![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
Ello
![]() ![]() ![]() Ktoras z Was pytala o pisac 4 Pory Roku jak napelnic. Mi sie skonczyl baaardzo szybko. Za szybko! Maz mi go otworzyl i napelnilismy olejkiem. Dziala ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Moja mama też nie używa olejków codziennie.. Tylko jak przyjrzy się paznokciom i widzi, że ma koszmarne skórki
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
Joasiunia to ja pytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz,ale dla mnie to nie jest pójście na łatwiznę. Ty za to masz zapewne mnóstwo czasu,nic tylko pozazdrościć. Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A serum Evree da sie napelnic??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
W przypadku internetów spytanie na forum a wpisanie w google zajmuje tyle samo czasu, więc przykład błądzenia po mieście jest dla mnie inwalidą ._. Po za tym odświeżenie tego wątku kilka razy w ciągu dnia też jest dla mnie chwilą, (internet w telefonie dobra sprawa, polecam) więc czas tu niewiele ma do rzeczy. Ale dobra, koniec tej za przeproszeniem gówno burzy, bo to do niczego nie zaprowadzi ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, że przy dziecku może Ci być ciężko wszystko ogarnąć, ale szanuj też nasz czas i nie dziw się, że jak zadajesz pytanie, na które odpowiedź jest naprawdę łatwo znaleźć to odpowiedzi nie otrzymasz, albo zostaniesz odesłana do pierwszego posta bądź google. Ja nie jestem w wątku długo, bo gdzieś od połowy 2 części, ale zanim zaczęłam się wypowiadać to przeczytałam te najważniejsze informacje, żeby nie denerwować dziewczyn pytaniami, na które odpowiedź już padła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
Ikonki załączonych zdjęć Kliknij zdjęcie aby powiększyć Nazwa: IMG_2810.jpg Wyświetleń: 47 Rozmiar: 8,5 KB Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj! ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny! Przeczytałam calą 2 część i próbowałam to zrobić ale za nic.. Może teraz się uda, bo nie wiedziałam, że 2 str też muszę otworzyć :p dzięki raz jeszcze
![]() ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Udało się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Dziś idę po tą polerkę do paznokci z Rossmanna bo moja jest do wywalenia kategorycznie xd
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Może damy na początek wątku wypowiedź olejomaniaczki Trelek ? :P Która brzmi następująco: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4100
![]() |
#375 |
Meravigliosa creatura
|
Pochwalę się, w czym chodziłam ostatni tydzień. Wakacyjny łup
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pokażę Wam też próbkę Avonowskiego Diamond, co to miał być śniegowym piaskiem, a jest lśniąco srebny/szary. Kolor wyszedł ok, ale w naturze nie jest taki matowy, tylko miliard drobinek lśni jak przysłowiowe psie ja*ca ![]() Edytowane przez Regista Czas edycji: 2015-09-01 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstawiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Świetny ten lakier
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Uroczyście oświadczam, że jeżeli miałam jakikolwiek przyrost (lub jego zaczątki) po miesiącu regularnego olejowania - to po intensywnym urlopie już nie mam nic.
![]() Zaczynam od absolutnego zera, powiedziałabym nawet, że mi się różowa część cofnęła. Mam tylko nadzieję, że szybko mi wróci to, co się zaczęło. Od dzisiaj Babydream na zmianę z Alterrą. :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Kupiłam polerką! Faktycznie fajna, akurat testowalam przy bro bo mi się zadziol zrobił to spilowalam na schodkach i poszlo z polerką po pilnczku gładko :P Pilniki szklane Ewci są u mnie dostępne w każdym kolorze(pff różowego nie było -_-) No i kupiłam krem polecany od którejś maniury cztery pory roku z wisnia wzięłam i faktycznie do torebki w plenarku spoko!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Polska klawiatura cos sie mi szwankuje ale nie moge wylaczyc kompa co zazwyczaj pomagalo.
Czesc, spac nie moge i po latach sprawdzania kosmetykow na wizazu postanowilam zalozyc konto. Paznokcie, wlosy, sport, skora, gotowanie to ja. Nie sadzilam, ze na swiecie jest ktos poza mna, kto olejki miesza, i dokarmia nimi paznokcie. Przedstawie troche te moje pazury. Od 12 do 13 roku zycia obgryzalam, na sylwestra powiedzialam stop. Skrocilam, wyrownalam, wypolerowalam tarka a ze od obgryzania byly male to skorki zaczelam wycinac. I jak powiedzialam stop tak sie tego trzymalam. Skorki wycinalam przez ponad 15 lat 2-3 razy w tygodniu. Pazury sa mocne, nie lamia sie, lubie ich ksztalt (cos jak u Pjerniczka), szybko rosnal. 2 latat temu na wrzesien powiedzialam stop tak czestemu wycinaniu skorek. Z bolem serca ograniczylam sie do 1 na tydzien. Skorki rosly szybko, pekaly, byly grube i brzydkie, robily mi sie zadziry ale oplacilo sie czekanie. Obecnie wycinam okolo 2 razy w miesiacu, raz na tydzien "rozpuszczam". Nad nimi musze troche jeszcze popracowac i marze, by dojsc do tego, by je tylko odsuwac. Mam i zawsze mialam tunel, do dzisiaj nie wiedzialam, ze cos takiego jest. Rozowa czesc pazurka tez jest dosc pokazna. Przyznam sie, ze czesto ja powiekszalam, bo myslalam, ze tak jest prawidlowo. I codziennie grzebie pod nimi. Przestane. Z czasem ograniczylam kosmetyki do paznokci, nie uzywam, wystarcza mi mala ilosc. Olejek robie sobie sama: rycynowy, altery rozany, 2-3 rybki z keratyna. Dzisiaj dodoalam elastyne i multiwitaminki, ktore sie chyba w olejach nie rozpuszczaja. Jedyny moj problem to fakt, ze plytka nie jest gladka. mam brzydkie linie ale popracuje nad tym. Przez kolejne 6 tygodni bede miec malo czasu ale w przerwach poczytam sobie inne watki o pazurkach. Was raczej bede czytac, czasami kometowac ale cos mi sie wydaje, ze zostane tu na dluzej. Jak kolezanka i przyjaciolka sie lamaly a ja im mieszalam olejki i dawalam to sie dziwily a jedna stwierdzila: olej na cialo, olej na wlosy, olej na twarz ale na paznokcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Oooo to wytlumaczone jak otworzyc i napelnic pisac to dobrze
![]() Ja wczoraj zmieszalam Alterre Papaje z migdałem i BDFM zobaczymy czy bedzie lepiej. Bo poprzednia mieszanka-czyt. wrzuc wszystko co masz i zmieszaj-chyba nie robila im dobrze :/ Zastanawiam sie jeszcze tylko czy moge wcisnac tam herbaciany... Ale moze inszym razem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy w naszym gronie. Nie zapominaj o fotograficznej dokumentacji postępów. I z chęcią zobaczymy twoje pazurki na zdjęciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z was używała tego olejku do paznokci?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...anatapfel.html Od jakiegoś czasu go stosuję, ale zastanawia mnie jedno - strasznie szybko się wchłania i czy wy też tak macie? Nakładam go głównie na noc i wolę jak mam jakiś olejek, który jest na paznokciach nieco dłużej. Wydaje mi się że wtedy olejki lepiej działają. Widziałyście jakieś efekty po w/w olejku? Czy to tylko moje odczucie że nic nie robi i znika błyskawicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Zobaczcie co sobie dzisiaj kupiłam, kosztuje 10,40 zł
ImageUploadedByWizaz Forum1441198730.415682.jpgImageUploadedByWizaz Forum1441198751.715945.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od kiedy olejujesz paznokcie? Jeśli zauważyłaś poprawę w ich kondycji, to chyba jest w porządku i czas wchłaniania nie powinien Cię martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś patrzyłam na szafę WIBO i serum z keratyną tego nowego to brak-.-
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja po to serum Wibo poszłam wróciłam Z cztery pory roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O ciekawe! może też się skuszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś potrzebowałam jakiejś bazy na szybko i padło na tą odżywkę. Ciekawa jestem co to warte
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.