![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Deklaracja wiary lekarzy
Cytat:
zresztą zgadzam się z Twoimi komentarzami w tym wątku, Chazan zachować się jak jakiś Bóg i sędzia, nie dał wyboru kobiecie mimo że ta miała do tego prawo ziemskie jak i prawo boskie bo w końcu Bóg dał każdemu wolną wolę, a Chazana nie dał jej żadnego wyboru w imię swojej żałosnej wiary, żałosnej dlatego bo nie wierzę w przemianę człowieka mającego mnóstwo ofiar na śmietniku czy w tubkach z kremem do twarzy (tak twierdzą znawcy z Frondy itd), ja w takie przemiany nie wierzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bylo, ze dokonywanie aborcji to cala istota ginekologii, tymczasem: Cytat:
(Slownik polskiego PWN) ... o abrocji ani slowa ![]() Aborcji w Polsce w majestacie prawa jest co roku ok. 600-700, ginekologow ok. 5000-5500. W najgorszym wypadku na lekarza przypadnie 0.14 aborcji rocznie. Gdyby to faktycznie byla taka podstawa ich zawodu to by powymierali z glodu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inna sprawa ze sobie przeczysz - imputujesz Chazanowi jednoczesnie motywy majatkowe i fanatyzm, co sie wyklucza ![]() [1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;47475003]A mi się po prostu wydaje, że pracując w publicznym, podobno świeckim szpitalu lekarz ma obowiązek stosować się do przepisów prawa. Chazan to prawo i procedury nagiął, złamał i dostosował pod siebie. Tyle.[/QUOTE] To Ci sie zle wydaje - co jest najwyzszym aktem prawnym w RP i co ten akt gwarantuje ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Mamy na przykład ciążę pozamaciczną, w jajowodzie rozwija się dziecko, na USG widać, że jest żywe, ale wiemy, że donoszenie tej ciąży jest prawie niemożliwe, a krwotok bardzo prawdopodobny. Jeśli wystąpi krwotok, naszym celem jest ratowanie życia matki, a to, że umrze przy tym dziecko, jest akceptowalnym skutkiem. Ważne jest to, żeby nasze działanie nie było ukierunkowane na zabicie dziecka." Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zrozum mnie źle, ja do osób o prawicowych poglądach nic nie mam i uważam, że z równym zaangażowaniem jak sprawą Chazana media mogłyby zająć się lekarzami traktującymi ciężarne pacjentki tak jak została potraktowana Kaja Godek, bo to również świństwo, ale wybacz - w tej konkretnej sprawie jak nigdy zgadzam się z lewicą. Lekarz ma swoje sumienie, ale jego psim obowiązkiem jest uszanować wolę pacjenta, jeśli mieści się ona w granicach prawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy sama byłabyś taka chętna do rodzenia tak ciężko chorego dziecka, już widzę radosną minę i radość na twej twarzy każdego poranka wiedząc że jeszcze miesiąc może dwa a to dziecko które teraz jeszcze kopie i daje jakieś znaki życia za kilka tygodni pójdzie do piachu i to pójdzie w bólach Twoich i swoich własnych. proponuję idź do hospicjum, popracuj jako wolontariusz jeden dzień, a potem przyjdź i napisz że takie dzieci powinny się normalnie rodzić i każdego dnia cierpieć często w samotności bo matki je porzucają bo lekarze albo odmówili aborcji lub ktoś z rodziny ich zmusił do urodzenia bo przecież sumienie innym nie dawałoby żyć że zabito płód a nie przeszkadza to sumienie gdy dziecko leży samo w hospicjum. czasem warto spojrzeć na to z drugiej strony a nie od strony wiecznego krytykanta który sam nie wie jak zachowałby się w danym przypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jaki masz pogląd na temat księży-pedofilów czy żyjących ze swoimi "gosposiami", korzystających za pieniądze "z tacy" z usług prostytutek, zakonnic znęcających się nad dziećmi. Ciekawa też jestem czy czekałaś z seksem do ślubu, czy przechodzisz na ulicy tylko w wyznaczonych miejscach, czy na co dzień reprezentujesz sobą wiarę i przekonania, których tutaj tak ostro bronisz. Podejrzewam, że nie. I teraz nie dziwię się dlaczego "wielcy szanowni katolicy" zbierali pieniądze na karę nałożoną na szpital, a nikt nie zainteresował się ani matką, ani dzieckiem. Tacy właśnie jesteście w swojej fanatycznej, głupiej wierze - nienawidzicie, wymagacie aby każdy się do was dopasowywał, jesteście hipokrytami i ludźmi ograniczonymi umysłowo. Szkoda, że większość z was zapomina o tym, że Jezus uczył miłości, szacunku, wiary w drugiego człowieka. Ostrzeżenie za tę wypowiedź będę "nosić" z dumą na swoim koncie. Co do dr Chazana - popieram to, że wydalono go ze szpitala. Widzę jego winę. Nie mam nic przeciwko temu, że pomimo swojej przeszłości obecnie jest przeciwnikiem aborcji. Szkoda jedynie, że taki wykształcony człowiek reprezentuje sobą poziom równorzędny z Tobą abdomenm. Kolejny przykład na to, jak wiara może szkodzić i robić z ludzi bezmyślne kukły sterowane klerem. Przykre. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-07-27 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobieta poszła do szpitala o pewnych tradycjach, a później wielkie zdziwienie, że spotkała ją odmowa. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Odnoszę się jedynie do tego, że człowiek ma sumienie. Sumienie nie pozwoliło Chazanowi przeprowadzić aborcji bo uznaje on to za zabicie dziecka. Nie był obojętny wobec tej kobiety. Oferował pomoc, która jednak nie spełniła oczekiwań pacjentki. Cytat:
![]() Dla mnie cienizna, więc nawet nie miałam zamiaru zgłaszać. Widziałam już ciekawsze "hejty". ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po za tym brawo masz mnie bo nie wiem czy w Polsce byl przypadek zgonu po odmowie aborcji w przypadku ciazy pozamacicznej przez jakiegos idiote. Sorry nie znam statystyk zgonow dla Polski w tym przypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
jeanne92 tak właśnie miało być. Chazan celowo przedłużał wszystkie procedury by minął termin legalnej aborcji. Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-07-28 o 06:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-07-28 o 06:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nadaję z telefonu, mogę robić błędy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad2 kobieta udałą się do osoby mocno doświadczonej w wykonywaniu aborcji ( w takim zaawansowaniu ciąży jest to trudny zabieg). ad 3. Chazana nikt nie zmuszał do znęcanai się nad biedną kobietą. ad4. Tak wina po stronie rodziców, czy ty wiesz co to znaczy chore dziecko? wątpie takim teoretykom łatwo jest pisac bzdury w necie ad5. miłość do bliźniego, taka bardzo katolicka, cóż inkwizytorzy też działąli dla dobra ludzi ad6. teraz piszesz sobie że trzymasz się z daleka od kościałą jak padło hasło pedofilia, cóż można pogwałcić, pozabijac i poskrobać byle ładnie powiedzieć ze się żałuje i działąć medialnie. BTW twierdzisz ze chciałąbyć takie dziecko urodzić i pochować, ok ale czemu uważasz siebie za lepszą od całej ludzkości i od kobiety co rodziła de facto martwe dziecko? Dlaczego żądasz wyboru!! wyboru i możliwości porodu w momencie kiedy zabraniasz tego innym?? W niby czym jesteś lepsza od milionów innych kobiet którym zabraniasz wyboru ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrz co prolifeowcy zrobili w sprawie zgwalconej 14latki kilka lat temu. Upublicznili jej dane osobiste na frondzie i stado oszolomow za nia biegalo od szpitala do szpitala. Normalne to jest Twoim zdaniem? Jak mozna tak komus zycie zatruwac w imie swoich religijnych pogladow? Cytat:
Moze dla Ciebie jest normalne skazywac kogos na cierpienie ale nie dla mnie. Cytat:
Cytat:
Nikt im nie kaze robic nic wbrew sobie ale niech to sie nie zdarza w placowkach publicznych. Niech to robia w gabinetach prywatnych lub szpitalach katolickich oplacanych z kasy Watykanu. Cytat:
Wklejam fragment wywiadu z poszkodowanymi rodzicami. Cytat:
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2014-07-28 o 10:30 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |||||||
Raczkowanie
|
Ja tylko uważam, że chamówą jest wymagać od lekarza aborcji, podczas gdy on nie chce tego zrobić. Dla niektórych to zabieg taki jak wszystkie inne, ale dla niektórych jest to równoważne z zabiciem niewinnego człowieka (wszystko jednego jakiego - zdrowego, chorego, dla nich to bez różnicy. człowiek to człowiek).
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszędzie ta cierpiąca kobieta i cierpiąca kobieta. Wiadomo, że cierpiąca bo raczej wesoła historia to nie była. Tylko że nie wiadomo co by z tą kobietą było jakby usunęła ciążę - może by jej się w głowie poprzestawiało z powodu jakiejś traumy. Ja nie jestem przekonana czy ta aborcja byłaby naprawdę takim wybawieniem jak się o niej pisze. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z resztą dziecko mocno upośledzone którego nie chcą rodzice jest szybciutko adoptowane przez chazanowatych. Prawda? Cytat:
Cytat:
![]() I nie on nie odpowie za swoje czyny, Polska jest krajem bezprawia gdzie rządzi pieniądz i czarna mafia. Cytat:
Czy aborcja byłaby mniejszym złem- najprawdopodobniej tak. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Naczelna Nastolatka
|
kto jeszcze nie czytał tej rozmowy to niech przeczyta, ojciec dziecka już po jego śmierci
http://wiadomosci.onet.pl/prasa/juz-tylko-placz/3d70r
![]() |
#353 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko nie miało szans przeżycia dłużej niż kilka dni. Było źle rozwinięte, z wieloma wadami. Aborcja w takim przypadku była medycznie wskazana. Nie wiesz czy rodzice chcieli się "pozbyć dziecka", w ogóle piszesz ciągle o nich i o matce jak o diabłach wcielonych, a tak na prawdę nie wiesz co przeżyli ani jacy są i jaki ta sytuacja miała na nich wpływ. Kolejny objaw kato-zamroczenia umysłowego? Nie znasz takiego uczucia jak EMPATIA? Nie jesteś w stanie wczuć się w sytuację drugiego człowieka? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I rozumiem, że wg Ciebie bardziej cierpiący jest Chazan? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |||
Raczkowanie
|
No więc chyba wszystko poszło po myśli rodziców skoro pozbyli się owej kuli.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli tak zrozumiałaś to spróbuję użyć przystępniejszych dla Twojego sposobu myślenia sformułowań. Jeśli kobieta znajdzie takiego lekarza, który się chce podjąć zadania to niech sobie usuwa wszystkie ciąże po kolei. Mnie nic do tego. Ale zmuszanie lekarza katolika do takiego czynu jest dla mnie niesprawiedliwe. I o tym w kółko piszę. Jak nie rozumiesz to już nie odpisuj bo staniesz się męcząca i sprawisz wrażenie głupiej jak but z lewej nogi. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Naczelna Nastolatka
|
czytałaś rozmowę z linku, który podałam?
![]() |
#356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Według mnie Chazan został postawiony w nieciekawej sytuacji. A rodzice dziecka mieli pecha, że wykryto u ich dziecka takie wady. Trafili na lekarza katolika, który nie chciał wykonać aborcji, która miała być ulżeniem w cierpieniach, ale tak naprawdę nie wiadomo jaki byłby jej skutek. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Naczelna Nastolatka
|
Tobie to się wszystko wydaje, myślisz i sądzisz. A może byś tak, do jasnej anielki, przeczytała rozmowę z matką tego dziecka i z ojcem, są dostępne w sieci artykuły z wywiadami. I może byś raport pokontrolny przeczytała. Bo twoje "myślę" i "wydaję mi się" nie zmieni magicznie faktów i odczuć osób bezpośrednio zaangażowanych w to nieszczęście.
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piszesz o moim rzekomym ograniczeniu umysłowym, a sama prowadzisz rozmowę na niskim poziomie, używając obraźliwych słów. Także nie mam czasu na rozmowy z Tobą. Twoja niska kultura osobista mnie zniechęciła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.