|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze ze tz nic sie nie stalo ![]() ![]() ![]() u nas wczoraj byli goście tj znajomi z czasów studenckich.. przyjechali z córeczką 10 dni starsza od Igi ![]() ta ich mala to kruszyna przy naszej.bo wazy tylko 6,8 kg (nasz juz pewnie z 9,5) ale jest alergiczką biedactwo.. cale noce nie spia bo mala potrafi sie do krwi podrapać i wtedy ryczy.. fajnie tak było sobie po prównywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja Olimpia jest 9 dni starsza od Igi. Ciekawe ile wazy... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Raczkowanie
|
katakumba dla mnie może być czwartek, może w parku miejskim koło "Parkowej". Tylko sprawdź sobie przed wyjściem maila na wizazu, bo jakby mi coś wypadło albo moja Maruda się nie nadawała na spacer to dam Ci znać. Trzymam kciuki za podróż
![]() xandra współczuję przeżyć z Tż, dobrze, że nic się nie stało. Mój niestety też motorowy. W niedziele chce jechac na zlot do Częstochowy a ja będę tu siedzieć i się zamartwiać....ech te chłopy (no i baby za kierownicą, ja niestety jestem z tych, co twierdzą, że baby jeżdżą zdecydowanie gorzej niż faceci) scorpionec koniecznie daj znać czym spierać tą marchewkę, bo u mnie już pierwsze plamy się nie sprały dziewczyny ile p wprowadzeniu nowości trzeba czekać czy nie pojawi się jakaś alergia??? Bo ja wczoraj dałam Małej marchewkę, i nie wiem czy mogę dzisiaj znowu jej dac czy jeszcze poczekać do jutra wczoraj zmieniłam godnolę na spacerówkę. trochę wcześnie (właśnie wczoraj Zuźka zaczęła 5 miesiąc życia), ale już innego sposobu nie znajduje na jej spacerowe wycie, może to pomoże. Trzmajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() święta święta i po świętah zostało mi tylko przeziębienie nie wiem gdzie ja się doprawiłam ![]() ![]() ![]() u małego był bardzo bogaty zajączek ![]() krzesełko do karmienia http://www.allegro.pl/item600410710_...ia_sklepw.html - mały jest nim zachwycony i wózek parasolkę http://www.allegro.pl/item609392261_...co_bonusy.html ( jest rewelacyjna i można oparcie rozkładać całkiem na leżąco więc ożemy teraz zabierać ten wózek jak chcemy jechac z małym na jakieś zakupy bo x lander nie mieści nam się do samochódu ![]() xandra ja tak się boję motorów że szok a najbardziej jak jade autem i mnie wyprzedzają że jakiś mi pod koła podjedzie normalnie mam wtedy lęki oooo mały alarm sie obudził więc muszę pędzić
#3875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie ![]() ![]() A u nas Wojtus chory.... Poszlismy do przychodni z wysypka przed swietami a wrocilismy chyba z jakims wirusem. Moze gdzies go przewialo? Sama nie wiem. Ma mega katar i co gorsze kaszel. Bylismy wczoraj u pediatry i narazie nie ma nic na oskrzelach. Jutro znow idziemy sie posluchac. A najlepsze z tego wszytskiego jest to ze pediatra generalnie nie wiedziala od czego jest wysypka ![]() A poza tym pokarm mi zanika ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wysypki i owszem. I glowilam sie od czego, no i odkrylam. Nigdy nie zgadniecie. ![]() ![]() ![]() ![]() A to chyba Ty pisalas o tych szorstkich nozkach i ze to niby objaw skazy. Otoz Olimpia tez miala szorstkie nozki i nie tylko nozki. ![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-15 o 10:30 Powód: Literowka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, ja to nastepna nieciekawa rzecz. Szorstkie nozki mamy juz z miesiac moze wiecej i nie widac zeby mialo zejsc. Roznioslo sie to z lydek na uda ![]() ![]() No a poza tym umowie sie do jeszcze jednego pediatry. Niech pooglada te wysypki. Znalazlam jakiegos na necie. Polecany, wiec moze cos nowego powie, albo potwierdzi skaze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Rozeznanie
|
"przez zeby, ktore ida wszytskie na raz dziecko w dzien spi, nawet w gosciach (co jej sie nie zdarzalo wczesniej) a w nocy niespodzianka, nie spi. no jestem po prostu rewelacyjnie, cudownie i absolutnie niewyspana"
To cytat z fotoblogu Katakumby... Jakbym o moim Szymonie czytała. Od trzech dni wciąż marudzi albo śpi (w niespotykanie dużych ilościach - na szczęście bo bym zwariowała). Wsadza całe łapki do buzi (na bank idzie nam coś z prawej strony ale jeszcze nie jestem pewna co- też wydaje mi się że coś koło czwórki...), szarpie nimi i przy tym wrzeszczy. Ze wściekłości. Lecą mu litry śliny. W nocy tez popłakuje. No i przed chwilą mieliśmy rzadką i kwaśną kupę... Zęby jak nic... Masakra... A jeszcze żaden nie wyrósł... Strach się bać co będzie dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec jesli macie w okolicy ryneczek to trzeba ta metoda szukac... mam ma mi kupic takie jak bedzie u tej babki przy okazji to wam napisze co to za cudo...(ja mam rynek nie opodal ale nie lubie tam lazic ![]() im tez bylo fajnie porowywac...wiadomo kazde dziecko ma inne problemy.. ale ogólnie to sama radośc przecież ![]() Cytat:
wlaśnie spedzilam godz na balkonie usypiajac mala i sie opalilam na maksa caly dekold i rece ![]() ![]() edit; paula gratuluje zakupów! my nie możemy sie zebrac by kaske malej ze chrzcin upłnić ![]() trzymam kciuki za ząbkujące dzieciaczki i te chore.. żeby szybko poczuły się lepiej ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-04-15 o 13:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas taka piekna pogoda! Dopiero ze spacerku wrocilysmy. Pelne slonce, blekitne niebo i 20 stopni w cieniu. BOSKO! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jak tak na chwilke wpadlam, i moge wam napisac ze to magiczne mydelko to odpowiednik polskiego szagrego mydla, i albo ja mam jakies inne (a kupione w niemczech oczywiscie
![]() A u nas tez gorac niesamowity 24stopnie w cieniu ![]()
#3883 |
Raczkowanie
|
Cześć! A ja dziś wróciłam do Krakowa. Podróż długa i na szczęście już za nami. Załatwiliśmy wczoraj formalności związane z załatwieniem Małej paszportu. Niestety odbierać trzeba osobiście.
Starałam się podczytywać regularnie, ale na odpisanie nie było już czasu, więc teraz nie wiem co komu miałam napisać. Wszystkim chorym dzieciaczkom i rodzicom duużo zdrówka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak sie miewa Niobe? Z tego co pamietam to ona miala jakis patent na zmywanie plam z marchewki. Chyba Vanish do tapicerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
Aaliyah - Ty jesteś w UK czy w Polscce, bo jak w UK to ja zadzwonię do kuzynki. Jak dawała mi ubranka to miała takie śliczne śpiochy zaplamione jedzonkiem i polała je jakims specyfikiem i wszysciutko się sprało.
A ja uszkodziłam sobie lewy nadgarstek i ze spacerków będą nici bo chyba nie dam rady wózka znieśc. Moze do jutra przejdzie, ale boli jak cholera. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie jeszcze w ciazy uszkodzilam nadgarstek, tez lewy, i do tej pory jak podnosze mala to mnie czasem az zimny pot z bolu oblewa. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Raczkowanie
|
Skylie zdrówka dla synusia
jagaa, aaliyah współczuję przeżyć z ząbkowaniem, u mnie jazdy są i bez ząbkowania a co to dopiero będzie się dziłało, strach się bać. Chociaż ja czasami mam wrażenie jakby coś tam Młoda ukrywała w miesjcu górnej dwójki, więc może to to... magdalena patent z szarym mydłem wypróbuję, bo niedługo wszystkie ciuchy będę miała "marchewkowe" my dzisiaj po pierwszym spacerze w spacerówce i... jest jakby lekka poprawa. Młoda jak się ubudziła na spacerze to trochę kwękałam ale szybko przestawała i rozglądała się zaciekawiona, więc może to jest na nią sposób. No i doszłam do wniosku, że moje Dziecko toleruje 2,5 godziny spaceru, a potem trzeba pobyć trochę w domku i ewentualnie druga tura. No i niestety o posiedzeniu na ławeczce nie ma mowy, pojazd musi być w ruchu ![]()
#3888 |
Zadomowienie
|
SHOUT - podobno rewelacyjnie spiera plamy, jeszcze jak ktoś ma dostep do środków EMway-a nie wiem jak sie pisze. Tyle sie wywiedziałam.
Szamanka - moja młoda też toleruje tylko ok 2,5h spacerku, potem musi pobyc w domku. I to nie wystarczy karmienie + zmiana pieluchy, tzreba się pobawic wyciszyc. Ja raz wyjełam Martę ze spacerówki i to był bła. Nie dała się spowrotem włożyc. Teraz jej nie wyciągam, chyba że pod koniec spacerku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że teraz jak dam małej jabłko z marchewką to jej nie przytka ![]() Teraz troszkę z innej beczki- mam mały dylemat i może pomożecie mi go rozwiącać- 16 maja mam wesele brata (250km od domu), Laurka zostaje z teściami, bo nie będę dziecka wozić po Polsce i to też wtedy dla mnie żadne wesele. Myślałam o tym, żeby pościągać i zamrozić mleko, ale teraz nie wiem ile tego potrzeba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam.Tylko sie przywitam,bo juz padam na twarz. Cały dzień robiłam za podawaczkę i opiekunkę trójki dzieciaków:mojej Angeli, Emilki i TŻeta. Moja kochana Emilka chcąc mi ulzyć, wczoraj i dzis poszłą spać ok 22.00
![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
powiem wam ze jak plamy sa na sliniaku to dla mnie nie problem bo on po to jest
![]() ale glownie sliniak brudzi...musze chyba kupic taki gumowy (tommie tippie ma takie ![]() ![]() edyta ja bym sprobowala pomrozić jedzonko ![]() ![]() przewiźć spokojnie mozesz w takiej termoaktywnej torbie.. ![]() ![]() ja bym chyba malej na 2 dni nie zostawila a na pewno nie z teściowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Rozeznanie
|
hej Mamuśki
taka piękna pogoda, a ja chora ![]() ![]() Lada dzień zaczynam wprowadzać zupki, jabłko się przyjęło ![]() Ale nie wiem czy przez to jabłko, czy co, ale Wojtek stracił apetyt, jadł 150-160 ml 5 razy dziennie, a teraz 80 zje i koniec... Czasem więcej, ale wieczorem za to w ogóle. Już to chyba dwa tygodnie trwa, zębów ani widu, ani słychu.. Innych objawów brak, ale chyba wybiorę się z nim do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedna tylko optymistyczna wiadomosc, ze wysypka z pleckow i piersi znika ![]() Wydaje mi sie ze tez wczuwam, COS (czyt. zeba) u Wojtka- prawa gorna 4-ka, ale moze to moja chec i wyobraznia robia swoje. Musze mu zerknac do buzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mlekiem modyfikowanym ja dokarmiam (ok 1x dziennie) i jest ok. Zadnych problemow z kupka. Jestesmy na bebilonie (teraz HA wczesniej normalnym), tyle ze nas zwykle chyba uczulilo. Moze wyprobuj inne mleka niz podawalas. Byc moze bedzie ok z kupka. Mnie polozna mowila ze czesto po NAN dzieci maja kolki. Z kolei syn kolezanki mial zaparcia po Bebiko, a przy NANie jest ok, wiec potwierdza sie ze co dziecko no inaczej reaguje ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, bo teraz glownie dostaje butle z moim pokarmem, bo walcze z laktacja ![]() ![]() LadyM zdrowka zycze ! Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-16 o 12:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() duzo zdrowka dla wojtusia ![]() ![]() ![]() Iga dzis na randce byla ![]() ![]() ![]() no i od dziś jemy jabłko.. malej smakuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Rozeznanie
|
Skylie to na pewno nie Twoja wina, nie myśl tak!! Ściskam kciuki, żeby obyło się bez szpitala i żeby Twój synuś szybko wyzdrowiał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Raczkowanie
|
Skylie tak jak dziewczyny mówią: to nie Twoja wina. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Skylie trzymam ![]() Moja Laura to też z tych wszystko jedzących ![]() ![]() ![]() Dziś w nocy mała jakoś nawet spała-poszła spać o 21.30, a zbudziła się o 3.40 (zawsze się budziła ok 2.30) i mam nadzieję, że dziś też tak będzie. Wróciliśmy do domku i mam nadzieję, że to jej marudzenie (stawiam na ten skok rozwojowy) już poszło sobie daleko od nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
czsc kobiety. dolecilalysmy wczoraj bez problemu, mloda wiekoszsc lotu przepspala, luz blues. za to dzis wypatrzylam jej 3-go zeba (dwa trzonowe ma na dole, calkiem pokazne) na gorze, dziecko placze caly dzien, temperatura i generalnie kijowo
a zeby bylo jeszcze gorzej to obudzila sie dzis rano z taaaaka wysypka. caly brzuch, plecy, szyja, glowka. pod pache dziecko, do przychodni, a ta "pizzzzda" czyli lekarka ze ona nie wie, ze dziecko angielskie, ze ona nie wie. mowie, ze dobra, dam jej wapno, a ona zeby tylko bylo bez cukru. no i juz nie wytrzymalam, i jej powiedzialam, ze w polsce nic sie nie da bez cukru kupic, wszytstkie kaszki, soczki maja cukier. ona niczemu winna, ale mloda mi placze, a ta mnie umoralnia ze cukru mam nie dawac... i badziej zainteresowana moja chrypa (choroba zawodwa) niz polka no i tyle. zobaczymy a na moje oko to mloda zle zareagowala na jagody. bo jadla 3 dni temu w domu i wczoraj tez jej dalam. bo cala reszte to juz trenowalysmy, ubranka miala swoje prane w domu, moze tylko pylace trawy jeszcze jej zaszkodzic mogly. jak przylece do domu to zapytam sie czy mozna dziecko przetestowac na alergie piekna pogoda u rodzicow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Raczkowanie
|
Katakumba współczuję przeżyć, ale taka jest właśnie nasza polska służba zdrowia
![]() Ja dziś kupiłam kilka słoiczków dla małej i jeden wzięłam "jabłko i winogrona z różanym puree" i tak się zastanawiam właśnie, czy mała nie dostanie od tego żadnego uczulenia ![]() ![]() Byliśmy dziś u księdza z tym naszym chrztem. Chcieliśmy chrzcić w sobotę, ale niestety w naszej parafii chrzty są tylko w niedzielę. Jak zapytał o miejsce zamieszkania chrzestnego (mój brat), to powiedziałam, że Madryt, a on do mnie kto mu wyda to zaświadczenie, że wierzący i w ogóle. Odpowiedziałam mu, że tydzień po naszym chrzcie ma ślub i ksiądz mu wystawi takie zaświadczenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam zaraz do galerii kilka zdjęć i pochwalę się moim nowym fryzem ![]() ![]() Ostatnio była mowa o ubrankach do chrztu, więc zrobiłam też fotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.