![]() |
#361 |
Konto usunięte
|
Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawdopodobieństwo wypadku jest znikome, aczkolwiek może mieć miejsce. Jednak jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś zginie w wypadku komunikacyjnym albo podczas wypadku w domu, niż na skutek kilkusekundowego żartu Wardęgi. Jak już wspominałam, moja mama ma chore serce, oprócz tego to taka mała panikara. Film z psem ją śmieszył i zastanawiała się jak ona szybko by uciekała... Nie wszyscy dopatrują się wszędzie zagrożeń- to dotyczy tych zdrowych i tych z problemami zdrowotnymi. Mam swoje zdanie na ten temat, ale rozumiem, że ile ludzi tyle opinii, każdy może mieć inną. Nie jest to powód do przepychanek, kłótni czy wyzwisk.
![]() |
![]() |
#363 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() A po cholerę atakowąć kogoś bez powodu? ![]() No tak, w Polsce to przestępcy są pod ochroną ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- A gdyby to trafiło na Twoją mamę/ tatę/ babcię , dostałoby któreś zawału i zmarło? Jak byś zareagowała w takiej sytuacji?
![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#366 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Może zacznie, kto wie.
![]() |
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
w takim razie w mojej szkole więcej wymagali
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- to za mocne stwierdzenie, przecież Wardęga nie jest przestępcą. Jego filmiki mogą być co najwyżej nieetyczne, ale że jest przestępcą? No bez jaj...
![]() |
#369 | |
|
Cytat:
![]() Swoją drogą przypomniało mi się, jak w podstawówce i gimnazjum moi koledzy mieli ubaw wrzucając mi i koleżance muchy za koszulki - koleżance wrzucali dopóki im paznokci nie powbijała w łapy- ja zawsze miałam obcięte, więc długo cierpiałam. Później przerzucili się na wkładanie mi much i pająków (tudzież innych owadów) do śniadania (bułek) ![]()
![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posiedziałem, pomyślałem i doszedłem do pewnych wniosków: Na filmikach które widziałem, a które polegały na straszeniu nie widziałem osób starszych. Dalej! Żadna z tych skrajnie oczerniających Wardęgę tutaj nie wpadła na to, by choć na chwilę pójść po rozum do głowy. Dlaczego tak ostro napisałem (i będę pisał)? Żeby wywołać kontrowersję. Tak jak Wardęga mówiący bzdury i mówiący, że to przypadkowi ludzie są. Nie widzę nic kretyńskiego w scenariuszu takim: Wardęga wynajmuje aktorów/zwykłych ludzi, oni odgrywają scenkę do filmiku i tyle. A potem publicznie mówi, że przecież oni o niczym nie wiedzieli! Że to naturalne jest! Ktoś wkleił filmik z dziewczynką w windzie, jak została skopana. Oczywiście oburzenie wizażanek. I oczywiście żadnej nie wpadło do głowy, że moment uderzenia dziwnym trafem był momentem MONTAŻU taśmy. To był moment, kiedy spokojnie można było podstawić kukłę i UWAGA UWAGA wywołać kontrowersję i UWAGA UWAGA podnieść liczbę wyświetleń. Co do takasobie93, to wszystko co mogło, to mi opadło gdy przeczytałem ten stek bredni i hipokryzji (zwłaszcza gdy zacytowała Cię coffee, a Ty olałaś jej wypowiedź). Jesteś kolejna, jak Minna w tym temacie, które chrzani farmazony, choć nie zna zaplecza produkcji takich filmików. Coś tam furkoczesz o pieniądzach, o godności i innych pierdołach. A nie masz bladego pojęcia, czy nie byli to opłaceni aktorzy. Załóżmy nawet że nie! Nie masz pojęcia, czy Wardęga nie pytał po nagraniu o zgodę. Nie wiesz i nigdy prawdy się nie dowiesz. Dalej, kolejna sprawa. "Ojojoj, a co by było jakby Twoja prapraprababcia wracała o 1 w nocy z kółka różańcowego i ten cham i łobuz Wardęga by ją wystraszył????????" Tępa mrówka zauważyłaby, że podczas kręcenia tych profesjonalnych filmików, przez jakieś duże kanały (w mediach także, nie tylko na jutubie), że jest ekipa przynajmniej 2 osób. Którzy najpewniej decydują, kogo wkręcą, a kogo nie. Ryzykowanie zawału u ludzi z fobiami? http://phobialist.com/ Mam nadzieję, że te wszystkie ekstremistyczne, potępiające "zachowanie" Wardęgi (choć tak naprawdę nie mają kompletnie pojęcia, czy to wszystko nie jest ukartowane!), że te wszystkie oburzone CODZIENNIE wychodząc z domu tak się przygotowują, by nikogo z tej listy PRZYPADKIEM nie przestraszyć. I że protestują np. przeciwko budowom wieżowców, bo ludzie boją się wysokich budynków. A PO CO RYZYKOWAĆ, ŻE KTOŚ SIĘ PRZESTRASZY. Mam nadzieję, że wy wszystkie okładacie i tłuczecie ludzi z gazet/telewizji robiących wywiady z przechodniami. Bo najczęstszą fobią na świecie jest strach przed wystąpieniem publicznym. I co? To byłby nieszczęśliwy wypadek? A PO CO RYZYKOWAĆ, ŻE KTOŚ SIĘ PRZESTRASZY KAMERY? I taki sam, identyczny schemat ma się do filmiku z psem pająkiem. Wardęga NIE MIAŁ w zamiarze (zakładając, że to NAPRAWDĘ są osoby przypadkowe) dopierniczyć osobom z fobią. Tylko zwykłych ludzi chciał nastraszyć. Tyle. I droga takasobie93: klauni to także jedna z częstszych fobii. Dlaczego nie zakażesz sprzedawania takich kostiumów? Dlaczego uważasz, że ten mój argument był głupi? Dlaczego klaun w parku, czy chodzący po mieście i NARAŻAJĄCY potencjonalnego koulrofobika na śmierć ze strachu, dlaczego ten klaun jest bardziej broniony niż Wardęga ze swoim psem-pająkiem? Co tu się do diabła dzieje? Czy jakikolwiek rozsądek i logika poumierały?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
|
Cytat:
![]() Jak ojciec koleżanki pijany próbował jechać na rowerze- drogą mało uczęszczaną - nie normalną ulicą- to go spisali i poszedł siedzieć na 8 m-cy. Złapali go jak po schodach wchodził do domu.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To powinna być dyskusja, nie gównoburza. Zaraz przybiegnie takasobie i zrobi się kocioł. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-09-10 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
|
Gdybyś to był Ty czy Wardęga miałabym Was w głębokim poważaniu, ale Ty nie rozumiesz, że on narażał zdrowie/życie psa. On mnie nie interesuje, ale jakby się stało coś psu, osobiście bym się nim zajęła.
![]() |
#375 | |
zuy mod
|
Cytat:
Dzieki za glos rozsadku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie, to gdybyś przeczytała moją wiadomość, to zauważyłabyś, że ISTNIEJE prawdopodobieństwo, że to byli podstawienie ludzie. Jak pies ma ucierpieć przy podstawionych ludziach?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() osobiście dziwię się, że ludzie wszystko "łykają". Tak samo jak to, że niby wszystkie scenariusze w produkcjach TVNu są oparte na faktach. Ano tak pięknie nie ma, ale ciiiii ![]()
![]() |
![]() |
#378 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Konto usunięte
|
Pisałam, że to zależy też od tego czy wyrazili zgodę itd. więc całe Twoje wypociny to marna prowokacja bo nijak się odnosi do tego co napisałam.
Co do tego czy to jest ukartowane - nie chodzi tylko o to, ale o samo społeczne przyzwolenie na takie zachowania skoro zakładamy że są to przypadkowi ludzie bo tak twierdzi autor. Tyene o tym pisała. Poza tym co Ty możesz wiedzieć jak nawet nie rozróżniasz celowego krzywdzenia kogoś od przypadkowego skrzywdzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkreślone: Ojojoj :< Aż mnie moje czarne serduszko zabolało :<Niestety, z taką hipokrytką jak Ty (jak już wspomniałem, coffee to udowodniła odpowiednio Cię cytując), będzie raczej ciężko dyskutować. I możesz wyjaśnić mi, w jaki sposób Wardęga kogoś CELOWO CHCIAŁ skrzywdzić? Bo sam strach to nie jest jeszcze krzywda, cokolwiek panna takasobie93 nie powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Konto usunięte
|
Chłopie, umiesz czytać? Nie chodzi o to czy to byli podstawieni ludzie czy nie, ale o samą ideę, która głosi że wolno straszyć obcych ludzi, skoro autor twierdzi, że to są przypadkowi ludzie. A to czy faktycznie przypadkowi w tym względzie nie ma nic do rzeczy. Widzę że nawet tamtego wpisu Tyene nie zrozumiałeś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz wiem, że to rzeczywiście jest potrzebne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Konto usunięte
|
Leszy, z uporem maniaka porównujesz rzeczy nieporównywalne. Czy my tu tylko o fobiach mówimy? Zaburzenia nerwowe to nie tylko lista fobii z internetu. Ten "pająk" biegnie wprost na ludzi, jest wielki, chodzi o ogólne poczucie strachu, zagrożenia, wywoływaniu w ludziach ogromnych reakcji kardiologicznych i psychicznych, dla celów rozrywkowych, tak się po prostu nie robi, to jest nieetyczne i tak, dla mnie powinno być karalne. Narażenie na uszczerbek na zdrowiu. Są ludzie, którzy po takiej przygodzie musieliby się leczyć bardzo długo, na terapiach i farmakologicznie, to nie jest ani trochę zabawne ani mniej istotne niż choroby fizyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Nerwica o ile wiem jest chorobą somatyczną, nie psychiczną, a arachnofobia to z reguły ''choroba'' (w tym wypadku atawizm) genetyczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejałem link do zabawnego straszenia, w którym wszyscy wystraszeni podchodzili potem bardzo pozytywnie i z uśmiechem na twarzy. A nie, przepraszam. Trafił się jeden co przewrócił bałwana. Rozumiem, ze tego jegomościa też należy oczerniać, szykanować i potępiać, bo propaguje śmianie się z czyjegoś strachu? Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-09-10 o 18:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podałem przykład kogoś, kto "propaguje" tą samą ideę: śmianie się ze strachu czyjegoś i pytam: on ma być traktowany jak Wardęga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.