|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
A ja w tym roku zupelnie nie jestem w swiatecznym nastroju, ale zycze Wam wszystkim Wesolych Swiat Wielkanocnych.
![]() I zycze Wam duzo zdrowia bo ono jest najwazniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Rozeznanie
|
Hej!
Dziewczyny zycze wam pogodnych i wesolych swiat, smacznego jajeczka i jutro naprawde mokrego dyngusa ![]() A mnie znowu kilka dni niebylo, w czwartek bylysmy znowu u doktora i stwierdzil ze znowu cos wiecej na oskrzelach slychac wiec dostala syrop rozpuszczajacy zalegla wydzieline na oskrzelach a mala ciagle kaszle, po swietach pojde jeszcze raz zeby ja osluchal, prosze Boga zeby w koncu wszystko bylo dobrze ![]() A wczoraj bylismy na wycieczce w köln, zobaczyc ta wielka katedre, no robi wrazenie ![]() ![]()
#3846 |
Rozeznanie
|
Troszkę poźno, ale ode mnie też najlepsze życzenia
![]() ![]() Zdrowia, spokoju, odpoczynku i zrozumienia. Buziaki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Rozeznanie
|
Uff my już po chrzcinach. Mati był bardzo grzeczny, nawet raz nie zapłakał. Obserwował wszystko i wszystkich do okoła. Było 9 chrztów i trochę mi się nie podobało, że totalny chaos panował. Ale cóż zrobić jak chce się miec chrzciny w święta
![]() ![]() No i tak to w sumie minęło szybko. Jeszcze jutro i powrót do codzienności ![]() ![]() Zdjęcia wkleję niedługo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 |
Rozeznanie
|
a ja już na pomocy doraznej bylam..chora jestem..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
Bartuś dziś kończy 3 miesiące. Na 13;00 mamy chrzciny. Trzymajcie kciuki, żeby się wszystko jakoś udało.
#3850 |
Zakorzenienie
|
a nam zeby ida na calego. mamy ta dolna czworke teraz gorna jakas zębina tez sie wykluwa. boze, nie spalam cala noc, nie wiem jak lot do polski przyzyjemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A Kolonia to piekne miasto, mam do niego sentyment. No i zazdroszcze Niemcom ze wszedzie maja sciezki rowerowe... Nie to co u nas. ![]() Katakumba, biedaczko... My ciagle czekamy na pierwszego zeba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dziewczyny dużo zdrowia dla chorych maluszkow! i trzymam kciuki za te chrzczone!
nasza mała już od kilku dni dostaje marchewkę! bardzo jej smakuje i nie ma kłopotów z jedzeniem łyżeczka.. dziś pierwszy raz była w lesie.. aaliyah będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja Olimpia w tatusia sie wdala ze hej. Same warzywka jej srednio podchodza, ale z kurczakiem czy wolowinka to wcina. ![]() Zazdroszcze wypadu do lasu. My mamy sliczne parki w okolicy, ale co las to las. Ale tu pustki.... Wszyscy swietuja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Oj tak-swiętują
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słuchajcie, czy któraś z Was brała tabl. antykonc. Cerazette?? Ja biorę pierwszy raz jakiekolwiek, w ulotce jest napisane(i lekarz mnie też uprzedzał),że po nich mogę mieć plamienia. Wczoraj mnie bolał brzuch jak na okres,idę do WC,a wkładka cała we krwi-i to wcale nie jak plamienia-normalnie,jakbym okres dostała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
ja c xandra nie pomoge, ja smigam ze sprezyna, ale plamienia tez mam
![]() moje dziecko zjadlo wczoraj jagody a dzis truskawki. heizn ma fajne sloiczki z tymi owocami, alyiah sproboj, choc podejrzewam ze ty juz pewnie wyczailas w srode lece, jedyne co dobre to to, ze mloda (moja sis) ma taki sam rozmiar ubran jak ja, wiec ja sie nie pakuje, a dziecku tylko troche, bo wiem ze moja mama zakupila wyprawke kolejna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
Xandra mi też ktoś wczoraj podmienił dziecko. Zasnął po drodze na chrzest, przespał całą mszę. Tylko jednym okiem na księdza łypnął podczas polewania główki. Potem w domku pogadał, pojadł i poszedł spać aż go na kąpiel budziłam. Wieczorkiem musiał oczywiście mamusi opowiadać co się działo przez cały dzień ale potem zasnął bez cyrków.
Może na chrzcie wypędzili tego diabełka ![]()
#3857 |
Raczkowanie
|
aaliyah trzymaj sie!!
poisone zdrówka życzę!! wszystkim ochrzczonym dzieciaczkom gratuluję ![]() No i po świętach...A moja Krzykaczka dalej daje popalić... Wczoraj wybraliśy się ze szwagrami do Ustronia i do Wisły. Postanowiliśmy wjechać na Czantorię - tam można z takimi dziećmi w chuście lub w nosidełku. No to ja buch moją do chusty, no ale niestety nie spodobała jej się ta wycieczka, darła się jak jechaliśmy do góry (trochę przestała, jak jej pośpiewaliśmy z Tż), u góry była masakra bo ciągle stękała, a w drodze na dół już dawała czadu na maksa... Wstydu się najadłam że hej, na szczęście mój Tż ma zdrowe podejście i stwierdził, że ludźmi się mam nie przejmować no i dałam się namówić na wyjazd do Wisły (bo po tej Czantorii to chciałam do domu wracać). W Wiśle tłumy, ale już było lepiej, Młoda dostała jeść, a potem musiałam z nią cxiągle spacerować - no ale na to, że sobie z rodziną na ławce nie posiedzę byłam przygotowana. Więc oni zajadali jakieś grillowe przysmaki, a ja spacerowałam... Mówię wam Szwagier ze Szwagierką z dwójką dzieci ( 2 lata i 2 miesiące) mieli mniej roboty niż ja z moim Terrorystą. No ale stwierdziliśy z Tż że trzba ją częściej na takie atrakcje wystawiać bo inaczej będziemy musieli się w domu zamnknąć i nigdzie nie wychodzić, bo księżniczce najlepiej jest w domu ewentualnie z Mamą na spacerze. No to się wyżaliłam katakumba współczuję przejść z ząbkami, czekam na ten spacer jak przylecisz ![]() scorpionec gratuluję marchewki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
xandra to raczej nie jest normalne (chyba ze okres dostalas..bo cerazette sie bierz chyba bez przewy i okres w trakcie sie dostaje
![]() ![]() ja cerazette nie bralam ale duzo innych wypróbowalam..mialam plamienia ale nie az takie raczej przybrudzoną wkladke na leki brąz .. moze zadzwon do gina i zapytaj? ide budzic dziecko.. ps mi babcie i moja sis tak mala przez dwa dni rozbestwily ze szok.. tylko by na rekach siedziala.. wczoraj w lesie tez stekala jak sie obudzila bo wozek ja chyba w d..kasal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u nas (czytaj: u Szymonka) wszystko gra. Rozwija się pięknie i zachwyca mamusię ![]() ![]() Poza tym od czerwca wracam do pracy i wtedy co? Czuję że to będzie trauma dla nas wszystkich... A apropo's pracy to miałam wrócić na 1/2 etatu do banku...a ostatnio znajomy zaproponował mi pracę w jego firmie. Tyle że nic nie chciał powiedzieć (co, jak, za ile), umówiliśmy się na rozmowę dopiero na jutro i ja od trzech dni wciąż myślę i myślę... I choć marzą mi sie zmiany to jeśli będzie to cały etat to chyba odpuszczę... Szymonek teraz jest najważniejszy! Pozdrawiamy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie!
Znowu mam Wizażowe zaległości ,ale zdążyłam trochę Was podczytywać,niestety nie miałam czasu odpisać bo najpierw oboje z Dawidkiem złapaliśmy jakieś przeziębienie,potem przygotowania do chrzcin-robiliśmy w niedzielę i niestety zakupy i przygotowania na mojej głowie,a że robiliśmy w domu to trochę byłam zaganiana. W kościele moje dziecko było tak rozbawione,że przy polewaniu główki zaczął się śmiać na głos aż się zanosił(mój tz mówił dziecku ,że teraz będzie plum-plum)na szczęście wszystko już za nami ![]() A i mamy już cztery ząbki -dwie jedynki na dole i dwie dwójki na górze-moje dziecko wygląda jak wampirek ![]() Muszę uciekać bo mały człowiek domaga się jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki mnie też dawno nie było ale najpierw rozchorowała się corka potem my a na koniec Marcinek wszystko bardzo dlugo się ciągneło a ja chociaz sama chora musialam zając się dziećmi więc organizm był tak osłabiony że w pewnym momencie sąsiadka cciała wzywać karetkę bo przestałam kontaktować
![]() Mój synuś też nie lubi tłumów śmiejemy sie że aspołeczny jest chociaż jest poprawa anbar77 dzielny twoj synuś gratuluje ząbków my planujemy chrzest 9 maja ciekawe jk Marcinek się zachowa ![]() a tak w ogóle to niezły gagatek z niego rośnie wymyślił sogie świetną zabawę jak ciągnie cycha to nagle puszcza tak że młeczko sobie pryska on cały ochlapany cieszy się albo pokazyje język ostatnio nauczył się piszczeć i przekręcać z plecków na brzuszek xandra ja biorę azalię ale to podobno to samo co cerazette i nie mam żadnych plamień przerw nie robie |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Rozeznanie
|
Taka zła jestem że zaraz wyjdę z siebie
![]() Jesteśmy dziś z Szymonem uziemieni w domu... bo mąż zabrał ze sobą klucze od piwnicy i nie mogę wyciągnąć wózka (stelaża). No po prostu szlag mnie trafia bo zorientowałam się dopiero jak już ja i dziecko byliśmy ubrani i gotowi do wyjścia a moja mama (a po drodze teściowa) czekały aż do nich dotrę... Niby nie jego wina bo wczoraj cos tam wynosił i schował do kieszeni... ale i tak mnie skręca ze złości. Dobrze że przyzwyczaiłam ostatnio Szymonka że w stojącym wózku też można spać więc wsadziłam go w gondolę, trochę poszarpałam ![]() Ehhh... Edyta - kupiłaś już może którąś z zabawek Lamaze..? Bo teraz ja też chcę zamówić coś z Allegro i nie mogę się zdecydować między tym co dziewczyny polecały... To żyrafa czy kostka..? Podoba mi się jeszcze pająk... ![]() Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2009-04-14 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
boze idzie kolejny zab trzonowy, ale to wam chyba pisalalm. ale polka jest taaaaka nieszczesliwa. dostala paracetamol, zel na dziasla i spi. ale nic jej nie pomaga... a bidna taka ze az mnie skreca. a jutro lot. bedzie ciekawie
szmanka, bedzie i spacer. co powiesz na czwartek kolo poludnia? gdzie chcesz, ja wpakuje mala do samochodu i mozemy byc. mam jeszcze kilka innych randek z wizazankami, a tylko 10 dni jestem ![]() jaga, jesli pieniadze nie sa motywem poworotu do pracy najwazniejszym to ja bym zostala przy pol etatu. choc ja do roboty musze wrocic kolo lipca, ale wrocic wroce bo zbzikuje w domu siedzac caly czas |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrowienia dla Poli. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Dobrze, że już po świętach, bo normalnie waga by skoczyła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Xandra ja brałam cerazette ale tylko dwa opakwoania i zadnego plamienia nie miałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie,
Taka dzisiaj piękna pogoda a my musieliśmy wracac do tej nieszczęsnej stolicy. Wyjazd na swięta się udał. Ja jako matka i tz jako ojciec nabraliśmy nowego doświadczenia. Juz coraz lepiej bronimy dziecka przed całym światem. Mała lubi ludzi i towarzystwo, ale co za dużo to.... potem płacz i rozpacz. Moja mama też nauczyła się ze jak mówię że za 20 min młoda ma iśc na drzemkę to znaczy ze tak ma byc - nie położyła jej bo wiedziała lepiej i miała przez 30 min ryk. Dobrze,że szybciutko wróciliśmy. Xandra - ja biorę azalie(dokładnie to samo co cerazette), na początku miałam plamienia przez 14 dni, pierwszego dnia wyglądalo troszkę przerażająco. Dośc dużo takich ciemnych odchodów, ale na wkładce się zmieściło . Sorki za obrazowoś. Ale następnego dnia juz było o wiele mniej, a potem to juz były plamienia. Teraz kończę 3 opakowanie i zauważylam, że co miesiąc mam małe plamienie. Tabsy bierze się bez przerw i dośc istotne jest branie o tej samej porze. A mnie teraz czekan naprawianie dziecka. Wszystko jej sie rozregulowało, a smoczek i rączki ciągle były w użyciu. Ale pocieszam sie że to mądra dziewuszka i szybciutko załapie,że u dziadków wszystko można a w domciu obowiazuje plan dnia ![]() No i nie pamietam co miałam napisac. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katakumba solidaryzuje sie z Toba. Moje dziecko chyba weszlo w finalowa faze zabkowania (mam nadzieje ![]() Mam pytanie: czym spieracie plamy z marchewki i owocow? To cholerstwo nie chce schodzic... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tera ja się wyzalę...Mój TŻ miał dzis wypadek na motorze w drodze do pracy. Babka przed nim nie spojrzała w lusterko i zmieniła pas,na którym jechał mój TŻ. Chciał ja ominąć,ale motor się poslizgnął. NA SZCZĘŚCIE nic poważnego mu się nie stało-jakis cud normlanie. Troche potłuczony, no i ma zerwane wiązadła w kolanie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2009-04-14 o 22:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w przychodni, w parku to sie usmiecha do wszystkich... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.