Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-08, 10:14   #361
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Dogisia, teraz od września to będzie mój 3 rok w szkole. Pracuje na pełen etat jako nauczyciel kontraktowy i wiem z pewnego źródła, że i tym razem dostanę umowę na rok. W mojej szkole większość nauczycieli tak ma i nie jest to zależne od dyrekcji. Ale mam pewność, że jeśli powiem teraz o ciąży, to mi po prostu nie przedłużą umowy Dlatego pierwszy raz w życiu muszę się zachować jak "świnka", niestety inaczej zostanę na lodzie...powiem dpiero w październiku jak będzie coś widać.Mam nadzieję, że do tej pory nic złego z dzidzią się nie będzie działo
A u Ciebie jak to wygląda?? Powiesz o ciąży??
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 10:46   #362
gooffi
Raczkowanie

Odnośnie mówienia w pracy (wypowiem się niepytana ), to ja chciałam nic nie mówić do końca 3 miesiąca. Jednak chyba się to nie uda. Jak pisałam wcześniej mam zaplanowane delegacje i nie mam na nie siły (ponad 100 km w jedną stronę + na miejscu rozmowy z klientami, negocjacje). I to nie chodzi tylko o to że nie mam siły, ale że lekarka mówiła o oszczędzaniu się (głównie chyba z powodu tego ciałka żółtego). A ja po 8 godzinach w biurze jestem wykończona, a co dopiero taka delegacja. Więc będzie ktoś musiał za mnie pojechać, czyli nie obędzie się bez powiedzenia (przynajmniej kierowniczce). No tylko że u mnie sprawa z umową wygląda inaczej, mam ją na stałe.
Bardzo się cieszę, że mogę tu z Wami pogadać
gooffi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 10:55   #363
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Goofie to Ty nie masz się czego obawiać, tak łatwo Cię nie zwolnią, nawet gdyby chcieli a dla dobra dziecka lepiej nie jedź, masz rację, później gdyby coś -odpukać- się działo, to byś się obwiniała, jak masz się oszczędzać to się oszczędzaj
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 11:02   #364
mrowak
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o problem powiedzieć/nie powiedzieć, to ja za bardzo nie mam komu powiedzieć, bo mam swoją działalność, a sobie już dawno powiedziałam Niestety taka działalność ma i plusy i minusy-szczególnie jeśli chodzi o urlopy macierzyńskie, wychowawcze i związane z nimi płatności. Na 100% jeszcze się w tym nie orientuję, ale wiem, że to jest inaczej niż na typowej umowie o pracę.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 11:19   #365
gooffi
Raczkowanie

Inaczej? Przecież też opłacasz sobie zus i te inne pierdoły. Pieniądze na macieżyńskim wypłaca zus, więc chyba Tobie też, na babski rozum na pewno
Aha, jeszcze mi się przypomniało, lekarka mówiła mi, żeby nie siedzieć z tzw. "noga na nogę". Nie wiem czemu, ale potrafię sobie wyobrazić: no nie wiem, żylaki, obieg krwi i pewnie wiele innych powodów. Trudno się będzie przyzwyczaić, ale dla tego maleńkiego serduszka, które widziałam WSZYSTKO! (robiło tak: pik, pik, pik - to znaczy tak sobie mówię, bo oczywiście nie było słychać)
Hihi, mąż pojechał na zakupy do miasta (chyba I raz sam po tyyyyyle produktów) i własnie 3 raz dzwonił, że czegoś tam nie ma i co ma wziąć innego he he he
Stary 2009-08-08, 11:21   #366
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

czesc dziewczynki dzisiaj sie troche lepiej czuje wiec poklikam wlasnie to jest okropne ze kobiety w ciazy musza tak kombinowac zeby ich nie zwolniono,powinien ktos sie wreszcie za to wziac zebysmy mogly zachodzic w ciaze bez zadnych obaw o stanowisko a tak to nam funduja dodatkowe stresy ja akurat mam szczescie bo w obecnej firmie pracuje ponad 6 lat mam umowe na czas nieokreslony i szef jest bardzo w porzadku,ze wzgledu na poprzednia ciaze sam nie pozwolil mi teraz pracowac i kazal isc na zwolnienie(chociaz ja bym wolala pracowac) powiedzcie mi czy wiecie cos odnosnie placenia przez zus za zwolnienie ciazowe??czy caly okres jest platny 100%?poprzednio bylam na zwolnieniu 3 m-ce i cos mnie oszukiwali wogole nie dostawalam tyle co mam na umowie i jeszcze zabierali mi podatek w wysokosci ok 300 zł wiec dostawalam grosze,nawet nie wiem czy biora teraz srednia z roku czy 3 m-cy,moze wiecie cos na ten temat?

teraz z innej beczki powiedzcie czy smarujecie już czyms swój brzuszek aby zapobiec rozstępom?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 11:34   #367
gooffi
Raczkowanie

Wydaje mi się, że cały okres ciąży, jeśli się jest na zwolnieniu jest płatny 100% musi być tylko zaznaczone, że to ciąża (chyba kod B). Pierwsze 33 dni płaci pracodawca, dalej zus . Jeśli na początku sobie ktos nie życzy aby był wpisywany kod ciąży, to potem to jakoś wyrównują podobno.
Ja niczym się jeszcze nie smaruję, ale niedługo zamierzam stosować oliwkę. Naczytałam się kiedyś, o tych preparatach na rozstępy, że mogą być niekorzystne (czemu nie wiem, ale dalej dmucham na zimne )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 14:53   #368
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Dziś odebrałam wyniki krwi i moczu i wszystko jest ok. Kiła ujemna jakis antygen żółtaczki tez toksoplazmoza ujemna. Grupa krwi ARh+ Oprócz tego wszystko w normie jestem bardzo szczęśliwa.
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 15:34   #369
mrowak
Zakorzenienie

Im więcej czytam wszystkich informacji w necie tym więcej powodów mam do myślenia. Właśnie doszłam do tego, że może u mnie pojawić się konflikt serologiczny. Chyba przestanę czytać...
Stary 2009-08-08, 16:49   #370
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ble ble ble bkle ble
napisałąm długiego posta do was i wcieło!!!
fuck!!

no nic zyję.. jedziemy za chwilkę do naszego swiadka ze ślubu bo mu sie dzidzia dzis o 11 urodziła mały czarny chłopczyk!!!
I pępkowe bedzie
Czeklai 6 lat parwie z czego od 3 lat zyli w swiadomości ze sa bezpłodni mają problemy i8 jedynie invitro by może pomogło.. i bach.. w grudniu wymodlili !!! cud!

Walczę z mdłosciami.. oczywiscie nie wymiotuje.. i ból głowy i zmęczenie okropnie!

Buzikai

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 16:53   #371
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Im więcej czytam wszystkich informacji w necie tym więcej powodów mam do myślenia. Właśnie doszłam do tego, że może u mnie pojawić się konflikt serologiczny. Chyba przestanę czytać...
A wiesz jaką masz grupę krwi że się tak przejmujesz??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 17:34   #372
gosieg1
Przyczajenie

Dziewczyny cały okres ciązy od niedawna 9 m-cy jest płatny 100 % , można też starać się u pracodawcy o ponowne przeliczenie wynagrodzenia chorobowego, zasiłku chorobowego oraz pozostałych świadczeń wynikających z choroby i macierzyństwa w okresie od 2006 roku w związku z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego z dnia 24 czerwca 2008 roku (Dz. U. nr 119 poz. 771). Ja dostałam z tego tytuły 2600 zwrotu. Teraz będę musiła udać się do szefa na poważną rozmowę. Chcę aby mnie przyjął na 1 dzień do pracy i potem na L4. Zamierzam mu to uczciwie powiedzieć ale nie wiem jak to przyjmnie. Niestety muszę tak zrobić bo ciężko już jest z jednej pensji a co dopiero teraz jak przyjdą regularne wizyty prywatnie u lekarza, badania i kompletowanie wyprawki.
gosieg1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 17:46   #373
mrowak
Zakorzenienie

Magda, mam A Rh- a TZ A Rh+.
Stary 2009-08-08, 17:54   #374
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Magda, mam A Rh- a TZ A Rh+.
Aaa no to jednak masz konflikt krwi ale z tego co wiem to w pierwszej ciaży nic sie nie dzieje jedynie po porodzie musisz w jakims szybkim czasie dostać zastrzyk
Stary 2009-08-08, 19:29   #375
asienka240
Rozeznanie

Madziwnia, jestem przeniesiona na gore na liscie ale nie mam daty wpisenej ;P

jesli chodzi o krew to ja na szczescie mam rh +

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2009-08-08 o 19:45
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-09, 06:45   #376
gosieg1
Przyczajenie

Witam spiochy
Podam może dziś dane do listy: mam na imię Małgorzta, termin porodu na razie 18-21 kwiecień 2010. Pewnie dokładniej określi ten termin lekarz po badaniu. (miłam ostatnio bardzo nieregularne miesiączki). Imiona mojej fasolki jeszcze nad tym nie myślę, choć tym razem już zapowiedziałam, że to ja wybiorę i nikt więcej nie będzie miał nic do powiedzenia.
Dziś wracją moi rodzice z wakacji i dowiedzą się zostaną drugi raz dziadkami. Powem wam, że odczuwam jakiś iracjonalny strach - normalnie jak nastolatka po wpadce a nie dojrzała kobieta(mam 31 lat), mężatka. Strasznie dziwne uczucie.

Edytowane przez gosieg1
Czas edycji: 2009-08-09 o 06:46
gosieg1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 08:46   #377
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Ja tez mam RH+ na szczescie, A wogóle grupe krwi AB RH+ Ja sie smaruje juz oliwką z HIPP ona jest dla dzieci i mam w ciązy, zrobiły mi sie dwa rozstepy na piersi ( wiec juz teraz zaczynam sie smarowac
gosieg a jak ma na imie twoja pierwsza pociecha?
Miłej niedzieli

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 19:21   #378
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Witam dziewczyny. Widzę, że nie tylko ja jęczę że ciągle mnie mdli i na nic nie mam ochoty. Zaraz mi raźniej że nie jestem w tym samotna. Weekend minął mi bardzo aktywnie więc nie mogłam Was odwiedzać ale juz nadrobiłam wszystko.
Byłam dzisiaj na pierwszym USG i wszystko byłoby super gdyby nie fakt że moja gina stwierdziła DWA pĘCHERZYKI PŁODOWE. Poprostu jestem w szoku nie wiem co myśleć co robić i w ogóle co to będzie. Powiedziała mi również że nie koniecznie oba się będą rozwijać wie.c jedno może się wchłonąć wszysko okarze się na usg za dwa tygodsnie. Do tego czasu chyba zwariuję. Jesteśmy w trakcie bydowy domu, po macierzyńskim planowałam wrócić do pracy a tu teraz taka niespodzianka. Cieszę się bardzo mój 4 letni synek też mąż również ale cO TO BEDZIE?
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 19:37   #379
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Widzę, że nie tylko ja jęczę że ciągle mnie mdli i na nic nie mam ochoty. Zaraz mi raźniej że nie jestem w tym samotna. Weekend minął mi bardzo aktywnie więc nie mogłam Was odwiedzać ale juz nadrobiłam wszystko.
Byłam dzisiaj na pierwszym USG i wszystko byłoby super gdyby nie fakt że moja gina stwierdziła DWA pĘCHERZYKI PŁODOWE. Poprostu jestem w szoku nie wiem co myśleć co robić i w ogóle co to będzie. Powiedziała mi również że nie koniecznie oba się będą rozwijać wie.c jedno może się wchłonąć wszysko okarze się na usg za dwa tygodsnie. Do tego czasu chyba zwariuję. Jesteśmy w trakcie bydowy domu, po macierzyńskim planowałam wrócić do pracy a tu teraz taka niespodzianka. Cieszę się bardzo mój 4 letni synek też mąż również ale cO TO BEDZIE?
Ale super zazdroszcze
Stary 2009-08-10, 06:13   #380
Szmochcio
Przyczajenie

hej kobietki!
ja na ten przykład nie wymiotuję, trochę mdli - ale da się znieść ALE PIERSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! załamka to dopiero 5-6 tydzień!
Jestem niską osobą (154cm wzrostu) a one takie wielkie!! zawsze miałam duże ale to to już przesada!
Szmochcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 08:00   #381
dogisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Dogisia, teraz od września to będzie mój 3 rok w szkole. Pracuje na pełen etat jako nauczyciel kontraktowy i wiem z pewnego źródła, że i tym razem dostanę umowę na rok. W mojej szkole większość nauczycieli tak ma i nie jest to zależne od dyrekcji. Ale mam pewność, że jeśli powiem teraz o ciąży, to mi po prostu nie przedłużą umowy Dlatego pierwszy raz w życiu muszę się zachować jak "świnka", niestety inaczej zostanę na lodzie...powiem dpiero w październiku jak będzie coś widać.Mam nadzieję, że do tej pory nic złego z dzidzią się nie będzie działo
A u Ciebie jak to wygląda?? Powiesz o ciąży??
u mnie teraz tez sie zacznie 3 rok pierwszy bylam na stazu 2 kontraktowy i wlasnie nie moge znalesc umowy i teraz 3 rok kontraktowy i przezto ze nie moge znaalesc umowy moze jej nawet nie mam bo nasza kadrowa ma zawsze czas jak chodzilam po nia wiec moze i faktycznie jest jeszcze u niej musze sie przejechac i zapytac a o ciazy chyba musze powiedziec wlasnie nie wiem chodzi o plan glownie zeby nie bylo pootem gadania nie potrzebnego chyba powiem jeszcze w sierpniu

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
super tez ci zazdrosze zawsze chcialam miec blizniaki bedzie dobrze
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 09:28   #382
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny trzymac kciuki na 13 pierwsza wizyta mam nadzieje ze przywioze Wam dobre wiesic!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 09:40   #383
mrowak
Zakorzenienie

Meldują się kciuki!

Z kalendarza ciężarówki:
- 3.30 w nocy pobudka i wiercenie się w łóżku przez godzinę
- 7.30 druga pobudka i myśl "to może już wstanę i pójdę zrobić to nieszczęsne badanie na toxo."
- 8.00 wstanie, wędrówka do przychodzi a tam "odpłatnie nie robimy"
- krótkie zastanowienie i poranny spacerek do szpitala (na szczęście blisko, bo nie chciało mi się wracać do domu po kluczyki od samochodu)
- szpital, badanie na toxo (bagatela 96 zł)
- spacerek z powrotem, a potem śniadanko
- obecnie: SPAAAAAAAAĆ!!!!

To byłoby u mnie na razie tyle z dziś

P.S. A rano było tak przyjemnie chłodno, a teraz już się plaża robi
Stary 2009-08-10, 10:14   #384
ita83
Wtajemniczenie

Witam wszystkie marcowo-kwietniowe mamusie, Mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do waszego grona, Jestem Paulina mam 26 lat i termin porodu na 4 kwietnia 2010r. Imion jeszcze nie wybralismy bo toczymy o nie nieustanna wojne....no ale propozycje mojego meza sa nie do przyjecia
ita83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 10:45   #385
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

no to ita gratulacje Mój tz-cik tez wymyslał takie imiona ze masakra...
Weekend weekend i juz po Minął spokojnie, całe dnie na dworzu spedziłam wypoczywajac. Ale oczywiscie nie było tak kolorowo... Mojej tesciowej (przyszłej) cos chyba na głowe się rzuciło :/ Zabrania nam rozmawiac z kuzynka tz-ta z jego chrzestnym i babcia bo ona znimi jest pokłucona to my tez nie mozemy z nimi rozmawiac. Oczywiscie ja się do tego nie stosuje bo NIKT mi nie bedzie wybierał z kim mam rozmawiac a z kim NIE... Obrazona jest na mnie hehe. Trudno

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 10:57   #386
201607291951
Konto usunięte

Pozwolę sobie do Was dołączyć, w piątek zrobiłam aż 3 testy i każdy pozytywny, z moich obliczeń wynika ,ze to 4 tydzień dziś wybieram się do lekarza
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 12:37   #387
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dzieki gosieg1 za info,co zrobilas zeby dostac ten zwrot?podejrzewam ze trzeba do zus-u złozyc jakies pismo o wyrownanie zaniżanych zasiłkow chorobowych tak?wlasnie cos mi mowil nasz ksiegowy ze moze mi zrobic za tamten rok jakies rozliczenie i zebym sobie sprawdzila ale skonczylo sie na tym ze tylko o tym powiedział(bo strasznie dziwny czlowiek)ale jezeli tak jest to chetnie go przycisne

izaizula ciekawe co sie sie okaze ale jezeli to beda bliźniaczki to tez super napewno jak sie oswoisz z tą myślą to bedziesz bardzo szczesliwa z tego powodu,mam wiele znajomych które marzą o bliźniakach moj mąż też mowił ze by chcial bliźniaki ale chcialabym zobaczyc jego mine jakby sie okazalo ze jednak nosze bliźniaczki hehe (jest oczywiscie pojedynczy pęcherzyk)

madziwnia napewno beda dobre wiesci,ale cos sie zgubialam,masz dopiero pierwszą wizyte?cze) ja mam jutro na 14.45

mrowak-galanty poranek mialas-ale troszke drogo tam maja,kiedy masz wyniki?

witam ita83 i Katalin na wąteczku

dziewczyny ja wlasnie nie wiem też kiedy występuje ten konflikt krwi,wtedy kiedy ja - a on + czy jak?Ja mam B Rh+ a mąż 0Rh- mam nadzieje ze to nic złego
Weekend minął mi fajnie szczegolnie ze wczoraj czulam sie nadzwyczaj dobrze powiem Wam,że juz tak sie "przyzwyczailam"do tych nudnosci ze jak ich nie mam to zaraz mysle ze cos jest nie tak.No i w związku z tym wybralismy sie ze znajomymi na basen,starałam się unikac słoneczka ale i tak się opaliłam po za tym dzisiaj znowu mi troszke niedobrze,poszlam na ryneczek,poniewaz bardzo lubie śliwki,najlepiej jeszcze takie bardzo twarde wiec poprosilam pania zeby mi takich wybrala,ale chyba przesadzilam bo jeszcze troche cierpkie są i chyba mam po nich zgage ale pokusa byla silniejsza

a jak tam kobietki,uległyscie pokusie na placki zimniaczane po ostatnich postach?

dobrze ze skopiowalam tekst,bo przy wysylaniu resetuje mi polaczenie i nie moge wyslac
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 13:01   #388
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka,
Konflikt serologiczny najczęściej dotyczy czynnika RH. Rozwija się tylko wtedy, gdy matka jest Rh - a dziecko Rh + po ojcu. Ale dziecko nie koniecznie musi mieć grupę po ojcu. Niemniej kobiety które maja RH - są bardziej narażone na konflikt.
Ale oczywiście to wszystko nie jest takie proste gdyż oprócz konfliktu związanego z czynnikiem RH może także wystąpić konflikt dot. grupy, a tutaj reguły są jeszcze bardziej skomplikowane .
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 13:15   #389
ita83
Wtajemniczenie

ja dopiero jestem przed badaniem krwi....kiedys mialam taka tabelke odnosnie tych konfliktow tzn ktora grupa z ktora.....itd.. poszukam na necie moze cos znajde to wam wrzuce

Proszeeee

Tabela zgodności grup krwiBiorcaDawca0-0+B-B+A-A+AB-AB+AB+XXXXXXXXAB-X X X X A+XX XX A-X X B+XXXX B-X X 0+XX 0-X

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

eeee niooo byla taka sliczna tabelka.....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupy_krwi

Edytowane przez ita83
Czas edycji: 2009-08-10 o 13:14
ita83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 16:18   #390
dogisia
Raczkowanie

Cytat:
Meldują się kciuki!

Z kalendarza ciężarówki:
- 3.30 w nocy pobudka i wiercenie się w łóżku przez godzinę
- 7.30 druga pobudka i myśl "to może już wstanę i pójdę zrobić to nieszczęsne badanie na toxo."
- 8.00 wstanie, wędrówka do przychodzi a tam "odpłatnie nie robimy"
- krótkie zastanowienie i poranny spacerek do szpitala (na szczęście blisko, bo nie chciało mi się wracać do domu po kluczyki od samochodu)
- szpital, badanie na toxo (bagatela 96 zł)
- spacerek z powrotem, a potem śniadanko
- obecnie: SPAAAAAAAAĆ!!!!

To byłoby u mnie na razie tyle z dziś

P.S. A rano było tak przyjemnie chłodno, a teraz już się plaża robi
super poranek nie ma co a zrobilas w ogole to badanieczy odpuscilas bo drogo

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie marcowo-kwietniowe mamusie, Mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do waszego grona, Jestem Paulina mam 26 lat i termin porodu na 4 kwietnia 2010r. Imion jeszcze nie wybralismy bo toczymy o nie nieustanna wojne....no ale propozycje mojego meza sa nie do przyjecia
witam a jakie to propozycje jesli mozna wiedziec
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości