|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
U mnie na chromie wszystko gra z forum, tamlin
Też mi się podobają takie stylizacje, jakbym miała mniej bańkowate łydki to bym śmigała cały sezon w takich
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2015-03-13 o 15:35 |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
ja swoje nogi raz lubię, a raz nie... ostatnio założyłam spodnie z wysokim stanem i nadal nie wiem czy one do mnie pasują...
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się same komputery aktualizują. Ten w pracy to nawet z dwa dni temu
![]() Edit. W domu normalnie teraz działa |
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam ciasteczka ala te ciasteczkowego potwora, z krojoną czekoladą w srodku (wszystko, żeby nie czytać tej pracy
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2015-03-13 o 16:42 |
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Marta, wracając do blogów, to polecasz jakieś jeszcze? tematyka moze byc dowolna ja regularnie odwiedzam http://www.kwestiasmaku.com/ pyszne przepisy, wiekszość przepisów modyfikuje na swoja kieszen ale jest czym się inspirowac z kosmetyków to oczywiście nissiax85 ![]() http://designyourlife.pl/ wykorzystalam kilka pomyslow na oranizacje i dekoracje wnetrz
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam jeszcze Leoblog- blog rodzicow Leo dotknietego Klatwa Ondyny (to tata Leo jest autorem Naszej klatwy nominowanej w tym roku do Oskara za film krotkometrarzowy. Nasza Klatwa to film ktory tata Leo nagral po narodzinach Leo gdy byli jeszcze w szoku). W ogole blog o licznych walorach takze artystycznych bo ona mama scenarzystka i malarka, on po rezysterii.
Kurlandia blog mqtki dwojkiskrajnych wczesniakow. Obu urodzila w 20-ktoryms tyg. Bylam calym sercem z nimi ale ostatnio Iga zaczena robic na swojej historii interes i nie podoba mi sie to. Czytam go coraz rzadziej bo mnie denerwuje. A teraz zaczelam sledzic bloga roku w kategorii Zycie i spoleczenstwo - krotkiporadnik.pl Blog 28-letniej jesli sie niw myle, dziewczyny ktora ma rozne wzloty upadki rozstaje si z kolwjnym facetem pyta sama siebie czy juz jwst stara panna...ale pisze swietne, tak jakby sie o samym sobie czytalo. Chocby ten wpis http://krotkiporadnik.pl/sila-alkoho...ealam#more-546
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2015-03-13 o 18:02 |
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Marta, dzieki - ostatni świetny
![]() Ktoś jeszcze poleci jakieś swoje perełki? Wiem, że jesteśmy tu po to żeby schudnąć, ale nie tylko dieta wypełnia nasze życie
|
#368 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kot może wam resztek nie wyjadać...w tym temacie to chyba pies lepszy. Chciaż ja bym psa w domu nie chciała. Małych piesków nie lubię, a duży np. owczarek nniemiecki (marzenie moje) strasznie by się męczył przy naszym metrażu i trybie życia. Więc u nas tylko kot. Cytat:
Kurcze nie wiem czy tak dużo tego białka żrę...ja nabiału nie jem praktycznie wcale. Nabialu czyli mleka, twarogu, serów... No troszkę sera żółtego takiego twardego typu Dziugas, czy Szafir- takie "śmierdziuchy" dojrzewające po 30 miesięcy...ale tego się dużo zjeść nie da. Twaróg dziś ruszyłam pierwszy od półtora miesiąca- w naleśnikach zeżarłam. Właśnie- nalesniki jaglane zrobiłam i powiem Wam- pyyyszności! Marta, tobie dzięki za bloga- na nim znalazłam przepis. Jak kaszy jaglanej nie cierpię, tak nalesniki z mąki (zmielonej kaszy) są mega! Na marginesie- własnie przemieliłam zalegającą mi od pół roku kaszę jaglaną też w temacie oszczędzania na żarciu ano są...booooskie i chyba mnie namówiłaś na zakupy a ty a ty!! mmiałam oszczędzać!Cytat:
Cytat:
Chyba mieli je wycofać Cytat:
Cytat:
Ja czytam regularnie bloga tłuste życie- uwielbiam go
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Pocwiczona dzisiaj w moich nowych butach
wgl mam wrażenie że coraz ciezej mi te ćwiczenia idą xd a powinno być na odwrót na jutro mam chinszczyzne do pudełka spakowana do szkoły może dodam jeszcze trochę więcej kurczaka do niej ![]() No i dzisiaj piwko wpadło jedno xd ale w bilans się powinno zmieścić także nie tak źle chyba
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Piekne
eh jeszcze mi we lbie siedzi ten wpis o odchudzaniu, kytory wam wkleilam. No i sny mialam z Panem Misiem ![]() La'mbria ciesz sie ze ci blog przypadl do gustu. Ta babeczka ma chyba syna na diecie bezglutenowej, ale moge sie mylic. Rowniez uwazam, ze Pan Sz. autor tego bloga jest jakis oslizgly ![]() Komu sie nie chciqlo zaglebiac to on ma na blogu do sciagniecia rozne tabeleczki do prowadzenia wszelkich zapiskow dot budzetu domowego. Tamlin macie dzis spotkanie na szczycie tak? Mama i tesciowa w jednym domu ![]() Dobra wstawac pora. Dzieci ne dadza dluzej polezec ![]() .
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Myszko
)Mnie tez "pakcie przedszkolaków" nie kreca inna sprawa ze ja lubię kobiece stylizacje(bez przesady) i nawet trampki miałam w ubiegłym sezonie z wstawka w kwiatki Na wadze 78,1 |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Matko dziewczyny jestem w szoku:O weszłam na wagę a tam 70kg
to sie pomierzylm i dalej tego nie kminie bo wymiary praktycznie takie jak przy 65kg a nawet mniejsze np w talii, pod biustem i biodrach mój mózg tego nie ogarnia ale ta 70tka mnie wkurza..
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Wage masz te sama? Jutro pojutrze znow sie zwaz. Jesli pokaze to samo to pewnieto prawda :/
A od siebie poradze ci nie patrzec na wage skoro wymiary te same.
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
waga ta sama
no byłam totalnie w szoku bo wydaje mi się że idzie dobrze, spodnie luźniejsze brzuch mniejszy, w stroju do ćwiczeń wyglądam dla siebie WOW a tu waga wielka
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Ashya no to może dobrze że się nie ważyłaś wcześniej
![]() Wydaje mi się że część problemu polega na tym że często ma się zaburzony obraz siebie - patrzysz w lustro codziennie więc jest czas przyzwyczaić się do niewielkich, stopniowo zachodzących zmian (przybywających kilogramów)... A waga jest bezlitosna ![]() Choć skoro wymiary masz zbliżone to może to kwestia cyklu albo zjadłaś coś słonego i zatrzymałaś wodę. Poza tym ostatnio ćwiczysz - to też może mieć wpływ(zamieniasz więcej lekkiego tłuszczu na cięższe, zbite mięśnie)... |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
waga jest bezlitosna, ja jak ćwiczę to od razu widzę siebie dziesięć kilo szczuplejszą
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
No bezlitosna xd ale w spodniach luz także gdzieś mam tą wagę xd ważne że w cm dobrze
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Nie waze się pier.......
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Możesz być zapuchnieta po ćwiczeniach. Ale to ze 2 góra 3 kilo by przybyło. Mi zawsze w dzień po ćwiczeniach pokazuje ok.2 kg więcej (oczywiście mam na myśli takie hardkorowe ćwiczenia po których czuje mięśni albo mam masakryczne zakwasy. Nie jakieś tak gibanie nóżką) po ćwiczeniach masz zapas glikogenu i on waży od cholery. Za dwa dni jeśli nie będziesz ćwiczyć powinno pokazać właściwą wagę.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
No to problem bo ćwiczę codziennie
i zakwasy czuje
|
#381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
U mnie tak jak przewidywałam wzrost, 57,9. Cytat:
Ale fajnie bylo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale nic, trzeba przyjąć to na klatę i iść do przodu Cytat:
|
|||||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
L'ambria a ty jesteś na redukcji właściwie? Dużo białka i kalorii jeśli nie trenujesz na moje oko(bo rowerowania liczyć raczej nie możesz jeśli robisz to stale- organizm się przyzwyczaił chyba że zwiększasz dystans/prędkość) ...
Może przyjrzyj się dokładnie diecie- pozapisuj,policz - bo na oko to... ![]() Ale faktycznie mięśnie waża (tj takie mocno używane/zakwaszone swoją drogą ja bym na 70 nie narzekała no ale to było moje minimum
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
No cóż
wróciła 8 z przodu Cały tydzień chora. Zero ćwiczeń. Na początku bardzo mało jedzenia, bo nie miałam apetytu, później jak już miałam apetyt to za dużo jedzenia wpadło... No cóż. Pupa w troki i do roboty
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
Moja jest wibitna w tej dziedzinie po mamusi i grzeczne daje spac do 9-10
![]() ![]() ![]() ashya wiesz, ze tluszcz zajmuje wiecej miejsca a mieso-miesnie mniej miejsca, bo jest ciezsze http://blog.guiltfree.pl/wp-content/...99%C5%9Bni.jpg Na zakwasy zrob sobie grzane piwo z jajkiem. W szklance trzeba roztrzepac jajko i stopniowo dodawac do piwa w garnu tak jakbys robila jakis krem zeby sie nie scielo jajko. Brzmi ohudnie ale na prawde jest dobre. Sprawdzalam na sobie jak kiedys ostro cwiczylam, a patent sprzedal mi znajomy z awf Slodzilam sobie miodem i sokiem. Kolorek wychodzi lekko zoltawy. U mnie na wadze 93.3 i od przedwczoraj mam zastoj wc. Na tygodniu mam dostac liste rzeczy, ktorych nie powinnam tykac i ktore powinnam tykac przy niedoczynnosci oraz wyliczone pode mnie ile bialka |
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
LaMbria według mnie Ty się po prostu przejadasz, tzn po pierwsze jesz za dużo kalorii (przypomnij ile masz wzrostu ale ogólnie wydaje mi się że masz mniejsze zapotrzebowanie). Po drugie jesz za dużo białka, tu masz to dobrze opisane http://blog.guiltfree.pl/2013/12/09/...esni/?wprptg=1
Ogólnie jesz tak jakbyś robiła tzw masę a przecież chcesz schudnac... Pisalas też o tych nogach pudzianowych-możliwe że masz predyspozycje i Ci się szybciej mięśnie rozbudowuja ale wydaje mi się że to jednak wina tłuszczu. Musialabys ćwiczyć z naprawdę dużym obciazeniem żeby tak mocno rozbudować mięśnie. Moim zdaniem jak zgubisz tłuszcz to będą wyglądały lepiej, tzn szczuplej niż teraz. Gratuluję spadków. Ja się nie odważyłam dziś ważyć, całą noc pilam i tanczylam
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho???
My na zakupach byliśmy. Mamy piękną stojącą lampę I komodę mamy dla Pauli, więc zaraz zabieram się za przekładanie rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Matinek jak wstaje wcześniej to się grzecznie bawi i można jeszcze oko przymknąć. Tyle że co chwilę jest siku, kupa, piciu. Ale dziś Krop miał wolne więc on wstawał
|
||
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja już wróciłam z uczelni :P dzisiaj sobie odpuszczę siłowe ćwiczenia i zrobię zamiast tego cardio no może jeszcze brzuch i pupę walne
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie są rodzice-wnuczka jest taka przynęta ze aż sami za granice odważyli się jezdzic
![]() Oczywiście przywieźli 1. Merck 2. Pudełko Malagi 3. Pudło svhabowycvh 4. Mielone 5. Ogórki koszone.... Ogórki to fajnie bo domowe nie mam siły tłumaczyć ze próbuje nie jeść słodyczy oraz ze mięso jest ogólnie dostępne w Niemczech.,. Ale polska świnia to polska swiniaNo właśnie "dieta jak u kulturysty" mi mignela- a oni na ogół masę robią moja dieta obecnie to taka nie dieta bo z uwagi na karmienie za dużo nie kombinuje ale przed ciaza sporo próbowałam i czytalam. Moja wypracowana metoda to jednak trzymanie się starej piramidy( czyli podstawa to węgle z warzyw owoców, plus 2 porcje węgli z pełno ziarnistych/kasz etc) , białko, nabiał rozsądnie , zdrowe tłuszcze tez. Owoce raczej do południa, kolacja białko plus warzywa. Nawet ćwicząc nie aliczyłam jakoś białka tylko raczej orientacyjnie pilnowalam kalorii... I to dawało dobre efekty- problemem było trzymanie się konsekwentnie tych zasad i unikanie słodyczy, procentów i fastow. Plus zróżnicowany trening- intensywny na tyle żeby był wyzwaniem dla ciała.Dużo białka daje dobre efekty na krótka mete- ale generalnie jest szkodliwe( nerki). A dużo mięsa i ryb- to w ogóle nie ma co przeginac(w drobiu są antybiotyki, morskie ryby tez nie wiadomo skąd)... W ogóle nie przeginac to niezła zasada Warto zwrócić uwagę ze rzadko się zdarzają grubi wegetarianie(ja nie znam). No i ja unikam rzeczy nadmiernie przetworzonych, chemii . Rozumiem ze to białko jest wygodne- cos szybkiego i nieszkodzacego diecie ale ja jednak wolał aby trzymać w lodowce wieśniaka czy wedzona rybę To wylozylam swoja filozofie żywienia
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
No i pocwiczylam
po cardio to cała mokra jestem idę robić jajecznicę na kolację
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam stołu do kuchni. Mam dwa typy:
http://allegro.pl/stol-65-100-4-krze...157383108.html blat biały a krzesła szare http://allegro.pl/stol-szklany-damar...177543674.html szary No i niewiem. Chyba bym pierwszy wolała, ale pojawiają sie w komentarzach opinie, że krzesła dziadowskie. Ten drugi ładny, ale szkło, a chyba bym wolała drewniany. No i mam problem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

(wszystko, żeby nie czytać tej pracy 

a ty a ty!! mmiałam oszczędzać!
eh jeszcze mi we lbie siedzi ten wpis o odchudzaniu, kytory wam wkleilam. No i sny mialam z Panem Misiem
mój mózg tego nie ogarnia ale ta 70tka mnie wkurza..

wróciła 8 z przodu
Cały tydzień chora. Zero ćwiczeń. Na początku bardzo mało jedzenia, bo nie miałam apetytu, później jak już miałam apetyt to za dużo jedzenia wpadło... No cóż. Pupa w troki i do roboty