|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- hmmmm...a cuż to takiego to NCJ?[/QUOTE] NCJ - Nasze Codzienne Jadlospisy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412847 to juz ich XI odslona
Edytowane przez cwaniara_ Czas edycji: 2010-05-28 o 20:46 |
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412847 to juz ich XI odslona [/QUOTE]![]() ![]() o widzę,że coś ciekawego i napewno skorzystam z ich pomysłów |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Uff, ależ się wymęczyłam i doteniłam. 15 km na rowerze.
I- activia śliwkowa, kawa z mlekiem 3,2 % II- pół puszki tuńczyka, 3/4 puszki czerwonej fasoli, kawa j.w. III- pstrąg z grilla z odrobiną masła, natką, czosnkiem, cytryną, surówka, ogór małosolny, 4 kromki chleba, reds IV- kawa z odrobiną bitej śmietany, a co, w końcu @, to można sobie pozwolić, szczególnie, że przejechałam te 15 km na rowerze Teraz muszę zabierać się do nauki, więc na pewno jeszcze będzie kawka z mlekiem, może też zjem kilka pistacji, bo ciężko mi ocenić czy nie za mało zjadłam, głodu nie czuję w każdym razie wcale. |
|
|
|
|
#365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po dużym wysiłku fizycznym się zazwyczaj nie czuje głodu . Ja dzisiaj jestem po prawie 3 km . 2x100 skakanka i teraz robię brzuszki.
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
Witam trochę mnie nie było
![]() łoo trochę grzechów mi się nazbierało ![]() ostatnio tak mi sie słodkiego chciało że pochłonęłam dwie czekoladki całe szczęscie że były tylko dwie bo bym chyba całe pudełko zjadła ehh coraz trudniej ale chociaż już tak słodyczy mi się nie chce ![]() Mój dzisiejszy jadłospis Śniadanie jajecznica z dwóch jajek z pomidorem + obowiązkowo kawa na obiad zjadłam pysznego dorsza gotowanego ![]() no i na kolacje jabłko i marchewkę gotowaną, |
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
wiolss ale malutko ! to przecież głodówka jak nic, więcej posiłków musi byc nawet nie ma 4 podstawowych, jakościowo też słabo
![]() U mnie dziś: I owsianka(5 łyżek) na mleku 0,5% z wkrojonym jabłkiem i bananem II 1,5 kromki żytniego z serem fetą półtłustym i pomidorem III 4 pulpety w sosie pomidorowym, 3 ogórki zielone działkowe IV 15 fistaszków V serek wiejski z pomidorem i ogórkiem (myślałam, że na tym zakończę ale) VI tost z serem , 1 kromka żytniego z serem feta i pomidoremTost niepotrzebny, ale reszta to uważam że w porządku
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy chyba skupić się na rzeźbie, jędrności, kondycji. W tabelce napisałaś, że chcesz ważyć 54 kg przy swoim wzroście. Powodzenia, mam nadzieję, że uda Ci się nie wpaść w anoreksję. |
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytaj podwieszone wątki wiolss
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Nie mówię, że jest teraz za chuda, tylko że nie widzę sensu tak się głodzić (czyt. nie dostarczać wszystkich składników odżywczych), bo na pewno nie wygląda źle przy tej wadze i nie rozumiem skąd pośpiech w gubieniu tych kilogramów, skoro ciężko przy takiej wadze i wzroście wyglądać na grubą i się tym frustrować. Sama sobie robi krzywdę. A na naszym wątku chyba nie o to chodzi, żeby chudnąć za wszelką cenę. Można sobie takim postępowaniem narobić niezłej kaszany (anoreksja, bulimia, efekt jo-jo, rozwalenie metabolizmu, anemia itp.), stąd uważam, że chwila zastanowienia się przyda.
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to zależy... zazwyczaj robię z 2 jajek. Dzisiaj zrobiłam z 3, bo nie miałam nic konkretnego w lodówce na obiad A smażę na teflonie. Ja ogólnie w kuchni mało kumata jestem. Omlet i warzywa z patelni, to jedne z niewielu dań, które potrafię przygotować. Pochwalę się Wam jeszcze... Właśnie zeszłam z rowerka stacjonarnego. Nieźle się wypociłam - na pełnych obrotach 60 minut Jeszcze kilka ćwiczeń i do kąpieli. Trzymajcie się dieteciary
"W szalonym świecie tylko szaleńcy są rozsądni" Edytowane przez jowi46 Czas edycji: 2010-05-28 o 23:38 |
|
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że znów trochę zamieszania wprowadziłam hmm kurcze nie wiem jak mam wytłumaczyć w sumie o co ze mną chodzi xD
W sumie ja mam ułożona dietę na cały tydzień, aby wszystkie składniki były dostarczone Wiem że to co napisałam na razie kiepsko wygląda, ale i tak się cieszę że teraz jem i w ogóle znajduje na to czas to ostatnio jestem strasznie zalatana, a przecież nie mogę chwycić poczką szybko z piekarni i go zjeść a nie wiem w sumie co mogę zjeść takiego szybkiego na mieście żeby długo nie czekać xD
|
|
|
|
|
#374 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry kobitki!!
Ja dopiero zwlekłam się z łóżka , zaraz idę przyżądzać sobie omleta myślę że dodam do niego szczypiorek i zjem z jogurtem naturalnym i warzywkami . Buziaki i miłego dnia!! |
|
|
|
|
#375 |
|
Przyczajenie
|
hey a mogłybyście mi powiedzieć talie w krotym miejscu sie ją mierzy na jakiej wysokości ? ;d
bo ja nie wiedzac w ktroy mmiejscu sie ja mierzy nie jestem nawet w stanie powiedziec ile mam cm w talii ;9(((
|
|
|
|
|
#376 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście większość napisanego przeze mnie tekstu jest dla wszystkich
Nigdy nie jadłam i jakoś mnie nie ciągnie ale wczoraj w jednej z książek czytałam przepis na omleta ze szpinakiem ![]() Cytat:
ja mam maaaase przepisów/pomysłów na sałatki po prostu je uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maksymalne ograniczenie mąki pszennej ![]() Bieg... ![]() Cytat:
![]() ja takie rzeczy oddaje rodzince i TŻ'owi ![]() I również po tygodniu bez słodyczy zobaczyłam poprawę cery Cytat:
baty za to, o czym już dziewczęta mówiły Ktoś jej kare wymierza, ale nie pamiętam kto był po Wioloss Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z tym szczypiorkiem i jogurtem brzmi smacznie Cytat:
![]() Widzę, że nie zcytowało mi wszystkich odpowiedzi więc do reszty nie napisze 'komentarza' ![]() Wiecie co... Dopisuję do zasad wspomniane kary, za odstępstwo od zdrowej diety i postanowień i treningu ![]() W dodatku kończę z mąką pszenną -> jest MEGA kaloryczna aaa, no i uczę się jeść jogurt naturalny i homo nat...Oraz: wprowadzam dietę: niełączenia-liczenia kalorii-niski IG-kolejność spożywania posiłków A to dlatego, że przeraziła mnie liczba kcal w moim śniadaniu... Miały być zacierki, ale wyszły 'kluski' na mleku (tak to jest, jak robi się coś z przepisu, a nie na wyczucie ): 250ml mleka 0,5% , 100g mąki + siemię lniane = ok. 450kcal!Dlatego na II śniadanie zjem tylko 5orzechów włoskich (moje kolejne postanowienie) -> z wiadomych przyczyn (NNKT) oraz wypiję/zjem sok z jednej cytryny... No i jeszcze od dziś zapisuję sobie w zeszycie swoje posiłki, ich ilość, wartość odżywcza. giovi, witaj Wszystkie nowe panie: Proszę podać w miare możliwości jak najszybciej dane do tabelki (wszystkie dane): http://spreadsheets.google.com/ccc?k...0E&hl=pl#gid=0 I pomyślałam, że jeśli Wam termin pasuje (dzień) to za dwa tygodnie: 12 czerwca, naniesiemy do tabelki nowe dane? Ponieważ ten tydzień (i po części przyszły) to jest stawianie postanowień itp. to nie było aż tak czasu na zmianę sylwetki, a teraz po tych 2tyg. mogą być widoczne, a do tego już będziemy ustatkowane dietetowo ![]() No i znowu się pochwalę: duża paczka ciastek, a ja nic ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Co do TŻ'ta to mój wie, że zmieniam styl życia (od stycznia) na dużo, dużo zdrowszy, a przy tym ograniczam się i od jakiegoś czasu w miarę możliwości ćwiczę nie wyśmiewa się czy coś podobnego, tylko czasem się zaśmieje, jak zobaczy jakie porcje jem, bo on tego to by nawet jako przegryzkę nie potraktował nie robi mi też wyrzutów, ale mówi, że ogólnie nie jest mi to potrzebne, że wyglądam bardzo dobrze, a już tym bardziej ćwiczenia na sylwetkę nie są potrzebne, bo jest ****** ale jeśli chcę dla samej siebie, itd. to czego nie I przyznał mi rację, że jak schudłam te swoje pierwsze kg to wyglądam lepiej, ale wcześniej też mu się podobałam i mu to w ogóle nie przeszkadzało
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-05-29 o 09:54 |
|||||||||
|
|
|
|
#377 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że masz silną wolę- nie dawaj się ciastkom, poczekają na inne czasy . Termin mi pasuję, akurat będzie w sam raz
|
||
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powinnam już mieć w domu naturalisz joguricisz i serkisz ![]() ale to na 2śn. myślisz, że może być? bo na pierwsze chciałam zjeść (yyyy... jak to się zwało? ): placki/kluski czy coś takiego z płatków owsianych, otrąb i siemienia lnianego ![]() Ciastek nie chcę... Po co Na razie robię sobie post do końca czerwca, a w ostatni dzień: dzień słodkości; potem kolejny miesiąc i w ostatni dzień znowu dzień słodkości a takie ciastka dobre, w sumie to zjadłabym sobie chociaż jedno, ale nie jest mi to potrzebne czuję się dobrze bez słodyczy
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Paula a nie za dużo na raz tych postanowień i ograniczeń ?
Trzymam kciuki za Ciebie, cicho Cię podziwiam bo dla mnie to las milowy do pokonania jeszcze wszystkich przeciwności![]() NA dziś: I: owsianka(5 łyżek) z cynamonem, jabłkiem, bananem, na 0,5% mlekiem II: kromka razowca z pstą rybną kupną i pomidorem III: pól worka ryzy, warzywa na patelnie z piersią z kurczaka IV 15 fistaszków V jajecznica ze szczypiorkiem i szynką, kromka razowca cienko posmarowana masłem + kubek kakao
|
|
|
#380 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Bez problemu.A jak robisz te placki/kluski?? Bo też bym się skusiła Jejku ile ja się od was nauczę Cytat:
To taki mały diabełek, co chce ci przeszkodzić w zdobyciu zamierzonego celu. Sądzę, że nie poprawi ci humoru zjedzenie tego jednego ciacha, a tylko będziesz miała wyrzuty sumienia. Dobrze ci bez nich i tak ma być!!! A tak przynajmniej masz satysfakcje, że wytrzymałaś tyle czasu, a wytrzymasz jeszcze więcej.!![]() A i to do was wszytkich: hehe patrzcie co znalazłam dzisiaj szperając na różnych 'swoich' stronkach. http://www.figa.pl/Najbardziej-tucza...E-kalorii-a698 Niezły napój co?? ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
bo ciągnie mnie do zup mlecznych . A moje menu na dziś toI śniadanie: omlet (wcześniej wspomniany)+jogurt naturalny II śniadanie: jabłko,albo 2 :P obiad: warzywka gotowane+ kasza gryczana podwieczorek: pomyślę jeszcze ![]() kolacja: budyń waniliowy
|
|||
|
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest dobrze mi z nimi, pare wyrzeczeń, ale one dobrze robią Z wątku nie uciekłam, zaglądam tam codziennie, tylko jakoś tak mniej się wypowiadam... Ty i te Twoje fistaszki! jadłospis ładny ![]() Cytat:
pół woreczka + podduszona marchewka, seler, pietruszka, koperek/szczypiorek O nawet nie miałabym ochoty go próbować ![]() Brak słodyczy tylko pozytywnie wpływa, więc nie ma co Już ide po przepis (bo to będzie mój pierwszy raz )
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podoba mi się to określenie, mi wczoraj niestety wpadł mały grzeszek, mały tost z serem, ale nie skusiło mnie ciasto, które leży na stole już od 2 dniKakao zwykłe naturalne
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-05-29 o 10:53 |
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Kluski z płatków owsianych:
3szkl. płatków, 9szkl. mleka, 3łyżki mąki, 1 jajko, sól; masło do polania Zagotować mleko, wsypać partiami płatki ciągle mieszając, pogotować 2-3min, wylać na miskę i ostudzić. Wbić jajko, dodać sól, mąkę, dokładnie wymieszać. Uformować okrągłe kluseczki, kłaść na wrzącą, osoloną wodę i chwilę gotować. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem. Powiem tak: osobiście na pewno wykluczę masło i zmniejszę porcję, bo to jest jak na kilku-osobową rodzinę Mam też 2 inne przepisy z płatkami owsianymi, które brzmią smakowicie, jeśli chcesz, to mogę napisać
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, trochę dziś zaspałam
, nieprzytomna normalnie jestem, wypiłam activię i pije drugą kawę z mlekiem, niestety nic nie ma w domu do żarcia więc kupię kanapkę na uczelni. Głowa mi pęka, pokłóciłam się jeszcze właśnie i chce mi się płakać. Mam nadzieję, że humor mi wróci, tym bardziej, że w tym stanie to się nic nie nauczę do jutrzejszego egzaminu. Zbieram się, bo już spóźniona jestem. Mam nadzieję, że będziecie miały milszy dzień niż ja, bo ja wyszłam z siebie i trzasnęłam drzwiami, a teraz biję głową w mur |
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takie pokusy mam od Dnia Matki również nietknięte ![]() Kakao naturlisz najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() poważna kłótnia? ![]() może postaram się porozmawiać z osobą, z którą się pokłóciłaś i wyjaśnić sprawę za pare godzin? Desireu, jak sprawa z tatą?
|
|
|
#386 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie!! Jak masz jeszcze jakieś przepisy to chętnie je wypróbuję Mam 17 lat- a już sporo umiem ugotować , jestem z siebie w tym temacie dumna. Właśnie pochrupuję jabłko . A te kluski chyba też zrobię sobie jutro na śniadanko, bo dzisiaj nie wiem jak je wpleść do menu . Więc śniadanko razem będziemy jadły hihi. A nie wiesz ile te kluseczki mogą mieć tak mniej więcej kalorii? Właśnie wróciłam z zakupów, kupiłam sobie twarożek półtłusty i jabłka oraz pączki dla rodzinki- ja ich nawet nie tknę!! . Ok laski ja spadam się uczyć, może potem pójdę na rolki albo pobiegać? Pogoda w miarę. Dzięki Paula za przepis3majcie się całusy!! ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() . Pomyśl pozytywnie i nie panikuj, bo schrzanisz egzamin i wtedy dopiero będzie klapasorki, ale muszę lecieć bo moja psinka coś jest za cicho i pewnie coś psoci hihi. Do potem. I pamiętaj .`nie ma tego złego...` itd. |
||
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
J właśnie zjadłam swoje obfite II śn.
1cytryna + 5 orzechów włoskich nigdy więcej takiego Iśn! ![]() myślicie, że 5takich orzechów może ważyć 10g? bo nie sprawdziłam ![]() Maza, pokażesz wreszcie tę swoją kiece? ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Co do gotowania - ja gotuję od podstawówki Teraz nic nie jest dla mnie straszne Trzymaj się od tego pączka daleko, ale pewnie i tak dasz radę ![]() Zaraz oblicze ile +/- wyjdzie kalorii ![]() Chol*ra, głupieję z tymi kaloriami... a nie, już wiem Nie czytam dokładnie ![]() Powiedzmy, że będziesz robić tak: 0,5szkl płatków (168) + 1szkl mleka 0,5% (93) + 1łyż mąki (10) = 271 wyeliminowałam jajko (ponieważ na cały przepis jest jedno) i masło (soli już nie liczyłam) -> do tego zamierzam dodać otręby i siemię i mąki można dać mniej, nawet 1/2 łyżki ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Kotleciki z płatków owsianych 3szkl płatków, 6szkl wody lub mleka z wodą, 2 jajka, 1śr cebula, 1łyż oleju, sól, pieprz, tarta bułka i tłuszcz do smażenia Płatki wsypac partiami do gotującego się płynu stale mieszając, pogotować 2-3min, wylać na miskę i ostudzić. Wbić jajka, dodać posiekaną cebulę zeszkloną na oleju, osolić, dodać pieprz, dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem szczypiorkowym i surówką z jarzyn. Surówka z płatków owsianych 1szkl płatków, 1szkl mleka, 2łyż miodu, 3-4orzechy włoskie, 2jabłka, 1/2 butelki śmietany, cukier Mleko zagotować i ostudzić. Płatki zalać mlekiem i postawić na kilka godzin. Orzechy posiekać, jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Wszystkie składniki wymieszać. Podawać ze śmietaną ubitą z cukrem. Oczywiście proporcje, wykonywanie i niektóre składniki jak najbardziej można poddać modyfikacji, ja nawet polecam i jak się zabiorę za przyrządzanie tych potraw (a pewnie niedługo), to na pewno nie dosłownie tak, jak zostało napisane w książce ![]() Z ciekawości sprawdziłam rok wydania: 1988 ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- I mógłby mi ktoś powiedzieć, czym się różnią między sobą: kasza gryczana na sypko 141 kasza gryczana sucha 359 Poza tym, że w 100g jest inna ilość kalorii? ![]() I ile wg Was woreczek/pół woreczka gryczanej po ugotowaniu ma kalorii?
|
|
|
#388 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pokażę, pokaże- jasne że tak!! Ale wieczorem jak fotke zrobię i aparat podłącze .Cytat:
. Tylko nie mam otrąb i siemii Ale ja się nie dam!!!NEVER hihi---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Super dzięki za przepisy!!! Na pewno wszystkie wypróbuję w najbliższym czasie. Jeszcze nie siadłam do książek, postanowiłam, że najpierw posprzątam sobie całe mieszkanko . Dom mam pusty, bo rodzice gdzieś pojechali, tylko młodszy brat jest w dużym pokoju i ogląda bajki. Apropo, może on ma ochotę na tego ochydnego pączka?! fuuuj!! A najlepiej mi się sprząta jak nikogo nie ma . Zaraz zrobię sobie kawę zbożową <tylko 2 kcal> i wkońcu mus siąść do tych kajetów . Paula to uczymy się? hehe Ok, lecę dalej sprzątać. Będę później buźka!!
Edytowane przez MaZa3 Czas edycji: 2010-05-29 o 12:20 |
||||
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja czekam z niecierpliwością na to photo Otręby (najlepiej ze śliwkami) i siemię warto kupić - pobudza trawienie i zdrowe ![]() I również uczę się w drugiej połowie dnia - jak dostanę przykładowe zadania, jakie były na dwóch ostatnich kartkówkach z matmy... I jakie mają być na kolejnej, czyli z samej matematyki mam 3 kartkówki (nie mówiąc o reszcie) Brata pomęczę, jak zad. dostanę i nie będe umiała ich pokonać... Ja na gryczanej mam podajrze 368 więc to jest pewnie po ugotowaniu Pączki są beeee ![]() Mój obiad, który powoli przygotowuję: 150g marchew (36kcal), 60g starta pietruszka (30), 40g seler starty (11), kostka wołowa do podduszenia warzyw (2,5kcal), gryczana (ok. 185) = 264,5 O kurde, nie wiedziałam, że tyko tyle tego wyjdzie dodam jeszcze jedną marchew to będzie niecałe 300kcal no i starczy, bo śniadanie obfite i później jeszcze kiełbaskę zjem.Co myślicie?
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-05-29 o 12:48 |
|
|
|
|
|
#390 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie, mięso mus jeść, ja dzisiaj też chyba na podwieczorek skonsumuję jedną kanapeczkę z wędliną i z pieczywkiem chrupkim. A warzywka dusisz na patelni?? Bo ja to chyba ugotuję sobie takie warzywka z torebki (zamrożone) są pyszne 250g ma 125 kcal chyba, ale nie zjem 250 gram raczej i do tego kaszka gryczana. Co myślisz?
Edytowane przez MaZa3 Czas edycji: 2010-05-29 o 12:54 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

:rolley es:

. 2x100 skakanka i teraz robię brzuszki.

(26.05.2010r.)

, zaraz idę przyżądzać sobie omleta 

. A te kluski chyba też zrobię sobie jutro na śniadanko, bo dzisiaj nie wiem jak je wpleść do menu
. Więc śniadanko razem będziemy jadły hihi. A nie wiesz ile te kluseczki mogą mieć tak mniej więcej kalorii?