Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 21:13   #3781
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

przecudne
szkoda, że Ci nie pasują te mocniej skręcone do buźki, ale fale też ładne

takie wiesz , postrączkowane, posklejane
ale mnie sie podobają
Dziękuję!
Mnie też się te bardziej pokręcone podobają strasznie, ale no co zrobić, wyglądam jak pyzata pyza w nich, a mam fioła na punkcie kształtu swojej twarzy, to nie będę się na to skazywać.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Otóż to Chociaż mi strasznie podobają się te bardziej pokręcone, ale to Tobie ma odpowiadać
Dokładnie. Jak się w kręconych nie czuję dobrze, to nie będę takich na siłę nosić, najlepiej czuję się w falowanych i takie też noszę, a włosy nie cierpią na tym w żaden sposób.

Cytat:
Nie mogę się powstrzymać, i ja muszę wkleić efekty
A olejowałam zawsze suche włosy, zawsze przed myciem, zawsze myję odżywką (szampon raz na 2 tygodnie). I efekty są prawda trzeba spróbować na sobie, ale jak widać po pięknych włosach kobietek z naszego wątku - daje to naprawdę widoczne i namacalne (nie raz miałabym ochotę zmacać Wasze włosięta) efekty

1 - prostowane sianko, przed cg
2 - stan ciążowy, przed wypadaniem
3 - stan aktualny, po wypadaniu i wielkim obcięciu, dochodzą już do siebie
Też różnica ogromna. I pięknie błyszczą!
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:13   #3782
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dziennik regeneracji.

Marta, Myszko, przepięknie.
Wpiszcie się.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:17   #3783
Imperfecta
Zakorzenienie

Marta, ostatnie zdjęcia
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:37   #3784
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziennik regeneracji.

Wpiszcie się.
Dziękuję.
Postaram się na dniach wpisać, może po weekendzie, zobaczę! Bo zrobiłabym aktualniejsze zdjęcie moich fal, bez tych sianowatych końcówek.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Marta, ostatnie zdjęcia
Dziękuję. mimo że nie noszę takich na co dzień.
Stary 2013-11-27, 21:53   #3785
Floria
Zadomowienie

Piękne
Robią wrażenie te zdjęcia!
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:08   #3786
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Dziewczyny pomocy! Jestem posiadaczką kręciołków do około ramion. Niedawno odkopałam to forum i powoli się biorę za włosy. Nie wiem czy będę w stanie zastosować full CG ale przynajmniej część na pewno. Próbowałam ręcznikowanie wczoraj i efekt na prawde fajny mi wyszedł, dorwałam jakąś odżywke mamy do suchych i zniszczonych i też o niebo lepiej (jeszcze nie z tych tu opisywanych na forum bo chwilowo u mnie krucho z $$ ale jak dostanę wypłatę to idę do Rossmana). Mam kłopot z przetłuszczającymi się włosami. Do tej pory myłam codziennie, ale po przeczytaniu trochę tego forum doszłam do wniosku, że przestawiam się na co 2 dzień. O ile pierwszy dzień rano (chodzę spać z mokrymi) jest dla mnie standardem (mocno zwilżyć żeby się ułożyły itd) o tyle ten kolejny ranek jest dla mnie ciężki, bo mam wrażenie, że są już lekko przetłuszczone. Ba, ranek to pikuś. Wieczorem wyglądam trochę jakbym sobie rosół wylała na włosy. No, może niedosłownie bo jak przyklapują to próbuje je jakoś znowu zwilżać i pianką potraktować, ale przy skórze jest najgorzej. Doradźcie mi coś proooszę, bo juz nie wiem co robić
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:15   #3787
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy! Jestem posiadaczką kręciołków do około ramion. Niedawno odkopałam to forum i powoli się biorę za włosy. Nie wiem czy będę w stanie zastosować full CG ale przynajmniej część na pewno. Próbowałam ręcznikowanie wczoraj i efekt na prawde fajny mi wyszedł, dorwałam jakąś odżywke mamy do suchych i zniszczonych i też o niebo lepiej (jeszcze nie z tych tu opisywanych na forum bo chwilowo u mnie krucho z $$ ale jak dostanę wypłatę to idę do Rossmana). Mam kłopot z przetłuszczającymi się włosami. Do tej pory myłam codziennie, ale po przeczytaniu trochę tego forum doszłam do wniosku, że przestawiam się na co 2 dzień. O ile pierwszy dzień rano (chodzę spać z mokrymi) jest dla mnie standardem (mocno zwilżyć żeby się ułożyły itd) o tyle ten kolejny ranek jest dla mnie ciężki, bo mam wrażenie, że są już lekko przetłuszczone. Ba, ranek to pikuś. Wieczorem wyglądam trochę jakbym sobie rosół wylała na włosy. No, może niedosłownie bo jak przyklapują to próbuje je jakoś znowu zwilżać i pianką potraktować, ale przy skórze jest najgorzej. Doradźcie mi coś proooszę, bo juz nie wiem co robić
Skoro Twoje włosy wyglądają źle na drugi dzień, to czemu nie chcesz ich myć codziennie?
Włosy myje się tak często, jak tego potrzebują, nie ma wytycznych, że włosy blond do ramion myć co 2 dni, włosy brązowe do talii myć co 5 dni, blabla, itd.
W życiu nie wyszłabym z domu w nieświeżych włosach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 06:32   #3788
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Proszę Cię bardzo, nawet mogę wrzucić efekty rocznej pielęgnacji z tym bezsensownym kładzeniem odżywki przed myciem i używaniem dziecięcych szamponów - obecnie już nie, ale używałam przez jakieś 8-9 miesięcy.

1 - sprzed roku, dokładnie tuż przed tym, jak sie blogów i wizażu naczytałam i uznałam "tak, zmieniam pielęgnację, to ma sens!"
2 - co prawda sprzed 1,5 miesiąca, ale niewiele się zmieniło, tylko ciachnęłam te brzydkie końcówki i wyrównałam kolor; tak się mniej więcej noszę na co dzień
3, 4 - tak po plunkingu mi się kręcą, ale ja nie lubię siebie w takich.
Nr 2 - ideał jak dla mnie. Co ja bym dała za takie włosy Robią ogromne wrażenie, i jeszcze ten kolor Sama bym taki chciała, no ale niestety za ciemne koloryty mam
Cytat:
Oj tak, i sporo pisze o falach, ich stylizacji

Otóż to Chociaż mi strasznie podobają się te bardziej pokręcone, ale to Tobie ma odpowiadać

A olejowałam zawsze suche włosy, zawsze przed myciem, zawsze myję odżywką (szampon raz na 2 tygodnie). I efekty są prawda trzeba spróbować na sobie, ale jak widać po pięknych włosach kobietek z naszego wątku - daje to naprawdę widoczne i namacalne (nie raz miałabym ochotę zmacać Wasze włosięta) efekty

1 - prostowane sianko, przed cg
2 - stan ciążowy, przed wypadaniem
3 - stan aktualny, po wypadaniu i wielkim obcięciu, dochodzą już do siebie
Efekty są u Ciebie mega widoczne Takie zestawienie włosów "przed" i "po" powinno wisieć w łazience każdej początkującej w pielęgnacji włosów, bardzo motywuje do działania.
To właśnie z blogu Mysi dowiedziałam się, że moje proste, ale krzywe włosy są jednak falowane, więc to ona jest winna za mój aktualny szał pielęgnacyjny
Cytat:
Skoro Twoje włosy wyglądają źle na drugi dzień, to czemu nie chcesz ich myć codziennie?
Włosy myje się tak często, jak tego potrzebują, nie ma wytycznych, że włosy blond do ramion myć co 2 dni, włosy brązowe do talii myć co 5 dni, blabla, itd.
Przeglądnęłam wczoraj ten blog od łusek włosów, i wyczytałam tam mądrość, iż należy włosy przyzwyczajać do rzadkiego mycia. No cóż, w zamierzchłych czasach próbowałam, i nie wyszło jakoś Może kiepskie porównanie, ale to tak jakby tłustą cerę nie myć dłuższy czas i sprawdzać, czy się aby nie przyzwyczai i będzie produkować mniej sebum

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Aż zmierzę

11cm nie wiem czy to dużo czy mało
To bardzo dużo! Ja mam 8, przez 4 m-ce przybył mi 1 cm, ale to chyba szczyt moich możliwości

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:05   #3789
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Nr 2 - ideał jak dla mnie. Co ja bym dała za takie włosy Robią ogromne wrażenie, i jeszcze ten kolor Sama bym taki chciała, no ale niestety za ciemne koloryty mam
Dziękuję. Ja w rudym czuję się doskonale, nie wiem, jak mogłam się farbować kiedyś na ciemno. Jeszcze tylko w żarówiastym czerwonym czuję się naprawdę dobrze, ale to za droga sprawa.

Cytat:
Przeglądnęłam wczoraj ten blog od łusek włosów, i wyczytałam tam mądrość, iż należy włosy przyzwyczajać do rzadkiego mycia.
Moja babcia tak mawiała. Ale nawet już ona przekonała się, że to nieprawda.
Wiadomo, że nadgorliwość też nie jest wskazana, ale z tłustymi włosami to aż wstyd chodzić, a i tak się nie "przyzwyczają" i nie będą mniej tłuste.

Cytat:
To bardzo dużo! Ja mam 8, przez 4 m-ce przybył mi 1 cm, ale to chyba szczyt moich możliwości
To i tak szał, bo u mnie 1 cm przybył przez prawie rok.
Stary 2013-11-28, 07:18   #3790
Agnes93
Raczkowanie

Niby tak, ale baaardzo długo myłam je co 2 dzień (z pół życia, tylko potem ściełam niestety i krótkie mi się bardzo przetłuszczały, teraz zapuszczam dalej) i było w porządku. Jak rozczeszę palcami to jest w porządku, tylko na wieczór jest gorzej. Przy czym na generalnie jest ok tylko przy skórze pod koniec dnia jest gorzej. Tylko mam największy problem żeby zreaktywować skręt
Stary 2013-11-28, 07:32   #3791
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale baaardzo długo myłam je co 2 dzień (z pół życia, tylko potem ściełam niestety i krótkie mi się bardzo przetłuszczały, teraz zapuszczam dalej) i było w porządku. Jak rozczeszę palcami to jest w porządku, tylko na wieczór jest gorzej. Przy czym na generalnie jest ok tylko przy skórze pod koniec dnia jest gorzej. Tylko mam największy problem żeby zreaktywować skręt
Ile miałaś lat, jak ścięłaś te włosy?
Jesteś rocznik '93 jak w nicku? Przecież w młodym wieku następuje mnóstwo zmian hormonalnych i odbijają się one na cerze, włosach, m.in. też włosy mogą się bardziej przetłuszczać, mogą się bardziej lub mniej kręcić.
Ja w podstawówce miałam proste druty (później mi się zaczęły wywijać, a później znów przestały) i myłam je co 4-5 dni, co nie oznacza, że dalej jest tak samo.

Ja na Twoim miejscu i tak myłabym codziennie, patrząc na opis tego, jak wyglądają Twoje włosy na drugi dzień. Jakoś te "tylko" i "generalnie" mnie nie przekonują do tego, że włosy są piękne i świeże na drugi dzień.

A reaktywacja fal przychodzi z czasem. Raz, że musisz się tego nauczyć, a to trwa. Dwa, Twoje włosy muszą być zdrowe - po sobie wiem, że suszki niechętnie się reaktywują na drugi dzień. Trzy, musisz znaleźć odpowiedni sposób. Cztery, bardzo bardzo ważne jest też to, co nakładasz pierwszego dnia - jak przesadzisz z czymś lub użyjesz kosmetyków, których Twoje włosy nie lubią, to nie ma zmiłuj, na drugi dzień będzie pewnie katastrofa.
Ja nauczyłam się reaktywować włosy po prawie roku pielęgnacji, ale za to mogę powiedzieć, że czasem na drugi dzień są ładniejsze niż pierwszego dnia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 07:38   #3792
iwonsia01
Zadomowienie

Pisałam wczoraj odnośnie żelu męskiego Isany jednak nikt nic nie odpisał. Tak jak pisałam, widziałam wczoraj w rosmanni wersję jak by ze składem wcześniejszym, ale nie wiem czy tak do końca. Alkoholu na pewni w nim nie ma( w pozostałych wersjach jest) ale zapach już ma inny, nie jest taki "męski" i bardziej jakby wodnisty. Czy ktoś może się do niego ustosunkować czy jest okey dla nas??? Po małej przerwie od tego żelu spowodowanej alkoholem w składzie przerzuciłam się na chwilę na mrożący ale nie podoba mi się po nim efekt. Wczoraj znów zrobiłam włosy Isaną i są fajowe
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:48   #3793
Agnes93
Raczkowanie

Cytat:
Ile miałaś lat, jak ścięłaś te włosy?
Jesteś rocznik '93 jak w nicku?
tak, jestem 93. Włosy ściełam dwukrotnie- 1 raz w wieku 10lat (na chłopaka praktycznie i jak myłam raz na tydzień tak musiałam codziennie) i 2 raz jak miałam 17 lat. Przed pierwszym ścięciem myłam włosy 1 na tydzień. Po ścięciu 2x/tydz. Potem co 2 dzień. Po kolejnym ścięciu (bob) musiałam codziennie. Przy czym zauważyłam, że im mam dłuższe włosy tym rzadziej je musze myć. Hormony raczej odpadają, bo dojrzewanie zaczęłam jeszcze przed pierwszym ścięciem, więc mam je już chyba za sobą. Z tego co widzę po sobie to raczej chyba kwestia pielęgnacji i może przyzyczajenia, bo chyba faktycznie mam przesuszone (ponad rok myte szamponami do przetłuszczających się). U mnie zreaktywowane aż tak koszmarnie nie wyglądają tylko muszę 2-3 przez dzień je przeczesać palcami i lekko podnieść u nasady aczkolwiek marzy mi się fajny skręt na kolejny dzień. hmmm... może jak zmienię szampon i odżywke na docelowe i łagodniejsze to nie będą obciążone? Po tej odżywce z Isany do suchych i zniszczonych ledwo się w lustrze poznałam! takiego byłysku na włosach nie pamiętam chyba, chcę kupić Alterre z granatem albo morelą (ma jeszcze mniej chemii) więc może będzie lepiej

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2013-11-28 o 07:50
Stary 2013-11-28, 08:00   #3794
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj odnośnie żelu męskiego Isany jednak nikt nic nie odpisał. Tak jak pisałam, widziałam wczoraj w rosmanni wersję jak by ze składem wcześniejszym, ale nie wiem czy tak do końca. Alkoholu na pewni w nim nie ma( w pozostałych wersjach jest) ale zapach już ma inny, nie jest taki "męski" i bardziej jakby wodnisty. Czy ktoś może się do niego ustosunkować czy jest okey dla nas??? Po małej przerwie od tego żelu spowodowanej alkoholem w składzie przerzuciłam się na chwilę na mrożący ale nie podoba mi się po nim efekt. Wczoraj znów zrobiłam włosy Isaną i są fajowe
Widziałam ten wpis, ale nie mam pojęcia, o co chodzi, czy to jeszcze z magazynu stara Isana, czy znów coś zmienili. Nie wiem.

Cytat:
tak, jestem 93. Włosy ściełam dwukrotnie- 1 raz w wieku 10lat (na chłopaka praktycznie i jak myłam raz na tydzień tak musiałam codziennie) i 2 raz jak miałam 17 lat. Przed pierwszym ścięciem myłam włosy 1 na tydzień. Po ścięciu 2x/tydz. Potem co 2 dzień. Po kolejnym ścięciu (bob) musiałam codziennie. Przy czym zauważyłam, że im mam dłuższe włosy tym rzadziej je musze myć. Hormony raczej odpadają, bo dojrzewanie zaczęłam jeszcze przed pierwszym ścięciem, więc mam je już chyba za sobą. Z tego co widzę po sobie to raczej chyba kwestia pielęgnacji i może przyzyczajenia, bo chyba faktycznie mam przesuszone (ponad rok myte szamponami do przetłuszczających się). U mnie zreaktywowane aż tak koszmarnie nie wyglądają tylko muszę 2-3 przez dzień je przeczesać palcami i lekko podnieść u nasady aczkolwiek marzy mi się fajny skręt na kolejny dzień. hmmm... może jak zmienię szampon i odżywke na docelowe i łagodniejsze to nie będą obciążone? Po tej odżywce z Isany do suchych i zniszczonych ledwo się w lustrze poznałam! takiego byłysku na włosach nie pamiętam chyba, chcę kupić Alterre z granatem albo morelą (ma jeszcze mniej chemii) więc może będzie lepiej
Agnes, dojrzewasz to Ty prawdopodobnie jeszcze cały czas. To nie jest tak, że dostałaś miesiączkę, bach, teraz wszystko unormowane i już dojrzałam.
Naprawdę hormony w trakcie tych kilku-kilkunastu lat wielokrotnie mogą się zmieniać (a czasem i dłużej). A z tego, co piszesz, Twoje przetłuszczanie jest jak najnormalniejsze i każdy, komu skóra głowy się przetłuszcza, mógłby przytoczyć podobną historię. Dzieci nie muszą myć włosów tak często (tak jak napisałaś - przed pierwszym ścięciem), później jest to coraz bardziej potrzebne, aż zwykle trzeba myć codziennie. Ja przestałam myć codziennie, mając 22 lata. Może to kwestia zmiany pielęgnacji, ale podejrzewam też jakieś uspokojenie i unormowanie hormonów, bo też przestały mi wyskakiwać na twarzy niespodzianki, a wcześniej było to dość częste.
A co do łagodniejszych szamponów - na początku raczej będzie gorzej niż lepiej, bo słabiej myją i możesz mieć właśnie szybciej obciążone. Dopiero jak skóra się przyzwyczai, to się to unormuje.
Stary 2013-11-28, 08:04   #3795
iwonsia01
Zadomowienie

Wiesz co co na pewno nie jest stary skład, bo zapach i konsystencja jest jednak inna. Tamtego zapachu trudno nie pamiętać, ten nie ma go prawie wcale a jak ma to jakiś taki dziwny Jak znajdę chwilę to wezmę i cyknę fotkę, może ktoś zna dokładnie wcześniejszą wersję. U mnie na półce było 5 tych żeli i każdy miał ten sam skład. Dziś będę przechodzić koło innego Rossmana to aż lookne tam Zresztą nie zdziwiłaby mnie zmiana składu, wcześniej włosomaniaczki brały ten żel na potęgę a potem klapa:P
Stary 2013-11-28, 08:52   #3796
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Szkoda, że ZSK czy Mazidła nie biorą udziału, wtedy bym się na coś skusiła .
Ja też

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
No i myślałam, że może coś napiszecie z własnych doświadczeń, żeby potwierdzić albo zaprzeczyć.
Przecież napisałam, zaprzeczyłam

Cytat:
Nie wiem, czego uczą w szkole fryzjerskiej, ale jak fryzjerki prostują kręcone włosy prostownicą, waląc na to tonę pianek i lakierów, i nie wiadomo czego jeszcze do utrwalenia, to nie oznacza, że to dobry sposób stylizacji.
Fryzjerek pielęgnacji zdrowych włosów nie uczą na pewno. Przynajmniej większości. Dla większosci szczytem środków do pielęgnacji jest Loreal albo kerasatse. O innych nie słyszały.

Cytat:
I, jak widać po wielu historiach tutaj, taka pielęgnacja daje ogromne efekty.
Drugie zdjecie (przed imprezą byłaś - mega)

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość

Konspiracja mówiłaś coś o wychwalanym przeze mnie szamponie Fitomed.
Ja go widuje w sklepach zielarskich i niektórych aptekach, kupuję wersję do włosów normalnych. Nie mogłam go zmęczyć od marca a mimo to kupiłam ostatnio drugi raz, bo innego nie potrzebuję
Wypadałoby zaktualizować skład jeśli tego jeszcze nie wykonano, bo teraz producent podał dokładnie jakie zioła o funkcji myjącej występują w szamponie, wcześniej było tylko "herbal extract" Mam też wrażenie patrząc na skład że tych ziół jest więcej.
Dzięki, poszukam.

Cytat:

piękne teraz, choć uważam ze powinnaś zapuścić do długosci jak na drugim zdjęciu.
No i pierwsze zdjecie nieadekwatne - bo prostowane

Cytat:

Cytat:
Oby skład był OK a ukochana Isanka wrociła
No i poka włosy po fryzjerze.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-11-28 o 08:54
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:59   #3797
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dziennik regeneracji.

Wpiszcie się.
Basiu Spróbuję znaleźć dłuższą chwilkę na wpis, choć przy ząbkującym i buntującym się prawie dwulatku nie będzie to takie proste

Cytat:

Efekty są u Ciebie mega widoczne Takie zestawienie włosów "przed" i "po" powinno wisieć w łazience każdej początkującej w pielęgnacji włosów, bardzo motywuje do działania.
Dziękuję

Cytat:
Moja babcia tak mawiała. Ale nawet już ona przekonała się, że to nieprawda.
Wiadomo, że nadgorliwość też nie jest wskazana, ale z tłustymi włosami to aż wstyd chodzić, a i tak się nie "przyzwyczają" i nie będą mniej tłuste.
Tak, moja babcia też myje raz w tygodniu, tylko czy to ładnie wygląda

Cytat:
Cytat:
Wiesz co co na pewno nie jest stary skład, bo zapach i konsystencja jest jednak inna. Tamtego zapachu trudno nie pamiętać, ten nie ma go prawie wcale a jak ma to jakiś taki dziwny Jak znajdę chwilę to wezmę i cyknę fotkę, może ktoś zna dokładnie wcześniejszą wersję. U mnie na półce było 5 tych żeli i każdy miał ten sam skład. Dziś będę przechodzić koło innego Rossmana to aż lookne tam Zresztą nie zdziwiłaby mnie zmiana składu, wcześniej włosomaniaczki brały ten żel na potęgę a potem klapa:P
Zrób zdjęcia, ja go kocham i powinnam rozpoznać, czy to ten U mnie dalej składy z alkoholem są, może jednak mieli jeszcze jakieś stare zapasy z magazynu. To był duży i oblegany rossmann?
Jakby wrócił - byłoby cudownie.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:10   #3798
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, moja babcia też myje raz w tygodniu, tylko czy to ładnie wygląda
Nie wiem jak u Twojej babci, ale ja znam osoby które po tygodniu mają nadal ładne, świeże włosy.

Jak już Marta pisała trzeba wszystko dopasować do siebie. Ja tez myłam włosy rzadziej i miałam świeże i fajne, a teraz po wcierkach musze co 3 dni.

A właśnie, Niusia - co ile wcierasz to o czym wczoraj pisałaś? Ciekawa jestem czy u Ciebie też bedzie reakcja zwiekszonego przetłuszczania.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:42   #3799
iwonsia01
Zadomowienie

Zdjęcie po fryzjerze dodam jutro, jak włosy będą ogarnięte. Wczoraj umyłam po swojemu wieczorem a ciemno było już na fotki. Co do żelu to jednak nie byłam w tym 2 rosmannie. Kurde, wczoraj wahałam się czy nie brać od razu wszystkich z półki :P Rozsądek jednak wziął górę, bo by mnie z domu wywalili za tyle nowych kosmetyków. Wklejam skład tego co wczoraj nabyłam. Tak jak mówię zapach ma inny niż stara wersja. A co do Rosmanna to nie wiem jak jest oblegany, ale w moim mieście mamy tylko 2 i to w różnych częściach miasta, także myślę, że ma swoich zwolenników:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-28 11.37.46.jpg (150,6 KB, 23 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 11:34   #3800
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Drugie zdjecie (przed imprezą byłaś - mega)
Tak, faktycznie. Już sama zdążyłam zapomnieć. :P

Cytat:
Zdjęcie po fryzjerze dodam jutro, jak włosy będą ogarnięte. Wczoraj umyłam po swojemu wieczorem a ciemno było już na fotki. Co do żelu to jednak nie byłam w tym 2 rosmannie. Kurde, wczoraj wahałam się czy nie brać od razu wszystkich z półki :P Rozsądek jednak wziął górę, bo by mnie z domu wywalili za tyle nowych kosmetyków. Wklejam skład tego co wczoraj nabyłam. Tak jak mówię zapach ma inny niż stara wersja. A co do Rosmanna to nie wiem jak jest oblegany, ale w moim mieście mamy tylko 2 i to w różnych częściach miasta, także myślę, że ma swoich zwolenników:P
To jest skład starej Isany. Identyczny.
Stary 2013-11-28, 11:51   #3801
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Twojej babci, ale ja znam osoby które po tygodniu mają nadal ładne, świeże włosy.
Babcia myje w niedzielę, po 6 dniach w sobotę niestety smalczyk na głowie. Pytałam jej kiedyś, czemu myje tak rzadko, to mówiła, że często nie można myć, od tego włosy wypadają. Dobrze, że nie mieszkam z babcią i nie wiem, co ja robię z włosami

Cytat:
Tak jak pisze Marta, taki sam skład jak starego, mam nawet starą tubkę przed sobą. Z tym, że mój pachnie tam samo, jak ten stary i ma taką samą konsystencję.

Przyszło moje kolejne zamówienie z mazideł, oszalałam
W tym próbka ekologicznego oleju arganowego, nie śmierdzi aż tak strasznie
Stary 2013-11-28, 11:59   #3802
Agnes93
Raczkowanie

martaakow i myszka2020- chyba mi się udało zrobić całkiem fajną reanimację skrętów! Pianka+ woda ale już bez przeczesywania palcami. Wyglądam jakbym wczoraj myła głowe no i w dalszym ciągu się świetnie błyszczą. 3majcie kciuki zobaczymy jak to będzie wyglądało wieczorem
Stary 2013-11-28, 12:36   #3803
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Blog opiera się głównie na krytykanctwie i zaprzeczaniu, nawet momentami samej sobie.
Znam większość wpisu na tym blogu. Kiedyś się nudziłam. Zupełnie nie moja bajka.
Do tego krytyka jest bardzo agresywna. Wymowa postow mi sie wyjatkowo nie podoba na tym blogu, omijam z daleka.
Co nie oznacza, ze slepo podarzam za blogami wlosomaniaczek i wizazem, uznajac ze wszystko tam napisane jest prawda objawiona

Cytat:
Proszę Cię bardzo, nawet mogę wrzucić efekty rocznej pielęgnacji z tym bezsensownym kładzeniem odżywki przed myciem i używaniem dziecięcych szamponów - obecnie już nie, ale używałam przez jakieś 8-9 miesięcy.

1 - sprzed roku, dokładnie tuż przed tym, jak sie blogów i wizażu naczytałam i uznałam "tak, zmieniam pielęgnację, to ma sens!"
2 - co prawda sprzed 1,5 miesiąca, ale niewiele się zmieniło, tylko ciachnęłam te brzydkie końcówki i wyrównałam kolor; tak się mniej więcej noszę na co dzień
3, 4 - tak po plunkingu mi się kręcą, ale ja nie lubię siebie w takich.
Piekne wlosy Zdjecie 3 i 4 to moj ideal
Co ciekawe sama mam okragla i pucolowata twarz i w lokach wygladam lepiej niz w prostych

Cytat:
Dokladnie

Cytat:

Przeglądnęłam wczoraj ten blog od łusek włosów, i wyczytałam tam mądrość, iż należy włosy przyzwyczajać do rzadkiego mycia. No cóż, w zamierzchłych czasach próbowałam, i nie wyszło jakoś Może kiepskie porównanie, ale to tak jakby tłustą cerę nie myć dłuższy czas i sprawdzać, czy się aby nie przyzwyczai i będzie produkować mniej sebum [COLOR="Silver"]
Z wlasnego doswiadczenia - totalna bzdura. Wiem bo probowalam i nic z tego nie wyszlo. Zawzielam sie kiedys i przez 2 miesiace mylam wlosy co 3 dni. I co? I nic - skora glowy nie zmienila sie cudownie z tlustej na normalna. Poza okresem eksperymentu, juz od 12 roku zycia myje codziennie, jest lepiej lub gorzej, zalezy od pory roku, szamponu, odzywki, ogolnego stanu zdrowia. Obecnie przetluszczaja sie bardzo, zwalam na niedawna operacje oraz pore roku.
Stary 2013-11-28, 12:57   #3804
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
martaakow i myszka2020- chyba mi się udało zrobić całkiem fajną reanimację skrętów! Pianka+ woda ale już bez przeczesywania palcami. Wyglądam jakbym wczoraj myła głowe no i w dalszym ciągu się świetnie błyszczą. 3majcie kciuki zobaczymy jak to będzie wyglądało wieczorem
To dobrze, ALE nie polecam pianek do reanimacji. Działają inaczej niż żele, ciężko mi sobie wyobrazić niesklejonych włosów przy reanimowaniu pianką. Pianka nadaje się tylko na naprawdę mokre włosy, inaczej zlepia, nawet słaba.
Chyba że nałożyłaś jej tak minimalną ilość, że... że sama nie wiem.
Ogólna zasada (choć może i są wyjątki) jest taka, że jak się nakłada piankę, to następnego dnia przy reanimacji używa się wody i odżywki, pianki nie. Przy żelach można je dokładać, ale nie trzeba, już jak kto woli. Nie jestem w stanie teraz dokładnie przytoczyć przyczyny, ale chodzi właśnie o to, w jaki sposób działają te dwa produkty. Chyba na zasadzie takiej, że żel się wykrusza lekko w trakcie dnia, a pianka zostaje, bo inaczej się na włosie trzyma. Nie chcę nakombinować i namieszać, ale sama sprawdziłam - po piance absolutnie nie wychodzi reanimacja moich włosów. Robią się brzydkie sklejone strąki i nic tylko umyć.

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Piekne wlosy Zdjecie 3 i 4 to moj ideal
Co ciekawe sama mam okragla i pucolowata twarz i w lokach wygladam lepiej niz w prostych
Dziękuję ślicznie.
Ja normalnie nawet nie mam pucołowatej. Tylko w lokach tak wygląda i mi się to nie podoba. Nie wiem, jaki mam kształt twarzy, coś wybitnie jest z nim nie tak, ale nie wiem co. Jedyne moje podejrzenie to tzw. syndrom krzywego ryja.
Stary 2013-11-28, 14:09   #3805
Mahora
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję ślicznie.
Ja normalnie nawet nie mam pucołowatej. Tylko w lokach tak wygląda i mi się to nie podoba. Nie wiem, jaki mam kształt twarzy, coś wybitnie jest z nim nie tak, ale nie wiem co. Jedyne moje podejrzenie to tzw. syndrom krzywego ryja.
Zadnego krzywego ryja nie widze na tych zdjeciach
Stary 2013-11-28, 15:45   #3806
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem, jak to wyszło Ja nie lubię pianek, u mnie spisują się żele, nie umiem na piance nic robić albo ona mi wybitnie nie pasuje

Konspiracja - zapuszczam już właśnie do takich, jak na drugim zdjęciu Ostatnio dostały kopa po bajecznie prostej wcierce używanej codziennie (woda destylowana+liposomy wzmacniające włosy 10% stężenie z ZSK+konserwant)

Basiu i inne kobietki - jeśli jesteście zainteresowane, zamieściłam wpis w dzienniku regeneracji po dwuletniej przerwie --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post43929831

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2013-11-28 o 16:31
Stary 2013-11-28, 18:10   #3807
Floria
Zadomowienie

Och, Wy wredoty i wysłanniczki piekieł
Polazłam i ja do tego Rossmana
Kupiłam jakiś podkład max factora w musie (chodzi o konsystencję), bo te 123 z bourjois mi nie pasowały odcieniami, i jeszcze jakieś cienie i kredki, bo te z catrice nie wszystkie mi pasowały.
Podkład wygląda na fajny, dobrze się trzyma do teraz.
U nas z kolei wszystkie żele Isany miały na 2 miejscu alkohol denat, więc to pewnie te nowsze, więc nie wzięłam. A szkoda, bo była promocja (3,99).
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:37   #3808
Agnes93
Raczkowanie

Nie wiem, ale u mnie te 2 kosmetyki działają na odwrót- żel mi skleja włosy a pianka fajnie stylizuje (podkreśla skręt, nie skleja, włosy się nie puszą). Z rana miałam trochę sztywniejsze po piance ale nie sklejone, teraz się chyba wykruszyła- skręt pozostał, ale już są znów miękkie. Próbowałam kiedyś żelu, ale nie zdał egzaminu u mnie, za to pianka się sprawdza od lat. Tylko trzeba wiedzieć na jakie proporcje można sobie pozwolić na swoich włosach

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2013-11-28 o 20:16
Stary 2013-11-29, 09:35   #3809
iwonsia01
Zadomowienie

Agnes ja też długo szukałam żelu dla siebie. Kiedy zaczęłam tu czytać wątek to kupowałam chyba wszystkie polecane. Dopiero męska Isana zagościła u mnie na dłużej (gdzieś chyba 1.5 roku). Miałam też Bielendy, Delie, Mrożący i dużoo innych i tylko ten jeden mi przypasował. Potem jak dali denat w składzie to eksperymentowałam z różnymi kremami. Też żaden mnie nie zachwycał, choć początki czasem były obiecujące (Boots, Marc Anthony, Pantene, Matrix). Z kolei pianki są dla mnie za słabe i nie lubię uczucia nieprzyjemnych włosów w dotyku po piance. Ehh ciężkie to nasze kręcone życie
Stary 2013-11-29, 09:54   #3810
Agnes93
Raczkowanie

Mi się wydaje, że to kwestia indywidualna a raczej nie tak nasza jak naszych włosów po piance mam mięciutkie włosy (aż kolezanki z prostymi były w szoku, bo prawie jak u dziecka ) ja póki co tak jak pisałam wprowadziłam narazie tylko odżywke nawilżającą do suchych i zniszczonych i ręcznikowanie i... szok! w życiu aż tak ślicznego skrętu nie miałam! Nie wiem czy będę w stanie zastosować kiedyś pełne CG czy olejowanie, ale przynajmniej pewne elementy napewno. Jak widać zrobiłam niewiele z tego co piszecie a już widzę ogromne efekty! Dziewczyny jesteście wielkie!

Edit:
wrzucam zdjęcia- pierwsze sprzed tygodnia, drugie z dzisiaj. Wiem, że to dopiero początek drogi ale... jestem nieziemsko zadowolona już teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0548.jpg (87,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0554.jpg (94,8 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2013-11-29 o 10:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości