|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Nadrobiłam Was
![]() Dużo tych tematów dzisiaj i musiałabym mnóstwo odniesień robić. Wstałam o 6 i ledwo żyję. Po kosmetyczce ugotowałam obiad i musiałam pojechac po mamę i z nią na zakupy, bo pech chciał, że jej się samochód zepsół i nie miała co zrobić, a jutro ma mieć gości na weekend ![]() Potem była masz za dziadka i tak wróciłam po 18 do domu. Umęczona jak osiołek niby dużo nie chodziłam a bożena mnie tak boli, że aż gwiazdy widzę Brzuch mam wrażenie, że się stawia :/ ale nic na razie nie móię Tż bo się wkurzyłam na niego dzisiaj maksymalnie :/ Podnióśł mi tak ciśnienie, że aż mi cukier skoczył A potem się wyżyłam na moim ojcu i go przepraszałam. Dobrze, że mnie zrozumiał ![]() Jeszcze obiecałam sobie zrobić sałatkę z tuńczyka, ale czy ja wstanę w ogóle? |
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
aaaaaaaaaa wrocilam od gina
![]() Dziewczyny czekalam 1,5h na wizyte ale za to lekarz dał rabat az 100zł![]() ginek powiedzial ze jeszcze moze urosnąć 100-300g na tydzien Pytalam o seks i cwiczenia,moge uprawiac dalej a i waze 70kg czyli 18kg na plusie ale mam to w du**e ![]() ogolnie lekarz jest w szoku ze sie tak dobrze czuje i nie jestem popuchnięta,pytal czy mialam jakies skurcze to mowie ze nie zaczal sie smiac, powiedzial ze zdarza sie tak ze kobiety ktore sa bardzo aktywne w ciazy w ogole nie czuja skurczy i maja mega rozwarcie,rodzą prawie a o tym nie wiedzą i ze moge byc takim przypadkiem![]() no i chyba czas kupic wozek i fotelik aaaaaaaaaaaaaaaaaa zaraz was nadrobie tylko padam z glodu
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Martynka nie smutaj, mam podobnie... Z tym że Małz miał dwa tygodnie urlopu i nie mielismy w ogóle dla siebie czasu z wyjątkiem niedzieli, bo robił remont a teraz wrócił już do pracy i dzisiaj był od 7rano do 19, więc wrócił przed 20, zjadł i wział się dalej za kuchnie. Dobrze że już meble wstawione, to już wiem że koniec coraz bliżej...
|
|
|
|
#364 |
|
Przyczajenie
|
Witacje kochane
![]() Jak pięknie brzmi nazwa tego wątku !!! ))Ja dopiero wróciłam po prawie 2 tyg na patologii z pocieszeniem że poród może być w każedej chwili. aaaa przeraża mnie to ! |
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Paulinka gratuluję wizyty... No rabat zawsze się przyda... I nie przejmuj się wagą... Jestem od Ciebie 2cm wyższa i na ostatniej wizycie ważyłam 71kg czyli od początku 15kg na plusie... A ciekawe ile teraz będzie... Mam nadzieje że nie będziesz takim przypadkiem o którym wspomniał ginek. Chociaż może jak nie będziesz czuła skurczy to szybko Ci poród zleci...
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka gratki za wizytę
![]() Na pewno będziesz miała łatwy i szybki poród ![]() Elffirka pocieszam się tym, że jeszcze troszkę i będę miała Maleństwo przy sobie, Małż troszkę zwolni i będziemy mieli choć odrobię czasu, żeby pobyć tylko we trójkę
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i synus jaki duży![]() Ja też chce już wizytę!! Teraz pod koniec każdy dzień mi się bardzo dluzy... Co do mojego tz to od wczoraj nie wypowiadam się na jego temat:P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, witam się na nowym wątku aż na 13 stronie!!!
pędzicie, a ja nie mam teraz zupełnie czasu na wizaż, gdyż przyjechała siostra męża z dwumiesięcznym dzidziusiem i zostali na cały tydzień. Maluszek jest tak słodki że nic tylko ciągle mu towarzyszyć. U nas w porządku. Jutro pakuję torbę do szpitala, miałam robić to dziś ale już padam. Aaaaa i dziś początek 36 tygodnia!!! nie mogę się doczekać... i zarazem boję się jak nie wiem...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę sie ze wszystko ok. Ogólnie dziewczynki za wizyty.Cytat:
![]() To co pierzesz ciuchy pakujesz i praktycznie na porodówke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
podajcie proszę linka do tego bloga, nie dam rady go odszukać na forum
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
Jenny https://zakochanewzupach.pl/
Wiecie co wcinam właśnie? Cukierki wiedeńskie owocowe. Pamiętacie z dzieciństwa? Były dzisiaj w biedronce na wagę... |
|
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ej no trochę wiary w siebie. Dasz rade ![]() Chociaż podoba mi się hasło rozrywające szczęście. Cytat:
![]() Cytat:
lewatywy szpitalne podobno sa skuteczniejsze ![]() Poza tym uwierz, lewatywa to pikus przy porodzie. Lewatywe zapalikuje Ci jedna pielęgniarka, a przy porodzie co rusz ktoś będzie Cie oglądał, badał. Nie wspominając już o tym, że na finał zbiegnie się pół szpitala. Przy sn nie miałam cewnika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- A i gratuluję udanych wizyt. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczne trochę A tak czeka go jeszcze 3 tyg w gipsie i 1-2 rehabilitacji a potem 2 tyg urlopu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od 33 tc nastawiam się na big baby i mam nadzieję się nieco rozczarować ![]() Ale co tam, mama wielka, tata wielki to i dziecko takie będzie. Przynajmniej nie będzie podejrzeń że dziecko od listonosza bo akurat mamy małego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio moja mama oglądała jakieś moje fotki i mi mówi, że wyglądam bardzo podobnie, jak babcia na zdjęciach ze swojej młodości cieszę się, bo bardzo babcię kochałam, jak moja mama wróciła do pracy, to babcia mną się opiekowała Cytat:
musieli dać mi nowe łóżko, bo pościel zalana, materac zalany, podłoga zalana (2 salowe z mopami latały, by wytrzeć podłogę). Także spokojnie, odejscie wód jest dość efektowne![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochana, z Twoją kondycją to raz dwa dziecko wypchniesz na ten świat![]() Cytat:
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
Ala rozczuliłaś mnie z tym kocykiem... Jak to słodko musi wyglądać to przykrywanie...
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo wieczornie
![]() po 1 zastrzele za karpatkę !!!! po 2 gratki za wszytkie wizyty -brawaaa co do porodu sn ja chyba lewatywe wole żeby mi zrobili cewnika nie miałam
|
|
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
carolciuska nie robilam koktajlu
elffirka my wybralismy imie Szymon ![]() co do Konrada podoba mi się bardzo i tez o tym myslalam ale tz sie nie zgodzil wiec jest Szymonek wpaula z tego co wiem to u mnie lewatywy w szpitalu nie robią. Moje znajome rodzily tez bez lewatywy.A ja nie wiem czy zrobie w domu czy sobie daruje,wyjdzie w praniu ![]() Dzięki dziewczyny za gratki to była moja najlepsza wizyta u gina odkad jestem w ciazy,bardzo pozytywna no i z rabatem haJeszcze siedze z Tztem u gina i pytam czy moge uprawiac sex a gin do mnie"a z kim pani chce uprawiac?"
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję dziewczynki wizyt
Tak się zastanawiam, powiedzcie mi ile ważne jest Hbs? albo ogólnie ile ważne są wyniki badań ? |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Jem chałkę z masłem. Dżizas, jakie to dobre
![]() Byłam z koleżanką na rynku. Było super, rewelacyjna sprawa od czasu do czasu wyrwać się z domu. Cytat:
|
|
|
|
|
#382 |
|
Konto usunięte
|
No...doczytałam
od wczoraj jestem jakos w tyle z forum i czytam, chce cos zacytować a pózniej czytam dalej i juz dawno po temacie to odpuszczam...Chyba Doris pytała o moja cukinie czy robię tak jak Asia podała...przyznam sie bez bicia, ze jakoś ominelam przepis Asi nie widziałam...ja ugotowałam ryż a osobno podsmazylam mięsko mielone z cebulką, papryka i pomidorami z puszki i do tego dałam ten ryż, doprawiam i tak gotowy farsz dałam do cukini a na blachę z nimi wlalam około pol cm bulionu zeby cukinie nie schly uwaga bo uzależniają Katerina-dzieciowy w c&a na innym pietrze i nie ma windy? Trzeba targać wózek po ruchomych schodach? Czy zapomniałaś o windzie? u mnie ca ma 5 pięter a dzieci sa wlasnie na 5 jeżdzę schodami ale trochę mi to zajmuje Tekst z rozrywajacym szczęściem mnie rozwalił Było o podobienstwach...tz czarny i ja tez...ja mam oczy prawie czarne a on lekko jaśniejsze ale tez odcienie brązu...chciałabym zeby malutka miała jego usta bo ma fajnie duże no i on twierdzi, ze mój tyłek jest fajny bo mam taki odstający ale jego jest tak zgrabny, ze szok...no i jak juz mała ma mieć mój to niech ma jego nogi bo ma takie proste, długie i zgrabne a ja swoich nie lubię gadam, gadam a i tak bedzie najpiękniejsza cokolwiek bedzie po nas miała Paulina-gratuluje wizyty ja wprawdzie nie jestem tak czynna sportowo jak Ty ale lekarz tez w szoku, ze nie odczuwam skurczy żadnych i ze szyjka jeszcze taka ok wiec trzymam sie twardo planu, ze rodzę jak mama Asiu to Ty sie brałaś z tymi wodami prawda? Ja to ostatnio sobie myślałam jak one wyglądają tak naprawdę bo sobie wkręciłam, ze moge przegapić podczas lezenia w wannie dlatego nie leje juz kolorowych płynów do kąpieli Martynka to Ty pakowałaś torbę dzisiaj chyba...skarpetki wrzucilas? I takie rzeczy drobne jak gumki do włosów? Tak mi przyszło do głowy bo ja to dopakowywalam ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
aisa bo to centrum handlowe ma 2 pietra, ale właśnie na górę w ca można tylko schodami wewnatrz sklepu i one w remoncie od 28 lipca podobno ! obeszłam cały sklep wokoło i lipa - oczywiście panowie co naprawiali schody po nich chodzili ale klienci już nie
a na 2 piętrze jest tylko jedna restauracja i te wewnetrzne pietra danych sklepów, ale tylko niektórych i nie dało wejść, a przed ca było kilka dzieciowych wieszaków i kasa i tam kasowali te ciuszki, tyle że ja nie chciała sukienek jesiennych itp. no nic, przeżyję
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
Carolciuska dziękuję
wiesz co ja chyba zamówię naklejki po prostu, najmniej zachodu ... a i wymyśliłam że nie obkleję całą ścianę tylko pas na jednej i drugiej, tai jakby kilku rzędowy przy czym na drugiej będzie tak jakby tych chmurek coraz mniej nooo coś takiego ze trzy zestawy będę musiała kliknąć takie coś znalazłam http://allegro.pl/naklejka-naklejki-...436638592.html a ściany pomalowaliśmy na taki zgaszony błękit, chyba będzie fajnie to wyglądało ![]() Dziewczyny gratki za wizyty ![]() Paulina ale Ci się upiekło z tym rabatem |
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kojarzycie czy na badania typu hiv,hcv,antygen hbs trzeba byc na czczo? zapomnialam spytac ech
a juz znalazlam ze nie trzeba byc ufffffffffff ![]() madzia rabat sie nalezal to Tz powiedzial ze rabat musi byc ale nie sądzilam ze az taki duzy
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-13 o 22:28 |
|
|
|
#386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Paulina to ile Ty płacisz za wizytę w sumie skoro 100 zł rabatu dostałaś ? |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gumki i spinki fo wlosow w kosmetyczce. A bierzecie moze swoje majciochy jakies czy tylko te seksi siatki? Ja wpakowalam dwie pary zwyklych na wszelki wypadek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam normalne bawełniane tylko i niewiem czy takie tylko mam nosić czy dostanę tu w szpitalu te siatki ... w De jakos inaczej i swoich brać nie musze takze nie wiem ale pewnie Rez bym brała dwa rodzaje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
Martyna spakowałam tylko siatkowe na razie. Ja stawiam na dowożenie przez męża tego co wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
nmartyna ja mam i te siateczkowe bo dostalam od kolezanki ktorej sie nie przydaly i zwykłe bawełniane ogromniaste na wielką Du**
![]() po porodzie chyba wywalę te majty bo przeciez schudne ![]() madzia wizyta plus usg to 150zl a GBS jeszcze 30zl czyli by wyszlo az 180zl,masakra... a to w ogole moja ostatnia wizyta u gina teraz mam powtorzyc niektore badania i do szpitala ide juz z wynikami
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Podnióśł mi tak ciśnienie, że aż mi cukier skoczył
A potem się wyżyłam na moim ojcu i go przepraszałam. Dobrze, że mnie zrozumiał 

czemu Ci tak pokazuje, widzisz, jaka niespodzianka, zawsze to trzy dni mniej

nie widziałam...ja ugotowałam ryż a osobno podsmazylam mięsko mielone z cebulką, papryka i pomidorami z puszki i do tego dałam ten ryż, doprawiam i tak gotowy farsz dałam do cukini a na blachę z nimi wlalam około pol cm bulionu zeby cukinie nie schly
to Tz powiedzial ze rabat musi byc ale nie sądzilam ze az taki duzy