|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część III
Ha ha ha ☺ ja witam sie spod koldry. Cos mnie rozklada od wczoraj. A od pon mam urlop bo babcia sie musze zajac. Dzis mialam sporo rzeczy zalatwic ale nie wiem czy dam rade.
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam wczoraj to zrobic...nie udalo sie. Dzis tez sie nie uda. A i firanki mialam poprac. Chyba nic z tego nie bedzie w tym tygodniu.
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
Ja siedzę na przystanku, uciekł mi autobus i czekam na następny, znowu będę późno w pracy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za chwilę pewnie się wygrzebie i będę dalej (w ślimaczym" tempie) walczyć ze strukturą na ściany.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Księgowa-Jak masz angina to się nie forsuj!daj se spokój i wyzdrowiej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#369 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Mój Tż jak wczoraj obierał granata to sok prysnął i pobrudził nam ścianę
troche mniej widac ale mimo wszystko plamy są. Tż będzie dziś malować tą ścianę
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;79258141]A co robisz na ścianach?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Grafitowy piasek pustyni Tylko na dwóch, więc się nie przemęczeWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na końcu wziął gąbkę, uklęknął, włożył rękę (nie pamiętam czy w rękawiczce) do środka i umył. Łącznie z dnem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz jest taki czas, że ja jestem częściej w domu, zresztą ja nawet lubię gotować więc to robię, on jak ma czas to obiera ziemniaki. Gdy był więcej w domu, to robił często obiady. Odkurza, łazienkę sprzątnie na błysk, kuchnie tak samo. Bierze się za gruntowne porządki np. w zeszłym tygodniu zrobił porządek w szufladach w kuchni i od razu się lepiej żyje. Opisałaś matkę jednego mojego byłego. Jego brat wracał z pracy, czekali na niego żona z dzieckiem, a on chodził do matki na dół pogadać i pooglądać telewizję Wpoiła [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;79255156]Hej ![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Hej [/QUOTE]Hej! |
||||
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mahdab;79259226]Mój mąż jak miał pierwszy raz umyć toaletę to stanął nad nią i patrzył. Później mnie spytał czy bym nie umyła toalety.
Na końcu wziął gąbkę, uklęknął, włożył rękę (nie pamiętam czy w rękawiczce) do środka i umył. Łącznie z dnem. bleee właśnie jadłam śniadanie ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Deszcz ze śniegiem :/ nieeeee
Chce do łóżeczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#376 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
U mnie tylko śnieg
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Mahdab-haha rozwalilo mnie z tym myciem kibla🤣
Mój jak miał ugotować makaron to wsadził do zimnej wody a potem poszedł grać na kompa ![]() ![]() efekt- przypalony garnek ![]() gotowanie zdecydowanie nie jest jego mocną stroną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już jestem po talerzu pomidorówki. Cytat:
![]() Mówił, że nie mył nigdy nie wiem czy to prawda, ale możliwe, że tak. Mój eks usmażył mi w chorobie sadzone jajka, dziwne były w smaku i tłuste, później poszłam do kuchni a na patelni były z 3 cm oleju. Na głębokim tłuszczu je zrobił. Super chłopak, ale matka go trochę okaleczyła nadopiekuńczością. A tak serio to ja nie uważam, że trzeba mieć talent, żeby coś ugotować na poziomie domowym. Każda czynność wymaga odpowiedniego skupienia i wiedzy bądź doświadczenia Ja jak robiłam krem do ciasta ostatnio, to wrzuciłam budyń z paczki do podgrzanego soku w garnku na gazie i zrobiła się jedna wielka klucha.
|
||
|
|
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
A druga jego bratowa podala muffinki zakalce. Normalne zakalce trzy centymetrowe. Ja bym to w smietnik wlozyla a na stol ciastka sklepowe wyjela. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Moja siostra tez totalne antytalencie kulinarne. Ma 29 lat a ja w zyciu jej ciasta nie jadlam. Obiady tez to raczej schabowy...a do tego to i talentu nie trzeba wielkiego. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ja z kolei umiem i gotowac i piec. O ile wole to drugie to pierwsze tez mi wychodzi dobrze. Do master chefa co prawda sie nie nadaje ale na domowe warunki slyne raczej z bycia dobra kucharka. Co do pieczenia to juz wiele razy slyszalam ze moge cukiernie otworzyc lubie to i mi wychodzi. I tak sobie mysle że odkad pieke ciasta - juz ponad 15 lat- to jeszcze nigdy mi nie wyszedl zakalec. Taka skromna jestem
|
|||
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja sprzątać lubie, ale jak jestem sama w domu, muza na full i jade z odkurzaczem
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak piekę ciasteczka czy placek to raczej mam ochotę niż bo goście przyjdą. Lubię coś powymyślać, spędzić trochę czasu w kuchni, tylko muszę mieć nastrój. Jeszcze jest opcja, że ktoś nie ma smaku i nie czuje tego. Nie wiem jaki problem wziąć przepis i go skopiować, chyba, że ktoś nie ma serca do tej roboty.. Mężowi zawsze wychodziła najlepiej polędwiczka z piekarnika, ale ostatnio zostawił ja w piekarniku na dodatkowe 2 godz żeby była ciepła, po ugotowaniu jeszcze się wybrał w drogę 60 km. Wróciłam z pracy na wiórek. Edytowane przez Mahdab Czas edycji: 2017-11-29 o 11:13 |
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie była to kwestia nieudolności nawet najwybitniejszy kucharz jakby zostawił garnek i poszedł się zająć czym innym (a gry to potrafią pochłonąć człowieka w całości mój brat właśnie przez gry spalił kiedyś okap xD bo chyba każdy wie co się dzieje z olejem jak się za mocno przygrzeje (ogień po sam okap) i dopiero jak korki wywaliło to się brat zorientował, że coś jest nie halo a teraz gotuje świetnie ![]() Ale w drugą stronę... mój wujek to nawet wodę na herbatę przypali dlatego dobrze, że ma teraz czajnik elektryczny Ja nie lubię stać przy garach
|
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamietam jak moj jeden z eksow kochal piernik
wiec raz na jakis czas pieklam mu blache piernika ale pamietam jak za pierwszym razem robilam go i mi powiedzial, ze nawet jak mi wyjdzie zakalec to i tak zje, bo przyzwyczail sie jak jego mama robila piernik z zakalcem. Zawiodlam go bo nigdy mi zakalec nie wyszedl, a niedoszla tesciowa mnie znienawidzila ![]() Bry! Wszystkim
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie... apropo zakalca xD ja to jakaś dziwna jestem ale za dzieciaka lubiłam jak się robił zakalec
ale ja ogólnie nie przepadam za suchymi ciastami a przy zakalcu zawsze było takie wilgotniejsze
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś i gotowalam (włącznie z 2 różnymi obiadami, 1 dla eks narzeczonego, a drugi dla siebie-dieta) i piekłam. Teraz nie chce mi się nawet pomarańczy ze skórki obrać
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo teraz nadszedl czas zeby to ktos Ci obral i podal pomarancze
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obrane już jeść może |
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na ustach od jabłka. Jak żyć?![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Swoją drogą teraz też mam znów uczulenie, ale to pewnie przez to, że wczoraj kladlam strukturę bez rękawiczek. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nauczyłam gotować przy mezu
jakieś tam podstawy miałam ale jak mieszkałam sama nie chciało mi się gotować i stać przy garach. Przy nim się nauczylam i polubiłam gotować i umiem nawet nieźle najlepsze jest to że jego mama słabo gotowała i każdy mój obiad mu bardzo smakuje a jak coś nowego wymyślę to już w ogóle szał często mi mówi że świetnie gotuje i często wylizuje talerz ze smakiem ale na początku jak smażyłam naleśniki to grubościa kształtem i kolorem przypominały schabowe![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

ale dzisiaj muszę ogarnąć trochę chatę

ale za chwilę pewnie się wygrzebie i będę dalej (w ślimaczym" tempie) walczyć ze strukturą na ściany.

troche mniej widac ale mimo wszystko plamy są. Tż będzie dziś malować tą ścianę
Tylko na dwóch, więc się nie przemęcze
Nie powiem, że nic nie robił w domu, bo do niego należało zmywanie, prasowanie, wyrzucanie śmieci i wywiazywal się tych rzeczy, ale ten tekst o myciu toalety to było dno.
ja pracuje na pół etatu nie mamy dzieci. On pracuje na zmiany. Ja jestem częściej w domu i więcej czasu mam na to... Nie gotuje bo jak coś 2 razy ugotowal to raz spalił raz nas otrul i w kiblu siedzielismy 3 dni
ona to kompletnie nie umie u siebie ogarnąć tak na błysk 
bleee właśnie jadłam śniadanie 

nie była to kwestia nieudolności 

jakieś tam podstawy miałam ale jak mieszkałam sama nie chciało mi się gotować i stać przy garach. Przy nim się nauczylam i polubiłam gotować i umiem nawet nieźle