|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
hej
jakie macie sprawdzone sposoby na wielkie wyjścia typu wesele? jakies odzywki z silikonami lub cos do stylizacji fajnego zeby dlugo sie trzymały?
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() No z tym skrętem od góry to bym polemizowała, ale ![]() Nie ma czego zazdrościć ![]() Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam jak to możliwe, bo wydawało mi się, że ja mam bardzo wysoką porowatość, a tymczasem wcale nie były tak spuszone jak nieraz Pamiętam, że pierwsze użycia oleju kokosowego kończyły się miotłą. Czy to możliwe, że w tak krótkim czasie porowatość zmalała? A może nigdy nie była tak wysoka, tylko włosy wcześniej były mocniej zaniedbane i stylizacja utykała?![]() A tak co do kupowania kosmetyków Na szczęście w chwili obecnej już jest lepiej, staram się zużywać wszystko, co mam (więc właściwie robię sobie projekt denko), choć i tak planuję kupić teraz maskę biovax do ciemnych włosów - miałam taką małą saszetkę i fajnie wtedy włosy wyglądały (ofkors nie mam pojęcia, czy to kwestia tej maski czy może żelu isany czy w ogóle pogody, no ale chętnie to przetestuję). A pamiętam, że na samym początku tak się zachłysnęłam tymi wszystkimi kosmetykami, że codziennie musiałam wejść do jakiegoś sklepu i kupić chociaż jedną rzecz
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
mam dzis doła chyba włosowego.
szopa bez składu i ładu, kolor trza wrzucić bo odrost (a dopiero przestała swędzieć) i jakoś tak. obciełabym na krotko (a fotki w codzienniku)
|
#365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam ogółem jakieś 40 bo do ciała pod prysznic itp mam w sumie tylko kilka sprawdzonych i ulubionych kosmetykow które dość szybko zużywam wiec o te się nie martwię najwięcej mam tych włosowych właśnie ![]() Cytat:
Ja używam to co zwykle, bo jak chce coś więcej, jakieś odżywki z silikonami albo inne bajery, to włosy wtedy wyglądają tragicznie. Złośliwość rzeczy martwych, chcesz aby wyglądały ładnie starasz się a one odwdzięczają się przyklapem, puchem albo marnym skrętem. Ja się przed wielkim wyjściem nie wysilam, poprostu myję włosy jak zwykle ewentualnie wcześniej olejując, na koniec nakładam odżywkę żel albo piankę i jedynie żeby utrzymały się np przez całą noc spryskuje trochę lakierem i jest ok
|
||
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
No cóż. Każdy produkt inaczej działa na różne rodzaje włosów. Nie posiadasz może jakiejś odżywki, maski, która po prostu "dobrze robi" Twoim włosom? Ja ostatnio nie zrobiłam niczego nowego na wesele... Zwykła, służąca mi odżywka, potem żel Isana i popryskanie gotowych loczków dużą ilością lakieru dla utrwalenia fryzury. Spięłam je ogółem spinkami i ozdobną różyczką. I tyle. Było dobrze.
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Garnier awokado i masło karite chyba ze mną na wieki zostanie. I olej migdałowy. Połączenie dają przegenialne, włosy mam mięciutkie, nieobciążone, skręt jak nigdy. Oczywiście nadal wygląda jak piorun w szczypiorek, na łbie jeden bajzel, ale dziś kręci mi się nawet tył. Fotki w codzienniku.
|
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co, raz do roku można zaszaleć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po długiej przerwie! Przychodzę tym razem z pytanie o cięcie włosów kręconych. (Na wątku o cięciu znalazłam same biadolenie na temat niekompetentnych fryzjerów, nic poza tym).
Sprawa wygląda tak: mam dobrą fryzjerkę, która mi krzywdy jeszcze nie zrobiła, zawsze wszystko wygląda ok, ale! Włosy wydają mi się ... niedostopniowane jakby. Postanowiłam znaleźć fryzjera idealnego - mam ze 40 telefonów i zamierzam dzwonić najpierw z pytaniem, czy potrafią ciąż loki i jak często to robią. Koleżanka z technikum fryzjerskiego podsunęła mi też metodę cięcia, o ile się nie mylę zwą to "cięciem prostopadłym" i polega ona na tym, że włosy tnie się nad głową, a nie przy ramionach, ciągnie się je ku górze pasmami zagarniętymi pionowo a nie poziomo i wtedy ucina zwyczajnie równolegle do podłogi. Załączam rysunek poglądowy :P Słyszała któraś z was o tym? Albo może jest obcinana w ten sposób? Pytam, bo w sprawie loków ufam tylko włosomaniaczkom z wizażu A moja owca ma się ostatnio świetnie - kolor ładnie zszedł po farbowaniu do ciepłego brązu (farbowałam o 23.30 jednocześnie pilnując, czy dzieci na obozie śpią górskie powietrze najwidoczniej im służyło, bo są miękkie i kochane jak nigdy! Dorzucam zdjęcie - trochę lokowane towarzystwo mi tutaj klapnęło, ale to nic
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-08-29 o 17:50 |
|
|
|
#371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"niedostopniowane" - co to znaczy dla ciebie? Że nie są wystarczająco pocieniowane? Osobiście próbowałabym sama nieco podocinać, a gdy to zawiedzie, udać się dopiero do fryzjera
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o, czyli jedna moja znajoma sobie nie zmyśliła niczego niedostopniowane - chodzi mi o to, że górna warstwa jest krótka, potem kolejna już sięga ramion jakby. Jakaś taka dziwna wyrwa mi postała
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może wrzucisz zdjęcie tyłu włosów? Bo na tym nie widzę problemu
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiększyłam i już widzę![]() Ja jutro idę fryza se przed weselem trzasnąć (wesele daleko i wczesnym rankiem w sobotę wyjeżdżamy, więc śpię jutro na stojąco co by misterna fryzura była wyjściowa i przetrwała noc) - mam nadzieję, że nie skończy się na tym, że wrócę do domu, umyje włosy i ułożę po swojemu
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2013-08-29 o 18:16 |
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na własny też
Cytat:
![]() Użyłam dziś dopiero drugi raz biovaxa proteinowego z keratyną i jedwabiem, to chyba będzie miłość - fajny skręt i są gładkie jak jedwab, jejku Zdjęcia w codzeinniku
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tyle, że on jeszcze wycina jak by w środku odpowiednie pasemka między tymi złapanymi aby lepiej się układały i te krótsze trzymały te cięższe, dłuższe
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zrobiłam pierwsze podejście z żelem do włosów, ale nie wiem w sumie co z nim robić. Nałożyłam, ale jakoś za bardzo mi skrętu nie trzyma.... No nic, na razie włosy schną, chyba rano będę je odgniatać, żeby pozbyć się sztywności, oby nie wyszła mi z tego szopa nie do opanowania, rozczesania, czy w ogóle czegokolwiek...
|
#378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 3 szampony, 2 odżywki d/s, 2 odżywki b/s, jedną wcierkę, jedną maskę drożdżową i kilka biovaxów w saszetkach czyli nie jest źle, zwłaszcza że moje włosy nie lubią jak kilka dni pod rząd stosuję te same kosmetyki, więc używam wszystkie odżywki zamiennie Cytat:
a co do stopniowania, moja fryzjerka robi (lub robiła, nie wiem bo nie stopniowałam już kilka lat ) dokładnie tak samo
|
|
|
#379 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Czytałaś posty Eloe? KLIK Dziewczyny, możecie pochwalić się swoimi kosmetykami w odpowiednim wątku Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-08-29 o 23:06 |
|
|
|
|
#380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na zdjęciu jest mój ogólny włosowo-powakacyjny stan ![]() Tak czytam i czytam i widzę, że chyba tylko w moim mieście mam jakiś niedokształconych fryzjerów :S ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-08-29 o 23:55 |
||
|
|
|
#381 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Zawsze proszę fryzjera właśnie o cięcie warstwowe, ewentualnie sama je robiłam.
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię eksperymentować z tą moją miotłą, coraz bardziej mi się podoba. |
|
|
|
|
#383 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam brodę mojego tż (me troszkę krótszą zazwyczaj), a tak mnie denerwuje jak ludzie się czepiają, że zarośniety![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale zazroszczę takich loków Cytat:
|
|||||
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wpadam pochwalić się (pożalić) - dziś miałam tylko zrobić fryzurkę na wesele ale mnie naszło (jak to babę) i jeszcze jakiś kolorek będzie i cięcie
trzymajcie kciuki
|
|
#385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawa jestem, jaka będzie drama, że na własny slub przyjdzie brodaty ![]() Cytat:
![]() PannaLokowana czeeeeść, pomiziaj owcę od nas i jak zdecydujesz się ciąć, to poka efekty ![]() a ja się waham... ścinać po ślubie jeszcze z 5cm (tak do ramion by było), czy nie ścinać... laski, co robić? :< |
||
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrób tak, żebyś była zadowolona
|
|
|
#387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo z jednej strony nieźle się czuję w krótszych włosach, ale z drugiej kiedyś bym chciała jeszcze zapuścić takie do łopatek chociaż, i nie wiem, co najpierw
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba zetnę, bo chcę po prostu nadać też inny kształt fryzurze , w którym będę mogła właśnie zapuścić Fryzura którą teraz mam za bardzo mi się nie podoba...
|
|
|
|
|
#390 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale cóż, najwyżej później trochę powyrównuję i wsio, w sumie to tylko włosy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

jakie macie sprawdzone sposoby na wielkie wyjścia typu wesele? jakies odzywki z silikonami lub cos do stylizacji fajnego zeby dlugo sie trzymały?

Pamiętam, że pierwsze użycia oleju kokosowego kończyły się miotłą. Czy to możliwe, że w tak krótkim czasie porowatość zmalała? A może nigdy nie była tak wysoka, tylko włosy wcześniej były mocniej zaniedbane i stylizacja utykała?

A może wrzucisz zdjęcie tyłu włosów? Bo na tym nie widzę problemu 

zresztą, sam przestawił sie na mycie BD i jest bardzo zadowolony
ja uwielbiam brodę mojego tż (me troszkę krótszą zazwyczaj), a tak mnie denerwuje jak ludzie się czepiają, że zarośniety