![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co zamiast kawy 3w1 i cappucino?
No niestety te 3w1 to jest straszny syf, jeżeli nie możesz pić bez cukru to spróbuj stopniowo zmniejszać ilość cukru jaki dodajesz, zamień cukier biały na brązowy albo na stewię (jest bardzo słodka, praktycznie nie ma kcal, mnie niestety smak przeszkadza). Popróbuj różnych rozpuszczalnych kaw, może takie aromatyzowane? Ja generalnie piję czarną kawę, bez cukru od jakiegoś czasu (dieta itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
![]()
Wieczorami czesto łapią mnie chwile slabosci i zastanawiam sie czy bedzie to mialo negatywny wplyw na moja diete redukcyjna (uwzgledniajac ze caly dzien trzymam sie diety) skoro okolo godziny 20 czasem zjem poł swiezego ananasa ? wiem ze ma 50 kcal w 100 g i ma duzo dobrych wiadomosci ale z drugiej strony nie powinnismy jesc owocow na wieczor
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
.
|
Dot.: Ananas na wieczor
normalnie wróżę +10kg w miesiąc z tego powodu.
![]() |
#365 |
Przyczajenie
|
Pół ananasa czasem raczej diety nie popsuje
![]() ![]()
![]() |
#366 |
Konto usunięte
|
Myślę, że to była wypowiedź sarkastyczno-ironiczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
Trochę sarkazmu, garść ironii i pół ananasa mieszamy, aż do uzyskania odpowiedniego efektu
![]() ![]()
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
lepiej jak sięgniesz po owoc i zaśniesz bez problemu niż jak nie zjesz nic a w nocy się obudzisz i zapchasz się byle czym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
ja mysle ze ananas na wieczor jest ok zawsze to owoc niz cos ciezkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
Ananas pokroić w ćwiartki, wyciąć rdzeń, owoc oczyścić. Papryczki chili przepołowić, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Wycisnąć sok z jednej limonki, drugą pokroić w plasterki. Kolendrę rozgnieść, połączyć z chili, miętą, olejem sezamowym, miodem i sokiem z limonki, wymieszać. Kawałki ananasa i plasterki limonki nadziać na zwilżone drewniane szpilki, skropić marynatą, odstawić na 30 minut. Ułożyć na grillu, oprószyć przyprawą grill pikantny. Piec po 2 minuty z każdej strony – pyszna kolacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem nie zaszkodzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys pojechałam po bandzie, tak mnie ciągneło do ananasa ze wrypałam całego świeżego. Poza tym żę uwielbiam ten smak, to potem tak mnie buzia piekła ze wypiłam chyba ze dwa litry mleka. Takze od teraz dwa platerki max co jakis czas.
![]() |
#373 |
Przyczajenie
|
Dieta lodowa
Ostatnio głośno zrobiło się na temat szybkiego chudnięcia dzięki zjadaniu lodów. Nie bardzo chciało mi się w to wierzyć i postanowiłam poszukać na ten temat jakichś mądrych i logicznych informacji. Udało mi się znaleźć rzetelne informacje, niestety nie można tego powiedzieć na temat informacji przekazywanych w jednej z ogólnopolskiej telewizji.... Okazuje się również, że coraz więcej osób ma problem z używaniem kalkulatora.... i nie dotyczy to tylko polityków. http://www.madrezywienie.pl/zawrzaly-lody/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dieta lodowa
Chętnie bym sobie zjadł loda, ale lodowa dieta to jakieś głupoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
jak zobaczyłam tę wypowiedź dietetyczki (!!) na temat lodów w tv, to zrobiłam wielkie oczy.
Cieszę się, że nie mam w domu telewizora, bo bzdura na bzdurze .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
pierwszy raz słyszę o takiej diecie ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Artykuł nie jest zbyt rzetelny (choć jest w nim racja), a mianowicie tłuszcze trans nie są nasycone, gdyż są pochodzenia roślinnego, a nie zwierzęcego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Odchudzające właściwości ananasa
Co myślicie o ananasie. Podobno jest bardzo dobrym owocem do wspomagania odchudzania. Osobiście uwielbiam ananasy i gdyby tak rzeczywiście było to będę jadła je zdecydowanie częściej. Poniżej link do artykułu: Na odchudzanie ananas![]()
Zapraszam serdecznie na mojego bloga http://antyportal.org/author/karolciak86/ A w nim artykuły o zdrowym odżywianiu, dietach etc. m.in. o: Glukomannan , Zielony Jęczmień, Jagody Acai, Dieta 1200 kalorii i wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odchudzające właściwości ananasa
A dlaczego miałby mieć właściwości odchudzające? Do takiego zawiera i w jakiej dawce? Są jakieś badania dowodzące, że tak działa, czy to tylko obiegowa opinia w Internecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Jest tam napisane, że zawiera szereg enzymów i kwasów owocowych, które przyspieszają spalanie tłuszczu wśród których jest regulująca przemianę materii bromelina.
Bardzo ciekawy artykuł. Serdecznie wszystkim polecam. http://antyportal.org/na-odchudzanie-ananas/
Zapraszam serdecznie na mojego bloga http://antyportal.org/author/karolciak86/ A w nim artykuły o zdrowym odżywianiu, dietach etc. m.in. o: Glukomannan , Zielony Jęczmień, Jagody Acai, Dieta 1200 kalorii i wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
Tak i oprócz tego ma jeszcze cukry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Wkleiła bym dłuższy fragment, ale nie wiem czemu kopiuje mi się tylko napis, że bardzo fajny artykuł i adres strony, tak jak w poprzednim wątku :/ Tak czy tak zgooglowałam tę bromelinę i jest jeszcze więcej wpisów na tamat jej właściwości, znalazłam np. takie coś:
Ananas jest powszechnie polecany jako owoc nietuczący dla osób dbających o sylwetkę oraz zdrowy wygląd. I to nie tylko z powodu swojej niskiej kaloryczności. Otóż cała tajemnica odchudzających właściwości ananasa tkwi w jego składzie. Ananas oprócz witamin, kwasów, waniliny zawiera spore ilości błonnika oraz bromeliny. I właśnie ten ostatni składnik o bardzo niecodziennej nazwie ułatwia trawienie białek, skrobi oraz tłuszczy. Co najważniejsze enzym bromeliny w idealny dla kondycji naszego żołądka rozkłada wszelkie białka. Dzięki temu wzbogacenie menu w ananas pomoże w dłuższej perspektywie przyspieszyć procesy trawienia, a tym samym przemianę materii. Błonnik W ananasie odnajdziemy także bardzo pożądany dla pięknej sylwetki błonnik. Błonnik wspomoże działanie bromeliny, działając podobnie jak ona. Przede wszystkim reguluje on prace przewodu pokarmowego. Poza tym to właśnie dzięki zawartemu w ananasie błonnikowi często po zjedzeniu owocu z hawajskich wysp szybko odczuwasz sytość w żołądku. Błonnik skutecznie pęcznieje w żołądku dzięki cudownym składnikom pektyny oraz celulozy. Dodatkowo jak żadna inna substancja pozwoli obniżyć stężenie glukozy we krwi. Woda W zaleceniach wszelkich diet oraz porad dietetyków jedną z głównych pozycji zajmuje woda. Kiedy się odchudzamy powinniśmy wypijać duże ilości płynów. Świetnym źródłem płynów są owoce, a zwłaszcza ananas zawierający sporą ilość wody, która pomoże usunąć toksyny z organizmu. Na dodatek woda w skuteczny sposób pozwala "oszukać" żołądek, powodując spadek łaknienia. Kawałek ananasa zjedzony na przykład przed kolacją sprawi, że zjesz mniej niż zazwyczaj.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Przyczajenie
|
Co post to inna teoria
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
To jak jest w końcu z tym ananasem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Ananasa świeżego w rozsądnych ilościach można jeść tak jak wszystkie inne owoce. Na pewno nie tego z puszki bo te pływają w syropach cukrowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
martiwera
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Z tego co się orientuje kukurydza z puszki ma sporo cukru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.