Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-21, 06:28   #3841
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Mój tata wcześniejsze auto opla ,miał z niemiec przez mojego brata sprowadzony. On tak mało jeździ że jak sprzedawał 13letnie auto z przebiegiem 110tys,to w komisie chcieli kręcić w druga stronę .
Znajomej rodzice to przez 10lat autem zrobili 45tys to wstyd było sprzedać

Eryk ma gęste jak dywan włosy,więc bez przypatrywania się z 30cm trzymajac włosy nic nie widać.szyli mu bez golenia,to widać tylko strup .

Wczoraj na działce trawę kosilam. Kupiliśmy taka ręczna zapychana i dała radę bez problemów,a ile kalorii straciłam.
Wg teorii że pot to są łzy tłuszczu,to mój ryczałt

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2013-05-21 o 06:32
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 09:42   #3842
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Eryk ma gęste jak dywan włosy,więc bez przypatrywania się z 30cm trzymajac włosy nic nie widać.szyli mu bez golenia,to widać tylko strup .

Wczoraj na działce trawę kosilam. Kupiliśmy taka ręczna zapychana i dała radę bez problemów,a ile kalorii straciłam.
Wg teorii że pot to są łzy tłuszczu,to mój ryczałt
to fajnie że blizna będzie mało widoczna

Na działce mamy tą ręczną i kose spalinową ja lecę zawsze kosą akurat koszenie nam wypada na jutro lub czwartek, chyba się z tż zamienię

Madzia i jak przyszykowana jesteś na przybycie nowego członka rodziny ? właśnie miałam pytać ta kotka będzie u ciebie tymczasowo czy już na zawsze ja teraz zastanawiam się nad psem
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 10:18   #3843
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

aneczka jak narazie kuwety szukam,ale chyba kupię w sklepie stacjonarnym, bo albo wyjdzie na to samo albo i taniej.
I w sumie na dzień dobry to najważniejsze, bo miseczki od biedy szklane mam, drapak muszę zobaczyć czy będzie miała ochotę, to pożyczę od koleżanki, no i cos do czesania, bo kłaki dłuższe będzie miała.Nożyczki do pazurków jakieś konkretne polecacie, czy po prostu dla kotów

Ja się zastanawiałam nad kupnem podkaszarki spalinowej, teraz w Netto są i takie z akumulatorem, że naładuje w domu i na działkę. Ale narazie jak trawa młoda to ta ręczna daje radę, myślałam że będzie gorzej. Trawnika mam około 500 m2 więc jest co kosić, a i tak nie ma problemu.Przy drzewkach docinam nożycami takimi do trawników.
Wczoraj sadziłam dzikie wina na płot, żeby nas osłoniło troche. No i moje ukochane frezje, choć nie wiem czy to wogle wyrośnieTruskaw ki te pnące mam w takiej dużej donnicy, i oblepione małymi truskawkami, aż doczekać się nie mogę

Stary 2013-05-21, 10:29   #3844
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
aneczka jak narazie kuwety szukam,ale chyba kupię w sklepie stacjonarnym, bo albo wyjdzie na to samo albo i taniej.
I w sumie na dzień dobry to najważniejsze, bo miseczki od biedy szklane mam, drapak muszę zobaczyć czy będzie miała ochotę, to pożyczę od koleżanki, no i cos do czesania, bo kłaki dłuższe będzie miała.Nożyczki do pazurków jakieś konkretne polecacie, czy po prostu dla kotów

Ja się zastanawiałam nad kupnem podkaszarki spalinowej, teraz w Netto są i takie z akumulatorem, że naładuje w domu i na działkę. Ale narazie jak trawa młoda to ta ręczna daje radę, myślałam że będzie gorzej. Trawnika mam około 500 m2 więc jest co kosić, a i tak nie ma problemu.Przy drzewkach docinam nożycami takimi do trawników.
Wczoraj sadziłam dzikie wina na płot, żeby nas osłoniło troche. No i moje ukochane frezje, choć nie wiem czy to wogle wyrośnieTruskaw ki te pnące mam w takiej dużej donnicy, i oblepione małymi truskawkami, aż doczekać się nie mogę
Madzia, nożyczki mam dokładnie takie http://www.zwierzakowo.pl/opis-produ...yczki.575.html - generalnie chodzi o nożyczki specjalne dla kota, każdy sprzedawca w zoologicznym Ci doradzi.

Ja trawnik koszę elektryczną-póki co 2 rok dopiero, ale daje radę. jednak muszę w tym roku dosiać trawę, bo mi się placki łyse zaczynają robić.
Polecicie jakiś nawóz do trawy?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 11:34   #3845
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc
a co to za pechowy wekend

ANECZKA jak paluszki Maciusia.mam nadzieje,ze juz lepiej.moja Karinka tez juz przytrzasniete miala paluchy drzwiami ale w domu.

PLMADZIA duzo zdrowka dla lobuziaka.dobrze,ze na szwie tylko sie skonczylo pewnie teraz szpanuje w szkole

MACHAJ trzymam za Was kciuki...

POP duzo zdrowia dla dziewczynek.

BAOBABKU gratuluje zakupu

a ja dziewczyny obcielam wlosy bylam wczoraj u fryzjera...i od razu lepiej sie czuje

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:02   #3846
sara 85
Zakorzenienie

Aga pokaz nową fryzurkę
ja 2 tygodnie temu obcięłam krótko, a miałam już do łopatek.

Gdzie się Ana podziewa? Lind też dawno nie pisała

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 12:11   #3847
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
pocieszę cię u nas jest podobnie , od paru dni maciej jest strasznie nieznośny , ucieka nam w sklepach (nigdy wcześniej tego nie robił) nie słucha się wcale , nie reaguje na prośby, prośby, krzyki nic dosłownie, do tego jęczy

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------
o to samo u nas szefowa rzadzi a my rodzice posłancy musimy zrobic wszystko co ona chce

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!!
nie mam ostatnio czasu na pisanie... z resztą nie mam do tego głowy...
u nas nieciekawie... teściowa nadal pod respiratorem w fatalnym stanie już 6 tydzień leży... rozmawialiśmy dziś z ordynatorką oddziału i powiedziała że robią wszytko co mogą ale mama ma tak słaby organizm że sam nie jest w stanie się bronić przed bakteriami... ciężko patrzeć jak leży, napuchnięta do granic możliwości... i w zasadzie nic nie można zrobić...

bardzo mi przykro mam nadzieje ze tesciowa nie cierpi i podawaja jej max dawki leków przeciwbólowych

my ciągle w ogrodzie siedzimy... dziś zasadziłam pomidory i fasolki... i teraz zostało mi tylko podlewanie jestem z siebie dumna... taki ogród... a zarzekałam się że nie będę w ziemi grzebać a teraz ślinię się na widok sklepów ogrodniczych

o to tak jak ja

edzia- jak tylko skończą nam ocieplać dom (mam nadzieję że do 2ch tyg skończą bo od marca mi się plączą po placu) to zapraszam do nas na kawe i ciastko

nie ma sprawy nie spieszcie sie mamy duzo czasu :d

aaa zapomniałabym... gratulacje wszystkim przedszkolakom...
jeszcze któreś dzieciątko się nie dostało do przedszkola czy tylko moja będzie dłużej przy mamusi?

moja sie tez nie dostala nic no spróbujemy za rok
no nic uciekam spać! dobranoc..

co do przedszkola to tylu 3 latków było ze nawet nie dostały sie dzieci obu pracujacych rodziców

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

zdrówka dla chorowitków masakra przyszły ciepłe dni i zamiast być lepiej jest to samo z choróbskami masakra jakas

przesyłam dobre fluidki dla paluszków i główek mam nadzieje ze sie szybko wykuruja ...

u nas pogoda do du... py wiatr wieje i chmury zaciagaja zaraz pewno lunie ech....

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 14:15   #3848
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Gdzie się Ana podziewa? Lind też dawno nie pisała
Żyję tylko z rytmu wypadłam Teraz ciepło to więcej czasu na dworze spędzam, trochę się wzięliśmy też za ogarnięcie podwórka i czas leci

Szukam butów (sandałki raczej) do sukienki, nie mam fotki ani nie mogę takiej znaleźć w necie. Jest kremowo brązowa (góra kremowa, dół brązowy - coś jak ta teczka http://www.bazarek.pl/produkt/268163...asny-braz.html, oddzielone paskiem w kolorze właśnie mniej więcej jak ta teczka) CO by do niej pasowało? Podsuńcie jakieś pomysły bo wczoraj byłam na zakupach i nic nie kupiłam, nic mi się nie podobało

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 14:45   #3849
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam, wpadam do was na chwile póki szogun śpi. Nawet z nadrabianiem nie mam problemów, ostatnio słabo coś tu idzie

evi- tekst Lenki o rzygu wymiata. Uwielbiam ją

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też Was ostatnio wk....ją? Ja nie mogę z nią ostatnio wytrzymać, jednego dnia jest OK, a potem przez kilka dni ciągłe jęki, piski, dzisiaj myślałam, że ją z samochodu na przystanku PKS wysadzę tak się darła, bo jej coś z rąk wyleciało, a ja się nie zatrzymałam, żeby poszukać! Dobrze, że siedziałam za kółkiem, nie obok niej, bo nie wiem czy bym ręki nie podniosła... Zaraz potem pożarliśmy się TZ i mamy piękny wstęp do weekendu. Niech mnie ktoś stąd zabierze.
oj tak, tak, tak!! Już z sił opadam. 3/4 dnia potrafi być grzeczna jak aniołek ale przynajmniej raz musi zapodać jakąś histerią. daleko nie szukać- dziś. Wracałyśmy z placyku na sygnale. Bujala się na karuzeli (kładzie się na siedzisku na brzuchu, odpycha się i się kręci) i inna dziewczynka tez chciala. Ona na to, że ona chce sama. Ja jej tlumaczę, że placyk jest dla wszystkich i żeby wpuściła dziewczynkę. Ona dalej, że nie. Powiedziałam, że jak nie potrafi się bawić i za chwilkę nie wpuści dziewczynki to wracamy do domu. Ona dalej uparta... wiec ją za łapę i mówię, że idziemy pakować zabawki. No i się zaczęło... całą drogę wrzask, nerw, wyrywanie, wyrzucanie zabawek z torby bo "ja nie chcę do domu, ja chcę na placyk"!! Oczywiście już nie było gadania. W domu ciąg dalszy. Ona nie chce spać, ona nie chce się umyć, ona nie chce zdjąć butów, ona chce spać w butach... no szał mnie ogarniał... teraz śpi i jest błoga cisza.. oby jak najdłużej...

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Mrowak moja ostatnio ciągle chodzi,jęczy ,marudzi...
Najgorsze jest,ze jak jest nie po jej myśli,na spokojnie człowiek tłumaczy, a ona....wrzeszczy!

Także...łącze sie w bólu.
u nas identycznie, jak cos nie po jej mysli od razu nerw, płacz, wrzask... tlumaczenia nie maja sensu...

zastanawiam się jak to jest, że tu wszystkie piszecie, że wasze dzieci takie cyrki odstawiają a u mnie na placyku to tylko ta moja jędza najgorzej się zachowuje

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
mrówa, ja już powoli przestaję wierzyć w bunty u mojej małpy-0na chyba ma wredny charakterek
Otóż to... ja już tez nie zganiam na te bunty, po prostu taki egzemplarz mi sie trafił i czas sie z tym pogodzić

aneczka, madzia- to was "przygody" spotkały, jakies pechowe te ostatnie dni...

Moje dziecko wczoraj włożyło sobie kulkę do nosa znalazła na placyku taka malusią kuleczkę pomarańczową(chyba do jakiś pistoletów do strzelania). W pewnym momencie coś przestraszona minę zrobila. Tz pyta gdzie ma kulkę (podejrzewał nos bo miala zaczerwieniony), ona, że nie wiee. Pyta jej dalej, a ona w placz, ze chce spać (godzina 18). zadzwonil do mnie, że mam z nia pogadać bo ona nie chce sie przyznać ale chyba ja polknęła. Więc pytam, gdzie jest, czy może w brzuszku? Ona, że tak... wiec stwierdzilam- taka malutka, nic jej nie będzie tylko trzeba przeprowadzić rozmowę wychowawczą za 15 minut dzowi tż że poszla do swojego łóżeczka, polożyła się i nagle kichnęła i kulka wyleciała z nosa!! dopiero wtedy się przyznała...

Dziś byłam z wynikami Werci u lekarza. Wszystkie wyniki idealne! z tym poceniem to po prostu taki typ. mam spróbować zmienić poduszkę bo może powodować pocenie główki.

Lind- wpadnij do mnie, dam Ci zniżkę 50% może coś wybierzesz weź kieckę ze soba.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 14:56   #3850
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Lind- wpadnij do mnie, dam Ci zniżkę 50% może coś wybierzesz weź kieckę ze soba.
A jakie macie ceny na sandały - takie na niedużym obcasiku chciałam? Bo wiesz że ja budżet to mocno ograniczony mam A wgl co za sklepy w plazie z butami są jeszcze? bo w copernicusie to nic mi nie podeszło No ale nie oglądałam dokładnie bo wiesz, z Miśkiem byłam a ten z każdego sklepu ciągnął mnie do wyjścia bo on chce do reala a nie po innych sklepach chodzić

I nie gadaj że Werka taka niegrzeczna - z nami przecież była jak anioł

Michaś
Stary 2013-05-21, 15:09   #3851
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A jakie macie ceny na sandały - takie na niedużym obcasiku chciałam? Bo wiesz że ja budżet to mocno ograniczony mam A wgl co za sklepy w plazie z butami są jeszcze? bo w copernicusie to nic mi nie podeszło No ale nie oglądałam dokładnie bo wiesz, z Miśkiem byłam a ten z każdego sklepu ciągnął mnie do wyjścia bo on chce do reala a nie po innych sklepach chodzić

I nie gadaj że Werka taka niegrzeczna - z nami przecież była jak anioł
Wiesz co, ceny najróżniejsze, sandałki to tak najczęściej od 149 do 249zł. Oczywiście droższe też są ale z tych "normalnych" cen to tak jak piszę. na zniżkę to tak koło 100zł będzie.
W plazie jest więcej sklepów z butami. tych droższych typu kazar, prima moda, wojas... i tańszych. Jest też taki tani Centro. mam baleriny za 59 ziko i sobie chwalę
Jak masz dac gdzieś 70 czy 80 zł za buty nie ze skóry to lepiej przyjdź do mnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-05-21, 15:35   #3852
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ceny najróżniejsze, sandałki to tak najczęściej od 149 do 249zł. Oczywiście droższe też są ale z tych "normalnych" cen to tak jak piszę. na zniżkę to tak koło 100zł będzie.
W plazie jest więcej sklepów z butami. tych droższych typu kazar, prima moda, wojas... i tańszych. Jest też taki tani Centro. mam baleriny za 59 ziko i sobie chwalę
Jak masz dac gdzieś 70 czy 80 zł za buty nie ze skóry to lepiej przyjdź do mnie
To jeszcze mi napisz jak pracujesz w tym tyg bo buty na ndz potrzebuje - może się wybierzemy

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Patrze na prognozę na ndz a tam 18st i deszcz- chyba sandały mi nie będą potrzebne

Michaś
Stary 2013-05-21, 18:52   #3853
evitka21
Zakorzenienie

sara, pop, madzia, aneczka, jeszcze raz współczuję wypadków i chorób

asia,niezłe jaja z tą kulką, dobrze, że wysmarkała ją
No i brawo za wyniki
U nas generalnie często jakies akcje są z buntami, fochami, wymuszeniami. Ogólnie jest progres, niemniej, jak napisałaś, cas się z pewnymi rzeczami pogodzić i wziąć na klatę

bao, gratuluję autka. To się pochwalę, że my też kupiliśmy, bop tż się uczy na taryfiarza i musiał mieć większe i ciut nowsze. Mamy mazdę premacy

Powiem wam, że ta kulka z nad pięty dalej boli (koleżanka z pracy mówi, że to ostroga) i nie mogę za bardzo w żadnych butach z pięta chodzić, a od czw. znów chłodniej ma być...i deszczowo właśnie...

U mnie już zaczyna się końcowo-roczna gorączka papierologiczna...
dziś wywiesili przydziały godzin na przyszły rok (niby się jeszcze mogą zmienić) i mam zaś tylko 10h dydaktycznych , także słabo...

Ogólnie jestem przed @ i ciężkie chwile dla mnie i otoczenia.
Właśnie, ostatnio na FB fajne rozwinięcie skrótu PMS zobaczyłam- Prepare to Meet Satan , coś w tym jest

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 20:13   #3854
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Evitka zrób sobie rtg stopy,koszt około 30zł i będziesz wiedziała co z nogą .ja mam ostrogi ,czasami przez to ciężko się chodzi bo boli.ją ma m z tyłu na piecie.ale tego nie widać tylko boli i na rtg wyszło.

Co do niegrzecznych dzieci to mój mi dzisiaj na biegowym zwial .dogonił go z 200m dalej.powiedział że mam go zostawić bo on z kolegami jeździ.jechał za trzema 12-to latami na rowerach. I mi powiedział że mam iść sama do domu.
Jak mu nadała że go kocham i nie chce żeby mu krzywda się stała,on też mnie kocha to idziemy. To mi powiedział że mnie tylko kupa kocha to:/aż Eryk jemu napadali że brzydko mówi.

Stary 2013-05-21, 20:20   #3855
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
sara, pop, madzia, aneczka, jeszcze raz współczuję wypadków i chorób

asia,niezłe jaja z tą kulką, dobrze, że wysmarkała ją
No i brawo za wyniki
U nas generalnie często jakies akcje są z buntami, fochami, wymuszeniami. Ogólnie jest progres, niemniej, jak napisałaś, cas się z pewnymi rzeczami pogodzić i wziąć na klatę

bao, gratuluję autka. To się pochwalę, że my też kupiliśmy, bop tż się uczy na taryfiarza i musiał mieć większe i ciut nowsze. Mamy mazdę premacy

Powiem wam, że ta kulka z nad pięty dalej boli (koleżanka z pracy mówi, że to ostroga) i nie mogę za bardzo w żadnych butach z pięta chodzić, a od czw. znów chłodniej ma być...i deszczowo właśnie...

U mnie już zaczyna się końcowo-roczna gorączka papierologiczna...
dziś wywiesili przydziały godzin na przyszły rok (niby się jeszcze mogą zmienić) i mam zaś tylko 10h dydaktycznych , także słabo...

Ogólnie jestem przed @ i ciężkie chwile dla mnie i otoczenia.
Właśnie, ostatnio na FB fajne rozwinięcie skrótu PMS zobaczyłam- Prepare to Meet Satan , coś w tym jest
no to też gratuluję autka
Faktycznie kiepsko z godzinami masz znowu dopełnienie etatu będziesz miała na świetlicy??ja bym chciała mieć goły etat, albo nawet i mniej, ale nie ma szans, bedę miała nadgodziny wolałabym mniej, zeby wcześniej kończyć, a dorobić popołudniami korkami...
Zapomniałam Ci odpisać, o tej stopie bo kiedyś pytałaś, czy mnie boli - nie boli, a co więcej jest to taka jakby "martwa" kulka, bo ja nie czuję jak to dotykam, uciskam, stukam podobnie jak koniec dużego palucha u jednej stopy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 22:36   #3856
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziewczyny gratuluje nowych autek Życzę Wam żeby jeździły bezawaryjnie jak najdłużej.
Stary 2013-05-22, 10:30   #3857
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka zrób sobie rtg stopy,koszt około 30zł i będziesz wiedziała co z nogą .ja mam ostrogi ,czasami przez to ciężko się chodzi bo boli.ją ma m z tyłu na piecie.ale tego nie widać tylko boli i na rtg wyszło.

Co do niegrzecznych dzieci to mój mi dzisiaj na biegowym zwial .dogonił go z 200m dalej.powiedział że mam go zostawić bo on z kolegami jeździ.jechał za trzema 12-to latami na rowerach. I mi powiedział że mam iść sama do domu.
Jak mu nadała że go kocham i nie chce żeby mu krzywda się stała,on też mnie kocha to idziemy. To mi powiedział że mnie tylko kupa kocha to:/aż Eryk jemu napadali że brzydko mówi.

no i powiedz skad te smorodki znaja takie hasła
moja tez jak czasem wyskoczy ze zdaniem to nie wiem gdzie mam głowe włozyc

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

a wy to jeszcze drzemke macie ?!
zimno u nas brrr

amelia męczy mebelki z lidla

asiulek jak dobrze ze ona to wypsikała mi amelia do ucha koralik włozyła tż jej to odkurzaczem wyciagał

mierzyłam alladynki były super ale okazało sie ze sa rozerwane a kobita nie chciała z ceny spuscic wiec odpusciłam je sobie teraz ciagle o nich mysle

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 11:08   #3858
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no i powiedz skad te smorodki znaja takie hasła
moja tez jak czasem wyskoczy ze zdaniem to nie wiem gdzie mam głowe włozyc

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

a wy to jeszcze drzemke macie ?!
zimno u nas brrr

amelia męczy mebelki z lidla

asiulek jak dobrze ze ona to wypsikała mi amelia do ucha koralik włozyła tż jej to odkurzaczem wyciagał

mierzyłam alladynki były super ale okazało sie ze sa rozerwane a kobita nie chciała z ceny spuscic wiec odpusciłam je sobie teraz ciagle o nich mysle
najważniejsza pomysłowość i ze zadziałało
Dziwne ze z ceny nie mogła spuścić( moze szef nieteges) , wyślij kogoś , siostrę koleżankę nich po nie idzie ale niech tez sie trafiają , a jak masz tz- ta wygadanego to jego . Tobie spuścić nie chciała a mi ostatnio chciał koleś dopłacić 20 f do biurka ale powiedziałam ze chce nowe .
U nas tez chłodno .

ASIULEK uff dobrze ze to wykichala , szok ze sie nie przyznała . Porozmawiaj wytłumacz zeby następnym razem nie bała sie mowic o tego tylu rzeczach bo chcesz jej pomoc i sie bardzo martwicie .

EVI chyba wizyta u lekarza cie czeka .Prepare to Meet Satan piękne .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-05-22 o 11:14
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:05   #3859
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

czesc dziewczyny

teskno mi za wami,ale zupelenie nie mam czasu,non stop pranie prasowanie,ciagle na dworze zmaluchami.

Oliwia tez nie grzeczna strasznie.

Dostala sie do przedszkola

Mela rosnie jak na drozdzach.

Pozdrawiamyyy!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 19:16   #3860
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, tak zrobię
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to też gratuluję autka
Faktycznie kiepsko z godzinami masz znowu dopełnienie etatu będziesz miała na świetlicy??ja bym chciała mieć goły etat, albo nawet i mniej, ale nie ma szans, bedę miała nadgodziny wolałabym mniej, zeby wcześniej kończyć, a dorobić popołudniami korkami...
Zapomniałam Ci odpisać, o tej stopie bo kiedyś pytałaś, czy mnie boli - nie boli, a co więcej jest to taka jakby "martwa" kulka, bo ja nie czuję jak to dotykam, uciskam, stukam podobnie jak koniec dużego palucha u jednej stopy
tak, mam mieć dopełniane świetlicą.

Liczę, że mnie tez przestanie w końcu boleć
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
EVI chyba wizyta u lekarza cie czeka .Prepare to Meet Satan piękne .
no chyba mnie właśnie nie ominie, niestety...

daria
, gratuluję przedszkola!

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 21:29   #3861
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
[

swoją drogą raczej wszyscy wiedzą że Niemcy dużo jeżdżą a nasi cofają liczniki to norma my zawsze speca ze sobą bierzemy i raczej jesteśmy świadomi co kupujemy [COLOR="Silver"]

)
Nie tylko Polacy cofają . Niemieckie auta często cofają ludzie z Turcji . Dużo ich się teraz handlem aut zajmuje . Kupują od prywatnych i puszczają dalej do takich krajów jak nasze . Bardzo duże tego też na Litwę jedzie .
Ciężko w sumie cofane poznać .
TZ cofać umie , ale tylko te od siebie . Oczywiście tego nie robi
Rekordzista jak szukaliśmy z 320 tyś , zrobił 92 tyś
Książki serwisowe też podrabiają na potęgę .
Nasze oba są z Polszy . Jakoś w tych Niemieckich to właśnie same przekręty były

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dobrze, że paluszki już ok
co do auta, to mój ojciec jest właśnie specem, do tego sprawdzane było, czy cofany i podobno na 100% nie jest cofany. Auto po kobiecie i jako drugie w domu, nie ma dużo przejechane bo 148tyś. mój ojciec zna sie na mechanice i elektronice samochodowej więc mu kitu nikt nie wciśnie, u nas wśród rodziny i znajomych jak ktoś auto kupuje to mój ojciec zawsze jest zabierany w celu "prześwietlenia"auta: D
I oby tak było .
Ja jak pisałam to co szukaliśmy , to prawie wszystko było cofnięte lub przynajmniej powypadkowe Dlatego oba nasze samochody są od nas U Niemiaszków nic nie znaleźliśmy .

Cytat:
Mój tata wcześniejsze auto opla ,miał z niemiec przez mojego brata sprowadzony. On tak mało jeździ że jak sprzedawał 13letnie auto z przebiegiem 110tys,to w komisie chcieli kręcić w druga stronę .
Znajomej rodzice to przez 10lat autem zrobili 45tys to wstyd było sprzedać

)
Nasz znajomy na bmw cabrio ma 10 lat i przejechane 33 tyś .
Ale to dlatego że dachu brak i mało nim śmiga .
TZ widział kilka razy tylko na serwisie auta mające 6-7 lat z przebiegiem ok 50 tyś . Ale to są wyjątki i auta małe ( nie rodzinne ) i najczęściej kobiety nimi jeżdżą .
Jak auto jest duże , typu kombi . To zwykle fiemowe czy rodzinne i mają dużo przejechane .

Olka dziś miała występ na dzień mamy w przedszkolu . Oczywiście kieckę jak zwykle gniotła
Śpiewała ślicznie .
Stary 2013-05-23, 10:34   #3862
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam i przywołuję do porządku!! Pisać więcej!! Nie obijać się!!

Wkleję trochę Werci i uciekam w takim razie, bo co tu robić??

Na jednej z fotek Wercia ze swoją ekipą. Brakuje jeszcze jednego kumpla- Filipka Ten w okularkach to konkurent Michasia Lind, mieszka w tym samym bloku i zawsze wracają za rączkę do domu Adrianek to taki mały gentelmen, zawsze Werci ustępuje, dba o nią

A na jednym ze zdjęć Werci kolorowanki, prawda, że pięknie koloruje?? a te dzieła do kolorowania to moje i tż, to na dole tż, a na górze moje, czyż nie mamy talentu??

na ostatnim Werka w piaskownicy, bawiła się z dziewczynką która w tym czasie była ubrana w bluzkę z długim rękawem, na to bezrękawnik i spodnie dresowe. Ale oniemiałam jak dziewczynka pochwaliła się, ze ma ałkę na kolanku, na co Wercia "pokaż", a ona zaczyna podciągać spodnie a moim oczom ukazują się bawełniane rajstopy koleżanka mówi "nie mogę, bo mam rajstopki"- masakra jednym słowem. A tatuś na krótki rękaw chował sie w cieniu pod drzewkiem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-05-27 o 08:29
Stary 2013-05-23, 11:18   #3863
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam.
Pustki coś tutaj

Wczoraj byłam na dniu matki w szkole.
Dzieci wychodziły na środek miały kartkę na której miały narysowaną własnoręcznie mamę, a z drugiej strony kilka zdań o mamie.
Ciężko było się powtrzymać od śmiechu
Najczęściej było"Moja mama najbardziej na świecie uwielbia gotować, sprzątać i robić pranie"No i częśto dodawana jakaś ulubiona potrawa którą mama robi.
Jeden chłopiec wyskoczył"moja mama wygląda dosyć młodo, ale młoda nie jest bo ma już 42 lata"
Były też teksty"jest niska grubsza, ale śliczna""uwielbia coś kupować przez internet""boi się pająków""jest jak modelka tylko z dużym brzuchem""Zawsze ma czerwone policzki i okulary""moja mama jest najważniejsza bo pracuje w sklepie jako kasjerka""nie lubi pracować ale lubi mieć pieniądze""Zawsze ma na szyji naszyjnik złoty słoneczko z brylantami prawdziwymi "(tutaj wszyscy mamie w dekold zaglądali
Więcej w tej chili nie pamiętam, ale żałuję że nie nagrywałam

Stary 2013-05-23, 13:00   #3864
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Mnie ominie dzien matki w przedszkolu. Dzisiaj dzieci świętują a Oliwka w domu chora siedzi. Szkoda.

Asiulek - pięknie Wercia koloruje. Ekipa super.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:12   #3865
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Asia Wercia swietna,jak sobie radzi na rowerze??
Ja z Oliwia czesto wychodze na rower tzn ona to non stop juz raczki w biegowym ma wymienione nie rusza sie bez niego,ale ostatnio mowila ze chce juz taki jak ma mama z pedalami.

Pojezdzilam dzis po miescie poogladalam,najbardziej spodobal mi sie ten ,co o nim myslicie???bo ja sie zakochalam

http://rowereo.pl/kross-maya-2013.html
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:46   #3866
P0P70
Zakorzenienie

Rowerem śliczny tylko jak dla mnie małe koła. Wg mnie 14" były by lepsze.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:06   #3867
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Asia Wercia swietna,jak sobie radzi na rowerze??
Ja z Oliwia czesto wychodze na rower tzn ona to non stop juz raczki w biegowym ma wymienione nie rusza sie bez niego,ale ostatnio mowila ze chce juz taki jak ma mama z pedalami.

Pojezdzilam dzis po miescie poogladalam,najbardziej spodobal mi sie ten ,co o nim myslicie???bo ja sie zakochalam

http://rowereo.pl/kross-maya-2013.html
świetny ten rower tylko raczej za mały

madzia teksty z przedszkola komiczne naprawdę szkoda że nie nagrywałaś "nie lubi pracować ale lubi mieć pieniądze" hehe ten mnie rozwalił najbardziej

U nas praca wre jedne drzwi już wstawione, dziś wieczorem tż osadza ościeżnice do łazienki w końcu będzie można normalnie funkcjonować
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:16   #3868
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

przeczytałam opisy mam tż, a on mi na to, ze prawie wszystko do mnie pasuje

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:17   #3869
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A my mamy 12' i wcale nie uważam, że jest za mały tylko, że moja jest niska, a Oliwka raczej sporo większa. Mi doradzały tu dziewczyny mniejszy i nie załuję. Ona ma obniżone siedzenie najniżej jak się da i jest akurat. Myślę, ze u nas za rok jeszcze nawet będzie dobry.

darusia- moja sobie świetnie radzi, oczywiście na 4 kołach, nie dwóch śmiga dośc szybko, czasem muszę za nia biegać. Pokonuje spore trasy, dziś szłyśmy na zakupy, a potem do koleżanki (na nogach idzie się około 30 minut) i z powrotem. Czasem pod górkę muszę ją popchnąć ale poza tym śmiga super.

Uciekam, bo właśnie wróciłyśmy do domu, mała dziś wyjątkowo nie spała (bo stałam ponad 2 godziny za receptą) więc jest już bardzo męcząca zaraz chyba nie wytrzymam i nią potrząsnę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-05-23, 18:55   #3870
monka23
Zakorzenienie

My tez mamy 12 i tak jak Asiulek nie wydaje mi sie za mały , siedzenie jest obniżone całkowicie , wiec w sam raz do pedolowania i zeby mógł w miarę na palcach stanąć albo lekko przychylić sie i stanąć na całej stopie . Za rok bedzie w sam raz do jazdy na 2 kółkach .

ASIULEK ładnie koloruje . Nie wychodź z siebie zostaw ta cała zła energię na nocne baraszkowanie , wtedy sie wyrzyjesz .

MADZIA teksty bezcenne ale sie usmialam . Moj mały chyba nie byłby w stanie powiedzieć o mnie aż tyle , jedynie co to mógłby powiedzieć " no moja mama jeśt ciubek " inne opcji nie ma .

POP zdrowka dla Oliwki .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-05-23 o 18:59
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości