|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
zrób dukanowska nutelle
ulep kuleczki włoz do lodówki jak stwradnieje prawie jak czekolada:P:P:P
|
|
#362 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na półkach z jogurtami naturalnymi pusto!!! Laska sprzed rąk zabrała mi ostatnie jogurty 0%. Czarna rozpacz. A jak poszłam po maślankę to dołączyłam do grona kobiet, które namiętnie studiowały skład produktów. Chyba powinni zacząć specjalnie oznaczać półki: „ Tutaj stoją JOGURTY DLA DUKAJĄCYCH!!!” Myślę, że bardzo ułatwiłoby to życie, bo moje zakupy przez tą dietę trwają 2 razy dłużej. No i mam trochę satysfakcji. Bo wczoraj 3 osoby mi powiedziały, że schudłam. Niezwykle motywujące do dalszych działań. A jeszcze pochwałka Trenera z siłowni, to już świat klęka do stóp ![]() Ah, miałam się jeszcze poradzić was. Kupiłam słodzik w proszku "Sweet top" i on w składzie ma maltodekstrynę. Czy mogę go używać? Wiem, że ma być aspartam. Ale na forum widziałam jego zdjęcie, więc kupiłam. Edytowane przez bzyka_87 Czas edycji: 2010-11-11 o 17:41 |
||
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
layla_lbn lekką to już mam
a jak będzie większa to pies z budą przeleci, jak to mój dziadek mówi Watorzynka, jutro miałam taki zamiar, może mi się uda Tylko muszę kakao odtłuszczone gdzieś znaleźć
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
ja w tesco kupiłam:P:P
a co do przerwy miedzy udami mi też sie podoba taka delikatna
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Kakao odtłuszczone to chyba nie istnieje
![]() A o obniżonej zaw. tłuszczu to chyba każde jest, przynajmniej jak ja ost. w karfurze sprawdzałam, to wszystkie miały obniżoną [tzn. te zwykłe, a nie rozpuszczalne].
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do kakao... to to obnizonej ma ok6-10% np decomoreno.:P
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
wolałabym, żeby ten przysłowiowy pies z budą mi przeleciał między nogami niż mają mi się obcierać cały czas uda. nie znoszę tego widoku na siłowni. ohydka.
wygońcie mnie sprzed komputera. siedzę od 15, a muszę jeszcze zrobić kuraka dzisiaj, bo mi w końcu wyfrunie z lodówki. no i jakąś rybkę na jutro. |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jutro się zawezmę ![]() Dziś chciałam na kolacje placki twarogowe i UWAGA nie wyszły mi Nie chciały się przekręcać, bo się rozwalały, ale za to jak pachniało
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Mi się osobiście nie podoba przerwa między udami, a mój TŻ jak taką widzi to mówi: "patrz jaka rozjechana". Bez urazy oczywiście. Chodzi mi o to, ze bez sensu przesadzć z odchudzaniem, jeśli ma to nam odjąć urody - pozbywasz się, jednego problemu, zyskujesz drugi - bez sensu.
Wracają do tematu naszego forum: dzis drugi dzień dukania minął prawie. Grzechów na koncie nie mam - tak mi sie wydaje. A oto co dziś zjadłam: Sniadanie: twaróg chudy jakies 150g Później: Jogurt waniliowy 0% Jovi Obiad: smażony pierśnik z kury przyprawiony ziółkami Później: pół puszki tuńczyka Kolacja: wieśniak lekki Wszystko popijane sukscesywnie kefirem 0%. Jutro bedzie gorzej. od 14 jestem w pracy. Z domu wychodzę o 13, więc muszę sobie przygotować prowiant do pracy. Ale będę w Auchan, a tam przynajmniej mogę zrobić konkretne zakupy i w końcu może uda mi się dostać OTRĘBY OWSIANE ![]() Już się nie mogę doczekać kiedy zrobię sobie te dukanowe bułeczki, placuszki i inne cuda
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś widziałam reklamę kefiru Activia i zastanawiam się co to ? i kiedy tutaj się pokaże .
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam mały 250g
![]() jutro to spr i dam znać wieczorem
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... kefiry to istne bomby węglowodanowe! I co z tego, że ma 0% tłuszczu skoro ma 2-4 razy więcej węgli niż białka? A ten nowy kefir Activia to ma jeszcze gorsze parametry niż ich jogurt naturalny.
Czasem podczytuję wasz wątek z ciekawości i chwilami ręce mi opadają... Unikacie starszych wątków jak ognia a tam naprawdę jest wiele ważnych dla Was informacji - wiele pytań i błędów się powtarza a potem będzie płacz i zgrzytanie zębami, że nie chudnę a są zastoje i wzrosty. |
|
|
|
|
#376 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Od jutra wracam na dobra ścieżke.Jeśli mogę sie wtracić to żeby Ci leciał tłuszcz ( z brzuszka czy skad inąd to tylko aeroby, interwały i do tego dołączyć siłowe ) . Sama dietą tego nie zdziałasz...nie spalisz tluszczu tylko miejscowo. Cytat:
![]() Witam nowe dukajace dziewczyny
|
||
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet Dukana trzeba jakoś w miarę możliwości zbilansować (ryby, mięsko, jajka), a nie sam nabiał. No i też nie ma co szaleć ze zbyt dużą ilością jajek (podobno optymalnie tak ok 6szt./tydz.)
|
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popijam sobie najlepszy pomarańcza-mango
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeraża mnie to, że niektóre osoby traktują kefiry (podobnie mleko i jogurty nat.) jako typowo białkowy posiłek i później jest szok, że chudnie się nie tak szybko albo wcale. Te produkty są tylko dodatkiem do posiłków a nie posiłkami samymi w sobie.
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Na poczatku faktycznie szurałam na samym nabiale , ale po trzech dniach uderzeniówki tak mnie zmdliło , że dla mnie podstawa to ryba a reszta to tylko dodatek . Teraz się boje że nabiału za mało jem
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
dobrze wiedzieć. Jutro sobie będę jeść prawie samo mięcho. Tylko muszę je najpierw kupić
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Hm. Pytanie brzmi: jaka jest maksymalna ilość węgli na uderzeniówce - taka dopuszczalna. Jest w ogole cos takiego, czy po prostu im mniej tym lepiej, a najlepiej wcale (ale to chyba niemożliwe).
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biegam smigam na orbiterku itp dodatkowo w tym pasie na brzuch![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- A ja jutro mam warzywka w koncu i miałam sobie robic mięsko w sosie czosnkowo-koperkowym.. ale mi sie przypomniało że piatek jutro:/ a ja w pt mięska nie jadam... wiec ryba bedzie ale zrobie sobie nalesniki z cebulka szczypiorkiem itp albo na słodko.. kto wie![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Coś dobrego w kazdym badz razie ![]()
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Chudzinki
![]() jak się czujecie? ja mam ból głowy mięśni i inne. Czuję się w sumie fatalnie. To pewnie trochę od pogody i trochę od @, który nieubłaganie się zbliża. Nie mam wagi ale chyba po spodniach czuję, że troszeczkę mi zleciało. Nio i mam mniejszy brzuszek /tzn. mogę go wciągnąć tak aż do kręgosłupa /.Dziś zatem śn. szklanka -dwie rosolku na chudej wołowinie i bez pietruchy przekąska kapuch kiszona bez cukru, obiad - duszony w sosie własnym indyk z surówką z czerwonej kapuchy i zieloną sałatą kolacja - zmielone mięsko z rosołu podsmażone na teflonie, z sosem koperkowo - chrzanowym i sałatą ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- a ja skrobię zamówiłam w necie
|
|
|
|
|
#384 |
|
Podróżniczka
|
witam w kolejnym dniu kobietki
ja zaczynam prawie od początku
|
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
moniczorek - trzymam kciuki. Ja jutro kończę warzywa 3/3 i kolejne proteiny to równieżb będzie nowy lepszy początek
![]() Dziewczynki, czy któraś z Was ma Książkę Metoda dr D w pdf ale nie rar? Czy mogłabym dostać na maila? Jestem w pracy a nie mogę rozpakować tego rar-oeskiego pliku a booksa mam w domu:/ ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- juz mam booksa ))
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie zbieram wlasnie na zajecia siłownie i zakupy... i dowiedzieć sie dokładnie o ta moja salse:P---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Ogolnie to się czuje dobrze, chodz jakas osłabiona jestem od dzisiaj moje 3 dni warzywek choc szczerze, ja na codzien mało jadałam warzyw wiec jakos bardzo mi ich nie brakuje tyle że np do mojego niby obiadu juz bardzo.... jakiejs surówki NO i trzeba się pochwalić kolejnym sukcesem na wadze pokazało sie 53,5kg![]() : oklaski: no ale teraz warzywka wiec pewnie bedzie mały skok byle nie za duży.... bo sie znowu podłamie![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- i w koncu w moim brzusiu widac 3-4cm mniej ![]() : szalenstwo nic tylko skakać z radości!!!!!---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Ale wiecie co ? co do talii mozna się podłamac kiedy przychodzi moja mama i pyta sie ile mam.. ja tam odpowiadam a ona bo ja miałam bardzo długo 50cm![]() cudowny tylek znaczy teraz juz nie ma 50cm, teraz porównywalnie do mnie ale wszytko takie proporcjonalne...
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
heh nie ma to jak konkurować z mamą
![]() ![]() Powiedz jej, że inne czasy są teraz i więcej pyszności dostępnych i tak wyszło ![]() ![]() U mnie po 1 dniu P - 900 :-]
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ale wiesz jakich kompleksów mozna się nabawic
hahah XD ale ost jej sie troche podtuczyło wiec nie jest tak zle ale zapewne wróci do domu za tydzień i stwierdzi ze czas schudnac i zrobi to w tydzien znajac ja![]() Kurcze taka pogoda że na uczelnie nie pojechałam hahah no ale na siłownie trzeba i na zakupy bo nie ma co jesc![]() ![]()
|
|
#389 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Już Ci chciałam podesłać...ale widzę, że masz. |
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc jeszcze jakoś przede mną ok 10 - 12 kg teraz wierzę że jest to realne i mam cel by taki osiągnąć i utrzymać bo to jest najważniejsze. Poza kilogramami również widzę po sobie że jest lepiej - w jeansy już wchodzę a nie wbijam się, nawet mąż zauważył że jest mnie ciutkę mniej - i to mnie również motywuje. Trzymam kciuki za wszytkich dukających - razem damy radę
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Milkę 

nie chce schudnąć więcej niż do 60 kg bo jak schudnę więcej to będę miała przerwę między nogami, a to średnio ładnie wygląda.

63-62-61-60-59-58-57 

KCIUKI DLA ANI
Od jutra wracam na dobra ścieżke.