Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-14, 09:00   #3841
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ale ja też nie wiem ała
No, mnie też się wydaje niewykonalne - dlatego póki co odsuwam od siebie refleksje na ten temat

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale głupek
od kiedy to brzuch świadczy o wielkości maluszka, faceci to jednak nic nie wiedzą
a TŻ dobre ma teksty;D
No, dziad jest głupkiem. Rozmiary zależą w dużej mierze od budowy mamy - jeśli ja jestem wysoka i mam okrągłe biodra to mały się tam wpasuje inaczej niż u kobiety kruszynki. Poza tym mi idzie brzuszek do przodu, jak ubiorę jednolite i ciemne ubranie to "od frontu" wyglądam bez zmian.

A w ogóle co to teraz za wartościowanie - większy brzuch to "prawdziwa" ciąża a mniejszy udawana?
Stary 2013-07-14, 09:02   #3842
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No, dziad jest głupkiem. Rozmiary zależą w dużej mierze od budowy mamy - jeśli ja jestem wysoka i mam okrągłe biodra to mały się tam wpasuje inaczej niż u kobiety kruszynki. Poza tym mi idzie brzuszek do przodu, jak ubiorę jednolite i ciemne ubranie to "od frontu" wyglądam bez zmian.
ja tak samo, jestem wysoka i dupsko mam
i tak samo mam z tymi ubraniami- czasem nie widać-chyba że stanę bokiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:02   #3843
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie spie od 6, tz wlasnie o 6 wrocil z kawalerskiego, dobrze sie bawil i ciesze sie i w ogole aleeee chlopaki byli w klubie gogo i dziwnie mi z tym
w sensie jestem wielka nieatrakcyjna foka a ten poszedl do miejsca gdzie tancuja szczuple dziunie topless, ehhhhh
hihi no coooś Ty...;p nie mysl o tym nawet, był popatrzył i co? Ty jesteś najlesza foczka z jego Bejbikiem

mój ostatnio sie przyznał, że laski sie go pytaja 'czy narzeczona nie boi się go puszczać samego za granice' kumasz? jakie dziunie głupie, teraz się nie patrza na obraczke na dziecko w drodze, a u Ciebie byl tylko klub gogo;p
to mu naisalam smska ' nie daj się tym pannom, ja niedługo też będę super foczka;' haha musimy wrzucic na luzz bo co pozostalo? a ja nie moge doczekac sie naszego Syna
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:04   #3844
kaska87
Zakorzenienie

jak ja nie lubię takich dziuń niektóre to tylko piczą chyba myślą

Stary 2013-07-14, 09:05   #3845
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No, mnie też się wydaje niewykonalne - dlatego póki co odsuwam od siebie refleksje na ten temat

A w ogóle co to teraz za wartościowanie - większy brzuch to "prawdziwa" ciąża a mniejszy udawana?
mi sie podobaja takie mae brzuszki zgrabniutkie pomysl jak szybko wrocisz do siebie
moj akurat jest wiekszy ale tez idzie do przodu bardziej, do tej pory mam talie
zreszta
KAŻDY brzuszek jest piekny bo w każdym są Dzidziusie
Stary 2013-07-14, 09:24   #3846
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X

Cytat:
mnie jakieś debile obudziły o 5:45

no głupio też by mi dziwnie było, na szczęście mój nie jara się takimi atrakcjami i nigdy nie był w takim klubie
moj tez sie nie jara, generalnie to widze ze ma w dupie takie laski bo tylko sie smial ze najgorsze jak ktoras japke otworzyla, to nie dosc ze zeby krzywe to mozg pusty
ale koledzy tak zorganizowali kawalerski wiec tam byl, co nie zmienia faktu ze dziwnie

w ogole to kocham.mojego tz. pisalam wam ze jest tez trenerem personalnym i duzo sportow uprawia
i zdaje mi relacje z wieczoru i mowi ze najbardziej niesamowite to sa te pozycje na rurkach... tu nastepuje dlugi wywod na temat miesnie ktore pracuja, sily odsrodkowej i ze w sumie do takiej formy sie dochodzi troche
potem.rozkminial czy jego miesnie pozwolilyby mu na zrobienie tego
a na koncu doszedl do.wniosku ze nie, bo one sie tymi wielkimi butami zaczepiaja

rozkoszne przemyslenia tz

apropos wczorajszej rozmowy o poprzednich partnerach to moj tz mial baaaaaaaardzo bogate zycie przede mna i powiem wam ze to powoduje we mnie olbrzymi spokoj bo wyszalal sie, poza tym nigdy nie stworzyl zadnego powaznego zwiazku a jak mnie zobaczyl to od razu wiedzial ze na to czekal cale zycie

ehhh znow wywod dlugi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:29   #3847
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.Wstałam późno jak nigdy bo wróciliśmy po 12stej od znajomych i musiałam odespać.
W dodatku od 4 rano kot nas budził co jakieś 1,5 godziny- miauczała i drapała nam po drzwiach.
A to dlatego,że ją wpuściliśmy do łóżka jak były burze-mąż się uparł to teraz ma, trzeba oduczać.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak myślę, że jakby tż był moim pierwszym, to by mnie ciągnęło do tego, żeby sprawdzić, jak jest z innymi
A tak swoje przeżyłam, a trochę tego było On swoje przeżył, a teraz możemy być dla siebie, bez takiej ciekawości, a co by było gdyby
Szczerze mówiąc ja nigdy o tym nie myślałam.Jest mi dobrze to czemu miałabym o tym myśleć?
W trakcie mojego związku z mężem miałam adoratorów, przyjaciół, którzy chcieli czegoś więcej. A ja zawsze miałam ich za kolegów i tak ich traktowałam, zwyczajnie gadałam. Dodam,że nie mam z zwyczaju przytulać się ani dawać buziaczków na przywitanie z koleżankami, a tym bardziej z kolegami
Ba! Nawet na tygodniowym szkoleniu w Wawie w październiku zeszłego roku był taki, który ciągle za mną łaził-przystojny, wszystkie laski się do niego śliniły. Chłopak w dodatku prowadzi szkołę tańca,mega sympatyczny i inteligentny...Co wieczór spędzaliśmy ze sobą czas, gadaliśmy. No i co?W przeddzień wyjazdu się nieźle spiłam i nie mogłam spać, bo miałam helikoptera. Wziął mnie na spacerek i tak spacerowaliśmy od 2-5 rano. I nic się nie wydarzyło, aczkolwiek mogło...W życiu nie zrobiłabym nic takiego.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
przeczytałam do: młody sztywny i zamknęłam
A ja sam początek,że trzeba się cieszyć każdym dniem itp i zajarzyłam o czym będzie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja też tak myślę, nie chcę żeby mi kiedyś moje dziecko miało za złe że ma taką chrzestną a nie inną... ja bym takiej mieć nie chciała

obawiam się ze jak ona nie znajdzie sobie nikogo i zostanie stara panną to będzie mega parcie żeby jej rzekomy chrześniak ją dochowywał czy coś w ten deseń, bo kiedyś tak coś teściowa chlapnęła, że jak ktoś jest stanu wolnego albo nie ma własnych dzieci to później dzieci chrzestne powinny dochować
Co za brednie. A nawet jeśli kiedyś by tak było to za wieeeele lat i Twoje dziecko samo by decydowało czy chce się kimś opiekować.

A w ogóle to dalej nie rozumiem czemu wszyscy tak przeżywają tę rolę chrzestnych, ja nadal twierdzę,że to rola bardziej symboliczna na dzień dzisiejszy.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
doczytałam że Samba zakupiła komodę i np. Motylek będzie miała meble i ja teraz po złożeniu swojej jakieś 2 tyg temu i wczoraj łóżeczka, wiem że zrobiłam to w dobrym czasie bo straaaaasznie to daje drewnem/farbą nie wiem takim specyficznym nowym zapachem i narazie to tam ubranek nie włożę, wietrzy się już 2 tyg i dalej czuję :/
także radzę nie zwlekać z rozkładaniem np. łóżeczka do samego porodu, czy tam żeby tatuś rozkładał jak kobieta rodzi, bo to dziecko w tym smordku będzie leżało )

otóż to, znam siebie, i też wiem że ciekawość była w tym pierwszym związku, ale wierna byłam zawsze i jestem natomiast cieszę się że przeżyłam to co przeżyłam bo fajnie było

ale mówicie o 1 razie, czy 1 razie z danym tż? bo jeśli chodzi o mnie z moim tż to ja może nie będę mówiła

ale 1 raz miałam po 18 urodzinach i z tego jestem jakoś zadowolona, zawsze mama mi mówiła, możesz ale jak skończysz 18 lat! śmiałam się z tego ale wyszło wsumie na jej
Mój mąż wczoraj się uparł,że chce rozłożyć łóżeczko, ale jechaliśmy do znajomych to nie miał jak. Dzisiaj pewnie rozłoży

Hmmm 1 albo 3, dla dziewczynki na pewno 1, ale dla chłopca to nie umiem zdecydować. Mój mąż byłby za nr 3

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Co do kawalerskich to kolega nam wczoraj opowiadał,że w Krk jest taka firma, która je organizuje i wygląda to tak:
Dostaja namiary na Pana Młodego, przychodzą pod jego adres i jak im otworzy to go zwijają (albo na ulicy), zakładają worek na głowę i pakują do samochodu. Jak któryś jest bardziej agresywny to dostaje paralizatorem.
Zawożą go w miejsce imprezy no i tak dopiero zdejmują ten worek i gostek ma zdziwko.
Podobno zdarza się,że ktoś się posiura w majty ze strachu, podobno był też jeden przypadek zawału.

Czy nie uważacie tego za głupotę?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:30   #3848
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
ja tak samo, jestem wysoka i dupsko mam
i tak samo mam z tymi ubraniami- czasem nie widać-chyba że stanę bokiem
Dobra, dobra, przyznaj, że fingujesz tą ciążę

Cytat:
nie spie od 6, tz wlasnie o 6 wrocil z kawalerskiego, dobrze sie bawil i ciesze sie i w ogole aleeee chlopaki byli w klubie gogo i dziwnie mi z tym
w sensie jestem wielka nieatrakcyjna foka a ten poszedl do miejsca gdzie tancuja szczuple dziunie topless, ehhhhh
Coooś Ty, nie myśl tak nawet.
Mnie ogólnie mierżą takie pokazy, ale zrozumiałam, że chłopy traktują to jako odmóżdżają rozrywkę.
A Ty jesteś dla tż najatrakcyjniejszą foką świata, bo nosisz jego dziecko To Ty jesteś boginią seksualności

Cytat:
hihi no coooś Ty...;p nie mysl o tym nawet, był popatrzył i co? Ty jesteś najlesza foczka z jego Bejbikiem

mój ostatnio sie przyznał, że laski sie go pytaja 'czy narzeczona nie boi się go puszczać samego za granice' kumasz? jakie dziunie głupie, teraz się nie patrza na obraczke na dziecko w drodze, a u Ciebie byl tylko klub gogo;p
to mu naisalam smska ' nie daj się tym pannom, ja niedługo też będę super foczka;' haha musimy wrzucic na luzz bo co pozostalo? a ja nie moge doczekac sie naszego Syna
Masz rację! Nie ma sensu się nakręcać głupimi myślami.
A chłop jak usłyszał to inteligentne pytanko to pewnie pomyślał jak to super, że jesteś mądrzejsza od tych panien

Cytat:
mi sie podobaja takie mae brzuszki zgrabniutkie pomysl jak szybko wrocisz do siebie
moj akurat jest wiekszy ale tez idzie do przodu bardziej, do tej pory mam talie
zreszta
KAŻDY brzuszek jest piekny bo w każdym są Dzidziusie
No właśnie, właśnie, są spore szanse, że ten przyrost nie sponiewiera mi mocno cielska Już chłop dzielił się ze mną swoimi ambitnymi planami jak to pomoże mi wrócić do formy po ciąży i będziemy biegać w kierunku zachodzącego słońca
Bieganie to rzecz, której nienawidzę bardziej od pobierania krwi - a to już coś
Hihi, może mi się upiecze i tortury mnie ominą

Z innej beczki, to niedługą miną dwa miechy jak mieszkamy razem z chłopem i bardzo się cieszę, bo super nam się układa współpraca, bardzo nam się umocnił związek, im więcej kontaktu, tym lepiej się dogadujemy Jesteśmy razem od blisko 3 lat, ale wspólne mieszkanie to inna bajka.
Wczoraj mnie rozczulił, bo po akcji, z której normalnie jeszcze pół roku temu byłaby gruba afera z wzajemnymi wrzutami, teraz wybrnęliśmy na luzie i z poczuciem humoru - myślę, że to klucz do tego żeby nie oszaleć
Stary 2013-07-14, 09:30   #3849
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X

Cytat:

hehe pewnie racja bo odkad wrocil to aly czas o dzidziusiu gada bo spotkal tam paru swiezo upieczonych tatusiow
jest totalnie podjarany i opowiada jakies wzruszajace momenty
po czym mowi mi ze jak na poczatku sie ze mnie smial jak plakalam ze mi stopy w ciazy urosna to teraz sie juz nie dziwi bo jemu ciezko byloby podjac decyzje zeby az tak zmienic swoje cialo, ze to takie dojrzale i ze jestem sexbomba z tym dzueciem

dopiero poszedl.spac a za godzine go budze bo jedziemy na wakacje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:39   #3850
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Co do kawalerskich to kolega nam wczoraj opowiadał,że w Krk jest taka firma, która je organizuje i wygląda to tak:
Dostaja namiary na Pana Młodego, przychodzą pod jego adres i jak im otworzy to go zwijają (albo na ulicy), zakładają worek na głowę i pakują do samochodu. Jak któryś jest bardziej agresywny to dostaje paralizatorem.
Zawożą go w miejsce imprezy no i tak dopiero zdejmują ten worek i gostek ma zdziwko.
Podobno zdarza się,że ktoś się posiura w majty ze strachu, podobno był też jeden przypadek zawału.

głupota i to jaka, zawał na tydzien przed ślubem?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

Coooś Ty, nie myśl tak nawet.
Mnie ogólnie mierżą takie pokazy, ale zrozumiałam, że chłopy traktują to jako odmóżdżają rozrywkę.
A Ty jesteś dla tż najatrakcyjniejszą foką świata, bo nosisz jego dziecko To Ty jesteś boginią seksualności

Masz rację! Nie ma sensu się nakręcać głupimi myślami.
A chłop jak usłyszał to inteligentne pytanko to pewnie pomyślał jak to super, że jesteś mądrzejsza od tych panien

No właśnie, właśnie, są spore szanse, że ten przyrost nie sponiewiera mi mocno cielska Już chłop dzielił się ze mną swoimi ambitnymi planami jak to pomoże mi wrócić do formy po ciąży i będziemy biegać w kierunku zachodzącego słońca
Bieganie to rzecz, której nienawidzę bardziej od pobierania krwi - a to już coś
Hihi, może mi się upiecze i tortury mnie ominą

Z innej beczki, to niedługą miną dwa miechy jak mieszkamy razem z chłopem i bardzo się cieszę, bo super nam się układa współpraca, bardzo nam się umocnił związek, im więcej kontaktu, tym lepiej się dogadujemy Jesteśmy razem od blisko 3 lat, ale wspólne mieszkanie to inna bajka.
Wczoraj mnie rozczulił, bo po akcji, z której normalnie jeszcze pół roku temu byłaby gruba afera z wzajemnymi wrzutami, teraz wybrnęliśmy na luzie i z poczuciem humoru - myślę, że to klucz do tego żeby nie oszaleć
mi też wspólne mieszkanie umocniło związek dobrze słyszeć, że umiecie tak wybrnąć z niefajnych sytuacji
po Tobie juz widać, że będziesz szybko w formie jak ja nie cierpię biegania

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
hehe pewnie racja bo odkad wrocil to aly czas o dzidziusiu gada bo spotkal tam paru swiezo upieczonych tatusiow
jest totalnie podjarany i opowiada jakies wzruszajace momenty
po czym mowi mi ze jak na poczatku sie ze mnie smial jak plakalam ze mi stopy w ciazy urosna to teraz sie juz nie dziwi bo jemu ciezko byloby podjac decyzje zeby az tak zmienic swoje cialo, ze to takie dojrzale i ze jestem sexbomba z tym dzueciem

dopiero poszedl.spac a za godzine go budze bo jedziemy na wakacje

hehe no proszę jak kawalerski potrafi dobrze wpłynąc na faceta
fajnie masz, z TZem trenerem
a gdzie jedziecie?
Stary 2013-07-14, 09:41   #3851
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
w ogole to kocham.mojego tz. pisalam wam ze jest tez trenerem personalnym i duzo sportow uprawia
i zdaje mi relacje z wieczoru i mowi ze najbardziej niesamowite to sa te pozycje na rurkach... tu nastepuje dlugi wywod na temat miesnie ktore pracuja, sily odsrodkowej i ze w sumie do takiej formy sie dochodzi troche
a na koncu doszedl do.wniosku ze nie, bo one sie tymi wielkimi butami zaczepiaja

Słodziak

Cytat:

Tak, uważam. Uważam też, że mojemu by się to podobało
Na bank szybko by się zczaił o co kaman, wszedłby w rolę i super się bawił

Mnie przeraża co się będzie działo na jego kawalerskim - małe Kac Vegas
Np. jak dostaliśmy ładne pierwsze zdjęcie z USG to potem - wnioskując z zadawanych mi pytań znajomych - mogłam odbudować jego trasę jaką odbył wieczorem po klubach, chwaląc się wszystkim barmanom i ludziom obecnym w budynku jakiego to ma boskiego syna
Po moim pytaniu czy nie uważa, że przegiął (bo raczej nie chodzimy samopas po klubach), zapytał tylko niewinnie czy to źle, że się cieszy

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-07-14 o 09:42
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:45   #3852
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a ja Wam wczoraj nie mówiłam, że wysyłałam paczkę ze sprzetem TŻowi za granice
o*rana byłam po pachy, czy to dojedzie...
całą noc się meczyłam z nerwów
no i paczka o 7 dotarla superowo, ale co sie najadlam nerwow, a Ali tanczyl w brzuchu cala noc, a popoludniu myslalam ze cos spokojny...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

tassia a ja ogladałam filmiki bodajże z facetami w Indiach albo jakiegoś egzotycznego kraju, którzy wykonuja akrobacje podobne co laski na rurze ale na takim wielkim grubym palu, czary i magia poprostu

a mięśnie.... uhuuhu
Stary 2013-07-14, 09:49   #3853
butterfly20
Zakorzenienie

Angelku czyli taki zabawowy typ?

Ja sie wczoraj uśmiałam po pachy, bo kolega, u którego byliśmy ma talent komiczny i jak coś opowiadał to po prostu było bezbłędne

Mają 5-miesięczną córeczkę i ja się jej po prostu bałam

Jeszcze dwóch kolegów mówiło,że oni w życiu nie zmieniali pieluchy z kupą,bo im od tego było niedobrze. Nie chciałam,żeby mój mąż to usłyszał, bo bałam się,że jeszcze by mi potem specjalnie wmawiał,że go to brzydzi. No ale oczywiście koleżanka mu to powtórzyła, a on się zaczął z nich nabijać,że są miętcy bo na nim to wrażenia nie robi, już zmieniał pieluchy okupkane. No i całe szczęście, bo np. martwię się,że ja nie będę potrafiła (na co oczywiście wszechwiedzące koleżanki uznały,że jak facet nie może to normalne, ale przecież kobieta ma instynkt i ona powinna zmieniać...co za przestarzałe poglądy).

No i mój mąż nosił małą, a ja się bałam.Jestem beznadziejna

Stary 2013-07-14, 09:54   #3854
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

my też dopiero wstaliśmy

Cytat:

widzisz na co twój tż zwracał uwagę takie zboczenie zawodowe

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 09:57   #3855
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Angelku czyli taki zabawowy typ?

Ja sie wczoraj uśmiałam po pachy, bo kolega, u którego byliśmy ma talent komiczny i jak coś opowiadał to po prostu było bezbłędne

Mają 5-miesięczną córeczkę i ja się jej po prostu bałam

Jeszcze dwóch kolegów mówiło,że oni w życiu nie zmieniali pieluchy z kupą,bo im od tego było niedobrze. Nie chciałam,żeby mój mąż to usłyszał, bo bałam się,że jeszcze by mi potem specjalnie wmawiał,że go to brzydzi. No ale oczywiście koleżanka mu to powtórzyła, a on się zaczął z nich nabijać,że są miętcy bo na nim to wrażenia nie robi, już zmieniał pieluchy okupkane. No i całe szczęście, bo np. martwię się,że ja nie będę potrafiła (na co oczywiście wszechwiedzące koleżanki uznały,że jak facet nie może to normalne, ale przecież kobieta ma instynkt i ona powinna zmieniać...co za przestarzałe poglądy).

No i mój mąż nosił małą, a ja się bałam.Jestem beznadziejna
Motyl, nie jesteś beznadziejna. Ja podczas 6cio tygodniowego urlopu miałam mojego 3 miesięcznego baratanka na rękach raz i to przez 5 sekund bo zaczął wyć. Jeszcze główki nie trzymał, więc też mi o mało nie poleciała. Później się już nie tykałam bo sie balam. Ale moja szwagierka mówi, że ze swoim jest inaczej więc jej wierze Taki niepokój jest normalny, szczególnie u świeżaków jak Ty czy ja.

A co do kupki to mój kolega na sam zapach jeszcze przez pieluche potrafi puścić pawia. Ale on tak ma ze wszystkim - jak razem mieszkaliśmy na studiach to potrafił puścić pawia przy zmywaniu bardzo zastarzałych i zaśmierdziałych naczyń

Ja po weselu. Raczej średnio się wybawiłam bo nikogo prawie nie znałam, więc trochę nuda. Wróciłam o północy a TZ, który miał zostać jeszcze chwilke 6 h później na bardzo nielekkim rauszu A dziś musimy jechać ze ślunska do moich rodziców 2h autem, później do warszawy do wujka na noc bo jutro rano lecimy. No i czy to mądre jest żeby mnie ze wszystkim zostawiać - z pakowaniem, z kierowaniem? Nie dałam mu pospać po weselu, oj nie..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:07   #3856
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Motyl, nie jesteś beznadziejna. Ja podczas 6cio tygodniowego urlopu miałam mojego 3 miesięcznego baratanka na rękach raz i to przez 5 sekund bo zaczął wyć. Jeszcze główki nie trzymał, więc też mi o mało nie poleciała. Później się już nie tykałam bo sie balam. Ale moja szwagierka mówi, że ze swoim jest inaczej więc jej wierze Taki niepokój jest normalny, szczególnie u świeżaków jak Ty czy ja.

A co do kupki to mój kolega na sam zapach jeszcze przez pieluche potrafi puścić pawia. Ale on tak ma ze wszystkim - jak razem mieszkaliśmy na studiach to potrafił puścić pawia przy zmywaniu bardzo zastarzałych i zaśmierdziałych naczyń

Ja po weselu. Raczej średnio się wybawiłam bo nikogo prawie nie znałam, więc trochę nuda. Wróciłam o północy a TZ, który miał zostać jeszcze chwilke 6 h później na bardzo nielekkim rauszu A dziś musimy jechać ze ślunska do moich rodziców 2h autem, później do warszawy do wujka na noc bo jutro rano lecimy. No i czy to mądre jest żeby mnie ze wszystkim zostawiać - z pakowaniem, z kierowaniem? Nie dałam mu pospać po weselu, oj nie..
Ojć, to niegrzeczny mąż:/

U nas z kolei to ja jestem bardziej wyczulona na zapachy, mój mąż też wie,że boję się widoku krwi,ran itp.- nawet własnych...Jest przygotowany na to,że to będzie jego brocha, ale wyjdzie w praniu.Ja sama nie wiem jak to będzie,ale oczywiście koleżanki wszystko wiedzą najlepiej (co się z nimi widzę to się przemądrzają,zwłaszcza ta, która ma 9letnie dziecko) i dla nich ja będę mieć instynkt i NA PEWNO będę mogła wszystko robić, bo jestem matką. A z kolei usprawiedliwiają swoich facetów,że czegoś tam nie robią.
To dla mnie są bardzo przestarzałe poglądy, bo czasem ojciec umie się zajmować dzieckiem lepiej niż matka.

Była też rozmowa o monitorach oddechu - Ci nasi znajomi mają i bardzo chwalą, z kolei Ci znajomi z 9-letnim dzieckiem pierwszy raz o czymś takim słyszeli, o śmierci łóżeczkowej też.
I tak sobie myślę,że kiedyś łatwiej było wychowywać dziecko o tyle,że nie było tak wszystkiego w necie, nie było tylu rozdmuchiwanych problemów i rodzice mieli może mniejszą świadomość.

Stary 2013-07-14, 10:11   #3857
kaska87
Zakorzenienie

hejo
Cytat:
nie wiem co to znaczy

byłam na zakupach i się zmęczyłam swoją drogą jestem zła bo kasa ucieka nie wiem gdzie

a! patrzyłam w biedrze na te pieluchy Dada new born i w sumie średnio się opłaca bo jest za 14,99zł a pampers chyba 19,99zł i tu i tu chyba 28szt. jest

Stary 2013-07-14, 10:14   #3858
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
nie wiem co to znaczy

byłam na zakupach i się zmęczyłam swoją drogą jestem zła bo kasa ucieka nie wiem gdzie
Grasz, udajesz

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
hejo
nie wiem co to znaczy

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

a! patrzyłam w biedrze na te pieluchy Dada new born i w sumie średnio się opłaca bo jest za 14,99zł a pampers chyba 19,99zł i tu i tu chyba 28szt. jest

Właśnie, prawie nic w koszyku a 100 zł idzie...

Co do chusteczek nawilżających to koleżanka polecała fioletowe z Dady, bo są mokre (podobno wiele chusteczek jest stosunkowo sucha). Odradzała te najmniejsze Pampki w białym opakowaniu, bardzo odparzały. A ogólnie używa pieluch z Dady i z Pampka i obie firmy fajne.

Stary 2013-07-14, 10:17   #3859
bajka1807
Zakorzenienie

matko musze jechac do hama tylko wczoraj sama sie wkopalam, bo bylismy z tz u jego siostry i powiedzialam ze szmat mam od choler i wiecej nie trzeba

Cytat:

Co do chusteczek nawilżających to koleżanka polecała fioletowe z Dady, bo są mokre (podobno wiele chusteczek jest stosunkowo sucha). Odradzała te najmniejsze Pampki w białym opakowaniu, bardzo odparzały. A ogólnie używa pieluch z Dady i z Pampka i obie firmy fajne.
wszystko zalezy od dziecka jesli chodzi o pieluchy ale np ja nie lubie chusteczek dada bo strasznie sliski film zostawiaja i w ogole skladu nie maja rewelacyjnego.

Witam sie z rana nudna, leniwa niedziela, tzn moj mezus dziala z zabudowa w kiblu... podobno niedzielna praca w gowno sie obraca oby nie
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-07-14 o 10:18
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:18   #3860
kaska87
Zakorzenienie

Motyl to właśnie były te białe premium care (?) wezmę pampersy

Stary 2013-07-14, 10:20   #3861
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
matko musze jechac do hama tylko wczoraj sama sie wkopalam, bo bylismy z tz u jego siostry wczoraj i powiedzialam ze szmat mam od choler i wiecej nie trzeba

wszystko zalezy od dziecka jesli chodzi o pieluchy ale np ja nie lubie chusteczek dada bo strasznie sliski film zostawiaja i w ogole skladu nie maja rewelacyjnego.

Witam sie z rana nudna, leniwa niedziela, tzn moj mezus dziala z zabudowa w kiblu... podobno niedzielna praca w gowno sie obraca oby nie
To fakt, trzeba samemu popróbować. Ja z pieluch mam białe Dady najmniejsze i te 3-6 kg, a z Pampersa mam te żółto-zielone New Borny. Ale o tych białych Pampkach też czytałam niepochlebne opinie na majówkach.Zobaczymy co spasuje. Chusteczki mam zielone Huggies, ale jedną paczkę. Będziemy testować

Stary 2013-07-14, 10:21   #3862
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
matko musze jechac do hama tylko wczoraj sama sie wkopalam, bo bylismy z tz u jego siostry i powiedzialam ze szmat mam od choler i wiecej nie trzeba
ja się mojemu lękam mówić, żeby kupił bo się będzie nabijał ze mnie i niestety widział szafkę Mikieg i wie, że przegięłam ale! przecież trochę z tego dostałam to nie może nic mówić

Stary 2013-07-14, 10:21   #3863
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl to właśnie były te białe premium care (?) wezmę pampersy
Tak te. I pomimo,że najmniejszy rozmiar to podobno są strasznie wysokie i to problem przy pępuszku.
Ale chyba najlepiej samemu się przekonać

Stary 2013-07-14, 10:22   #3864
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witam sie niedzielnie
plan na dziś - wspólne LENISTWO
ale extra , ja to bym wszystkue trzy wzięła , po zastanowieniu stwierdzam że numer 1 najlepsze !

Cytat:

no w sumie ,wiesz , w kiblu robi remoncik, więc i tak i tak się to tak skończy

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-07-14 o 10:23
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 10:22   #3865
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja się mojemu lękam mówić, żeby kupił bo się będzie nabijał ze mnie i niestety widział szafkę Mikieg i wie, że przegięłam ale! przecież trochę z tego dostałam to nie może nic mówić
Ja nic nie kupuję, bo mam dostać jeszcze 3 worki ciuchów, a już mam tyle,że aż samej mi z tym źle

Stary 2013-07-14, 10:24   #3866
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak te. I pomimo,że najmniejszy rozmiar to podobno są strasznie wysokie i to problem przy pępuszku.
Ale chyba najlepiej samemu się przekonać
no ja mam pół paczki tych najmniejszych pampersów
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ale extra , ja to bym wszystkue trzy wzięła
nie no 120zł

Cytat:
Ja nic nie kupuję, bo mam dostać jeszcze 3 worki ciuchów, a już mam tyle,że aż samej mi z tym źle
ja też nie powinnam, ale słyszę głosy, one na mnie patrzą

Stary 2013-07-14, 10:26   #3867
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam pół paczki tych najmniejszych pampersów
nie no 120zł

ja też nie powinnam, ale słyszę głosy, one na mnie patrzą

120 zł?Za trzy, czy za jeden komplet?

Stary 2013-07-14, 10:27   #3868
ladanseuse14
Zakorzenienie

hm...
otworzyłam okienko i siedzę tak dwie minuty, bo nie pamiętam co miałam napisać

ja mam jedną paczkę (48 czy 52 szt. nie pamiętam) Pampersów New Bron 1, mam zamiar kupić później rozm. 2
a chusteczki też chcę kupić z Pampka, jest promo na nie w TESCO
Stary 2013-07-14, 10:28   #3869
butterfly20
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ext=1&sort=999 a nie, te moje Pampersy to jednak New Baby

Stary 2013-07-14, 10:29   #3870
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
120 zł?Za trzy, czy za jeden komplet?
nie no jedne za 39,99zł

a te chusteczki pampers mają dobry skład?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości