|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
dzieki za rady. Ja wietrze jak jestesmy na spacerze bo niestety poza tym to caly czas przebywamy w tym pokoju... Musze sprobowac po te dwie minuty tez. Tyle to mozemy spedzic w salonie Podejrzewam, ze nasze.problemy sie skoncza jak sie stad wyprowadzimy... Jeszcze 4 tygodnie ![]() Cytat:
dla Natalki! Nie wiem co tak sie czepiaja jej wagi. Ma w porzadku jak na jej wiek. Sofia tylko 200g wiecej ale tez starsza troszke i wszyscy chwala ja ze swietnie przybiera. Nic sie nie przejmuj. Te pielegniary/pediatrzy musza pozrzedzic jak widac.No i o stawanie! Pewnie masz racje, ze ominie raczkowanie Sofka tez probuje stawac ale na razid to wyglada tak, ze bedac na czworaka podpiera sie o cos co lezy przed nia i prostuje nogi. Tulowia jeszcze nie probuje
|
||
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
za stanie
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominam bo do 700 mało nam brakuje a konkurs chyba zaraz się kończy
![]() https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Chciałam tylko pochwalić moją córcię co wyprawia, ja już nie nadążam za nią Od 3 dni już tak sobie staje na nóżkach.Jak Mikołaj minął? Ahhh zębów dalej brak...... Wczoraj jadła brokuła i jej smakował, ale później miała małe pierdzioszki :/ |
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć trochę Was wczoraj podczytałam na komórce bo mąż znowu mecz oglądał...
I co ja chciałam...bo w sumie to dzisiaj niewiele pamiętam ![]() Justi - ten wózek też wyczaiłam, ciężki jak cholera...cięższy od mojej gondoli, która 12kg waży I zastanawiam się czy wszystkie spacerówki są do 15 kg? Mclaren też jest do 15... A ja się boję, że moja więcej będzie ważyć. Jakoś ciężko mi uwierzyć że w ciągu 2,5 roku przybierze tylko 6-7 kg chyba że akurat te które oglądałam były do 15 kg i tak trafiłam
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawa za umiejętności ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
mi się taki marzy dla Helci, choć wiem że to raczej chłopięce ![]() co do cen...to są takie przeróżne na all że ciężko mi coś podpowiedzieć, jedni sprzedają po 15 inni po 30 tą samą rzecz w takim samym stanie ![]() Mysia - gdzie kupowałaś tło fotograficzne??
|
|
#3818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi kaszkami to mnie nastraszyłaś. Mam nadzieję, że naszej za jakiś czas się jednak spodobają ![]() Dzięki Chyba nie mam innego wyjścia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż wstyd się przyznać ale do mojego dziecka nie przyszedł Mikołaj...książki jeszcze nie dotarły i żyrafa też nie...wstyd jak nic ![]() zastanawiam się ile czeka się na wysyłkę z baby's secret już drugi tydzień leci a w końcu kurierem mieli to wysyłać
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
i po mikolajkach. u nas wielkie łaaał. Nelka zadowolona z prezentow, ale mamusia chyba bardziej ten drugi to chyba mamy na "spółe" hehe. w każdym razie musze się rozstać z moja niezawodna, niezniszczalna, uwielbiana nokia...w której rozmawiać można już tylko na glosnomowiacym. ehhh mini zaloba kusi mnie żeby ja jeszcze reanimować i tak korzystam z 2 numerow hehe ![]() a wieczorem podczas plotek dowiedziałam się, ze moja najblizsza znajoma jest w ciąży z kolei jej siostra blizniaczka już po zaręczynach i tez "ostro" dzialaja ![]() poza tym powitaliśmy zime, ulice biale, plugi maja co robic i nadal czekamy na spiworek Cytat:
za skończone pol rok, wszystkie nowe umiejetnosci na koncie i najważniejsze: za piękne zdjęcia! Pawelek wygląda na nich na mega pozytywne dziecko! fotka z maskotka (lewkiem?) urocza! pozycje wyjsciowa przyjęli taka sama hehe---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() może Wiktorek rozkręci się z jedzeniem jak już będzie cos więcej niż marchewka. w sumie ciesz się, cycus najlepszy :P ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
degustacja zakonczona sukcesem hehe. a wodniste hmm, ja nie robie z owocami, może dlatego? 3 miarki kaszki to calkiem sporo na 60ml - powinno się zagescic. może woda za zimna/ciepla?---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() co za baran z tego gościa...nawet gdybym miała syf w mieszkaniu to kobiecie z dzieckiem nie odmowilabym jeszcze w taka pogode!Cytat:
z pomocą wizażu może odkopałabym pierwsze kopniecia itd...chyba jestem za leniwa Cytat:
![]() mala 17.8cm x 13.4cm ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- fajna jest, bo to taka ksiazka do której dzieci chcą wracac. jest w niej cos magicznego. synek sąsiadki miał sobie nasza pozyczyc na jeden dzien...ale wczoraj baaaardzo prosil, ze jeszcze ja chce obecnie jest w zerówce. i mamusia już wie co mu kupia pod choinke. także ksiazka rosnie razem z dzieckiem
|
|||||||
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
miałam już Was kiedyś pytac o sinlac. dziewczyny, które go podaja maluchom. zauwazylyscie, ze po nim dziecko szybciej przybiera? znajoma upiera się, ze jej syn wystrzelil z przybieraniem odkad dosypuje mu sinlaca do mleka...urodzil się 3200, wiec dużo mniejszy od Nelki, a teraz to niezły facet (8kg). ma wieeelkie pucki od nas z forum kojarze, ze Banka podaje, a Michas tez wielkolud może to jakies sterydy Cytat:
ladne dlatego ich nie mamy ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
d oświat jest jeszcze trochę czasu, może ktoś wystawi.
|
||
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Nocka rewelacyjna ;/ Kuba obudził się ok 1:00 i za nic w świecie nie chciał inaczej usnąć niż ze mna na łożu z cycem w paszczy maż poszedł na kanapę, bo dzisiaj na rano do pracy i stwierdził,z e z Młodym się nie wyśpi
|
#3824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
pokaz Przemkowi, ze to fajna zabawa, ze się cieszysz, zobaczysz jak szybko zrozumie o co Ci chodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
ale batman jest numerem 1 ![]() zestaw dla dziewczynki sliczny, tylko dlaczego taaaaki rozowy jeśli nowy i to jakies firmowki to możesz sprobowac wystawić za 30-50zl. ciężko ocenic. pewnie wystawilabym na probe jeden do licytacji.
|
|||||
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli ja ćwiczę z Przemkiem odjakieg0ś czasu papa i inne takie ... nie łapie jeszcze
![]() mąż w pracy a my już zaliczyliśmy bibliotekę i neurologa Przemusiowego, po poprawę skierowania bo źle nam napisała. dobrze że mój tata z nami pojechał ![]() na noc wynieśliśmy Przemka do sypialni i obudził się "tylko" 4 razy ... niby mało w porównaniu z tym co ostatnio, ale nie rozwiązuje to problemu DLACZEGO tak się budzi po smoka
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj widze ze coraz więcej maluchow zaczyna stawac ![]() ja z moim już nie daje rady. przy okazji chce pic z kubka dla dorosłych i jak gdzies jakiś stoi to się do niego wspina ![]() niedługo będziemy pisać ze maluchy chodza ![]() A Michas dziś konczy 7 mcy tak samo jak Sofcia Ash i Zuzia axelli.Sto lat dziewczynki:-D
|
|
|
#3827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za jajcowe rady.
Macie sprawdzony sposób ile gotowac te jajko aby było tak akurat ? A myślicie że mozna pół surowego zółtka wlać do garnka z zupką i zamieszać i pogotować chwilkę ? czy to ryzykowne ? Cytat:
nie dziwne jak nie przybiera jak jest taka aktywna i już stoi to jej wszyskie kalorie wysysa ![]() Jejku moja to nawet nie sprężynuje, jak ją trzymam pod pachami... Mam wyrzuty sumienia że nalegałam tak szybko na cesarke, jakby posiedziała 2 tyg w brzuchu jeszcze to byśmy nie mieli takiego opóźnienia ![]() Cytat:
a moja umi kosi kosi, kuma to, moja mama z nią klaskała i spiewała i teraz jak widzi moją mamę, to na hasło "kosi kosi" zaczyna składac rece i klaszcze problem w tym że tylko mojej mamie na zawołanie tak robi, u mnie już nie koniecznie.Cytat:
![]()
|
|
|
#3828 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i temat nieprzybierania ciagle na topie. wlasciwie od urodzenia :P Nela tez według mnie je dużo...ale dużo się rusza, basen itd. u nas waga spowolnila w ostatnim miesiącu już tak konkretnie, bo wprowadziłam nowe pokarmy. jednak samo mleko jest bardziej kaloryczne (wskazowka od znawczyn tematu hehe). spróbuj częściej dawac jej cyca (jesteście na piersi?), a mniej stalych posilkow...może to cos da. za 2 tygodnie powiem Ci czy u nas to przyniosło efekty u nas urodzeniowa tez prawie 4kg a co lekarz na to? zlecil jakies badania? doradzil cos? bo młodej niby się czepial, ale mowil, ze nie wygląda na zabiedzona Cytat:
w sumie chciałam Kubusiowa...hehe na razie kula sluzy za podnóżek Cytat:
brawo! my jeszcze nie jesteśmy na etapie siedzenia, a tu już dzieci wstaja ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-12-07 o 11:06 |
||||||
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jesli sie da, to nie przystawiajcie mebli na styk do sciany. niech tam tez powietrze cyrkuluje. no ale grzyba trzeba tez wybic jakos...
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiałam już na fb...a co to będzie jak zdecyduje się, ze podpieranie już niepotrzebne i ruszy "w swiat" ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
jakos nie mam wątpliwości czy to wpłynie na jej psychikę szymek mowil, ze chce się przebrać "za mamusie" ale do rzeczy: wszyyyystkie dziewczynki były wrozkami, księżniczkami itd. jedna była pieskiem. trochę to przerazajace, nie? wtedy oznajmiłam, ze jak będę miała corke to ja przebiorę za jakiegoś zboja ![]() ![]() ![]() chłopcy trochę lepiej, ale tez przewazal spiderman kowboj itd. szymek był pajakiem, a rok później autkiem ![]() rodzice ida trochę na latwizne...rozumiem, ze taki piecio sześciolatek to już chce być bohaterem z ulubionej bajki, a dziewczynki maja swira na punkcie rozu
|
||
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
heeeeeeelp
![]() dziewczyny potrzebuje rozeznania w temacie kaszek holle. Jakie kupujecie, jakie podajecie ? -mleczne czy bezmleczne? -glutenowa, bezglutenowa? -z butelki, czy z łyżeczki? -a jak bezmleczne, to łączycie z wodą czy mlekiem (swoim, mm ?) Którą wybrac na początek ? chciałabym w okolicy 7 miesiąca wprowadzić jako jeden posiłek kaszkę, i zastanawiam się którą wybrać jaglaną, orkiszową ?. Do tej pory oswajaliśmy się z glutenem za pomocą bobovity, i chyba już się oswoiliśmy.
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się co za telefon dostałaś? ![]() A no to jeśli uznać to za degustację to tak - pełen sukces Dałam te owoce bo wydawało mi się, że sama kaszka jest paskudna w smaku (ma dodane mm więc nie ma innego wyjścia hehe) ale może faktycznie przez to wyszła za rzadka? No na pewno nie była taka jak na Twoim zdjęciu ![]() Woda miała 43stopnie. Aha ja też głosuję zawsze jak Magiusa przypomni ![]() Cytat:
dla Michasia, Sofci i Zuzi
|
||
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
co do rzadkich lejacych sie kaszek - podobno po kontakcie kaszki ze slina ona sie uplynnia
![]() Cytat:
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis impereza z okazji 7mcy!
i czas na male podsumowanie:- waga 7.700kg - wzrost 67cm - Sofia przekreca sie na wszystkie strony -siada z lezenia i podpiera sie raczka,ale jeszcze prosto nie siedzi -raczkuje po 3 kroczki i dalej pelza bo szybciej ![]() - ulubiona zabawka to ksiazeczka 'my first 100 animals' ze zdjeciami zwierzat na kolorowych tlach. Ostatnio nie tylko zjada ja ale tez oglada i przewraca strony - poza ksiazeczka ciekawe jest to czym akurat zajmuje sie mama: komputer, ksiazka, telefon, jablko, kanapka (jak cos jem to musze jej dac kawalek jablka bo inaczej moge zapomniec o spokojnym posilku.) - zebow brak, choc tak jak Nela zjadla juz tubke dentinoxu. Za to potrafi dziaslami odgryzc kawaleczki jablka wiec musze miec oczy nie tylko dookola glowy ale tez w jej paszczy. - chetnie je sama, papki tez ale sama wiec stawiamy raczej na BLW (choc ogranicza nas alergia, ktorej przyczyny probujemy zlokalizowac)- uwielbia sie nosic i jesc na zadanie bez wiekszej regularnosci czym nadrabia czasy noworodkowe, ktore przespala z pobudkami na cyca co 3h ![]() - dalej nie smieje sie na glos z moze 3 wyjatkami na przestrzeni ost 4 miesiecy...Diabli widze, ze u Was mikolaj na bogato Strach sie bac co znajdziesz pod choinka ;-)Pochwal sie jakie tel i tablet dostalas. Sama przymierzam sie do zakupu wiec mnie temat interesuje. Karota zapomnialam Ci odpowiedziec, ze kurtke kupilam dlugasna, za kolana nawet i udka grzeje az milo. |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też dostałam telefon nowy te TŻ ty się poumawiały czy co?? ![]() Chwal się szybko co to za maszyna ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przybijanie piatki , robienie cacy cacy itd. to dużo prostsza sprawa hehe. za ambitnie mamusia, za ambitnie ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
ale był tlok na porodówce w tym dniu hehe.---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
kosi kosi to wyzsza szkola jazdy nie może być we wszystkim pierwsza :P wyrzuty sumienia chowaj na inna okazje ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
sama wybierz czy mleczna czy bez. opcje bezmlecznej sa takie:- z własnym mleczkiem, - z mm, które podajecie mleczna jest wygodniejsza, bo tylko zalewasz woda. najpierw bezglutenowa, później możesz do niej dodawać gluten albo sprobowac już glutenowej ![]() ja robie na gesto i podaje lyzeczka. bezmleczna z woda będzie fuj czasem jak nie uciagne za dużo mleka to dolewam odrobine wody.a jeśli już gluten podajesz to możesz wziąć cos glutenowego, chociaż może lepiej najpierw bez i dosypywać sobie manny? (ja dodaje lyzeczke tej nestle, bo nie chce mi się gotowac itd., a ona jest instant hehe) |
||||
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Młody od godziny śpi na brzuchu tżta... can, ash, axella- STO LAT DLA WASZYCH POCIECH ![]() ![]() -- za nami kosmicznie ciężka noc ![]() ![]() już o 22 się obudził, nie mógł zasnąć, płakał, prężył się, myślałam, że to może ząbki, przed północą dałam mu paracetamol, który ku naszemu zdziwieniu nic nie pomógł ![]() ![]() tż nosił go, skakał z nim na piłce i tak to trwało do 3 w nocy od 3 ja go przejęłam i też nie wyglądało to wszystko różowo, budził się z płaczem ... słuchajcie ma któraś z Was SAB SIMPLEX na zbyciu? tż mnie męczy, że musimy to spróbować dawać mu na noc... ja tam nie uważam, że te kropelki miałby coś pomóc,bo przecież dostawał już infacol, bobotic, esputicon, itp.. no ale... może? Agnes, kinga- za wstawanie dzieciaczków teraz Wam się zacznie sajgon;pwczoraj Wojtek też tak wstawał przy łóżku i się oczywiście przewrócił na głowę...spadł na podłogę... ale był huk a potem ryk ![]()
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
aa, cos mi sie kojarzy, ze pisalyscie o temperaturze w sypialni dziecka (czy tam w pokoju, gdzie dziecko spi). i ze niby 18 stopni to mroz
my mamy teraz tak docieplony dom, ze w sypialni niespecjalnie grzejac mamy 20 stopni, nawet 20,5 jak ludzie tam dychaja, i ja umieram co noc poce sie, odkrywam, nogi mam niespokojne...na starym mieszkaniu nie bylo takiego docieplenia i w sypialni normalnie grzejac mielismy 18 stopni. i spalo mi sie dobrze. lubilam sie wtulic w moja koldre albo w malza. a teraz sie leje ze mnie, jak tylko ktos sie do mnie zblizy (a Florek sie zbliza dosc czesto )
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tablecik pentagram 7.6 - p 5346 ![]() Cytat:
bo długo odciagalam i kaszka wyszla chlodna. po doslowie 5-7 sekundach była woda :P może ta moja kaszka jest "nie do końca zrobiona"? i dlatego taka gesta hehe. mloda nie narzeka ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

waga 7500 wieć jak zwykle usłysząłam,że mała nieprzybiera na wadze, bo w ciagu 6 tyg równo 400 gr tylko....a przecież tyle je, zupki nawet 250 ml , w sumie to codzień na obiad to cała miseczke je czyli nie mniej niż 180 ml, całe sloiczki te duże lub mojej zupki co gotuje jeszcze wiecej niż się mieści w słoiczku...niby w centylach spadla troszke ,no ale uorodziłą sie spora (ponad 4 kg) dlatego w tych centylach sapdła...........ale apetyt ma, sporo je, wiec ja uważam że jest ok, bo w sumie od urodzienia ciąle słysze ze nietyje.....
zdjecie jak stoi sama wstawie niedigo
dla Natalki! Nie wiem co tak sie czepiaja jej wagi. Ma w porzadku jak na jej wiek. Sofia tylko 200g wiecej ale tez starsza troszke i wszyscy chwala ja ze swietnie przybiera. Nic sie nie przejmuj. Te pielegniary/pediatrzy musza pozrzedzic jak widac.
07.07.2012
chyba że akurat te które oglądałam były do 15 kg i tak trafiłam

próbowałam gęstą, rzadką z mm z moim mlekiem, z wodą, z owocami i bez, każdą pluje
jeszcze w taka pogode!

Mamy tak blisko łóżeczko a Nina najlepiej czuje się w środeczku, w pozycji "Pan z Wami" efekt taki, że ona jedyna się wyśpi.. no ale lepsze niewyspanie w ciszy niż niewyspanie z powodu cogodzinnych pobudek i ryku, wymuszania cyca i bliskości.
tak samo jak Sofcia Ash i Zuzia axelli.
to jej wszyskie kalorie wysysa