|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
No więc od początku., mam już troje "dużych" dzieci Paulina 15, Natalia 11 i Adaś 8 lat. W sierpniu tego roku niestety poroniłam, więc licząc to jest moja piąta ciąża. Mam wielką nadzieję, że ten sierpień 2014 będzie dla mnie szczęśliwy.
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- A i oczywiście ciąża jak najbardziej planowana. Aczkolwiek po wczorajszej wizycie mam nakaz tylko leżeć, co już nie było planowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie nowe Sierpniówki
![]() Ja dziś odebrałam wczorajszy wyniki Beta HCG iii 29.11 -> 165 10.12 -> 12 150 Chyba dobrze rośnie ![]() 25zł Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2013-12-11 o 17:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj jak trzeba leżeć to trzeba ![]()
![]() |
#364 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ołjeee śledzie....TEŻ CHCĘ ale w śmietanie!
![]() |
#365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadłam dziś łącznie całe opakowanie koreczków i aż mnie nosi co tu by jeszcze. często tak mam ![]() ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2013-12-11 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
he he - ja wczoraj padłam przed 22- normalnie oczy mi sie same zamykały wiec sie położyłam. Rano się budze, szturcham męża, mówie mu wstawaj bo do pracy idziemy, on patrzy na zegar i mówi ze jest 3.30 i lepiej by było żebym jeszcze troche pospała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro mój kochany tatuś (męża nie ma....pojechał na 3 tyg delegację) będzie wydelegowany po KORECZKI W OLEJU I ŚLEDZIE W ŚMIETANIE ! Ogórka zielonego i chipsy ![]() Ja wg kalkulatorów jestem w 6t 4d. mam nadzieję, że moje Bety będą ok......czekam na tą jedna jeszcze i wiesz strasznie sie stresuję. Bo jeżeli chodzi o krwiaka to stosuję sie do zaleceń gina cały czas leżę i się oszczędzam.........ale nie da się też nie przejmować. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
hahahaha no wyspana już byłaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już widzę minę mojego męża jak bym go tak obudziła.... ![]()
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi kochane czy przed wizyta u gina musze robić tą bete HCG czy isc od tak bez niczego????
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dbaj o siebie, trzymam mocno kciuki. Daj znać jak będziesz mieć wyniki. Ja dziś stwierdziłam, że od dziś będę zawsze mieć w lodówce śledzie. W śmietanie też, a co tam! A chipsy bardzo mi szkodzą na cerę. Słodycze zresztą też. Staram się zdrowo odżywiać, ale teraz mam jeszcze gorszą ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Ja bym zrobiła. Ale chyba to nie jest niezbędne.
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Byłam dziś u gina i ciekawie nie jest... Dostałam Duphaston na podtrzymanie, przez to plamienie sobotnie. Do tego mam absolutny zakaz dźwigania, nawet Krzysia po schodach nie powinnam, czyli nici ze spacerów... Przez to plamienie i przez dwukrotne już cięcie macicy. Mam też Krzysia odstawić od piersi... ![]() W przyszłym tyg. idę na usg. Wtedy się okaże, czy wszystko jest ok, na razie mógł tylko ocenić, że "ciąża jest".
#371 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
hej kobietki!
Od 2 dni nie mamy w ciagu dnia drzemek, w związku z tym nie mam czasu nic pisać ani nawet podczytywać. Napiszę tylko, ze dziś byłam u lekarza, pobrał mi krew, mocz i wyznaczył datę porodu na 1.08 oczywiście wg OM, dlatego proszę o zmianę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | ||
Wtajemniczenie
|
Rzekłabym - leciuchna przesada...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak tak piszecie o jedzeniu, to mnie bardziej mdli ![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-12-11 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#374 | ||
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() byłam wczoraj u gina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zalecen to narazie tylko kwas foliowy ![]() ![]() ![]() mega sie ciesze ![]() ![]() ide Was nadrobic a potem do pracy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
ja to sie w ogole zastanawiam jak to jest z tym alkoholem, wiecie.. nie zebym jakies straszne parcie miala na picie w ciazy
![]() ciekawe jak to jest tak naprawde... wczoraj gadalam z kolega, ktory jest lekarzem i stwierdzil, ze w polsce tak o tym trabia bo u nas sie duzo wodki pije ![]() ![]() ![]() ale potwierdzil tez, ze zanim wyksztalci sie lozysko alkohol nie szkodzi - mniej szkodzi - takze dziewczyny ktore w pierwszych tygodniach ciazy nie wiedzialy ze sa zafasolkowane i pily nie maja sie co martwic. chociaz to. zaraz poszukam kiedy wyksztalca sie lozysko... |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#377 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak a propos powiedzeń lekarzy to mój wujek internista jak byl u Nas parę dni temu i powiedziałam mu, że jestem w ciąży to powiedział CYTUJE " No cóż, zdarza się najlepszym..." i dodał po chwili "tylko najlepszym" ![]() Cytat:
Haha ale mnie rozbawiłaś asix86. "Ja dziś stwierdziłam, że od dziś będę zawsze mieć w lodówce śledzie. W śmietanie też, a co tam!" ![]() Mówiłam o tych śledziach wczoraj i faktycznie Tato przywiózł mi w śmietanie i oleju ... na śniadanie zabrałam się za śledzia w śmietanie otworzyłam ochoczo wyciągam na talerzyk .... kosztuję......i aż mnie wycofało....zapach smak NORMALNIE MYŚLAŁAM, ŻE SPADNĘ Z KRZESŁA...Tata patrzy się na mnie jak na UFO i mówi "przecież chciałaś takie w śmietanie? czy się pomyliłem?" łooooo matko jedyna! Nie dałam rady. Wypiłam herbatkę i na tym skończyło sie moje dzisiejsze ŚLEDZIOWE ŚNIADANIE! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Te kg, które nam przybędą będą najbardziej chcianymi kg ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
Moje starsze pociechy nic jeszcze nie wiedzą, chcemy im powiedzieć dopiero w święta. To jeszcze tak wczesna ciąża, my mamy problem z ogarnięciem tego, że do sierpnia trzeba czekać a co dopiero dzieciaki. Dla nich czas to pojęcie względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do podejścia pl lekarzy - bardzo możliwe, że chodzi też o nasze narodowe ochlejstwo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do alko - no właśnie, zgadzam się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopada mnie ciążowe zmęczenie, jeszcze nie ma 15 a mi się taaaak chce spać, ale córka już miała drzemkę ![]()
![]() |
#381 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie ![]()
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
Co tu robić? Ułożyłam już menu na całe święta, napisałam kartki świąteczne, spałam w dzień chyba ze 4 godziny i co dalej... Leżenie doprowadza do szału a to dopiero trzeci dzień. Jak myślicie długo tak trzeba, jestem bardzo aktywną osobą i nie jestem pewna czy mi się uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Jutro umówiłam się na betę z rana, a w poniedziałek wieczorem gin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim. Ja w pracy więc wreszcie mogę na spokojnie. Wszystko przeczytałam, pozdrawiam wszystkie "nowe" mamy
![]() ![]() Ja dziś byłam na pierwszym USG i zobaczyłam piękny pęcherzyk z zarodkiem 6tyg6d z bijacym serduchem,a obok....drugi piękny pęcherzyk..itd ![]() A tym co mają dylematy piwne polecam spróbować piwo Bavaria. Jest 0,0% a smakuje naprawdę przyzwoicie. Ja z tych co akurat na piwo mają w ciąży zachcianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Ile się czeka na wyniki z bety?
Ja w środę mam kolejną wizytę, więc bety nie robię, mam nadzieję że tym razem będzie więcej widać i wszystko będzie w porządku ![]() Ojej ja też bym nie chciała leżeć ale jak trzeba ![]() ![]() My za to mamy nie współżyć do następnej wizyty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]()
Aniołek [2013] ![]() 28.02.2010 RAZEM ![]() Edytowane przez Lindsay_ Czas edycji: 2013-12-12 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2013-12-12 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem zmęczona pracą, nie mogę się doczekać świat i leniuchowania w domu. Jeszcze przyszły tydzień a potem z górki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
|
Czeeesc. Byłam dziś u gina i widać piękny pęcherzyk ;d Narazie mam tylko kwas brac
![]() Dołączam się do wiekszosci z Was odnośnie zmęczenia. Zasypiam już koło 21 ale za to wstaje o siódmej rano, co jak na mnie jest zjawiskiem niebywałym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.