|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie rośnie, jak na drożdżach ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, by wyniki były dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To Ty nie wiesz, że jak ktoś nie ma FB to pewnie nie żyje?! ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3843 |
Zadomowienie
|
A leki w ciąży nie sa za darmo? My w Niemczech za nic nie płacimy w ciąży, lekarz zaznacza na recepcie , ze bezpłatnie i wszystko jet za darmo. Żelazo np. Brałam tez bezpłatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Zrób może odpis w aptece i część wykup dziś, a pozostałą za 30 dni (na 30 dni chyba odpis robią ) Cytat:
![]() 43 zł ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Pojechalismy wczesniej i przyjeli nas od razu. Rach ciach i wyjeła mi doktorka pessar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Emenyx, nie bluźnij:P Nie myl cywilizacji z Polską w której leki to biznes pt "Sto piczek jest moskiwczek" - jak mawia moja babcia ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
No to się faktycznie uwinęli. Mówili coś? Będziesz mieć jeszcze jakąś kontrolę?
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
Mam czekać na poród i tyle. Pobrali tez wymaz żeby sprawdzić czy nie mam żadnych infekcji po krążku. Nic więcej nie mówili . Ta doktorka za bardzo wylewna nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kupowałyście poduszkę do wózka dla maluszka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak..zwłaszcza w ciązy.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- nie.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam taką samą! Kolor, wzór taki sam - kupiłam w outlecie italian fashion i mam zamiar nabyć drogą zakupu ![]() Byłam dziś u lekarza (najpierw rodzinny potem dermatolog) powiem wam, że i tu i tu weszłam "na ciąże" - wiem będę się smażyć w piekle, ale albo tak, albo w listopadzie, albo prywatnie za miliony monet ![]() Niestety wysypka nie mija pomimo wapna (za to śpie non stop chyba właśnie po nim), fenistilu i zyrtec... Dzis dermatolog kazał kupic Tanno-Hermal ale póki co szału nie ma. Jutro wizyta u gin i powiem wam, że nie mam ochoty tam iść. Wczoraj próbowałam jeszcze do niej zadzwonić ale zostałam spuszczona na drzewo. Ech dobra nie chce o tym myśleć. Talantea super wózek i kolor świetny! trzymam też kciuki za krążek tzn za ciebie, żeby poród nie zaskoczył cię jakoś strasznie szybko i nagle! Dziewczyny ale mam brzuch!!!!!!! Rany taki spiczasty jakby i widze ze mi pępek wywija (a taki śliczny był). Zbieram sie do ogarnięcia torby bo dokupilam miniaturki i mam ta torbe od wujka i chciałam już na tip top sie przygotować... ale wcale mi sie nie chce! Co do zasłon to po waszych sugestiach znalazlam miętowe w białe groszki i chyba wlasnie te zamówie! PS. Dzięki za zaproszenie do klubu - człowiek sobie legalnie na wizaż zagląda a tu "prywatna wiadomość". Ki czort myśle a tu niespodzianka ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |||
Rozeznanie
|
popadało popadało a teraz słońce wyszło i jest taki żar jak nigdy! do tego jeszcze ta wysoka wilgotność po deszczu, masakra.... jeszcze szkoła rodzenia na 17.00, może jakoś dam radę....
Cytat:
![]() odnośnie kuchni ja mam z ikei i nie chciałabym żadnej innej i wszystkim wokół takie polecam ![]() ![]() Cytat:
z ciekawostek - wiecie że jeśli chcecie zgłosić szkodę auta do ubezpieczalni z powodu gradu właśnie to musicie powiedzieć że staraliście się zapobiec stratom? że zjechaliście w ustronne miejsce, albo próbowaliście nakryć auto kocem itp. Bo inaczej mogą Wam zarzucić że to Wasza wina bo nie zabezpieczyłyście auta ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie.
![]() |
#3856 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia z pakowaniem.. dziewczyny kupiłam tantum rosa-czy to można rozpuścić np teraz i w takiej formie zabrać? czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
Jakiś nowy sOMsiad się wprowadza i podjechało wielkie auto z meblami. Oczywiście pies i koty w oknie. Teraz ładni panowie mi zaglądają w okno. Dobrze, że wyskoczyłam wcześniej z dresów i się uczesałam
![]()
![]() |
#3859 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na arbuza
![]() tylko do sklepu nie chce mi się iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To super, że masz już to załatwione. ![]() ![]() Ja nie, ale widziałam takie "motylki" na Allegro i się też zastanawiałam czy to wygodne i warte rozważenia. ![]() Cytat:
Ojej oby coś pomógł ten specyfik na wysypkę! Zasłonki na pewno ładnie się wpasują. ![]() Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam, ale chyba na miejscu sobie to rozrobię jak będzie potrzebne. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3863 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz sprytną mamę. Cytat:
Tez martwię się o włosy stąd od miesiąca już je olejuje 2x tyg. Pózniej bede brała cynk i biotynę ale muszę mieć pozwolenie od lekarzy. Brawa za akt ![]() Mnie sie wydaje ze obojętnie czy kuchnie robi wielka firma czy Pan Stasiu byleby meble były takie jakie sobie życzysz jakie ty chcesz. Jeśli Pan Stasiu korzysta z rozwiązań które tobie są potrzebne to nie ma różnicy kto zrobi meble. Cytat:
Brawa za wizytę, który to TC? Ważne ze córka rośnie ![]() ![]() Wysłane za pomocą magii |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zrobiłam zakupy online w Tesco i arbuz sam do mnie przyjedzie ![]() ![]()
![]() |
#3865 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kociołek śliczny, jak można kota bezpiecznie odtłuścić? Ja mowię czasem do swojego grubasku, to puszcza focha.. Cytat:
Czyżby jakies celowe przejęzyczenie??? Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dasz radę ![]() Auto mojego męża jest po gradobiciu. Nie musieliśmy nic udowadniać bo u nas nie dało sie nigdzie przed tym gradem uciec. Prawie całe miasto było zaatakowane przez grad. Ubezpieczalnia nie robiła problemów. Ja za to jako naprawę blacharki bardzo polecam wyciąganie. Szybkie, mało inwazyjne i dodatkowo nie powoduje pojawienia sie korozji po kilku latach użytkowania - oczywiście warunek ze wyciąga sie blachy u specjalisty nie u amatora. Cytat:
A make-up???????? Wysłane za pomocą magii |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z mniej przyjemnych rzeczy to od rana mówią dzis o tym "moim" szpitalu, że pielęgniarka pomyliła lek dla 3-miesiecznej dziewczynki i dziecko zmarło ![]() ![]() TinkerrBell ale masz "technologiczną" mamę, moja takich szczegółów fb nie ogarnia na szczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Orange_tree1 pieknego masz pączusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś zaczynam 36 tydzień (35+1) ![]() Wczoraj byłam na wizycie u innego lekarza w ramach prywatnej opieki. Powiedział, że juz raz miał pacjentke, która przytyła 2 kg przez całą ciąże, ale dopóki dziecko rosnie prawidłowo, to on nie widzi powodu, żeby się martwic. Miesiąc temu na trzecim genetycznym mała miała 1600g, przed USG powiedział, że teraz powinna mieć w granicach 2500. Na USG wyszło 2300 i wg niego mieści się to w normie i nie widzi powodu, żeby sie martwić. Sprawdził tez ilość wód, łożysko, szyjkę, przepływy - wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Za to pierwszy raz miałam dzis KTG, oczywiście nie wiedziałam, że powinnam wczesniej coś zjeść, mała sie przez pierwsze 15 min w ogóle nie ruszała, dopiero potem mogłam sobie ten pstryczek ponaciskać ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Tantum rosa rozpuszcza się bezpośrednio przed użyciem. Jest w ulotce o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Arbuza wcinam codziennie kilogramami! ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli lekarz tak mowi to faktycznie nie masz się czym martwić. Grunt, że Maluszek właściwie przybiera na wadze ![]()
![]() |
#3869 |
Rozeznanie
|
Tija, czy mogę prosić o interpretację? Pielęgniarka niby wszystko wyjaśniła ale powiedziała żebym skonsultowała skoki tętna dziecka z ginekologiem a on nie odbiera telefonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To super, że wszystko ok na wizycie i lekarz Cię uspokoił co do wagi. ![]() Też mam takiego mniejszego, podobnie wypadł na III usg i mój ginekolog również gada o tym że najważniejsze jest pozostawanie w normie i prognozuje 3000. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.