|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie od 28.12, zapraszam! Bądźmy zgrabne do wiosny!!
Cytat:
![]() a Ty stosujesz jakaś dietę czy ograniczasz tylko? daj znać jak wymyslisz coś skutecznego na uda ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- zrobiłam dziś a6w, drugi dzień wiec głupio juz dać plamę, ale okropnie sie czuję, ciężko tak, mam zaparcia, dwa dni juz staram się wypróznic i nic. W sumie to chyba jak zjadłam ten swój schabik na parze, wcześniej jechałam kilka dni na serkach głównie i było ok a teraz się popsuło. Brzuch mi znów wyskoczył. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Bardzo zaciekawiła mnie ta dieta Dukana, jutro poszukam książki. Ona nie jest taka straszna, tylko.... czy np. do końca życia już mam nie tknąć słodyczy? Albo odrobinki tłuszczyku??? czy mozna sobie w tej diecie pozwolić na chwilkę słabosci? Baaardzo bym chciała mieć szczupła sylwetkę ale... ech no nie mogę się na 100% zdecydować czy chce stosowac tę diete to co własnie czytam: http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/d...da-dukana.html http://www.dietaproteinowa.eu/
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-08 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Więc tak, ja korzystałam z ttej diety ale jak zwykle,jak na każdej, padłam na czwartym dniu, więc do II fazy nawet nie doszłam. Jak dla mnie to jedzenie na niej może być przepyszne, ale trzeba z wyprzedzeniem planować co będzie się jadło, bo jest dużo gotowania.
Forum na wizażu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=dukan Strony , z przepisami, z których ja brałam przepisy http://dukan.blox.pl/html http://www.dukan.wu.pl/ http://www.dieta-dukan.pl/fazaPierwszaPrzepisy.html Wiecie co? Chyba jutro sobie jeszcze odpuszczę, a w poniedziałek ją zaczne ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Można jeść słodycze, na 4 fazie z tego co dobrze pamiętam, wtedy odżywiasz się normalnie, tylko do końca życia raz w tygodniu stosujesz tą dietę, po prostu raz w tygodniu samo białko a reszta normalnie napisałam dwa razy to samo, tylko że odwrotnie ![]() Edit DOdaję moje przykładowe menu na poniedziałek PONIEDZIAŁEK Śniadanie: Bułeczki Dukanowe -3 jajka -otręby pszenne i owsiane -trochę drożdży w mleku rozpuszczonych (opcjonalnie ) -proszku do pieczenia płaska łyżeczka -kostka twarogu -czosnek -przyprawy wg uznania Białka ubijamy, resztę składników mieszamy i gotowe. Plasterki szynki z indyka Obiad: Zapiekanka z jajek i szynki Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Naczynie wysmarować odrobina oleju. Wyłożyć naczynko chuda szynka, wbić 2-3 jajka, posypać solą i pieprzem, zapiekać do pożądanego stopnia ścięcia jajka (najlepiej zaglądać, bo każdy piekarnik inaczej grzeje, ja piekłam ok. 12 minut). Udekorować świeżymi ziołami. Deser: Placuszki otrębowe składniki na dzienną porcję dla 1 osoby: - 1 jajko - 2 łyżki otrębów owsianych - 1 łyżka otrębów pszennych - 1 łyżka serka homogenizowanego 0% Wszystko razem wymieszać, nakładać po łyżce na teflonową patelnię i smażyć z obu stron. kolacja: 3 jajka na twardo + ogórek konserwowy
Chcę Lepiej. Chyba pora iść spać. Edytowane przez BlueManiaczka Czas edycji: 2011-01-08 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
taaa... ja to przesadziłam ze do końca życia to i tamto...
![]() wiec chyba sie dołacze ![]() od poniedziałku znalazłam przepis na chleb dukana tu na wizażu własnie i zamierzam tego przepisu uzywac , bo zauważyłam ze w tej diecie chleba nie ma.... tylko dwie kromki pełnoziarnistego chyba... BlueManiaczka czemu nie dałaś rady? wydaje sie że ta dieta taka straszna nie jest, a jednak... chyba malutki grzeszek nie zniszcy naszej pracy??? ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- aha, a pieczywo lekkie tez odpada? przywiazałam sie do tego chrupania.. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- 3 jajka to wcale nie mało.... a ogórek konserwowy dozwolony jest w 1 fazie??
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Dozwolony, ale jako dodatek, nie oddzielny posiłek. Dlatego jak będę te jajka wcinać to dołożę sobie ogórka dla smaku :P. Wiem, że to nie jest nie mało 3 sztuki, ale na tej diecie dziewczyny zawsze pisały na forum, żę trzeba jeść dużo właśnie, bo jak się je mało, to waga zatrzymuje się w miejscu i nie spada. Dziwne, ale tak jest
![]() Ja nie dałam razy, bo nie uzupełniłam zapasów w sklepie w stylu musztarda DIJON, otręby, i takie dziwne rzeczy, których u mnie na wsi nie ma, ale teraz chyba wybiorę się na zakupy ![]() Więc myślę , że zacznę tę dietę ![]()
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
dziś waga wskazała 68,4 wczoraj 68;/ no ale brzuch mi spadł....widać już, że mam mniejszy....
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
pozazdrościć
![]() ![]()
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to troszkę Ci zazdroszczę, choć dzieciaki kochane to też chętnie bym troszkę od nich odpoczęła ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Dziewczyny jak tam a6w dziś mija trzeci dzień, dajecie radę? mnie boli cały brzuch - śmiać się nie mogę, ale daję radę ![]() jestem z siebie dumna a tak czytając o diecie Dukana to stosowałam ją w maju 2009 przez 1,5 miesiąca i efekty były zadziwiające a mianowicie -9kg niestety nie przeszłam na fazę utrwalającą i 5 kg wróciło w miesiąc. Próbowałam znów ją zastosować, ale mam taki wstręt do serka wiejskiego light i piersi z kurczaka, że nie dałam rady - teraz zostały mi tyko ćwiczenia.BO JA KOCHAM JEŚĆ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki.Ja własnie 7 dzień na Dukanie.Jutro ważenie zobaczymy co z tego wyjdzie.Dziś założyłam dzinsy,z których sie mega wczesniej wylewalam.Dziś już znacznie mniej
![]() Dziś zjadłam budyniek Dukanowy,jak dla mnie w smaku nie różnił się od zwykłego.ja jestem ta dietą zachwycona,może byc ona bardzo monotonna jesli sie nie kombinuje z przepisami i wariantami .Może byc też naprawdę smacznie.To na prawdę cudne uczucie kiedy się je coś pysznego(np. deser )i nie trzeba miec wyrzutów sumienia po. Powiem wam,ze ja mam tak zakodowane,że dobre to niedozwolone,że nawet jedząc dozwolone desery bez cukru ,tłuszczu itp. tak dziwnie sie czuje.jakby stres,że to deser,że moze jesdnak nie powinnam heheh. warto na początek przeczytac książkę i wszytskiego sie tam dowiedziec ![]() Dziś mialam jezdzic na rowerze,niestety nic z tego nie wyszlo.Był tylko spacer,dobrze,że chociaż to. 3 dzień 6 weidera mam za sobą,brzuch nie boli mnie tak ogółem,ale w trakcie wykonywania to aż pali.Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego,że jego osiągniecie wymaga czasu,czas i tak upłynie" Edytowane przez BunnyZukino333 Czas edycji: 2011-01-09 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Bunny, a masz może gdzies zapisany przykładowy jadłospis? ;>
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
to co?od jutra dukan??
![]() ja przyznam ksiażki nie czytałam, miałam ja dzis w ręku, ale no cóz.. trochę mi kasy szkoda (39,99zł) bo u mnie troche krucho z kasą wiec było mi szkoda... ale znalazłam za to w necie ![]() ![]() jeszcze jest druga do ściagniecia ale nie udało mi sie to zanotuje sobie różne przepisiki które są na forum wizażu zeby nie było monotonnie. Jutro ten chlebek dukanowy mam zamiar zrobic, a do niego to już coś sie znajdzie. No zobaczymy moze dam radę. Tylko w sumie nie wiem ile dni mam to stosować, te I fazę. Dobry pomysł z tym jadłospisem.. zeby pisac. Mi w tej diecie przeszkadza ten brak pieczywa głównie.. dla tego zrobie chlebek ![]() a moja mama piecze w domu chleb w automacie do pieczenia chleba i mojemu meżowi zasmakował tak,ze chce mi też taki automat kupić. No ładnie.... ![]() BlueManiaczka, troche mnie wystraszyłaś tym powrotem kg.... ale skoro próbujesz raz jeszcze.... słuchaj a Ty robiłaś ten test który zalecają? ja tak sie pocieszam ze bardzo dużo zrzucić nie chce, wiec moze ta dieta taaaak dłuuuugo nie potrwa... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-09 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Ja jutro zjem rano śniadanie w domu, zamiast w pracy, bo rano nic nie ugotuję, a w pracy nie mam jak :P Nienawidzę diet
![]()
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Nom 8 dzień Dukana przede mną,Dziś ważenie i pomiary waga 58,01 czyli ubyło 1,90
![]() ![]() Jest lepiej.Minus to straszne zaparcie.Może gdyby go nie było to było by jeszcze mniej kg ![]() Przykładowe menu Np dzien białkowy sniadanko omlet z szynka i cebulą 2 śniadanie serek wiejski z ogórkiem konserwowym,cebulką i jajkiem obiad;rosół z makaronem(makaron to omlet upieczony z pietruszka pokrojony na paski) piers kurczaka poschnięta w paski z przyprawa gyros ![]() na deser miałam budyń dukanowy podwieczorek jogobella light z otrębami kolacja serek homo dzień z warzywami śniadanie sałatka)serek wiejski,jajko,papryki 3 kolory ,pomidorki sherry,ogórek,bazylia,szy nka 2 śniadanie-serek wiejski,tuńczyk,i warzywa jak wyżej. obiad ryba po grecku deser cytrynowa pianka jogurtowa kolacja kawałek piersi z grilla z warzywami
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
BunnyZukino333 świetne wyniki!!!!
![]() A Ty powiedz mi skoro masz pare kilo do zrzucenia to ile czasu stosowałas faze I??? Ja zrobiłam ten test Dukana i mi wyszło że 2 dni I, 20 dni II, 29 III, łacznie 51 dni. no i tam mnie uświadomili ze I faza= - 0,7 kg a potem dobije do 55,1 (zaczełam test od wagi 58kg) kg w drugiej fazie, a potem utrzymanie tej wagi tylko że ja bym chciała mniej bo 55 to ja juz prawie wazę a nie wygladam dobrze... Kurcze no nie wiem jak to u mnie będzie, moze sobie ta dietą krzywdy nie zrobie ( mam na myśli jo-jo) ale mam straszny problem z tymi produktami..... zapomniałam o serku 0 % i teraz co bedzie z moimi plackami? ![]() Czy otreby można jeść bez ograniczeń w tej diecie??????
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Otrębów nie można jeść bez ograniczeń zdaje się ,że 2 łyżki dziennie.A co do tych % to jeśli nie masz tych ) % dostępnych to szukaj tych do powiedzmy 3% tłuszczu,ja jadłam nawet taki 5% i waga spada wiec jest ok ![]() jeśli chodzi o jo-jo to ja wszystkim mówię,że trzeba się dobrze zastanowić czy chce się przez to przejść bo to dieta,która trzeba przejść od początku do końca.Nie schudnąć i wrócić do starych nawyków.ja myślę,że będę pewne rzeczy już do końca życia stosować.Np. desery ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie mam ser w domu ale 3 %, a serek homo to znowóż ma 5g tłuszczu na 100 g produktu czyli hmm... 5%... chyba ![]() zgadzam się z tymi choćby deserami, można jesc zdrowiej a na pewno też smacznie. Spróbuję skoro piszesz ze odrobinę tłuszczu wiecej nie zaszkodzi. Ciekawe czy jutro waga pokaże troszke mniej? ![]() na śniadanko był serek wiejski lekki i kilka łyzeczek otrębów, czyli hmm... na dziś to chyba wystarczy..... no i woda, herbata. najadłam sie, nie powiem ![]() czyli Ty BunnyZukino333 tą długosć faz sobie tak na wyczucie ustaliłaś? aha no i juz sama nie wiem ile wazę, wczoraj był popcorn no i ta pepsi..... zabójstwo!!!! ale był tez łosoś grilowany z warzywkami ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zrobiłam 2 dni I fazy,i teraz jade 1/1 II fazę,az do osiągniecia swojej wymarzonej wagi. Ja jem wieśniaka tłustszego niż 3 i chudnę.
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Zaczytałam się w tym wątku bo... TEŻ CHCĘ ZRZUCIĆ KILKA KILOGRAMÓW... ale jakoś nie mogę się do tego zabrać... do szału doprowadzają mnie boczki i brzuch - przeklęte miejsca w których zawsze odkłada się to, co nie powinno ![]() Ważę 56 kg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Tu trzeba przyznać rację, że forum pomaga i motywuje.
Ja do niedawna nawet nie myślałam o ćwiczeniach, a tak się wciągnęłam, że dziś 4 dzień a6w - wszystko mnie boli, ale się nie poddaję. Jeszcze się tak zastanawiam nad dietą, choć do tego jeszcze dorastam ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- dziewczyny od dziś do a6w dokładam ćwiczenia na nogi i uda znalazłam fajny zestaw w necie i ruszam, więc już na wiosnę będzie ze mnie niezła laska ![]() Edytowane przez letja Czas edycji: 2011-01-10 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
ja to sie tak zastanawiam.. jem ile chce, pije wode i mam schudnać.... hmmm....
właśnie zjadłam kurczaka- pierś w paseczki i obtoczyłam w przyprawie do kurczaka, tylko pewna nie jestem tego co zjadłam bo ta przyprawa troche słona była
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ćwiczycie?
jak tam wasze a6w - boli brzuszek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
ja wczorajszą szósteczke odrabiałam dzis, wczoraj nie było.. wiec mam jeszcze dzisiejszą do zrobienia. brzuszek boli, ale gorzej u mnie z plecami -ostatnio cwiczenie głównie
wogóle to mam straszny humor. brzuch mi znowu wyskoczył... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-10 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Ja się odnosze co do Dukana.
mi też wysżło, że pierwszą fazę powinnam robić tylko dwa dni, ale postanowiłam zrobić tydzień. A co do tego, że 1 faze mozna robić tylko raz, to wychodzi na to, że nie powinnam jej znowu zaczynać, czy zacząć od 2 fazy? bo miałam miesięczną przerwę i już sama nie wiem :/ Ja od 2 dni na orbitreku póki stepera nie mam jeszcze ![]() Rety ja to jestem taka głodna, walczę z glodem, staram się zająć się czymś w necie
Chcę Lepiej. Chyba pora iść spać. Edytowane przez BlueManiaczka Czas edycji: 2011-01-10 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
jak ja mam ćwiczyć skoro na plecach siedzi mi 12 kilo żywej energii?????
![]() ![]() a6w- dzień czwarty zaliczony ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-10 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
6stkę zaliczyłam,ale mocno sie namęczyłam przy tym.Szczerze to nie wiem jak to będzie,bo ciężko mi to idzie,plecy mocno te cwiczenia obciążają.
Powiem wam,że ja dziś zjadlam chyba jakiś nie za bardzo dukanowy serek.Smakował mi zjadłam go i teraz mi niedobrze jest.Nie wiem czy za tłusty czy za duzo go serek naturalny turek(uważajcie na niego ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- jade z ta 6stka w trakcie mnie brzuch boli,a po nei mam zakwasow. ![]()
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zaczełam ćwiczyć 6 dzięki Wam ;p męcząca cholera
![]()
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
O miło,że jest nas coraz wiecej
![]() ![]()
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
dla mnie ta szósteczka też wydawała się byc niemozliwoscia, ale po ćwiczeniach abs stwierdziłam ze moznaby spróbować, no i na razie daję radę..
a ja tez dzis kiepsko się czuje, mdli mnie również... po tym kurczaczku.. chyba był za słony... ![]() potem był jeszcze raz serek wiejski o 17 i od tamtej pory to juz nic, tylko woda. ach, przewijało mi sie to ptasie mleczko, żelki, wafle suche też kusiły, a nawet gdzieś w głowie pachniały pączki..... ale dałam radę. i za chlebkiem jakoś nie teskniłam... jutro zrobię ten dukanowy chleb albo placuszki, bedzie też jajo na twardo. mam zły humor bo wydaje mi sie że jestem w punkcie wyjscia z kg.... ![]() na szczęscie poprawa kondycji juz jest, nawet wygiełam się w mostek, na co juz dawno nie miałam odwagi. a6w robie teraz zamiast brzuszków cindy..... sesja sie zbliza - czasu coraz mniej. Dobranoc ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2011-01-10 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.