Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 09:19   #361
kachna21
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Jak pisałam wcześniej termin polowkowego mam na 9 maja i bede wtedy w 24tyg i 2dniu dzwonilam wczoraj i chcialam przesunac ale nie ma takiej możliwości no chyba ze prywatnie to nawet za 3tyg moge jechać :/ gdybym miala na zbyciu 250zl to nawet bym się nie zastanawiala.
Co do przewagi płci w rodzinie to moja tesciowa ma 7 wnuków i ani jednej wnuczki wszyscy teraz liczą na nas ze w końcu będzie ta wyczekiwana dziewczynka. Ja cały czas mam nadzieje ze w koncu bede miala córeczkę ale nie chce się tak nastawiac jak w poprzedniej ciazy bo potem było wielkie rozczarowanie. Mam nadzieje ze lekarz na genetycznym się nie pomylił

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ehh ja z kolei mam termin połówkowego na pierwszy dzień 20 tyg. i nie wiem czy nie bedzie za wczesnie..a za bardzo nie mam kiedy pozniej bo swieta i lekarz na urlopie

Mam przeczucie co do synka.... ciekawe czy sie sprawdzi, jeśli tak to bedzie Antek (chyba)
nad imieniem dla chłopca jeszcze mślimy, jeżeli chodzi o dziecwzynkę to TZ od zawsze mówił że będzie Ola

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość

Paulina tak apropo wymiarów maluszka. Ja bym się tak nie cieszyła, bo nie chcę rodzić kolosa. Gdy sobie grzebałam w lumpku Pani opowiadała, że jej córka rodziła dziecko 5,5 kg! (z usg wyszło, że ma mieć 4,2kg) Wyobrażasz sobie? Aż mnie dupa zabolała na samą myśl Na koniec skwitowała - a córka Pani postury. Aż się boję, urodzisz, a dziecko wygląda na 4mc
Jakby brzdąc miał 3-3,5 kg byłabym mu baaaaaardzo wdzięczna bo wydaje mi się ze jestem dosc waska i nie wiem jak to bedzie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
To nie szef, w krajach zachodnich tak już jest, oni uważają że ciąża to nie choroba i pracuje się niemal do końca,4 tygodnie przed porodem jest już urlop macierzyński, szef chce mnie wysłać na 6 tygodni przed,ale te dwa tygodnie dłużej już dam radę, wolę być 12 tygodni z dzieckiem a nie 10, bo aż tyle trwa macierzyński w Holandii ��.
A o zwolnienie jest trudno bo tu specjalny lekarz decyduje czy możesz pracować czy nie, prawie zawsze jest tak że ewentualnie dostaniesz lżejsze pracę ale pracować musisz, tylko jeśli ciąża jest zagrożona to dostaje się zwolnienie.������

kurcze to konkretnie musisz zapoierniczac.... no ale przynajmniej za godziwe pieniadze ni to co w Pl

Basia dobry patetnt z tym zarażaniem, będę korzystać

NATALUSIA też myślałam nad tym wózkiem, tylko zaczęłam się nastanawiać nad tym platikiem w gondoli, czy się nie będzie rysował bardzo albo nagrzewał??

Edytowane przez kachna21
Czas edycji: 2014-03-27 o 09:26
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:29   #362
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Od rana humor taki, że bez kija nie podchodź

Dodzwoniłam się do Poznania po prawie 2h prób i ledwo odebrała baba telefon już się na mnie drze, że kto mi dał takie skierowanie skoro nie mam 35 lat, że wymyślam, że nie mam podstaw, że badania trzeba było robić w 13 tygodniu, a nie teraz się obudziłam i tak się darła przez prawie 5minut...aż w końcu z wielką łaską zapisała mnie na 12 maja a to już u mnie będzie 23t+1dzień więc nawet na połówkowe za późno
Matko co za baba!
Ja też byłam na tych badaniach w Poznaniu w poprzedniej.ciąży - miałam skierowanie. Też nie miałam 35 lat,a powodem bylo podejrzenie wady,wiec ta baba kompletnie niekompetentna...
Byłam w 25 tygodniu,bo wtdy mój ginekolog zobaczył,ze coś moze być nie tak,nikt mnie nie opieprzyl wtedy... No w szoku jestem,ze tak Cię potraktowała!
Stare,zgorzkniale babsko!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Napiszę Ci wieczorem, albo w najbliższych dniach. Jak będę na kompie, na komórce trochę niewygodie

Ok,napisz na klubie jak możesz,szybciej znajdę niż tuuu... Bo z wątkiem ciężko być mi na bieżąco. Też na telefonie nie lubię pisać,ale zazwyczaj i tak na tel.bo kompa nie mam kiedy wlaczyc.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:32   #363
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość

Myślałam dziewczyny o wózku Tako extreme. Tylko który kolor podobają mi się te kolorowe są takie słodziukie
Zazwyczaj jak podobała mi się gondola to spacerówka nie a w tym przypadku podoba mi się bardzo komplet http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=39
ogólnie wózek bardzo ładny jedna rzecz mi się nie podoba :P ten podnóżek w spacerówce, że jest taki "otoczony"
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:35   #364
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

Mamuśki co maja dzieci: Używacie tych śpiworków do spania ?
Bo w mojej niemieckiej książecce jest napisane, że taki śpiworek potrzebuję kupic do wyprawki
nie używałam, moja młoda spala owinięta w kocyk (u mnie w bloku cieplo jest, wiec nawet zimą mogla w kocyku być (rodzila się w grudniu). I teraz tak samo, kocyk kupię

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Wlasnie zrobilam , podziele sie, kto chce?
wygląda pysznie
Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
anesh_ - jeśli chodzi o usypiane małej to w dzień zjada sobie drugie śniadanie i po pół godzince zasypia, czasem marudzi, że am am, ale jej nie wierzę daję jej pić. Natomiast wieczorem zawsze butla mleka - nadal pite przez smoczek, ale co tam. Dobrze nam w takim układzie i nie mam zamiaru póki co rezygnować. W ciągu dnia ładnie pije z kubeczka (a raczej szklance po małej nutelli), jeszcze do niedawna używała słomki, już jej nawet nie chce zachwycona, że potrafi tak jak rodzice. Je łyżeczką i małym widelczykiem (metalowymi) a ostatnio nawet nauczyła się pić z małej zwykłej butelki wodę źródlaną No nie ma to jak pochwalić się dzieckiem
super, brawo coraz wiecej potrafi moja jest na etapie, że wszystko "sama", sama też idzie do toalety, zamyka się i robi co trzeba i mówi do mnie "mama, tylko nie wchodź"

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Po badaniu
Dzidzi zdrowe, ma się dobrze, rośnie mały bokser z adhd
Na 70% chłopak :P
15t6d 10 cm szczęścia
super

Cytat:
Ja pół nocy nie spałam Mój Tż mimo umowy na czas nieokreślony za max 2 tygodnie straci pracę Jakiś koszmar normalnie. Ja nie wiem co teraz będzie. Jak się utrzymamy. Nie mam pojęcia. Nawet nie wiem co pisać.
Cytat:
Nie ma Będzie musiał szukać nowej. Jestem załamana

A czemu nagle... Jest kurierem i w jego rejonie jest urząd miejski. Nie doręczył jakiejś paczki bo tej osoby nie było akurat w urzędzie. I poszła skarga i sprawa na policje bo to były dokumenty na przetarg a następnego dnia już było za późno. I urząd złożył zażalenie a nadawca (fundacja jakaś) na policję bo zapłacili za przesyłkę na dzień następny i jest wielka afera w UPS i koszmar jakiś. I nadzór z UPS kazał natychmiast zwolnić Tżta ale musi wyszkolić nową osobę i pojeździ jeszcze kilka dni
współczuję ogromnie nerwów i stresów TŻ miał pecha, ech. Ale myślę, że znajdzie może nawet coś lepszego. Wiem z doświadczenia znajomych mi ludzi, że takie sytuacje odwracają się na lepsze

Cytat:

Dodzwoniłam się do Poznania po prawie 2h prób i ledwo odebrała baba telefon już się na mnie drze, że kto mi dał takie skierowanie skoro nie mam 35 lat, że wymyślam, że nie mam podstaw, że badania trzeba było robić w 13 tygodniu, a nie teraz się obudziłam i tak się darła przez prawie 5minut...aż w końcu z wielką łaską zapisała mnie na 12 maja a to już u mnie będzie 23t+1dzień więc nawet na połówkowe za późno
co za babsztyl jakbyś chciała prywatnie w Poznaniu to polecam klinikę MedArt (tam mialąm in vitro), jest tam swietny specjalista (dr Szymański) od usg genetycznego, połówkowego itd. Mojej przyjaciółce przy zwykłym badaniu usg wykryl, że jej bliźniaki mają problem i skierował ją od razu do szpitala w Łodzi, bo tam uznał, że moga jedynie jej pomóc. I mial rację, bliźniaki skonczyły w lutym roczek, zdrowe są ja też do niego chodzę na takie usg genetyczne. Bo tylko odpowiednio przeszkolony ginekolog może robić takie usg, zwykly ginekolog zwyczajnie się nie zna.

Cytat:

Paulina tak apropo wymiarów maluszka. Ja bym się tak nie cieszyła, bo nie chcę rodzić kolosa. Gdy sobie grzebałam w lumpku Pani opowiadała, że jej córka rodziła dziecko 5,5 kg! (z usg wyszło, że ma mieć 4,2kg) Wyobrażasz sobie? Aż mnie dupa zabolała na samą myśl Na koniec skwitowała - a córka Pani postury. Aż się boję, urodzisz, a dziecko wygląda na 4mc
masakra!! moja ważylą 3520, nie wyobrażam sobie rodzić np dziecko 4 kilogramowe
Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Będę Was podczytywać, ale będę się udzielać mniej bo gonią mnie terminy i muszę zacząć poważnie pisać moja pracę mgr. Teraz w ogóle okazało się, że moja cała ankieta którą już przeprowadziłam jest w sumie do niczego... I teraz będę musiała coś wykombinować. Cała ta sytuacja spędza mi sen z powiek.

Dodatkowo całe dnie jestem sama bo tż wychodzi po 6 a wraca po 23 - nawet nie mamy za bardzo kiedy pogadać Nie mam pojęcia jak długo jeszcze będzie tak pracował, ale mam nadzieję że niedługo bo chyba zwariuję. Ostatnio dzień za dniem mi ucieka i nawet nie spojrzę a minął kolejny tydzień...[COLOR="Silver"]
współczuję , pamiętam jeszcze ból pisania pracy mgr, życzę sił

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:35   #365
wpaula
Wtajemniczenie

Moje fotki 15 tydz 5 dzien

widac ? bo pierwszy raz tak wstawiam
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:39   #366
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Ja pół nocy nie spałam Mój Tż mimo umowy na czas nieokreślony za max 2 tygodnie straci pracę Jakiś koszmar normalnie. Ja nie wiem co teraz będzie. Jak się utrzymamy. Nie mam pojęcia. Nawet nie wiem co pisać.
Dacie radę! Może ta gwałtowna reakcja pracodawcy będzie chwilowa? Opadną emocje i może jakoś da się pójść z nimi na ugodę? Nic się nie martw, mężczyzna na pewno stanie na wysokości zadania, a Ty dbaj o spokój maleństwa!

Cytat:

Brak słów, ludzie są bez serca! Właśnie ci którzy pracują w placówkach zdrowia powinni umieć podejść do człowieka w potrzebie!

Cytat:
kurcze 2 linijki tekstu, a od razu mi się humor poprawił bo opisałaś ja w 100% trafnie

chyba odpuszczę sobie ten NWZ w Poznaniu, a pójdę tak jak ostatnio do Wrocławia prywatnie i lepiej na tym wyjdę to co stracę na paliwo do Poznania, to akurat zapłacę za wizytę we Wrocławiu i przynajmniej w kulturalnym miejscu
Może to dobry pomysł - im szybciej tym będziesz spokojniejsza!

Cytat:
To nie szef, w krajach zachodnich tak już jest, oni uważają że ciąża to nie choroba i pracuje się niemal do końca,4 tygodnie przed porodem jest już urlop macierzyński, szef chce mnie wysłać na 6 tygodni przed,ale te dwa tygodnie dłużej już dam radę, wolę być 12 tygodni z dzieckiem a nie 10, bo aż tyle trwa macierzyński w Holandii 😝.
A o zwolnienie jest trudno bo tu specjalny lekarz decyduje czy możesz pracować czy nie, prawie zawsze jest tak że ewentualnie dostaniesz lżejsze pracę ale pracować musisz, tylko jeśli ciąża jest zagrożona to dostaje się zwolnienie.😟😟😟

To jest neiludzkie - jak można zmuszać kobietę w ciąży do pracy fizycznej w ostatnich miesiącach! Przecież często nawet w domu ciężko cokolwiek zrobić, już nie mówiąc o tym, że całe lato trzeba przetrwać...
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:45   #367
Ana***
Zakorzenienie

wpaula widać, widać już ślicznie
Stary 2014-03-27, 09:47   #368
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Matko co za baba!
Ja też byłam na tych badaniach w Poznaniu w poprzedniej.ciąży - miałam skierowanie. Też nie miałam 35 lat,a powodem bylo podejrzenie wady,wiec ta baba kompletnie niekompetentna...
Byłam w 25 tygodniu,bo wtdy mój ginekolog zobaczył,ze coś moze być nie tak,nikt mnie nie opieprzyl wtedy... No w szoku jestem,ze tak Cię potraktowała!
Stare,zgorzkniale babsko![COLOR="Silver"]
Też byłaś na Polnej 33? Przegadam to jeszcze z Tż i lekarzem, może tam pojadę, ale nie jestem przekonana.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

co za babsztyl jakbyś chciała prywatnie w Poznaniu to polecam klinikę MedArt (tam mialąm in vitro), jest tam swietny specjalista (dr Szymański) od usg genetycznego, połówkowego itd. Mojej przyjaciółce przy zwykłym badaniu usg wykryl, że jej bliźniaki mają problem i skierował ją od razu do szpitala w Łodzi, bo tam uznał, że moga jedynie jej pomóc. I mial rację, bliźniaki skonczyły w lutym roczek, zdrowe są ja też do niego chodzę na takie usg genetyczne. Bo tylko odpowiednio przeszkolony ginekolog może robić takie usg, zwykly ginekolog zwyczajnie się nie zna.
Ja mam właśnie super lekarza we Wrocławiu - dr Gryboś co wczoraj polecałam, Poznań trochę daleko i tak jak wyżej pisałam nie jestem przekonana.

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Moje fotki 15 tydz 5 dzien

widac ? bo pierwszy raz tak wstawiam
Widać pięknie się formuje domek u mnie jeszcze tak nie widać, a ja już mam za 3 dni skończony 17 tydzień
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:48   #369
Ana***
Zakorzenienie

zazdrosnica zapomniałam Ci napisać.... noszzzz kurde chore baba... łomot Jej się należy... masz racje lepiej zrób prywatnie i bez stresu
Stary 2014-03-27, 09:59   #370
Aliszcze
Zakorzenienie

ja pamiętam, jak miałam dostać zastrzyk pregnyl na pęknięcie pęcherzyka, musiałam mniej więcej o konkretnej godzinie go dostać. Poszłam do mojej przychodni, gotowa zapłacić za zrobienie mi zastrzyku. A tam pielęgniarka, starej daty, nakrzyczała na mnie, że jak prywatny ginekolog mi to zleca to niech mi ten ginekolog sam zrobi zastrzyk. Jak wyszłam z przychodni to się popłakałam, starałam się wtedy o pierwsze dziecko, zastrzyk był potrzebny, bym miała owulację. Poszłam do przychodni na innym osiedlu i bez problemu mi zrobiono. Także niestety babsztyle w słuzbie zdrowia się zdarzają

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:04   #371
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja pamiętam, jak miałam dostać zastrzyk pregnyl na pęknięcie pęcherzyka, musiałam mniej więcej o konkretnej godzinie go dostać. Poszłam do mojej przychodni, gotowa zapłacić za zrobienie mi zastrzyku. A tam pielęgniarka, starej daty, nakrzyczała na mnie, że jak prywatny ginekolog mi to zleca to niech mi ten ginekolog sam zrobi zastrzyk. Jak wyszłam z przychodni to się popłakałam, starałam się wtedy o pierwsze dziecko, zastrzyk był potrzebny, bym miała owulację. Poszłam do przychodni na innym osiedlu i bez problemu mi zrobiono. Także niestety babsztyle w słuzbie zdrowia się zdarzają
A potem protestują i chcą podwyżek by mogły godnie żyć i dobrze pracować😠

Stary 2014-03-27, 10:27   #372
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie się tam robaki mam nadzieję,że Twój Tż szybko znajdzie pracę i się nie martw,facet zawsze da radę W sumie to przykre,że akurat w ciąży musisz przeżywać taki stres...

Cytat:
Super Gratuluję! Ale dlaczego nadal masz brać luteinę? Słyszałam, że jest ona ważna na początku a później to już psychiczne uspokojenie mamusi.
No mam brać tak zapobiegawczo poprzednie poronienie+początkowe plamienie,wiesz jak to lekarze chuchają na zimne... Ale chyba już max. do 20 tygodnia. Moja koleżanka np. dostała luteinę w 30 tygodniu także zależy też kto jakie ma wskazania

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Meta powiem ci ze u nas wsrod znajomych rodzi sie dziewczynka za dziewczynka,zadnego chlopaka i to niektorzy znajomi maja po 2 dziewczynki juz heh,teraz 3 znajome w ciazy tez dziewczynki a ja chyba bede miec chlopca
a no i co się stalo??? co za placz
A płacz,bo za dużo się przejmuje obcymi ludźmi Jak mi siostra opowiadała,że na poczekalni taka biedna rodzina z małym chłopcem,może 2 letnim była i ubrany był normalnie,widać ciuchy nie z najlepszego sklepu ale czyściutkie i że taki grzeczny był i taki smutny i w ogóle się nie odzywał a jak mój siostrzeniec jadł paluszki to tak patrzył na niego i buzią ruszał,że aż mi się szkoda zrobiło,że takie dzieci muszą mieć takie życie Cały dzień o tym myślałam i dzisiaj się otrząsnęłam dopiero. Za dużo się przejmuje...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-27 o 10:28
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:42   #373
agnes 20
Zadomowienie

A moje bobo właśnie pokazało mamusi że nie lubi już pomarańczek, i po 3 tygodniach spokoju było
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:48   #374
carolciuska
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I

widziałyście ???
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:56   #375
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
któraś z dziewczyn wrzuciła to niedawno, ja się poryczałam bo strasznie sentymentalna jestem
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 10:58   #376
uneven
Raczkowanie

Oglądałam rano jakąś zapowiedź jutrzejszego pytania na śniadanie - ma być o porodach w wodzie. Czy któraś z Was o tym myślała?
Stary 2014-03-27, 11:01   #377
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja myślałam i dalej myślę Ale jedne chwalą a drugie nie Nie wiem czy w szpitalu w którym chcę rodzić jest wanna,bo jest filią głównego szpitala w moim powiecie i w tym pierwszym jest,ale podobno kilka lat temu kosztowała taka przyjemność 5 stówek... W moim to nie wiem,ale jak ma kosztować 500 zł to nie za bardzo mi się to uśmiecha ;]

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:05   #378
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uneven Pokaż wiadomość
Oglądałam rano jakąś zapowiedź jutrzejszego pytania na śniadanie - ma być o porodach w wodzie. Czy któraś z Was o tym myślała?
Ja o tym kiedyś myślałam, ale jak nam wtedy wytłumaczył lekarz ze szpitala w którym rodziłam, w wodzie leżało się tylko podczas skurczy a i tak do rodzenia zabierano na łóżko.Wtedy to miało mnie kosztować 600 zł. Zrezygnowaliśmy.Ale to było w 2002 roku być może dzisiaj można już rodzić w wodzie i jest zupełnie inaczej.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja myślałam i dalej myślę Ale jedne chwalą a drugie nie Nie wiem czy w szpitalu w którym chcę rodzić jest wanna,bo jest filią głównego szpitala w moim powiecie i w tym pierwszym jest,ale podobno kilka lat temu kosztowała taka przyjemność 5 stówek... W moim to nie wiem,ale jak ma kosztować 500 zł to nie za bardzo mi się to uśmiecha ;]
To jest takie drogie bo niby potrzebne są specjalne środki do dezynfekcji które są drogie.No i wannę napełnia się wodą kilkakrotnie a to też kosztuje

Stary 2014-03-27, 11:15   #379
ania9106
Zadomowienie

wpaula piękny brzusiooklaski :
Wicie ja jakaś głupia jestem od kilku dni czuje się jakaś taka "za☠☠☠i*cie ładna ":P nie wiem jak to opisać . Wydaje mi się jakbym nigdy w życiu lepiej nie wyglądała, aż mój Tż śmieje się ze mnie

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 11:22   #380
Miminek
Raczkowanie

Ania - hahaha zaraz głupia - skromna bardzo po prostu mi też cera się poprawiła mimo że nigdy nie miałam z nią jakiś większych problemów. Teraz jest super - gładka, bez najmniejszego wyprysku (a spodziewamy się dziewczynki przecież )

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-03-27 o 11:23
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:23   #381
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja o tym kiedyś myślałam, ale jak nam wtedy wytłumaczył lekarz ze szpitala w którym rodziłam, w wodzie leżało się tylko podczas skurczy a i tak do rodzenia zabierano na łóżko.Wtedy to miało mnie kosztować 600 zł. Zrezygnowaliśmy.Ale to było w 2002 roku być może dzisiaj można już rodzić w wodzie i jest zupełnie inaczej.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

To jest takie drogie bo niby potrzebne są specjalne środki do dezynfekcji które są drogie.No i wannę napełnia się wodą kilkakrotnie a to też kosztuje

Z tego co wiem to we Wrocławiu to tyle nie kosztuje, a i jest różnica między samym porodem w wodzie a łagodzeniem skurczy w wodzie. Rzeczywiście jest tak, że na poród można z wody wyjść. Nie siedzi się też non stop w tej wannie, co jakiś czas trzeba wyjść. Myślę nad tym intensywnie, zawsze myślałam, że właśnie tak będę rodzić, choć sama myśl porodu mnie przeraża i nie jestem w stanie jakoś trzeźwo tego przeanalizować. Ale jakby mi to miało ulżyć w bólach to chyba warto...
Stary 2014-03-27, 11:24   #382
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Ania - hahaha zaraz głupia - skromna bardzo po prostu mi też cera się poprawiła mimo że nigdy nie miałam z nią jakiś większych problemów. Teraz jest super - gładka, bez najmniejszego wyprysku.
No właśnie u mnie też mogła bym podkładu nie nakładać
Włosy też strasznie mi wypadały a teraz się wzmocniły

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:25   #383
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uneven Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to we Wrocławiu to tyle nie kosztuje, a i jest różnica między samym porodem w wodzie a łagodzeniem skurczy w wodzie. Rzeczywiście jest tak, że na poród można z wody wyjść. Nie siedzi się też non stop w tej wannie, co jakiś czas trzeba wyjść. Myślę nad tym intensywnie, zawsze myślałam, że właśnie tak będę rodzić, choć sama myśl porodu mnie przeraża i nie jestem w stanie jakoś trzeźwo tego przeanalizować. Ale jakby mi to miało ulżyć w bólach to chyba warto...
To było w Oławie więc całkiem blisko😏

Stary 2014-03-27, 11:26   #384
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U nas rewelacja. Bardzo sobie chwale i szczerze polecam każdemu. Chociaż wiem, że ludzie boją się tej metody. Mają zakodowane, że dziecko ma jeść papki i koniec.
U nas przebiegło książkowo. Jak zaczęła siedzieć zabralismy się za rozszerzanie diety. Dostała swoje pierwsze stale pokarmy czyli gotowane warzywka i potem stopniowo rozszerzalismy wachlarz pokarmów.
Na chwilę obecna je prawie wszystko, mało czego nie lubi. Super wygodne, nie było osobnego gotowania tylko dla dziecka ani sytuacji że jeden rodzic je a drugi karmi dziecko.
Nie wiem co Ci opisać, masz jakieś konkretne pytania?
Rozumiem, że trzymaliście się zasady, że wprowadzacie tylko marchewkę, a potem np. jabłko? czy kilka na raz?

Na początku dziecko je łapkami. Co ze sztućcami? Kiedy wprowadziliście? Też zależało od zainteresowania się dziecka tymi przedmiotami? Używacie plastikowych czy metalowych sztućców?

Dużo sprzątania?

Cytat:
Napisane przez isiak88 Pokaż wiadomość
Monika, a czy Twój Tż nie myślał o złożeniu odwołania od wypowiedzenia umowy o pracę do sądu? Pracownik nie ponosi prawie żadnych kosztów takiego procesu, a doczytałam, że Tż pracował na umowie na czas nieokreślony (czyli musieli podać w wypowiedzeniu przyczynę) oraz że nie do końca ta paczka nie została doręczona z jego winy. Może domagać się w odwołaniu albo uznania wypowiedzenia za bezskuteczne albo odszkodowania pomyślcie, bo czasem warto powalczyć.
Dobra rada! Też czytając mi zgrzytnęło. Tak restrykcyjnie! Tak od razu wywalenie z pracy! Czemu na to służyć?

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ależ się dziewczynki rozpisały!
Nie będę cytować, bo trochę tego dużo, a poza tym jeden cytat wstawię, a więcej już nie umiem
Ja sobie wypracowałam taki system, że daję "Cytuj" w dolnym prawym rogu posta, kótrego chcę cytować i piszę. Kopiuję całość i wciskam strzałeczkę na przeglądarce - powrót do poprzedniej strony. Czytam dalej wątek wciskam "Cytuj", wklejam to poprzednie i dopisuję nowe i tak kilka razy. Nic mądrzejszego nie udało mi się wymyślić Tylko trzeba pamiętać o kopiowaniu żeby nic innego nie skopiować, bo się wykasuje to co masz w schowku, ewentualnie można wklejać w jakiś dokument i kopiować znowu stamtąd.

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sądzicie o dotykaniu brzucha przez osoby z otoczenia?
Bo ja myślałam, że wczoraj to mnie coś trafi! Najpierw koleżanka mojej siostry, później jej teściowa... Moja mama już wie, że ma nie dotykać ale kurczaki, mnie to strasznie wkurza, i chyba nakleję sobie na brzuch naklejkę NIE DOTYKAĆ, BO !!!

Oglądałam ostatnio takie śmieszne koszulki dla ciężarnych i Tżtowi bardzo spodobała się koszulka z napisem MADE BY (imię tżta) Już chciał zamawiać
To może kup sobie z napisem "nie dotykać"
A tak na poważnie. Trzeba się ośmielić i powiedzieć wprost, żeby nie dotykali. Trudne to jest ale może się okazać skuteczne. Mnie rzadko kto dotykał, na szczęście, bo też mi to przeszkadza

Cytat:
OPIS JAK CYTOWAĆ WIĘCEJ NIŻ 1 POST
W prawym dolnym rogu każdego posta są przyciski - odpowiedz, kartka w cudzysłowie i cytuj. Wystarczy nacisnąć przy każdym poście, który chcecie zacytować na ten przycisk (kartki), zaświeci się on wówczas na pomarańczowo, na samym końcu czytania, przy odpowiedzi, automatycznie wszystkie posty pojawią się cytowane w edytorze.
Trzeba jedynie sobie porozdzielać cytaty i pod nimi napisać odpowiedź.

aha: jeśli zacytujecie bardzo dużo, na dole w opcjach edytora trzeba kliknąć (Wyłącz emotikony w tekście) bo Wasz post się nie pojawi. Limit emotek to 30 chyba

Tadam!
Dzięki! Ja myślałam, że mam to nieaktywne, bo szarawe takie kiedyś kliknęłam, może nie trafiłam... ale działa, jak to ułatwi życie człowiekowi!

Cytat:
Hej dziewczyny.
Będę Was podczytywać, ale będę się udzielać mniej bo gonią mnie terminy i muszę zacząć poważnie pisać moja pracę mgr. Teraz w ogóle okazało się, że moja cała ankieta którą już przeprowadziłam jest w sumie do niczego... I teraz będę musiała coś wykombinować. Cała ta sytuacja spędza mi sen z powiek.
Jaki masz temat?

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-03-27 o 11:28
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:28   #385
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
NATALUSIA też myślałam nad tym wózkiem, tylko zaczęłam się nastanawiać nad tym platikiem w gondoli, czy się nie będzie rysował bardzo albo nagrzewał??
Kochana mam nadzieję że od września jak już dzidziuś będzie taka pora jesienno-zimową podczas spacerów słońce nie będzie ogrzewało tak intensywnie gondoli. A porysować się może jeśli będzie może często ściągana. Mimo to bardzo mi się podoba ten wózeczek
Któraś z was pytała o cenę to 2 tyś. 2w1.
A znalazłaś może jeszcze jakiś inny model w tym stylu, bardziej nowoczesnym? jeśli tak to daj linki

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:32   #386
uneven
Raczkowanie

Cytat:
To było w Oławie więc całkiem blisko😏

We Wrocławiu tylko szpital na Kamieńskiego ma wannnę, ale wiem, że są tam fantastyczne położne, zwłaszcza jedna. A koszt porodu w wodzie to 250zl.

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Kochana mam nadzieję że od września jak już dzidziuś będzie taka pora jesienno-zimową podczas spacerów słońce nie będzie ogrzewało tak intensywnie gondoli. A porysować się może jeśli będzie może często ściągana. Mimo to bardzo mi się podoba ten wózeczek
Któraś z was pytała o cenę to 2 tyś. 2w1.
A znalazłaś może jeszcze jakiś inny model w tym stylu, bardziej nowoczesnym? jeśli tak to daj linki

A patrzyłaś na Mutsy Evo?
Stary 2014-03-27, 11:40   #387
kujon001
Raczkowanie

hej nie bylo mnie jakis i widze takie zmiany nowy watek i lista na ktorej mnie niema...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 11:41   #388
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Ania - hahaha zaraz głupia - skromna bardzo po prostu mi też cera się poprawiła mimo że nigdy nie miałam z nią jakiś większych problemów. Teraz jest super - gładka, bez najmniejszego wyprysku (a spodziewamy się dziewczynki przecież )
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie też mogła bym podkładu nie nakładać
Włosy też strasznie mi wypadały a teraz się wzmocniły

Zazdroszczę Ja wyglądam jak potwór z Loch Ness Bez BB i korektora nie wychodzę z domu
Stary 2014-03-27, 11:43   #389
Miminek
Raczkowanie

Dorrissiri - temat mojej pracy to ocena sposobu żywienia osób z cukrzycą. Ehhh już mi się nie chce tego pisać jestem już zmęczona tym pisaniem, opracowywaniem wyników itd. A za tydzień w sobotę mam seminarium wynikowe...

Co do rozszerzenia diety - ja ze swoje strony mogę tylko poradzić żeby zaczynać rozszerzenie od warzyw. Owoce są słodkie, najczęściej dzieci je polubią a później problem z warzywami (w naszym wypadku przynajmniej tak było i niestety nadal jest). I my młodego najpierw karmiliśmy łyżeczką a jak wykazywał już chęci żeby jeść samodzielnie to jadł. I też jadł to co my (gotuję raczej lekko).

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:44   #390
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
To nie szef, w krajach zachodnich tak już jest, oni uważają że ciąża to nie choroba i pracuje się niemal do końca,4 tygodnie przed porodem jest już urlop macierzyński, szef chce mnie wysłać na 6 tygodni przed,ale te dwa tygodnie dłużej już dam radę, wolę być 12 tygodni z dzieckiem a nie 10, bo aż tyle trwa macierzyński w Holandii 😝.
A o zwolnienie jest trudno bo tu specjalny lekarz decyduje czy możesz pracować czy nie, prawie zawsze jest tak że ewentualnie dostaniesz lżejsze pracę ale pracować musisz, tylko jeśli ciąża jest zagrożona to dostaje się zwolnienie.😟😟😟

Dokładnie !

Tylko takiemu osłowi jak mi udało się załatwić zakaz pracy i sobie leże do góry brzuchem

Cytat:
Hej dziewczyny.

Dodatkowo całe dnie jestem sama bo tż wychodzi po 6 a wraca po 23 - nawet nie mamy za bardzo kiedy pogadać Nie mam pojęcia jak długo jeszcze będzie tak pracował, ale mam nadzieję że niedługo bo chyba zwariuję. Ostatnio dzień za dniem mi ucieka i nawet nie spojrzę a minął kolejny tydzień...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Natalusia - sowy są super Co do wózka wydaje się być całkiem fajny. A jak wychodzi finansowo?
Dawaj ta ankiete Zaraz ci tu ja poprawimy haha
Swoją też"przeprowadzałam'' na 100 osobach także wiesz hahah

Cytat:
To syfy na chłopaka ?
Zawsze miałam problemy z syfami więc na nie teraz nawet nie patrzę, chociaż na twarzy jakos nie tylę, i chyba nie zbrzydłam także moze wyjdzie ten chłopak

Witam

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości