|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||||
|
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
To nie wyglada na kolki z tego co piszesz. Moze taki sobie ustalila rytm?I trzeba by sie starac ja przestawic.A w dzien normalnie spi? Cytat:
![]() Cytat:
O nie!!Ale ci zazdroszcze no,ja tez chce!! Ty nie idz rodzic beze mnie.Poczekaj ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Ja juz mowilam Radkowi,ze jak bede mogla pic,tez pewnie w 2013,to on bierze tydzien wolnego,bo bede caly tydzien staczac sie w alkoholizm
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak se tylko pomyślałam, może jak on się rozpuszcza to się robi mleczny? może cały nie jest glutem czasami? heheheeheh ja jak poszłam na imprezę po karmieniu a przed ciążą, taką tańczoną to sobie pozwoliłam trochę , ale to nie to co kiedyś, w dodatku tż nie pił, nikt nie palił przy stoliku, normalnie stare dziadki |
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja myślę, że może pod koniec 2012![]() konia a ile karmiłaś Ninę? i ile masz zamiar Kaję? ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ale jak przyjdzie co do czego to pewnie góra dwa drineczki i koniec..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 19:17 |
||
|
|
|
#3845 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale będzie musiała się przyzwyczaić...juzi tak jet lepiej bo od kilku tygodni nie wspomniała o innym imieniu...Cytat:
A co do przeczuć to poprostu czuję jakoś, że ta pełnia będzie moja... Od kilku dni mały kopie duzo, dużo niżej....czuje kłucia szyjki od środka...a od wczoraj bolą mnie biodra jakby się kości rozsuwał czy coś i mam naprawde bardzo duże ilości wodnisto-białej wydzieliny... 88Natka dobrze że Ci przechodzi to choróbsko...oby córeczka się nie zaraziła... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- W moim szpitalu nie było wcale odwiedzin na salach, no czasami mógł się ojciec przemycić po wyjściu ordynatora,mi to odpowiadało, miałam porównanie , bo jak Ninę rodziłam to była wolna amerykanka i choć ja do wstydliwych zbytnio nie należę to wkurzały mnie te tabunu ze względu na dobro dzieci
|
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz pierwsza to daj znac co i jak ciekawa jestem na jakiego lekarza trafisz![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Leżałam i nie wytrzymałam jak pobiegłam do toalety tak 2 razy zwymiotowałam ostro
pierwszy raz w ciąży i to sporo tego było a nic dzisiaj nie zjadłam przez to, że się tak czułam rano płatki z mlekiem + kromka chleba i 2 cukierki do tego tylko herbata, kilka łyków wody i szklanka nie pełna napoju. Rano też udało mi się załatwić. A wczoraj to nawet 3 razy się załatwiałam. Więc skąd tyle tych wymiocin to ja nie wiem. Przepraszam, że tak o tym pisze. NIE WIEM CO MAM ROBIĆ
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się jakie ciasto zrobic na święta?
Odpadają mazurki itp., sernik z rosą robiłam na Boże Narodzenie.. Macie jakieś pomysły? ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
chyba zbliża się poród? ![]() co prawda 38 tydzień zaczynam jutro, ale już dziś zmieniłam w podpisie, bo nie mogłam już znieśc tego 37
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 19:56 |
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem
bo załatwiałam się w miare normalnie nie jakieś rozwolnienie, że tak powiem. Jedynie dzisiaj te wymioty mnie martwią ![]() A na ile przed porodem organizm się oczyszcza? Ja teraz nawet nie wiem czy mogę coś zjeść czy nie Boję się. Choć teraz apetytu nie mam, ale później może mi się zachce zresztą chyba wypadałoby coś zjeść.---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Teraz jak wymiotowałam - przy toalecie na kolanach. To jak wstałam to poleciało jej sporo dokładnie takiej pół mlecznej pół wodnistej.
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tikki a jak Twoj czop? nie chodziło Ci o 2 cm?
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-03 o 19:59 |
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czuje się troche lepiej - to znaczy wszystko jest bez zmian dreszcze itp. ale już nie jest mi tak nie dobrze jak wcześniej. Strasznie bolą mnie plecy ![]() z tego wszystkiego ja nie wiem co robić miałam myć głowe i golić się tu i tam jutro rano przed lekarzem, ale z tej całej sytuacji nie wiem czy nie zrobić lepiej tego dziś. |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka wyczytalam w necie ,że dreszcze też są zwiastunem porodu,więc ja trzymam kciuki już teraz Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-03 o 20:08 |
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, my wlasnie wrocilismy ze szpitala, ale nic ze mna, tylko z Adasiem!
Kolo 15 zadzwonili do mnie z przedszkola ze Adas spadl z samochodziku bo jeden z chlopcow kopnal w samochodzik ![]() No wiec odebralam Go i jak sprawdzialm w domu jak to wyglada to zwatpilam czy to jest mala ranka bo wygladala na gleboka! No wiec podjechalismy na dziecieca izbe przyjec, naczekalismy sie no i zalozyli mu 6 szwow ![]() Po drodze MC Donalds i teraz jestesmy w domu! Byl dzielny, chociaz bardzo sie bal, ale mowie Wam dziewczyny , co ja przezylam to moje. Juz myslalam ze z tego wszystkiego moze zaczne rodzic, ale nic z tego ![]() Zaraz bede Go klasc i sie z Nim przytulac bo tak Go zal ze szok, ale mysle ze zdarze nadrobic!
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, współczuję przejść Kochana , trzymaj się |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka...może coś się ruszyło
![]() Moje wyliczenia takie, bo to zaledwie mała zabarwiona kropeczka była . Więc wątpię, że urodzę w terminie. Wczoraj sobie trochę pobiegałam za psem, ale nie powiem, że z brzuchem była to wygodna czynność.Jakby co to Gosia...ściągnę Cię myślami z porodówki i Eryk wyskoczy Desia biedny Adaś |
|
|
|
#3857 | |||
|
Zadomowienie
|
Jolkaa, ale sie meczysz bidulko! Moze ty czopa wypatrujesz a tu Ci sie wody tak powoli sacza? Faktycznie moze by cie lekarz obejrzal?
Tynka, witaj z powrotem! Mateuszek cudny jest a i ty wygladasz pierwsza klasa! I taki opis porodu dalas optymistyczny Mravka, az mnie ciarki przeszly jak sobie wyobrazilam to badanie oka i was placz. Tez bym tam pewnie wyla ![]() Desia, tak mi przykro ze znow Ci sie pogorszyly sprawy skorne Boski ziew ![]() Cytat:
Wpadnij czasem i napisz co u Matyldy nowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale sie przyzwyczai szybko po porodzie My od poczatku trabimy wszem i wobec 'Ania to, Ania tamto' to sie ludzie mieli czas przyzwyczaic My dzis z Ania zaczynamy 40 tydzien. Jej, ona chyba rosnie ja na drozdzach bo brzuch mi juz do kolan zwisa (tzn tak sie czuje ). Codziennie sobie urzadzam drzemki w polowie dnia to i czas szybciej leci w domu. Dzis sie narobilam - pucowanie kuchni, porzadki w garderobie i nawet zaczelam posadzke na balkonie szorowac ale zlapal mnie grad Pamietacie Agagat, nasza specjalistke od znieczulen porodowych ?Termin ma tak jak ja, w okolicach swiat. Dzis miala badanie i sie zanosi ze do swiat nie dotrzyma w dwupaku. 3h temu miala skurcze co 8min i wybierala sie na spacer. Od tego czasu cisza, ale ma pisac jakby cos sie dzialo. Trzymajcie kciuki, moze rozpocznie nastepna serie na watku, te z okazji pelni
|
|||
|
|
|
#3858 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tak jak Konia mowi pij,zebys sie nie odwodnila.Po lyczku co jakis czas. Oby to bylo oczyszczanie,a nie chorobsko. Ja sie nie oczyszczalam przed porodem,wiec nie wiem,pewnie tez roznie to moze wygladac. Trzymam ![]() Cytat:
Biedny Adas ze jest taki dzielny.---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Ok trzymam cie za slowo!! Cytat:
![]() No ktos zaczac musi,bo zastoj straszny.
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
![]() desia biedny Adas
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny gratuluję rozpakowany i pozdrawiam oczekujące
. Jako, że na liście kwietniowej jestem pierwsza to piszę do Was co i jak ze mną. A propo, wątek robi się niezłym zbiorem bezcennych porad, chociaż nie piszę to czytam i jestem pod wrażeniem Waszych rad dot. kolek itp. Jutro na 8 rano idę do szpitala, cc będzie w czwartek lub piątek. Nie powiem, że się nie boję, stres mnie dopadł i narasta. Na ostatnim ktg lekkie skurcze wyszły, brzuch trochę boli, więc czas najwyższy. Trzymajcie za nas kciuki, po dam znać co i jak. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3862 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie!
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Anagat i DIDA
powodzenia ![]() mnie tak boli łeb, że nawet nic sensownego nie napiszę chyba już dziś
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Widzę Dzieweczki, że dziś kiepski dzień jest - szczególnie dla nierozpakowanych Mamuś
Ja też dziś totalnie nie mam siły ani chęci na nic....Jest mi ciężko, a jeszcze do tego Malutka jest coraz aktywniejsza w dole brzucha - tak, jakby rączkami boksowała i szczerze powiem, że nie jest to zbyt przyjemne, a wręcz mam wrażenie, że próbuje sobie utorować drogę do wyjścia mimo mięśniaka... A tak sobie myślę, że było wszystko OK i nie po to wychodziłam przed Świętami do domu, żeby po dwóch dniach wrócić do szpitala Tak czytam jak rozpakowane Mamusie piszą o swoich dzieciaczkach i już się nie mogę doczekać kiedy moja Hania będzie się uśmiechała i w końcu to zobaczę i wezmę Ją na ręce... A z drugiej strony trochę się obawiam czy podołam tym wszystkim obowiązkom... skoro teraz nie mam siły na nic... Adaś - zuch
Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-04-03 o 21:18 |
|
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
dzięki za kciuki za wizytę. A więc jednak będzie cc - 18 kwietnia mam na 8 się stawić na czczo na izbie przyjęć, więc pewnie 18 kwietnia przed południem już Julcia będzie na świecie, o ile wcześniej nie zechce się urodzić tp to mam około 21-23 kwiecień, więc ten 18 kwiecień wydaje się bardzo optymalny, bo bliżej tp. (heh te zapisy na cc to takie mało "romantyczne" , no ale co zrobić..wskazania wskazaniami, jakoś przeżyję, TŻ na szczęście mnie wspiera i powtarza, żebym się nie przejmowała, że nie urodzę sn, dla niego ważne, żebyśmy obie były zdrowe)Za tydzień pierwsze moje ktg. Ogólnie wszystko ok, lekarka mnie zbadała i stwierdziła, że nic się nie dzieje, cisza i spokój.. Więc chyba spokojnie do terminu bym się doczekała.. Trochę mnie dziwi, bo twardnienia mnie łapią, czasem bolesne strasznie, że aż stękam, najczęściej nad ranem właśnie. Jeszcze jutro i pojutrze harówa, w piątek i sobotę troszkę lżej, a po świętach odpuszczam sobie pracę i odpoczywam ile wlezie. A pracownik mój sobie świetnie poradził, także jestem spokojniejsza. Trzymam mocno kciukasy za anagat i Dida ![]() tikki gratuluję czopa trzymam kciuki za jak najlepszy rozwój sytuacji
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anagat, DIDA trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dobrze,ze znasz juz termin cc,zawsze cos pewnego. No i widzisz pracownik sobie poradzil,tak ze nie wymiguj sie juz przed odpoczynkiem.Zreszta napisalas tutaj o tym publicznie,wiec juz nie ma sciemniania,trzeba odpoczac!
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) super, że wiesz już co i jak... Zazdroszczę ![]() a dlaczego właściwie ta cesarka? |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jak nadrobilam Was to widze jak chaotycznie napisalam calego posta , ale chyba jeszcze nerwy mnie trzymaly Ide do mojego Adasia, pewnie zasne razem z nim ![]() Jolka, trzymam kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

tak se tylko pomyślałam, może jak on się rozpuszcza to się robi mleczny? może cały nie jest glutem czasami?
no ja myślę, że może pod koniec 2012

pierwszy raz w ciąży 

). Codziennie sobie urzadzam drzemki w polowie dnia to i czas szybciej leci w domu. Dzis sie narobilam - pucowanie kuchni, porzadki w garderobie i nawet zaczelam posadzke na balkonie szorowac ale zlapal mnie grad