TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 11:06   #361
machaj
Raczkowanie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

dziecko mi sie pochorowało;( poszliśmy wczoraj spać o 21... o 22 pierwsza pobudka o 23 kolejna.. tak ryczała że teściowa z góry przyleciała... później już spała lepiej coś się pokręciła przytuliłam ją i spała... ma katar oczywiście w nocy mocniejszy... i nie miała przez nosek oddychać i przez to się budziła... frida nie da sobie odciągnąć i tak chodzi z pełnym nosem... a ja nie wiem co z tym zrobić;/ gorączki nie ma wczoraj miała takie zapalone policzki ale jej przeszło... dziś już nic nie ma.. widocznie za ciepło jej było bo ubrałam jej body z długim rękawem i na to koszulkę z długim... a ona szalała i się zgrzała...

agnieszka- piękny pokoik... te klamerki są świetne!! skąd je masz?? też takie chce ja chciałam z filcu zrobić napis nad łóżeczko Kalinie... ale u nas ten filc strasznie drogi!! czy po prostu ja nie umiem znaleźć... na taką sowę musiałabym mieć 2 arkusze a u nas w pasmanterii 1 kosztuje ok 5 zl... niby mało.. ale na imię małej musiałabym wydać 60zl;/ a i tak kolorów fajnych nie było...

a co do basenu z piłkami to ja też planuję kupić... może powiem żeby ktoś na roczek kupił... tylko ja nie wiem gdzie to postawie... mała swojego pokoju nie ma... a nasz już jest zawalony...
a wózek podoba mi się ten ciemniejszy... i ten co teraz macie z różowym!

pop- mi się oliwka najbardziej podoba na zdj.. nie jej gacie

a filmik.. masakra... ona chyba na depresje poporodową... ja to z moja jak z jajkiem... jak widzę jak teściowa przez próg wózkiem przejeżdża to się gotuje... a to pare cm tylko... a ta baba aż rzuca tym dzieckiem... na końcu jak go wyciąga to widać że płacze...

a co do dzieci i zwierząt w samochodzie i w domu... wy piszecie że w pierwsze klasie same wychodziłyście do szkoły.. ja jak miałam niecałe 9 lat to mnie zostawiali w domu z młodszym bratem który nawet roczku nie miał:P a pampersy jak wtedy były to tylko na wyjścia a po domu w tetrze 'latał'.... i trzeba było przewinąć i zająć się dzieckiem...
a raz jak już na studia papiery składałam.. to nas (tzn mnie brata psa i małego kotka) zostawili w samochodzie i poszli kupić 2 rzeczy do sklepu... było lato samochód granatowy... a dziadek zamknął nam drzwi... co chwile nam się alarm włączał ludzie na nas patrzyli... i wysłałam brata do sklepu po klucze... ale dziadek przycisnął tylko guzik na kluczu i powiedział że już nie będzie się nic włączać... a ja dalej jak kołek w tym samochodzie z psem i kotem i alarmem... ja już śliniłam palec i dawałam kotu bo on z wywalonym jęzorem siedział... jak przyszli (po ponad poł godz) to im zrobiłam scene na parkingu... w samochodzie było na pewno ok 40st... na dworze było ponad 30... babcia jak nas zobaczyła to sie na dziadka wydarła... więc ja też nie jestem za zostawianiem psów kotów i dzieci w samochodzie... szczególnie w ciepłe dni...
nie musze dodawać że później byłam chora bo najpierw się wygrzałam a później włączyli klime w aucie..

maruda się obudziła... dziś też na spacer z nią nie wyjde... psika ciągle i leci jej z tego nosa... echh;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:09   #362
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Aga to wrzucam nasz pokoj... szafka pod tv i lawa beda zmienione ale tezet cos zaraz sie nie moze za to... lawa z szyby i 2 nogi...a pod tv bedzie taka dluga niska z bielonego debu... bo takie mamy parapety i blat na ladzie....

http://img26.imageshack.us/i/dsc5186a.jpg/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:20   #363
agnieszka09
Wtajemniczenie

MLODA na pierwszy rzut oka to brak czegos zywego i kolorowego....pokoj w brazach, bardzo ladny...
ja na poczatku wrzucilabym kwiata.do tego klimatu pasowalby storczyk na okno lub skrzydlokwiat(pozniej Ci pokaze co to za kwiat)...skrzydlokwiat jest super latwy w utrzymaniu i bardzo pieknie bedzie sie komponowal z Twoim pokojem.ma kwiaty biale...ale te kwiaty to bardziej przypominaja liscie z pretem i ten kwiat lubie tez stac przy telewizorze,bo zbiera te fale
reszte dopisze jak wroce bo idziemy na spacerek

zastanow sie nad dywanem....zawsze ozywi pokoj...malutki taki przed naroznik....podobaja mi sie takie z dlugimi fredzlami...jeszcze dluzszymi od tego co ma karinka i tak fajnie lekko blyszczace...wstawie Ci fote jak wroce

MACHAJ klamerki w nexcie kupilamsa jeszcze

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:21   #364
P0P70
Zakorzenienie

Agnieszka - o jakie zdolne dziecko masz
i jaki ładny charakter pisma. Zdjęcie super.

Bardzo dziękuję za komplementy pod adresem zawartości różowych spodni czyli mojej córki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:24   #365
mloda1989
Zakorzenienie

Mielismy wczesniej bluszcze ale my nie zdolni do utrzymania ich i zeschly sie...zostal tylko kaktus na parapecie..... dywan tez kiedys kupilimy ale na drugi dzien zwrocilismy....wybralam sobie ciemny fiolet z fredzlami ale moze za duzy wzielimy i wogoe nie pasowal nam po pokoju;/ chcemy te zaluje na roletki wymienic ale wtedy na bank firany przyjda tylko tez prolem jakie zeby jeszcze bardziej pokoju nie zaciemnic bo okienka malutkie;/
Stary 2011-02-24, 11:38   #366
P0P70
Zakorzenienie

dużo zdrowia dla Tosi i Kaliny.

Stary 2011-02-24, 11:44   #367
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej
Oszałałyście chyba - 6 str

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
kolezanki córa ucieła sobie kawałek paluszka pufą, bo się bawiła w otwieranie i zamykanie, i jak jej to wieko z ciężarem upadło na koniec palca to jej ucieło
Eryk to już miał tyle sytuacji mrożących krew w żyłach, że aż dziw że tylko kilka siwych włosów mam
Dobrze że ja osiwiałam zanim dziecko urodziłam

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
przy dziewczynce podobno mniej się tyje, ale ciężej się znosi. Ja przy pierwszym przytyłam jakoś 23 kg, a przy drugim to juz około 28 też różnie się znosi ciążę zależnie od wieku.

Sprawdziłam to coś z x-landera i właśnie do odstraszania komarów, na baterie słoneczne, cena około 29 zł, więc chyba wypróbuję na majówkę
Koleżanka przy pierwszej ciąży przytyła 25 kg (dziewczynka), drugiej 8 kg (dziewczynka). Obie ciąże zagrożone i leżące.
Ja przytyłam 20 kg i bardzo dobrze było mi w ciąży mimo wieku. Oprócz koszmarnej zgagi nie miałam problemów. Takiej ciąży mogę każdemu życzyć z całego serca.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
nieźle , SZymek mi raz przyszedł z nozem do mnie , od te pory ma kategryczny zakaz dotykania szuflady gdzie sa noże i tego nie robi , 2 latka już mozna tego nauczyć .
Pewnie że można nauczyć. Mały przy niani (czyli mojej mamie) nie robi takich numerów tylko przy rodzicach i dziadkach. Wie kiedy mu ujdzie na sucho

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
laski jakis miesiac temu zrobilismy Karinie pokoik....dzis dokonczylismy,zawiesilism y zaluzje, reszte obrazow...
na ostatnim zdjeciu sa takie filcowe ozdoby.ktore musze sie pochwalic sama zrobilam
Pokoik superaśny i ozdoby też.
My będziemy robić pokoik dopiero za jakiś rok.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U nas rano było -25 :/ masakra jakaś. Ja chcę wiosnę!!!!!!!!!!!!! Zimą nie potrafię funkcjonować jak należy
A u nas mimo mrozu ptaszki ćwierkają . Jak nic idzie wiosna

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Kurcze a moja ani jednej pary butów nie ma jeszczeMa tylko kozaczki z futeka z h&m po to,żeby w nóżki bylo jej ciepło.
W domu śmiga tylko w skarpetach.

Ostatnio była babcia tż i się zapytała dlaczego małej jeszcze kapci normalnych sztywnych nie zakładam to jej powiedziałam,że lepiej,żeby chodziła w skarpetkach to się oburzyła i powiedziała,że kiedyś od początku buty zakładali i jakoś wszyscy mają normalne stopy,a ja wydziwiam bo się naczytam w tym głupim pudle(internecie)

Ja już sama nie wiem jak to jest z tymi butami?zakładać już kapcie małej po domu czy nie?
Zosia śmiga w skarpetach albo w takich skarpeto-paputkach. Mimo że niektórzy chcieliby ją widzieć w bucikach to dopuki nie będzie stablnie chodziła sama bedzie miała tylko namiastkę butów co by nóg nie pobrudzić na dworze.
A babcia Tż powinna pamiętać czasy kiedy dzieci boso biegały

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
my mamy takie na pierwsze spacery
http://www.amazon.de/dp/B002RWL3T6/r...SIN=B002RWL3T6
mamy kilka rodzajów
chciałam jej coś kupić bardziej sztywnego na zmianę jakieś adidaski takie za kostkę ale poczytałam opinie innych mam i dałam sobie spokój jeszcze sie w takich nachodzi a te z linku sa wykonane ze skórki szyte podeszwa skórkowa są jak skarpetki tylko do kostki są całe mięciutkie mam nadzieję że się sprawdzą

tylko co na deszcz ?? jakieś kalosze może znajdę coś w tym samym stylu
Fajne są. Tylko czy ja dobrze cenę widziałam ?

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
powariowały-6 stron mam do czytania
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
jestem wykonczona. mala ciagle ma goraczke. 40st, ktora po lekach opada do 38.8 najnizej co za gowno jakies. poza tym wysypka wokolo lokci i rano 3 rzadkie kupy. pije tylko mleko, nic innego nei chce - dobrze, ze chociaz to. duzo spi. jak mi jej zal
zamowilam na wieczor wizyte domowa. zobaczymy co powie... pewnie, ze trzydniowka i zeby czekac. przynajmniej L4 wystawi...

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

No i zjadło mi część odpowiedzi

Te nasze forumowe dzieci są coraz ładniejsze i MĄDRZEJSZE
Stary 2011-02-24, 11:49   #368
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie znalazłaś ten fotelik?
może nie jest tak ładny jak Agnieszki, ale Elmo mi sie podoba
http://allegro.pl/fotel-sofa-elmo-na...463041864.html

Cytat:
U nas rano było -25 :/ masakra jakaś. Ja chcę wiosnę!!!!!!!!!!!!! Zimą nie potrafię funkcjonować jak należy

Dziewczyny, do jakiego lekarza się udać, żeby ocenił to jak Wercia staje. Bo ona nadal dużo staje na palcach, a myślę, że już powinno być lepiej. Wolę to skonsultować... czy to do ortopedy?? Czy może pójść do neurologa- niech oceni jej rozwój...
Ostatnio zaczęła się czasem puszczać i staje tak przez chwilkę po czym ląduje na pupkę...
Próbowalam jej raz założyć buciki, żeby sprawdzić czy będzie jej się lepiej stawało (tylko na moment) a ona po prostu się wścieka. Od razu je ściąga. źle jej się raczkuje, staje... i momentalnie ściąga...
ja mojej butów nie zakładam, ona w tych skarpetkobutach potrafi podwijać paluszki, więc w butach tez na pewno będzie. Jak zacznie chodzić to będziemy się martwić jak nauczyć ją chodzić w butach

Cytat:
Nie mówilam Wam. Jak byłam w Pleszewie to odwiedziłam kumpelę , ktora ma córkę niecały miesiąc młodszą od Werci. No i już kiedyś jak z nią rozmawialam to mowiła, że mała śmiga w chodziku. I wyobraźcie sobie, że ta mala siedzi tylko jak ją ona posadzi (stabilnie) ale sama nie zmieni pozycji. jak chce do czegoś dojśc to wyciąga lapki i płacze, żeby mama ją zaprowadzila bo nawet nie pełza, o raczkowaniu nie ma mowy. A jak szykowala ja na spacer to mi po prostu szczęka opadła... polożyła ją na skraju łóżka na przewijaku i poszła (jakieś 3 metry od łóżka) się ubierać. Mala się darła. Spytałam tej kumpeli czy nie boi się jej tak zostawiać bo moja by już była na brzuchu i zwiewala i pewnie juz by leżała na podlodze i byłby placz. na co ona, ze ona nie umie się przekrecić
A cały pobyt u niej ona się tak chwalila, że mała tak zasuwa w chodziku (fakt, prowadzona za rączki nieźle szła). Dla mnie to bylo mega dziwne...
masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wstawię parę zdjęć chodzącej Oliwki i jedno z basenu z tatą

Ona uwielbia chodzić i trzymać coś w rękach najlepiej jak jest to coś dużego jak gąsienica.
Pop powiem ci, że Oliwka mi się podoba, ma takie coś w spojrzeniu. Taka zadziorna się wydaje ciekawe po kim

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
zasmiece Wam jeszcze moim zdjciem...ale strasznie mi sie podoba to zdjecie...dzis zrobilam
boskie zdjęcie !! fajowy pomysł

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wczoraj byla u mnie tzta siostra i naklaniala nas na zlobek , jej argumenty sa dla mnie dziwne ale
po 1- je sama ( rok i siedem miesiecy) Oliwka juz tez teraz kanapki wcina sama, no ale....
po 2- nie ucieka od ludzi -oliwka w zyciu jeszcze nie uciekla nie zawstydzila sie i oprucz smiania nic innego nie bylo.
po 3- chowa klocki i inne rzeczy do pudla z zabawkami ( w tym wieku to raczej chyba norma ze dziecko zaczyna rozumiec prawda?)

co mnie odstraszylo na maxa! ja bym chyba babe zglosila.
Opowiadala mi, ze kiedys jak mala tzta mama odbierala ze zlobka to weszla a mala stala na srodku sali ze spuszczonymi rajstopkami i plakala a laska ja zostawila poszla po cos tam wrocila i dopiero poszla po pampersa! no do cholery jasnej! ja bym sie wsciekla jakbym cos takiego zobaczyla, od razu bym jej zagrozila! inne dzieci sie na nia patrzyly a ona z placzem na srodu sali;/
a po ile u nas żłobki? wiesz może jaki kolejki są do przedszkola? kiedy trzeba dziecko zapisać?
ja do żłobka to małej chyba nie puszczę, ale do przedszkola to koniecznie

kurde jak można tak dzieci traktować a w którym żłobku to było, żebym wiedziała na przyszłość.

Amelka taż chora na szczęście tylko kaszelek, nie ma gorączki, ale jak zasypia to tak ją męczy byłyśmy dziś u lekarza, dostałą tantum werde i syropek, po weekendzie na kontrolę
Stary 2011-02-24, 11:51   #369
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Mielismy wczesniej bluszcze ale my nie zdolni do utrzymania ich i zeschly sie...zostal tylko kaktus na parapecie..... dywan tez kiedys kupilimy ale na drugi dzien zwrocilismy....wybralam sobie ciemny fiolet z fredzlami ale moze za duzy wzielimy i wogoe nie pasowal nam po pokoju;/ chcemy te zaluje na roletki wymienic ale wtedy na bank firany przyjda tylko tez prolem jakie zeby jeszcze bardziej pokoju nie zaciemnic bo okienka malutkie;/
wiem,że nie do mnie ale jeśli mogę coś wtrącić to ja bym na 100% dała firanki,okno wiele daje a teraz są takie możliwości,że wcale nie musi zaciemniać a wręcz powiększy i oświetli pokój odpowiednio dobrany kolor i fason.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:58   #370
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mloda jak dla mnie pokoj jest ZA SMUTNY
wszystko w takich samych odcieniach prawie, nie ma w nim zycia, nie lubie kwiatow(bleeeee) ale rowniez bym jakiegos kupila, cos z fioletem oprucz kawalka sciany bo ona chyba fioletowa nie? wzielabym zasloneczki ozdobne z jakims fioletem delikatnym i zwiazala to np jakims zielonym sznurkiem ozdobnym lub zoltym, tylko wtedy znow bym postawila gdzies chociaz jakis wazonik w kolorze tego sznurka nie wiem kurcze cos takiego co na prawde by ozywilo pomieszczenie.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

MINKA w Sieradzu jest tylko jeden żłobek.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

tematem zlobka nie jestem zainteresowana bo absolutnie mam zamiaru tam malej puszczac no chyba ze sie okaze ze jestem w ciazy to bede to rozwazac jakos ale mysle ze mimo to sie nie zdecyduje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:01   #371
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A u nas mimo mrozu ptaszki ćwierkają . Jak nic idzie wiosna
U mnie teżi to piękne słońce

Mloda Aga dobrze napisała.Wszystko się zlewa w jedno.Jakiś kwiat by wam tam fajnie ożywił wnętrze albo może jakiś "żywy"obraz na ściane?

Minka jak ja nie cierpię Elmo i tej całej brygadybardziej niż księżniczek

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 12:03   #372
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka ja nie wiem kiedy u nas sie dzieci zapisuje jesli o to chodzi to ja mam przedszkole teraz pod nosem, a tezeta sasiadka jest tam dyrektorką wiec na pewno jakos nam sie pomoze dostac gdybysmy papiery za pozno zlozyli.
A.Camus
Stary 2011-02-24, 12:03   #373
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
wiem,że nie do mnie ale jeśli mogę coś wtrącić to ja bym na 100% dała firanki,okno wiele daje a teraz są takie możliwości,że wcale nie musi zaciemniać a wręcz powiększy i oświetli pokój odpowiednio dobrany kolor i fason.
Teraz taki wybór firan,że wręcz można dzięki nim rozświetlić i "poszerzyć" pomieszczenie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-24, 12:05   #374
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my mamy teraz oblesne zaslonki i jeszcze gorsze firanki w swoim pokoju! masakra to jest!
jak dostaniemy kase od razu ida na smieci!
A.Camus
Stary 2011-02-24, 12:16   #375
anakazar
Zakorzenienie

Agnieszka ile masz sztuk tych piłek?bo nie wiem co mam kupić:samych kulek nie chcę,bo gdzieś je trzymać muszę
http://allegro.pl/basen-z-daszkiem-p...457449972.html
a znowu czy taki basen się przyda?

Chociaż znowu mam dla Niny to
http://allegro.pl/zestaw-piaskownica...452065270.html i może jednak w tym te kulki będę trzymała i wziąć je same?nie wiem sama...

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
my mamy teraz oblesne zaslonki i jeszcze gorsze firanki w swoim pokoju! masakra to jest!
jak dostaniemy kase od razu ida na smieci!
Pomalutku pokupujesz wszystkoJeszcze masz tą swoją krawcową to może Ci cuda porobić

Stary 2011-02-24, 12:16   #376
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny jak macie jakis pomysl to pisac...!!! no wlasnie on taki smutny jest wczesneij wypoczynek byl jeszcze w kolorze jasnego fioletu ale jak zmienilismy to zostala tylko sciana....

to teraz takie konkretne pytanie... jaki kolor roletek wybrac???
gdzie ja mam tu wazony ustawiac?? bo babel wszystko mi sicaga z szafek.... glosniki sa zbyt chwiejne i ostatnio nawet kule musialam z nich zabrac bo strach ze poleci na babla... moze jakby te kwiatki dokupic to doniczki z szarych na fioletowe wymienic??
Stary 2011-02-24, 12:16   #377
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Minka tez myślę o tym foteliku ale jest taki fajny tygrysek,a Ty masz już go?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:26   #378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda ja tez mam wazon wysoko jak mloda szaleje i lawe odsunieta;/ ale jak idzie spac od razu przestawiamy jak ktos do nas przychodzi tak samo , hmmmm
ja to lubie dorzucic cos jaskrawego u mlodej chcialam fioletowa zaslonke wlasnie z jakims fajnym sznurekiem ale tez jeszcze nie kupilam nic, mnie znow wkurza to ze ten pokoj nasz duzy to w tapecie w paski i kur!!! tak do dupy, my bysmy to zrobili ale z drugiej strony po co komus robic?;/

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

i te babcine meble ;/wrrrrrr
A.Camus
Stary 2011-02-24, 12:29   #379
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak macie jakis pomysl to pisac...!!! no wlasnie on taki smutny jest wczesneij wypoczynek byl jeszcze w kolorze jasnego fioletu ale jak zmienilismy to zostala tylko sciana....

to teraz takie konkretne pytanie... jaki kolor roletek wybrac???
gdzie ja mam tu wazony ustawiac?? bo babel wszystko mi sicaga z szafek.... glosniki sa zbyt chwiejne i ostatnio nawet kule musialam z nich zabrac bo strach ze poleci na babla... moze jakby te kwiatki dokupic to doniczki z szarych na fioletowe wymienic??
Ta ściana gdzie stoi tv to fiolet?
jeśli tak to daj rolety w tym kolorze
Tam w sumie masz tylko parapet,żeby coś postawic czego Dawidek by nie ściągnął...może tam jakiegoś kwiata?albo właśnie dla złamania ewentualnych fioletowych rolet jakiś fajny wazon zielony??żółty też by fajnie wyglądał

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

MlodA i jeszcze możesz na narożnik kupić ze 2 czy 3 poduchy ozdobnew jakims fajnym intensywnym kolorku

Jeszcze widzę,że masz na parapecie ramki białe-można je zamienić na takie co mają żywy kolor i też weselej będzie

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-02-24 o 12:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 12:39   #380
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mloda ja Ci pokażę na co choruję a co by Ci super pasowało http://allegro.pl/planeta-design-hok...464252988.html może służyć nawet jako podnóżek jak się na sofie siedzi ja bym jakimś fajnym parawanem przysłoniła biurko i odgrodziła od sofy ale to może mieć efekt w lekkim zaciemnieniu pokoju.... albo wciąż taki przezroczysty parawan - światło przejdzie a biurko zasłonięte będzie

I tak jak laski piszą - kwiat w żywej doniczce, zasłon bym nie kupowała - dla mnie optycznie zmniejszają pomieszczenie, ale ja to akurat nie lubię bo to wg mnie siedlisko kurzu więc jestem nieobiektywna

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:43   #381
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zaraz wam pokaze fotke duzego pokoju , tylko jest ciemna troche, fotki robione fonem;/
taki pasek tapety kupilam do kuchni bo byla pomalowana na dwa kolory ale pasek nie rowny wiec kupilam taki wzor.

no i zabawa z tatusiem i kiki w szlafroku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1035.jpg (110,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0952.jpg (92,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0934.jpg (104,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0932.jpg (86,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0929.jpg (71,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0928.jpg (67,5 KB, 37 załadowań)
A.Camus
Stary 2011-02-24, 12:45   #382
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie teżi to piękne słońce

Mloda Aga dobrze napisała.Wszystko się zlewa w jedno.Jakiś kwiat by wam tam fajnie ożywił wnętrze albo może jakiś "żywy"obraz na ściane?

Minka jak ja nie cierpię Elmo i tej całej brygadybardziej niż księżniczek
to możesz kupić kubusia, albo jeszcze kilka innych jest, sprawdź na allegro

Cytat:
Minka tez myślę o tym foteliku ale jest taki fajny tygrysek,a Ty masz już go?
jeszcze nie mam, ale myślę, żeby zamówić. Może najpierw skoczymy do yska żeby zobaczyć co tam mają
Stary 2011-02-24, 12:46   #383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gmyrelka fajne cudo ale za te cene bym nie kupila no i kolejny grat do kolekcji.
Mloda a Dawidek ma swoj pokoj czy macie ten jeden? nie pamietam czy pisalas....sorki.
A.Camus
Stary 2011-02-24, 12:49   #384
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ten parawan fajny ale jasny więc nie dla młodej http://allegro.pl/planeta-design-par...436021156.html

Ale moja synowa jest urodziwa Dyziuleckowi pokażę jak wrócę

Oliwka w szlafroku świetna! I cała Daria!!

Zdrówka dla Tosi i Kaliny!!

Mi się specyficzne rzeczy podobają, zdecydowanie bardziej nowoczesne, a nie do każdego domu pasują. Choć pufa do młodej myśle że super o ile trafia w gust właścicieli.

Ja w salonie mam tylko kanapę, brak foteli i puf więc czaje się na te! Tylko muszę najpierw zmienić poszewki na poduszki salonowe bo mam pomarańczowe ja ich nie chce! gdzie ja rozum miałam

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-02-24 o 12:52
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:50   #385
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć lachoonki ja po wczorajszej choince w szkole wróciłam padnięta, wytańczyłam się z dziećmi, moja klasa jako jedyna się cały czas bawiła, bo ze mnie brali przykład i wszyscy razem się bawiliśmy - dzieciaki były zachwycone nauczyciele gorzej bo patrzyli z zawiścią wszystko się fajnie udało orkiestra była świetna, grali fajne kawałki, tak trochę weselne a trochę feel i inne Wróciłam do domu po 20 ej a tu mój tż małego wykąpał, nakarmił, uśpił, zrobił dla nas kolację (schabowego ), wino i świece szoku doznałam pewnie miał nadzieję na więcej a ja tylko po kolacji kąpiel i do wyrka
Moje dziecko dostało pomerdania smaków dzisiaj i wczoraj zjadł mi szpinak z kluskami i serem z gerbera - wcześniej na widok zielonego jedzenia to się krzywił, chyba chwilowo przestanę mu gotować, skoro gardzi
aha i dziś rano - spadł z łóżka no coment

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 13:05   #386
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny wiem,że to już było tu 100 razy, ale dajcie linka do tego domku co aniap dawała, nie mogę tego odnaleźć
Stary 2011-02-24, 13:06   #387
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gmyrelka nie ma sie co lamac za to ile radosci bedziesz miala jak zmiany wprowadzisz
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 13:07   #388
P0P70
Zakorzenienie

Minka proszę bardzo:http://allegro.pl/kiddieland-promocj...461001588.html

I nie 100 ale ze dwa a najwyżej 3 razy dopiero

Stary 2011-02-24, 13:14   #389
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ta ściana gdzie stoi tv to fiolet?
jeśli tak to daj rolety w tym kolorze
Tam w sumie masz tylko parapet,żeby coś postawic czego Dawidek by nie ściągnął...może tam jakiegoś kwiata?albo właśnie dla złamania ewentualnych fioletowych rolet jakiś fajny wazon zielony??żółty też by fajnie wyglądał

MlodA i jeszcze możesz na narożnik kupić ze 2 czy 3 poduchy ozdobnew jakims fajnym intensywnym kolorku

Jeszcze widzę,że masz na parapecie ramki białe-można je zamienić na takie co mają żywy kolor i też weselej będzie

Dotakowe poduchy to nawet dobry pomysl.. tylko rolet nie chccialm w takim kolorze bo ich raczej zmieniac nie bedziemy a dodtaki i sciane mozna zawsze przemalowac...a jak dam w bezu to znowu nudno bedzie;/ grr... ate ramki to ostatecznie maja wisiec na scianie w przedpokoju tylko zdecydowac sie nie moge;/

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
mloda ja Ci pokażę na co choruję a co by Ci super pasowało http://allegro.pl/planeta-design-hok...464252988.html może służyć nawet jako podnóżek jak się na sofie siedzi ja bym jakimś fajnym parawanem przysłoniła biurko i odgrodziła od sofy ale to może mieć efekt w lekkim zaciemnieniu pokoju.... albo wciąż taki przezroczysty parawan - światło przejdzie a biurko zasłonięte będzie

I tak jak laski piszą - kwiat w żywej doniczce, zasłon bym nie kupowała - dla mnie optycznie zmniejszają pomieszczenie, ale ja to akurat nie lubię bo to wg mnie siedlisko kurzu więc jestem nieobiektywna
swietna ta pufa... tylko i nas nie ma miejsca juz na nia;/ bo jak dam lawe kolo naronika to miedzy szafka a lawa jest przejscie na metr.... a co do parawanu to powiem tak... na tej scianie na styk miesci sie sofa, lampa i biurko i to tylko dlatego ze nie ma listwy z jednej strony;/

Cytat:
gmyrelka fajne cudo ale za te cene bym nie kupila no i kolejny grat do kolekcji.
Mloda a Dawidek ma swoj pokoj czy macie ten jeden? nie pamietam czy pisalas....sorki.
co do pokoju dawidka to pozniej ma miec swoj pokoj ... teraz materaz stoi pionowo bo czekam na lozko i poki co spimy na narozniku... ale jeszcze akis rok bedziemy razem z nim miec sypialnie

a tu mieszkanie:
drugi pokoj: http://img511.imageshack.us/i/50310851.jpg/
przedpokoj: http://img199.imageshack.us/i/dsc5192a.jpg/
i tu widac kuchnie: http://img638.imageshack.us/i/dsc5193a.jpg/
Stary 2011-02-24, 13:20   #390
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mloda no narożniki to mamy bardzo podobne tylko mój gladki na siedzeniach, nie ma tego pikowania.
Ja bym na twoim miejscu jednak dodała firanki, wcześniej miałam takie jednej długości od sufitu po podłogę, białe, i super pokój powiększały. Z racji posiadania małego dziecka, zmieniłam na takie firanko-roletki. a na parapet storczyk fioletowy, w zielonej doniczce by u ciebie fajnie wygladał

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości