Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-26, 09:04   #361
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Mój komputer kupił mi dziś Sesę, bez mojej zgody. A to dziad jeden.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Od jutra w Superpharm pojedyncze waxy z beauty formulas za 5,99.
Pamietam, ze kiedys Scarabeo czekala na nie
ależ do tego trzeba karty LifeStyle, a ja ni mam!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:07   #362
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
kascysko ale to smarujesz tym przed myciem na kilka godzin?
Dokładnie Taki zamiennik olejowania
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś jest w stanie mi wyjaśnić dlaczego oleje nakładane na moje włosy na noc powodują puszenie włosów i siano jak po nadmiarze protein?
To ma jakiś związek z porowatością?
Podejrzewam, że to przeblask wysokiej porowatości - oleje zaaplikowane na dłużej podnoszą Ci łuski i stąd miotła.
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Mój też tak robi

Na moim blogu mam roczne podsumowanie zmian włosowych, jak ktoś chce pooglądać - nie będę drugi raz spamić tu zdjęciami
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:08   #363
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Pędzicie na tym wątku

Wczoraj mylam włosy odżywka i mogę Wan polecić joanne naturię (u mnie zielona), najfajniejsza odżywka jaką miałam do mycia włosy puszyste (ale nie napuszone), czystę, pachna naturią, sa miękkie i wygladają lepiej niż po wszelkich innych szamponach czy odżywkach użyłam nawet dość nie wiele, tyle, że nałozyłam na cały skalp, zastanawiałam sie czy taka dość lejąca się lekka odzywka sprawdzi się...i efekt super
Mogę polecic wypróbowac, jest tania i sprawdza sie bardzo dobrze
mówisz o odżywce bez spłukiwania?

na noc miałam na głowie olej orzechowy na rozwodnionego glutka lnianego, rano umyłam włosy wymieszanym babydreamem i pottersem, całkiem fajny efekt po takim myciu

Kascysko, czy pamiętasz jak jedna z dziewczyn pisała, że PH jej babydreama jest w porządku? sprawdzałaś może PH innych butelek ? Albo czy wiesz, czy ktoś jeszcze inny to sprawdzał? niestety nie mam papierków, żeby sprawdzić swój.
I jeszcze apropo olejowania kremami - ponoć Apis żurawiony do twarzy jest świetny na końcówki, wklejam skład:
aqua, grape seed oil, sunflower oil, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, glycerin, carbomer, cranberry extract, aloe extract, cetearyl alcohol & ceteareth 20, collagen, elastin, zinc oxide, titanium dioxide, triethanoloamine, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid, tocopherol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, benzyl alcohol, parfum, annatto
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:10   #364
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

ależ do tego trzeba karty LifeStyle, a ja ni mam!

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:13   #365
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mówisz o odżywce bez spłukiwania?

na noc miałam na głowie olej orzechowy na rozwodnionego glutka lnianego, rano umyłam włosy wymieszanym babydreamem i pottersem, całkiem fajny efekt po takim myciu

Kascysko, czy pamiętasz jak jedna z dziewczyn pisała, że PH jej babydreama jest w porządku? sprawdzałaś może PH innych butelek ? Albo czy wiesz, czy ktoś jeszcze inny to sprawdzał? niestety nie mam papierków, żeby sprawdzić swój.
I jeszcze apropo olejowania kremami - ponoć Apis żurawiony do twarzy jest świetny na końcówki, wklejam skład:
aqua, grape seed oil, sunflower oil, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, glycerin, carbomer, cranberry extract, aloe extract, cetearyl alcohol & ceteareth 20, collagen, elastin, zinc oxide, titanium dioxide, triethanoloamine, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid, tocopherol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, benzyl alcohol, parfum, annatto
Pisałam już, że sprawdzałam, i moje stare (sprzed jakiś 3 miechów) mają pH do nosa (3 sztuki)
Kolejnego teraz nie kupię, bo po blogerskim spotkaniu nie mam gdzie trzymać kosmetyków

A kremik ładny, i na końce, i do kremowania
Stary 2012-07-26, 09:18   #366
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pisałam już, że sprawdzałam, i moje stare (sprzed jakiś 3 miechów) mają pH do nosa (3 sztuki)
Kolejnego teraz nie kupię, bo po blogerskim spotkaniu nie mam gdzie trzymać kosmetyków

A kremik ładny, i na końce, i do kremowania
wiem, że sprawdzałaś swoje 3 butelki, tylko chciałam się dowiedzieć czy to była kwestia jakiejś zepsutej partii i po prostu tak źle trafiłaś, czy wszystkie babydreamy są do d... pytałam, czy sprawdzałaś jakieś inne.
w takim razie pozostaje mi zakupić papierki i przeprowadzić śledztwo w domu mam dwie butelki kupowane w dużym odstępie czasu, jak będą miały dobre ph to dam znać
Stary 2012-07-26, 09:22   #367
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że sprawdzałaś swoje 3 butelki, tylko chciałam się dowiedzieć czy to była kwestia jakiejś zepsutej partii i po prostu tak źle trafiłaś, czy wszystkie babydreamy są do d... pytałam, czy sprawdzałaś jakieś inne.
w takim razie pozostaje mi zakupić papierki i przeprowadzić śledztwo w domu mam dwie butelki kupowane w dużym odstępie czasu, jak będą miały dobre ph to dam znać
Niestety - moje są z różnych partii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 09:31   #368
visionAM
Zakorzenienie

Kascysko,jak już tu jesteś to mam pytanie
Jak do tej pory używałam oliwę z oliwek, Sesę, olej winogronowy, olej arganowy i każdy z nich powoduje u mnie puszenie, gdy trzymam na włosach całą noc. To ma związek z porowatością tak? Co robię źle?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 09:38   #369
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Jak do tej pory używałam oliwę z oliwek, Sesę, olej winogronowy, olej arganowy i każdy z nich powoduje u mnie puszenie, gdy trzymam na włosach całą noc. To ma związek z porowatością tak? Co robię źle?
mogę się wtrącić? jakie są efekty, jak nakładasz olej tylko na kilka godzin, albo mieszasz go z maskami ?
Stary 2012-07-26, 09:50   #370
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
mogę się wtrącić? jakie są efekty, jak nakładasz olej tylko na kilka godzin, albo mieszasz go z maskami ?
Lepsze niż wtedy, gdy trzymam na całą noc

Sesa - mniejsze wypadanie włosów, duży połysk i miękkość
Oliwa z oliwek - włosy baaardzo miękkie, puszyste ale nie sianowate, także bardzo błyszczące
Olej arganowy - super wygładzenie, końcówki wyglądające o wiele zdrowiej.
Olej winogronowy - nie widziałam efektu

Mam ochotę wypróbować inne oleje, ale już sama nie wiem, czytam wszelkie informacje i nie do końca to ogarniam, nie wiem co teraz kupić Może zły kosmetyk nakładam po zmyciu oleju - czyli złą maskę czy odżywkę

Mieszać z maskami nie próbowałam, muszę i to zrobić, bo brzmi ciekawie.
Stary 2012-07-26, 10:00   #371
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsze niż wtedy, gdy trzymam na całą noc

Sesa - mniejsze wypadanie włosów, duży połysk i miękkość
Oliwa z oliwek - włosy baaardzo miękkie, puszyste ale nie sianowate, także bardzo błyszczące
Olej arganowy - super wygładzenie, końcówki wyglądające o wiele zdrowiej.
Olej winogronowy - nie widziałam efektu

Mam ochotę wypróbować inne oleje, ale już sama nie wiem, czytam wszelkie informacje i nie do końca to ogarniam, nie wiem co teraz kupić Może zły kosmetyk nakładam po zmyciu oleju - czyli złą maskę czy odżywkę

Mieszać z maskami nie próbowałam, muszę i to zrobić, bo brzmi ciekawie.
spróbuj na noc nakładać olej na mgiełkę nawilżającą, prostą odżywkę np. potters, albo nawet na glutka lnianego. u mnie są trochę lepsze efekty niż po samym oleju na całą noc. a moje włosy też lepiej znoszą krótkie olejowanie, ale ja po prostu nie mam innej możliwości nakładania oleju niż na noc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 10:00   #372
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedziałam Ci już, ale powtórzę

Prawdopodobnie masz włosy wysokoporowate i "rozruszane" łuski (prostujesz co jakiś czas, jak pamiętam) - przy długim trzymaniu oleju jego cząsteczki łatwo podważają "dachóweczki" łusek i stąd sianko.

Odpuść sobie całonocne olejowanie, dopóki nie uda się łusek uspokoić (czytaj - domknąć). Chociaż przy wysokoporach z prostownicą chyba się nie da.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-07-26 o 10:01
Stary 2012-07-26, 10:11   #373
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedziałam Ci już, ale powtórzę

Prawdopodobnie masz włosy wysokoporowate i "rozruszane" łuski (prostujesz co jakiś czas, jak pamiętam) - przy długim trzymaniu oleju jego cząsteczki łatwo podważają "dachóweczki" łusek i stąd sianko.

Odpuść sobie całonocne olejowanie, dopóki nie uda się łusek uspokoić (czytaj - domknąć). Chociaż przy wysokoporach z prostownicą chyba się nie da.
Aaa przepraszam, nie zauważyłam tamtej odpowiedzi

Nie pamiętam kiedy ostatnio prostowałam całe włosy... grzywkę prostuję zawsze, ale na długości w sumie od dłuższego czasu nie mam potrzeby. Poza tym moje włosy raczej na pewno nie mają wysokiej porowatości, bo wszelkie czynniki wskazują raczej na niską albo ewentualnie normalną
Stary 2012-07-26, 10:27   #374
kuleczkka
Rozeznanie

Dziewczyny, mam prośbę o poradę:
Zastanawiam się czy by nie wrócić do mojego naturalnego koloru (póki siwych nie ma )

Mam włosy hennowane od stycznia, a wcześniej 1/2 roku eksperymentowałam z różnymi farbami.

Nie chcę ścinać na krótko, a zapuszczam ale mam jeszcze ok.8cm do ścięcia i tak myślę, że jak nie teraz to im dłuższe tym będzie trudniej.

1) czy to dobry pomysł
2) jak to zrobić najmniej boleśnie - wiem że henny nie da się zdekoloryzować, ale może ktoś mi powie czy dałoby się zafarbować na coś zbliżonego do mojego (wątpię, ale może)

Ciemniejsze obecnie

Ps. Jak się daje link do jednego posta?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (34,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4641.jpg (136,3 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez kuleczkka
Czas edycji: 2012-07-26 o 10:33
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 10:31   #375
visionAM
Zakorzenienie

Tak sobie teraz przeglądam blog Kascysko i włączyłam też Widźmi Kociołek, bo pamiętam, że tam było o porowatości i w sumie - może po ostatnim farbowaniu (koniec czerwca) coś mi się z włosami poprzestawiało?
W sumie farba ta sama co zawsze... ale właśnie jakoś wtedy zaczęły mi z dnia na dzień bardziej wypadać, najlepiej czuły się po intensywnych maskach nawilżających, końcówki potraktowane mleczkiem L'Oreala też wyglądały o niebo lepiej niż przy prostszych składowo zabezpieczaczach...

Czytam to: http://kascysko.blogspot.com/2012/05...tych-w_15.html
i moje obserwacje na moich włosach:
- proteiny w postaci hydrolizowanej keratyny i hydrolizowanego jedwabiu z Mazideł używałam ponad pół roku po każdym myciem z odżywkę d/s i krzywdy mi nie zrobiły. Proteiny mleczne we wszystkich maskach typu Latte, powodują u mnie puch stulecia, gdy trzymam je dłużej niż 10 minut
- odżwyek b/s nie używam - obciążają

Poza tym zgadza mi się wszystko z tego posta:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...rowatosci.html
tylko próby z kokosem nie robiłam, ale niedługo mam dostać próbkę tego oleju od koleżanki więc się przekonam co i jak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 10:39   #376
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa przepraszam, nie zauważyłam tamtej odpowiedzi

Nie pamiętam kiedy ostatnio prostowałam całe włosy... grzywkę prostuję zawsze, ale na długości w sumie od dłuższego czasu nie mam potrzeby. Poza tym moje włosy raczej na pewno nie mają wysokiej porowatości, bo wszelkie czynniki wskazują raczej na niską albo ewentualnie normalną
Cytat:
Tak sobie teraz przeglądam blog Kascysko i włączyłam też Widźmi Kociołek, bo pamiętam, że tam było o porowatości i w sumie - może po ostatnim farbowaniu (koniec czerwca) coś mi się z włosami poprzestawiało?
W sumie farba ta sama co zawsze... ale właśnie jakoś wtedy zaczęły mi z dnia na dzień bardziej wypadać, najlepiej czuły się po intensywnych maskach nawilżających, końcówki potraktowane mleczkiem L'Oreala też wyglądały o niebo lepiej niż przy prostszych składowo zabezpieczaczach...

Czytam to: http://kascysko.blogspot.com/2012/05...tych-w_15.html
i moje obserwacje na moich włosach:
- proteiny w postaci hydrolizowanej keratyny i hydrolizowanego jedwabiu z Mazideł używałam ponad pół roku po każdym myciem z odżywkę d/s i krzywdy mi nie zrobiły. Proteiny mleczne we wszystkich maskach typu Latte, powodują u mnie puch stulecia, gdy trzymam je dłużej niż 10 minut
- odżwyek b/s nie używam - obciążają

Poza tym zgadza mi się wszystko z tego posta:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...rowatosci.html
tylko próby z kokosem nie robiłam, ale niedługo mam dostać próbkę tego oleju od koleżanki więc się przekonam co i jak
No właśnie - farbujesz. Kochana, mimo, że robisz to tą samą farbą ciągle to włosy naprawdę mogą się " poprzestawiać" przy którymś.

Szczerze? Podchodzę do tych kryteriów wysokiej i niskiej porowatości tak trochę humorystycznie.
Bo jeśli z włosów siana zrobić się nie da i prawie wszystko im pasuje to na pewno są niskoporowate.
A jeśli się to udaje dość często - średnio lub wysokoporowate.

Reszta kryteriów dla mnie jest taka... lotna A Ty z całą pewnością masz rozruszane łuski, skoro Ci się sianują. Domykasz łuski raz za czasu kwaśną płukanką?
Stary 2012-07-26, 10:45   #377
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Reszta kryteriów dla mnie jest taka... lotna A Ty z całą pewnością masz rozruszane łuski, skoro Ci się sianują. Domykasz łuski raz za czasu kwaśną płukanką?
Nie robię w ogóle żadnych płukanek :/
Ale to ze względu na to, że mieszkam w akademiku i nie bardzo mam możliwość takiego kombinowania. Od połowy sierpnia będę mogła, bo się stąd wyprowadzam... masz gdzieś na blogu przepisy na takie płukanki?
Stary 2012-07-26, 10:51   #378
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Szczerze? Podchodzę do tych kryteriów wysokiej i niskiej porowatości tak trochę humorystycznie.
Bo jeśli z włosów siana zrobić się nie da i prawie wszystko im pasuje to na pewno są niskoporowate.
A jeśli się to udaje dość często - średnio lub wysokoporowate.
to by się u mnie zgadzało. nigdy nie miałam siana, puchu itp. może nie wszystko im pasuje, tzn nie wszystko robi wielkie "wow" po wysuszeniu, ale ciężko zrobić im krzywdę. nigdy ich nie przeproteinowałam ani przenawilżyłam. jedynym problemem jest obciążenie (może właśnie przenawilżenie?), ale wystarczy umyć mocniejszym szamponem. są cienkie i proste, ale z kolei szybko schną.
może są niskoporowate? czyżbym w końcu odkryła ich tajemnicę?
Stary 2012-07-26, 10:54   #379
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
to by się u mnie zgadzało. nigdy nie miałam siana, puchu itp. może nie wszystko im pasuje, tzn nie wszystko robi wielkie "wow" po wysuszeniu, ale ciężko zrobić im krzywdę. nigdy ich nie przeproteinowałam ani przenawilżyłam. jedynym problemem jest obciążenie (może właśnie przenawilżenie?), ale wystarczy umyć mocniejszym szamponem. są cienkie i proste, ale z kolei szybko schną.
moje identycznie
a i łatwo je zmoczyć hmmmm - ja nigdy chyba tego nie odkryję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-26, 10:59   #380
visionAM
Zakorzenienie

Tak sobie myślę, że takie osoby jak Kascysko powinny pracować w jakiś profesjonalnych salonach fryzjerskich albo prowadzić szkolenia dla fryzjerek
Stary 2012-07-26, 11:03   #381
danana
Zadomowienie

hej wam ja juz nie mam siły do swoich włosów,sa falowane niby nie zniszczone,nie mam jakiegos siana ale powinny byc ładniejsze
nie susze,nie prostuje,nie lokuje,nawet nie nakrecam na wałki nie uzywam lakieru,czesto nosze zwiazane,delikatnie rozczesuje i w ogóle,uzywam szamponu fitomed,odzywki garnier aik,fructis nutri cos tam,maska Joanna jajeczna albo ziaja,wszystko pod czepkiem no serum z biovaxa,teraz czarny gliss kur zeby czyms silikonowym ochronic te włosy
mam kolezanke uzywa tylko szamponu elseve,odzywki czasem a maska raz na ruski rok,szarpie je niemiłosiernie po myciu grzebieniem,suszy prawie za kazdym razem,lokówki używa i ma piekne proste brazowe lśniące i miekkie wlosy prawie w ogóle o nie nie dbajac ehh
aha i powiedzcie mi ten gliss kur nie zrobi krzywdy wlosom?oprocz tego ze mate silikony?czytałam ze czesc z was uzywa

Edytowane przez danana
Czas edycji: 2012-07-26 o 11:04
danana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:24   #382
tosiajola
Rozeznanie

Cytat:
spróbuj na noc nakładać olej na mgiełkę nawilżającą, prostą odżywkę np. potters, albo nawet na glutka lnianego. u mnie są trochę lepsze efekty niż po samym oleju na całą noc. a moje włosy też lepiej znoszą krótkie olejowanie, ale ja po prostu nie mam innej możliwości nakładania oleju niż na noc.
chyba tak sama spróbuję, bo nieraz tez mam sianko po olejach. Ja z tego co pamiętam gdzieś od 14 roku zycia miałam siano na głowie. Nie prostowałam, ani nie suszyłam włosów, nie farbowałam- a jedna wielka makabra. Teraz są już w miarę w porządku, ale i tak mają ogromną tendecję do puszenia się, nie potrafię ich okiełznać. Mam nadzieję, że po jakimś czasie zauważę efekty olejowania.
A no i moje wlosy są bardzo cienkie, co jeszcze bardziej mnie wkurza - jednym słowem koszmar.

Hermann Hesse

tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:26   #383
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robię w ogóle żadnych płukanek :/
Ale to ze względu na to, że mieszkam w akademiku i nie bardzo mam możliwość takiego kombinowania. Od połowy sierpnia będę mogła, bo się stąd wyprowadzam... masz gdzieś na blogu przepisy na takie płukanki?
Litr wody i łyżkę octu jabłkowego ogarniesz nawet w akademiku

Cytat:
Obciążasz, bo niskopory łatwo obkleić(też tak mam). Jesteś niskoporowata.
Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
moje identycznie
a i łatwo je zmoczyć hmmmm - ja nigdy chyba tego nie odkryję
DZIEWCZYNY! Nie ma włosów, które miałyby wszystkie cechy odpowiednie dla danej porowatości!
Zawsze są to miksy wysokiej i niskiej. Pytanie, co przeważa, i czy podstawy są zachowane - tak jak oporność włosów niskoporowatych na puszenie na przykład.
Cytat:
Tak sobie myślę, że takie osoby jak Kascysko powinny pracować w jakiś profesjonalnych salonach fryzjerskich albo prowadzić szkolenia dla fryzjerek
Tja, i krew by mnie zalewała notorycznie, jak jakaś pańcia by wystąpiła: "a ja używam Kerastase, i klientki są zadowolone, a pani to się ch**a zna"
Stary 2012-07-26, 11:26   #384
tosiajola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danana Pokaż wiadomość
hej wam ja juz nie mam siły do swoich włosów,sa falowane niby nie zniszczone,nie mam jakiegos siana ale powinny byc ładniejsze
nie susze,nie prostuje,nie lokuje,nawet nie nakrecam na wałki nie uzywam lakieru,czesto nosze zwiazane,delikatnie rozczesuje i w ogóle,uzywam szamponu fitomed,odzywki garnier aik,fructis nutri cos tam,maska Joanna jajeczna albo ziaja,wszystko pod czepkiem no serum z biovaxa,teraz czarny gliss kur zeby czyms silikonowym ochronic te włosy
mam kolezanke uzywa tylko szamponu elseve,odzywki czasem a maska raz na ruski rok,szarpie je niemiłosiernie po myciu grzebieniem,suszy prawie za kazdym razem,lokówki używa i ma piekne proste brazowe lśniące i miekkie wlosy prawie w ogóle o nie nie dbajac ehh
aha i powiedzcie mi ten gliss kur nie zrobi krzywdy wlosom?oprocz tego ze mate silikony?czytałam ze czesc z was uzywa
to jest właśnie najgorsze...mam masę koleżanek, które nic nie robią z włosami, a i tak mają extra. Ja im NIGDY żadnej krzywdy nie wyrządzałam, a wyglądały jakbym ich męczyła farbą albo prostowała, nawet nieraz fryzjerki mi się pytały, czy prostuję, bo miałam straszne siano. Leo why?

Hermann Hesse

Edytowane przez tosiajola
Czas edycji: 2012-07-26 o 11:27
tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:27   #385
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tosiajola Pokaż wiadomość
chyba tak sama spróbuję, bo nieraz tez mam sianko po olejach. Ja z tego co pamiętam gdzieś od 14 roku zycia miałam siano na głowie. Nie prostowałam, ani nie suszyłam włosów, nie farbowałam- a jedna wielka makabra. Teraz są już w miarę w porządku, ale i tak mają ogromną tendecję do puszenia się, nie potrafię ich okiełznać. Mam nadzieję, że po jakimś czasie zauważę efekty olejowania.
A no i moje wlosy są bardzo cienkie, co jeszcze bardziej mnie wkurza - jednym słowem koszmar.
często dziewczyny z tendencją do puszenia piszą, że właśnie dodanie do oleju trochę odżywki zabezpiecza przed siankiem także spróbuj i napisz jak poszło
Stary 2012-07-26, 11:28   #386
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam prośbę o poradę:
Zastanawiam się czy by nie wrócić do mojego naturalnego koloru (póki siwych nie ma )

Mam włosy hennowane od stycznia, a wcześniej 1/2 roku eksperymentowałam z różnymi farbami.

Nie chcę ścinać na krótko, a zapuszczam ale mam jeszcze ok.8cm do ścięcia i tak myślę, że jak nie teraz to im dłuższe tym będzie trudniej.

1) czy to dobry pomysł
2) jak to zrobić najmniej boleśnie - wiem że henny nie da się zdekoloryzować, ale może ktoś mi powie czy dałoby się zafarbować na coś zbliżonego do mojego (wątpię, ale może)

Ciemniejsze obecnie

Ps. Jak się daje link do jednego posta?
Bardziej mi się podoba wersja po koloryzacji wydaje mi się, że Twoje włosy w dziennym świetle mają mysi kolor (lampa wiadomo wydobywa blask itd.). Ja bym nie wracała do naturalsów
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-26, 11:32   #387
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

kocham Cię
Stary 2012-07-26, 11:33   #388
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Litr wody i łyżkę octu jabłkowego ogarniesz nawet w akademiku

DZIEWCZYNY! Nie ma włosów, które miałyby wszystkie cechy odpowiednie dla danej porowatości!
Zawsze są to miksy wysokiej i niskiej. Pytanie, co przeważa, i czy podstawy są zachowane - tak jak oporność włosów niskoporowatych na puszenie na przykład.

Tja, i krew by mnie zalewała notorycznie, jak jakaś pańcia by wystąpiła: "a ja używam Kerastase, i klientki są zadowolone, a pani to się ch**a zna"
No dobra, nie chce mi się po prostu i dlatego nie robię płukanek

Co do pogrubionego to w zasadzie masz rację
W ogóle koło mnie jest Jean Louis David i pracuje tam od niedawna nowa fryzjerka, która ma tak obrzydliwie paskudne włosy, że normalnie jakbym miała do nich iść i ją zobaczyła to bym się odwróciła na pięcie i nie wróciła do tego salonu. Wg mnie to niedopuszczalne żeby fryzjerka miała zniszczone włosy
Stary 2012-07-26, 11:36   #389
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle koło mnie jest Jean Louis David i pracuje tam od niedawna nowa fryzjerka, która ma tak obrzydliwie paskudne włosy, że normalnie jakbym miała do nich iść i ją zobaczyła to bym się odwróciła na pięcie i nie wróciła do tego salonu. Wg mnie to niedopuszczalne żeby fryzjerka miała zniszczone włosy
jeszcze nigdy nie widziałam fryzjerki, która miałaby takie piękne włosy jak dziewczyny z wątku "pochwalmy się.." zawsze jakieś nastroszone białe irokezy, albo maksymalnie wycieniowanie piórka w kolorach tęczy. no ale co ma wspólnego cięcie włosów z pielęgnacją w zasadzie, nie wymagajmy za dużo.
Stary 2012-07-26, 11:54   #390
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Bardziej mi się podoba wersja po koloryzacji wydaje mi się, że Twoje włosy w dziennym świetle mają mysi kolor (lampa wiadomo wydobywa blask itd.). Ja bym nie wracała do naturalsów
dzięki za opinie - nawet sprawdziłam czy to zdjęcie było z lampą - no i rzeczywiście lampa

są właśnie takie mysie - zdjęcie nieostre ale bez lampy i słońca (pochmurny dzień)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5228.jpg (100,7 KB, 23 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości