Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa... - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-05, 15:31   #361
anna r
Raczkowanie

Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...

dziewczyny z ŁODZI!!! RATUJCIE gdzie moge kupić srebrny drut bo zapasy mi niestety się skończyły. cena nie gra roli heheh... słyszałm o jakis hurtowniach jubilerskich ale czy tam mozna dostac drut????
Stary 2007-05-05, 16:06   #362
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

Cytat:
Napisane przez anna r Pokaż wiadomość
dziewczyny z ŁODZI!!! RATUJCIE gdzie moge kupić srebrny drut bo zapasy mi niestety się skończyły. cena nie gra roli heheh... słyszałm o jakis hurtowniach jubilerskich ale czy tam mozna dostac drut????
skoro cena nie gra roli, to ja bym kupiła w internetowym. Np. beadshop (przesyłka tania), albo SW2 (tani drut)

aisah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-06, 16:49   #363
kasiak_ka
Raczkowanie

we Wrocławiu w pasmanterii na Podwalu,skrzyżowanie ze Świdnicką, bywa niezły wybór koralików, ciekaw zdarzają sie też na Kołłątaja przy przystanku tramwajowym przed dworcem.

drut posrebrzany kupuję w sklepie z materiałami elektronicznymi na Pułaskiego, niedaleko przystanku tramwajowego od strony szpitala.wejście z bramy w podwórko.ceny stale rosną,ale za ok 10zl można sporo dostać. grubości tez różne, od 0.3mm - 2mm,jest tez miedziany i cos nowego co jakis czas sie pojawia
kasiak_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 14:39   #364
surikatka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiak_ka Pokaż wiadomość
we Wrocławiu w pasmanterii na Podwalu,skrzyżowanie ze Świdnicką, bywa niezły wybór koralików, ciekaw zdarzają sie też na Kołłątaja przy przystanku tramwajowym przed dworcem.

drut posrebrzany kupuję w sklepie z materiałami elektronicznymi na Pułaskiego, niedaleko przystanku tramwajowego od strony szpitala.wejście z bramy w podwórko.ceny stale rosną,ale za ok 10zl można sporo dostać. grubości tez różne, od 0.3mm - 2mm,jest tez miedziany i cos nowego co jakis czas sie pojawia

Trzeba będzie się przejśc zobaczyc te druty a szczególnie 2mm o 0,3mm

!UWAGA!

Wrocław, ul. Hauke Bosaka 9a. Duzy wybór koralików (od 1zl do 2zl) i drucików.

Godziny Otwarcia:
Pon - NIECZYNNE
Wt - 11:00 - 18:00
Śr - 11:00 - 18:00
Czw - 11:00 - 18:00
Pt - 1 1:00 - 18:00
Sob - 11:00 - 15:00
Nd - NIECZYNNE
surikatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 09:36   #365
akcjonariuszka
Przyczajenie

GG do akcjonariuszka

Witam. Jestem nowa.
Nie orientuję się do końca gdzie i co można kupić tak by było tanio. Na razie kupuję przez internet. Bardzo proszę o szczegółowe informacje dotyczące sklepów w Warszawie. Wczoraj odnalazłam sklep na Elektoralnej (niestety był już zamknięty ) więc dzisiaj wyruszam znowu w te okolice. Na tym Forum przeczytałam tez o sklepach na Orlej i Chłodnej. W którym miejscu są dokładnie? Może są jeszcze jakieś inne? Będę wdzięczna za odpowiedź. W razie czego możecie pisac na mój nr gg 4104577.
Pozdrawiam
akcjonariuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 14:44   #366
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

www.hopea.pl <-- tam masz mapkę, na której jest zaznaczony jeden z 3 sklepów. Pozostałe są tuż obok.
A jeśli chodzi o Chłodną, to jest to przy skrzyżowaniu z Żelazną - nr. 15. Tam są kamienie przede wszystkim na sznurkach, ale niedługo Warszawa ma się zebrać na wspólne zakupy u nich. (to nadal aktualne, myślę? )
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 09:27   #367
akcjonariuszka
Przyczajenie

GG do akcjonariuszka

Tońka Bardzo dziękuję. Wybiorę sie tam w najblizszym czasie.

Wczoraj byłam w tym sklepie na Elektoralnej i...rozczarowałam się. Nie jest tam najtaniej. I nie znalazłam tego czego szukałam. Co prawda wydałam tam mnóstwo pieniędzy ale raczej będę tam żadko zaglądać.
akcjonariuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 12:05   #368
fotosia
Przyczajenie

Czesc,

Chciałam sie podzielic wrazeniami z wizytey w Kikami, na ul Elektoralnej w Warszawie. Wybrałam sie tam po przeczytaniu informacji o sklepie. Zajrzałam tez na Orlą, ale tam wszystko pozamykane.

1. mnogosc koralików powala, szczególnie, ze kamienie są sliczne

2. szkła takie sobie

3. półprodukty... hmmm... kilka metalowych koralików, których wczesniej nie widziałam, ale poza tym bida. Drut posrebrzny najgrubszy jaki mają do zaoferowania to 0,5 mm, miekki jak nie wiem co. Kiszka.

4. Zachwyciłam sie kamyczkami i kupiłam baryłki z howlitu, i takie małe chryzolitowe tabletki, dwa spore agaty z wzorkiem i garsc piasku pustyni. Kamyki wydawały sie dosc drogie ale jak juz czlowiek wezmie w reke ciezko sie powstrzymac. Rachunek wyniósł 64 złote.

A TERAZ BEDZIE MROZACA KREW W ZYLACJ OPOWIESC, WIEC SIADZCIE WYGODNIE

5. w domu zaczeła sie jazda, bo okazało sie, ze sprzedawczyni zle policzyła moje kamienie.

Dla niezorientowanych w praktykach Kikami, informuję o systemie: Pani daje karteczke i kaze na niej zapisywac, co sie kupuje i w jakiej ilosci a potem zlicza to wszystko. No i jak skonczylam kamykowe polowanie, wyrwała mi te kartke, policzyła na kalkulatorku rachu, ciachu i kazała zapłacic. Zrobiła to tak sprawnie z miną pewną siebie, ze nawet mi do głowy nie przyszło, sprawdzic, czy dobrze policzyła.

Na kartce z moimi notatkami zapisane było między innymi...

piasek pustyni:
4x0.8
3x1.90
2x.1.10
10 szt 2,5

I teraz uwaga, ostatnia pozycja na liscie to 10 sztuk mikroskopijnych koralikow po 2,5 zł za 10 sztuk, a nie za sztuke. Na "rachunku" ktory zaplacilam w sklepie widnieje zaś 2.5x10= 25 zł. Czyli sklep pomylił sie na moja niekozysc na 22,5 złotego.

Własciwie to nie wiem, czy moge to "cos" co dostałam nazwac rachunkiem, bo to taki swistek z kalkulatora, bynajmniej nie paragon fiskalny, co sugerowac moze, ze koraliki w magazynach Kikami cudownie sie rozmazaja, ale bez wiedzy Urzedu Skarbowego

Zezłościłam sie jak diabli, bo moze i jestem roztrzepana, ale nie przygotowałam sie na to, ze idac do sklepu mam zabrac ze soba kalkulator, patrzec na rece ekspedientce i kontrolować, czy dobrze liczy, bo nie dostane dowodu zakupu na ktorym napisano co kupiłam i za ile.

No ale zle tak nie było, bo udałam sie tam nastepnego dnia, Pani w sklepie okazała sie bardzo miła, oddała mi moje 22,5 zł bez szemrania i z miłym usmiechem na twarzy.

Na pytanie, dlaczego nie daje klientom paragonu fiskalnego odpowiedziała, "no... hm, hymm... jak klienci chcą, to dajemy" co utwierdziło mnie w hipotezie, o rozmnażających się koralach

6. Wnioski na przyszłość...

- na zakupy koralikowe zawsze chodzic z kalkulatorem
- patrzec ekspedientom na rece
- prosic o paragon fiskalny na którym napisano, co i za ile było kupione

7. A teraz porównanie cen

1. "Agat antyczny" kule rzeźbione 15mm na Allegro 1,90 a w Kikami 2,20 zł
2. Piasek pustyni 4 mm 2,5 zł za 10 sztuk w Kikami, 1,9 zł za 10 sztuk na www.sroczka.pl
3. piasek pustyni 8 mm 1.10 za sztuke w Kikami, 0,95 zł za 2 sztuki (!) na akcesoria.net.pl, 2.60 za 6 sztuk na qnszt.pl

Nie chce mi sie juz liczyc, ale jak widzicie w necie jest jednak najtaniej, nie ma dziwnych przygód, zawsze człowiek dostaje pisemna informacje co kosztowało i ile oraz jakiej jest wielkości. Takie sa przynajmniej moje doswiadczenia

Kikami, miło sympatycznej ekspedientki, raczej nie polecam.
Stary 2007-06-05, 12:24   #369
lawenda99
Zakorzenienie

szkło weneckie w kamyczki.pl 1,40 a w Kikami 3,70 ;> a kamienie mają drogie jże w głowie się nie mieści :P
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 12:34   #370
kobra8
Raczkowanie

Nie wiecie przypadkiem o sklepach z koralikami w Olsztynie? Wiem, że to nie Łódź, Wrocław ani Warszawa(jak w tytule wątku), ale wybaczcie . Może coś wiecie?
Stary 2007-06-05, 19:21   #371
sweeetek
Przyczajenie

ufff.. wkurzajace troche ze wawa, lodz, wroclaw pelne sa sklepow koralikowych a w poznaniu bieda. no cóż chyba bede musiala sie wybrac na drugi koniec miasta (wlasciwie poza miasto) do polecanej tu hurtowni na jakies wieksze łowy wiecej kombinowania niz samego robienia kolczykow :p
sweeetek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-06, 12:20   #372
naila
Zakorzenienie

Fotosia, dzięki za obszerną relację! Gdyby u mnie w mieście był sklep z drogimi koralikami, to pewnie i tak zamawiałabym w necie..

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-06, 17:48   #373
Paulajaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweeetek Pokaż wiadomość
ufff.. wkurzajace troche ze wawa, lodz, wroclaw pelne sa sklepow koralikowych a w poznaniu bieda. no cóż chyba bede musiala sie wybrac na drugi koniec miasta (wlasciwie poza miasto) do polecanej tu hurtowni na jakies wieksze łowy wiecej kombinowania niz samego robienia kolczykow :p
jest firma bostarb w Janikowie, można dojechać tam autobusem miejskim ze śródki, ale koraliki mają dość drogie - możesz zajrzeć na stronę swiatkoralikow2.pl - taniej jest w qnszcie. swiatkoralików na tanie druty srebrne i bigle. podobno w pasmanteri obok hotelu rzymskiego są koraliki, ale jeszcze tam nie byłam.
Paulajaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-06, 17:50   #374
Paulajaga
Raczkowanie

sweetek, gdybyś chciała zamówić coś w qnszcie to daj znać - ja też coś zamówię i wtedy wyjdą nam taniej koszty przesyłki
Paulajaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 14:16   #375
sweeetek
Przyczajenie

Paulajaga ->jak juz bede cos zamawiac to pewnie za ponad stowe, ale jak chcesz to mozemy sie jakos dogadac.
Ta hurtownie na janikowie na pewno odwiedze
Chcialam sie wybrac na wilde do jakiejs hurtowni (wyczytalam w gazecie) ale trudno powiedziec co tam bedzie.jak tam trafie to cos napisze
A co do pasmanterii na al. marcinkowskiego to radze kupowac tam tylko koraliki bo bigle sa straaaaaaasznie drogie.za pare srebrnych zaplacilam 4zl a posrebrzanych 2 :|
Stary 2007-06-11, 15:19   #376
sweeetek
Przyczajenie

jaaak sie wscieklam! specjalnie pojechalam na wilde po przeczytaniu reklamy w gazecie 'korale sztuczne i naturalne, naszyjniki, bransolety, kolczyki........' i ja glupia pomyslalam ze korale w sensie koraliki a to cale takie korale-naszyjniki. ten sklep sie nazywa jakos 'ever shine' .tak na psrzyszlosc dla poznanianek gdyby sie chcialy tam wybrac
Stary 2007-06-11, 18:42   #377
kasiak_ka
Raczkowanie

we wroclawiu sprzedawca allegro liptonka otworzyla sklepik powstańców śląskich 180, przy skrzyżowaniu z sokolą. jadąc od strony miasta między skrzyżowaniem z hallera a zajezdnia.w piwniczce z boku wielkiego bloku.naprawde polecam
Stary 2007-06-25, 13:22   #378
uhuhu
Przyczajenie

a nie wie ktoś gdzie w Gliwicach lub okolicy można kupić koraliki?
uhuhu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 16:27   #379
slodkakicia
Przyczajenie

GG do slodkakicia

Ale bigle chyba w grażce sa hurtowo
slodkakicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 17:35   #380
slodkakicia
Przyczajenie

GG do slodkakicia

Wracając do Łodzi to w sklapach Wojtek i jablonex kupujemy hurtowo czy parami bigle !!! prosze o szybką odpowiedz z góry dzieki
slodkakicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 22:42   #381
Tsu
Wtajemniczenie

W jablonexie to zależy ile bierzesz i najczęściej na którego sprzedawcę trafisz...
Tsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 15:12   #382
moonka7
Przyczajenie

Smile Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...

Hej! Do wrocławianek jest sklep na ul Hauke bosaka pani Barbara Milej nieźle wyposażony w koraliki i akcesoria. Mam pytanie czy któraś wie może gdzie można kopić ( tanio oczywiście) srebrne bigle duża ilość 200-500 par szukam i szukam i nic proszę pomóżcie
moonka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 18:04   #383
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodkakicia Pokaż wiadomość
Wracając do Łodzi to w sklapach Wojtek i jablonex kupujemy hurtowo czy parami bigle !!! prosze o szybką odpowiedz z góry dzieki
w Wojtku na pewno można kupić pojedynczo z jablonexem nie wiem jak to jest bo tylko koraliki kiedys tam kupowalam
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 15:40   #384
kasiak_ka
Raczkowanie

we wrocławiu bigle srebrne-jubiler na hali targowej,jesli kupisz powyzej 100 par,dostaniesz po 1,25zl za pare.moze jeszcze taniej
Stary 2007-07-08, 10:53   #385
moonka7
Przyczajenie

Dzieki wielkie przy najblizszej okazji sprawdze

Dzięki na pewno skorzystam

Hej! MOje drogie kolejne pytanie potrzebuje srebrnego drucika o,8mm lub 0,7mm ale nie bardzo orientuje sie w cenie srebrnych drucików może cos podpowiecie

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2007-07-29 o 12:29 Powód: połączyłam 3 występujące po sobie posty w jeden
Stary 2007-07-08, 14:54   #386
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Ja ostatnio kupowałam i najtaniej jest chyba w ŚK2 to znaczy 4zł za 0,5 metra drucika 0,7mm. 0,8mm jest za 4,80zł za pół metra.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-13, 09:06   #387
moonka7
Przyczajenie

Smile Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...

Hej! byłam w sklepiku u Liptonki we Wrocławiu Bardzo fajny sklepik i przemiła pani. Wydaje mi się ,że na Hauke bosaka u pani Basi lepiej sie dokonuje samego zakupu, wygodniej po prostu. ( i nie wiem czy nie taniej odrobinę ale mogę sie mylić Jednak obsługa i atmosfera zdecydowanie u Liptonki prawdziwa ARtystka pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 10:15   #388
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez kasiak_ka Pokaż wiadomość
we wrocławiu bigle srebrne-jubiler na hali targowej,jesli kupisz powyzej 100 par,dostaniesz po 1,25zl za pare.moze jeszcze taniej

a wiesz może po ile jest para jeśli kupuje się detal i czy mają wkręty?

Cytat:
Napisane przez moonka7 Pokaż wiadomość
Hej! byłam w sklepiku u Liptonki we Wrocławiu Bardzo fajny sklepik i przemiła pani. Wydaje mi się ,że na Hauke bosaka u pani Basi lepiej sie dokonuje samego zakupu, wygodniej po prostu. ( i nie wiem czy nie taniej odrobinę ale mogę sie mylić

gdzie się znajduje sklep liptonki i po ile średnio kosztują koraliki,że piszesz że jest drożej niż na Huke Bossaka (myślałam że od tego sklepu już nic droższego nie może być)?
Stary 2007-07-14, 15:03   #389
moonka7
Przyczajenie

Wink Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...

Para bigli zamkniętych i otwartych ze sprężynką ( ja wzięłam 200 par) i cena 1 zł za parę. Trzeba sie umówić z panem przed przyjściem po większa ilość.
Co do cen to byłam na Hauke bosaka wczoraj i chyba grubo sie pomyliłam co do cen na Powstańców Śląskich (skrzyżowanie z Sokolą). Tam był przynajmniej gratis a u pni Basi to jak opuści łaskawie 40 groszy to cud dawno nie kupowałam i po prostu wydawało mi sie drożej , ale nie Basienka podnosi ceny chyba odkąd jej sie interes rozkręca. Przepraszam za mylne info Pozdrawiam
Stary 2007-07-14, 17:38   #390
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez moonka7 Pokaż wiadomość
Para bigli zamkniętych i otwartych ze sprężynką ( ja wzięłam 200 par) i cena 1 zł za parę. Trzeba sie umówić z panem przed przyjściem po większa ilość.
Co do cen to byłam na Hauke bosaka wczoraj i chyba grubo sie pomyliłam co do cen na Powstańców Śląskich (skrzyżowanie z Sokolą). Tam był przynajmniej gratis a u pni Basi to jak opuści łaskawie 40 groszy to cud dawno nie kupowałam i po prostu wydawało mi sie drożej , ale nie Basienka podnosi ceny chyba odkąd jej sie interes rozkręca. Przepraszam za mylne info Pozdrawiam

dzięki za info.Jak znajdę czas to wybiorę się do liptonki

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości