![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Hah, czekam na cenę bliższą 30zł
![]() Cytat:
![]() A co do zakupów... Ja raz zrobiłam mądrze i nie wiem czemu tego nie powtarzam co roku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() australia z jakiego przepisu robiłaś pierniczki? Musiały wyjść bardzo dobre skoro już tyle zjedliście ![]() Ja kupiłam kilka foremek to też muszę jakieś ciasto wyrobić ![]() Co do obrazka to właśnie dzisiaj mieliśmy taki krzyk ![]() Mi dzisiaj zadzwonił budzik o 7 żeby obudzić Igora do szkoły, tz chciał wyłączyć, wyśliznął mu się z dloni i wpadł w szparę pomiędzy łóżko a ścianę. Nie muszę chyba pisać że Ignaś się obudził ![]() Madzia jak psinka? Idzie ku lepszemu? Młoda jest, ma super opiek to na pewno wydobrzeje ![]() Honcia zdrówka! Mi już ból zatok minął, został tylko katar i przytkane uszy. Chyba miksturka zadziałała ![]() A Marcelinka już chyba przestała być taka punktualna z tego co piszesz ![]() dzanet dla Was też zdrówka! miszka, a jak u Ciebie? lepiej się czujesz czy Cię rozłożyło? zebrah, już nie pamiętam jak radziłam sobie z takimi awanturami... Może moje dzieci się od początku dzieliły ![]() ![]() Będzie trzeba za niedługo podwójne zabawki kupować ![]() ![]() Leoś póki co mały to można mu coś innego, a równie interesującego podsunąć. kaska87 dobrze, że Michaś osłuchowo czysty! Niech zdrowieje szybko! ania230 nawilżacz kupiłam zwykły ultradźwiękowy w LeroyMerlin. U mnie stoi na kominku więc mgiełka wodna od razu paruje i nie jest mokro wokoło. Moim zdaniem lepsze parowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Kacian przytulam mocno.
Trochę mnie nie było, ale czytałam Was cały czas. W sobotę chciałam wyleczyć się z bólu gardła i wzięłam sobie pyłek, zgodnie z zaleceniami z bloga Maciąg, tylko jakieś zaćmieni mnie dopadło i zapomniałam, że jestem uczulona na pyłki. Nie dość, że rano czułam się jak zombie to potym bylo mi non stop niedobrze, dostałam gorączki ponad 38, było mi słabo i oblewały mnie poty, no masakra jakś. Tak się durnowato załatwić to trzeba być mega zdolnym. W niedzielę spotkałam się z koleżanką ze studiów, a później byliśmy na basenie. Okazało się, że są dobrze przygotowani do wizyty niemowlaków. Mieli szatnie z przewijakami, w tym część na kółkach, krzeselka ikeowskie do karmienia, duże przebieralnie. Jedynie brakowało nam tragarza, bo jednak mieć na ręku dziecko, torbę, kurtkę i jeszcze kuipować wejściówkę to trochę ciężko. Dziewczynom się podobało, szczególnie prysznic, bo na samym basenie były trochę oszołomione nadmiarem wrażeń. Teraz przyjechała moja mama, bo miała sprawę do załatwienia, ale już pojechała, a ja wpadłam w lekki dół, choć za tydzień znowu przyjedzie na święta, przyjedzie też mój brat. Zdrowia wszystkim życzę, bo widzę, że trochę chorowitków nam się zrobiło. A i kupiłam oczywiście białe pampersy, myślałam, że magia zadziała, a tu dooopa. Pobudki tak samo często, szału na mnie nie robią te pampersy. Dobrze, że mama nam pomogła to mogliśmy trochę odespać. Odliczanie do urlopu męża trwa, jeszcze tylko jutro, a dzisiaj jeszcze na szczepienia na 17tą.
![]() |
#364 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupowanie z wyprzedzeniem- ądra sprawa ![]() Ja niby nie wydałam ani złotówki z normalnego naszego budżetu ale rachunek mnie powalił ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Obaliłaś teorię białych pampków. Dzisiaj ja w nocy spróbuję. Na cuda nie liczę, bo chyba kataru u dziecka nie leczą ![]() Nie smutaj, tz zaraz ma urlop to będzie Ci raźniej! A tydzień do świąt przeleci że nawet nie będziesz wiedziała kiedy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||
Zakorzenienie
|
Śliweczko, z tego przepisu zrobiłam - http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...i/przepis.html
Polecam, mąż zjadł nawet te spalone ![]() Cytat:
![]() Fajnie Wam z tym basenem! Tragarz to by się mi przydał na codzień ![]() Cytat:
![]() Ale masz rację, my tu biadolimy o krótkich drzemkach czy pobudkach w nocy... a czym to jest w porównaniu do takiego cierpienia dziecka? ![]() Ja w tym roku trochę się scfaniłam z prezentami i zamiast kupować osobne dla każdego, to np. kupiłam jeden wspólny dla siostry, szwagra i siostrzenic i jeden wspólny dla moich rodziców ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nie ma magii białych pampków, nawet nie powiem za ile tż kupił w Piotrze i Pawle bo aż mnie zatkało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ostatnio patrzyałam w biedrze na przyprawy do piernika Gellwe, a tam na 1. miejscu mąka, na 2. kakao ![]() Co wymyśliłaś jako takie wspólne prezenty? ___ Doszły mi w końcu te fartuszki z chin! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No, też ją miałam ![]() Dla rodzinki siostry gra "Prawda czy fałsz" z Dumel Discovery, a rodzicom kupiłam Vital Tonik Doppelherz z kieliszkami ![]() ![]() ![]() I co, fajne te fartuszki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Rozeznanie
|
Ja sie do pierniczkow juz tydzien zbieram ale zawsze cos. Myslalam ze moze dzisiaj ale jakaś mega zmęczona jestem. Hmmm moze pojde dzisiaj wczesniej spac niz o północy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Konto usunięte
|
Fartuszki- jakość chińska
![]() Dzięki za wskazówki dot. ciasteczek. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Nie wpadłabym na to że grę planszową można dać jako prezent dla dzieci i rodziców ![]() To rodzice szlachetne trunki będą sobie popijali ![]() Ja kupiłam teściom grę planszową o nazwie PRL. Ciekawe czy chociaż raz zagrają. Jeszcze się zastanawiam czy nie dać jej lepiej moim rodzicom. |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Historia tego chłopca naprawdę straszna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Asiu a jak dzisiejsza noc?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Australia- ja kupiłam też "wspólne" prezenty. Mama dostała patelnię i żelazko i teściowa ten sam zestaw+ krem bio do rąk ![]() Sliweczka- ja też patrzę zawsze na składy przypraw- często są badziewne. U nas też krucho już z kasą w tym miesiącu, bo prezenty dla całej rodziny i 4 chrześniaków + wykupiliśmy sobie sylwestra za parę stówek. Na dodatek mam problem, żeby zmieścić się w sukienkę sprzed ciąży ![]() Mamy w końcu kolejne szczepienie za sobą. Za miesiąc żółtaczka i pneumokoki. Do mam które szczepiły na pneumokoki- macie jakąś sieć aptek w kórych wiadomo że jest dobra cena na szczepionkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#375 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrobiłam Was ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68629311] Kasia przykro mi z powodu kolegi, taki młody chłopak![/QUOTE] jutro pogrzeb, musimy zabrać Michasia, ale on malutki w wózku będzie spał, Mikoś w pkolu Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ile sztuk w rozmiarze "4"?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() matko poczytałam o tym chłopcu i się poryczałam, nie ma nic wazniejszego w życiu niż zdrowie
![]() |
#376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To akurat gra nie planszowa, tylko takie coś ![]() ![]() ![]() Z tych "prlowskich" gier to fajna jest "Kolejka" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Kasiu chyba 52sztuki są w rozmiarze 4...
Moje dziecko dzisiaj nieodkładalne. Poppłudniu spała na moich rękach prawie godzinę, bo odłożona płakała a teraz nie będzie się bawiła inaczej jak tylko mnie leząc-siedząc...
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od wczoraj nie poleży dłużej sama niż 2-3 minuty. Jak ją posadzę to cała szczęśliwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
dzięki jutro będę w kaufie to zobaczę po ile sztuk
![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
52sztuki. Siostra wlaśnie mi przywiozła
![]()
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ich się głównie używa do treningu nocnikowego żeby łatwiej i szybciej było ściągać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Maja właśnie wypiła 90 ml soku bananowego rozcienczonego Z woda. 20 ml soku 70 ml wody...Chyba za dużo....kurde tz jej dał aby troszkę wypiła a ona wszystko wsysnela
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Coraz bardziej wkurza mnie Ali, nic nie kupuje! Robicie reklamę białych pampersow 😂 My mamy pieluchomajtki rozm 4. Dostaliśmy z pampersa, zielone, nie używam. Przy starszej się nam sprawdzały po basenie, ona darla się na basenowych przebierakach wiec wsuwalam na pupe i juz. Z tym że ze starszą zaczęłam chodzić na basen jak miała skończony rok. Teraz tez nie pojdziemy, wiec się nam te pieluchomajty w tym rozmiarze nie przydadza. U nas noc koszmar. Zosia budziła się trzy razy, plakalat, .miała gorączkę. Hania nos zawalony chciała spać z cycem w buzi ciągle. A stary chrapal jak niedźwiedź, dramat. Ja cudownie ozdrowialam, nie miałam wyjścia 😂 ale gardło mnie boli W ciągu dnia dziewczyny lepiej, zobaczymy jak noc. Dziękujemy za życzenia zdrowka! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tutaj też tak się czuję. Mamy mało znajomych, mieszkamy w małej mieścinie. Nie ma gdzie wyjść, spacerujemy wciąż tymi samymi ulicami. Teraz to przynajmniej na tego badmintona wychodzę ale przy Starszym myślałam, że skoczę z mostu. Wciąż tylko kierat dom, dziecko. A ja potrzebuje rozmów z ludźmi, ze znajomymi... takiej odskoczni. W Pl trudno się było ze mną spotkać bo ciągle gdzieś chodziłam. Znajomi śmiali się, że umówić się że mną to jak z prezydentem. A teraz siedzę na odludziu i dziczeje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68663026]
A do mnie nie doszły... Zwrócili mi kasę. Muszę kupić ikeowski. Coraz bardziej wkurza mnie Ali, nic nie kupuje! [/QUOTE] o widzisz, a ja sie chyba uzależniłam ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o prezenty to my w tym roku skromnie - każdemu prezencik za około 40 zł, szaliki, paletki cieni, teściowej książkę. Sobie i Krzysiowi nic nie kupiliśmy, bo niby grudzień u nas biedny, ale tak jak wspomniałam - przez zakupy na ali to mi sie już chyba nic nie należy ![]() ja dziś miałam ciężki dzień ![]() Asia, miszka - ja też dziczeję ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-12-15 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68629311]Meldujemy się i my! Cierpie na brak czasu, młodszą coraz bardziej absorbująca, a starszą mi cos rozkłada 😥 mnie zresztą tez... Kasia przykro mi z powodu kolegi, taki młody chłopak! Zebrah u nas właśnie tez zaczął się cyrk z zabawkami i oczy to wszędzie trzeba mieć. Zosia ma pełno małych zabawek które Hania namiętnie pożera. Jeszcze włosy o zabawki nie lecą, ale musze uważać. Hanna nie raczkuje, pelza do tylu Co ją irytuje wiec by się dostać do zakazanej zabawki kula się po mieszkaniu 😂😅[/QUOTE] Przeczytalam włosy i pomyślałam że podobnie jak u nas. Ale nie. U nas to jest problem bo jak Maks chce się przytulić do Kuby to Kubuś lapie go za włosy i ciągnie. A chwyt to on ma. Maks płacze ale na szczęście tłumaczenie, że chciał powąchać ( tak wąchamy jak Maksowi umyjemy wlosy. takie przedstawienie, na zachętę)czy pachną wystarcza i póki co nie oddaje małemu. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Przecież tyle się trąbi żeby nie odciągać na siłę bo te mikrourazy mogą być trudne i bolesne w leczeniu Trzeba było opr. A to stara czy młoda lekarka? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Paulina pochwal sie na fb co kupujesz na ali ja wczoraj zamowilam oświetlenie do lazienki nad lustro 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj o mało na zawał nie zeszłam!
Pisałam wcześniej że biorę Małego do chusty i idę do spożywczaka po przyprawę do pierniczków. Tak też zrobiłam. Po wyjściu ze sklepu stwierdziłam, że jak już wyszłam z domu to przejdę się kawałek. Wymyśliłam, że pójdę pod szkołę i zajrzę przez oszklone drzwi na salę gimnastyczną, bo Iga była tam na zumbie. Poszłam, stanęłam przy drzwiach i szukam jej wśród tych dziewczynek i nie widzę... Patrzę po kątach czy gdzieś nie siedzi, no i nie ma jej. Myślę sobie, że pewnie w ubikacji i czekam ale ona nie przychodzi. Weszłam do środka, w szatni nie było jej rzeczy, więc pomyślałam, że może już do domu wróciła. Prawie biegnę do domu, wchodzę, patrzę ale nie ma jej butów i kurtki. Zostawiłam mamie Ignasia, wzięłam auto i pędzę z powrotem do szkoły. Pytam czy Iga była na zumbie i okazuje się że jej nie... Nawet nie wiecie jakie ja wtedy ciśnienie miałam. Ciemno jak w d**ie, nikt nic nie wie, mojego dziecka nigdzie nie ma. Do domu objechałam na około inną drogą, powoli, rozglądając się ale pusto. Minuty mi się dłużyły i zaczęłam panikować. Przyjechałam do domu (nie było jej) i stwierdziłam, że zacznę obdzwaniać mamy jej koleżanek mieszkających najbliżej, z nadzieją że po drodze na te zajęcia poszła do kogoś... W aucie zapomniałam telefon, wychodzę przed dom, patrzę a tu moja córka idzie spokojnie drogą! Podbiegła do mnie i pyta mnie dokąd jadę... A ja do niej "jak było na zumbie?", ona :"normalnie", ja:"ćwiczyliście które układy?", ona: " uczyliśmy się nowego", ja: "świątecznego pewnie", ona: "tak". I wtedy nie wytrzymałam. Jak ją złapałam za szmaty to frunęła do domu. Sama nie wiem skąd tyle siły miałam, żeby tak ponieść 30 kg... No zrobiłam mega awanturę, wrzeszczałam, że umierałam ze strachu, że policję miałam wzywać... Była u koleżanki, bo jej się odechciało iść na zumbę ![]() Poryczała się, przeprosiła, obiecała że już tak nie zrobi. Mówiła, że nigdy nie przychodziłam zobaczyć jak tańczy i nie pomyślała że to się wyda. Ona ma 9 lat. Już się boję co będzie za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68663026]O jessu ja to w ogóle mam gęsią skórkę jak słucham o tych napletkach... Dziękuje ci Panie Boże za moje dwie pipeczki 🙏
U nas noc koszmar. Zosia budziła się trzy razy, plakalat, .miała gorączkę. Hania nos zawalony chciała spać z cycem w buzi ciągle. A stary chrapal jak niedźwiedź, dramat. Ja cudownie ozdrowialam, nie miałam wyjścia 😂 ale gardło mnie boli W ciągu dnia dziewczyny lepiej, zobaczymy jak noc. Dziękujemy za życzenia zdrowka![/QUOTE] ![]() Trzymam kciuki za lepszą nockę! ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.