|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
No mi się wydaje, że mało kto tu stosuje pełne CG... Ja miałam już różne przeżycia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja zachęcam do olejowania, bo jednak widać, że włosy są suche. Cytat:
I też stosuję silikony wszędzie poza szamponem. I tak samo nie unikam parafiny i szamponów z SLSem (u mnie się spisują lepiej niż delikatne czy odżywki). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się zbieram, żeby zrobić zdjęcie jakieś aktualne, ale nie mogę. ![]() HIT! Wylicytowałam na ebayu kolczyki za 0,01$ z darmową wysyłką. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi się nie chce czasem robić fot, a dziś to nie ma czemu, miałam wczoraj rozmowę o pracę i nie chciało mi się rano myć włosów to umyłam poprzedniego dnia wieczorem, suszyłam na prosto i rano jeszcze przejechałam prostownicą ![]() ![]()
![]() |
#3818 | |
Zadomowienie
|
Hiehie, interes stulecia, gratulacje
![]() Cytat:
![]() A swoją drogą, na jakaś stresującą sytuację, to ja bym nie zmieniała fryzury, żeby się jeszcze bardziej nie przejmować. Dorwalam wreszcie aloesowego Pottersa. Poczytałam skład i postanowiłam zastosować jako d/s. Szok, jakie fajne dziś są... ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
Dałam dzisiaj nieco więcej żelu niż zwykle
![]() ![]() ![]() Wybaczcie mi moją twarz (nie mam makijażu) i szlafrokowe zdjęcie, ale musiałam wam pokazać od razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Raczkowanie
|
Moje włosy- to jest dramat pomocy!
Ostatnio koloryzowałam włosy rok temu, robię to co rok na całej długości. Włosy nigdy nie były rozjaśniane. Obecnie na włosach mam odrosty, jedną farbę i na końcówkach podwójną.
Moje włosy są ekstremalnie suche, pomimo odżywiania. Nawet baby hair są chropowate, szorstkie, bez połysku. Nie używam suszarki, prostownicy może 10 razy w przeciągu 2 lat. Ostatnio byłam podciąć końcówki- na drugi dzień miałam znowu rozdwojone. Brałam vitapil 2x duże opakowanie, teraz skrzyp polny-lobovital, stosowałam kalos creama a late, nafte anna, henna treatment wax, hair mask organique, garnier olejek z awokado i masla karite, oleje Schwarzkopf gliss kur, biosilk. Juz nie wiem, co mam robic, aby moje wlosy byly zdrowe? Jestem zapisana na regeneracje algami u fryzjerki. Nie wiem czemu moje włosy są w takim stanie jakim są. Nie chce stosować sztucznych olejów, żeby moje włosy wyglądały jak zdrowe- chce żeby one były zdrowe. Obecnie zastanawiam się nad kupnem olejku arganowego, (100% naturalny, czy marion?) Mozliwe, ze włosy były przeproteinowane podczas stos. odżywki kallos co 5 dni 1h. pomóżcie, jestem zdesperowana ![]()
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje włosy- to jest dramat pomocy!
Cytat:
![]() Żadnych Kallosów, GlissKurów, nafty (wysusza), Biosilka (sic! alkohol denat.), składów henna treatment wax i hair mask organique nie znam, więc się nie wypowiem. Szampon? Jakiego używasz? Ponownie - żadnych GlissKurów, L'orealów, itd, bo wszystkie mają proteiny. Polecam: szampon - dla dzieci, np. Hipp, a jeśli nie jesteś przekonana do szamponów bez SLS (w przypadku tak suchych włosów powinnaś być ![]() odżywka d/s - Garnier AiK jest niezastąpiony, może być też Alterra Granat i Aloes odżywka b/s - odżywki Joanna Naturia, ja też w niewielkiej ilości używam odżywki oliwkowej z Ziai, można używać trochę odżywek d/s jako b/s serum! - jedwab Green Pharmacy (nie ma żadnych protein, mimo swojej nazwy) olejowanie!!!! - oliwa z oliwek, oliwka dla dzieci, olej lniany I poczytaj pigułkę i inne wątki, zapraszam do wątku pielęgnacyjnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż przyznam, że ja takich śliskich glutów u siebie nie lubię. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze - jeśli na drugi dzień po podcięciu miałaś rozdwojone końcówki to zastanów się nad większym ścięciem. Najprawdopodobniej zniszczenia poszły dużo wyżej niż wydaje Ci się na pierwszy rzut oka i ścięcie tych 2-3 cm nie zlikwidowało zniszczonych włosów.
Po drugie - faktycznie wygląda to na ekstremalne przeproteinowanie, ale nie wiem czy Twoje włosy wyglądają tak zawsze czy stało się to stosunkowo niedawno. Napewno odstaw kallosa i inne proteiny. Garnier AiK fajnie nawilża, spróbuj też Alterry granat i aloes (maska). Poszukaj na pigułce albo blogach (polecam Anwen.pl) głęboko nawilżających odżywek i masek. Zdecydowanie postawiłabym też na olejowanie - żadnej nafty, najlepiej oliwa z oliwek, olej lniany. Może się sprawdzić też oliwka dla kobiet w ciąży z Babydream. Możesz spróbować też różnych półproduktów nawilżających i dodawać je do masek. Powodzenia, nie zniechęcaj się szybko bo wszystko jest do uratowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jestem właśnie po ekspresowym zmyciu włosów, bo 2 garście żelu bielendy czarna rzepa zrobiły mi nic, to znaczy, musiałam rozczesać to coś, co powstało, i zostały mi włosy typu lwia grzywa, ale taka "obca" - nie wiem jak to nazwać, ale czułam wtłoczone we włosy te sztuczności, nawet miałam sporą objętość włosów i mogłabym udawać, że jest ok, ale mnie tak to wkurzało, że zmyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi. Jakbym miała ściąć te wszystkie suche włosy, to praktycznie całość jak to widać. Kolosa użyłam w 3/4 objętości puszki, no ale tak jak pisałam trzymałam godzine. Nie miałam pojęcia, że można przeproteinować, a jak użyłam go pierwszy raz to włosy były cudownie sypkie. Ale używałam go z 2 miechy rok temu.
Używałam szamponu z rzepą z joanny, teraz tani niemiecki rewe b3 b5 bez sylikonu. Na pewno zaczne walkę i dam znać o efektach jeżeli będą. Wiem, że nie powinnam ale b.chce je pofarbować na rdzawo i nie obejdzie się tym razem bez rozjaśniacza (normalnie mi już farba nie łapie) Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie, to chętnie przyjmę.
#3827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie nie wierzę.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
Dopóki nie doprowadzisz włosów do porządku, to pewnie że nie przyjmą farby. Rude farby już zawierają w sobie rozjaśniacz, więc to kompletnie bez sensu. Inaczej, jak ja chciałam z czarnych zrobić rude - wtedy faktycznie musiałam wcześniej rozjaśnić. Ale Ty masz włosy jaśniejsze ode mnie, a ja nie stosuję przed rudą farbą żadnego rozjaśniacza, bo łapie pięknie i włosy są jaśniejsze od moich naturalnych.
Najpierw pielęgnacja, a dopiero później kolor. Możesz ewentualnie spróbować henny (nie żadnej Venity, tylko NATURALNEJ henny), powinna zafarbować Ci włosy na piękną rudość. |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Raczkowanie
|
Hmm, nie całkiem łapię - używałaś kallosa rok temu a od tego czasu nie? W takim razie napisz czego używałaś przez ostatnie 2-3 miesiące. Nie chodzi mi o ścięcie wszystkiego co jest suche, zostałabyś łysa ;P Rozumiem, że całe włosy są suche ale ze zniszczonymi końcówkami chodziło mi o to, że może trzeba podciąć koło 10 cm a nie jeden. Jak piszesz - nie używasz prostownicy, nie farbujesz włosów co chwilę więc raczej nie jest tak, że całe włosy są nieodwołalnie zniszczone. Raczej zwyczajnie czegoś im brakuje (nawilżenia!) i przez to tak wyglądają. Wbrew pozorom rozumiem też chęć pofarbowania. Ale mam pomysł - może spróbuj wstrzymać się miesiąc a przez ten czas INTENSYWNIE pielęgnować włosy wg naszych wskazówek? Poszukaj też w pigułce - na pewno było tam coś o przeproteinowaniu, może Ci to pomóc dobrać kosmetyki. A jak już będziesz farbować to poczytaj o farbowaniu na olej, to nieco zmniejszy zniszczenia spowodowane przez farbę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3831 |
Zadomowienie
|
Co robicie z włosami przez noc? W rozpuszczonych nie zasnę, zresztą wyglądam rano okropnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Włosy na zdjęciu są odgniecione i wyschnięte. Żel to Isana męska. Tak szczerze to dziwnie się z takimi czuję następnym razem dam nieco mniej. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() (jeżeli jeszcze trochę poświruję z tymi włosami, to tak się to pewnie skończy ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Ja chyba dzisiaj w ramach eksperymentu naładuję pół słoika ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 |
Raczkowanie
|
tak używałam kallosa rok temu, potem nie używałam w sumie niczego przez 4m (zaniedbanie, brak czasu, okazyjnie chyba wlasnie sylikon schwardzkopf), i potem te wszystkie inne.
Prawdę mówiąc nie wiem, czy to chodzi o przeproteinowanie, bo nie wyglądały wczesniej tak tragicznie jak teraz. Moze to chodzi o diete i slonce podczas wakacji. Podciełam tylko 3-4cm, bo wiedziałam, że wróce (grudzien)na koloryzacje i obcięcie. Z tym farbowaniem, to wiem, że źle, ale takie włosy dodają mi pewności siebie i sprawiają, że to na nich sie skupia wzrok, a nie na moim komleksie-twarzy. I jestem przez nie charakteryzowana, a nie przez to co jest moją wadą.. Więc to dla mnie wazne. 1 zdj przed lub juz po rozpoczeciu kallosa. wyprostowane na ur- chyba nie mozliwe wyprostowanie ich na nitki 2 dawne moje wlosy z roku na rok coraz gorzej wygladaja...
"Kiedy wycięte zostanie ostatnie drzewo, ostatnia rzeka zostanie zatruta i zginie ostatnia ryba - odkryjemy, że nie można jeść pieniędzy." Edytowane przez coperfildo Czas edycji: 2013-11-29 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
Imp ale objetosci ucieklo! I moze jestem dziwna ale wydaje mi sie jakbys miala niezly przyliz na glowie
![]() a co do bloga i fryzjerstwa - widzialyscie uczennice technikum fryzjerskiego? jesli czegokolwiek ich ucza to watpie ze zdrowej pielegnacji, a wszystkie praktycznie maja farbowane i prostowane na maksa. Pokaz mi ktos uczennice takiej szkoly z niefarbowanymi, zdrowymi i nieprostowanymi wlosami ! Nie zauwazylam jeszcze takiej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mam pewien problem, bo zrobiłam dziś sobie żel lniany no i cięzko bardoz mi potem było przecedzić to przez sitko, może dziurki były za małe nie wiem ![]() magda, co do uczennic ze szkół fryzjerskich... niestety tak to wygląda, ja w ogóle bardzo ubolewam że są tylko zawodówki fryzjerskie nie pozwalające na zdobycie matury, zapewne duzo zdolnych ambitnych dzieczyn rezygnuje z tego zawodu ze względu na niską "jakość" szkoły.... mam koleżankę fryzjerkę naprawdę zdolna dziewczyna, ale właśnie jeśli chodzi o pielęgnację to dopiero jak ja zaczęłam to ją trochę zaraziłam ![]()
#3837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jest trudno przekonać do farbowania, ale ja jestem jakimś dziwolągiem ![]() ![]() ![]() ![]() Może dlatego nie mam żadnych zdjęć z koszmarem na głowie, nie mogłabym zrobić ciekawej włosowej historii. Tzn u mnie jest tak, że miałam fajne włosy z potencjałem, tylko nie umiałam ich pielęgnować i były ciągle spuszone, więc chodziłam w kucyku. A teraz się uczę pielęgnować, dopiero jak są przerzedzone, no i nie wiem, czy zdążę przed co tu ukrywać, menopauzą po prostu. Chciałabym chociaż mieć co skracać ![]() A słuchajcie, jak się zabrać za ten dzień darmowej dostawy? Gdzieś się trzeba zapisać czy co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam tylko technika fryzjerskie gdzie masz zawod i mature.. wiec nie wiem. No i czego ich tam ucza? Prostowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja gotuję w imbryczku do herbaty z metalowym sitkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Rozeznanie
|
Witam was drogie zakręcone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.