![]() |
#3871 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() |
#3873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Zadomowienie
|
Gdańsk bialy. Właśnie wróciliśmy z poczty z przewijakiem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotarł... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3877 |
Rozeznanie
|
Hej, miałam ponad 1000 wiadomości na wątku do przeczytania. Nie ogarnę
![]() Ja od wczoraj w szpitalu leżę. Od soboty miałam ciągły ból jak na miesiączkę. Jestem po badaniach, skurczy nie ma, narazie wszystko ok. Tylko pewnie spędzę tu ze trzy dni, bo trzeba czekać na posiew moczu. Jaaaak mi się tu nudzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3878 |
Zakorzenienie
|
No to kciuki za czwartkowe wizyty!
Ja zamówiłam właśnie pokrowiec na przewijak i ostatni otulacz. Zostanie mi tylko monitor oddechu i bujaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję wyjść ze szpitala i ![]() ![]() Michał śpi, a ja właśnie ogarniam listę ostatnich duperelków dla małego do kupienia i będzie już wyprawka gotowa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta wczoraj rozgorzała dyskusja na temat minky...ja w sumie myślałam wstępnie o kocyku jako przykrycie, w domu przykrywam się zwykłym z poliestru i nie narzekam, ale malec to malec. Czym będziecie przykrywać Wasze maluchy? pościel (nie za wcześnie?), koce (jakie polecacie? ja oglądałam bawełniane, ale średnio mi się podobają, albo na kolorystykę nie trafiłam, jaką chcę), a może tylko śpiworki, otulacze?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do teścia - współczuję, trochę o tym wiem. U mnie jest już o niebo lepiej niż 2 lata temu, ale ulubione słowo mojej teściowej to "taniej" pod każdą odmianą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kilka nocy temu tak się wierciłam, że potargałam pokrowiec od mojej anakondy (rogal do spania ![]() ![]() A i żeby nie było, że mi tak za dobrze dziś to od kilku dni mam problemy z utrzymaniem moczu ![]() ![]()
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-12-12 o 11:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam !
caly weekend musialam przeczytac. oczywiscie nie cytowałam bo nie mialo to sensu pamietam tak: babyshower ja bym chciala, ale koajrzy mi sie to z niespodzianka, a przyjaciolki w calej polsce i raczej nie mam co liczyc minky lubie i mam kocyk, ktory sama uszyłam ![]() brakuje mi spiworka do wozka (chyba uszyje) i do fotelika - musze koniecznie sie zainteresowac...zreszta fotelika tez brakuje (to wiem co chce ale czekam, moze rodzice cos zaproponuja... ![]() ![]() co do rodzenia to ja chce na boku. po sr wiem ze na czworaka to ostatnie na co bym sie zgodziła. na plecach nie moge lezec nawet wiec pewnie i rodzic nie byloby za mądrze... duzo zdrowka dla kazdej ktorej przytrafil sie szpital!!! ![]() u mnie weekend szalony - konczylam akcje szlachetnej paczki. myslalam ze wyzione ducha...w sobote 5h pakowalismy, pozniej jarmark i od 21 jeszcze 3godziny pakowania... :O niedziela tez szalona, w dodatku byla u mnie przyjaciolka wiec tu obiad, tam kawka... nie bylo siedzenia na kanapie i skakania po kanałach.. tak sie wymeczylam ze poszlam spac wczoraj o 22 i wstalam dzis o 11... tak fizycznie zmeczona chyba w zyciu nie bylam... dziecku te dni bardzo sie nie podobały... twardnienia, kopania i ogolne niezadowolenie ![]() ![]() w ogole mam zagwozdke tez - przyjaciolka w rozmowie rzuciła " nie kupuj tyle dla malego, daj sobie spokoj bo na baby shower nie bedzie co kupowac...zaklepuje podgrzewacz do butelek" moja reakcja byla krotka "Dzieki...co prawda nie planowalam posiadac..." uslyszalam krotkei "na pewno Wam sie przyda...oczywiscie sie przyda" Ona nie ma dzieci...zaczela opowiadac ze jej brat kolejne mleko w tym grzał (kolejne po kp) ze sloiczki, kaszki... pozniej powiedzialam to męzusiowi i jego reakcja taka sama "a my to w oogle chcemy i potrzebujemy?" Ona tylko rzucila znowu "przyda WAm sie" jak jej powiedziec ze wole cos innego bo tego nie chce? liste mam dluga, ja wiem ze to nie koncert zyczen "kup mi to i to i to" ale skoro juz sie zaoferowała to co mam zrobic? :/ myslalam zeby zamienic to na pingwinoska...cos co moze nam sie przyda a moze tez dlugo nie, ale na pewno chce i kupie przed porodem... jakies rady? czy nie wypada i mam przyjac i dziekowac?!
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
sQ jak dobrze zrozumialam i robisz baby shower to zrób listę prezentów w różnym przedziale cenowym, nie uwzględniaj tego co Twoja koleżanka zamierzała kupować i tyle. I tak zagrzebujemy domy w pierdyliardzie nowych rzeczy, po co dokładać coś co się nie przyda. Ja też nie kupuje podgrzewacza do butelek, dla mnie jest zbędny. Nie kupuje też kosza na pieluchy, choć wiem, że dla niektórych to must have. Inni fajnie żeby byli zorientowani co Wam potrzeba, także lista bylaby fajna
![]()
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spiworek do fotelika kupiłam przy pierwszym dziecku i użyłam jeden raz :-P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sie zaaferowałąm tym podgrzewaczem, a jeszcze prowadzilam w mega korkach ze nie pociagnelam tematu babtshower... trudno, wysle jej na fejsie ze przemyslalam z mezem i na prawde nie jest to na naszej liscie i jezeli chce NAM ulatwic wejscie w zycie z maluszkiem to wolimy to lub to lub to (w przedziale cenowym podgrzewacza wysle...)
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy synku się sprawdził. 26/40 it's a boy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzy; boje sie ze z bolu bede chciala siadac na tych nogach i po prostu na czworaka sie nie utrzymam. nie wiem jak to bedzie, nigdy nic mnie nie bolało jakos super mocno, nie wiem czego sie spodziewac, nie wiem jak psychicznie dam rade, a to trudna pozycja, porod idzie pod gorke, nie bede nawet probowac ![]() inna sprawa ze polozna wlasnie powiedziala ze jak widzi takie osoby z nastawieniem jak moje ale "a moze dam rade" to im tak rodzic nie pozwala bo nie moze sobie pozwolic zeby rodzaca zacczela siadac jak dziecko glowka juz w kanale... ![]() jak zaczniesz zaciskac kolana to mąż i lekarz je rozłożą... a jak zaczniesz siadac na glowce to masakra... a dodatkowo jak juz tak wisiałam na czworaka to mialam tak opuszczony brzuch (mam przepukline i rozeszly sie miesnie) ze oddychanie mi w ogole nie szlo bo juz mocniej sie go nie dało wypchac jakby... i mnie to drazniło, nie wiedzialam czy robie to dobrze. psychicznie nie czuje sie na silach, ale tez fizycznie bo nie wiem czy godzine tak sie utrzymam (zakladajac ze druga faza tyle trwa) ![]() jakos zmeczoną, umęczoną, pełną bólu siebie widze leżąca, gryzac poduszke, wyjac w tę poduszke i w ogole...
![]() |
#3891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
26/40 it's a boy. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Ćwiczę mięśnie i jest ciut lepiej. 💪 26/40 it's a boy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- aha dziękuję dziewczynki za odzew w sprawie okryć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł wózek!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
no ja moze na drugie bym sie zdecydowała, choc nie wiem dlaczego bo sama polozna mowi "pozycja trudna"
ale tu nie wiem... jak boli to odruchowo człowieka zgina w pol...boje sie ze bede przysiadałą na tych nogach... ![]() najfajniej mi bylo jak kleczałam a rece opierałam o nogi meza ktory siedział na krzesle... ze bylam jakby na polklęcząco - ani na czworaka ani wyprostowana... no ale nie ma opcji na taka pozycje do rodzenia a co do czworaka to tez nie widze siebie z dupskiem na 1,5metra w gore wypietym w strone poloznej, bąki, kupy, siusianie na polozna... jakos lezac jak to spływa to mi bardziej odpowiada... ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- ![]()
#3896 |
Zadomowienie
|
Chciałabym zobaczyć w całej okazałości.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
Widziałam, że była mowa o podgrzewaczu. Ja dostałam w prezencie od koleżanki i też na początku myślałam, że mi się nie przyda.. ale doceniam ten wynalazek jak miałam do podgrzania swoje mleko, które zamroziłam przy nawale i w ten oto sposób używałam go dość często do rozmrażania i podgrzewania swojego mleka. 😊
26/40 it's a boy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Ech, mam złe wyniki moczu
![]() Bakterie, leukocyty, erytrocyty - to wiem co znaczy, że mam zapalenie pęcherza. Ale dodatnie mam też: bilirubinę, glukozę i białko (norma 0,2, ja mam 0,25). Myślicie, że to od zapalenia? Dobrze, że w czwartek wizyta, do tego czasu pewnie umrę na zgagę, bo wleję w siebie sok z żurawiny, który mi został...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.