![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Cytat:
![]() Moim marzeniem jest poznac Was wszystkie razem ,na jedym spotkaniu..Zebysmy sie widziały razem smiały i gadaly i zeby nasze dzieci razem szalały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Moni ale sie obkupiłaś ,świetne ciuszki.
![]() Odnośnie zapoznania się styczniówek to ja równiez jestem za ,ale jak ostatnio napisałam,że za rok możemy coś zorganizować u mnie na działce nad jeziorkiem to żadna się nie wypowiedziała. Zrobilo mi się wówczas bardzo przykro i smutno. ![]() A ze żłobka chyba nici bo Amelcia dzisiaj strasznie rano płakała nie chciala mi zejść z rąk.Także chyba jej nie będę prowadzała.
#363 |
Zakorzenienie
|
Nel kochana, to ja musiałam to przeoczyć o tym spotkaniu nad jeziorkiem, bo nie kojarzę żebym coś takiego czytała
![]() ![]()
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
Jastinku kochana super że wróciłaś. Tęskniłyśmy za Tobą okropnie. Cieszę się, że wróciłaś. Normalnie wieki całe Cię nie było.
Dlaczego my wszystkie musimy tak daleko od siebie mieszkać? Właśnie sprawdzałam odległości do Nel mam 335 km do Jastin mam 328 km do Moni mam 185 km (najbliżej) do Niki mam 204 km do Kaasi mam 320 km do Katesi mam 240 km Więc wychodzi na to Nel, że do Ciebie mam najdalej, jednak trasa A2 kawałek się ciągnie, a zawsze to szybciej. Rzeczywiście, teraz jak napisałaś o tej działce to mi się przypomniało, że zapraszałaś. Ja bym się pokusiła. Tylko czy my się wszystkie zgramy w czasie? Myślałam, że Amelka polubiła żłobek i będzie chodziła bez problemu, ale jak widac mama fajniejsza. Ja jutro spędzam dzień z moim dzieckiem, a od poniedziałku spróbujemy i zobaczymy co się będzie działo. Oj nie jest to łatwe, nie jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chętnie przyjechała na spotkanko u Nel, ale właśnie czy uda się tak abyśmy wszystkie w jednym czasie mogły przyjechać
![]() A to też w duzej mierze jest zależne od naszych tż, bo oni będą naszymi kierowcami, ja np. sama bym się nie wypuściła w nieznaną trasę z dzieckiem ![]() ![]() Mój Patryk też dziś zaczął płakać w przedszkolu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
Nel pamiętam jak pisałaś o spotakniu u was ale zapomniałam odpisać na ten temat
![]() ![]() ![]() Moni@ ale super ciuszki kupiłaś ![]() ![]() Niki z moją Julką było na początku podobnie jak z Patrykiem płakała, mówiła że nie chce chodzić , nie podoba jej się w przedszkolu itd ogólnie wszystko było na nie ,ale z czasem się przyzwyczaiła. Nie powiem żeby to było łatwe dla mnie kiedy wychodziłam i widziałam w jej oczach łzy , wiele razy miałam ochote ją wypisac ale tż mi nie pozwalał , w końcu spodobało jej się i było już tylko ok ![]() ![]()
#367 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Z tymi żłobkami i przedszkolami to jest faktycznie bardzo ciężko, sama to przeżywałam i jak mój Michaś miał dłuższą przerwę w żłobku to na nowo musiał się przyzwyczaić, a najlepiej było jak juz sam szedł, nawet nie czekał, żeby mu butki założyć. Od poniedziałku chodzi do nowej - starszej grupy, narazie chyba jest ok, wychodzi uśmiechnięty i mam nadzieję, że jest wszystko dobrze. Życzę dużo wytrwałości i nie rezygnujcie po jednym razie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwonko ![]() Cytat:
Nel ja tez to chyba przeoczyłam,albo nie napisałam nic bo nie mialam do Was dostępu,bo nie pamietam żebym czytała ![]() Wybacz ![]() Ja tez bym bardzo chciała sie z Wami spotkać,ale wiem ze teraz to raczej nie mozliwe,żadne wyjazdy narazie nie wchodzą w gre bo popierwsze tż ma tylko prawko,po drugie nie zostawi firmy bo mają kupe roboty teraz,a po trzecie autko stoi w warsztacie i następny wydatek sie nam szykuje ![]() Ale jeśli któraś bedzie w pobliżu mnie to serdecznie zapraszam ![]() Dziewczynki przepraszam ze zdjec nie wklejam ale jak zwykle tż przechwycił mi aparat i zapomniał przynieść wczoraj,ale dziś sama go wezme wiec postaram sie wkleić kilka foteczek mieszkanka i Wikusi bo dawno jej nie widziałyście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Acha Jastin zapomniałam Ci podziękować, za pomoc w sprawie mieszkanka, kredytów itp...
![]() A co do guzka, to poważnie nic nie zażywałaś? Nic Ci lekarz nie przepisał?? Mój ginekolog powiedział, że musi zapisać leki, bo inaczej zrobi sie z tego stan zapalny i niewiadomo co by sie mogło dziać, mówił, że samo na pewno nie zejdzie. Teraz to już "zielona" jestem ![]() Patryk dzis nie poszedł do przedszkola ![]() ![]() ![]() A teraz mi mówi, że chce jechać, zebym go zawiozła, ehhh....
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:33 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki dzisiaj po przeczytaniu Waszych wypowiedzi ucieszyłam się jak dziecko bo tzn.,że mnie nie zlekceważyłyście tylko po prostu przeoczenie.
![]() ![]() A spotkać możemy się juz np. pod koniec czerwca to wtedy by niektórym tż.pasowało. A kto nie ma autka to nirch się popyta Moni czy ciężko się podróżuje autokarem lub pociągiem. Wiem,że dobrze się mówi ,ale jak cos innego zaproponujecie w celu naszego wspólnego spotkania to ja się dostosuję. ![]() Moja siostra co roku spotyka się z wirtualnymi siostrami i ich pociechami i jak mi opowiada to aż łezka się w oku kręci z ich szczęścia. Niki moja Amelcia dzisiaj w nocy płakała przez sen,przebudzała się i ..........nie poszła dzisiaj do żłobka. Nie wiem czy to dobrze ,bo powinnam być twarda ale zadecydowaliśmy z tż.,że jednak przezimujemy razem w domku także ze żłobka nici. Jastinku ale kupę kaski wydaliście,ale zobaczysz nie ma to jak na swoim,a jak tam teściowa?
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nic nie zażywałam ![]() ![]() No i powiedział ze to może być od karmienia,kazał mi tylko masować pierś i nie nosic żadnych uciskowych staników ![]() No i samo znikło,ale czasami przed miesiaczką jak piersi mnie bolą to mam wrazenie ze znowu cos sie tam pojawia,a bola okrutnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Ja dzis siedzę z Kasią w domu i TŻ, który jest po nocy. Wzięłam wolne bo on już w tym tygodniu siedział z Kasią po nocy w pracy i było ciężko, więc dziś już chciałam mu odpuścić.
Jakaś drażliwa dziś jestem, mam zawroty głowy, leci ze mnie jak z cebra i czuję się koszmarnie. A na 15 idziemy na szczepienie, właśnie bylismy po szczepionkę. Kasia usypia a ja zamiast sprzątać to się relaksuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nel to prawda ![]() ![]() Teściowa jak to teściowa nic sie nie zmieniła....niestety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Nel ja Cię rozumiem, że nie potrafisz być twarda i nie posyłasz Amelci na siłę do żłobka. To sie tak tylko wydaje proste, ale jak widzisz jak dziecko się męczy, płacze itp to serce mięknie i żal się robi
![]() Mieli w przedszkolu takie przypadki, że dziecko się nie nadawało, po prostu tak histeryzowało, dostawału ataku szału, że matki musiały wypisać ![]() Zobaczymy co z tym moim Patrykiem będzie ![]() ![]() Jastin może ten mój guzek był bardziej "zaawansowany" i nie dało się inaczej tylko lekami go usunąć ![]() ![]()
![]() |
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zakupy to dziekuje zadne obkupienie, bo wszystko tanie bylo ![]() Co do zlobka to az nie chce mi sie wierzyc ze dzieciaczki tak placza, az sie martwie o Szymka bo to taki cycek i syneczek mamusi jak mowi Iwonka, ten to pewnie bedzie ryczał za dwóch, ale czas pokaze, mam jeszcze rok ![]() Ucałuj Amelcie ![]() Cytat:
Jest jeszcze Poznan ![]() ![]() Kochane my musimy sie spotkac razem bo ten watek nie bedzie miał najmniejszego sensu... Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:23 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Kochane wkońcu moge pokazać Wam moje mieszkanko,nie dokonca jeszcze wykonczone bo brakuje mebli i innych bibelotów(zasłony,dywany, lustra w łazience i jeszcze szafeczki)ale co nieco juz jest
![]() 1 nasza kuchnia 2 salon 3 przedpokój 4 pokój Wikuni ![]() sypialni narazie nie pokazuje bo taki tam syf ze az wstyd ![]() ![]() Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-09-25 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Jastinku super mieszkanie, takie widne wszystkie pomieszczenia. Kuchnia bajka, a łazience już nie wspomnę. Dość że duża, tyle szafek tam mogłaś wstawić, to jeszcze z oknem. Bajer po prostu.
Mi się marzy salon z aneksem kuchennym. Już nawet mieliśmy się pokusić o zrobienie, ale stwierdziłam, że tak naprawdę to ani nie będę miała porządnego salonu, ani kuchni ani sypialni. Mam po prostu za małe mieszkanie. No i pewnie z wentylacją miałabym problem, bo w pokoju (6mx3m) mam tylko jedno okno na całej tej 3m ścianie, ale jest tak ciemno, że w kuchni żebym coś musiała zobaczyć, to bez światła ani rusz. A kuchnia (2mx3m) równiez z oknem na 3m ścianie jako sypialnia pomieściłaby tylko łóżko i ewentualnie jakąś małą szafeczkę. Ale pomarzyć można. za to na szczęście jeszcze nie karzą. Moja Kasia miała wczoraj szczepienie, zaległe na błonnicę, tężec, krztusiec. Waży 13,140 i mierzy 81 cm. Ale dziś cały dzień była marudna, senna i wieczorem dostała gorączkę. A miejsce ukłucia całe zaczerwienione i spuchnięte. Spała 2 razy po 2 godziny, a o 20 już poszła z powrotem spać. Mam nadzieję, że jutro będzie już jak nowo narodzona. Nel a jak Amelka po szczepieniu? Wszystko dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Jastin super mieszkanko, ale Ci zazdroszczę, że już jesteście u siebie
![]()
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Jastin super mieszkanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas właśnie pojawiły się problemy z mieszkaniem ![]() ![]() ![]() Do tego wściekłam się bo zobaczyłam u Julki siniaka nad okiem , myślałam że moze gdzies sie uderzyła a okazało się że wczoraj kolega w przedszkolu ją uderzył ![]() ![]() ![]() ![]()
#381 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Co do łazienki to okno ma mistrza.. ![]() Cytat:
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:26 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
Kkasiu mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni z tym waszym mieszkaniem. Będę trzymać kciuki.
Ja chyba bym poszła do przedszkola zapytać jak to było z tym siniakiem czy przypadkiem czy może uderzył ją z premedytacją. Ach z tymi dziećmi, wieczne problemy! |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martw sie na zapas, zycie powoduje tyle stresów ze na zapas nie ma co sie martwic ![]() A z tym siniakiem to chyba ja bym poszła zapytac w przedszkolu, nie zeby sie kloci czy wydzierac, ale zeby to sie nie powtorzylo.. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ja też trzymam kciuki za Wasze mieszkanko, żeby Was nie "wygnali"
![]() A co do Julki, to idź, powiedz wychowawczyni, żeby na przyszłość uważała na tego chłopca, bo jeszcze komuś oko wybije ![]() Mój 1000 post ![]() ![]()
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję wam za trzymanie kciuków w sprawie mieszkania przydadzą się bardzo ![]() ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:27 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczynki dzisiaj cos nie śpicie. Ja dzisiaj caly dzień płakałam bo Martynka 16 latka rano wyszla z domu jak bylismy na zakupach i nie pojawila sie na obiedzie. Ja mialam różne czarne mysli bo jak sie słyszy o problemach młodziezy to aż włosy dęba wstaja. I okazało się,że zemdlała w autobusie i wylądowała w szpitalu. Na razie jest na obserwacji w poniedziałek obejrzy ja neurolog i nie wiem kiedy ja wypiszą.
![]() Zobaczycie jak dzieci podrosna to nie będą juz takie przy cycu słodziutkie jest powiedzenie ,które się sprawdza małe dzieci nie dają spać duże nie daja żyć. Iwonko Amelci nie szczepiłam bo przez ten żłobek już chwyciła katar. ![]() Moni rzeczywiście Ty jako jedyna wypowiedziałaś się na temat spotkania. ![]() Odnośnie bicia w przedszkolu trzeba zgłaszać,bo pamietam jak Martynkę bili w przedszkolu,to po mojej reakcji to się zmieniło. Sąsiadka ma synka z Downem i wczoraj na spacerku ni stąd ni z owąd uderzył Amelcie w buzię. ![]() ![]()
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
Ojej Nel a jaki był powód tego omdlenia ??? Ucałuj Martynkę od nas
![]() ![]()
#389 |
Zadomowienie
|
Kasia dziękuję ucałuję
![]() ![]()
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.