|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Cytat:
W Święta jak byłam u teściów, to na kawę wpadła jeszcze rodzinka Tżta-chrzestna z mężem i rodzicami i tak jakoś z rozmowy wyszło, że ja stwierdziłam, że Tż będzie kąpał synka, tak ustaliliśmy, bo skoro ja będę karmic, rano myc, przewijac (będę w końcu z dzieckiem przez cały dzien, a Tż będzie pracował), to on może wykąpac maluszka, a poza tym będzie to jakieś zacieśnianie więzi między ojcem i synem, jakiś ich rytuał, to mnie wszycsy wyśmiali, że po co męża angażuję, że to matka powinna zając się dzieckiem, że ojciec może nie wiedziec jak, itp. A ja uważam, że po 1) mąż będzie pewniej trzymał małego, a po 2) ja większa panikara jestem, a on zrobi to spokojniej - a to przecież lepsze dla maluszka...Oczywiście na pewno na początku kąpac będziemy razem, a jak dojdziemy do wprawy to mąż już będzie robił to sa, czy ja taka dziwna jestem?
![]() |
#3842 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
s
Cytat:
To dobrze,że masz taką przemianę materii ![]() No i 9 kg na plusie to faktycznie sukcec-ani nie za mało,ani nie za dużo ![]() W sumie mój mąż też jest duży ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
Co do pieluch to wczoraj mąż kupił dla starszej córy do zabawy dla lalek w rosmannie te ichniejsze pieluszki i muszę wam powiedziec że nie są takie złe chodzi o wykonanie, nie wiem jak sie sprawdzą na pupie niemowlaka, ale są produkowane w niemczech, mają naciągane rzepy i co najważniejsze na początku bardzo często je się zmienia więc lepiej te tańsze na początek zakładac maluszkowi i dopiero jak dłużej będzie dzidzia zostawała w jednej pieluszce to inwestowac w droższe co wcale nie oznacza lepsze.
Pytanie do was pisałyśmy wiele o kosmetykach dla dzieci ja przy starszej używałam PENATENU i teraz też chcę je kupic macie zdanie wyrobione o tych kosmetykach bo po 7 latach mogły się zmienic??? Bardzo mało o nich pisałyśmy. Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3845 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja pewnie jeszcze wejdę pod prysznic, mój mąż pójdzie z psem na dłuższy spacer (bo nie wiadomo, kiedy biedaczek znowu będzie mógł sobie siknąć ![]() ![]() taa... planować fajna sprawa. Też macie schizy, że jak zaczniecie rodzić to będzie -30 stopni, a w Waszym samochodzie padnie akumulator? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Koniec końców ja niby mam macierzyński ale dorabiam zdalnie, więc dla małej tak na 100% będę miała tylko kilka dni... Więc pomoc będzie wskazana jak najbardziej. Zobaczymy, jakoś to się ułoży..
![]() |
#3846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3847 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja wstałam godzine temu i chyba za długo spałam bo głowa mnie tak boli ze szok.. co do krocza to moje tez spuchniete, dziwnie mi sie chodzi..
![]() |
#3848 |
Rozeznanie
|
Nam na SR położna mówiła, że nie ma sensu przyjeżdżać do szpitala po odejściu wód, co innego jak są zabarwione na zielono - to wtedy trzeba jechać od razu. W innym przypadku siedzieć jak najdłużej się da aż skurcze nie będą regularne,m najlepiej co 5 minut. Prawdziwy poród może się zacząć nawet po kilkunastu godzinach, więc po co spędzać je w szpitalu? Dodatkowy stres. Ja tam zamierzam liczyć częstotliwość, wykąpać się, ogolić, włosy umyć, ubrać, umalować, coś podejść i dopiero jechać, gdy skurcze będą rzeczywiście co 5 minut
![]()
![]() |
#3849 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój mąż też powiedział,że chce kąpać małą,przewijac ją,j(później) karmić,bo na razie malutka będzie przystawiana do piersi ![]() Dobrze,jesli rodzice dzielą się obowiązkami. Kaskup,będę zaciskac nóżki ![]() Oby wytrzymać do 37 tc.... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mówiłam mojej matce ze do niej zadzwonie zeby szybko mi do niej przyjechała to stwierdziła ze w tym czasie moze bedzie w tesco a tam zasiegu nie ma.. po prostu moja matka to potrafi uspokoic..
![]() |
#3851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3852 |
Zadomowienie
|
Cześć Brzusie i Mamusie!
Ciekawe jak tam Muron... Ja mam się zgłosić do szpitala w następny poniedziałek, 3 stycznia. Ciekawe kiedy mnie rozwiążą... Trochę smutno mi, że to już ostatnie dni z brzusiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3855 | |||
Raczkowanie
|
Cytrynko super że z malutkim ok, niech sobie siedzi jak najdłużej w brzuszku
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() natomiast moja koleżanka znowu jak jej wody odeszły, pojechała leżała całą dobe i w końcu jej cc zrobili. Tak że patrząc na to wszytko to loteria co i jak będzie ![]() dizi - ty 3 do szpitala już? (to już nasych biorą ![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-28 o 11:16 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Zadomowienie
|
kma - Moim zdaniem to świetny pomysł jest z tym kąpaniem Małego przez Tatę
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa o Karolku - ja już si ę go doczekać nie mogę, odliczam dni normalnie...mam nadzieję, że wszystkim nam te ostatnie tygodnie miną szybko i bez problemów ![]() A co do tych wód płodowych, to mnie pocieszyłyście...ja bym chciała jechać na porodówkę w ostatniej chwili, żeby nie męczyć się tam np. 10 godzin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
BAN stały
|
[QUOTE=e_rosa;24021123]
musi się przemęczyć, ja też miałam takie mdłości że nie dałam rady nic jeść, herbaty zwykłej nie mogłam pić (a w domu mam do tej pory całą szafke jakichś dziwnych herbat których nakupiłam i wypiłam po jednej dwie z pudełka, potem piłam herbatkę dla niemowląt bobofen bo tylko ona mi wchodziła), byłam głodna i czułam że żołądek mnie boli z głodu (najgorzej było w nocy bo aż jęczałam z bólu) ale nie dałam rady jeść. Bałam się bo nie dść że niedowagę miałam to jeszcze nie jadłam, schudłam nawet i słaba jak guw.o byłam. Wszytko przeszło i 18 kg na + Kurde,to przechalapne miałaś. Dobrze,że Ci wszystko przeszło i już jest ok ![]() A ta herbatka dla niemowląt,wiesz może,ile ona kosztuje? Może mojej córce taką kupię,bo widzę,że po tych owocowych,co je tak uwielbia,też ją żołądek boli. No i mam nadzieję,że przytyje te parę kg,żeby nie była takim kościotrupkiem ![]() Choć ja po każdym porodzie wracałam do poprzedniej wagi(mniej więcej 48-50 kg). Dizi,mnie też się łezka w oku kręci na myśl,że może już tylko 3 tygodnie ponoszę małą w brzuszku ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zadomowienie
|
Tak trzymamy kciuki.
![]() Moje dziecko tez na kazdej wizycie usg ma tetno 140 i ginka nie mowiła ze cos jest nie tak ![]() ![]() a pisałyscie o skurczach, wczoraj wieczorem vbrzuch mi twardniał co ok 10 min...wystraszylo mnie to ale po jakis 4/5 skurczach minelo.
![]() |
#3860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi wszystkie znane mi kobiety, które rodziły mówiły, że owszem - to jest ból, ale szybko się go zapomina, jak już dziecko jest na świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zadomowienie
|
Witam sie dzisiaj z nieco lepszym humorkiem ,bo wczoraj miałam jakis dołek i nic mi sie nie chciało.
Co do odejscia wód to faktycznie to nie zawsze idzie w parze z szybka akcja porodowa.Mi odeszły wody 12 godz przed urodzeniem a i tak nie było zadnej akcji dopiero jak podali oksytocyne to zaczelo sie dziac ![]() Nacinania nawet nie poczułam a zszycie miałam zrobione jeszcze w narkozie wiec nie mialam zadnego bolu ani dyskomfortu z tym zwiazanego ,bo wszystko ladnie sie zagoilo a szwy same sie rozpuscily.Mojej kolezance niestety zle zszyli bo bardzo narzekala na pozniejszy wyglad estetyczny tej blizny. Teraz sie troszke boje bo nie wiem jakie szwy zaloza jesli bedzie taka potrzeba ,jednak tutaj nie nacinaja ,chyba ze sie peknie.Sama nie wiem co jest lepsze. Ja tez mam wodna wydzieline ale wiem ze to nic takiego bo jak bylam w pierwszej ciazy tez mi tak lecialo i spanikowalam ze to wody i pojechalismy do szpitala ale okazalo sie ze to falszywy alarm ![]() Aha i ja mam spuchnieta pochwe i tez dziwnie mi chodzic do tego bardzo w ciagu 3 tyg utylam w udach i mam sporo wiekszy brzuch/ Jest mi juz bardzo ciezko a jeszcze zostalo mi sporo czasu do 15.,02. Jakis czas temu zle stanelam noga i mialam spuchnieta kostke i nie poszlam do lekarza a teraz dalej mnie ona mocno boli a to juz ze dwa miesiace temu.Tak mysle ze pewnie sobie ja zwichnelam ze ciagle mnie boli ![]() I martwie sie jak to bedzie kiedy pojade rodzic ,co zrobimy z nasza corcia ,bo teoretycznie mialabym mozliwosc zostawic ja u znajomych ale jakos nie chce nikomu zawracac glowy ,bo to tak jest ze ktos mowi ze spoko nie ma problemu ale ja juz swoje wiem na ten temat niestety .
#3862 | |
BAN stały
|
Cytat:
No,w 15 minut ![]() Też bym tak chciała ![]() No,a z tym jechaniem na porodówkę w ostatniej chwili-znając mnie,to pewnie pojadę w ostatniej chwili ![]() Nie martw się,Cytrynko,poradzisz sobie ![]() Jak tu już było mówione:''pierdniesz i urodzisz'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się napewno przytyje, ja się tak bałam własnie ciąży przez to że praktycznie od 10 lat moja waga wynosiała 48 kg i 163cm. i niezależnie od tego co bym jadła i ile nie tyłam choć chiałam. Obawiałam się że będe mieć problemy żeby przytyć że dzidzia mi nie urośnie. Odrazu kupiłam wagę jak zaszłam w ciążę i się wazyłam 10 razy dziennie, teraz już wole nie stawać na wagę... tyle że ja też przed ciążą paliłam, może też to przze to miałam taką przeminę materii, ciekawe jak będzie teraz bo nie mam zamiaru wracać do nałogu, choć czasem to mam taką ochotę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
cześć.
Co prawda nie udzielam się a tylko podczytuję Wasz wątek regularnie bo sama mam termin na 20 stycznia. a raczej miałam bo mały już jest z nami, urodził się w 35 tyg. nie chcę straszyć ale mi odeszły nagle wody, bez żadnych innych objawów, byłam kompletnie nieprzygotowane ![]() Trzymam za Was kciuki i życzę lekkich porodów.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-12-28 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() No,też chudziutka byłaś. A do nałogu nie ma co wracać,szkoda pieniędzy i zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Mam nadzieję,że wytrzymam chociaż te 3 tygodnie...bo wtedy małej nic nie będzie zagrażało. I tak,dołączam do mamuś leżakujących,nie mam innego wyjścia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny możecie odpowiedziec na moje pytanie o kosmetyki PENATEN????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie strasz mnie,bo ja jestem w 34 tc,i mam już rozwarcie na 2 palce. Mam nadzieję,że wytrwam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a obowiązku przy dziecku na pewno podzielimy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.