ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-02, 20:31   #361
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy

generalnie to nie kazdy luzny stolec to biegunka... z reszta, w ulotce jest wspomniana SILNA biegunka, czyli np. 3 godziny non stop...
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 06:02   #362
sieboi19
Przyczajenie

heh, wiec w neidziele mialam te sensacje - co wzielam trzy tabletki, potem bylo juz wszystko ok, a wczoraj kochalam sie bez zabezpieczenia czy mam sie obawiac ciazy? kazda nastepna tabletke biore o 6.45 i nie mam zadnych problemow, to drugie opakowanie, po okresie skonczyly mi sie plamienia, ktore trwaly miesiac, teraz juz nic a nic... moze troche bialego sluzu na czarnych majtkach widac wieczorem, ale ja mialam tak zawsze, nawet przed tabletkami

powinnam sie obawiac?

nie umiem sie przekonac do tych tabletek
sieboi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 10:20   #363
Doris87
Przyczajenie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty?

Cytat:
Napisane przez Puny Pokaż wiadomość
jaga_2001 - Ja również mam zajęcia z wykładowcami Akademii Medycznej i zauwazyłam, ze co lekarz, to inny pogląd. Jedni udowadniają tylko niekorzystny wpływ antykoncepcji hormonalnej na zdrowie kobiety, inni wychwalają jej plusy, a prawda jest taka, że to zależy od punktu widzenia i danego organizu. Na niektóre kobiety pigułki mają zły wpływ, innym dopiero ta forma antykoncepcji pozwala na pełne cieszenie się zyciem intymnym.
A jeśli chodzi o przyzwyczajanie się organizmu do codziennej dawki hormonów w pigułce to pierwszy raz coś takiego słyszę, jestem ciekawa czy to prawda, zapytam o zdanie kilka bardziej kompetentnych osób ode mnie. Bo jeśli to prawda, to...ostrzegę kilka osób
Ja sama brałam pigułki przez 3 lata i jak narazie nie dorobiłam się potomka
Dokładnie co lekarz to inny pogląd...W mojej rodzinie jest wielu lekarzy i nikt aż tak źle nie mówi o tabletkach...Tak samo wielu ludzi mówi o plastrach zakładanych w trakcie klimakterium-podobno są niebezpieczne...Wszystko ma swoje plusy i minusy.Ja nie zamierzam póki co przestawać brać tabletki.Moje znajome nie miały problemu z zajściem w ciąze i to mnie pociesza.Zresztą wszystko może szkodzić.
A wracając do tematu.Praktycznie nie mozliwe jest zajście w ciąże.Istnieje ryzyko w przypadku biegunki,wymiotów itp.zresztą wszystko powinno być pięknie opisane w ulotce hehe.Ja też kiedyś czułam się tak źle.Miałam tysiąc myśli na min ale obawy przeszy gdy dostałam miesiączkę.
Doris87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 14:07   #364
sieboi19
Przyczajenie

moze jeszcze raz i od poczatku...

spróbujcie mnie uspokoić, proszę:

biore diane 35, pierwszy miesiac przebiegl super, w 7 dniowej przerwie kochalam sie z chlopakiem (sroda) ale nie bylo wytrysku ani nic, mialam plamienia caly miesiac i wtedy tez. w czwartek, dzien po, po poludniu dostalam okres. trwal do niedzieli. w niedziele mialam ta akcje z rozwolnieniem, ze wzielam tabletke o 6:45, rozwolnienie o 7.30 i od razu druga tabletka, pozniej jakies 3.5h przerwy, znow rozwolnienie i niestety trzecia tabletka tego dnia. potem nastepne dni w porzadku, pn, wt, sr tabletki normalnie, rowno o 6:45. w srode wieczorem tez sie kochalam z chlopakiem, bez wytrusku

mam sie obawiac ciazy ?

prosze o jak najwiecej opinii zalezy mi
Stary 2008-11-07, 10:06   #365
Rosalyn
Zakorzenienie

Nie, nie masz się obawiać. Ja bym raczej się obawiała o swoje zdrowie, po takim naszprycowaniu się tabletkami, ta 3 tabletka niepotrzebna, bo druga wchłonęła się po 3,5 gdoziny na pewno.
Poza tym, nie niepokoją Cię te plamienia???
Zamiast się stresować, lepiej zadbaj o swoje zdrowie i zmeń tabletki jeżeli po tych masz plamienia cały miesiąc.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 08:57   #366
sieboi19
Przyczajenie

plamienia po pierwszym okresie z odstawienia przeszly jak ręką odjął

teraz tylko na czarnym majtkach wieczorem mam jakies biale zmazy, ale ni jest tego jakos duzo, mam sie tego obawiac? mialam tak od zawsze, nawet jak miewalam miesiaczke raz na pol roku
Stary 2008-11-08, 23:21   #367
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sieboi19 Pokaż wiadomość
plamienia po pierwszym okresie z odstawienia przeszly jak ręką odjął

teraz tylko na czarnym majtkach wieczorem mam jakies biale zmazy, ale ni jest tego jakos duzo, mam sie tego obawiac? mialam tak od zawsze, nawet jak miewalam miesiaczke raz na pol roku
Sama sobie odpowiedziałaś. U kobiet pojawia się wydzielina, ale jeśli jest jej za dużo, ma dziwny zapach, konsystencję, może być to objaw jakiegoś zapalenia czy choroby. Radzę się czegokolwiek dowiedzieć, żyjemy w czasach, w których jesteśmy bombardowani informacjami, a odpowiedzi na większość pytań są dostępne na wyciągnięcie ręki... Nie szkodzi też popytać lekarza. Ja Cię nie zbadam przez kabelek.

Nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego jeżeli ktoś ma jakieś zawirowania z tabletkami, tak jak Ty to opisałaś, to niedługo potem uprawia seks (po takich przygodach, typu ominięcie tabletki, albo wzięcie dwóch naraz, albo w innych sytuacjach odbiegających od normy, 7 dni jest niezabezpieczone, a czasami nawet cały cykl)? No i są jeszcze zabezpieczenia mechaniczne, o czym chyba połowa populacji nie wie albo nie chce używać bo "jest niewygodnie".

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2008-11-08 o 23:24
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 08:31   #368
effcia82
Zakorzenienie

jak długo tabletka przechodzi przez przełyk?

wczoraj jakies 3-5 minut po połknięciu zadrapalo mnie coś w gardle i kaszlnęłam ze 2 razy. nie poczułam żeby coś mi z gardzioła wyleciało ale oczywiście się trochę zeschizowałam
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 19:09   #369
ewelina8989
Raczkowanie

Mam bardzo duzego doła...Biore tabletki antykoncepcyjne Yamin od sierpnia a jutro koncze 4 opakowanie czyli 4 miesiac i zawsze do stosunku dozucaliśmy prezerwatywy albo przerywany az wkoncu sie odważylam i 30pażdziernika pozwoliłam mojemu chłopakowi spuścić sie we mnie.I teraz mam takiego stracha ze szok z tego wszystkiego.Z tych nerwów 3listopada pobiegłam szybko do mojego ginekologa zrobił mi usg dopochwowe i powiedział ze jest wszystko ok i ze moge zaufc tym tabletkom i współżyc do woli ale mi to dalej nie dało duzo otuchy wiec poszłam do niego za tydzien 9listopada i powiedział mi to samo ze jest ok i wogóle zebym sie nie stresowała...ale to tak sie fajnie mówi i teraz 13 zrobiłam sobie test beta HCG z krwi i wszyło 0.100 negatywny tabletki biore regularnie zadnej nie zapomniałam itp czasem ale to zadko sie zdazało ze wziełam pół godzinki wczesniej albo poł godzinki do godziki pożniej,,,Możecie mi doradzić czy on ma racje takie usg by juz wykrylo i tak krew wsumie on jest lekarzem to on wie ale ja dalej mam stresa///czy moge po prostu być w ciążt mam strasznego doła
ewelina8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 20:04   #370
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez ewelina8989 Pokaż wiadomość
Mam bardzo duzego doła...Biore tabletki antykoncepcyjne Yamin od sierpnia a jutro koncze 4 opakowanie czyli 4 miesiac i zawsze do stosunku dozucaliśmy prezerwatywy albo przerywany az wkoncu sie odważylam i 30pażdziernika pozwoliłam mojemu chłopakowi spuścić sie we mnie.I teraz mam takiego stracha ze szok z tego wszystkiego.Z tych nerwów 3listopada pobiegłam szybko do mojego ginekologa zrobił mi usg dopochwowe i powiedział ze jest wszystko ok i ze moge zaufc tym tabletkom i współżyc do woli ale mi to dalej nie dało duzo otuchy wiec poszłam do niego za tydzien 9listopada i powiedział mi to samo ze jest ok i wogóle zebym sie nie stresowała...ale to tak sie fajnie mówi i teraz 13 zrobiłam sobie test beta HCG z krwi i wszyło 0.100 negatywny tabletki biore regularnie zadnej nie zapomniałam itp czasem ale to zadko sie zdazało ze wziełam pół godzinki wczesniej albo poł godzinki do godziki pożniej,,,Możecie mi doradzić czy on ma racje takie usg by juz wykrylo i tak krew wsumie on jest lekarzem to on wie ale ja dalej mam stresa///czy moge po prostu być w ciążt mam strasznego doła
dziewczyno...
NIE JESTEŚ W CIĄŻY!!!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 21:05   #371
Jeanne90
Zakorzenienie

Ewelino, skoro Twoja obawa przed ciążą jest tak ogromna mimo naprawdę wiarygodnego zabezpieczenia to zastanów się, czy w ogóle jesteś gotowa na seks.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 21:07   #372
ewelina8989
Raczkowanie

Marwarii

a skad ta pewność bo ja jako takiej nie mam
Stary 2008-11-14, 21:08   #373
ewelina8989
Raczkowanie

Jeanne90
Sama sie nad tym zastanawiam bo przez rok cały czas prezerwatywy i sie tak nie bałam a teraz biore tabsy i sie boje
Stary 2008-11-14, 21:09   #374
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Ewelino, skoro Twoja obawa przed ciążą jest tak ogromna mimo naprawdę wiarygodnego zabezpieczenia to zastanów się, czy w ogóle jesteś gotowa na seks.
popieram

Cytat:
Marwarii

a skad ta pewność bo ja jako takiej nie mam
skoro bierzesz tabsy, test wyszedl negatywny, lekarz mowi ze nie jestes w ciazy to czego wiecej chciec?

ja bym Ci radziła się wstrzymać z seksem, bo to nie ma sensu...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-14, 21:15   #375
ewelina8989
Raczkowanie

Marwari

Ale własnie obawiam sie tego czy te USG wykryje tak wczesniej ciaże po 5 i po 12 dniach a ten test to wiem ze jest wiarygodniejszy od moczu okres mam dostac 20 jutro koncze 4 opakowanie karze sie....Nie chodzi o to ze nie jestem gotowa na sex tylko po prostu jak kazda kobieta chyba pierw chce wyjsc za mąż a potem dzieci po to poszłam po te tabsy...
Stary 2008-11-14, 21:20   #376
Jeanne90
Zakorzenienie

Ewelino, ale jeśli nie potrafisz się wyluzować i zaufać antykoncepcji (tabletki są bezpieczniejsze niż prezerwatywy), to nie widzę sensu w uprawianiu seksu, skoro kosztuje Cię to tyle nerwów. Poczytaj o antykoncepcji hormonalnej, dowiesz się, jak ona działa i czy faktycznie powinnaś się obawiać.
Stary 2008-11-14, 21:22   #377
ewelina8989
Raczkowanie

wiem ze nie powinnam sie obawiac nawet lekarz mi to powiedział teraz z tego stresu moze mi sie okres spóżnić i wogóle chyba jednak wezme wasza rade chyba nie dorosłam do sexu
Stary 2008-11-14, 21:27   #378
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze nie powinnam sie obawiac nawet lekarz mi to powiedział teraz z tego stresu moze mi sie okres spóżnić i wogóle chyba jednak wezme wasza rade chyba nie dorosłam do sexu
Powiedziałaś, że chciałabyś poczekać do ślubu z dzieckiem, więc może poczekaj do ślubu też z seksem, wtedy nie będziesz tak panicznie bać się ciąży
Stary 2008-11-14, 21:29   #379
ewelina8989
Raczkowanie

chyba tak zrobie bo stresa mam nie samowitego mam tylko nadzieje ze dostane okres bo juz mam tego dosc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-14, 21:31   #380
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak zrobie bo stresa mam nie samowitego mam tylko nadzieje ze dostane okres bo juz mam tego dosc
Dostaniesz tego okresu, zobaczysz
Stary 2008-11-14, 21:51   #381
Naamah6
Zadomowienie

GG do Naamah6

Niech Cię może pocieszy moja historia - tabletki biorę od 5 lat. Na początku również sie strasznie stresowałam - brałam je w okreslonych godzinach itp.

Treaz potrafię wziąć tabletkę z 5 godzinnym opóznieniem. Nie jestem abstynentką jeśli o seks chodzi. No i nie mam dzieci.

Jeśli lekarz i test Cię nie przekonują, to chyba nie mamy żadnych sensownych argumentów.
Naamah6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 12:40   #382
ewelina8989
Raczkowanie

Tak ale własnie zastanawia mnie po ilu dniach takie usg dopochwowe wykrywa ciąze bo wiem ze beta HCG z krwi to jest na 1000%%%% pewne..Zrozumcie mnie to mój pierwszy raz dlatego poszłam po tabletki bo nie chce miec jeszcze dzieci tylko nacieszyc sie troszke sobą,
Stary 2008-11-15, 12:42   #383
ewelina8989
Raczkowanie

Musze cierpliwie czekac skoro lekarz tak mówił to chyba on sie zna mam taka nadzieje bo chyba bym go zabiła....A mam pytanie czy moze mi sie spóżnic okres ze stresu awet przy braniu tabletek bo cos czuje ze pewnie mi sie spużni bo ja strasznie to przezywam
Stary 2008-11-15, 13:44   #384
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Marwari

Ale własnie obawiam sie tego czy te USG wykryje tak wczesniej ciaże po 5 i po 12 dniach a ten test to wiem ze jest wiarygodniejszy od moczu okres mam dostac 20 jutro koncze 4 opakowanie karze sie....Nie chodzi o to ze nie jestem gotowa na sex tylko po prostu jak kazda kobieta chyba pierw chce wyjsc za mąż a potem dzieci po to poszłam po te tabsy...

w ciazy nei ejstes jesli bralas tabletki zgodnie z insturkcja. ale probuje cie zrozumiec zpobaczysz ze bedzie wszystko ok a ty nabierzesz pewnosci do tabletek

przez stres okres moze sie opoznic

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-15, 14:24   #385
ewelina8989
Raczkowanie

Tak zawsze biore o tej samej godzinie nigdy o zanej nie zapomniałam co do takich spraw to ja jestem zawsze zdyscyplinowana lekarz mi sam mówił ze to tylko nasza wina jak zapomnimy tabletki albo jak mamy biegunke czy wymiotujemy.Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok okres moze mi sie spóżnić bo ja strasznie to przezywam ale mam nadzieje ze w tej 7 dniowej przerwie która jutro zaczynam ze ten okres dostane...
Stary 2008-11-15, 20:08   #386
kamila2006
Zakorzenienie

spokojnie nie stresuj sie pamietaj ze tabletki sa od tego wlasnie zeby nie tzreba bylo dodatkowego zabezpieczenia

Motywacja 100%

Stary 2008-11-16, 07:57   #387
ewelina8989
Raczkowanie

no tak łatwo powiedziec nie stresuj sie jak sie nie da czeba cierpliwie czekac i tyle ale skoro ginekolog powiedział dwa razy ze nie to chyba nie co nie?????on jest lekarzem nie od wczoraj tylko od bardzo dawna
Stary 2008-11-16, 10:00   #388
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
no tak łatwo powiedziec nie stresuj sie jak sie nie da czeba cierpliwie czekac i tyle ale skoro ginekolog powiedział dwa razy ze nie to chyba nie co nie?????on jest lekarzem nie od wczoraj tylko od bardzo dawna
ile razy mamy Ci napisac ze nie jestes w ciazy zebys uwierzyla?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-16, 10:27   #389
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
ja nei rozumiem logiki twojej paniki.
skoro bralas tabletki regularnie to skad ta panika i stres? bo partner skonczyl w tobie? no a do jasnej ciasnej gdzie mial? bo to sa tabletki wez wyluzuj dziewczyno

Motywacja 100%

Stary 2008-11-16, 11:30   #390
ewelina8989
Raczkowanie

zawsze brałam regularnie no od tego jest moja panika bo to ten pierwszy raz był ja wiem ze od tego są tabletki dlatego po nie poszłam,,,nie badzcie złe na mnie po prostu troszke mam stresa....A mozecie mi powiedziec takie usg dopochwowe jaka ciaze wykryje po ilu i tak samo ten test z krwi...Moja mam tez bierze tabletki tylko ze ma tarczyce i lekarka jej dała zarówno jak i na tarczyce i na antykoncepcje wszystko w jednej tabletce i mówi tak ze ona sie nie boi a ona ma na to i na to a ja mam tylko antykoncepcyjne i sie boje,,,jakos przezyje skoro sa te tabletki to pewnie musza działać...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości