30+ ... zapraszam :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 08:59   #361
lenka07661
Zadomowienie

Dot.: 30+ ... zapraszam :)

Bettix75 pochwal się, jak tam po imprezie

Ja niestety miałam bardzo grzeszną niedzielę, najadłam się ciasta i w ogóle porażka, nawet się nie ważyłam, bo nie chciałam sie całkiem załamać. Wykreślam ten dzień z dietowego życiorysu i dzisiaj walkaod nowa

Na śniadanko 3 wafle ryżowe z wędliną z indyka i plasterek żółtego hochlanda. Póki co nie jestem głodna po tym wczorajszym obżarstwie. Ale jestem wściekła na siebie. Czasu jednak nie cofnę.

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
lenka07661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 11:18   #362
Aiso
Przyczajenie

Exclamation Dot.: 30+ ... zapraszam :)

cześć 30+

ja +4 .
dzisiaj zaczynam dietę i nagłaśniam to całemu światu. Powód oczywisty: żeby głupka z siebie nie zrobić i nie rzucić diety w kąt udając, że nigdy jej nie było

Wygląda na to, że jestem od Was wyższa i grubsza 17cm/75kg.
Uwielbiam słodycze, węglowodany wszelkie i za dużo spędzam czasu przed kompem (taka praca) - skutek: malownicza opona.

dzisiaj zaczynam dietę south beach - na której węglowodanom zakaz wjazdu.
Kiedyś stosowałam ją i po 2 tyg. fazy 1 schudłam 5kg bez głodowania i obsesyjnego myślenia o żarciu.
Potem miała być faza 2, ale na fali sukcesu odbiłam od plaży na dobre ( i złe) ...
No to dzisiaj wracam - zaopatrzona w to przeklęte koło ratunkowe, którego chętnie się pozbędę.

Z nostalgią wspominam czasy przed 30 kiedy tak łatwo się chudło ... a teraz trzeba się zdrowo natyrać...

pozdrawiam
Aiso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 18:33   #363
Bettix75
Zadomowienie

W sobotę wytańczyłam się za wszystkie czasy, było świetnie. Jak mąż przyszedł z pracy, po obiadku zdrzemnęliśmy się pół godzinki, a jak się obudziłam, to nie miałam ochoty iść na tą imprezę. Przeważnie atmosfera jest sztywna, bo towarzystwo składa się z 3 kierowników... ale tym razem była koleżanka z innego oddziału wraz z zaprzyjaźnioną parą i było ekstra. Jedzonko było oki. Nawet tak bardzo się nie objadłam, zresztą o tej porze nigdy nie jadam.
O 20,00 była pieczeń ze schabu nadziewana śliwką (2 plastry) + 2 kulki ziemniaków i surówki.
O 21,30 kawa + gałka lodów + kawałek szarlotki na ciepło.
Następnie duuużo tańców!!!
O godz. 0,30 barszczyk czerwony + 2 paluszki
W między czasie 3 drinki Sałatek i wędlin... nie tknęłam.
Wróciliśmy o 03,20 do domku.

A w niedzielę rano mój mężuś powiedział mi, że byłam najładniejszą "pszczółką" na sali... taki komplement z ust męża usłyszeć to naprawdę przyjemność A ja czułam się dobrze i podobało mi się jak wyglądam
Może to nie brzmi zbyt skromnie, ale... tak było

Lenka, a dobre było to ciasto? Bo jak tak, to nie miej wyrzutów Raz zjemy coś dobrego innym razem sobie odpuścimy i w ten sposób łatwiej wytrwać, co nie?

Aiso, normalnie kładłam się ze śmiechu czytając Twój post
Gratuluję poczucia humoru i zdrowego podejścia do własnego ciała
Mogłabyś napisać ile masz wzrostu, bo coś zjadło jedną cyferkę I jeszcze ile planujesz schudnąć?

Miłego wieczorku Piękne, ja śmigam biegać (chociaż strasznie mi się nie chce )

Ps. W pracy padł mi komputer, jeszcze informatyk nie umie zlokalizować przyczyny, więc będę tylko mogła odpisywać wieczorami.
od 20.11.10 IV faza: stabilizacja
aktualna waga: 58,85kg

06.06.10r. A6W ukończone

Edytowane przez Bettix75
Czas edycji: 2009-11-16 o 18:36
Bettix75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 19:12   #364
lenka07661
Zadomowienie

Ciasto było bardzo dobre, dlatego go tyle zjadłam i nic juz więcej nie powiem, bo ciągle mi wstyd. Ale dzisiaj jestem grzeczna
A Tobie Bettix75 gratuluję silnej woli i zadowolenia z samej siebie. Opłaca się wytrwać w diecie. Idę jeść pekińską z kurczakiem!

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
Stary 2009-11-17, 09:01   #365
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, wcięło mi subskrypcję wątku i na domiar złego byłam na L4 na grypę, ale już ok

Co do dietki, niby się trzymam -choć praktycznie przy chorobie prawie nie jadłam, wiadomo brak apetytu, teraz powoli wraca, ale przez chorobę opuściłam fitness i mam wyrzuty sumienia

EDit

Doczytałam - POLETTO GRATULACJE !!!! Zazdroszczę Ci bardzo, ja też chciałabym móc zaciążyć za niedługo

Lenka- ja też nie katuję się kolacjami białkowymi, bo cały dzień jem białko Ważne by nie przesadzić z węglami na noc I nie jeść na 3 godziny przed snem, to chyba najważniejsze .

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiso Pokaż wiadomość
cześć 30+

ja +4 .
dzisiaj zaczynam dietę i nagłaśniam to całemu światu. Powód oczywisty: żeby głupka z siebie nie zrobić i nie rzucić diety w kąt udając, że nigdy jej nie było

Wygląda na to, że jestem od Was wyższa i grubsza 17cm/75kg.
Uwielbiam słodycze, węglowodany wszelkie i za dużo spędzam czasu przed kompem (taka praca) - skutek: malownicza opona.

dzisiaj zaczynam dietę south beach - na której węglowodanom zakaz wjazdu.
Kiedyś stosowałam ją i po 2 tyg. fazy 1 schudłam 5kg bez głodowania i obsesyjnego myślenia o żarciu.
Potem miała być faza 2, ale na fali sukcesu odbiłam od plaży na dobre ( i złe) ...
No to dzisiaj wracam - zaopatrzona w to przeklęte koło ratunkowe, którego chętnie się pozbędę.

Z nostalgią wspominam czasy przed 30 kiedy tak łatwo się chudło ... a teraz trzeba się zdrowo natyrać...

pozdrawiam
Z takim poczuciem humoru i pozytywnym nastawieniem do świata dasz radę Mi też plaża na South Beach jest bliska, długo tam byłam, teraz w zasadzie też staram się być na wiecznej II FAZIE
Efekty po I fazie są rezczywiście spektakularne, ale móc je utrzymać to dopiero sztuka W każdym razie możesz liczyć na pomoc i doping

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-11-17 o 08:14
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 13:51   #366
Aiso
Przyczajenie

dziękuję bardzo za pozytywny odbiór

miłe Panie, oczywiście mam nieco więcej wzrostu niż zadeklarowane przeze mnie 17 cm. Wyrosłam na krzepkie 173cm.
Mój cel to zejść z 75 na 70, następnie na 65, a potem się zobaczy.

Rekord skoczni parę lat temu to 62.. było pięknie.

no a póki co mój pierwszy dzień przebiegł dietetycznie jak książka pisze i tylko ruchu drastycznie brak.

no ale dzisiaj postaram się to nadrobić .. o ile klient nie będzie ze mnie wyduszał czegoś na jutro.

Bettix.. być taką chudziną jak Ty, to moje marzenie gratuluję
dorinka - doskonale wiem o czym mówisz... 2 fazę od grzechu oddziela naprawdę cienka linia

pozdrawiam - trzymajmy się
Stary 2009-11-17, 18:45   #367
lenka07661
Zadomowienie

Ja dzisiaj:
I śniadanie - 3 pieguski
II śniadanie - kilka małych gniazdek
obiad - zapiekanka taka z budki i sok pomidorowy
kolacja - zupka chińska
To ja

Proszę nie komentować, chyba że sok pomidorowy
Czuję się okropnie, jest mi niedobrze i nie tknę już żadnego świństwa!!!!!!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 08:10   #368
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję bardzo za pozytywny odbiór

miłe Panie, oczywiście mam nieco więcej wzrostu niż zadeklarowane przeze mnie 17 cm. Wyrosłam na krzepkie 173cm.
Mój cel to zejść z 75 na 70, następnie na 65, a potem się zobaczy.

Rekord skoczni parę lat temu to 62.. było pięknie.

no a póki co mój pierwszy dzień przebiegł dietetycznie jak książka pisze i tylko ruchu drastycznie brak.

no ale dzisiaj postaram się to nadrobić .. o ile klient nie będzie ze mnie wyduszał czegoś na jutro.

Bettix.. być taką chudziną jak Ty, to moje marzenie gratuluję
dorinka - doskonale wiem o czym mówisz... 2 fazę od grzechu oddziela naprawdę cienka linia

pozdrawiam - trzymajmy się
Ja wyrosłam też niekiepsko, bo aż na 174 cm
Co do ruchu to na I fazie możesz sobie odpuścić, bo naprawdę nie będziesz miała siły i energii, jednak 14 dni bez żadnych węglowodanów jest dosyć drastyczne dla organizmu , ale dasz radę- ja wspomagałam się kawą, chociaż niewskazana jest

Cytat:
Napisane przez lenka07661 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj:
I śniadanie - 3 pieguski
II śniadanie - kilka małych gniazdek
obiad - zapiekanka taka z budki i sok pomidorowy
kolacja - zupka chińska
To ja

Proszę nie komentować, chyba że sok pomidorowy
Czuję się okropnie, jest mi niedobrze i nie tknę już żadnego świństwa!!!!!!!!!!
Lenka przegięłaś , TY lubisz takie jedzenie czy po prostu byłaś w biegu stad takie menu ?

U mnie dzisiaj następujące menu
Pieczywko pełnoziarniste z szynką wędzoną (na 1 i 2 śniadanie)
Kawka
Serek biały z ziarnami dyni i pomidorem, polany olejem lnianym
Następnie szprotki w pomidorach
A na obiadokolację - zaszaleję bo będzie makaron z pesto
Stary 2009-11-18, 16:44   #369
lenka07661
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Lenka przegięłaś , TY lubisz takie jedzenie czy po prostu byłaś w biegu stad takie menu ?
Właśnie nie lubię takiego jedzenia i już czuję obrzydzenie na samą myśl o tym. Coś mnie napadło po prostu A faktem jest też to, że rzeczywiście cały dzień w biegu. Jednak normlnie tak bym nie jadła, bo po prostu źle się czuję, organizm odzwyczaił się od świństw i teraz na takie menu na szczęście reaguje mdłościami. Dzisiaj już jem ok.

Na śniadanie 3 wasy zx chudą wędliną z indyka.
W pracy danio waniliowy i jabłko.
Obiad żurek i 5 pierogów.
Na kolację już tylko jakieś warzywka, nawet nie mam ochoty na nic niezdrowego.
Wracam do diety Ze słodyczy rezygnuję całkowicie.

Stary 2009-11-19, 08:12   #370
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka07661 Pokaż wiadomość
Właśnie nie lubię takiego jedzenia i już czuję obrzydzenie na samą myśl o tym. Coś mnie napadło po prostu A faktem jest też to, że rzeczywiście cały dzień w biegu. Jednak normlnie tak bym nie jadła, bo po prostu źle się czuję, organizm odzwyczaił się od świństw i teraz na takie menu na szczęście reaguje mdłościami. Dzisiaj już jem ok.

Na śniadanie 3 wasy zx chudą wędliną z indyka.
W pracy danio waniliowy i jabłko.
Obiad żurek i 5 pierogów.
Na kolację już tylko jakieś warzywka, nawet nie mam ochoty na nic niezdrowego.
Wracam do diety Ze słodyczy rezygnuję całkowicie.
Aha, rozumiem też miewam takie dni, że np. muszę zjeść pizzę albo Big Maca

Jeśli mogę coś zasugerowac to ja darowałabym sobie Wasę, lepiej zastąpić chlebkiem pełnoziarnistym Wiem, że problematyczne jest zakupienie takiego prawdziwego chleba ale jak już się znajdzie to jest super ja kupuję taki w Almie na wagę, nie wiem czy masz Almę u siebie ?
Wasa ma full mąki a mąka skleja jelita i powinno się jej w ogóle unikać, w diecie zwłaszcza (tym bardziej, że ją już masz w pierożkach)

Ja dzisiaj grzecznie, kanapeczka z szynką i chlebkiem pelnoziarnistym
Serek wiejski light
Pyszna ciabata z ziarnami z serkiem capresi (pycha) i pomidorkiem

A w domu jeszcze nie wiem ale chyba coś z piersi z kurczaka (może pierś duszona w porach) a do tego ryż i surówka
Stary 2009-11-19, 12:16   #371
Bettix75
Zadomowienie

Lenka, ale ja wcale nie mam silnej woli Biegać to biegam już z przyzwyczajenia Jedzenia nigdy drastycznie nie ograniczałam, a teraz to już w ogóle jem na co mam ochotę. I jestem przykładem na to, że mimo wszystko da się schudnąć. Z drugiej strony, wiem też, że jeśli zrezygnowałabym z biegania, to kg by wracały... Tak, więc warto było przez 10 m-cy wypracować sobie nałóg "biegacza" Postanowiłam 1.12.09r. zrobić sobie zdjęcie sylwetki dla porównania z tymi dwoma wcześniejszymi z lutego i października.

Aiso, no to do zrzucenia masz tyle samo co mi się udało, a i wzrost mamy podobny... dasz radę!!!
To forum jest bardzo motywujące
Dorinka ma wprawę w SB, więc pomoc eksperta zapewniona, hi hi.

Ja mam remont w domku, dlatego popołudniami nie mogę się odzywać. Kupiliśmy wykładzinę do sypialni i garderoby (taką grubą i frędzlowatą), już jest prtzycięta, dzisiaj mąż będzie szpachlował ryski na ścianach (mieszkamy 5 lat, więc dom osiada i takowe się pojawiają), a pojutrze będziemy malować. Mam nadzieję, że w sobotę te dwa pokoje skończymy, bo wszystkie klamoty przeniosłam do pozostałych pomieszczeń i bieżnia złożona, bo nie ma miejsca No i tym samym nie mam jak biegać A to dopiero początek, bo jeszcze 1 pokój będzie do malowania i klatka schodowa też
Miłego dnia

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2009-11-19, 15:04   #372
lenka07661
Zadomowienie

Dorinka30 ta wasa to dlatego, że ciemne pieczywo mi się chwilowo znudziło, a do białego nie chcę wracać. Inna sprawa to to, że dostać dobry, prawdziwy razowy chlebek to problem. Almy koło mnie nie ma, a wszystkie okoliczne piekarnie i sklepiki już "zaliczyłam" i mało co mi ostatnio smakuje, ale wiem, że za kilka dni znudzi mi się wasa i wrócę do razowca I postaram się wyeliminować jak najwięcej węgli z diety.

Bettix75 ja przy remoncie zawsze chudnę, bo dużo się spala i nie ma czasu jeść Biorąc z ciebie przykład idę dzisiaj znowu na aerobik, a wpozostałe dni obowiązkowo rowerek, bo widzę, ile dobrego robi ruch nie tylko na ciało

Stary 2009-11-20, 10:08   #373
Bettix75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lenka07661;
idę dzisiaj znowu na aerobik, a wpozostałe dni obowiązkowo rowerek, bo widzę, ile dobrego robi ruch nie tylko na ciało
Oj to prawda. Nie raz zmęczona jestem po ćwiczeniach na maxa i marzę tylko, by położyć się do łóżeczka i zasnąć... ale samopoczucie jest błogie

Wczoraj zakupiłam farbę i zaczęłam malować sufit, ale do żarówki to nie to samo co do dziennego światła i musiałam przerwać pracę, bo nie lubię odstawiać fuszerki. Dzisiaj ok. 13-tej się zwolnię z pracy to go pomaluję. A jutro wolna sobota, to pomalujemy ściany.

Moje menu:
7,00 serek wiejski + jajko + marynowana papryka czerwona + zioła prowansalskie (taka sałatka)
8,00 kawa rozpuszczalna
10,00 jabłko
11,15 kromka z wędzonym serem
15,30 naleśniki (4szt)
Po południu kawa cappuccino i jakiś deserek, co by się przyjemniej malowało pokoik.

Dziewczyny słyszałyście o tym:
http://www.we-dwoje.pl/ortoreksja;-;...ykul,6711.html
Normalnie ręce opadają... Też zauważyłam, że od kiedy zaczęłam się odchudzać, to większą uwagę przykładam do tego co jem, ale ten artykuł dowodzi, że łatwo można popaść w paranoję. I jak tu człowiek ma dbać o siebie, jak co rusz coś czycha na niego? Nie uważam, żebym była chora na ortoreksję, ale jak mnie nachodziła ochota na chipsy, to właśnie wyobrażałam sobie jakie to ONE są niezdrowe. Pierwszy raz słyszę o takiej chorobie, a w komentarzach pod artykułem wypowiadają się ludzie, że to wcale "nie-fajna" przypadłość.

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2009-11-20, 12:19   #374
Aiso
Przyczajenie

Wczoraj byłam ze znajomymi na lodach...
to mógłby być początek dramatu dietetycznego , ale nie... zupełnie rurki z kremem, stracciatella idealnie włoska w swej wielkiej gałkowej postaci mnie nie podnieciła, nie zniweczyła mojego 4 dniowego sukcesu. I tak oto mamy 5 dzień bez węglowodanów.
Jestem bardzo z siebie kontenta, bo przed poniedziałkiem dzień bez ciastka był "dniem straconym", a potem to już każdy chlebek, klusek, pierożek, piwko i paluszki asystowały mej miłości do słodkości, a teraz NIC.

Brak węglowodanów nie spowodował wzrostu agresji, popsucia nastroju czy spadku energii. Wręcz przeciwnie - ciało domaga się ruchu. Nie mogę przestać przeciągać się, podrygiwać i takie tam. Jak nie dotrę dzisiaj na jogę to pogryzę ściany

Odstawienie węglowodanów popsuło "efekt bębenka" - czyli być może Wam znane - "budzę się rano z płaskim brzuszkiem, kładę się wieczorem z bębenkiem" ...nie tęsknię za nim

1 kg sobie poszedł- to w sumie mało, bo najpierw zawsze traci się wodę zablokowaną w ciele, ale to nie jest w tej chwili dla mnie najważniejsze... te 5 dni bez ciastek - to dopiero zwycięstwo!... pierwsze z serii oczywiście.

Dorinka pisałaś, że po SB nie mogłaś patrzyć na serki wiejskie itd - znam ten ból. W poprzednim podejściu tak samo miałam... jajka, serek wiejski i pierś z kurczaka przyprawiała mnie o słabość
Teraz już nie popełnię tego błędu - urozmaicam jedzenie jak tylko się da - różne białe sery, indyk/kurczak i dużo ryb +krewetki... jak się okazuje z tego zestawu można zrobić strasznie dużo potraw..

ale się rozpisałam.. ojć..

wydaje mi się, że Wasa nie jest taka zła - bo nie psuje się... a chlebek lubi sobie spleśnieć. Zdarzało mi się ratować chlebek przed śmiercią (cóz za wspaniały pretekst). Pożerałam w ten sposób dużo więcej chlebka niż gdyby to były tekturki wasy, a w sumie ilość jest jednak kluczowym elementem gdy się spożywa węglowodany.

odmeldowuję się zatem... wytrwałości nam wszystkim
...amen
Stary 2009-11-21, 08:18   #375
lenka07661
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byłam ze znajomymi na lodach...
to mógłby być początek dramatu dietetycznego , ale nie... zupełnie rurki z kremem, stracciatella idealnie włoska w swej wielkiej gałkowej postaci mnie nie podnieciła, nie zniweczyła mojego 4 dniowego sukcesu. I tak oto mamy 5 dzień bez węglowodanów.
Jestem bardzo z siebie kontenta, bo przed poniedziałkiem dzień bez ciastka był "dniem straconym", a potem to już każdy chlebek, klusek, pierożek, piwko i paluszki asystowały mej miłości do słodkości, a teraz NIC.

Brak węglowodanów nie spowodował wzrostu agresji, popsucia nastroju czy spadku energii. Wręcz przeciwnie - ciało domaga się ruchu. Nie mogę przestać przeciągać się, podrygiwać i takie tam. Jak nie dotrę dzisiaj na jogę to pogryzę ściany

Odstawienie węglowodanów popsuło "efekt bębenka" - czyli być może Wam znane - "budzę się rano z płaskim brzuszkiem, kładę się wieczorem z bębenkiem" ...nie tęsknię za nim

1 kg sobie poszedł- to w sumie mało, bo najpierw zawsze traci się wodę zablokowaną w ciele, ale to nie jest w tej chwili dla mnie najważniejsze... te 5 dni bez ciastek - to dopiero zwycięstwo!... pierwsze z serii oczywiście.

Dorinka pisałaś, że po SB nie mogłaś patrzyć na serki wiejskie itd - znam ten ból. W poprzednim podejściu tak samo miałam... jajka, serek wiejski i pierś z kurczaka przyprawiała mnie o słabość
Teraz już nie popełnię tego błędu - urozmaicam jedzenie jak tylko się da - różne białe sery, indyk/kurczak i dużo ryb +krewetki... jak się okazuje z tego zestawu można zrobić strasznie dużo potraw..

ale się rozpisałam.. ojć..

wydaje mi się, że Wasa nie jest taka zła - bo nie psuje się... a chlebek lubi sobie spleśnieć. Zdarzało mi się ratować chlebek przed śmiercią (cóz za wspaniały pretekst). Pożerałam w ten sposób dużo więcej chlebka niż gdyby to były tekturki wasy, a w sumie ilość jest jednak kluczowym elementem gdy się spożywa węglowodany.

odmeldowuję się zatem... wytrwałości nam wszystkim
...amen
To o brzuszku to 100% omnie Ale nie mogę życ bez węglowodanów oczywiście ograniczam, ale mimo wszystko jem.

Gratujuję, że się tak trzymasz diety, szczególnie na imprezach. Masz pewnie satysfakcję To super uczucie. A skoro nie kuszą cię już niezdrowe rzeczy, to w ogóle super. Ja ciągle nad tym pracuję. W tym tygodniu niestety sporo nagrzeszyłam, ale i tak odnotowałam kg w dół ( w 2 tygodnie, bo tydzień temu się nie ważyłam).

Stary 2009-11-21, 10:55   #376
Poletta
Raczkowanie

Aiso, witaj w wątku założym kiedyś przeze mnie, nam pomógł , Ty też osiągniesz cel bez większych wyrzeczeń

Pozostałe Odchudzaczki - dzięki za miłe słowa, u mnie dalej trochę nerwowo, marzę żeby już mieć za sobą 12 tygodni ciąży czyli największe ryzyko... Mogę tylko czekać.
Dodam, że z wagą zeszłam poniżej 58 kg Nie żeby celowo, nie chciałam się już odchudzać, ale po prostu nie mogę jeść! Żyję praktycznie na sokach owocowych, dzisiejsza poranna jajecznica dosłownie rosła mi w gardle choć tzw mdłości nie mam, tylko ten brak apetytu... jak w pierwszej ciąży, jeden plus, że nie powinnam się zamienić na lato w fokę

Nadal Wam kibicuję, dacie radę, bo ten wątek jest skuteczny Miłego weekendu!
Stary 2009-11-22, 10:15   #377
Bettix75
Zadomowienie

Poletto, jak tam USG? Dlaczego się nic nie chwalisz

Lenka, GRATULUJĘ pierwszych efektów
Miałaś rację, mimo że nie biegam, remont daje popalić i moja waga stoi

Aiso, "pierwsze koty za płoty" GRATULUJĘ

Dorinka, a jak u Ciebie?

Same sukcesy na tym wątku, no no ... aż miło

A ja wczoraj byłam na imieninach u brata i widziałam się z kuzynem i jego żoną. Ostatnie nasze spotkanie odbyło się w maju tego roku. A wczoraj od Anetki usłyszałam: nooo figury to Ci można pozazdrościć. Eh, jakie to miłe, gdy słyszy się coś takiego z ust kobiety... bo wiadomo, kobiety są bardziej wymagające. Kurcze, opłacało się odchudzać

06.06.10r. A6W ukończone

Edytowane przez Bettix75
Czas edycji: 2009-11-22 o 10:22
Stary 2009-11-22, 21:01   #378
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Cześć. Mogę dopisać się do waszego wątku?
Mam 32 lata 160 cm wzrostu i obecnie wazę 85 kg.Uczestniczyłam już wiosną w odchudzaniu na forum i pomogło mi bardziej się zmobilizować, ale wątek przestał istnieć, wiosna, brak czasu, dziewczyny przestały pisać.
Obecnie nie stosuję jakiejś specjalnej diety, odzywiam sie racjonalnie, 5-6 niewielkich posiłków dziennie, nie jem tłusto( w zeszłym roku miałam usunięty woreczek żółciowy), liczę kalorie ( prowadzę specjalny zeszycik w tym celu)i rzadko przekraczam moje zapotrzebowanieenergetycz ne, nie piję słodkich napoi, nie jem fast-foodów, czasem zjem coś słodkiego, ale nie słodzę kawy i herbaty.Niestety lubię alkohol, ale wiedzac ile ma kalorii, ograniczam.Pracuję jako kucharka w popularnym pubie w moim mieście..Od 3 lat z przerwami na sezon letni i okres choroby 2 razy w tygodniu chodzę na aerobik, czasem na basen i saunę. Myślę, że moja nadwaga jest spowodowana chorobą tarczycy. Miałam hasimoto, piszę miałam bo 3 września usunięto mi chorą tarczycę ale teraz mam niedoczynnośc i przez ostatnie 1,5 miesiąca przytyłam 6 kg.Czuję sie sfrustrowana tą sytuacją, zwłaszcza jak widzę koleżanki z pracy, które są szczupłe mimo,że objadają się tym, czego ja już nie pamiętam nawet jak smakuje. No dość już użalania się nad sobą.Proszę przyjmijcie mnie do wątku.Miło jest wiedzieć, że ktoś rozumie jak ciężko jest schudnąć a i czasem pochwalic sie postępami.

ilion77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 08:06   #379
lenka07661
Zadomowienie

Ilion77 oczywiście, że przyjmujemy Cię do wątku, w grupie zawsze raźniej, mi też pisanie pomaga się zmobilizować. Nie wiem tylko, czy nie powinaś skonsultować się z lekarzem, bo skoro prowadzisz taki tryb życia jak opisałaś, mało jesz, a do tego ćwiczysz, to powinnaś być laseczka, a ty jeszcze tyjesz. Coś jest nie tak, może przez tą tarczycę. Hmmm Może inne dziewczyny się wypowiedzą. W każdym razie życzę powodzenia w odchudzaniu

Ja nawróciłam się już na dietę i mam nadzieję, że wytrwam

Miłego dnia wszystkim.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 07:48   #380
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć,

Niespodziewanie miałam grypę jelitową, więc pewnie schudłam ze 3 kg. Tak czy siak nie ważyłam się, ale w ciuchach odczuwam przyjemny luzik Trzymam sie dalej według zasad, chyba i tak jestem obecnie najszczuplejsza od kiedy zaczęłam walkę z kilogramami

Powodzenia wszystkim odchudzaczkom
Stary 2009-11-25, 01:18   #381
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Wiele razy próbowałam odchudzać się, wspomagałam się herbatkami, ćwiczeniami ale nigdy nie miałam wsparcia i nie miałam z kim porozmawiać o sukcesach i porażkach.To jest jak mała rywalizacja, jak to ja nie dam rady dokonać tego, co innym się udało? I tego mi właśnie potrzeba by motywacja była większa.Wczoraj przez cały dzień zjadłam 1776 kcal i poćwiczyłam w domu 4 x 8 min ABS na nogi, pośladki, brzuch i rozciąganie. Dzisiaj zjadłam4 małe posiłki i 3 razy jako przekąskę, jabłko i gruszkę, co w sumie daje 1203 kcal. Wiem, że skoki mojej wagi są spowodowane niedoczynnością tarczycy, co prowadzi do gromadzenia się wody w tkankach, ale nie mogę sobie pofolgować za bardzo.Przyznam się, że dziś odpuściłam sobie ćwiczenia, bo po wczorajszej szczepionce uodporniającej za gorączkowałam i czułam się kiepsko.A jutro czeka mnie 12 godzin pracy na kuchni i mam nadzieję, że nic mnie nie skusi.
Pewnie zjem coś słodkiego bo już od 3 dni nic takiego nie jadłam a nie słodzę kawy i herbaty.No i prawdopodobnie zjem ozorki na obiad ale to tylko jakieś 200 kcal, zwłaszcza jak sama zrobię(+ 150 kcal na ziemniaki i surówkę). Pozdrawiam wszystkie 30+

Stary 2009-11-25, 12:27   #382
Bettix75
Zadomowienie

Ilion77, witaj Masz dobre podejście, bo dietka + ruch to najskuteczniejszy sposób na osiągnięcie wymarzonej wagi. Przez problemy hormonalne, pewnie będzie Ci trudniej, ale tyle pozytywnej energii z Ciebie bije, że napewno dasz radę! Życzę powodzenia

Dorinka, najszczuplejsza? No to pięknie
To już pewnie osiągnęłaś swój sukces? Bo z tego co pamiętam nie dużo chciałaś zrzucić

Lenka, jak tam sytuacja ze słodyczami... dajesz radę?

A moja waga mnie zadowala Waha się +/- 0,50dkg pomimo, że nie biegam. Lenka miała rację, przy remoncie nie myśli się o podjadaniu i ostatnim posiłkiem jest obiad, a potem to tylko kawa i soczek typu Kubuś. W ciągu dnia dalej przestrzegam 4 posiłków.
Sypialnia już skończona. Wczoraj umyłam okna i poukładałam wszystkie "graty".
Dzisiaj zabieramy się za pokój "zielony"
Powodzenia Piękne

Aaaa... wybieracie się gdzieś na zabawę Andrzejkową?

06.06.10r. A6W ukończone

Edytowane przez Bettix75
Czas edycji: 2009-11-25 o 12:31
Stary 2009-11-25, 18:13   #383
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Jasne.W Andrzejki najpierw szykuję imprezę urodzinową dla mojego 5-letniego synka, piekę tort a potem idę do pracy, żeby inni dobrze się bawili.I tak od czwartku do wtorku będę żyć jak w kieracie. Mam tylko nadzieję, że nie zjem za dużo tortu urodzinowego, bo będzie pyszny, no i z alkoholem muszę uważać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 19:54   #384
lenka07661
Zadomowienie

Bettix75 jakoś daje radę bez słodyczy, czasem sie zdaży mały wybryk, ale naprawdę niewielki i jest to wliczone w bilans kaloryczny, więc jestem zadowolona. A teraz na kolacje zjadłam pieczona pierś z kurczaka i sałatkę z pekinki i jestem taka pełna, że nawet cukiereczka bym nie zjadła

Cieszę się, że twój remont idzie doberze, no i że sie okazał taką skuteczną dietą

Dobranoc dziewczyny, strasznie jestem dzisiaj zmęczona, idę zaraz spać

Stary 2009-11-25, 22:42   #385
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Właśnie wróciłam z pracy i jestem strasznie zła!Na siebie oczywiście. Idąc bez śniadania do pracy kupiłam coś słodkiego.Zwykle zadowalam się 4 kostkami gorzkiej czekolady ale tym razem głód kierował mną bardziej niż rozsądek i wrąbałam 500 kcal w postaci piernika w czekoladzie. Gdyby nie ten zbytek byłoby dzisiaj 1400 kcal a tak jest 1900.Wprawdzie to i tak o jakieś 200 mniej niż moje zapotrzebowanie ale gdyby nie to nie musiałabym rezygnować z kolacji. Zjadłam surową marchewkę, żeby wypełnić żołądek i dotrwać do końca pracy.No cóz, postaram sie jutro bardziej, no i ide na aerobik. Dobranoc

Stary 2009-11-26, 13:24   #386
Poletta
Raczkowanie

Witam nową 30-tkę w wątku - powodzenia!

Bettix, nie chwaliłam się bo USG z poprzedniego tygodnia jeszcze nic pewnego nie powiedziało... ale wczoraj byłam na wizycie, która powiedziała, że mój kropek ma 6 mm i żyje - serduszko bije Jestem taka szczęśliwa

Moja waga na razie grzecznie stoi w miejscu, co dziwne, smaki zupełnie mi się zmieniły - na białko nie mogę patrzeć (ale na większość jedzenia też nie ) i jeśli już jem, to bardziej węgle Oczywiście wagi będę pilnować, bo nie chcę tu wrócić z 10 kg "nadprogramu"

Buziaczki dla Wszystkich !
Stary 2009-11-26, 21:11   #387
Aiso
Przyczajenie

Poletta gratulacje..! trzymam kciuki za Ciebie i Kropka ( ładna nazwa )

Po małej przerwie w sobotę ( czerwone wino wytrawne mniam) znowu grzeczna jak anioł jestem i żadnych węgli nie łykam. Troszkę przedobrzyłam parę razy z orzeszkami więc teraz szlaban na nie niestety.
Luzy w odzieży się zrobiły - bardzo sympatyczny efekt

Ja też mam niedoczynność tarczycy - nawet nie wiecie jak to życie i odchudzanie utrudnia. Metabolizm ślimaczy się ...ehh.

no to go pompuję ...właśnie wróciłam z 2,5 godzinnej tresury tanecznej i jestem leeedwo żywa . Uzupełniam wodę i czołgam się do wyrka.

a jutro będę joginką....
Stary 2009-11-27, 20:01   #388
Bettix75
Zadomowienie

Poletto, wszystko będzie dobrze Nie martw się na zapas, tylko ciesz się 6 mm "szczęściem", a ja nadal będę trzymać kciuki

Lenko, bardzo ładnie sobie radzisz! Ja też podajadałam słodkości (oczywiście w umiarze) i myślę, że to dlatego wyjście z diety jest teraz takie proste

Aiso, orzeszki zawierają zdrowe tłuszcze i są wskazane w diecie, byle nie za dużo

Ilion77, a gdzie Ty pracujesz? Jeśli można wiedzieć? Smakował Ci torcik?

A ja muszę się czymś pochwalić... Byłam dzisiaj oddać krew w punkcie krwiodastwa. I udało się
To była moja trzecia próba Za pierwszym razem 5lat temu nie oddałam krwi, bo miałam za niską hemoglobinę: 12,1 a min. musi być 12,5. Za drugim razem 2 lata temu miałam hemoglobinę: 12,5 ale ciśnienie umarlaka: 95/65 (a trzeba mieć minimum: 110/70). A dzisiaj hemoglobina: 13,1 i ciśnienie: 130/70. Trochę się bałam, że tym razem też się nie uda, bo przecież się odchudzałam (-10,5kg), a tu zdziwko... taką wysoką hemoglobinę mam drugi raz w życiu Reasumując: wychodzi na to, że zdrowo się odchudzałam i na dodatek wyniki krwi mi się poprawiły Ale się cieszę
Mój mąż kilkanaście lat już oddaje krew honorowo i w sumie oddał: 43 litry

Dziewczynki życzę Wam udanej zabawy andrzejkowej

06.06.10r. A6W ukończone
Stary 2009-11-29, 15:41   #389
ilion77
Raczkowanie

GG do ilion77

Bettix75 pracuję w pubie jako kucharka.Dawno nie pisałam, bo ostatnie dni były dość pracowite, zrobiłam tort, był pyszny ale zjadłam tylko 150 gram.Chciałam więcej ale sie powstrzymałam.Moge sie pochwalić, trudno było sie opanować.Same zobaczcie.

Stary 2009-11-29, 16:00   #390
Bettix75
Zadomowienie

O kurka, ale masz dziewczyno polot Dla pięciolatka, to musiała być wystrzałowa niespodzianka. Mam chrześniaka (syn młodszej siostry), który we wrześniu skończył 5 lat. Etap "Zygzaka" też ma już za sobą, ale byłby zachwycony takim tortem
A jak jesteś kucharką, to znajdziemy wspólny język, bo ja UWIELBIAM siedzieć w kuchni
Tylko nie mam takich zdolności twórczych Nawet świąteczne pierniczki dekoruje mój mąż, bo zdecycowanie lepej mu to wychodzi. Ja za to skupiam się na smaku

06.06.10r. A6W ukończone
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości