![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak coś, mnie też możecie wpisać do najbliższych wizyt, mam 3.02 o 14:00
![]() Ja do przedwczoraj brałam Miositogin, ale skończył mi się i w sumie nie wiem, czy brać go dalej, opakowanie kosztuje 50 zł, więc szkoda mi kupić i za tydzień usłyszeć, że teraz już nie. Kupiłam sobie zwykły kwas foliowy i dociągnę na nim do wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi jak z zwolnieniami ,kiedy planujecie iść?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do lekarza prywatnie, ale moja lekarka przyjmuje też w szpitalu na NFZ więc w poprzedniej ciąży i tam trochę wizyt miałam i odbiera w nim porody, babka jest wspaniała i przynosi mi szczęście nie zamienię ja na żadną inną ![]() Ja biorę prenatal uno obecnie. W poprzedniej ciąży pracowałam prawie do 8mego miesiąca ale w tej mam zamiar szybciej iść na zwolnienie, może 5-6 o ile oczywiście wszystko będzie ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2021-01-25 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem w ogóle, jak to jest z takimi L4, o ile nie ma nakazu, żeby leżeć, to można sobie wyjść np. na spacer albo w odwiedziny? Czy tylko lekarz i dom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się mocno zastanawiam bo umowę to mam na nieokreślony już ,i tym że będę chodzić nic nie zyskam ,a poranne wstawanie to dla mnie duży stres bo mam nerwicę . A pracuje w banku ,z pieniędzmi i ciągły kontakt z różnym kl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem tylko bardzo zła na szefostwo bo wiadomo umowa na najniższej i wiadomo że na L4 będzie kiepsko, więc uważam że się nie ma co nadwyrężac skoro nikt nie potrafił docenić przez tyle lat , a teraz jak się pytałam o podwyżkę to pierwsze słowa jakie padły "tylko nie mów że jesteś w ciąży?!?" , I oczywiście podwyżki nie dostałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat nie mam dylematu z pracą bo odkąd urodziłam poprzednio nie pracuje. Z wiadomych przyczyn. No a nie chciałam podejmować pracy wiedząc ze mogę w każdej chwili zaciążyć żeby nie wyjść na wyludzaczke 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88462377]Hej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No właśnie u nas też tylko plany plany i plany ,sprzedaż się tylko liczy nic więcej. Więc jak by co to nie będę oponować na wizycie . A ogólnie to jestem w szoku i przerażona nowa sytuacją . Póki co to mam zawroty głowy lekkie rano ![]() A mówiliście już rodzica? A jeśli tak to w jakiś specjalny sposób? Ja planuję w ten weekend im powiedzieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez monissskaa Czas edycji: 2021-01-25 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o witaminy, to u mnie póki co standardowo kwas foliowy, a poza tym D3+K2 i omega3. Szukam jakiegoś fajnego suplementu dla kobiet w ciąży. Poprzednio brałam Pregnę+ @theali, ja poproszę o uzupełnienie info na 1 stronie ![]() Dziewczyny, korzystacie z jakichś aplikacji ciążowych? Ja parę dni temu zainstalowałam Preglife - bardzo fajna, zwłaszcza dla tych mam, które czekają na pierwsze bobo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też ściągnęłam preglife -fajna jest i mężowi też zainstalowałem. 🥰 Ja w dzień babci w sumie miałam takie pierwszy konkretny test pozytywny i w piątek powiedziałam mężowi ,i teraz jak będę mieć wizytę i USG ,to myślę żeby powiedzieć rodzica Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Konto usunięte
|
Ja nie zapomnę jak menago powiedziała koleżance, która była w ciąży, że ma pracować do końca roku (a powiedziała o ciąży chyba we wrześniu), bo jak nie to nie dostanie podwyżki, a jak koleżanka zapytała HR, to powiedziały, że i tak jej się należała ta podwyżka, bo ona była za staż pracy, a nie, że będzie siedzieć w ciąży
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ja mam aplikacje Pregna i Asystent Ciaży ![]() Dziadkom powiemy jak potwierdzimy u lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Ja planuję pracować prawie do końca. W pierwszej ciąży wzięłam zwolnienie na tydzień przed planowanym porodem.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- My powiedzieliśmy dziadkom w ich święto ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Konto usunięte
|
Justyna a w jakiej branży pracujesz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88462540]Justyna a w jakiej branży pracujesz?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W windykacji. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#383 |
Konto usunięte
|
Kiedyś pracowałam przez jakiś czas w kancelarii windykacyjnej, w dziale prawnym
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Przyczajenie
|
Ja też preglife 😅 dziś wychodzi ze to 5+1tc a ja nie mam jakichś objawów, powiedzcie jak było u was na tym etapie? Kiedy wystąpiły? Pod koniec 6tyg? Trochę się obawiam ale nie chce panikować, później mogę żałować ze tak histeryzuje 😅 oprócz braku @ czuje lekkie pobolewanie w pachwinach ale właśnie rzadko raz dziennie chwilę albo wcale, piersi nabrzmiałe i bolą trochę, sluz biały i na razie tyle 🤔dajcie znać jak u was to wyglądało na tym etapie. Może wszystko przede mną 🙏
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Konto usunięte
|
Nowafala mnie w piątym tygodniu bardzo mdliło i byłam bardzo senna, piersi bardzo mnie bolały, nawet czułam to w pachach, miałam budyń z mózgu, uciekały mi słowa, a teraz trochę objawy ustąpiły, biust nie boli aż tak bardzo, mdłości są, senność też, ale to też zależy od dnia, raz są mocniejsze, raz słabsze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Przyczajenie
|
Czy brzuch nie powinien jakoś częściej dawać o sobie znac? Dodam też że w lewej piersi mam jakby guzka który boli czy to te kanaliki tak nabrzmiały? Pod Piersią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Konto usunięte
|
To chyba zależy od kobiety, ale ja nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża, więc może niech dziewczyny, które wcześniej już rodziły powiedzą coś więcej
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
|
A od kiedy masz senność? Ja odczuwalam często bóle brzucha i rozciąganie przed okresem a po teście juz jakby sporadycznie coś czuję 😏nakręcam się ze coś nie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.