Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-13, 15:20   #361
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

U mnie na chromie wszystko gra z forum, tamlin

Też mi się podobają takie stylizacje, jakbym miała mniej bańkowate łydki to bym śmigała cały sezon w takich

Edytowane przez SzaraMyszka90
Czas edycji: 2015-03-13 o 15:35
SzaraMyszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 15:43   #362
patisia123
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Cytat:
Napisane przez SzaraMyszka90 Pokaż wiadomość

Też mi się podobają takie stylizacje, jakbym miała mniej bańkowate łydki to bym śmigała cały sezon w takich
a jakie to bańkowate łydki? rzuć jakimś zdjęciem z neta chociażby..
ja swoje nogi raz lubię, a raz nie... ostatnio założyłam spodnie z wysokim stanem i nadal nie wiem czy one do mnie pasują...
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 16:03   #363
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość

może jakaś aktualizacje trzeba zainstalować?
Mi się same komputery aktualizują. Ten w pracy to nawet z dwa dni temu

Edit. W domu normalnie teraz działa Aż muszę to wyrazić
Stary 2015-03-13, 16:40   #364
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
też lubię w stylu conversów, muszę zamówić na allegro, na pewno białe i jakiś jeszcze kolor
mam białe i granatowe

zrobiłam ciasteczka ala te ciasteczkowego potwora, z krojoną czekoladą w srodku (wszystko, żeby nie czytać tej pracy )

-30kg

Edytowane przez eewelinaa92
Czas edycji: 2015-03-13 o 16:42
eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 16:52   #365
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
a jakie to bańkowate łydki? rzuć jakimś zdjęciem z neta chociażby..
ja swoje nogi raz lubię, a raz nie... ostatnio założyłam spodnie z wysokim stanem i nadal nie wiem czy one do mnie pasują...
np. takie jak przy zdjeciu before:P nie lubie swoich lydek, wielokrotnie przymierzalam baleriny i wygladam zle w tym, mala stopa i sadlo zaczynajace sie tuz nad kostka

Marta, wracając do blogów, to polecasz jakieś jeszcze? tematyka moze byc dowolna
ja regularnie odwiedzam
http://www.kwestiasmaku.com/ pyszne przepisy, wiekszość przepisów modyfikuje na swoja kieszen ale jest czym się inspirowac
z kosmetyków to oczywiście nissiax85
http://designyourlife.pl/ wykorzystalam kilka pomyslow na oranizacje i dekoracje wnetrz
Stary 2015-03-13, 17:45   #366
martolina1982
Zakorzenienie

Ja czytam jeszcze Leoblog- blog rodzicow Leo dotknietego Klatwa Ondyny (to tata Leo jest autorem Naszej klatwy nominowanej w tym roku do Oskara za film krotkometrarzowy. Nasza Klatwa to film ktory tata Leo nagral po narodzinach Leo gdy byli jeszcze w szoku). W ogole blog o licznych walorach takze artystycznych bo ona mama scenarzystka i malarka, on po rezysterii.

Kurlandia blog mqtki dwojkiskrajnych wczesniakow. Obu urodzila w 20-ktoryms tyg. Bylam calym sercem z nimi ale ostatnio Iga zaczena robic na swojej historii interes i nie podoba mi sie to. Czytam go coraz rzadziej bo mnie denerwuje.

A teraz zaczelam sledzic bloga roku w kategorii Zycie i spoleczenstwo - krotkiporadnik.pl Blog 28-letniej jesli sie niw myle, dziewczyny ktora ma rozne wzloty upadki rozstaje si z kolwjnym facetem pyta sama siebie czy juz jwst stara panna...ale pisze swietne, tak jakby sie o samym sobie czytalo. Chocby ten wpis http://krotkiporadnik.pl/sila-alkoho...ealam#more-546

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2015-03-13 o 18:02
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 19:45   #367
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Marta, dzieki - ostatni świetny

Ktoś jeszcze poleci jakieś swoje perełki? Wiem, że jesteśmy tu po to żeby schudnąć, ale nie tylko dieta wypełnia nasze życie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-13, 21:22   #368
la'Mbria
Zakorzenienie

hello
Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
dlaczego drożdże niezdrowe? podobno jak sie zalewa wrzatkiem to sie je zabija i nie powoduja zadnych dolegliwosci z układu trawiennego. chętnie dowiem sie czegos zanim zacznę.
miałam fazę na drożdze- raz sprróbowałam i mi faza przeszła...dawno nic mi tak bebechów nie wzburzyło- chodzi o smak i zapach, a nie o działanie w brzuchu po wypiciu.
Również nie narzekam na wrost włosów, bo jak co m-c nie pójde do fryzjera to mam byle co na głowie, wiec rosną, ale...teraz to chyba chcę cudu, bo tak mi strasznie źle w tych udziabanych włosach
siemię lniane jedz. Ja się nauczyłam i codziennnie ziarenka zalane wodą żrę...osttnio strwierdziłam, że mi nawet smakują i żyć bez nich nie umiem

Panie Boże daj mi spokojnie przeżyć ten piątek w pracy
przeżyła???
Cytat:
La'mbria to jest to co mi Tamlin wysłała http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_prot...-opis3653.html tylko mało smaków już zostało
nie wiem czy jest bezglutenowe więc wrzucę Ci skład(zdj na dole)
bezglutenowe. i chyba się skuszę...czasem pijemy z TŻem na kolacje, ale po prostu jak jesteśmy głodni a nie ma co zjeść na szybko

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość

Miałam świetny dzień kobiet 4h kabaretów na żywo , bukiet tulipanów i torcik od TŻta

Co do oszczędzania to z mojej małej renty, przez trzy miesiące udało mi się uzbierać na nowy telefo Zamierzam kupic htc desire 820. Ma któraś? słyszała coś? Bo waham się jeszcze nad samsungiem s4.

ehhh..a u mnie tyle jedzenia sie marnuje :/ dobrze, że P. ma psa to jakieś kotlety i mięso on zjada. Ale ile sie wyrzuca produktów które się przetermiowały . Wiec Martus swietny pomysł z tym 'wolnym' od zakupów by zjesc to co jest w domu.

Apropo zwierząt, chcemy w domu przygarnąć jakiegoś kota . Zobaczymy co z tego wyjdzie

Jak się ogarnę będę zagladała czesciej
ja polecam HTC Desire. Nie pamiętam który miałam, ale był super wytrzymały do czasu, aż wpadł do sedesu...a potem do umywalki (po sedesie jeszcze działał całkiem dobrze,, ale umywalka i bierząca woda go zniszczyły calkiem). No ale polecam.
Kot może wam resztek nie wyjadać...w tym temacie to chyba pies lepszy. Chciaż ja bym psa w domu nie chciała. Małych piesków nie lubię, a duży np. owczarek nniemiecki (marzenie moje) strasznie by się męczył przy naszym metrażu i trybie życia. Więc u nas tylko kot.

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
laMbria polecam też to http://allegro.pl/activlab-soya-pro-...160830163.html Szczególnie jeśli jesz dużo nabiału (a z tego co piszesz wynika, że tak) to przydałoby Ci się trochę roślinnego. A w ogóle to ja Ci odradzam bo moim zdaniem Ty jesz za dużo białka i dlatego nie chudniesz i masz różne dolegliwości. Ale to tylko moje zdanie

Za 3 godziny będzie już moja przyjaciółka Nie mogę się doczekać, tęsknię za nią strasznie. No i wieczorem idziemy z Michałem w tango
Ja troche soi się boję- praktycznie nie ma niemodyfikowanej genetycznie soi na rynku, więc omijam wszystko co sojowe (chociaż to mleko czekladowe z biedry to mi się marzy...co zakupy robię to łypię na nie).
Kurcze nie wiem czy tak dużo tego białka żrę...ja nabiału nie jem praktycznie wcale. Nabialu czyli mleka, twarogu, serów...
No troszkę sera żółtego takiego twardego typu Dziugas, czy Szafir- takie "śmierdziuchy" dojrzewające po 30 miesięcy...ale tego się dużo zjeść nie da.

Twaróg dziś ruszyłam pierwszy od półtora miesiąca- w naleśnikach zeżarłam.

Właśnie- nalesniki jaglane zrobiłam i powiem Wam- pyyyszności!
Marta, tobie dzięki za bloga- na nim znalazłam przepis. Jak kaszy jaglanej nie cierpię, tak nalesniki z mąki (zmielonej kaszy) są mega!
Na marginesie- własnie przemieliłam zalegającą mi od pół roku kaszę jaglaną też w temacie oszczędzania na żarciu
Cytat:
Przyszły buty.Matko są pięknie, jestem w nich zakochana
ano są...booooskie i chyba mnie namówiłaś na zakupy a ty a ty!! mmiałam oszczędzać!
Cytat:
Co do oszczędzania to polecam też ten blog, chociaż to raczej oszczędzanie "na bogato". Mimo wszystko inspirujące
http://jakoszczedzacpieniadze.pl/107...anie-pieniedzy

joanna, zdrowiej;(
bardzo lubię tego bloga, chociaż zdjęcie tego pana mnie odrzuca- nie wiem czemu, ani on szpetny, ani jakieś niesympatyczny, ale jak widzę jego gębę to mam ochotę zwrócić nawet te pyszne naleśniki jaglane. Nie wiem czemu?!

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
ja poluje na New Balance, aby mieć na wiosne/lato do chodzenia Rok temu znalazłam idealne kolorystycznie, ale teraz nigdzie nie moge ich spotkać.
to są te niby modelujące pupę??
Chyba mieli je wycofać
Cytat:
ja na wiosnę standardowo trampki jakieś, slipony mi się podobają, no a później balerinki
wszystko z całkiem płaską podeszwą jest nie dla mnie
Cytat:
np. takie jak przy zdjeciu before:P nie lubie swoich lydek, wielokrotnie przymierzalam baleriny i wygladam zle w tym, mala stopa i sadlo zaczynajace sie tuz nad kostka
łydziory to i ja mam dramatyczne. Na klubie wrzucałam foty, to dziewczyny wiedzą...i mimo umięśnienia moje nogi też kiepsko wyglądają w balerinach (ja mam do tego jeszcze szerokie stopy jak płetwy!) czy w trampkach
Ja czytam regularnie bloga tłuste życie- uwielbiam go

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-13, 21:45   #369
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem czy tak dużo tego białka żrę...ja nabiału nie jem praktycznie wcale. Nabialu czyli mleka, twarogu, serów...
No troszkę sera żółtego takiego twardego typu Dziugas, czy Szafir- takie "śmierdziuchy" dojrzewające po 30 miesięcy...ale tego się dużo zjeść nie da.
Kochana sama pisałaś że żresz jak kulturysta głównie białko z ryb, mięsa i odżywek. Liczysz ile tego jest?
Stary 2015-03-13, 22:33   #370
Ashya_
Zakorzenienie

Pocwiczona dzisiaj w moich nowych butach wgl mam wrażenie że coraz ciezej mi te ćwiczenia idą xd a powinno być na odwrót na jutro mam chinszczyzne do pudełka spakowana do szkoły może dodam jeszcze trochę więcej kurczaka do niej
No i dzisiaj piwko wpadło jedno xd ale w bilans się powinno zmieścić także nie tak źle chyba
Stary 2015-03-14, 06:24   #371
martolina1982
Zakorzenienie

Witajcie Piekne eh jeszcze mi we lbie siedzi ten wpis o odchudzaniu, kytory wam wkleilam. No i sny mialam z Panem Misiem wiec i refleksyjnie i rozpustnie jestem z rana nastawiona

La'mbria ciesz sie ze ci blog przypadl do gustu. Ta babeczka ma chyba syna na diecie bezglutenowej, ale moge sie mylic.

Rowniez uwazam, ze Pan Sz. autor tego bloga jest jakis oslizgly

Komu sie nie chciqlo zaglebiac to on ma na blogu do sciagniecia rozne tabeleczki do prowadzenia wszelkich zapiskow dot budzetu domowego.

Tamlin macie dzis spotkanie na szczycie tak? Mama i tesciowa w jednym domu

Dobra wstawac pora. Dzieci ne dadza dluzej polezec

.

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-14, 08:08   #372
Joanna XL
Zakorzenienie

Dzięki Myszko na szczęście do wieczora mi przeszło(no i żeby to sprawdzić nadrobilam jedzenie)

Mnie tez "pakcie przedszkolaków" nie kreca Ale przynajmniej poznalam fachowa nazwe inna sprawa ze ja lubię kobiece stylizacje(bez przesady) i nawet trampki miałam w ubiegłym sezonie z wstawka w kwiatki

Na wadze 78,1 nie wnikam ile w tym zasługi zatrucia - cieszę się z minus 1kg w tym tygodniu
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 08:17   #373
Ashya_
Zakorzenienie

Matko dziewczyny jestem w szoku:O weszłam na wagę a tam 70kg no mówie nie na pewno coś nie tak, jak patrze w lustro to widze znacznie lepiej to sie pomierzylm i dalej tego nie kminie bo wymiary praktycznie takie jak przy 65kg a nawet mniejsze np w talii, pod biustem i biodrach mój mózg tego nie ogarnia ale ta 70tka mnie wkurza..
Stary 2015-03-14, 08:43   #374
martolina1982
Zakorzenienie

Wage masz te sama? Jutro pojutrze znow sie zwaz. Jesli pokaze to samo to pewnieto prawda :/

A od siebie poradze ci nie patrzec na wage skoro wymiary te same.

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-14, 08:44   #375
Ashya_
Zakorzenienie

waga ta sama no byłam totalnie w szoku bo wydaje mi się że idzie dobrze, spodnie luźniejsze brzuch mniejszy, w stroju do ćwiczeń wyglądam dla siebie WOW a tu waga wielka
Stary 2015-03-14, 09:05   #376
Joanna XL
Zakorzenienie

Ashya no to może dobrze że się nie ważyłaś wcześniej

Wydaje mi się że część problemu polega na tym że często ma się zaburzony obraz siebie - patrzysz w lustro codziennie więc jest czas przyzwyczaić się do niewielkich, stopniowo zachodzących zmian (przybywających kilogramów)... A waga jest bezlitosna

Choć skoro wymiary masz zbliżone to może to kwestia cyklu albo zjadłaś coś słonego i zatrzymałaś wodę. Poza tym ostatnio ćwiczysz - to też może mieć wpływ(zamieniasz więcej lekkiego tłuszczu na cięższe, zbite mięśnie)...
Stary 2015-03-14, 09:26   #377
patisia123
Zakorzenienie

waga jest bezlitosna, ja jak ćwiczę to od razu widzę siebie dziesięć kilo szczuplejszą
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 09:28   #378
Ashya_
Zakorzenienie

No bezlitosna xd ale w spodniach luz także gdzieś mam tą wagę xd ważne że w cm dobrze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Nie waze się pier.......
Stary 2015-03-14, 10:43   #379
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kochana sama pisałaś że żresz jak kulturysta głównie białko z ryb, mięsa i odżywek. Liczysz ile tego jest?
Białka z mięsa jem sporo wychodzi ok. 2g na kg masy ciała. Policzylam ...ale to nie jest jakaś gigantyczna ilość. Wiecie mi się zdaje że ja potrzebuje więcej tłuszczu bo praktycznie wykluczył am go z diety tzn.jem tłuszcz z orzechów i siemienia lnianego. Nie jem smażonego, nie pije ostatnio oleju bo wzdymało mnie po samym oleju albo dodaniu oleju do warzyw....mięso tez raczej z tych chudych. Nabiału mało albo odtluszczony. I tak wychodzi ze może mi tłuszczu brakować...no albo rzeczywiście białka za dużo. Sama nie wiem. Kalorycznie max dobija do 2tysiecy ale baaaardzo rzadko,jak sobie pozwolę na totalny looz w diecie. Przeciętnie jem w granicach 1700-1800kcal.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
No bezlitosna xd ale w spodniach luz także gdzieś mam tą wagę xd ważne że w cm dobrze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Nie waze się pier.......
Możesz być zapuchnieta po ćwiczeniach. Ale to ze 2 góra 3 kilo by przybyło. Mi zawsze w dzień po ćwiczeniach pokazuje ok.2 kg więcej (oczywiście mam na myśli takie hardkorowe ćwiczenia po których czuje mięśni albo mam masakryczne zakwasy. Nie jakieś tak gibanie nóżką) po ćwiczeniach masz zapas glikogenu i on waży od cholery. Za dwa dni jeśli nie będziesz ćwiczyć powinno pokazać właściwą wagę.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 10:49   #380
Ashya_
Zakorzenienie

No to problem bo ćwiczę codziennie i zakwasy czuje
Stary 2015-03-14, 11:20   #381
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

U mnie tak jak przewidywałam wzrost, 57,9.

Cytat:
Tamlin macie dzis spotkanie na szczycie tak? Mama i tesciowa w jednym domu
Wczoraj było Ale fajnie bylo

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Na wadze 78,1 nie wnikam ile w tym zasługi zatrucia - cieszę się z minus 1kg w tym tygodniu
Pięknie

Cytat:
Matko dziewczyny jestem w szoku:O weszłam na wagę a tam 70kg no mówie nie na pewno coś nie tak, jak patrze w lustro to widze znacznie lepiej to sie pomierzylm i dalej tego nie kminie bo wymiary praktycznie takie jak przy 65kg a nawet mniejsze np w talii, pod biustem i biodrach mój mózg tego nie ogarnia ale ta 70tka mnie wkurza..
Cytat:
waga ta sama no byłam totalnie w szoku bo wydaje mi się że idzie dobrze, spodnie luźniejsze brzuch mniejszy, w stroju do ćwiczeń wyglądam dla siebie WOW a tu waga wielka
Ciekawe ile miałaś tydzień temu, jak teraz dietka i ćwiczenie są ladne. Pewnie było sporo więcej.
No ale nic, trzeba przyjąć to na klatę i iść do przodu

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Białka z mięsa jem sporo wychodzi ok. 2g na kg masy ciała. Policzylam ...ale to nie jest jakaś gigantyczna ilość. Wiecie mi się zdaje że ja potrzebuje więcej tłuszczu bo praktycznie wykluczył am go z diety tzn.jem tłuszcz z orzechów i siemienia lnianego. Nie jem smażonego, nie pije ostatnio oleju bo wzdymało mnie po samym oleju albo dodaniu oleju do warzyw....mięso tez raczej z tych chudych. Nabiału mało albo odtluszczony. I tak wychodzi ze może mi tłuszczu brakować...no albo rzeczywiście białka za dużo. Sama nie wiem. Kalorycznie max dobija do 2tysiecy ale baaaardzo rzadko,jak sobie pozwolę na totalny looz w diecie. Przeciętnie jem w granicach 1700-1800kcal.
2 gramy białka to przy codziennych treningach, a Ty przecież ostatnio nie ćwiczysz systematycznie. Także taka ilość jest duża. No i kalorycznie to jak dla mnie sporo, ja bym tyła na bank przy takiej ilości kalorii. Jakie masz zapotrzebowanie? Podstawowe 2300-250o aż?
Stary 2015-03-14, 11:41   #382
Joanna XL
Zakorzenienie

L'ambria a ty jesteś na redukcji właściwie? Dużo białka i kalorii jeśli nie trenujesz na moje oko(bo rowerowania liczyć raczej nie możesz jeśli robisz to stale- organizm się przyzwyczaił chyba że zwiększasz dystans/prędkość) ...
Może przyjrzyj się dokładnie diecie- pozapisuj,policz - bo na oko to...

Ale faktycznie mięśnie waża (tj takie mocno używane/zakwaszone) Ashya ja bym się jednak ten raz w tygodniu ważyła - bo tak zobacz -ładnie dietując i ćwicząc coś ci na bank zleciało Ale że nie wiesz z czego startowałaś to widzisz tylko niezbyt zadowalający stan obecny a nie progres

swoją drogą ja bym na 70 nie narzekała no ale to było moje minimum
Stary 2015-03-14, 11:58   #383
insane_p
Zadomowienie

No cóż wróciła 8 z przodu Cały tydzień chora. Zero ćwiczeń. Na początku bardzo mało jedzenia, bo nie miałam apetytu, później jak już miałam apetyt to za dużo jedzenia wpadło... No cóż. Pupa w troki i do roboty

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 13:30   #384
bakus13
Rozeznanie

Cytat:
Dobra wstawac pora. Dzieci ne dadza dluzej polezec
Moja jest wibitna w tej dziedzinie po mamusi i grzeczne daje spac do 9-10

ashya wiesz, ze tluszcz zajmuje wiecej miejsca a mieso-miesnie mniej miejsca, bo jest ciezsze

http://blog.guiltfree.pl/wp-content/...99%C5%9Bni.jpg

Na zakwasy zrob sobie grzane piwo z jajkiem. W szklance trzeba roztrzepac jajko i stopniowo dodawac do piwa w garnu tak jakbys robila jakis krem zeby sie nie scielo jajko. Brzmi ohudnie ale na prawde jest dobre. Sprawdzalam na sobie jak kiedys ostro cwiczylam, a patent sprzedal mi znajomy z awf Slodzilam sobie miodem i sokiem. Kolorek wychodzi lekko zoltawy.

U mnie na wadze 93.3 i od przedwczoraj mam zastoj wc. Na tygodniu mam dostac liste rzeczy, ktorych nie powinnam tykac i ktore powinnam tykac przy niedoczynnosci oraz wyliczone pode mnie ile bialka
bakus13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 17:39   #385
swinka94
Zadomowienie

LaMbria według mnie Ty się po prostu przejadasz, tzn po pierwsze jesz za dużo kalorii (przypomnij ile masz wzrostu ale ogólnie wydaje mi się że masz mniejsze zapotrzebowanie). Po drugie jesz za dużo białka, tu masz to dobrze opisane http://blog.guiltfree.pl/2013/12/09/...esni/?wprptg=1
Ogólnie jesz tak jakbyś robiła tzw masę a przecież chcesz schudnac... Pisalas też o tych nogach pudzianowych-możliwe że masz predyspozycje i Ci się szybciej mięśnie rozbudowuja ale wydaje mi się że to jednak wina tłuszczu. Musialabys ćwiczyć z naprawdę dużym obciazeniem żeby tak mocno rozbudować mięśnie. Moim zdaniem jak zgubisz tłuszcz to będą wyglądały lepiej, tzn szczuplej niż teraz.

Gratuluję spadków.
Ja się nie odważyłam dziś ważyć, całą noc pilam i tanczylam

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 17:44   #386
tamlin111
Zakorzenienie

Co tu tak cicho???

My na zakupach byliśmy. Mamy piękną stojącą lampę Już nie będę Pauli lampki zabierała aby wieczorem w łóżku poczytać.
I komodę mamy dla Pauli, więc zaraz zabieram się za przekładanie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
L'ambria a ty jesteś na redukcji właściwie? Dużo białka i kalorii jeśli nie trenujesz na moje oko(bo rowerowania liczyć raczej nie możesz jeśli robisz to stale- organizm się przyzwyczaił chyba że zwiększasz dystans/prędkość) ...
Dieta bardziej na masę nie?

Cytat:
Napisane przez bakus13 Pokaż wiadomość
Moja jest wibitna w tej dziedzinie po mamusi i grzeczne daje spac do 9-10
Ja dziś wstałam o 10.30
Matinek jak wstaje wcześniej to się grzecznie bawi i można jeszcze oko przymknąć. Tyle że co chwilę jest siku, kupa, piciu. Ale dziś Krop miał wolne więc on wstawał
Stary 2015-03-14, 18:23   #387
Ashya_
Zakorzenienie

Witam ja już wróciłam z uczelni :P dzisiaj sobie odpuszczę siłowe ćwiczenia i zrobię zamiast tego cardio no może jeszcze brzuch i pupę walne
Stary 2015-03-14, 18:24   #388
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho?

Dieta bardziej na masę nie?
U mnie są rodzice-wnuczka jest taka przynęta ze aż sami za granice odważyli się jezdzic

Oczywiście przywieźli 1. Merck 2. Pudełko Malagi 3. Pudło svhabowycvh 4. Mielone 5. Ogórki koszone.... Ogórki to fajnie bo domowe nie mam siły tłumaczyć ze próbuje nie jeść słodyczy oraz ze mięso jest ogólnie dostępne w Niemczech.,. Ale polska świnia to polska swinia

No właśnie "dieta jak u kulturysty" mi mignela- a oni na ogół masę robią moja dieta obecnie to taka nie dieta bo z uwagi na karmienie za dużo nie kombinuje ale przed ciaza sporo próbowałam i czytalam. Moja wypracowana metoda to jednak trzymanie się starej piramidy( czyli podstawa to węgle z warzyw owoców, plus 2 porcje węgli z pełno ziarnistych/kasz etc) , białko, nabiał rozsądnie , zdrowe tłuszcze tez. Owoce raczej do południa, kolacja białko plus warzywa. Nawet ćwicząc nie aliczyłam jakoś białka tylko raczej orientacyjnie pilnowalam kalorii... I to dawało dobre efekty- problemem było trzymanie się konsekwentnie tych zasad i unikanie słodyczy, procentów i fastow. Plus zróżnicowany trening- intensywny na tyle żeby był wyzwaniem dla ciała.
Dużo białka daje dobre efekty na krótka mete- ale generalnie jest szkodliwe( nerki). A dużo mięsa i ryb- to w ogóle nie ma co przeginac(w drobiu są antybiotyki, morskie ryby tez nie wiadomo skąd)... W ogóle nie przeginac to niezła zasada

Warto zwrócić uwagę ze rzadko się zdarzają grubi wegetarianie(ja nie znam).
No i ja unikam rzeczy nadmiernie przetworzonych, chemii . Rozumiem ze to białko jest wygodne- cos szybkiego i nieszkodzacego diecie ale ja jednak wolał aby trzymać w lodowce wieśniaka czy wedzona rybę
To wylozylam swoja filozofie żywienia
Stary 2015-03-14, 19:44   #389
Ashya_
Zakorzenienie

No i pocwiczylam po cardio to cała mokra jestem idę robić jajecznicę na kolację
Stary 2015-03-14, 21:46   #390
tamlin111
Zakorzenienie

Szukam stołu do kuchni. Mam dwa typy:
http://allegro.pl/stol-65-100-4-krze...157383108.html blat biały a krzesła szare
http://allegro.pl/stol-szklany-damar...177543674.html szary
No i niewiem.
Chyba bym pierwszy wolała, ale pojawiają sie w komentarzach opinie, że krzesła dziadowskie.
Ten drugi ładny, ale szkło, a chyba bym wolała drewniany.
No i mam problem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości