|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Cytat:
szok
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to bardziej zdziwiło, że dziewczyna napisała, że zrobiła to parę razy a w profilu miała napisane, że jej hobby to ostry seks. Ja miałam lat 18,5 jak straciłam dziewictwo i ostry seks to na pewno nie było to co najbardziej uwielbiałam w tamtym czasie. :/
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
Opisze wszystko po kolei, bo juz wychodze z siebie
. Na poczatku stycznia w trakcie stosunku pekla prezerwatywa, bylo to w 5 dniu miesiaczki (prawdopodobienstwo zajscia w ciaze niby niewielkie). Zrobilam test 9 dni po stosunku, wynik wskazywal na brak ciazy. Miesiaczka spozniala sie jakies 2 dni wiec powtorzylam test i rowniez wskazywal na brak ciazy. No i nastepnego dnia wystapila miesiaczka. Kolejne miesiaczka byla w terminie. Od tego czasy mialam okolo 3 miesiace przerwy od seksu. W zeszlym tygodniu (czwartek bodajze) ostro zabawialam sie z moim facetem emocje wziely gore no i.. wszedl we mnie na chwilke doslownie. Nie mial wytrysku, dopiero pozniej gdy zrobilam mu dobrze, szczytowal. Okolo soboty powinna byla przyjsc miesiaczka.. a tu nic Dopiero dzis zaczely bolec mnie piersi, tak jak przed kazdym okresem. W sumie w tym miesiacu mialam spore stresy, wiec mozliwe,ze temu sie spoznia, nie zawsze moj okres jest regularny. Ostatnio jem jak szalona, mam ochote polknac cala lodowke Zaczynam sie powaznie martwic ta sytuacja. Boje sie, ze to moze jednak byc ciaza. A jesli nawet ciaza.. to z ktorym partnerem? Bo chce zauwazyc, ze od niedawna jestem z kims innym. Powiedzcie mi, czy po zrobionych 2 testach, ktore wskazaly na brak ciazy, moge byc pewna, ze rzeczywiscie nie bede za niedlugo mamusia? W ogole prosze, wypowiedzcie sie na ten temat. Boje sie, ze zrobilismy straszna glupote
|
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąza.. stosunek przerywany.
Wydaje mi się, że panikujesz.
Chociaż isnieje możliwość zajścia w ciążę przy stosunku przerywanym, jednak Twoje "objawy" typu apetyt nie potwierdzają ciąży z obecnym partnerem - na to jest za wcześnie. Aby to był 3- miesięczna ciąża - też wątpię, chociaż jakiś tam odsetek "szansy" istnieje. Osobiście nie bardzo wierzę, że świadoma kobieta przez 3 miesiace "nie zauważy", że jest w ciąży. Tak, że śpij spokojnie, czekaj na okres i jednak pomyśl o zabezpieczeniu. Pozdrawiam. |
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Dziekije Ci slicznie za odpowiedz
opadna, gdy pojawi sie miesiaczka..
|
|
|
|
#366 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąza.. stosunek przerywany.
musisz bardziej uważac, a co do objawów ciąży nie występują az tak szybko np. zwiekszony apetyt
|
|
|
|
#367 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pytanie do Pana dr...
czy jesli doszło do stosunku bez zabezpieczenia 2 dni przed spodziewanym okresem, a okres wystapił w spodziewanym terminie, to jakie jest prawdopodobieństwo (czy jest pradopodobieństwo) bycia w ciąży?
Z góry dziekuje za odpowiedź. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze dodac ze mam nieregulane miesiaczki
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dzień szczytu- jest to ostatni dzień, w którym występuje śluz o cechach płodnych: rozciagliwy, przezroczysty, mokry; można go wyznaczyc retrospektywnie) |
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
to mierz temperaturę, obserwuj śluz, albo.. kochaj się cały czas
|
|
|
|
#375 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak bardzo sie martwisz- zrób test. |
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() większe prawdopodobieństwo byłoby, gdybyś kochała się zaraz po okresie - bo tutaj wszystko zależy od długości cyklu ale kto wie tak naprawdę jaki psikus zechce ci sprawić twój organizm
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co znaczy "nie takiej bezpośredniej"? ale raczej nie jest mozliwe zajście w ciążę w ten sposób. za mało kłopotu naokoło zrobienia sobie dziecka by było ![]() to nei takie proste, trzeba sie naprawcowac i to nieraz bardzo długo i bardzo wyczerpująco
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
juz było o podobnym przypadku
![]() wiesz, musiałabyś mieć naprawdę pecha aby zajść w ciążę w ten spoób |
|
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
KasiaKatarzynka... masz racje... bo zrobić sobie dzieciaka trzeba się napracować... A zarazem przeżyć coś miłego
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba uważać, ale bez przesady panie i panowie
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Tylko niektóre
pozdro
|
#387 |
|
Przyczajenie
|
Uprawialam sex w ostatni dzien okresu. Bez zadnego zabezpieczenia a moj chlopak skonczył we mnie bo na poczatku stwierdzilismy ze w koncu mam OKRES!! ale potem sie zastanowilismy i nie jestesmy pewni czy moge zajsc w ciąże?? Możliwe ze moge zajsc w ciąze? Przypominam ze to byl ostatni dzien! Jak długo żyja plemniki??
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okres i Ciąza! Pomocy! do pana doktora i wizazystek
uu to radzila bym zrobic test... ostatni dzien okresu jest juz plodny echh
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Jest takie prawdobodobieństwo, chociaż niewielkie. Plemniki podobno mogą nawet do 72 godzin żyć
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Ciążka jest całkiem możliwa.
Gdyby to był początek okresu, byłoby mniejsze prawdopodobcieństwo, natomiast na koniec jest wiele większe. Plemniki żyją długoo i mogą sobie spokojnie 'zaczekać' aż będzie owulacja. O ile tak owej już nie było. Radzę poczekać jakiś czas i zrobic test który wykrywa ciązke juz po 6 dniach.
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Szkoda wielka, że dziewczyny w tym wieku skreslaja sobie dzieciństwo. Dorosłość wcale nie jest taka super jak sobie młodzi wyobrażają. A do seksu trzeba byc dojrzałym, bo to nie jest rąbanie drzewa czy wbijanie gwoździa tylko piękny akt między dwojgiem ludzi.
szok 

. Na poczatku stycznia w trakcie stosunku pekla prezerwatywa, bylo to w 5 dniu miesiaczki (prawdopodobienstwo zajscia w ciaze niby niewielkie). Zrobilam test 9 dni po stosunku, wynik wskazywal na brak ciazy. Miesiaczka spozniala sie jakies 2 dni wiec powtorzylam test i rowniez wskazywal na brak ciazy. No i nastepnego dnia wystapila miesiaczka. Kolejne miesiaczka byla w terminie. Od tego czasy mialam okolo 3 miesiace przerwy od seksu. W zeszlym tygodniu (czwartek bodajze) ostro zabawialam sie z moim facetem
opadna, gdy pojawi sie miesiaczka..