mieliśmy dzień odpoczynku Poza tym gorąc straszny

Termometr nadal nie przyszedł, ale dopiero wczoraj go wysłali, tak że czekam

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Fajnie się tak wyrwać ze stolicy w taką pogodę
Oj, no pewnie, że fajnie Miałam co prawda trochę pracy, bo dzióbałam jedno małe zlecenie tłumaczeniowe, ale i tak grillik był grany i wypoczęliśmy na słoneczku A tłumaczenie kończyłam jeszcze wczoraj rano
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:18   #3823
Pradip
Zakorzenienie

Witajcie
Cytat:

Uwijam się. Myśl o opalaniu na Twoich włościach będzie mnie dodatkowo motywować
moje włosci ale żeś strzeliłą
Cytat:
jetsem ze szczecina i u nas z tego co zobaczylam kosztuje 70 zl i jak dostane @ to zbadamy , poniewaz wole wiedziec ze z nami wszystko ok i na sppokojnie sie starac niz zastanawiac czy moze z nami jest cos nie tak ? a tak bedzie jasnosc i swiety spokoj a nie daj boze oakzaloby sie ze cos nie tak a ja np pol roku mialam nadzieje a nic z tego i tak nie moglo wyjsc , to lepiej np leczenie podjac wczesniej , nas troche nagli tez moja umowa, nie wiadomo jak to bedzie czy czasem nie beda zwalniac itd chcialabym to wykorzystac i zajsc w ciaze bo i tak na zawsze tu pracowac nie bede mogla
Jak powiedzialam mezowi to najpierw nie chcial bo myslal ze to trzeba tam na miejscu oddac material a jak sie dowiedzial ze mozna dowiezc to mowil ze to dobry pomysl ze sam chetnie sie upewni ze wszystko ok
Widzisz już coraz mniej zostało do testowania
Fajnie że się z mężem dogadałaś i też jestem zdania ze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć nawet jeśli w naszym przypadku wiemy i niewiele z tym robimy ale może dlatego moje nakręcanie się jest mniejsze :/
Cytat:
Cześć lasencje

Myślałam, że mi dzisiaj tempka dzisiaj skoczy, bo wydaje mi się, że jestem coraz bliżej owu, a tu niezły spadek Nie wiem już o co chodzi. Te testy owu też mnie już wnerwiają, kilka dni temu myślałam, że wyszedł pozytywny, ale to było za wcześnie, a teraz cały czas wychodzą negatywne (tak mi się wydaje ). Chyba w następnym cyklu z nich zrezygnuję, bo drogie, a tylko mniedenerwują , a skupię się na mierzeniu temperatury i obserwacji siebie i zobaczymy co z tego wyjdzie

Taki nagły spadek często poprzedza albo nawet jest właśnie owulacją
O ile dobrze pamiętam to termometr zamawiałaś poleconym to lada chwila powinien dojść. Ja Wiesiołek zwykłym listem to sobie jeszcze poczekam

Miłego dnia
Stary 2013-07-09, 09:28   #3824
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
O ile dobrze pamiętam to termometr zamawiałaś poleconym to lada chwila powinien dojść. Ja Wiesiołek zwykłym listem to sobie jeszcze poczekam
Ooo, widzisz, nie wiedziałam. Ciekawa jestem w takim razie co będzie jutro No poleconym i mam nadzieję, że listonosz wrzuci mi go do skrzynki, bo nie chce mi się iść na pocztę
Stary 2013-07-09, 09:40   #3825
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, widzisz, nie wiedziałam. Ciekawa jestem w takim razie co będzie jutro No poleconym i mam nadzieję, że listonosz wrzuci mi go do skrzynki, bo nie chce mi się iść na pocztę
Jutro będzie środa dziś działajcie
Mógłby wrzucić bo kwitować odbioru nie trzeba. Normalnie wrzuca Ci takie polecone?
Wysłałam Ci zaproszenie na ovu
Stary 2013-07-09, 09:40   #3826
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć lasencje

a jakich uzywasz ? moze zamow sobie tansze na necie ? ja mam takie paskowe 12 zl 20 szt i wydaje mi sie ze bardzo dobrze dzialaja testuje owulacje od 3 mies i zawsze wynik pozytywny jest wtedy kiedy mam objawy owulacyjne czyli jak na moj gust dzialaja sprawnie, na drugi dzien po pozytywie objawy mijaja i test juz negatywny , na 100% nie wiem czy sie sprawdzaja bow ciazy jeszce nie jestem 1ms ale na takich przynajmniej nie zbankrutujesz
Stary 2013-07-09, 09:42   #3827
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
a jakich uzywasz ? moze zamow sobie tansze na necie ? ja mam takie paskowe 12 zl 20 szt i wydaje mi sie ze bardzo dobrze dzialaja testuje owulacje od 3 mies i zawsze wynik pozytywny jest wtedy kiedy mam objawy owulacyjne czyli jak na moj gust dzialaja sprawnie, na drugi dzien po pozytywie objawy mijaja i test juz negatywny , na 100% nie wiem czy sie sprawdzaja bow ciazy jeszce nie jestem 1ms ale na takich przynajmniej nie zbankrutujesz
Kupuję w Rossmannie 5 sztuk za 24 zł A te Twoje bardzo wyraźnie pokazują jak jest wynik pozytywny i jesteś go pewna na 100%? Dałabyś mi linka do nich?
Stary 2013-07-09, 09:43   #3828
Gegee
Rozeznanie

Witam Was

Cytat:
Cześć lasencje

Nie przejmuj się testami owu. Dziewczyny narzekają, że różnie to z nimi bywa. Najlepszą metodą jest chyba mierzenie temperatury (chociaż wiadomo, też trzeba z przymrużeniem oka do tego podchodzić). Nie mówiąc oczywiście o monitoringu, na którym to już masz pewność co i jak i kiedy Ale to niestety mega droga sprawa

Cytat:

moje włosci ale żeś strzeliłą

Widzisz już coraz mniej zostało do testowania
Fajnie że się z mężem dogadałaś i też jestem zdania ze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć nawet jeśli w naszym przypadku wiemy i niewiele z tym robimy ale może dlatego moje nakręcanie się jest mniejsze :/

Miłego dnia
A co? obraziłam Twoje hektary, tak skromnym epitetem?

Kochana, a przypomnij mi, jaki Wam wyszedł problem? i czy robiliście powtórkę już po operacji?
Stary 2013-07-09, 09:44   #3829
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro będzie środa dziś działajcie
Mógłby wrzucić bo kwitować odbioru nie trzeba. Normalnie wrzuca Ci takie polecone?
Wysłałam Ci zaproszenie na ovu
No dziś mam nadzieję, że podziałamy

Tak, mamy "R" na skrzynce i wypełniliśmy na poczcie taki druczek, żeby nakm wrzucali polecone do skrzynki jeśli się mieszczą

Zaraz przyjmę!
Stary 2013-07-09, 09:59   #3830
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupuję w Rossmannie 5 sztuk za 24 zł A te Twoje bardzo wyraźnie pokazują jak jest wynik pozytywny i jesteś go pewna na 100%? Dałabyś mi linka do nich?
tutaj masz link ale niekoniecznie trzeba u tego spzredawcy bo tych testow jest sporo na innych aukcjach

http://allegro.pl/testy-owulacyjne-o...343325241.html

to takie paski zanuzasz w moczu i czekasz chwile i pokazuje jak dwie mocne kreski lub ta druga mocniejsza od testowe to jest pozytywny , u mnie pozytywny wychodzi tylko jeden dzien w cyklu ( nie wiem czy tak powinno byc ?) na drugi dzien druga kreska jest juz bladziutka 3 cykle tak testowalam i zawsze tak samo i podczas objawow owulacyjnych czyli wg mnie dzialaja dobrze

w tym cyklu mialam @ 15 go czerwca , kochalismy sie 27 wieczorem 28 rano i wieczorem 29 ( test wykazal wieczorem pozotyw ) wiec zadzialalismy znowu :P 30 i 1 na poprawke tez :P i sie okaze co z tego bedzie :P jak nic to przyjme nowa strategie w nast meisiacu :Ppo okresie nie bedzie milosci i zaatakujemy tuz pzred owulacja calym arsenalem:P bo w tym cyklu po okresie tez sobie dzialalismy :P
Stary 2013-07-09, 10:03   #3831
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj masz link ale niekoniecznie trzeba u tego spzredawcy bo tych testow jest sporo na innych aukcjach

to takie paski zanuzasz w moczu i czekasz chwile i pokazuje jak dwie mocne kreski lub ta druga mocniejsza od testowe to jest pozytywny , u mnie pozytywny wychodzi tylko jeden dzien w cyklu ( nie wiem czy tak powinno byc ?) na drugi dzien druga kreska jest juz bladziutka 3 cykle tak testowalam i zawsze tak samo i podczas objawow owulacyjnych czyli wg mnie dzialaja dobrze

w tym cyklu mialam @ 15 go czerwca , kochalismy sie 27 wieczorem 28 rano i wieczorem 29 ( test wykazal wieczorem pozotyw ) wiec zadzialalismy znowu :P 30 i 1 na poprawke tez :P i sie okaze co z tego bedzie :P jak nic to przyjme nowa strategie w nast meisiacu :Ppo okresie nie bedzie milosci i zaatakujemy tuz pzred owulacja calym arsenalem:P bo w tym cyklu po okresie tez sobie dzialalismy :P
Fajna aukcja, dzięki!

Mi wczoraj mąż powiedział, że on się boi, żeby to się nie stało mechaniczne i rutynowe, więc nie przyjmujemy "strategii", tylko lecimy na spontanie
Stary 2013-07-09, 10:09   #3832
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajna aukcja, dzięki!

Mi wczoraj mąż powiedział, że on się boi, żeby to się nie stało mechaniczne i rutynowe, więc nie przyjmujemy "strategii", tylko lecimy na spontanie
no na spontanie to najlepsza strategia to tez twoj 1 cs?? kiedy dowiesz sie czy cos sie zadzialalo czy dopiero proba bedzie?

my tez nie popadamy w pzresade teraz mam 25 dzien cyklu wiadomo ze nie zajde w ciaze a wczoraj wieczorem nie odmowilismy sobie przyjemnosci poprostu w terminie owulacji staramy sie bardziej
Stary 2013-07-09, 10:10   #3833
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Fajna aukcja, dzięki!

To chyba najlepsza "strategia" bo jak się wpadnie w zbyt duże wyliczanie i planowanie to seks przestaje być fajny, a zaczyna być czysto "reprodukcyjny", a to frustruje i daje odwrotny efekt. Trochę się zapędziliśmy w tą stronę i przestało być miło. Ale teraz wyluzowaliśmy i jest o niebo lepiej

Wpaula - uważajcie tylko, żeby plemniki nie były zbyt długo "przeleżałe", bo to też niedobrze. Maksymalnie do 5 dni abstynecji. Mówi się nawet, że najlepiej jak się działa co 2-3 dzień. Ale ile w tym prawdy to też nie wiadomo
Stary 2013-07-09, 10:15   #3834
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
no na spontanie to najlepsza strategia to tez twoj 1 cs?? kiedy dowiesz sie czy cos sie zadzialalo czy dopiero proba bedzie?

my tez nie popadamy w pzresade teraz mam 25 dzien cyklu wiadomo ze nie zajde w ciaze a wczoraj wieczorem nie odmowilismy sobie przyjemnosci poprostu w terminie owulacji staramy sie bardziej
To nasz pierszy cs (mam nawet w podpisie ) i termin najbliższej @ to 25 lipca, tak że jeszcze duuużo czasu...

Cytat:
To chyba najlepsza "strategia" bo jak się wpadnie w zbyt duże wyliczanie i planowanie to seks przestaje być fajny, a zaczyna być czysto "reprodukcyjny", a to frustruje i daje odwrotny efekt. Trochę się zapędziliśmy w tą stronę i przestało być miło. Ale teraz wyluzowaliśmy i jest o niebo lepiej

Wpaula - uważajcie tylko, żeby plemniki nie były zbyt długo "przeleżałe", bo to też niedobrze. Maksymalnie do 5 dni abstynecji. Mówi się nawet, że najlepiej jak się działa co 2-3 dzień. Ale ile w tym prawdy to też nie wiadomo
No właśnie tego też się boję - żeby to nie było czysto reprodukcyjne Już jeden raz prawie taki mieliśmy, to nas trochę przestraszyło

Co drugi - trzeci dzień jest fajnie
Stary 2013-07-09, 10:28   #3835
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
A co? obraziłam Twoje hektary, tak skromnym epitetem?

Kochana, a przypomnij mi, jaki Wam wyszedł problem? i czy robiliście powtórkę już po operacji?
No jasne moje latyfundia zasługują na bardziej arystokratyczne nazewnictwo
Tż ma leniwe plemniczki po zabiegu już ich nie badał. Stwierdziłam że do powrotu od teściowej nie będziemy kombinować i podchodzę do tematu całkiem na luzie. Właściwie to przez brak lekarza nie mam innego wyboru Na innym wątku jest dziewczyna której Tż tez tak ma i miała mi napisać co robią żeby rozruszać żołnierzyki ale już kilka razy obiecywała i nic a mi głupio się codziennie dopytywać.
Cytat:
No dziś mam nadzieję, że podziałamy

Tak, mamy "R" na skrzynce i wypełniliśmy na poczcie taki druczek, żeby nakm wrzucali polecone do skrzynki jeśli się mieszczą

Zaraz przyjmę!
No to owocnych działań
a i jak dojdzie Ci termometr to zacznij go używać dopiero od kolejnego cyklu czyli za 10 miesięcy
Cytat:
co za strategia
Cytat:
Fajna aukcja, dzięki!

o i ja sie z tym zgadzam i mojego nawet nie informuje kiedy jest szansa
Cytat:
To nasz pierszy cs (mam nawet w podpisie ) i termin najbliższej @ to 25 lipca, tak że jeszcze duuużo czasu...
Nie przesadzaj z moimi cyklami to kiedy Ty będziesz testować ja będę dopiero koło owu

Trąbią od rana o pięknej pogodzie w całej Polsce a ja dopiero pierwszy promień słońca ledwo przebijający się przez chmury dostrzegłam przed chwila czyżbym miała aż tak brudne okna
Stary 2013-07-09, 10:36   #3836
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:

nio bedziemy uwazac , tak mysle ze maz dluzej nawet niz 5 dni by nie wytrzymal hehe

Cytat:

to wcale nie az tak duzo czasu , starsznie syzbko ten czas leci pisalas w poscie ze czekasz na termometr ja sobiekiedys kupilam taki microlife ale nie uzywalam danwo , chyba tez musze zaczac i wlasnie zmierzylam sobie temperature i mam 37, 3 jestem w szoku :O bo dobrze sie czuje a nie na jak stan podgoraczkowy ;/ mam nadzieje ze nie syzkuje sie dla mnie jakas infekcja nienawidze byc chora

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-09 o 10:40
Stary 2013-07-09, 10:37   #3837
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Tż ma leniwe plemniczki po zabiegu już ich nie badał. Stwierdziłam że do powrotu od teściowej nie będziemy kombinować i podchodzę do tematu całkiem na luzie. Właściwie to przez brak lekarza nie mam innego wyboru Na innym wątku jest dziewczyna której Tż tez tak ma i miała mi napisać co robią żeby rozruszać żołnierzyki ale już kilka razy obiecywała i nic a mi głupio się codziennie dopytywać.

No to owocnych działań
a i jak dojdzie Ci termometr to zacznij go używać dopiero od kolejnego cyklu czyli za 10 miesięcy

Nie przesadzaj z moimi cyklami to kiedy Ty będziesz testować ja będę dopiero koło owu

Trąbią od rana o pięknej pogodzie w całej Polsce a ja dopiero pierwszy promień słońca ledwo przebijający się przez chmury dostrzegłam przed chwila czyżbym miała aż tak brudne okna
Oni jakiegoś żelu używają, ale nie wiem jak się dokładnie nazywa

Hihihi, dokładnie, za 10 miesięcy Chociaż w ciąży też przecież można mierzyć temperaturę

Ooo, nieinformowanie jest niezłe Ale mój się zawsze pyta czy to już

No ale i pewnie później miałaś poprzedni @?
Stary 2013-07-09, 10:46   #3838
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
No jasne moje latyfundia zasługują na bardziej arystokratyczne nazewnictwo

No to owocnych działań

co za strategia

Mojemu też problem wyszedł przy ilości ruchliwych postępowo (25% przy normie powyżej 32%), ale na szczęście nadrabia ilością żołnierzyków, więc wychodzi w sumie ok. Jak będziesz znała sposób na polepszenie tego parametru to mam nadzieję, że dasz znać

Jak byś chciała - ponoć w klinice Novum jest jakiś lekarz, który specjalizuje się w poprawianiu jakości nasienia i jakieś cuda potrafi zrobić w tym temacie. Moja gin mi wspominała, ale nie pamiętam jego nazwiska - mogę dopytać, jak będę u niej następnym razem.

A pogoda, nie jest taka najgorsza.. przynajmniej trochę oddechu można złapać po tych upałach
Stary 2013-07-09, 11:31   #3839
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

hej Dziewczyny!
Cytat:

taka przerwa może nie być dobra bo faktycznie plemniki po 5 dniach abstynencji "tracą swoją moc" ;P

Cytat:
Fajna aukcja, dzięki!

co racja to racja, ja też zaliczyłam już taki cykl chyba 2 miesiące temu i to były najgorsze przytulanki w życiu...

Cytat:
nio bedziemy uwazac , tak mysle ze maz dluzej nawet niz 5 dni by nie wytrzymal hehe

to wcale nie az tak duzo czasu , starsznie syzbko ten czas leci pisalas w poscie ze czekasz na termometr ja sobiekiedys kupilam taki microlife ale nie uzywalam danwo , chyba tez musze zaczac i wlasnie zmierzylam sobie temperature i mam 37, 3 jestem w szoku :O bo dobrze sie czuje a nie na jak stan podgoraczkowy ;/ mam nadzieje ze nie syzkuje sie dla mnie jakas infekcja nienawidze byc chora

37,3 ładna temperatura jak na 2 fazę cyklu oby nie spadła!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-09, 11:32   #3840
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Oni jakiegoś żelu używają, ale nie wiem jak się dokładnie nazywa

Hihihi, dokładnie, za 10 miesięcy Chociaż w ciąży też przecież można mierzyć temperaturę

Ooo, nieinformowanie jest niezłe Ale mój się zawsze pyta czy to już

No ale i pewnie później miałaś poprzedni @?
O tym zelu to czytałam ale myslałam że pisząc"wiele naturalnych metod" ma na myśli coś jeszcze
Cytat:
Mojemu też problem wyszedł przy ilości ruchliwych postępowo (25% przy normie powyżej 32%), ale na szczęście nadrabia ilością żołnierzyków, więc wychodzi w sumie ok. Jak będziesz znała sposób na polepszenie tego parametru to mam nadzieję, że dasz znać

Jak byś chciała - ponoć w klinice Novum jest jakiś lekarz, który specjalizuje się w poprawianiu jakości nasienia i jakieś cuda potrafi zrobić w tym temacie. Moja gin mi wspominała, ale nie pamiętam jego nazwiska - mogę dopytać, jak będę u niej następnym razem.

A pogoda, nie jest taka najgorsza.. przynajmniej trochę oddechu można złapać po tych upałach
No to mój ma 15% postępowym ale też dużo ponad normę samych żołnierzyków.
Nie wiedziałam że mamy takie przychodnie na nfz/

Właśnie dotarł mój wiesiołek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości