|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Wybielalam zeby juz kilka lat temu u stomatologa i zeby wyglądają bardzo dobrze. Stosowałam różne pasty jednak efekt nie był spektakularny, z wybielaniem na własną rękę należy uważać ponieważ nietrudno o pozostanie przebarwień bardzo trudnych do usunięcia przez profesjonalistów. Zabieg bardzo polecam myślę że kiedyś jeszcze się na niego zdecyduje. ( Jedyny problem to kwestia nadwrażliwości i sam proces wspominam dość boleśnie
)
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam za bardzo czasu na czytanie całego wątku, zresztą jest potężny
, ale mam wątpliwości, czy wybielanie zębów jest takie zdrowe, jak mówicie... Jasne, efekt bywa olśniewający, ale czy szkliwo zębów się przez to nie niszczy, a same zęby nie stają się zdecydowanie słabsze? Nie jestem pewna, czy warto...Jakie są Wasze doświadczenia w kilka lat po wybieleniu?
|
|
#3843 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie że możne tu podpytać o różne rzeczy i podzielić się swoimi wątpliwościami
chyba zdecyduje się spróbować BIAŁĄ PERŁĘ... jest dużo pozytywnych opinii, z których wynika że rzeczywiście wybieli ząbki, a warto wydać te 50 zł, zanim się wyda 600 w gabinecie stomatologicznym... |
|
|
|
|
#3844 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wybielanie zębów w Poznaniu?
Gdzie w Poznaniu polecacie wybielanie zębów metodą nakładkową?
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Przyczajenie
|
Hej
uzywałam róznych rzeczy bo niestety pale pije sporo kawy czy herbaty . wybielałam paskami , pastami Białą Perła też i nic a nawet jak coś były bielsze to na chwile a niestety wydac 700 zł na wybielanie u dentyty mnie nie stac. Ale jakies 2 miesiące temu odwiedzialam gabinet wybielania zebów w Warszawie na Puławskiej Perli ( coś tam ) i w 100 % moge powiedziec to jest to zabieg trwał 45 min nic nie bolała nie piekło efekt odrazu mija juz drugi miesiąc i są tak samo białę jak były na prawde polecam |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Whitestrips. Kto z Was używał ?
Cytat:
Plusy i minusy: biała perła + działa na wszystkie zęby bo od jedynek po siódemki, a to dzięki nakładce. - niestety ja po dłuższym użytkowaniu po paru minutach od nałożenia czułam dziwny przeszywający ból jakby ktoś igłą mnie dzióbnął (a nie mam plomb, a i zęby ponoć zdrowe, może nadwrażliwe je mam, a ból odczuwany z każdym użytkowaniem w różnych zębach) i od tamtego czasu po paru takich sytuacjach zaprzestałam używania paski whitestrips + nie odczuwałam aż takiego dyskomfortu nadwrażliwych zębów + miałam wrażenie że szybciej zadziałały niż perła - pasek dolny jak dla mnie za krótki moim zdaniem powinien być na całość zębów a nie tylko na te najbardziej widoczne, gdy się uśmiechnęłam widoczny był moment gdzie pasek się kończył. Teraz od jakiś 2 lat nie używałam nic, ale tak czy siak wrócę do pasków whitestrips. |
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Whitestrips. Kto z Was używał ?
Witam,
chciałabym wybielić zęby metodą nakładkową ![]() szukam dobrego specjalisty w Poznaniu. Może ktos polecić? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3848 |
|
Przyczajenie
|
Biała Perła mnie bardzo kusi ale się boję. Jest duzo pozytywnych opinii ze to cos dało. Gdyby nie dało no to tez tragedii nie ma, bo az tak duzo nie kosztuje ale boje sie czy np nie zrobi mi sie cos z dziąsłami? czy to moze je spalić czy jakos uszkodzic?
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Poleca ktoś jakas paste wybielającą ?
Paradoksalnie - gdy masz depresyjną osobowość, lepiej dajesz sobie radę z przewlekłym bólem. Lepiej dajesz sobie radę z sytuacjami, które nie dają nadziei na poprawę. ![]() Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi. |
|
|
|
|
#3850 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam Opalescence i jest dobra
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
Opalescence polecam z całego serca. Testowałam wiele past, a ta okazała się najlepsza. Co prawda, smak na początku może drażnić, ale da się przyzwyczaić. Ja zamawiałam z allegro, bo nie widziałam w pobliżu miejsca zamieszkania żadnego sklepu/apteki/drogerii, gdzie mogłabym ją nabyć. Pasta starcza na długo i jest dobra na kontynuowanie wybielania zębów po wybielaniu metodą nakładkową.
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paradoksalnie - gdy masz depresyjną osobowość, lepiej dajesz sobie radę z przewlekłym bólem. Lepiej dajesz sobie radę z sytuacjami, które nie dają nadziei na poprawę. ![]() Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi. |
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, ja właśnie odebrałam mój zestaw wybielajacy od dentysty. Jest to żel z nakładkami, nazywa sie White Dental Beauty. Zawiera 6% hydrogen peroxide i jest to najwyższe stężenie, jakie mogę kupić od dentysty tutaj w UK. Dam Wam znać jak zadziałał, na pewno zrobię zdjęcia "przed i po". Trochę się martwię, że nie uzyskam spodziewanego efektu... Podobno mój naturalny kolor bieli nie przypomina. Poza tym zastanowiło mnie, że strzykawki, które dostałam nie były trzymane w lodówce, chociaż w instrukcji jest napisane, aby je właśnie tam przechowywać. Mam nadzieję, że im to nie zaszkodziło.
A jeśli nie, to chyba zdecyduje się na licówki...
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
witam,
a ja się podczepiam pod temat. chciałabym się dowiedzieć jaki jest koszt takiego wybielania zębów u dentysty oraz czy byłaby któraś wstanie polecić kogoś w Kielcach ? |
|
|
|
|
#3856 |
|
Przyczajenie
|
W Kielcach to chyba cieżko bo sama mieszkałam pod CK i średnio ja wybielałam w Warszawie w gabinecie Perli Spa i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Przyczajenie
|
hej!!
Niestety nie ma czasu aby przejrzeć caaałe forum - mam pytanie co polecacie do wybielania zębów?? ograniczeniem jest cena bo sa rzeczy i po 100 i po 300... Coś fajnego w rozsądnej cenie
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony możesz spróbować Białej Perły. Mi osobiście nie przypadła do gustu, chociaż jest tania w porównaniu z metodą numer jeden. Jedyny warunek wybielania? ZDROWE ZĘBY! Wszelkie wybielanie łączy się zazwyczaj z nadwrażliwością, a w przypadku chorych zębów nie chcę nawet myśleć o tym bólu...
|
|
|
|
#3859 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie na temat jednorazowego wybielania lampą? W gabinecie do którego chodzę jest taka usługa, ale dentystka mówiła że to wybiela tylko przód zębów i zwątpiłam... czy to widać później, że zęby z przodu są wybielone, a od tyłu nie?
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Od wczoraj zaczęłam wybielać zęby żelami opalescence. Ból zębów jest okropny... żel którego używam ma 16 % i nakładałam nakładki na noc. Z bólu miałam aż gorączke, nie obyło się bez tabletek przeciwbólowych. Używam pasty elmex zielonej. Czy ktoś z Was używał tego stężenia żelu i też mial takie bóle? oczywiście nie poddaje się i znów siedzę z nakładkami jednak tym razem na krócej. Mam nadzieję że efekty będą widoczne i warte cierpienia ...
|
|
#3861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nakładki mam dobre robione u stomatologa Żelu nie daję za dużo i nie wylewa mi się, dziąsła mam ok. Bardziej takie uczucie kłucia w zębach. Ile zużyłaś strzykawek? Widać efekt? Ja po jednej aplikacji zrobiłam dzień przerwy , wczoraj skróciłam czas a dziś już nakładam na całą noc.
|
|
|
#3863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Efekt... cóż, według mnie był i to spory, nawet rano jak wstawałam i zdejmowałam nakładki, to widziałam różnicę. Dużo osób pytało się mnie, co zrobiłam, że taka poprawa. Trzymałam przez 3 tygodnie białą dietę - zero produktów, które mogły mi zabarwić zęby ani kawy, herbaty, sosów, pomidorów, buraczków, czerwonego wina, zupy pomidorowej, dżemów, czekolady... było ciężko, ale potem zaczęłam się przyzwyczajać :P polecam takie coś, bo po wybielaniu Twoje zęby szybciej "nabierają" koloru.Daj znać, jak Twoje postępy! Chyba za 2 tygodnie sobie znów sprawię ze dwie strzykawki, bo zamierzam znów przestać palić.
|
|
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
Skaling - wybielanie zębów - Poznań.
Witam.
![]() Już kiedyś pisałam na tym forum, że planuję wybielić sobie zęby. Ponad rok temu stosowałam preparat z nakładkami z Białej Perły. Któraś z dziewczyn mi to poleciła. U mnie niestety wcale się to nie sprawdziło. Nie zauważyłam absolutnie żadnej poprawy, tak jakbym wcale tego nie stosowała. Teraz zastanawiam się nad wybielaniem zębów w gabinecie dentystycznym. Jednak czytałam, że czasami dużo daje już sam skaling. Więc chciałabym najpierw zrobić sobie ten zabieg, a potem rozważyć wybielanie. Nie wiem dlaczego moje zęby są tak mało podatne na wybielanie, może mam przebarwienia wewnętrzne? Stosowałam w dzieciństwie antybiotyki i teraz stosuję je na trądzik, ale nie wiem, czy to od tego, tak tylko się domyślam... Polecicie mi jakiegoś dentystę w Poznaniu/ jakiś zakład dentystyczny? Myślałam o Dentopolis http://www.dentopolis-poznan.pl/
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skaling - wybielanie zębów - Poznań.
Jeśli masz kamień to, owszem jest sens zrobienia skalingu. Sam skaling zębów jednak nie wybiela. Może wybielanie u stomatologa?
|
|
#3866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie myślałam o wybielaniu u stomatologa, ale czytałam, że przed takim zabiegiem i tak należy wykonać skaling...
|
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
A ogólnie jaki sposób wybielania u stomatologa jest najbardziej skuteczny? Lampa, nakładki? Może ktoś, kto już przechodził przez taki zabieg się wypowie
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko przez 3 pierwsze dni miałam wrażliwe zęby teraz już jest ok. Najważniejsze że jest efekt
|
|
|
#3869 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
. Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale... Otóż, czy któraś z Was poddała się wyboelaniu metoda Beyond lub/i poprzez żel? Interesują mnie efekty oraz ewentualne skutki uboczne. Mam wiele plomb i nie chciałabym zobaczyć po zabiegu wielkiej różnicy w kolorze. |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim,
ja mam pytanie odnośnie do pasków wybielających opalescence. Czy są one skuteczne i bezpieczne dla zębów? I drugie pytanie, czy wybielanie zębów (zżółkły mi od kawy) może spowodować przebarwienia, nierówności, plamki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

)

, ale mam wątpliwości, czy wybielanie zębów jest takie zdrowe, jak mówicie... Jasne, efekt bywa olśniewający, ale czy szkliwo zębów się przez to nie niszczy, a same zęby nie stają się zdecydowanie słabsze? Nie jestem pewna, czy warto...

A jeśli nie, to chyba zdecyduje się na licówki...