Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-23, 11:40   #3841
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pożalić, jestem taka wściekła, że chce mi się płakać. Dziś miałam wizytę u gina prowadzącego, a raczej jej nie miałam... Nikt mnie nie poinformował o planowanym urlopie lekarza i wszystkie pacjentki zostały przestawione na wczoraj, poza mną! Wczoraj oczywiście skończyło mi się zwolnienie, bo on tak wypisuje. Jak zobaczyłam tę kartkę pod gabinetem i pocałowalam klamkę to myślałam, że szlag mnie trafi. Babki w rejestracji mnie odeslały do rodzinnego, żeby wypisać kontynuację zwolnienia, bo mój lekarz będzie dopiero za tydzień. Położna nie widzi problemu, mówi, że nagrała mi się na pocztę głosowa, tylko ciekawe jest to, że ja mam pocztę wyłączoną... Czuję się tak olana, spuszczona na drzewo i potraktowana jak idiotka, że nie mam słów. Najbardziej mnie oburza, że uniemożliwiono mi odbycie wizyty i zrobienie usg i pomiarów dziecka, bo przez to łożysko chciałam, żeby to było możliwie najczęściej.
Już nie wspomnę o tym, co się nasłuchałam u rodzinnej o odsyłaniu do POZ po zwolnienie, zresztą, zgadzam się z nią, że to nie powinno mieć miejsca! Na domiar wszystkiego dostałam L4 leżące na tydzień, czyli nie pojadę nawet na Dzień Matki na grób mamy pomodlić się i zapalić świeczkę. Jak można tak komuś zrobić, nie mogę tego przeżyć...

Jeszcze tekst, że sama powinnam się dzień wcześniej upewniać telefonicznie, czy wizyta się odbędzie, bo to jest w moim interesie. No litości, gdzie my żyjemy?! Wybaczcie te żale, pewnie się zaraz pozbieram, ale Tż też nie pomaga - jak mu napisałam, co zaszło, to stwierdził tylko 'no to lipa'. Super...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

nie dziwię się, że jesteś wkurzona! powinny się upewnić, że wszystkie pacjentki przeniosły na dzień wcześniej, a sms nie mogli napisać?!
do mnie z rejestracji dzwonią dzień przed aby potwierdzić wizytę, a jak nie odbiorę to bombardują sms
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 11:40   #3842
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Regular co za sytuacja ! Po prostu brak słów co do l4 leżącego to ja bym to olala i poszla do mamy - w końcu na chodzacym tez teoretycznie nie mogłabyś pójść. I co to za tekst o nagraniu sie na poczte ! To juz lepiej sms napisac i poprosic o potwierdzenie czy odpowiada, a nie jeszcze teksty glupie, że sama powinnas sie upewnić.... nie denerwuj sie juz Kochana, nic z tym nie zrobisz, a tylko jeszcze bardziej pogorszy Ci sie dzień..

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 12:01   #3843
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Czy kogoś oprócz mnie dopadła senność gorsza niż w I trym? Wstałam po 8.00, zjadłam śniadanie, położyłam się i znowu zasnęłam właśnie wstałam.
Tak bardzo szkoda mi jak dzień ucieka przez palce ehh..

Aniama, , super widoczki! Zazdroszczę pobytu w górach
Folinko, ekstra się udało z tym wózkiem
Emma, powodzenia z prasowaniem. Mnie czeka sterta prasowania ciuchów moich i tz...

Regularkate, masakra! Nie dziwie Ci się ze jesteś wściekła. Dobrze tylko ze udało się załatwić to zwolnienie...ale czemu dostałaś leżące? Może na usg spróbuj pójść do kogoś innego jeśli bardzo się niepokoisz lozyskiem?
Dziewczyny jakie termometry dla maluszka zamawiacie? My sklaniamy się ku bezdotykowemu, ale nie wiem jakiej firmy. Biorę pod uwagę Microlife, Sanity i Haxe...

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-05-23 o 12:04
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 12:04   #3844
kitosa
Zadomowienie

Zua, Kropka, Aska dziękuję kochane!Nie ma to jak w domu!

Zua też kupiłam dziś Lovelę do bieli, bo nie mam
Kropka zazdroszczę przyjaciółki, ja bym rozważała ją na chrzestną

Ela wózek świetny! Też mamy czarny, tylko daszek szary Gadką teściowej się nie przejmuj. Ważne, by Wam dobrze służył. Ja od początku chciałam ciemny.
Folinko medal za organizacjęJa w następnym tygodniu się biorę. Jeśli możesz mi coś skrobnąć o małopłytkowości, będę wdzięczna
Sandam obyście jak najszybciej byli na swoim. Kciuki
Regular współczuję przeżyć, w głowie się nie mieści. Jakieś niepoważne te położne Czemu dostałaś L4 leżące? I to jeszcze od rodzinnej?
Dziewczyny napiszcie mi proszę co kupiłyście aptecznego w wyprawce, bo chcę zamówienie na DOZ puścić
Miłego dnia!
Stary 2018-05-23, 12:15   #3845
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Współczuję.. zachowanie rejestratorki/położnej karygodne! Nawet jeśli próbowała dzwonić to powinna dzwonić do skutku, dopóki odbierzesz a nie tak olac sprawę :/ kiedy masz kolejna wizytę? I to L4 leżące masz że względu na to łożysko?

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
No właśnie pamiętam, że był jeden telefon w tamtym tyg ze stacjonarnego, który kojarzylam, ale potem przyszla położna na wizyte domowa i zupełnie nie pomyślałam, aby to dodatkowo sprawdzać. Mam taki zawód, że duzo ludzi do mnie dzwoni z nowych, nieznanych numerów, ale komórkowych, na takie oddzwaniam, ale teraz na zwolnieniu od dawna sie to nie zdarza, więc - może niesłusznie - ale zostawiłam ten telefon bez odzewu. Też mi się wydaje, że powinny być telefony do skutku, a nie 'próbowałam, nie odebrała, więc niech sie domysli, ze lekarza nie bedzie'
Leżące nie ze względu na łożysko, rodzinna nie miała możliwości obejrzeć karty ginekologicznej, więc musiała wpisać przeziębienie. Nie powinnam o tym tak pisać, bo to w sumie troche maniana, ale naprawdę nie z mojej winy...

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ale super udało się z wózkiem! Zawsze to jakaś oszczędność
I brawo za gotowa wyprawkę, ja też prawie na mecie, jeszcze eylko popakowac to wszystko do walizek i czekać na synka

A powiedzcie jeszcze, jak ogarnąć rzeczy na porodówkę tzn ręcznik, coś do picia, koszula, rzeczy dla małego itd bierzecie jakaś osobna torbe? Czy to w jakiejś reklamówce i trzymać w tej dużej torbie? Podpowiedzcie plisss

Ja rano wyszłam na spacerek, bo i u mnie straszna duchota.. jest chyba 30 stopni ale tak mega nieprzyjemnie, bo nie ma czym oddychać.. teściowa postanowiła wpaść na kawkę i wróciłam dość szybko, ale przyniosła 2kg truskawek, więc rozgrzeszona
Aaa i chyba mocno nie spodobał jej się nasz wózek bo czarny.. ech

Elu, ja też bym dużo wybaczyła za 2kg truskawek A tesciowym się od czasu do czasu musi coś nie spodobać, ważne, że ona swoje dzieci woziła w takich wózkach, jak jej się marzyło (choć mocno wątpię, żeby te xx lat temu był taki wybór). Jak maleństwo przyjdzie na świat, to kolory naszych wózków i tak przestaną mieć znaczenie, tak sądzę
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

nie dziwię się, że jesteś wkurzona! powinny się upewnić, że wszystkie pacjentki przeniosły na dzień wcześniej, a sms nie mogli napisać?!
do mnie z rejestracji dzwonią dzień przed aby potwierdzić wizytę, a jak nie odbiorę to bombardują sms
To jest właśnie słowo klucz - upewnić się Po coś dałam ten numer do kontaktu, ale pewnie pani położna, starsza osoba, albo nie umie, albo nie chciało jej się kombinować z smsami.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Regular co za sytuacja ! Po prostu brak słów co do l4 leżącego to ja bym to olala i poszla do mamy - w końcu na chodzacym tez teoretycznie nie mogłabyś pójść. I co to za tekst o nagraniu sie na poczte ! To juz lepiej sms napisac i poprosic o potwierdzenie czy odpowiada, a nie jeszcze teksty glupie, że sama powinnas sie upewnić.... nie denerwuj sie juz Kochana, nic z tym nie zrobisz, a tylko jeszcze bardziej pogorszy Ci sie dzień..

Dziękuję Tysiu Już mi najgorszy wnerw przeszedł, więc nie jest źle. Rzeczywiście nie można się tak stresować, bo jak to wszystko się działo, to jeżdżenie do innej przychodni itd. to mała się tak strasznie dobijała w brzuchu jak rzadko. Dzieci naprawdę odczuwają nasze nastroje mocniej niż mogłoby sie wydawać.
Humor na pewno mi się poprawi, bo przyszedł nasz wózek i mężu przywiezie go jak wróci z pracy

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 12:30   #3846
KarolinaK
Zakorzenienie

Asiaczek masz racje. Moze gdybym wybrała jakis bardziej kontrastowy ale jednak nadal pastelowy. No musze to jeszcze przemyśleć.

Anima piekne widoczki. Super odpoczynek i świeże powietrze.

Zua współczuje komody. Tez nie lubie jak mi leży niezrobione . A od mojej przeprowadzki to tez ciagle na cos czekam... niestety nie mamy wyjście ciagle jest sie od kogos zależnym. Nawet jak sie za to płaci...

Regular tez mi przykro. Ale to w takim razie nie moze Ci inny lekarz przyjąć. Nie powinni tak odwoływać wizyt tylko przesuwać do innego lekarza albo na inny termin a nie ze nagrała sie i tyle...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 13:08   #3847
emma90
Wtajemniczenie

U mnie już od godzinki słonecznie akurat na moje imieniny przymierzałam kreację na niedzielną imprezę z tej okazji

Powoli kończę prasowanie, dwa prania znów wstawiłam, więc będzie co robić jutro
i będę się powoli zbierać, bo tż zabiera mnie na obiad

edit: jestem zawiedziona jakością niektórych ciuszków po pierwszym praniu :/ jedno body i pajac mi się zmechaciło z kappahla

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-23 o 13:19
Stary 2018-05-23, 13:19   #3848
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!
Ja dziś dla odmiany mam spokojny dzień w planach, choć na pewno znajdę sobie jakąś robotę w domu. Kończę drugie buciki Benia i jestem w połowie kocyka

No, gotowa jak gotowa - obkupiona
Spokojnie, to samo na pewno napiszesz za miesiąc!

To przykra sytuacja rzeczywiście Nie dziwię Ci się, że Cię to wkurza!

Udanych spacerów! Fajny wyjazd!
Kochana, Ty zwolenniczka aktywności na pewno dasz radę Wiesz, że to takie dobre zmęczenie.
Czasem z takim jednym 6-latkiem jest więcej zajęcia niż jak jest dwoje lub troje, bo trzeba go/ją cały czas zajmować, a jak jest ich więcej to się razem pobawią chociaż trochę

Ja mam w nd urlop i planujemy też mały wyjazd naszym zwyczajem, taki jednodniowy wypad do Liverpoolu - jeszcze nas tam nie było Choć coś nam klima siada w aucie, wiatrak buczy głośniej niż silnik i nie wiem czy ogarniemy to do weekendu
Właśnie taki mam plan !
Cytat:
Muszę się Wam pożalić, jestem taka wściekła, że chce mi się płakać. Dziś miałam wizytę u gina prowadzącego, a raczej jej nie miałam... Nikt mnie nie poinformował o planowanym urlopie lekarza i wszystkie pacjentki zostały przestawione na wczoraj, poza mną! Wczoraj oczywiście skończyło mi się zwolnienie, bo on tak wypisuje. Jak zobaczyłam tę kartkę pod gabinetem i pocałowalam klamkę to myślałam, że szlag mnie trafi. Babki w rejestracji mnie odeslały do rodzinnego, żeby wypisać kontynuację zwolnienia, bo mój lekarz będzie dopiero za tydzień. Położna nie widzi problemu, mówi, że nagrała mi się na pocztę głosowa, tylko ciekawe jest to, że ja mam pocztę wyłączoną... Czuję się tak olana, spuszczona na drzewo i potraktowana jak idiotka, że nie mam słów. Najbardziej mnie oburza, że uniemożliwiono mi odbycie wizyty i zrobienie usg i pomiarów dziecka, bo przez to łożysko chciałam, żeby to było możliwie najczęściej.
Już nie wspomnę o tym, co się nasłuchałam u rodzinnej o odsyłaniu do POZ po zwolnienie, zresztą, zgadzam się z nią, że to nie powinno mieć miejsca! Na domiar wszystkiego dostałam L4 leżące na tydzień, czyli nie pojadę nawet na Dzień Matki na grób mamy pomodlić się i zapalić świeczkę. Jak można tak komuś zrobić, nie mogę tego przeżyć...

Jeszcze tekst, że sama powinnam się dzień wcześniej upewniać telefonicznie, czy wizyta się odbędzie, bo to jest w moim interesie. No litości, gdzie my żyjemy?! Wybaczcie te żale, pewnie się zaraz pozbieram, ale Tż też nie pomaga - jak mu napisałam, co zaszło, to stwierdził tylko 'no to lipa'. Super...

Cytat:
Ale super udało się z wózkiem! Zawsze to jakaś oszczędność
I brawo za gotowa wyprawkę, ja też prawie na mecie, jeszcze eylko popakowac to wszystko do walizek i czekać na synka

A powiedzcie jeszcze, jak ogarnąć rzeczy na porodówkę tzn ręcznik, coś do picia, koszula, rzeczy dla małego itd bierzecie jakaś osobna torbe? Czy to w jakiejś reklamówce i trzymać w tej dużej torbie? Podpowiedzcie plisss

Ja rano wyszłam na spacerek, bo i u mnie straszna duchota.. jest chyba 30 stopni ale tak mega nieprzyjemnie, bo nie ma czym oddychać.. teściowa postanowiła wpaść na kawkę i wróciłam dość szybko, ale przyniosła 2kg truskawek, więc rozgrzeszona
Aaa i chyba mocno nie spodobał jej się nasz wózek bo czarny.. ech

Ja w ogóle mam wszystko w jednej torbie, rzeczy na porodówkę, koszulę, klapki, wodę, ręcznik, podkład na samej górze, do tego w becik zawinięte rzeczy dla noworodka bo tuż przed samym porodem położne szykują sobie. Warstwa niżej reszta podkładów, podpaski, majtki siateczkowe. Potem rzeczy na zmianę moje i dziecka, pieluchy tetrowe ze trzy. Kosmetyki, sztućce, ręcznik papierowy po bokach. Tak, dużą mam torbę

Stary 2018-05-23, 13:28   #3849
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!
Wracam do Was po krótki urlopie, który minął niewiem kiedy..
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluchow
Po powrocie z urlopu miałam do nadrobienia przeszło 400 postów, nieźle Wam to idzie..
My byliśmy wczoraj po ubranka dla maleństwa, które zostawiła nam siostra męża, trochę tego jest. A po wejsciu dzisiaj na grupę na fb doszlo do mnie ze chyba najwyższy czas ogarnąć pranie i zamówić rzeczy z apteki. Mam pytanie, bo niektóre z tych ubranek mają lekkie żółte plamki, w jakiej temperaturze mogę przeprać te rzeczy? Na metkach pisze 40 stopni ale niewiem czy to wystarczy żeby plamki zeszły..
U nas załatwianie formalności z mieszkaniem w pełni, dzisiaj jadę do urzedu skarbowego zgłosić pożyczkę, której udzielili mi rodzice, właściciele mieszkania załatwiają dokumenty które muszę donieść do notariusza przed podpisaniem umowy.. Mam nadzieję że mieszkanie będzie wolne jak najprędzej póki jeszcze mam siły żeby coś robić.. Myślę że Przemcio poczeka z przyjściem na świat do czasu aż się zaaklimatyzujemy w nowym mieszkaniu.
Postaram się być teraz na bieżąco z Wami, bo nadrabiać 400 postów to przesada.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Ja wszystko pralam w 60 stopniach

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 13:40   #3850
Elaaaa
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny!
tak dokładnie to nam wózek ma się podobać, a się podoba
ale obawiam się, ze polecą komentarze przy ubieraniu małego, bo mam trochę czarnych bodziaków, granatowych, a mamusia to by najlepiej wszystko w rożnych kolorach i każda rzecz z innym wzorkiem ech przyjdzie czas kiedy trzeba będzie zaciskać mocno zęby

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Właśnie taki mam plan !Ja w ogóle mam wszystko w jednej torbie, rzeczy na porodówkę, koszulę, klapki, wodę, ręcznik, podkład na samej górze, do tego w becik zawinięte rzeczy dla noworodka bo tuż przed samym porodem położne szykują sobie. Warstwa niżej reszta podkładów, podpaski, majtki siateczkowe. Potem rzeczy na zmianę moje i dziecka, pieluchy tetrowe ze trzy. Kosmetyki, sztućce, ręcznik papierowy po bokach. Tak, dużą mam torbę

kurcze tak byłoby najlepiej tyle, że nie zmieszczę wszystkiego w jednej torbie już powoli zaczynam i widzę, że na pewno będziemy mieć dwie. Jedna moja i druga małego i może faktycznie zapakuje do mojej na górę te rzeczy na porodówkę i jakoś to ogarnę dzięki Gosiu!

niewiele już muszę kupić, klapki jeszcze jakieś na pewno, bo mam tylko japonki pod prysznic
Stary 2018-05-23, 13:43   #3851
aniama6
Zadomowienie

A ja zdobywam Gubałówkę. Kolejka oczywiście wszystko, ale i tak kilometry mi ładnie lecą. Emma co do jakości ciuszków to dlatego lubię kupować używki bo widać jak to wygląda po praniu. Na pewno z nexta są pancerne- wszystkie w lumpexach są super niezniszczone. Ale kupiłam tez na instagramie używane kappahl newbie i są tez fajnej jakości wiec może to tylko jakieś pojedyncze egzemplarze takie felerne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 13:44   #3852
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie już od godzinki słonecznie akurat na moje imieniny przymierzałam kreację na niedzielną imprezę z tej okazji

edit: jestem zawiedziona jakością niektórych ciuszków po pierwszym praniu :/ jedno body i pajac mi się zmechaciło z kappahla
wszytkiego najlepszego!

bawcie się dobrze

edit. widziałam na fb, cudnie wyglądasz wow!

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-05-23 o 13:48
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 13:47   #3853
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

To niefajnie z tymi ciuszkami. mi nawet te z pepco przy 60 stopniach nic sie nie stalo.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Właśnie taki mam plan !Ja w ogóle mam wszystko w jednej torbie, rzeczy na porodówkę, koszulę, klapki, wodę, ręcznik, podkład na samej górze, do tego w becik zawinięte rzeczy dla noworodka bo tuż przed samym porodem położne szykują sobie. Warstwa niżej reszta podkładów, podpaski, majtki siateczkowe. Potem rzeczy na zmianę moje i dziecka, pieluchy tetrowe ze trzy. Kosmetyki, sztućce, ręcznik papierowy po bokach. Tak, dużą mam torbę

A wrzucisz zdjecie torby?

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:10   #3854
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ovejita ja wlasnier myślę o termometrze. Wczoraj widzialam bezdotykowy w biedronce za 55 zl i mocno sie nad nim zastanawiam...
Regular, dobrze, że cgociaz wózek przyjechał to humor Ci sie poprawi ! Będzie zabawa ze skrecaniem ! Koniecznie sie pochwal !
Emma pochwal sie kreacją
Ja kupilam sukienkę na komunię sobotnią i tez jestem z biej zadowolona. Nie jest typowo ciazowa i fajnie, bo posluzy jeszcze po ciąży, a w tej chwili ma brzuszku wyglada ładnie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:19   #3855
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Czy kogoś oprócz mnie dopadła senność gorsza niż w I trym? Wstałam po 8.00, zjadłam śniadanie, położyłam się i znowu zasnęłam właśnie wstałam.
Tak bardzo szkoda mi jak dzień ucieka przez palce ehh..

Aniama, , super widoczki! Zazdroszczę pobytu w górach
Folinko, ekstra się udało z tym wózkiem
Emma, powodzenia z prasowaniem. Mnie czeka sterta prasowania ciuchów moich i tz...

Regularkate, masakra! Nie dziwie Ci się ze jesteś wściekła. Dobrze tylko ze udało się załatwić to zwolnienie...ale czemu dostałaś leżące? Może na usg spróbuj pójść do kogoś innego jeśli bardzo się niepokoisz lozyskiem?
Dziewczyny jakie termometry dla maluszka zamawiacie? My sklaniamy się ku bezdotykowemu, ale nie wiem jakiej firmy. Biorę pod uwagę Microlife, Sanity i Haxe...
Tak mnie też złapała senność od wczoraj tyle że budzę się około 6 i nie wiem czy to przez to od wczoraj śpię w dzień

Słyszałam jeszcze w miarę dobre opinie o termometrach firmy Techmed

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:24   #3856
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Ovejita ja wlasnier myślę o termometrze. Wczoraj widzialam bezdotykowy w biedronce za 55 zl i mocno sie nad nim zastanawiam...
Regular, dobrze, że cgociaz wózek przyjechał to humor Ci sie poprawi ! Będzie zabawa ze skrecaniem ! Koniecznie sie pochwal !
Emma pochwal sie kreacją
Ja kupilam sukienkę na komunię sobotnią i tez jestem z biej zadowolona. Nie jest typowo ciazowa i fajnie, bo posluzy jeszcze po ciąży, a w tej chwili ma brzuszku wyglada ładnie

Co do termometrów położna odradzała wszystkie te dostępne w supermarketach, podobno z pomiarami u nich jest różnie.
Polecała nam za to termometr Mesmed 007 ma go trochę podopiecznych i nie narzekają. Mówiła też, że można sobie radzić też spokojnie ze zwykłym termometrem elektrycznym mierząc temp. w pachwinach.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:37   #3857
asiaczek
Zakorzenienie

Właściwie gdy dziecko jest malutkie to każdy termometr,nawet tradycyjny będzie dobry. Potem dopiero zaczynają się schody jak dzieciak nie daje sobie włożyć pod pachę czy do pupy, a nawet przyłożyć sobie do czoła
Ja mam teraz microlife,wcześniej miałam Diagnostic i oba są dobre.

Regular,przykro mi,że tak się zdenerwowałaś szkoda,że przychodnia nie ma lepszego systemu potwierdzania/odwoływania wizyt. Mogliby przecież rozsylac smsy z wiadomością o nieobecności lekarza i prośbą o pilny kontakt. Wtedy nikt nie mógłby mieć pretensji do przychodni.

Mnie coś boli brzuch z lewej strony,trochę tak okresowo. I w ogóle jakoś dziwnie się czuję.

Emma,wszystkiego najlepszego z okazji imienin widziałam na fb jak korzystnie wygladasz z brzuszkiem

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-05-23 o 14:38
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:46   #3858
emma90
Wtajemniczenie

Elaa jestem ciekawa jak będzie u mnie, bo gust mamy podobny na razie rodzina wie, żeby mnie wcześniej pytać co kupić i że ubranek mamy sporo zabawki drewniane itp choć ciocia ze Szwecji wie o tym najlepiej i ona może robić prezenty w ciemno

dziękuję za życzenia i komplement

Aniama6 też mam kilka sztuk newbie z licytacji na allegro i są ok ogólnie ciuszków z kappahla mam sporo i na te ilości dwie sztuki tylko wyglądają kiepsko, reszta
i jeszcze raz zazdroszczę kilometrów!

Asiaczek dziękuję

Zua Tutaj moje zdjęcia, które dodałam na grupę lipcówek przymiarki przed niedzielą i ubiorę jakąś marynarkę lub sweterek do tego

Stary 2018-05-23, 15:04   #3859
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Folinko, super, ze sie tak udalo z wózkiem ! Czasem rzeczywiscie dobre sa te newslettery
U mnie pogoda nienajgorsza, chociaz chłodno. Wczoraj nie bylo skrecania komody, a mąż mowil że rano jak On pojedzie to sasiad przyjdzie i bedzie skręcać.... zgadnijcie same czy jest czy go nie ma. Dostaje juz szału z tą komoda. Wkurza mnie takie podejscie.... wiem, ze ta komoda jest praktycznie za darmo robiona, ale nikt nie uprzedzil mnie, że skoro tak pół darmo to ja sie jej nie doczekam do narodzin córki.... zla jestem bo nie lubie żyć na czyjejs łasce. Juz bym wolała zapłacić i mieć, niz takie podchody robic, czy laskawie mozna by bylo dzis cos zamontować.... pomijam fakt, że niektore elememty są tzw. Drugiego sortu, żeby bylo taniej, ale np sasiad zamawial ftonty szuflad niby na wymiar a przy montowaniu okazalo się, że trzeba domowic, poprawić bo sa jakies za duze przerwy między szufladami i cos jest krzywo.... na prawde juz mam dosyć.... więc u mnie póki co w planach nie ma prasowania i szykowania, tylko modlitwy żebym w ogole miala gdzie poskładać...
Sandam, a odpoczelas na tym "urlopiku" ?

To raczej był aktywny urlop, dziennie koło 10km przeszliśmy, w Boże Cialo wyjeżdżamy do nas do Brennej to bardziej do odpoczywania już, chociaż póki co na nic się nie skarże, sił mam wystarczająco więc odpoczywam tylko w nocy.
Cytat:
gdzieś wyjeżdżaliście?
super, że z mieszkaniem już sporo posunęliście się do przodu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

ale pięknie tęskni mi się za takim widokiem

a ja mam przerwę w prasowaniu
Byliśmy na 5 dni w Kudowie Zdrój bardzo ładna mieścinka, z pięknym parkiem i ciekawymi miejscami. Chociaż w niedzielę w drodze do domu wstapilismy do Polanicy Zdrój i już planujemy tam wypad być może w przyszłym roku już z małym.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 15:13   #3860
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Elaa jestem ciekawa jak będzie u mnie, bo gust mamy podobny na razie rodzina wie, żeby mnie wcześniej pytać co kupić i że ubranek mamy sporo zabawki drewniane itp choć ciocia ze Szwecji wie o tym najlepiej i ona może robić prezenty w ciemno

dziękuję za życzenia i komplement

Aniama6 też mam kilka sztuk newbie z licytacji na allegro i są ok ogólnie ciuszków z kappahla mam sporo i na te ilości dwie sztuki tylko wyglądają kiepsko, reszta
i jeszcze raz zazdroszczę kilometrów!

Asiaczek dziękuję

Zua Tutaj moje zdjęcia, które dodałam na grupę lipcówek przymiarki przed niedzielą i ubiorę jakąś marynarkę lub sweterek do tego

ja też chciałabym, żeby ktoś mnie pytał co potrzebujemy. Obawiam się, że to marzenia jednak i zostaniemy zasypani plastikami z milionem kolorów i piszczałek. Kiedy wolałabym np czarno białe kontrastowe karty, książeczki, czy właśnie jakieś drewniane drobiazgi
zobaczymy
Stary 2018-05-23, 15:18   #3861
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny!
tak dokładnie to nam wózek ma się podobać, a się podoba
ale obawiam się, ze polecą komentarze przy ubieraniu małego, bo mam trochę czarnych bodziaków, granatowych, a mamusia to by najlepiej wszystko w rożnych kolorach i każda rzecz z innym wzorkiem ech przyjdzie czas kiedy trzeba będzie zaciskać mocno zęby

kurcze tak byłoby najlepiej tyle, że nie zmieszczę wszystkiego w jednej torbie już powoli zaczynam i widzę, że na pewno będziemy mieć dwie. Jedna moja i druga małego i może faktycznie zapakuje do mojej na górę te rzeczy na porodówkę i jakoś to ogarnę dzięki Gosiu!

niewiele już muszę kupić, klapki jeszcze jakieś na pewno, bo mam tylko japonki pod prysznic
Przyznam, że takie wyjście dwóch mniejszych toreb jest lepsze, napewno organizacja jest prostsza . Sama niestety nie mam, dysponuję tylko jedną dużą stąd ten mój pomysł .

Stary 2018-05-23, 16:05   #3862
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny a słyszałyście o tym nosidełku Ergobaby??? Tak czytam ze jest najlepsze i chyba je zamówię. Od 0 mcy. Specjalnie podtrzymuje nogi i głowę i dziecko moze w tym spac.
Chyba jednak na chustę sie ne zdecyduje tylko na jedno z tych nosidełek tylko zastanawiam sie nad dwiema opcjami omni 360 czy adapt. Jeden jest do noszenia tylko skierowanego twarzą do mnie a drugi w obie strony.

Emma juz pisałam na Fb ale powtórzę pieknie wyglądasz!
Stary 2018-05-23, 16:17   #3863
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny a słyszałyście o tym nosidełku Ergobaby??? Tak czytam ze jest najlepsze i chyba je zamówię. Od 0 mcy. Specjalnie podtrzymuje nogi i głowę i dziecko moze w tym spac.
Chyba jednak na chustę sie ne zdecyduje tylko na jedno z tych nosidełek tylko zastanawiam sie nad dwiema opcjami omni 360 czy adapt. Jeden jest do noszenia tylko skierowanego twarzą do mnie a drugi w obie strony.

Też o nim słyszałam.
Ja mam chicco,chyba o nim pisałam.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 16:25   #3864
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej kobietki

Dzisiaj pracowity dzień miałam, umyłam lodówkę, zrobiłam ciasto z rabarbarem i truskawkami, kompot z rabarbaru i koktajl truskawkowy a no i jeszcze babeczki z malinami (ale te na szybko z gotowego ciasta), zaprosiłam siostrę na kawę i czekam.

Sandam super że tak aktywnie spędzasz czas tylko pozazdrościć

Emma pięknie wyglądasz i wszystkiego najlepszego

Regular ale cię załatwiły te babsztyle

Zua ja poszłam w ostatnie twoje ślady i wczoraj na wieczór opędzlowałam wędzoną makrele, z reguły za nią nie przepadam ale jakoś tak mnie naszło, była pyszna

Co do termometru mam zamiar kupić ten microlive.

Anamia udanego pobytu z Zakopcu

Elaaaa opinią innych się nie przejmuj nie ma czym.

Czy tylko mi się tak wydaje czy już od dłuższego czasu nie odzywa się Odowska? Chyba że przeoczyłam ostatnie twoje posty to bardzo przepraszam Mam nadzieję że u Ciebie ok ?

Polu jak cukry i samopoczucie?

Monya jak remont? Mam nadzieję że się nie przemęczasz.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 16:27   #3865
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Specjalistą nie jestem, ale w.wielu źródłach czytalam, że te zapewnienia, że nosidełko jest od urodzenia, to raczej chwyt marketingowy niż całkowicie bezpieczna opcja. I moim zdaniem żadne nosidełko nie nadaje się do noszenia dziecka tyłem do siebie czyli przodem doświata. Nawet jak sobie to wyobrażę to nie wydaje mi się to naturalną pozycją.
Dużo też zależy od tego jak często korzysta się z nosidełka. Sporadycznie pewnie żadne nie zaszkodzi.

Stary 2018-05-23, 16:36   #3866
emma90
Wtajemniczenie

Jeszcze raz dziękuje

Bursztynek to się dzisiaj narobiłaś ja też mam wrażenie, że sporo, bo udało mi się wszystko co miałam do prasowania przelecieć i wstawiłam jeszcze dwa nowe prania, żeby mieć co robić jutro :P

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Prawdziwe życie, nie same przebieranki

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-23 o 17:10
Stary 2018-05-23, 16:44   #3867
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Specjalistą nie jestem, ale w.wielu źródłach czytalam, że te zapewnienia, że nosidełko jest od urodzenia, to raczej chwyt marketingowy niż całkowicie bezpieczna opcja. I moim zdaniem żadne nosidełko nie nadaje się do noszenia dziecka tyłem do siebie czyli przodem doświata. Nawet jak sobie to wyobrażę to nie wydaje mi się to naturalną pozycją.
Dużo też zależy od tego jak często korzysta się z nosidełka. Sporadycznie pewnie żadne nie zaszkodzi.

Nie No przodem to nie od pierwszych miesiecy. Przodem mowia ze jedynie od 5-6 miesiąca i nie dluzej niz 10-15 minut jednorazowo bo za duzo nowości dla dziecka.
Ja tam mysle ze jak dziecko jest najedzone i czuje sie komfortowo to troche socjalizacji dziennie jak najbardziej jest na miejscu. Wszystko z umiarem oczywiscie.
Od rana ogladam filmiki o tym ergobaby i mysle ze jest wygodniejszy niz chusta. W nim mozna nawet karmic. I z tego co widze to dzieci wygladaja w nim na wygodnie usadowione.

Cytat:
Jeszcze raz dziękuje

Bursztynek to się dzisiaj narobiłaś ja też mam wrażenie, że sporo, bo udało mi się wszystko co miałam do prasowania przelecieć i wstawiłam jeszcze dwa nowe prania, żeby mieć co robić jutro :P

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Prawdziwe życie, nie same przebieranki

Zdjecia ledwo widoczne ale widze ze chyba pranie u Ciebie pełna para
Stary 2018-05-23, 16:53   #3868
pola25
Zakorzenienie

Witajcie!

Bursztynku w pn mialam bardzo dużo twardnień i trochę się bałam,we wtorek było już ok.Ale dzisiaj jakos tak nie najlepiej się czuję,jakoś słabo ,czasami mnie mdli (może to refluks).Co do cukru,to tyle ile mierze,jest ok!

Regular sytuacja niedopuszcalna!

Sandam super wypad mieliście!

Emma jesteś piękna,zjawiskowa!Wygląda sz cudownie!
A z tymi ciuszkami z kapphala mnie troszkę załamałaś,mam nadzieję,że z jakością jednak nie będzie tak źle!

Asiaczku lepiej Ci?

Aniama zazdroszczę formy i życzę udanego wypoczynku!

Patrycja nie dziwię się,że byłaś zła na swojego faceta. Czasami trzeba nimi ostro potrząsnać,albo najlepiej powiedzieć ,że się źle czuję i nie da się czegoś zrobić/pójść itd Ja czasami mocno musiałam tupnąć nogą,by coś wyegzekwować.

Karolina jak Twoje mdłości?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-23 o 16:57
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 16:58   #3869
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Ani trochę Ci się nie dziwię.. Co za buraki!

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 17:04   #3870
pola25
Zakorzenienie

Emma udanej imprezki!

Camelitos jak samopoczucie?

Ela jak hałasy w mieszkaniu?Wszystko ok?

Kropko jak pazurki?

Aaska udało Ci się plan zrealizować?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości