|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część III
Ja już pod koniec na wynajmowanym miałam wręcz wstręt do sprzątania czekało się już na swoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Zapraszam do mnie
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Ja nienawidzę kuchni, wolę już łazienkę.
W kuchni zawsze się znajdą rzeczy, które nie wiem gdzie powkładać, czy wyrzucić jedzenie itp. ![]() Księgowa, w jakiej branży pracujesz, że masz klientów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prowadzę prywatny żłobek. Część rodzin wynajmuje panie do sprzątania, ale cześć(pań) robi to sama, a do tego np pracuje na dwa etaty i jest w ciąży z drugim dzieckiem. Serio podziwiam, nie wiem skąd niektórzy znajdują czas i siłę. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co robią mężowie tych pań... siedzą przy biurku ziewajac 8 godzin i nudzą sie przy kompie po czym wracają do domu i leżą na kanapie...nieraz kobiety za dużo same na siebie biorą obowiązków...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się opiekujesz tymi dziećmi? Ja podziwiam ciebie, bo nie lubię i nie umiem zajmować się dzieciakami. Mam nadzieję, że jeśli się doczekam swoich to mnie polubią ![]() 2 etaty to 0 przebywania w domu. Może w tym tkwi sukces porządku, nie ma kiedy nabałaganić? ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Jakoś sobie nie wyobrażam pana latającego że szmatką po domu
![]() Haha dobre nie ma kiedy nabalaganic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat ta pani o której pisze idzie do pracy na 6, o 8 mąż przyprowadza dziecko do żłobka, ona kończy o 15 odbiera młodego i drugi etat robi w domy przy kompie. Do tego jest w ciąży z drugim dzieckiem i średnio ją znosi. Podziwiam ją bardzo. Możliwe, że się przechwalają, chociaż wątpię ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie widzę w tym nic dziwnego, po poprzednim poście myślałam, że ty też nie ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam wam napisać, że robiłam ananasowiec! Szok poprostu, lepszy niż z cukierni. Pierwsza próba i od razu taka sytuacja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- To Ciebie też podziwiam ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
Ja sobie nie wyobrażam faceta nie robiącego nic w domu
![]() Wiadomo kazdy ma swój podział obowiązków ale skoro oboje pracujemy to dzielić obowiązami można się adekwatnie a nie ze po pracy ja mam jeszcze gotować i sprzątać a on by siedział sobie no bez przesady. Są dni kiedy np Tż pracuje więcej i ja ogarniam i odwrotnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kwestie damsko-meskie i tematykę sprzątania i/lub dzieci to do szału doprowadza mnie słowo "pomaga".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A warstw jest 3 (krem budyniowy, biszkopt i beza) do tego trzeba nasączyć biszkopt. Ehh, dużo roboty, na wigilię powtarzam. Cytat:
Chyba tylko faceci tak mówią. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Księgowa, mojego ex mama była mistrzynią w takim dziwnym myśleniu. Uważała, że jej sąsiadka jest okropna, bo mąż robi CZASAMI obiady, bo przecież ona może wstać przed pracą lub ugotować wieczorem
![]() Jej mąż pracował z bratem i śmiała się z tego brata, że nie jest wydajny w pracy, bo musi wychodzić wcześnie ŻONIE okna myć lub obiad gotować. A najlepsze było to, że jak wyjeżdżała na 3 dni, to poprosiła MNIE, żebym ogarnęła zawsze kuchnię i stół po tym jak jej mąż zje kolacje. Do dziś tego nie mogę pojąć. Ostatnio podczas kłótni z mężem też mu powiedziałam, że to trochę nie na miejscu, jak u mnie jest kuzynka/mama/koleżanka i jest czas przygotowania obiadu to jeśli jest w domu nie pyta nawet czy pomóc. On odpoczywa, a gość go obsługuje. On w tym nie widział nic dziwnego. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jeszcze mi się przypomniało, jak mi się żaliła, że jej mąż pluje pastą do zębów w łazience i -wrażliwe niech nie czytają - przy panach musi dobrze wycierać toaletę i podłogę obok. Na tyle miała rozumu, że syna nauczyła sikać na siedząco, co bardzo doceniłam po tym co mi powiedziała (nie wiedziałam wcześniej, że jest taki problem), ale mężowi nie umiała zwrócić uwagi, że ma czyścić ubikację i ostrożnie myć zęby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż gotuje, sprząta na równi ze mną, nastawia pranie, sam sobie prasuję ubrania. Nie wyobrażam sobie inaczej. Obydwoje robimy w domu wszystko niemalże na równi i obydwojgu to odpowiada. Nie związałabym się z człowiekiem, który oczekiwałby, że wszystkie obowiązki domowe mają spoczywać na kobiecie ![]() Jeśli w ciąży będę w domu, a potem z dzieckiem to wiadomo, że będę w stanie ogarnąć więcej rzeczy sama, ale tak czy inaczej nie zamierzam wszystkiego brać na siebie. To najgorsze co można zrobić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Mój coś tam ogarnie -odkurzy umyje gary i w sumie tyle. Resztę wolę robić ja bo robi to niedokładnie
![]() ![]() Ja go trochę rozleniwilam ale mi to nie przeszkadza. Jak jestem w pracy dłużej to zrobi zakupy ogarnie dom przyniesie jakieś jadło z knajpy ale nie każe mu robić więcej niż musi ![]() A latanie że szmatką mi się kojarzy wiecie z facetem takim co dosłownie lata że szmatką pierze sprząta gotuje i biega w różowych papciach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agafisia Czas edycji: 2017-11-28 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie prowadzę takie "przedzwiązkowe" rozmowy z pewnym panem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;79208006]Piona
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;79208006]Piona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;79208391]Dla mnie najgorsze jest mycie okien. Już nawet przeżyje prasowanie ale do okien się zawsze zbieram wieki ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Piona! ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Ja lubię mieć czysto. Jesteśmy sami wiec duzo nie balaganimy. Kurzołapów nie mam. Tż oduczam rzucania gdzie stoi, bo ma to z domu wyniesione. Tak samo w kuchni potrafi zostawic tam gdzie jadl. U mnie sie sprzatalo po sobie u nich nie. Moje reguly bardziej mi sie podobaja wiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Asik-wlasnie dokładnie to miałam na myśli mówiąc o panu że ściereczka
![]() Ann lady-moj ma to samo. docenia porzadek i przeszkadza mu balagan. jak idzie do rodzinego domu to drazni go syf ![]() nie ma problemi zeby mi pomogl ale nie mam potrzevy go zmuszac do niektorych rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
mnie czekają generalne porządki u mojej mamy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Żona Gargamel
|
My mamy podzielone obowiązki i sprzątamy razem ale teraz jak nie pracuje to sama to robię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Masakra . Teściowe i ich synowie... moja jak randkowalismy i mój do mnie przychodził potrafiła wpaść do mojej chaty z pazurami w błocie od wyrywania chwastow zagonic go do sprzątania kibla bo akurat jego kolej byla
![]() ![]() ![]() Mój w sumie wszystko potrafi sprzątać gotować (zapomniał jak to się robi) kiedyś ciasto mi upiekł szyje na maszynie dużo lepiej ode mnie...Ale jak nie musi to nie musi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tz dzisiaj pojechał szkolić ludzi do Poznania i jakoś się martwię o niego, mimo że to nie pierwszy taki wyjazd :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
ż o n a i d e a l n a
|
Ech zaginął mi wątek w subach
![]() ![]() Zastanawiałam się co tu taka cisza, a tu się okazało że ja taki nie ogar ![]() Ja też witam znad kubka kawy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.