|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() ![]() nie dziwię się, że jesteś wkurzona! powinny się upewnić, że wszystkie pacjentki przeniosły na dzień wcześniej, a sms nie mogli napisać?! do mnie z rejestracji dzwonią dzień przed aby potwierdzić wizytę, a jak nie odbiorę to bombardują sms
|
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Regular co za sytuacja ! Po prostu brak słów
co do l4 leżącego to ja bym to olala i poszla do mamy - w końcu na chodzacym tez teoretycznie nie mogłabyś pójść. I co to za tekst o nagraniu sie na poczte ! To juz lepiej sms napisac i poprosic o potwierdzenie czy odpowiada, a nie jeszcze teksty glupie, że sama powinnas sie upewnić.... nie denerwuj sie juz Kochana, nic z tym nie zrobisz, a tylko jeszcze bardziej pogorszy Ci sie dzień..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Czy kogoś oprócz mnie dopadła senność gorsza niż w I trym? Wstałam po 8.00, zjadłam śniadanie, położyłam się i znowu zasnęłam Tak bardzo szkoda mi jak dzień ucieka przez palce ehh.. Aniama, , super widoczki! Zazdroszczę pobytu w górach Folinko, ekstra się udało z tym wózkiem ![]() Emma, powodzenia z prasowaniem. Mnie czeka sterta prasowania ciuchów moich i tz... Regularkate, masakra! Nie dziwie Ci się ze jesteś wściekła. Dobrze tylko ze udało się załatwić to zwolnienie...ale czemu dostałaś leżące? Może na usg spróbuj pójść do kogoś innego jeśli bardzo się niepokoisz lozyskiem? Dziewczyny jakie termometry dla maluszka zamawiacie? My sklaniamy się ku bezdotykowemu, ale nie wiem jakiej firmy. Biorę pod uwagę Microlife, Sanity i Haxe... Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-05-23 o 12:04 |
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Zua, Kropka, Aska dziękuję kochane!
Zua też kupiłam dziś Lovelę do bieli, bo nie mam ![]() Kropka zazdroszczę przyjaciółki, ja bym rozważała ją na chrzestną Ela wózek świetny! Też mamy czarny, tylko daszek szary Gadką teściowej się nie przejmuj. Ważne, by Wam dobrze służył. Ja od początku chciałam ciemny.Folinko medal za organizację Ja w następnym tygodniu się biorę. Jeśli możesz mi coś skrobnąć o małopłytkowości, będę wdzięcznaSandam obyście jak najszybciej byli na swoim. Kciuki Regular współczuję przeżyć, w głowie się nie mieści. Jakieś niepoważne te położne Czemu dostałaś L4 leżące? I to jeszcze od rodzinnej?![]() Dziewczyny napiszcie mi proszę co kupiłyście aptecznego w wyprawce, bo chcę zamówienie na DOZ puścić Miłego dnia!
|
|
#3845 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leżące nie ze względu na łożysko, rodzinna nie miała możliwości obejrzeć karty ginekologicznej, więc musiała wpisać przeziębienie. Nie powinnam o tym tak pisać, bo to w sumie troche maniana, ale naprawdę nie z mojej winy... Cytat:
A tesciowym się od czasu do czasu musi coś nie spodobać, ważne, że ona swoje dzieci woziła w takich wózkach, jak jej się marzyło (choć mocno wątpię, żeby te xx lat temu był taki wybór). Jak maleństwo przyjdzie na świat, to kolory naszych wózków i tak przestaną mieć znaczenie, tak sądzę ![]() Cytat:
Po coś dałam ten numer do kontaktu, ale pewnie pani położna, starsza osoba, albo nie umie, albo nie chciało jej się kombinować z smsami. Cytat:
Już mi najgorszy wnerw przeszedł, więc nie jest źle. Rzeczywiście nie można się tak stresować, bo jak to wszystko się działo, to jeżdżenie do innej przychodni itd. to mała się tak strasznie dobijała w brzuchu jak rzadko. Dzieci naprawdę odczuwają nasze nastroje mocniej niż mogłoby sie wydawać. Humor na pewno mi się poprawi, bo przyszedł nasz wózek i mężu przywiezie go jak wróci z pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek masz racje. Moze gdybym wybrała jakis bardziej kontrastowy ale jednak nadal pastelowy. No musze to jeszcze przemyśleć.
Anima piekne widoczki. Super odpoczynek i świeże powietrze. Zua współczuje komody. Tez nie lubie jak mi leży niezrobione . A od mojej przeprowadzki to tez ciagle na cos czekam... niestety nie mamy wyjście ciagle jest sie od kogos zależnym. Nawet jak sie za to płaci...Regular tez mi przykro. Ale to w takim razie nie moze Ci inny lekarz przyjąć. Nie powinni tak odwoływać wizyt tylko przesuwać do innego lekarza albo na inny termin a nie ze nagrała sie i tyle... |
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie już od godzinki słonecznie
przymierzałam kreację na niedzielną imprezę z tej okazji ![]() Powoli kończę prasowanie, dwa prania znów wstawiłam, więc będzie co robić jutro ![]() i będę się powoli zbierać, bo tż zabiera mnie na obiad ![]() edit: jestem zawiedziona jakością niektórych ciuszków po pierwszym praniu :/ jedno body i pajac mi się zmechaciło z kappahla Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-23 o 13:19 |
|
|
|
|
#3848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny!
![]() tak dokładnie to nam wózek ma się podobać, a się podoba ![]() ale obawiam się, ze polecą komentarze przy ubieraniu małego, bo mam trochę czarnych bodziaków, granatowych, a mamusia to by najlepiej wszystko w rożnych kolorach i każda rzecz z innym wzorkiem ech przyjdzie czas kiedy trzeba będzie zaciskać mocno zęby ![]() Cytat:
tyle, że nie zmieszczę wszystkiego w jednej torbie dzięki Gosiu!niewiele już muszę kupić, klapki jeszcze jakieś na pewno, bo mam tylko japonki pod prysznic
|
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
A ja zdobywam Gubałówkę. Kolejka oczywiście wszystko, ale i tak kilometry mi ładnie lecą. Emma co do jakości ciuszków to dlatego lubię kupować używki bo widać jak to wygląda po praniu. Na pewno z nexta są pancerne- wszystkie w lumpexach są super niezniszczone. Ale kupiłam tez na instagramie używane kappahl newbie i są tez fajnej jakości wiec może to tylko jakieś pojedyncze egzemplarze takie felerne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bawcie się dobrze ![]() edit. widziałam na fb, cudnie wyglądasz wow!
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-23 o 13:48 |
|
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi nawet te z pepco przy 60 stopniach nic sie nie stalo.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita ja wlasnier myślę o termometrze. Wczoraj widzialam bezdotykowy w biedronce za 55 zl i mocno sie nad nim zastanawiam...
Regular, dobrze, że cgociaz wózek przyjechał to humor Ci sie poprawi ! Będzie zabawa ze skrecaniem ! Koniecznie sie pochwal ! Emma pochwal sie kreacją ![]() Ja kupilam sukienkę na komunię sobotnią i tez jestem z biej zadowolona. Nie jest typowo ciazowa i fajnie, bo posluzy jeszcze po ciąży, a w tej chwili ma brzuszku wyglada ładnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle że budzę się około 6 i nie wiem czy to przez to od wczoraj śpię w dzień ![]() Słyszałam jeszcze w miarę dobre opinie o termometrach firmy Techmed ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecała nam za to termometr Mesmed 007 ma go trochę podopiecznych i nie narzekają. Mówiła też, że można sobie radzić też spokojnie ze zwykłym termometrem elektrycznym mierząc temp. w pachwinach. |
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie gdy dziecko jest malutkie to każdy termometr,nawet tradycyjny będzie dobry. Potem dopiero zaczynają się schody jak dzieciak nie daje sobie włożyć pod pachę czy do pupy, a nawet przyłożyć sobie do czoła
![]() Ja mam teraz microlife,wcześniej miałam Diagnostic i oba są dobre. Regular,przykro mi,że tak się zdenerwowałaś szkoda,że przychodnia nie ma lepszego systemu potwierdzania/odwoływania wizyt. Mogliby przecież rozsylac smsy z wiadomością o nieobecności lekarza i prośbą o pilny kontakt. Wtedy nikt nie mógłby mieć pretensji do przychodni.Mnie coś boli brzuch z lewej strony,trochę tak okresowo. I w ogóle jakoś dziwnie się czuję. Emma,wszystkiego najlepszego z okazji imienin widziałam na fb jak korzystnie wygladasz z brzuszkiem![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-05-23 o 14:38 |
|
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaa jestem ciekawa jak będzie u mnie, bo gust mamy podobny
na razie rodzina wie, żeby mnie wcześniej pytać co kupić i że ubranek mamy sporo zabawki drewniane itp choć ciocia ze Szwecji wie o tym najlepiej i ona może robić prezenty w ciemno ![]() dziękuję za życzenia Aniama6 też mam kilka sztuk newbie z licytacji na allegro i są ok ogólnie ciuszków z kappahla mam sporo i na te ilości dwie sztuki tylko wyglądają kiepsko, reszta i jeszcze raz zazdroszczę kilometrów! Asiaczek dziękuję ![]() Zua Tutaj moje zdjęcia, które dodałam na grupę lipcówek przymiarki przed niedzielą i ubiorę jakąś marynarkę lub sweterek do tego |
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zostaniemy zasypani plastikami z milionem kolorów i piszczałek. Kiedy wolałabym np czarno białe kontrastowe karty, książeczki, czy właśnie jakieś drewniane drobiazgi zobaczymy
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a słyszałyście o tym nosidełku Ergobaby??? Tak czytam ze jest najlepsze i chyba je zamówię. Od 0 mcy. Specjalnie podtrzymuje nogi i głowę i dziecko moze w tym spac.
Chyba jednak na chustę sie ne zdecyduje tylko na jedno z tych nosidełek tylko zastanawiam sie nad dwiema opcjami omni 360 czy adapt. Jeden jest do noszenia tylko skierowanego twarzą do mnie a drugi w obie strony. Emma juz pisałam na Fb ale powtórzę pieknie wyglądasz! |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam chicco,chyba o nim pisałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Dzisiaj pracowity dzień miałam, umyłam lodówkę, zrobiłam ciasto z rabarbarem i truskawkami, kompot z rabarbaru i koktajl truskawkowy a no i jeszcze babeczki z malinami (ale te na szybko z gotowego ciasta), zaprosiłam siostrę na kawę i czekam. Sandam super że tak aktywnie spędzasz czas tylko pozazdrościć ![]() Emma pięknie wyglądasz i wszystkiego najlepszego ![]() Regular ale cię załatwiły te babsztyle ![]() Zua ja poszłam w ostatnie twoje ślady i wczoraj na wieczór opędzlowałam wędzoną makrele, z reguły za nią nie przepadam ale jakoś tak mnie naszło, była pyszna ![]() Co do termometru mam zamiar kupić ten microlive. Anamia udanego pobytu z Zakopcu ![]() Elaaaa opinią innych się nie przejmuj nie ma czym. Czy tylko mi się tak wydaje czy już od dłuższego czasu nie odzywa się Odowska? Chyba że przeoczyłam ostatnie twoje posty to bardzo przepraszam Mam nadzieję że u Ciebie ok ? Polu jak cukry i samopoczucie? Monya jak remont? Mam nadzieję że się nie przemęczasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo też zależy od tego jak często korzysta się z nosidełka. Sporadycznie pewnie żadne nie zaszkodzi. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz dziękuje
Bursztynek to się dzisiaj narobiłaś ja też mam wrażenie, że sporo, bo udało mi się wszystko co miałam do prasowania przelecieć i wstawiłam jeszcze dwa nowe prania, żeby mieć co robić jutro :P---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Prawdziwe życie, nie same przebieranki Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-23 o 17:10 |
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Nie No przodem to nie od pierwszych miesiecy. Przodem mowia ze jedynie od 5-6 miesiąca i nie dluzej niz 10-15 minut jednorazowo bo za duzo nowości dla dziecka. Ja tam mysle ze jak dziecko jest najedzone i czuje sie komfortowo to troche socjalizacji dziennie jak najbardziej jest na miejscu. Wszystko z umiarem oczywiscie. Od rana ogladam filmiki o tym ergobaby i mysle ze jest wygodniejszy niz chusta. W nim mozna nawet karmic. I z tego co widze to dzieci wygladaja w nim na wygodnie usadowione. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Bursztynku w pn mialam bardzo dużo twardnień i trochę się bałam,we wtorek było już ok.Ale dzisiaj jakos tak nie najlepiej się czuję,jakoś słabo ,czasami mnie mdli (może to refluks).Co do cukru,to tyle ile mierze,jest ok! Regular sytuacja niedopuszcalna! Sandam super wypad mieliście! Emma jesteś piękna,zjawiskowa!Wygląda sz cudownie! A z tymi ciuszkami z kapphala mnie troszkę załamałaś,mam nadzieję,że z jakością jednak nie będzie tak źle! Asiaczku lepiej Ci? Aniama zazdroszczę formy i życzę udanego wypoczynku! Patrycja nie dziwię się,że byłaś zła na swojego faceta. Czasami trzeba nimi ostro potrząsnać,albo najlepiej powiedzieć ,że się źle czuję i nie da się czegoś zrobić/pójść itd Ja czasami mocno musiałam tupnąć nogą,by coś wyegzekwować. Karolina jak Twoje mdłości? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-23 o 16:57 |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Emma udanej imprezki!
Camelitos jak samopoczucie? Ela jak hałasy w mieszkaniu?Wszystko ok? Kropko jak pazurki? Aaska udało Ci się plan zrealizować? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Gadką teściowej się nie przejmuj. Ważne, by Wam dobrze służył. Ja od początku chciałam ciemny.
Ja w następnym tygodniu się biorę. Jeśli możesz mi coś skrobnąć o małopłytkowości, będę wdzięczna
Czemu dostałaś L4 leżące? I to jeszcze od rodzinnej?
bo czarny.. ech
Już mi najgorszy wnerw przeszedł, więc nie jest źle. Rzeczywiście nie można się tak stresować, bo jak to wszystko się działo, to jeżdżenie do innej przychodni itd. to mała się tak strasznie dobijała w brzuchu jak rzadko. Dzieci naprawdę odczuwają nasze nastroje mocniej niż mogłoby sie wydawać. 
. A od mojej przeprowadzki to tez ciagle na cos czekam... niestety nie mamy wyjście ciagle jest sie od kogos zależnym. Nawet jak sie za to płaci...

Nie dziwię Ci się, że Cię to wkurza!