![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Deklaracja wiary lekarzy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Wredny kotecek
|
Mam mokre oczy po przeczytaniu wywiadu z ojcem dziecka. Coś przeokropnego, nie da się opisać... Kiedyś byłam osobą wierzącą, ale religijni fanatycy z każdym rokiem pokazują, że nie warto. Nie będę mówiła co myślę o ludziach pokroju abdomen robotnika syfona bo nie chcę dostać bana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Złamał tym samym prawo i poniósł tego konsekwencje ![]() pytanie z innej beczki: wychowywałabyś takie dziecko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Naczelna Nastolatka
|
Jesteś nienormalna i możesz zgłosić mój post, mogę dostać upomnienie. Ale to co piszesz to jest okrutne i ohydne i wskazuje na brak ludzkich odczuć.
Ludzie zamiast spiąć poślady i zebrać na nowo swoje życie do kupy jak można napisać coś takiego o ludziach po takiej tragedii? Masz zdolność odczuwania ludzkich uczuć na poziomie kupy gruzu.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-07-28 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Cudzego pewnie nie bo nie ja je na świat sprowadziłam i raczej nie czułabym się za nie odpowiedzialna.
A jeśli to mnie by się trafiło takie dziecko to bym rozważała różne możliwości. Tylko, że ja bym uszanowała decyzję lekarza, który by nie chciał wykonać ewentualnej aborcji i szukałabym kogoś innego. A jeśli bym chciała oddać to dziecko to nie miałabym pretensji do ludzi, którzy nie chcą go przyjąć i wychowywałabym je sama. Moje dziecko - mój "problem". I trzeba ten "problem" rozwiązać tak, aby inni ludzie nie czuli się obarczeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Naczelna Nastolatka
|
Mam nadzieję, że nie masz dzieci, szkoda byłoby takie geny przekazywać... O światopoglądzie nie wspominając.
![]() |
#370 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dociera do pustej główki że nikt chazana nie zmuszał do wykonania samodzielnie zabiegu? Katolik? nie, katol i fanatyk. Katolicy wiedzą co to miłosierdzie i empatia. Katole nie. Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jaka jest rada, żeby znów móc szczęśliwie żyć? Bo dla mnie rozwiązaniem jest pogodzenie się z przeszłością, zaakceptowanie pewnych rzeczy i ruszenie dalej. Czyli z grubsza spięcie pośladów. ![]() Ja współczuję sytuacji, ale czasu nie cofnę i tak naprawdę nic nie mogę poradzić. To rodzice muszą się zmierzyć z własną tragedią bo nikt inny za nich tego nie zrobi. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- No a niby czego innego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Nie chce mi się tu już pisać bo zaczęły padać obraźliwe słowa. Nie wiem dlaczego stwarzacie taką atmosferę zamiast przedstawiać własne poglądy na sprawę, która to miała być głównym tematem dyskusji.
Dla mnie dyskusje z osobami o odmiennych poglądach są ciekawe, ale nie podoba mi się kiedy zaczynają się prostackie najazdy (słowa typu nienormalna, ograniczona). Także bawcie się dalej sami skoro uważacie i poprzez swoje posty pokazujecie, że osoba o innych poglądach jest godna jedynie zgnojenia. Różnych ludzi się spotyka, ale pożyteczną umiejętnością jest to, żeby umieć zachować kulturę w każdej sytuacji. ![]() Na koniec wyjaśnię jeszcze jedną sprawę. Nie wypowiadałam się na temat tego czy aborcja jest ogólnie zła czy dobra. Kobieta jeśli już chce przerwać ciążę to niech idzie do takiego lekarza, który chętnie spełni jej prośbę. Wtedy każdy otrzyma to czego chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Można mieć rożne poglądy, jak najbardziej. Można o nich spokojnie dyskutować. Gorzej jak się wypowiada o sytuacji, o której się nie ma pojęcia (co udowodniłaś brakiem znajomości ważnych faktów ze sprawy). Dodatkowo nie dziw się, że ktoś cię obraża, bo swoimi postami wykazałaś znieczulicę, bezduszność, nienawiść i inne złe cechy w kontekście sprawy bardzo delikatnej. Wypowiadały się tu różne osoby - i zwolennicy i przeciwnicy aborcji, także osoby za i przeciwko dr Chazanowi. Nikt jednak nie wypowiadał się w sposób taki jak Ty i nie reprezentował takiego światopoglądu. Nie dziw się więc reakcji.
Zero empatii, zero współczucia, poglądy biało-czarne, zero wyczucia i wczucia się w sytuację itp. itd. Takich ludzi jak ty nie ma co głaskać po głowie. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-07-28 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Filozofia : mowic innym co maja robic z wlasnym brzuchem, rozkazywac zeby urodzily. ale wychowywac nie, bo nie jej.
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poczytałam Wasza dyskusję i musze przyznac, ze tyle jadu u 'broniących' aborcji to dawno nie widziałam, a obrazliwych postów to mozna katalog stworzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Naczelna Nastolatka
|
przegapiłaś fakt, że tutaj nie ma obrońców aborcji tylko osoby, które popierają prawo kobiety do wyboru oraz przestrzeganie prawa przez lekarzy. Manipulacja słowem to ci kiepsko wychodzi
![]() |
#382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Tobie wyrazanie szacunku innym poglądom |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolę być grubiańska dla kogoś ziejącego nienawiścią i szerzącego poglądy ze średniowiecza niż głaskać taką osobę po głowie. A Ty masz cokolwiek do powiedzenia w temacie, czy przyszłaś tutaj ponarzekać na poziom wypowiedzi, jad i chamstwo? Chyba nie o tym jest wątek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Naczelna Nastolatka
|
Celebre, jakże mnie wzruszyła twoja wrażliwość na mój domniemany brak kultury. Szkoda, że takowej wrażliwości nie posiadasz dla kobiety, które została pozbawiona prawa do decydowania o sobie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.