|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Mnie też się te bardziej pokręcone podobają strasznie, ale no co zrobić, wyglądam jak pyzata pyza w nich, a mam fioła na punkcie kształtu swojej twarzy, to nie będę się na to skazywać. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Mod-Śnieżynka
|
Dziennik regeneracji
![]() Marta, Myszko, przepięknie ![]() Wpiszcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
Marta, ostatnie zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
![]() Postaram się na dniach wpisać, może po weekendzie, zobaczę! Bo zrobiłabym aktualniejsze zdjęcie moich fal, bez tych sianowatych końcówek. ![]() Dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
Piękne
![]() Robią wrażenie te zdjęcia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy! Jestem posiadaczką kręciołków do około ramion. Niedawno odkopałam to forum i powoli się biorę za włosy. Nie wiem czy będę w stanie zastosować full CG ale przynajmniej część na pewno. Próbowałam ręcznikowanie wczoraj i efekt na prawde fajny mi wyszedł, dorwałam jakąś odżywke mamy do suchych i zniszczonych i też o niebo lepiej (jeszcze nie z tych tu opisywanych na forum bo chwilowo u mnie krucho z $$ ale jak dostanę wypłatę to idę do Rossmana). Mam kłopot z przetłuszczającymi się włosami. Do tej pory myłam codziennie, ale po przeczytaniu trochę tego forum doszłam do wniosku, że przestawiam się na co 2 dzień. O ile pierwszy dzień rano (chodzę spać z mokrymi) jest dla mnie standardem (mocno zwilżyć żeby się ułożyły itd) o tyle ten kolejny ranek jest dla mnie ciężki, bo mam wrażenie, że są już lekko przetłuszczone. Ba, ranek to pikuś. Wieczorem wyglądam trochę jakbym sobie rosół wylała na włosy. No, może niedosłownie bo jak przyklapują to próbuje je jakoś znowu zwilżać i pianką potraktować, ale przy skórze jest najgorzej. Doradźcie mi coś proooszę, bo juz nie wiem co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy myje się tak często, jak tego potrzebują, nie ma wytycznych, że włosy blond do ramion myć co 2 dni, włosy brązowe do talii myć co 5 dni, blabla, itd. W życiu nie wyszłabym z domu w nieświeżych włosach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To właśnie z blogu Mysi dowiedziałam się, że moje proste, ale krzywe włosy są jednak falowane, więc to ona jest winna za mój aktualny szał pielęgnacyjny ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- To bardzo dużo! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, że nadgorliwość też nie jest wskazana, ale z tłustymi włosami to aż wstyd chodzić, a i tak się nie "przyzwyczają" i nie będą mniej tłuste. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Raczkowanie
|
Niby tak, ale baaardzo długo myłam je co 2 dzień (z pół życia, tylko potem ściełam niestety i krótkie mi się bardzo przetłuszczały, teraz zapuszczam dalej) i było w porządku. Jak rozczeszę palcami to jest w porządku, tylko na wieczór jest gorzej. Przy czym na generalnie jest ok tylko przy skórze pod koniec dnia jest gorzej. Tylko mam największy problem żeby zreaktywować skręt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś rocznik '93 jak w nicku? Przecież w młodym wieku następuje mnóstwo zmian hormonalnych i odbijają się one na cerze, włosach, m.in. też włosy mogą się bardziej przetłuszczać, mogą się bardziej lub mniej kręcić. Ja w podstawówce miałam proste druty (później mi się zaczęły wywijać, a później znów przestały) i myłam je co 4-5 dni, co nie oznacza, że dalej jest tak samo. ![]() Ja na Twoim miejscu i tak myłabym codziennie, patrząc na opis tego, jak wyglądają Twoje włosy na drugi dzień. Jakoś te "tylko" i "generalnie" mnie nie przekonują do tego, że włosy są piękne i świeże na drugi dzień. ![]() ![]() A reaktywacja fal przychodzi z czasem. Raz, że musisz się tego nauczyć, a to trwa. Dwa, Twoje włosy muszą być zdrowe - po sobie wiem, że suszki niechętnie się reaktywują na drugi dzień. ![]() ![]() Ja nauczyłam się reaktywować włosy po prawie roku pielęgnacji, ale za to mogę powiedzieć, że czasem na drugi dzień są ładniejsze niż pierwszego dnia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zadomowienie
|
Pisałam wczoraj odnośnie żelu męskiego Isany jednak nikt nic nie odpisał. Tak jak pisałam, widziałam wczoraj w rosmanni wersję jak by ze składem wcześniejszym, ale nie wiem czy tak do końca. Alkoholu na pewni w nim nie ma( w pozostałych wersjach jest) ale zapach już ma inny, nie jest taki "męski" i bardziej jakby wodnisty. Czy ktoś może się do niego ustosunkować czy jest okey dla nas??? Po małej przerwie od tego żelu spowodowanej alkoholem w składzie przerzuciłam się na chwilę na mrożący ale nie podoba mi się po nim efekt. Wczoraj znów zrobiłam włosy Isaną i są fajowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Raczkowanie
|
tak, jestem 93. Włosy ściełam dwukrotnie- 1 raz w wieku 10lat (na chłopaka praktycznie i jak myłam raz na tydzień tak musiałam codziennie) i 2 raz jak miałam 17 lat. Przed pierwszym ścięciem myłam włosy 1 na tydzień. Po ścięciu 2x/tydz. Potem co 2 dzień. Po kolejnym ścięciu (bob) musiałam codziennie. Przy czym zauważyłam, że im mam dłuższe włosy tym rzadziej je musze myć. Hormony raczej odpadają, bo dojrzewanie zaczęłam jeszcze przed pierwszym ścięciem, więc mam je już chyba za sobą. Z tego co widzę po sobie to raczej chyba kwestia pielęgnacji i może przyzyczajenia, bo chyba faktycznie mam przesuszone (ponad rok myte szamponami do przetłuszczających się). U mnie zreaktywowane aż tak koszmarnie nie wyglądają tylko muszę 2-3 przez dzień je przeczesać palcami i lekko podnieść u nasady aczkolwiek marzy mi się fajny skręt na kolejny dzień. hmmm... może jak zmienię szampon i odżywke na docelowe i łagodniejsze to nie będą obciążone? Po tej odżywce z Isany do suchych i zniszczonych ledwo się w lustrze poznałam! takiego byłysku na włosach nie pamiętam chyba, chcę kupić Alterre z granatem albo morelą (ma jeszcze mniej chemii) więc może będzie lepiej
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2013-11-28 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę hormony w trakcie tych kilku-kilkunastu lat wielokrotnie mogą się zmieniać (a czasem i dłużej). A z tego, co piszesz, Twoje przetłuszczanie jest jak najnormalniejsze i każdy, komu skóra głowy się przetłuszcza, mógłby przytoczyć podobną historię. Dzieci nie muszą myć włosów tak często (tak jak napisałaś - przed pierwszym ścięciem), później jest to coraz bardziej potrzebne, aż zwykle trzeba myć codziennie. Ja przestałam myć codziennie, mając 22 lata. Może to kwestia zmiany pielęgnacji, ale podejrzewam też jakieś uspokojenie i unormowanie hormonów, bo też przestały mi wyskakiwać na twarzy niespodzianki, a wcześniej było to dość częste. A co do łagodniejszych szamponów - na początku raczej będzie gorzej niż lepiej, bo słabiej myją i możesz mieć właśnie szybciej obciążone. Dopiero jak skóra się przyzwyczai, to się to unormuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zadomowienie
|
Wiesz co co na pewno nie jest stary skład, bo zapach i konsystencja jest jednak inna. Tamtego zapachu trudno nie pamiętać, ten nie ma go prawie wcale a jak ma to jakiś taki dziwny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() piękne teraz, choć uważam ze powinnaś zapuścić do długosci jak na drugim zdjęciu. No i pierwsze zdjecie nieadekwatne - bo prostowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i poka włosy po fryzjerze.
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-11-28 o 08:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | ||||
Zakorzenienie
|
Basiu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jakby wrócił - byłoby cudownie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już Marta pisała trzeba wszystko dopasować do siebie. Ja tez myłam włosy rzadziej i miałam świeże i fajne, a teraz po wcierkach musze co 3 dni. A właśnie, Niusia - co ile wcierasz to o czym wczoraj pisałaś? Ciekawa jestem czy u Ciebie też bedzie reakcja zwiekszonego przetłuszczania.
![]() |
#3799 |
Zadomowienie
|
Zdjęcie po fryzjerze dodam jutro, jak włosy będą ogarnięte. Wczoraj umyłam po swojemu wieczorem a ciemno było już na fotki. Co do żelu to jednak nie byłam w tym 2 rosmannie. Kurde, wczoraj wahałam się czy nie brać od razu wszystkich z półki :P Rozsądek jednak wziął górę, bo by mnie z domu wywalili za tyle nowych kosmetyków. Wklejam skład tego co wczoraj nabyłam. Tak jak mówię zapach ma inny niż stara wersja. A co do Rosmanna to nie wiem jak jest oblegany, ale w moim mieście mamy tylko 2 i to w różnych częściach miasta, także myślę, że ma swoich zwolenników:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Tak, faktycznie.
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przyszło moje kolejne zamówienie z mazideł, oszalałam ![]() W tym próbka ekologicznego oleju arganowego, nie śmierdzi aż tak strasznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Raczkowanie
|
martaakow i myszka2020- chyba mi się udało zrobić całkiem fajną reanimację skrętów! Pianka+ woda ale już bez przeczesywania palcami. Wyglądam jakbym wczoraj myła głowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co nie oznacza, ze slepo podarzam za blogami wlosomaniaczek i wizazem, uznajac ze wszystko tam napisane jest prawda objawiona ![]() Cytat:
![]() ![]() Co ciekawe sama mam okragla i pucolowata twarz i w lokach wygladam lepiej niz w prostych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że nałożyłaś jej tak minimalną ilość, że... że sama nie wiem. ![]() Ogólna zasada (choć może i są wyjątki) jest taka, że jak się nakłada piankę, to następnego dnia przy reanimacji używa się wody i odżywki, pianki nie. Przy żelach można je dokładać, ale nie trzeba, już jak kto woli. Nie jestem w stanie teraz dokładnie przytoczyć przyczyny, ale chodzi właśnie o to, w jaki sposób działają te dwa produkty. Chyba na zasadzie takiej, że żel się wykrusza lekko w trakcie dnia, a pianka zostaje, bo inaczej się na włosie trzyma. Nie chcę nakombinować i namieszać, ale sama sprawdziłam - po piance absolutnie nie wychodzi reanimacja moich włosów. Robią się brzydkie sklejone strąki i nic tylko umyć. Cytat:
![]() Ja normalnie nawet nie mam pucołowatej. Tylko w lokach tak wygląda i mi się to nie podoba. Nie wiem, jaki mam kształt twarzy, coś wybitnie jest z nim nie tak, ale nie wiem co. Jedyne moje podejrzenie to tzw. syndrom krzywego ryja. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Konspiracja - zapuszczam już właśnie do takich, jak na drugim zdjęciu ![]() ![]() Basiu i inne kobietki - jeśli jesteście zainteresowane, zamieściłam wpis w dzienniku regeneracji po dwuletniej przerwie --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post43929831 Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-11-28 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zadomowienie
|
Och, Wy wredoty i wysłanniczki piekieł
![]() Polazłam i ja do tego Rossmana ![]() Kupiłam jakiś podkład max factora w musie (chodzi o konsystencję), bo te 123 z bourjois mi nie pasowały odcieniami, i jeszcze jakieś cienie i kredki, bo te z catrice nie wszystkie mi pasowały. Podkład wygląda na fajny, dobrze się trzyma do teraz. U nas z kolei wszystkie żele Isany miały na 2 miejscu alkohol denat, więc to pewnie te nowsze, więc nie wzięłam. A szkoda, bo była promocja (3,99). |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, ale u mnie te 2 kosmetyki działają na odwrót- żel mi skleja włosy a pianka fajnie stylizuje (podkreśla skręt, nie skleja, włosy się nie puszą). Z rana miałam trochę sztywniejsze po piance ale nie sklejone, teraz się chyba wykruszyła- skręt pozostał, ale już są znów miękkie. Próbowałam kiedyś żelu, ale nie zdał egzaminu u mnie, za to pianka się sprawdza od lat. Tylko trzeba wiedzieć na jakie proporcje można sobie pozwolić na swoich włosach
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2013-11-28 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zadomowienie
|
Agnes ja też długo szukałam żelu dla siebie. Kiedy zaczęłam tu czytać wątek to kupowałam chyba wszystkie polecane. Dopiero męska Isana zagościła u mnie na dłużej (gdzieś chyba 1.5 roku). Miałam też Bielendy, Delie, Mrożący i dużoo innych i tylko ten jeden mi przypasował. Potem jak dali denat w składzie to eksperymentowałam z różnymi kremami. Też żaden mnie nie zachwycał, choć początki czasem były obiecujące (Boots, Marc Anthony, Pantene, Matrix). Z kolei pianki są dla mnie za słabe i nie lubię uczucia nieprzyjemnych włosów w dotyku po piance. Ehh ciężkie to nasze kręcone życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że to kwestia indywidualna a raczej nie tak nasza jak naszych włosów
![]() ![]() ![]() Edit: wrzucam zdjęcia- pierwsze sprzed tygodnia, drugie z dzisiaj. Wiem, że to dopiero początek drogi ale... jestem nieziemsko zadowolona już teraz ![]() Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2013-11-29 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.