![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
jak zawsze długo nie musiałam chodzić do toalety to teraz co chwilę latam jak opentana xD
Edytowane przez ironcia Czas edycji: 2009-08-08 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
mam 18 latek i lekarz przepisał mi te tabletki z jednej strony na uregulowanie okresu bo ostatnio to co 3 miesiące miałam, no i jaką antykoncepcje równiez, zaczne je dopiero brac od początku wrzesnia, ale chciałabym sie coś wiecej o tych pigułkach dowiedzieć, i jak myslicie to troche nie za wczesnie na tabletki anty? ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- i co się sie stanie jesli nie dostane tego krwawienia z odstawienia? miałyscie tak kiedyś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
ja kupiłąm Yaz za 50 zł! W Ostrowcu Św,
w takiej aptece w galerii, aż mi szczeka opadła bo recepte na 2 opakowania miałam, stówa do zapłacenia XD |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lionors ja bym się tak nie stresowała ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do krwawienia to za pierwszym razem może nie wystąpić jak pisze w ulotce ale na nast opakowaniu już może się pojawić, ja miałam na 3 białęj tabletce ostatnio a jak teraz będzie się okaże ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha, no to juz wszystko wiem ![]() dzięki ![]() jak zaczne już je brać, to bede sie udzielać na forum XD i opowiadc o moich skutkach ubocznych, chociaż lepiej zeby ich nie było :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() no, ale jak wiadomo z każdą z nas różnie to bywa ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 |
Przyczajenie
|
Witam!
Zwracam sie z pytaniem do doswiadczonych.. Otoz mam maly dylemat...bylam niedawno u ginekologa poniewaz zarazilam sie drozdzyca...i przy okazji poprosilam o tabsy antykoncepcyjne (dostalam yaz). Czekalam jednak do okresu (ktory w wakacje zawsze mam przyspieszony o pare dni). Kiedy zauwazylam lekkie plamienie stwierdzilam ze to pierwszy dzien okresu (mimo ze powinien sie pojawic pare dni pozniej) i zazylam pierwsza tabletke Yaz(Wczesniej nie bralam zadnych srodkow antykoncepcyjnych). Jednak pare godzin po spozyciu tabletki przestalam zupelnie krwawic ... Na nastepnyu dzien zaczelam brac tabletki na moja dolegliwosc i w sumie juz prawie sie wyleczylam z niej...ale mam pytanie, czy skoro zaczelam brac Yaz w zeszly wtorek, to czy w tym tygodniu moge się już kochać bez innego zabezpieczenia? dodam tylko,ze pytalam ginekologa czy moge spozywac wszystkie srodki jednoczesnie i nie bylo zadnych przeciwwskazan ... Dziekuje bardzo za odpowiedzi z gory ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
jestem na 4 opakowaniu... piersi tez mi się powiększyły... generalna wymiana staników nastapiła... apetyt mi dopisuje, ale cóż poradzić, ogólnie po tabletkach czuję się świetnie.
a co do siusiania to też muszę często... i to zazwyczaj jak z TŻ zaczynamy się już tak naprawdę rozgrzewać... i wtedy jest zonk ![]() aczkolwiek ogólnie nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Przyczajenie
|
hm, czyli zdania sa pozdzielona widze. wlasnie ja przy 2 tabletece tez okresu juz wlasciwie nie mialam, ale skoro nie tylko ja tak mam to sie nie martwie
![]() dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak ja bym miała wątpliwości i szczerze mówiąc zabezpieczałabym się dodatkowo aż do kolejnego opakowania. nie wiem czy słusznie, ale wolałabym mieć pewność co do zabezpieczenia. Cytat:
![]() ja "przed" muszę porządnie ten pęcherz opróżnić, bo jak czuję coś podczas stosunku, to jest to bardzo nieprzyjemne ![]() ![]() ![]() co do apetytu, to też mi dopisuje... niestety ![]()
![]() |
#3883 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
a mi, że od pierszej tabletki tak jak jest w ulotce, no ale fakt, nie jestem w ciąży, a po 3 tablete było już ciekawie xP
![]() |
#3886 |
Przyczajenie
|
no to mam andzieje ze mi po 7 dniach tez zadziala................. .......;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zadomowienie
|
ja póki co nie mogę skorzystać z tego, że biorę tabletki gdyż od 8 dni (czyli 8 tabletek) ciągle krwawię... ;/
zaczęłam pić wapń, bo przeczytałam gdzieś, że to pomaga. poza tym na 3 tabletce miałam straaaszne krwawienie, podpaski zmieniałam co 2 godz :wow: tak jako tako innych efektów ubocznych nie mam. nie boli mnie głowa, siusiam normalnie, jem też. to są moje pierwsze tabletki i nie wiem czy te krwawienie to normalnie tak ?
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo zbyt obdarzona nie jestem hehe ale to biust Ci sie tylko powiekszył, a nie przytyłaś nic? bo ja to mam do tego straszne tendencje :P ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
wiec wydaje mi sie ze to nic strasznego ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
eh to przytłaś też biorąc tabletki, czy tylko piersi Ci sie powiekszyły ? :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że przed naszym wyjazdem się skończy, bo inaczej to ![]()
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
cytuje sama siebie bo chcialam pociagnąc moj temat... krwawienie sie pojawiło. coprawda dopiero na rozowych ale sie pojawilo. tyle ze takiego normalnego krwawienia bylo moze z poltora dnia, poczatki byly dosc skape, potem w miare dobrze wiec juz sie troche uspokoilam. ale od dzis juz praktycznie nic, koncówka. czyli wszystko trwalo w sumie ze trzy dni. normalnie krwawienie mialam po piec dni minimum. yaz biore pol roku ale jakos z dlugoscia nie mialam do tej pory klopotow. dlatego to krwawienie teraz mnie zastanawia.... czy Wam też się zdarzają takie różne długosci??? ze raz macie np 5 dni a nastepnym razem 3??? mam nadzieje ze nie mam powodow do obaw?... będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc, bradzo cenie zdanie doswiadczonych kolezanek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie ma co się martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze i inne wizazanki to potwierdza..... ![]() nigdy wczesniej mi sie wlasnie nie zdarzaly takie zmiany... juz mam dosc strachu czy wszystko ok ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Przyczajenie
|
Hej.
kto wie gdzie jest w Wawie najtańszy sklep z YAZem? Na świętokrzyskiej kosztuje już 39zł, w AptekaPharm 47zł, a w okolicznych aptekach powyżej, więc nie jest tanio..... ma ktoś jakiegoś newsa o tańszym miejscu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
jest odrębny wątek o cenach Yazu.
#3896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
mi też biust trochę urósł, z czego się bardzo cieszę, no ale to też nie jest jakiś oszałamiający postęp...
![]()
![]() |
#3898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Jestem tu nowa i jak Wy wszyscy zażywam tabletki Yaz, sa to moje pierwsze tabletki anty. Biore je juz przez 2 tygodnie. Skutki uboczne nie są az tak tragiczne jak na razie, z początku tylko czulam sie troche oslabiona i mialam tzw "wybuchy" pocenia. Wiele naczytalam sie o tych tabletkach i wnioskuje , ze na kazdy organizm działaja one na prawde róznie. Innym powiekszaja sie piersi, towarzyszy im brak apetytu itd itd... A dzisiaj mialam problem, a mianowicie : Wczoraj o 21:30 wzielam tabletke a dzis o 6:30 zbudzil mnie masakryczny ból brzucha , okazalo sie ze to biegunka. I mam takie pytanie, czy myslicie ze tabletka się przyjela w ciagu tych 9 godzin ? Wydaje mi sie, ze tak gorzej by bylo gdybym biegunke miala o drazu po wzieciu jej no ale wole Was o to zapytac. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.