![]() |
#3871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
tak, to pranko i prasowanie ![]() Pola dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-23 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na wizycie,wszystko ok!-z tego najbardziej się cieszę i doceniam.Oby tak dalej!
Co do wyprawki,to stanęliśmy,ale może coś zamówię w tym tyg. Torby nadal nie spakowałam,choć mam już wszystko! Ciuszki nie poprane! Ale może jednak kupimy dywan i TŻ pomaluję ściany ![]() Po wizycie skoczyliśmy na loda i kawę latte! Blanka ,proszę dopisz mi wizytę na 13.06. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-23 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3873 |
Wtajemniczenie
|
Emma wow wygladasz jak milion dolarów
![]() ![]() Pola super że wizyta udana !! Moj mąż miał wrocic z sasiadem wcześniej zeby montowac naszą komode. Jestem wściekła bo napisal mi że niestety cos im sie przedluzylo na robocie i będą dopiero o 19. Jestem wsciekla i zbiera mi sie na płacz. Nic nie jest gotowe, jestem zablokowana, chcialabym juz ukladac, prac, prasowac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3874 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak po wizycie Twoja malutka? Duzo urosła? Super, że się uspokoiłaś.. ![]() Teraz właśnie od godziny ciągle brzuch twardnieje, nie boli ale nie jest to przyjemne taki balon się robi.. Wzięłam nospe, magnez, posiedziałam w wannie ale nadal czuję lekki dyskomfort.. Co myślicie? Jest się czym martwić? Ile czekać, kurcze straszna ta niewiedza co i jak czy już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
Zua tacy są faceci (pewnie nie wszyscy), u mnie mój uwielbia wszystko odkładać,bo jest czas... Widzę,że moim największym błędem było pokazanie ,jak wiele sama mogę zrobić. Ale w porę się ogarnęłam i się okazuję,że jednak pewne rzeczy może zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3876 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post80227741 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post82975436 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post83638741 Ech, zaczęłam przeglądać co mi tam wyszukiwarka wyrzuciła i oczywiście wsiąkłam na dłuższą chwilę ![]() Ale to jest ciekawe, patrzcie! Polecam dla nastawionych na kp https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i#post66297541 W ciąży z Lidusią chodziłam na sr, bo chciałam dowiedzieć się trochę, jak wszystko funkcjonuje w UK, poród i wszystkie sprawy i procedury z tym związane, opieka przed i po, itp i upewnić się, że ogarniam słownictwo w tym temacie, żeby o tyle łatwiej było mi chociaż w szpitalu. I to jest opis zajęć o kp. Cytat:
![]() Tak, ja do porodu będę mieć osobno w plecaku po prostu (czy tam mała torba może być czy cokolwiek oczywiście). Zasób toreb/walizek mam ten sam co przy Lidusi, więc zakładam, że spakuję się tak samo. W sumie to wyszło przypadkiem poprzednio, bo mi się nie zmieściło wszystko do małej walizki, ale okazało się pomocne. Ubranko dla dziecka jak to już ktoś napisał, jeśli ma po porodzie być ubrane w nasze, to trzeba mieć gdzieś na wierzchu właśnie, żeby każdy bez problemu wyciągnął. Resztę na pobyt w szpitalu też podzieliłam na 3-4 reklamówki i podpisałam hasłami typu "ubranka Lidki", "pieluchy", "moje ubrania", żeby mi samej czy tż było łatwiej tam się dogrzebać do wszystkiego ![]() Dobrze! ![]() Wszystkiego najnaj dla Ciebie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Dokładnie, trzeba się cieszyć i na spokojnie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Do 2h jakoś tak spokojnie podchodzę do takich akcji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Elcia ja w pn,naprawdę miałam co chwilę,ale nieregularnie i nie wiem,czemu ,ale lepiej się czuję jak nie leżę,mniej mi się brzuch spina.Dziwne
![]() Folinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie czuje początku chyba.. bardziej widzę, że oo już mam znowu twardy brzuch ale nie wiem kiedy się zaczyna. Postaram się nie nakręcać ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Elcia czasami warto czymś myśli zająć ( o ile się da,jakoś ostatnio mi ciężko było i się niepokoiłam)-książka,przespać się pogadać z kimś.
Ja widzę,że obecność męża super na mnie wpływa ( na szczęście już nie mam ochoty go wystrzelić w kosmos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3880 |
Wtajemniczenie
|
Sandam Welcome back! Cieszę się, że załatwianie spraw z mieszkaniem idzie pełną parą. Właśnie sobie przypomniałam, że musimy się z TŻ przemeldować
![]() zUa Faktycznie z tą komodą to niefajnie... Ale powiem Ci, że nie tylko Twój tz ma takie podejście... Oni myślą, że mają czas, że to się ogarnie w jedno popołudnie, więc co za różnica, czy zrobiąto teraz czy za 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() anima Zakopane ![]() ![]() ![]() ![]() Regular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ovejita ja kupiłam Microlife bezdotykowy. Jest fajny przy mierzeniu temp dorosłych. Czy się sprawdzi u wiercącego maluszka, to dam znać za jakiś czas ![]() ![]() Emma Wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ![]() Powiem Ci, że też jestem zawiedziona niektórymi ciuszkami... Np. sweterek z hm albo bodziaki z tesco już troszeczę zmechaciło mi się... A to pierwsze pranie w 40st w łagodnym proszku ![]() ![]() Jeju jaka Ty żyleta ![]() ![]() Karolina miałam ostatnio spotkanie z instruktorą chustowania i moją położną. One jednogłośnie stwierdziły, że nosidełka najlepiej od chwili, kiedy dzieciaki potrafią już siedzieć, najlepiej ergonomiczne miękkie z szerokim pasem biodrowym, żeby Dzieć miał ułożenie nóżek jak do żabki. Nosidełko powinno się kończyć u maluszka w połowie uda albo bliżej kolanka- żeby uniknąć zwisania nóżek. Miała akurat przy sobie nosidełko Tula, ale powiedziała, że są różne marki i najlepiej przymierzać je w sklepie razem z dzieckiem- żeby i Tobie i dziecku pasowało. Ja planuję zakup chusty. Jest z nią trochę więcej "zabawy", bo trzeba wiązać, ale jak się ogarnie sztukę, to jest to całkiem proste i szybkie. Sama pierwszy raz wiązałam na tym spotkaniu. Chustę można jużod pierwszych dni używać, ważne jest, aby przypilnować ułożenie nóżek- żeby były jak do żabki. Dziecko ma wtedy podobną pozycję jak w łonie. Chusty kółkowe są mniejsze, szybciej wiąże sie je i szybciej można wyciągnąć dziecko z niej (jak np. uleje się), jednak minusem tej chusty jest to, że obciążone jest tylko jedno ramię. Przy zakupie chust najlepiej wybierać na początek 100% bawełny, tkaną skośno-krzyżowo. A jeszcze lepiej poszukać instruktora w najbliższej okolicy, żeby doradził, pokazał i ewentualnie wsparł na początku! Pola Ty zawsze o każdym pamiętasz ![]() ![]() Paznokcie mam super zrobione! Jedyny hm... plusminus jest taki, że Pani namówiła mnie na bardzo nietypowy dla mnie kolor- niebiesko-granatowy. Piękny kolor, super wygląda, ale jakoś nie czuję się dobrze w tym kolorze. A tak pięknie pomalowała mi je, że żałuję, że nie wzięłam jakiegoś bardziej mojego koloru... Folinka dzięki za linka do kp. W ogóle chyba zaraz będę szperać w Twoich postach, bo jesteś skarbnicą ![]() Ja mam jedną torbę a w niej zrobię reklamówki (Grażynka się kłania ![]() Ela moja położna (i chyba Summer też o tym pisała) wpsominała, że przy skurczach warto pójść pod prysznic albo do wanny. Jeżeli pod wpływem ciepła ustaną, to są przepowiadające, jeżeli się rozkręcą to to jest już ten moment. Ale myślę, że u Ciebie to są przepowiadające i teraz najważniejsze to nie stresować się ![]() Miałam prasować, ale jak wróciłam, to pozbierałam pranie, położyłam się i dopiero niedawno obudziłam się ![]() ![]()
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Kropka
![]() Aaaa i zapomniałam napisać ,że schudłam 400g ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No ba, prasowanie nie zając, jeszcze zdążysz ![]() Żeby nie było za pięknie z szybkim i tanim zakupem wózka, to okazało się, że na stelażu z jednej strony są rysy (tak gdzieś na długości 10-15 cm) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
Pola gratuluję udanej wizyty
![]() Ela nie strasz tym samopoczuciem :/! Oby nic poważnego i przeszło w najbliższej godzinie-dwóch... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Torby też nie mam jeszcze spakowanej, muszę dokupić kilka rzeczy a o ciuszkach nie wspominam nie ruszyłam tematu tak więc nie jesteś sama ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a z facetami to właśnie jest różnie ![]() ale już przegina ![]() ![]() Pola ![]() ![]() uff, wróciłam z kolacji i lodów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok ![]() A pytałaś jak moje plany to jeszcze w trakcie realizacji dzisiejszy dzień. Musiałam w połowie zwolnić poleżeć z książką trochę bo już czułam po lataniu na mieście brzuch napięty. Najbardziej w sumie to okolice pępka jak mam bliznę po operacyjną. Ja z wyprawką też już stoję na ten m-c, resztę skompletuję już początkiem czerwca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dokładnie ![]() ![]() a prasować można też jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
Kropko pokaz pazurki !
O jaaaa Folinko no slabo z tymi rysami na wózku ![]() Bursztynku, to mnie zdziwilas tym stetoskopem ! Ale moj mąż sie o tym nie dowie hahaha ![]() Szanowny Pan wraca, więc smażę mu frytki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
MalaGosia, Emma,Bursztynek, Aaska
![]() Emma co jadłaś? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przy końcówce wyprawki a ja dopiero będę zaczynać.
![]() ![]() Ela dobrze, że już lepiej. Musimy chyba się przyzwyczaić, że te skurcze coraz częściej. Pola no no to nawet waga Ci leci w dół ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3892 |
Zadomowienie
|
Skończone! Takie malunie
![]() DSC_0351-3792x2844-2844x2133.JPG DSC_0352-2275x3033.JPG
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-05-23 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
Puk puk.. Przyjmiecie mnie jeszcze do swego zacnego grona?
![]()
![]() |
#3895 |
Wtajemniczenie
|
byliśmy w takiej meksykańskiej knajpce obok domu i miałam burito z kurczakiem i roztopionym cheddarem i sos salsa z jalapenio
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Noreczko co tam słychać u Ciebie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomimo że cię ten twój chłopek wkurza frytki mu szykujesz, zobacz jaka ty dobra żonka jesteś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Norcia ty nie pukaj tylko wchodź ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co więcej powiem Emilciu - wózek już stoi u mnie w mieszkaniu, od wczoraj. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3899 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.