Mamusie sierpień 2014 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 16:29   #361
ewcol3
Przyczajenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

No więc od początku., mam już troje "dużych" dzieci Paulina 15, Natalia 11 i Adaś 8 lat. W sierpniu tego roku niestety poroniłam, więc licząc to jest moja piąta ciąża. Mam wielką nadzieję, że ten sierpień 2014 będzie dla mnie szczęśliwy.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

A i oczywiście ciąża jak najbardziej planowana. Aczkolwiek po wczorajszej wizycie mam nakaz tylko leżeć, co już nie było planowane więc leżymy
ewcol3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:01   #362
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie nowe Sierpniówki

Ja dziś odebrałam wczorajszy wyniki Beta HCG iii
29.11 -> 165
10.12 -> 12 150
Chyba dobrze rośnie

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
To super że krwiaka nie ma
A ile płaciłaś za badanie bety?
25zł

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
hej hej...

Odebrałam wyniki Bety notabene DARMOWEJ (gin wypisał skierowanie)

Przedział dla :
6 tc wg lab. 158-31795
7 tc wg laboratorium wynosi 3697-163563

mój wynik z Piątku to 4267, 00

czekam teraz na wyniki z poniedziałku i odpalam miotłę i fruuu do gina.

Cały dzień marzy mi się kanapka z zielonym ogórkiem i szynką wiejską ... a
Trzymam kciuki Ja właśnie śledzie w oleju zjadłam z takim smakiem, że szok

Cytat:
Napisane przez ewcol3 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie sierpniowe mamusie i z dumą do was dołączam . Mój termin to prawdopodobnie 10 sierpnia więc zaczynamy wielkie odliczanie
Ja też tak sama wstępnie wyliczyłam wg kalkulatorów

Cytat:
No więc od początku., mam już troje "dużych" dzieci Paulina 15, Natalia 11 i Adaś 8 lat. W sierpniu tego roku niestety poroniłam, więc licząc to jest moja piąta ciąża. Mam wielką nadzieję, że ten sierpień 2014 będzie dla mnie szczęśliwy.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

A i oczywiście ciąża jak najbardziej planowana. Aczkolwiek po wczorajszej wizycie mam nakaz tylko leżeć, co już nie było planowane więc leżymy
Gratuluję takiej fajnej rodzinki, musisz mieć wesoło w domu . Trzymam kciuki .

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2013-12-11 o 17:09
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:04   #363
Lindsay_
Raczkowanie

Cytat:

Faktycnie duże dzieciaczki Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
Oj jak trzeba leżeć to trzeba

Lindsay_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 20:19   #364
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:

Noo gratulację zapewne będzie szczęśliwy i dla Ciebie i dla każdej z Nas

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Ja dziś odebrałam wczorajszy wyniki Beta HCG iii
29.11 -> 165
10.12 -> 12 150
Chyba dobrze rośnie

Trzymam kciuki Ja właśnie śledzie w oleju zjadłam z takim smakiem, że szok
który to tydzień u Ciebie?

ołjeee śledzie....TEŻ CHCĘ ale w śmietanie!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 20:36   #365
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
który to tydzień u Ciebie?

ołjeee śledzie....TEŻ CHCĘ ale w śmietanie!
5t5d (a mam na wyniku zaznaczone, że to wg "normy" 6-7 tydz)

zjadłam dziś łącznie całe opakowanie koreczków i aż mnie nosi co tu by jeszcze. często tak mam , ale dziwne, że nie wylądowałam z czymś słodkim

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2013-12-11 o 20:42
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 20:46   #366
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
a ja wieczorem padam juz okolo 21.30 - 22 (zwykle chodzilam spac okolo polnocy), maz sie smieje bo nawet jak w tv jest fajny film to nie daje rady go obejrzec, wczoraj usnelam na kanapie na siedzaco, nigdy mi sie to nie zdarzalo. za to juz o 5.30 sie budze a zwykle rano mi bylo ciezko wstawac... jakis taki inny rytm!
ja tez jeszcze nie wierze, to prawda, ze jakies to takie metafizyczne..

he he - ja wczoraj padłam przed 22- normalnie oczy mi sie same zamykały wiec sie położyłam. Rano się budze, szturcham męża, mówie mu wstawaj bo do pracy idziemy, on patrzy na zegar i mówi ze jest 3.30 i lepiej by było żebym jeszcze troche pospała a ja już miałam oczy przetarte, byłam poprzeciągana na wszystkie strony i gotowa do wstania... na szczęście zasnęliśmy jeszcze...
Stary 2013-12-11, 20:51   #367
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
5t5d

zjadłam dziś łącznie całe opakowanie koreczków i aż mnie nosi co tu by jeszcze. często tak mam , ale dziwne, że nie wylądowałam z czymś słodkim
My w domu jedyne co mamy słodkiego to cukier w cukierniczce i to nie dlatego aby nie kusiło tylko zwyczajnie nie jadamy słodyczy. My lubimy "na ostro" ...ostre sosy przyprawy.....chipsy oooo tak !

Jutro mój kochany tatuś (męża nie ma....pojechał na 3 tyg delegację) będzie wydelegowany po KORECZKI W OLEJU I ŚLEDZIE W ŚMIETANIE ! Ogórka zielonego i chipsy

Ja wg kalkulatorów jestem w 6t 4d. mam nadzieję, że moje Bety będą ok......czekam na tą jedna jeszcze i wiesz strasznie sie stresuję. Bo jeżeli chodzi o krwiaka to stosuję sie do zaleceń gina cały czas leżę i się oszczędzam.........ale nie da się też nie przejmować.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
he he - ja wczoraj padłam przed 22- normalnie oczy mi sie same zamykały wiec sie położyłam. Rano się budze, szturcham męża, mówie mu wstawaj bo do pracy idziemy, on patrzy na zegar i mówi ze jest 3.30 i lepiej by było żebym jeszcze troche pospała a ja już miałam oczy przetarte, byłam poprzeciągana na wszystkie strony i gotowa do wstania... na szczęście zasnęliśmy jeszcze...

hahahaha no wyspana już byłaś Mnie znowu męczy bezsenność

Już widzę minę mojego męża jak bym go tak obudziła....

"...pukasz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 20:56   #368
Aisog1987
Rozeznanie

Powiedzcie mi kochane czy przed wizyta u gina musze robić tą bete HCG czy isc od tak bez niczego????
Stary 2013-12-11, 20:59   #369
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Przedział dla :
6 tc wg lab. 158-31795
7 tc wg laboratorium wynosi 3697-163563

mój wynik z Piątku to 4267, 00
Cytat:
My w domu jedyne co mamy słodkiego to cukier w cukierniczce i to nie dlatego aby nie kusiło tylko zwyczajnie nie jadamy słodyczy. My lubimy "na ostro" ...ostre sosy przyprawy.....chipsy oooo tak !

Jutro mój kochany tatuś (męża nie ma....pojechał na 3 tyg delegację) będzie wydelegowany po KORECZKI W OLEJU I ŚLEDZIE W ŚMIETANIE ! Ogórka zielonego i chipsy

Ja wg kalkulatorów jestem w 6t 4d. mam nadzieję, że moje Bety będą ok......czekam na tą jedna jeszcze i wiesz strasznie sie stresuję. Bo jeżeli chodzi o krwiaka to stosuję sie do zaleceń gina cały czas leżę i się oszczędzam.........ale nie da się też nie przejmować.
Masz ponad 4000 a to jest wynik wg "normy" nawet na 7 tydzień.
Dbaj o siebie, trzymam mocno kciuki. Daj znać jak będziesz mieć wyniki.

Ja dziś stwierdziłam, że od dziś będę zawsze mieć w lodówce śledzie. W śmietanie też, a co tam! A chipsy bardzo mi szkodzą na cerę. Słodycze zresztą też. Staram się zdrowo odżywiać, ale teraz mam jeszcze gorszą .

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Powiedzcie mi kochane czy przed wizyta u gina musze robić tą bete HCG czy isc od tak bez niczego????
Ja bym zrobiła. Ale chyba to nie jest niezbędne.
Stary 2013-12-11, 21:02   #370
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Byłam dziś u gina i ciekawie nie jest...
Dostałam Duphaston na podtrzymanie, przez to plamienie sobotnie.
Do tego mam absolutny zakaz dźwigania, nawet Krzysia po schodach nie powinnam, czyli nici ze spacerów... Przez to plamienie i przez dwukrotne już cięcie macicy.
Mam też Krzysia odstawić od piersi... A chciałam do roku karmić... Ale zbyt duże ryzyko poronienia... Wieczorem spróbowałam Mu dać mm (kupione po drodze od lekarza...), na razie nie przepada...
W przyszłym tyg. idę na usg. Wtedy się okaże, czy wszystko jest ok, na razie mógł tylko ocenić, że "ciąża jest".
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 21:08   #371
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

hej kobietki!
Od 2 dni nie mamy w ciagu dnia drzemek, w związku z tym nie mam czasu nic pisać ani nawet podczytywać. Napiszę tylko, ze dziś byłam u lekarza, pobrał mi krew, mocz i wyznaczył datę porodu na 1.08 oczywiście wg OM, dlatego proszę o zmianę Idę coś zjeść, i zaraz podczytam, co u Was. Zauważyłam, że przybyło kilka nowych mamuś, więc witam wszystkie nowe sierpniówki!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 21:11   #372
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh.. to chyba przesada, co? czy ja jestem zbyt zrelaksowana?
Rzekłabym - leciuchna przesada...

Cytat:
Witam wszystkie sierpniowe mamusie i z dumą do was dołączam . Mój termin to prawdopodobnie 10 sierpnia więc zaczynamy wielkie odliczanie
Hej! Gratulacje! I trójka dzieci, fajnie! Będziesz mieć pomoc

Cytat:
Napisane przez Lindsay_ Pokaż wiadomość
Przesada Wszystko z umiarem Oczywiście też jest przeciw wszelkim używkom i niezdrowym jedzeniu ale jak się ma ochotę na kawkę to jedna słaba można piwko? pol szklaneczki jak już się ma mega ochotę to tez chyba nie zaszkodzi
Wszystko z głową.. Nie dajmy się zwariować
Może zaszkodzić...

Jak tak piszecie o jedzeniu, to mnie bardziej mdli Nadal jem tylko z rozsądku; znaczy w sumie głodna bywam, ale nie żebym chęć miała na jedzenie... Może i dobrze, potem, jak lawina ruszy to kiloooogramy przybędą w podskokach
Ania

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-12-11 o 21:12
Stary 2013-12-12, 05:14   #373
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:
Witam i gratulujeA jak dzieci cieszą się na młodsze rodzeństwo?
Cytat:
Mi lekarka nie zlecała nigdy bety, sama się decydowałam po lekturze forum/internetu i to tak bardziej dla potwierdzenia, ale możesz iść śmiało bez niczego

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Do tego mam absolutny zakaz dźwigania, nawet Krzysia po schodach nie powinnam, czyli nici ze spacerów... Przez to plamienie i przez dwukrotne już cięcie macicy.
Mam też Krzysia odstawić od piersi... A chciałam do roku karmić... Ale zbyt duże ryzyko poronienia... Wieczorem spróbowałam Mu dać mm (kupione po drodze od lekarza...), na razie nie przepada...
W przyszłym tyg. idę na usg. Wtedy się okaże, czy wszystko jest ok, na razie mógł tylko ocenić, że "ciąża jest".
Spokojnie Młody nauczy się pić mm trochę to potrwa, ale staraj się jak najczęściej próbować, ja Ankę przyzwyczajałam do nutramigenu 2 miesiące, ale to mleko jest wyjątkowo niedobre. Oszczędzaj się jak najwięcej, będzie dobrze
Stary 2013-12-12, 06:04   #374
Buenoo
Raczkowanie

Hej witam wszystkie nowe mamusie

byłam wczoraj u gina potwierdzony 5 tydzien pierwsze słowa lekarza jak zaczał robic mi usg ' trafiony zatopiony' narazie malutki pęcherzyk.. kolejna wizyte mam 27.12 wtedy juz powinno byc widac coś wiecej i załozy mi karte )

co do zalecen to narazie tylko kwas foliowy no i mam odpuscic w tym roku porzadki świąteczne pow rowniez ze jak tylko bede miala potrzebe zwolnienia mam zadzwonic do niego a l4 zostawi na recepcji
mega sie ciesze ) do czasu usg nie byłam w stanie uwierzyc ze to naprawde sie dzieje

ide Was nadrobic a potem do pracy

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Rzekłabym - leciuchna przesada...

Hej! Gratulacje! I trójka dzieci, fajnie! Będziesz mieć pomoc

Może zaszkodzić...

)
koleżance ktora ma TP na kwiecien gin powiedział, ze jak sie ma juz na cos mega ochote to lepiej wypic te pół szkalnki piwa, jak organizm Ci sie tego domaga, niz sie nie napic.. wiadomo zeby nie przesadzac oczywiscie

Cytat:
ja robilałm bete w tamtyg tyg wczoraj na wizycie nawet mnie nie zapytal powiedział ze badania zleci mi tego 27.12
Stary 2013-12-12, 08:41   #375
poldzik
Zadomowienie

ja to sie w ogole zastanawiam jak to jest z tym alkoholem, wiecie.. nie zebym jakies straszne parcie miala na picie w ciazy ale polskie zrodla mowia ani grama, nie dotykac w ogole, niebezpieczenstwo fas itd tak jak pisze tasia juz pol piwa moze zaszkodzic itd.. a tu we wloszech podejscie jest calkiem inne - wiadomo, ze nic mocnego, zadnej wodki ani nic, ale wino i piwo okej jak najbardziej (razem z jedzeniem, obiadem, kolacja) byleby "nie za duzo" zeby sie nie upic...
ciekawe jak to jest tak naprawde... wczoraj gadalam z kolega, ktory jest lekarzem i stwierdzil, ze w polsce tak o tym trabia bo u nas sie duzo wodki pije i jakby powiedzieli ze "troszke mozna" to by baby sie wodka upijaly w ciazy... alez maja o nas opinie ci wlosi...
ale potwierdzil tez, ze zanim wyksztalci sie lozysko alkohol nie szkodzi - mniej szkodzi - takze dziewczyny ktore w pierwszych tygodniach ciazy nie wiedzialy ze sa zafasolkowane i pily nie maja sie co martwic. chociaz to. zaraz poszukam kiedy wyksztalca sie lozysko...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:14   #376
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj i gratulacje!

Cytat:
Hej
Tasia, przykro mi Dbaj o siebie i fasolkę! Na pewno jest Ci żal, ze musi zakończyć kp. Pamiętam, że po odstawieniu synka, Tż musiał go karmić mm, bo ode mnie nie chciał w ogóle pić z butelki. parę dni to trwało aż w końcu zaczął pić z butelki mm. Trzymam kciuki aby wszystko było ok!

Cytat:
Napisane przez Buenoo Pokaż wiadomość

byłam wczoraj u gina potwierdzony 5 tydzien pierwsze słowa lekarza jak zaczał robic mi usg ' trafiony zatopiony' narazie malutki pęcherzyk.. kolejna wizyte mam 27.12 wtedy juz powinno byc widac coś wiecej i załozy mi karte )
za pęcherzyk

Cytat:
ja to sie w ogole zastanawiam jak to jest z tym alkoholem, wiecie.. nie zebym jakies straszne parcie miala na picie w ciazy ale polskie zrodla mowia ani grama, nie dotykac w ogole, niebezpieczenstwo fas itd tak jak pisze tasia juz pol piwa moze zaszkodzic itd.. a tu we wloszech podejscie jest calkiem inne - wiadomo, ze nic mocnego, zadnej wodki ani nic, ale wino i piwo okej jak najbardziej (razem z jedzeniem, obiadem, kolacja) byleby "nie za duzo" zeby sie nie upic...
ciekawe jak to jest tak naprawde... wczoraj gadalam z kolega, ktory jest lekarzem i stwierdzil, ze w polsce tak o tym trabia bo u nas sie duzo wodki pije i jakby powiedzieli ze "troszke mozna" to by baby sie wodka upijaly w ciazy... alez maja o nas opinie ci wlosi...
ale potwierdzil tez, ze zanim wyksztalci sie lozysko alkohol nie szkodzi - mniej szkodzi - takze dziewczyny ktore w pierwszych tygodniach ciazy nie wiedzialy ze sa zafasolkowane i pily nie maja sie co martwic. chociaz to. zaraz poszukam kiedy wyksztalca sie lozysko...
pamiętam, że na studiach trochę miałam o wpływie alkoholu na płód. Czytałam badania, które na pewno nie było tylko polskie i w nich jednoznacznie udowodniono szkodliwość alkoholu u kobiet w ciąży. Dlatego ja kategorycznie mówię nie nawet niewielkiej ilości podczas ciąży.
Stary 2013-12-12, 09:24   #377
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buenoo Pokaż wiadomość

byłam wczoraj u gina potwierdzony 5 tydzien pierwsze słowa lekarza jak zaczał robic mi usg ' trafiony zatopiony'
Gratulacje ! hahaha

Tak a propos powiedzeń lekarzy to mój wujek internista jak byl u Nas parę dni temu i powiedziałam mu, że jestem w ciąży to powiedział CYTUJE " No cóż, zdarza się najlepszym..." i dodał po chwili "tylko najlepszym"

Cytat:
Masz ponad 4000 a to jest wynik wg "normy" nawet na 7 tydzień.
Dbaj o siebie, trzymam mocno kciuki. Daj znać jak będziesz mieć wyniki.

Ja dziś stwierdziłam, że od dziś będę zawsze mieć w lodówce śledzie. W śmietanie też, a co tam! A chipsy bardzo mi szkodzą na cerę. Słodycze zresztą też. Staram się zdrowo odżywiać, ale teraz mam jeszcze gorszą .[COLOR="Silver"]
Cieszę się z tego wyniku mam nadzieję, że BOBO nadal zdrowo rośnie i będę mogła dumnie przynieść wyniki do lekarza!

Haha ale mnie rozbawiłaś asix86.

"Ja dziś stwierdziłam, że od dziś będę zawsze mieć w lodówce śledzie. W śmietanie też, a co tam!"

Mówiłam o tych śledziach wczoraj i faktycznie Tato przywiózł mi w śmietanie i oleju ... na śniadanie zabrałam się za śledzia w śmietanie otworzyłam ochoczo wyciągam na talerzyk .... kosztuję......i aż mnie wycofało....zapach smak NORMALNIE MYŚLAŁAM, ŻE SPADNĘ Z KRZESŁA...Tata patrzy się na mnie jak na UFO i mówi "przecież chciałaś takie w śmietanie? czy się pomyliłem?" łooooo matko jedyna! Nie dałam rady. Wypiłam herbatkę i na tym skończyło sie moje dzisiejsze ŚLEDZIOWE ŚNIADANIE! :brzyda l:

Cytat:

Jak tak piszecie o jedzeniu, to mnie bardziej mdli Nadal jem tylko z rozsądku; znaczy w sumie głodna bywam, ale nie żebym chęć miała na jedzenie... Może i dobrze, potem, jak lawina ruszy to kiloooogramy przybędą w podskokach
Powiem Ci, że mnie też męczy brak apetytu ... czuje się cały czas PEŁNA! Nie mam ochoty na jedzenie ale tak jak piszesz z rozsądku trzeba jeść i wtedy przychodzi myśl, że jak już mam jeść to zjem.......,............. ,.... a tak po za tym jedzenie może nie istnieć.

Te kg, które nam przybędą będą najbardziej chcianymi kg to mnie podnosi na duchu!

"...pukasz
Stary 2013-12-12, 11:22   #378
ewcol3
Przyczajenie

Moje starsze pociechy nic jeszcze nie wiedzą, chcemy im powiedzieć dopiero w święta. To jeszcze tak wczesna ciąża, my mamy problem z ogarnięciem tego, że do sierpnia trzeba czekać a co dopiero dzieciaki. Dla nich czas to pojęcie względne.
Stary 2013-12-12, 11:29   #379
Tasia34
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość

Spokojnie Młody nauczy się pić mm trochę to potrwa, ale staraj się jak najczęściej próbować, ja Ankę przyzwyczajałam do nutramigenu 2 miesiące, ale to mleko jest wyjątkowo niedobre. Oszczędzaj się jak najwięcej, będzie dobrze

Cytat:
Tak, na początku nie szkodzi, do bodajże 2-3 tyg po zapłodnieniu (4-5 tc). Ale generalnie jest tak, że jeśli chodzi o pijaństwo w ciąży - to nie ma wątpliwości, że szkodliwe, niezależnie od nacji. Bezspornie. A kieliszek wina? Szklanka piwa czy pół? Chyba nie udowodniono szkodliwości/pożytku z picia takich ilości. To chyba lepiej nie próbować, jaki będzie miało to wpływ na dziecko? Ono jest malutkie i nawet taką maleńką ilość alkoholu może jakoś poczuć. Poza tym istotne jest, co akurat dzieje się w zarodku - podziały, wykształcanie narządów itp - można trafić z alko na "zły moment". Można też pić całą ciążę i nic nie będzie, ale imho nie warto ryzykować
A co do podejścia pl lekarzy - bardzo możliwe, że chodzi też o nasze narodowe ochlejstwo Włosi mają jednak inną kulturę picia, a i to wino takie słabe I dzieci kilkuletnie piją wino z wodą do obiadu...

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Tasia, przykro mi Dbaj o siebie i fasolkę! Na pewno jest Ci żal, ze musi zakończyć kp. Pamiętam, że po odstawieniu synka, Tż musiał go karmić mm, bo ode mnie nie chciał w ogóle pić z butelki. parę dni to trwało aż w końcu zaczął pić z butelki mm. Trzymam kciuki aby wszystko było ok!

pamiętam, że na studiach trochę miałam o wpływie alkoholu na płód. Czytałam badania, które na pewno nie było tylko polskie i w nich jednoznacznie udowodniono szkodliwość alkoholu u kobiet w ciąży. Dlatego ja kategorycznie mówię nie nawet niewielkiej ilości podczas ciąży.
Mi chyba jest gorzej, niż Krzysiowi... Trudne to. W nocy karmiłam 2 razy piersią, rano dałam mm, wypił
Co do alko - no właśnie, zgadzam się Przed 1. ciążą naprawdę sporo piłam (głównie piwo ), ale po teście nie było opcji, żeby sobie czasem na coś pozwolić. Jak już pisałam, nie uznaję półśrodków

Cytat:
Mówiłam o tych śledziach wczoraj i faktycznie Tato przywiózł mi w śmietanie i oleju ... na śniadanie zabrałam się za śledzia w śmietanie otworzyłam ochoczo wyciągam na talerzyk .... kosztuję......i aż mnie wycofało....zapach smak NORMALNIE MYŚLAŁAM, ŻE SPADNĘ Z KRZESŁA...Tata patrzy się na mnie jak na UFO i mówi "przecież chciałaś takie w śmietanie? czy się pomyliłem?" łooooo matko jedyna! Nie dałam rady. Wypiłam herbatkę i na tym skończyło sie moje dzisiejsze ŚLEDZIOWE ŚNIADANIE! :brzyda l:

Powiem Ci, że mnie też męczy brak apetytu ... czuje się cały czas PEŁNA! Nie mam ochoty na jedzenie ale tak jak piszesz z rozsądku trzeba jeść i wtedy przychodzi myśl, że jak już mam jeść to zjem.......,............. ,.... a tak po za tym jedzenie może nie istnieć.

Te kg, które nam przybędą będą najbardziej chcianymi kg to mnie podnosi na duchu!
He he Smaczki przychodzą i odchodzą Mamy prawo wybrzydzać!
Ania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 14:00   #380
izka-1987
Raczkowanie

Cytat:
Moje starsze pociechy nic jeszcze nie wiedzą, chcemy im powiedzieć dopiero w święta. To jeszcze tak wczesna ciąża, my mamy problem z ogarnięciem tego, że do sierpnia trzeba czekać a co dopiero dzieciaki. Dla nich czas to pojęcie względne.
To będą miały niespodziankę na święta
Cytat:

Mi chyba jest gorzej, niż Krzysiowi... Trudne to. W nocy karmiłam 2 razy piersią, rano dałam mm, wypił
Jak się długo karmi to zazwyczaj mama bardziej to przeżywa niż Brzdąc, moja córa odstawiła się na szczęście sama jak miała niecałe 9 miesięcy, bo ja bym jej pewnie nie odstawiła Tylko że ja miałam do tego bardzo rygorystyczną dietę- Małą uczulało dosłownie wszystko mleko, jaja, gluten... więc obu nam to wyszło na zdrowie

Dopada mnie ciążowe zmęczenie, jeszcze nie ma 15 a mi się taaaak chce spać, ale córka już miała drzemkę więc teraz ni ma
Stary 2013-12-12, 14:15   #381
paula_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
łojojooooj to chyba na sierpiowy się nie załapiesz termin :P ja miałam 27 października i mam 2 sierpnia przy długich cyklach
no właśnie niekoniecznie, bo w poprzedniej ciąży doskonale wiem, że zaszłam w ciążę w 42 cyklu, a z OM powinnam urodzić miesiąc wcześniej niż się rozwijała dzidzia. A córcię mam urodzoną idealnie w terminie wyliczonym wg USG.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Wlasnie moje cykle tez byly ostanio rozregulowane, ale te wahania nie byly az takie duze jak u Ciebie. Od jesieni a to dostalam @ o pare dni za pozno, to znow przyszla za wczesnie. Wiec ciezko przewidziec, kiedy byla owu, choc ja tak samo jak Ty doskonale wiem, kiedy moglo ( i doszlo) do....hihi
byłam wczoraj u gina i powiedział, że się ciąża ślicznie rozwija i wyliczył w przybliżeniu, że jest 5 tyg i 4 dzień. Ale to jest umowne, bo wyliczył na podstawie pęcherzyka, a nie zarodka, bo jeszcze nie widział. Powiedział, że przy moich cyklach to całkowicie normalne. Idę 2 stycznia na założenie karty ciąży i już wtedy będzie wszystko jasne.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
To już podwójne szczęście, że udało się bez leków
dokładnie

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:47   #382
ewcol3
Przyczajenie

Co tu robić? Ułożyłam już menu na całe święta, napisałam kartki świąteczne, spałam w dzień chyba ze 4 godziny i co dalej... Leżenie doprowadza do szału a to dopiero trzeci dzień. Jak myślicie długo tak trzeba, jestem bardzo aktywną osobą i nie jestem pewna czy mi się uda
Stary 2013-12-12, 15:22   #383
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Co tu robić? Ułożyłam już menu na całe święta, napisałam kartki świąteczne, spałam w dzień chyba ze 4 godziny i co dalej... Leżenie doprowadza do szału a to dopiero trzeci dzień. Jak myślicie długo tak trzeba, jestem bardzo aktywną osobą i nie jestem pewna czy mi się uda
Ja czytam książki. Pochłonęłam już dwie, te wiecznie odkładane z myślą PRZECZYTAM JAK BĘDĘ MIEĆ CZAS...

"...pukasz
Stary 2013-12-12, 17:30   #384
Aisog1987
Rozeznanie

Jutro umówiłam się na betę z rana, a w poniedziałek wieczorem gin
Stary 2013-12-12, 17:50   #385
kamilast
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim. Ja w pracy więc wreszcie mogę na spokojnie. Wszystko przeczytałam, pozdrawiam wszystkie "nowe" mamy. U nas sprawa z chorym synkiem się rozwinęła pozytywnie, bo następnego dnia dostał wysypki która okazała się nie rumieniem tylko szkarlatyną. Dostał antyb i już zupełnie zdrowy,tylko go roznosi od siedzenia w domu.
Ja dziś byłam na pierwszym USG i zobaczyłam piękny pęcherzyk z zarodkiem 6tyg6d z bijacym serduchem,a obok....drugi piękny pęcherzyk..itd Szok jest wiadomo, ale w wersji radosnej.
A tym co mają dylematy piwne polecam spróbować piwo Bavaria. Jest 0,0% a smakuje naprawdę przyzwoicie. Ja z tych co akurat na piwo mają w ciąży zachcianki
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:51   #386
Lindsay_
Raczkowanie

Ile się czeka na wyniki z bety?
Ja w środę mam kolejną wizytę, więc bety nie robię, mam nadzieję że tym razem będzie więcej widać i wszystko będzie w porządku
Ojej ja też bym nie chciała leżeć ale jak trzeba chyba seriale wszystkie bym pooglądała
My za to mamy nie współżyć do następnej wizyty Jak trzeba to trzeba

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim. Ja w pracy więc wreszcie mogę na spokojnie. Wszystko przeczytałam, pozdrawiam wszystkie "nowe" mamy. U nas sprawa z chorym synkiem się rozwinęła pozytywnie, bo następnego dnia dostał wysypki która okazała się nie rumieniem tylko szkarlatyną. Dostał antyb i już zupełnie zdrowy,tylko go roznosi od siedzenia w domu.
Ja dziś byłam na pierwszym USG i zobaczyłam piękny pęcherzyk z zarodkiem 6tyg6d z bijacym serduchem,a obok....drugi piękny pęcherzyk..itd Szok jest wiadomo, ale w wersji radosnej.
A tym co mają dylematy piwne polecam spróbować piwo Bavaria. Jest 0,0% a smakuje naprawdę przyzwoicie. Ja z tych co akurat na piwo mają w ciąży zachcianki
Bliźniaki ??? Jeju tez chce zobaczyć już serduszko a byłam w pon i to był od ostatniej OM 6tydz i 2dni ale ledwo co było zarodek widać ..

Edytowane przez Lindsay_
Czas edycji: 2013-12-12 o 17:54
Lindsay_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:02   #387
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Ile się czeka na wyniki z bety?
Ja w środę mam kolejną wizytę, więc bety nie robię, mam nadzieję że tym razem będzie więcej widać i wszystko będzie w porządku
Ojej ja też bym nie chciała leżeć ale jak trzeba chyba seriale wszystkie bym pooglądała
My za to mamy nie współżyć do następnej wizyty Jak trzeba to trzeba
U mnie wynik bety był za kilka godz do odbioru. Na pewno już teraz wszystko zobaczysz, każdy dzień to milimetr więcej. Trzymamy kciuki żeby było dobrze.

Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2013-12-12 o 18:08
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 18:08   #388
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ja uważam, że jak jest nawet niewielkie ryzyko, że to dziecku zaszkodzi to po co to ryzyko podejmować. Można mówić, że małe ilości nie zaszkodzą ale ile to jest mała ilość? Jedna osoba upije się jednym piwem, druga wleje w siebie 3 butelki i jest ok.

Ja jestem zmęczona pracą, nie mogę się doczekać świat i leniuchowania w domu. Jeszcze przyszły tydzień a potem z górki
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:25   #389
Assiuula
Przyczajenie

Czeeesc. Byłam dziś u gina i widać piękny pęcherzyk ;d Narazie mam tylko kwas brac A powiedzcie mi jakie witaminki bierzecie? Bo się naczytałam , ze jest zapotrzebowanie duze a ja nic nie biore;/ I tyle tego jest ze nie wiem co wybrac.

Dołączam się do wiekszosci z Was odnośnie zmęczenia. Zasypiam już koło 21 ale za to wstaje o siódmej rano, co jak na mnie jest zjawiskiem niebywałym
Assiuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:39   #390
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Kamilast, po pierwsze cieszę się, że rumień okazał się szkarlatyna. Po drugie i gratulacje za 2 serduszka. Niezła niespodzianka macie genetyczne uwarunkowanie do bliźniąt?

Cytat:
Jeju tez chce zobaczyć już serduszko a byłam w pon i to był od ostatniej OM 6tydz i 2dni ale ledwo co było zarodek widać ..
Spokojnie, wytrzymaj jeszcze trochę i zobaczysz już co trzeba na usg

Cytat:
Napisane przez Assiuula Pokaż wiadomość
Czeeesc. Byłam dziś u gina i widać piękny pęcherzyk ;d Narazie mam tylko kwas brac A powiedzcie mi jakie witaminki bierzecie? Bo się naczytałam , ze jest zapotrzebowanie duze a ja nic nie biore;/ I tyle tego jest ze nie wiem co wybrac.

Dołączam się do wiekszosci z Was odnośnie zmęczenia. Zasypiam już koło 21 ale za to wstaje o siódmej rano, co jak na mnie jest zjawiskiem niebywałym
Na razie biorę tylko kwas foliowy. z witamin moja ginka poleca centrum materna.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja uważam, że jak jest nawet niewielkie ryzyko, że to dziecku zaszkodzi to po co to ryzyko podejmować. Można mówić, że małe ilości nie zaszkodzą ale ile to jest mała ilość? Jedna osoba upije się jednym piwem, druga wleje w siebie 3 butelki i jest ok.
otóż to

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości