![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Dogisia, teraz od września to będzie mój 3 rok w szkole. Pracuje na pełen etat jako nauczyciel kontraktowy i wiem z pewnego źródła, że i tym razem dostanę umowę na rok. W mojej szkole większość nauczycieli tak ma i nie jest to zależne od dyrekcji
![]() ![]() ![]() A u Ciebie jak to wygląda?? Powiesz o ciąży?? |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Odnośnie mówienia w pracy (wypowiem się niepytana
![]() Bardzo się cieszę, że mogę tu z Wami pogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Goofie to Ty nie masz się czego obawiać, tak łatwo Cię nie zwolnią, nawet gdyby chcieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o problem powiedzieć/nie powiedzieć, to ja za bardzo nie mam komu powiedzieć, bo mam swoją działalność, a sobie już dawno powiedziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Inaczej? Przecież też opłacasz sobie zus i te inne pierdoły. Pieniądze na macieżyńskim wypłaca zus, więc chyba Tobie też, na babski rozum na pewno
![]() Aha, jeszcze mi się przypomniało, lekarka mówiła mi, żeby nie siedzieć z tzw. "noga na nogę". Nie wiem czemu, ale potrafię sobie wyobrazić: no nie wiem, żylaki, obieg krwi i pewnie wiele innych powodów. Trudno się będzie przyzwyczaić, ale dla tego maleńkiego serduszka, które widziałam WSZYSTKO! (robiło tak: pik, pik, pik - to znaczy tak sobie mówię, bo oczywiście nie było słychać) Hihi, mąż pojechał na zakupy do miasta (chyba I raz sam po tyyyyyle produktów) i własnie 3 raz dzwonił, że czegoś tam nie ma i co ma wziąć innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() teraz z innej beczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że cały okres ciąży, jeśli się jest na zwolnieniu jest płatny 100% musi być tylko zaznaczone, że to ciąża (chyba kod B). Pierwsze 33 dni płaci pracodawca, dalej zus . Jeśli na początku sobie ktos nie życzy aby był wpisywany kod ciąży, to potem to jakoś wyrównują podobno.
Ja niczym się jeszcze nie smaruję, ale niedługo zamierzam stosować oliwkę. Naczytałam się kiedyś, o tych preparatach na rozstępy, że mogą być niekorzystne (czemu nie wiem, ale dalej dmucham na zimne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Dziś odebrałam wyniki krwi i moczu i wszystko jest ok. Kiła ujemna jakis antygen żółtaczki tez toksoplazmoza ujemna. Grupa krwi ARh+ Oprócz tego wszystko w normie jestem bardzo szczęśliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Im więcej czytam wszystkich informacji w necie tym więcej powodów mam do myślenia. Właśnie doszłam do tego, że może u mnie pojawić się konflikt serologiczny. Chyba przestanę czytać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
ble ble ble bkle ble
![]() ![]() ![]() ![]() napisałąm długiego posta do was i wcieło!!! fuck!! no nic zyję.. jedziemy za chwilkę do naszego swiadka ze ślubu bo mu sie dzidzia dzis o 11 urodziła mały czarny chłopczyk!!! I pępkowe bedzie ![]() Czeklai 6 lat parwie z czego od 3 lat zyli w swiadomości ze sa bezpłodni mają problemy i8 jedynie invitro by może pomogło.. i bach.. w grudniu wymodlili !!! cud! Walczę z mdłosciami.. oczywiscie nie wymiotuje.. i ból głowy i zmęczenie okropnie! Buzikai
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny cały okres ciązy od niedawna 9 m-cy jest płatny 100 % , można też starać się u pracodawcy o ponowne przeliczenie wynagrodzenia chorobowego, zasiłku chorobowego oraz pozostałych świadczeń wynikających z choroby i macierzyństwa w okresie od 2006 roku w związku z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z dnia 24 czerwca 2008 roku (Dz. U. nr 119 poz. 771). Ja dostałam z tego tytuły 2600 zwrotu. Teraz będę musiła udać się do szefa na poważną rozmowę. Chcę aby mnie przyjął na 1 dzień do pracy i potem na L4. Zamierzam mu to uczciwie powiedzieć ale nie wiem jak to przyjmnie. Niestety muszę tak zrobić bo ciężko już jest z jednej pensji a co dopiero teraz jak przyjdą regularne wizyty prywatnie u lekarza, badania i kompletowanie wyprawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Magda, mam A Rh- a TZ A Rh+.
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Madziwnia, jestem przeniesiona na gore na liscie ale nie mam daty wpisenej ;P
jesli chodzi o krew to ja na szczescie mam rh +
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-08-08 o 19:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
Witam spiochy
![]() Podam może dziś dane do listy: mam na imię Małgorzta, termin porodu na razie 18-21 kwiecień 2010. Pewnie dokładniej określi ten termin lekarz po badaniu. (miłam ostatnio bardzo nieregularne miesiączki). Imiona mojej fasolki jeszcze nad tym nie myślę, choć tym razem już zapowiedziałam, że to ja wybiorę i nikt więcej nie będzie miał nic do powiedzenia. Dziś wracją moi rodzice z wakacji i dowiedzą się zostaną drugi raz dziadkami. Powem wam, że odczuwam jakiś iracjonalny strach - normalnie jak nastolatka po wpadce a nie dojrzała kobieta(mam 31 lat), mężatka. Strasznie dziwne uczucie. Edytowane przez gosieg1 Czas edycji: 2009-08-09 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam RH+ na szczescie, A wogóle grupe krwi AB RH+
![]() ![]() ![]() gosieg a jak ma na imie twoja pierwsza pociecha? Miłej niedzieli
#378 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Widzę, że nie tylko ja jęczę że ciągle mnie mdli i na nic nie mam ochoty. Zaraz mi raźniej że nie jestem w tym samotna. Weekend minął mi bardzo aktywnie więc nie mogłam Was odwiedzać ale juz nadrobiłam wszystko.
Byłam dzisiaj na pierwszym USG i wszystko byłoby super gdyby nie fakt że moja gina stwierdziła DWA pĘCHERZYKI PŁODOWE. Poprostu jestem w szoku nie wiem co myśleć co robić i w ogóle co to będzie. Powiedziała mi również że nie koniecznie oba się będą rozwijać wie.c jedno może się wchłonąć wszysko okarze się na usg za dwa tygodsnie. Do tego czasu chyba zwariuję. Jesteśmy w trakcie bydowy domu, po macierzyńskim planowałam wrócić do pracy a tu teraz taka niespodzianka. Cieszę się bardzo mój 4 letni synek też mąż również ale cO TO BEDZIE? |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
hej kobietki!
ja na ten przykład nie wymiotuję, trochę mdli - ale da się znieść ALE PIERSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! załamka to dopiero 5-6 tydzień! Jestem niską osobą (154cm wzrostu) a one takie wielkie!! zawsze miałam duże ale to to już przesada! |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymac kciuki na 13 pierwsza wizyta mam nadzieje ze przywioze Wam dobre wiesic!
![]()
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Meldują się kciuki!
Z kalendarza ciężarówki: - 3.30 w nocy pobudka i wiercenie się w łóżku przez godzinę - 7.30 druga pobudka i myśl "to może już wstanę i pójdę zrobić to nieszczęsne badanie na toxo." - 8.00 wstanie, wędrówka do przychodzi a tam "odpłatnie nie robimy" ![]() - krótkie zastanowienie i poranny spacerek do szpitala (na szczęście blisko, bo nie chciało mi się wracać do domu po kluczyki od samochodu) - szpital, badanie na toxo (bagatela 96 zł ![]() - spacerek z powrotem, a potem śniadanko - obecnie: SPAAAAAAAAĆ!!!! To byłoby u mnie na razie tyle z dziś ![]() P.S. A rano było tak przyjemnie chłodno, a teraz już się plaża robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie marcowo-kwietniowe mamusie, Mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do waszego grona, Jestem Paulina mam 26 lat i termin porodu na 4 kwietnia 2010r. Imion jeszcze nie wybralismy bo toczymy o nie nieustanna wojne....no ale propozycje mojego meza sa nie do przyjecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
no to ita gratulacje
![]() Weekend weekend i juz po ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#386 |
Konto usunięte
|
Pozwolę sobie do Was dołączyć, w piątek zrobiłam aż 3 testy i każdy pozytywny, z moich obliczeń wynika ,ze to 4 tydzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
dzieki gosieg1 za info,co zrobilas zeby dostac ten zwrot?podejrzewam ze trzeba do zus-u złozyc jakies pismo o wyrownanie zaniżanych zasiłkow chorobowych tak?wlasnie cos mi mowil nasz ksiegowy ze moze mi zrobic za tamten rok jakies rozliczenie i zebym sobie sprawdzila ale skonczylo sie na tym ze tylko o tym powiedział(bo strasznie dziwny czlowiek)ale jezeli tak jest to chetnie go przycisne
![]() izaizula ciekawe co sie sie okaze ![]() ![]() ![]() madziwnia napewno beda dobre wiesci,ale cos sie zgubialam,masz dopiero pierwszą wizyte?cze) ja mam jutro na 14.45 mrowak-galanty poranek mialas ![]() witam ita83 i Katalin na wąteczku ![]() dziewczyny ja wlasnie nie wiem też kiedy występuje ten konflikt krwi,wtedy kiedy ja - a on + czy jak?Ja mam B Rh+ a mąż 0Rh- mam nadzieje ze to nic złego ![]() Weekend minął mi fajnie szczegolnie ze wczoraj czulam sie nadzwyczaj dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() a jak tam kobietki,uległyscie pokusie na placki zimniaczane po ostatnich postach? ![]() dobrze ze skopiowalam tekst,bo przy wysylaniu resetuje mi polaczenie i nie moge wyslac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
![]() Konflikt serologiczny najczęściej dotyczy czynnika RH. Rozwija się tylko wtedy, gdy matka jest Rh - a dziecko Rh + po ojcu. Ale dziecko nie koniecznie musi mieć grupę po ojcu. Niemniej kobiety które maja RH - są bardziej narażone na konflikt. Ale oczywiście to wszystko nie jest takie proste gdyż oprócz konfliktu związanego z czynnikiem RH może także wystąpić konflikt dot. grupy, a tutaj reguły są jeszcze bardziej skomplikowane . |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
ja dopiero jestem przed badaniem krwi....kiedys mialam taka tabelke odnosnie tych konfliktow tzn ktora grupa z ktora.....itd.. poszukam na necie moze cos znajde to wam wrzuce
Proszeeee Tabela zgodności grup krwiBiorcaDawca0-0+B-B+A-A+AB-AB+AB+XXXXXXXXAB-X X X X A+XX XX A-X X B+XXXX B-X X 0+XX 0-X ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- eeee niooo byla taka sliczna tabelka..... http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupy_krwi Edytowane przez ita83 Czas edycji: 2009-08-10 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.