tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-08, 12:10   #3871
ironcia
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Lionors Pokaż wiadomość
Czyli jak masz?
jak zawsze długo nie musiałam chodzić do toalety to teraz co chwilę latam jak opentana xD

Edytowane przez ironcia
Czas edycji: 2009-08-08 o 12:11
ironcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 12:29   #3872
Lionors
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ironcia Pokaż wiadomość
jak zawsze długo nie musiałam chodzić do toalety to teraz co chwilę latam jak opentana xD
Hmmm... A od kiedy sie to zaczelo w stosunku do pierwszego opakowania tabletek? Bo chyba pozwole sobie na małe "uufff", bo szczerze mowiac, jak skojarzylam sobie bol piersi z bolem podbrzusza, sennością i częstym oddawaniem moczu [tak, to wszystko mnie dopadlo juz przy pierwszych tabletkach] to sie troche przerazilam i chcialam leciec po test... W sumie teraz tez mam obawy, ale jak czytam, ze inne babki tez maja obolale piersi, sa senne i czesto sikają, to jakoś czuje sie spokojniejsza
Lionors jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 13:28   #3873
Caterina666
Raczkowanie

cześć dziewczyny,
mam 18 latek i lekarz przepisał mi te tabletki z jednej strony na uregulowanie okresu bo ostatnio to co 3 miesiące miałam,
no i jaką antykoncepcje równiez,
zaczne je dopiero brac od początku wrzesnia,
ale chciałabym sie coś wiecej o tych pigułkach dowiedzieć,
i jak myslicie to troche nie za wczesnie na tabletki anty?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

i co się sie stanie jesli nie dostane tego krwawienia z odstawienia?
miałyscie tak kiedyś?
Caterina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 13:32   #3874
Caterina666
Raczkowanie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

ja kupiłąm Yaz za 50 zł! W Ostrowcu Św,
w takiej aptece w galerii,
aż mi szczeka opadła bo recepte na 2 opakowania miałam,
stówa do zapłacenia XD
Stary 2009-08-08, 13:34   #3875
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lionors Pokaż wiadomość
Hmmm... A od kiedy sie to zaczelo w stosunku do pierwszego opakowania tabletek? Bo chyba pozwole sobie na małe "uufff", bo szczerze mowiac, jak skojarzylam sobie bol piersi z bolem podbrzusza, sennością i częstym oddawaniem moczu [tak, to wszystko mnie dopadlo juz przy pierwszych tabletkach] to sie troche przerazilam i chcialam leciec po test... W sumie teraz tez mam obawy, ale jak czytam, ze inne babki tez maja obolale piersi, sa senne i czesto sikają, to jakoś czuje sie spokojniejsza
jestem na drugim opakowaniu i mam tak mniej więcej od 2 rzędu pierwszego opakowania z tym siusianiam a piersi lekko bololewają ponieważ się powiększyły i nie jestem przyzwyczajona do tedo i co chwilę łapię się na tym, że się ręką obijam czy coś (niestety zaliczam ię do lekkich niezdar xP) ale da się przywyknąć
Lionors ja bym się tak nie stresowała
pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Caterina666 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
mam 18 latek i lekarz przepisał mi te tabletki z jednej strony na uregulowanie okresu bo ostatnio to co 3 miesiące miałam,
no i jaką antykoncepcje równiez,
zaczne je dopiero brac od początku wrzesnia,
ale chciałabym sie coś wiecej o tych pigułkach dowiedzieć,
i jak myslicie to troche nie za wczesnie na tabletki anty?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

i co się sie stanie jesli nie dostane tego krwawienia z odstawienia?
miałyscie tak kiedyś?
ja też mam 18 lat i jak wyżej napisałam jestem na 2 opakowaniu (to moje pierwsze tabletki ) są dziewczyny co już w wieku 16 lat stosują doustną antykoncepcję, więc 18 to chyba nie ZA wsześnie
a co do krwawienia to za pierwszym razem może nie wystąpić jak pisze w ulotce ale na nast opakowaniu już może się pojawić, ja miałam na 3 białęj tabletce ostatnio a jak teraz będzie się okaże
Stary 2009-08-08, 13:40   #3876
Caterina666
Raczkowanie

Cytat:

ja też mam 18 lat i jak wyżej napisałam jestem na 2 opakowaniu (to moje pierwsze tabletki ) są dziewczyny co już w wieku 16 lat stosują doustną antykoncepcję, więc 18 to chyba nie ZA wsześnie
a co do krwawienia to za pierwszym razem może nie wystąpić jak pisze w ulotce ale na nast opakowaniu już może się pojawić, ja miałam na 3 białęj tabletce ostatnio a jak teraz będzie się okaże

aha, no to juz wszystko wiem
dzięki

jak zaczne już je brać,
to bede sie udzielać na forum XD
i opowiadc o moich skutkach ubocznych,
chociaż lepiej zeby ich nie było :P
Stary 2009-08-08, 13:42   #3877
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
aha, no to juz wszystko wiem
dzięki

jak zaczne już je brać,
to bede sie udzielać na forum XD
i opowiadc o moich skutkach ubocznych,
chociaż lepiej zeby ich nie było :P
w moim przypadku puki co skutkiem ubocznym jest powiększenie się biustu no i że częściej korzystam z toalety
no, ale jak wiadomo z każdą z nas różnie to bywa
Stary 2009-08-08, 13:57   #3878
labially
Przyczajenie

Witam!

Zwracam sie z pytaniem do doswiadczonych..

Otoz mam maly dylemat...bylam niedawno u ginekologa poniewaz zarazilam sie drozdzyca...i przy okazji poprosilam o tabsy antykoncepcyjne (dostalam yaz). Czekalam jednak do okresu (ktory w wakacje zawsze mam przyspieszony o pare dni). Kiedy zauwazylam lekkie plamienie stwierdzilam ze to pierwszy dzien okresu (mimo ze powinien sie pojawic pare dni pozniej) i zazylam pierwsza tabletke Yaz(Wczesniej nie bralam zadnych srodkow antykoncepcyjnych). Jednak pare godzin po spozyciu tabletki przestalam zupelnie krwawic ... Na nastepnyu dzien zaczelam brac tabletki na moja dolegliwosc i w sumie juz prawie sie wyleczylam z niej...ale mam pytanie, czy skoro zaczelam brac Yaz w zeszly wtorek, to czy w tym tygodniu moge się już kochać bez innego zabezpieczenia? dodam tylko,ze pytalam ginekologa czy moge spozywac wszystkie srodki jednoczesnie i nie bylo zadnych przeciwwskazan ...

Dziekuje bardzo za odpowiedzi z gory !
labially jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 14:38   #3879
Lwiczka:*
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Leczenie trądziku to długoterminowa rozrywka. Ja - mimo tego, że trądzik był moją fanaberią a nie jakimś wielkim problemem - walcze z nim od czerwca. Z efektami
Po pierwsze dieta. Zadnej czekolady, kakao, pikantnego, kawy, alkoholu, z octu, kiszonego. Duużo zwykłej wody, ciemne pieczywo, witamina A+E, B2, B6. I odpowiedni dermatolog.
Zawsze myjesz buzie przegotowaną wodą - żel, później tonik i krem, później lecznicza maść. Dwa razy w tygodniu maseczka do cery trądzikowej.
Bez specjalistycznych maści się nie obejdzie, więc lekarz jest niezbędny. Ja używam Klindacin T, Metronidazol, Skinoren.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Mam nadzieję, że kiedys uda mi się tego pozbyć, ale próbowałam już tylu rzeczy i ciągle brak efektu...
Pozdrawiam
Lwiczka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 17:24   #3880
SmallGreatPhilosopher
Raczkowanie

jestem na 4 opakowaniu... piersi tez mi się powiększyły... generalna wymiana staników nastapiła... apetyt mi dopisuje, ale cóż poradzić, ogólnie po tabletkach czuję się świetnie.
a co do siusiania to też muszę często... i to zazwyczaj jak z TŻ zaczynamy się już tak naprawdę rozgrzewać... i wtedy jest zonk
aczkolwiek ogólnie nie narzekam
SmallGreatPhilosopher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 17:38   #3881
ilona090
Przyczajenie

hm, czyli zdania sa pozdzielona widze. wlasnie ja przy 2 tabletece tez okresu juz wlasciwie nie mialam, ale skoro nie tylko ja tak mam to sie nie martwie
dziekuje
ilona090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 17:47   #3882
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez labially Pokaż wiadomość
Witam!

Otoz mam maly dylemat...bylam niedawno u ginekologa poniewaz zarazilam sie drozdzyca...i przy okazji poprosilam o tabsy antykoncepcyjne (dostalam yaz). Czekalam jednak do okresu (ktory w wakacje zawsze mam przyspieszony o pare dni). Kiedy zauwazylam lekkie plamienie stwierdzilam ze to pierwszy dzien okresu (mimo ze powinien sie pojawic pare dni pozniej) i zazylam pierwsza tabletke Yaz(Wczesniej nie bralam zadnych srodkow antykoncepcyjnych). Jednak pare godzin po spozyciu tabletki przestalam zupelnie krwawic ... Na nastepnyu dzien zaczelam brac tabletki na moja dolegliwosc i w sumie juz prawie sie wyleczylam z niej...ale mam pytanie, czy skoro zaczelam brac Yaz w zeszly wtorek, to czy w tym tygodniu moge się już kochać bez innego zabezpieczenia? dodam tylko,ze pytalam ginekologa czy moge spozywac wszystkie srodki jednoczesnie i nie bylo zadnych przeciwwskazan ...

możliwe, że po przyjęciu pierwszej tabletki zatrzymała ona krwawienie.
jednak ja bym miała wątpliwości i szczerze mówiąc zabezpieczałabym się dodatkowo aż do kolejnego opakowania. nie wiem czy słusznie, ale wolałabym mieć pewność co do zabezpieczenia.

Cytat:
Napisane przez SmallGreatPhilosopher Pokaż wiadomość
jestem na 4 opakowaniu... piersi tez mi się powiększyły... generalna wymiana staników nastapiła... apetyt mi dopisuje, ale cóż poradzić, ogólnie po tabletkach czuję się świetnie.
a co do siusiania to też muszę często... i to zazwyczaj jak z TŻ zaczynamy się już tak naprawdę rozgrzewać... i wtedy jest zonk
uuu
ja "przed" muszę porządnie ten pęcherz opróżnić, bo jak czuję coś podczas stosunku, to jest to bardzo nieprzyjemne a przecież nie wyskoczę w trakcie i nie powiem "przepraszam Kochanie, ale ja musze siusiu" chociaż chyba raz mi się tak zdarzyło

co do apetytu, to też mi dopisuje... niestety
Stary 2009-08-08, 23:36   #3883
Olgierd
Przyczajenie

Cytat:
Witam!

Yaz to moje pierwsze tabletki anty, lekarz powiedział mi, że po 11 dniach mogę się nie martwić o dodatkowe zabezpieczenie a czemu po 11 to nie mam pojęcia
Olgierd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 23:40   #3884
Olgierd
Przyczajenie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

Cytat:
Napisane przez shanon25 Pokaż wiadomość
niemozliwe, cena YAZ w Wawie na Swietokrzyskiej 32 - 35,90
moze do niewlasciwej apteki trafilas....
A możliwe, byłam w tej bliżej trasy.. Może w takim razie są 2 apteki Jakoś te 3,10 zł przeboleję
Olgierd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 00:49   #3885
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olgierd Pokaż wiadomość
Yaz to moje pierwsze tabletki anty, lekarz powiedział mi, że po 11 dniach mogę się nie martwić o dodatkowe zabezpieczenie a czemu po 11 to nie mam pojęcia
a mi, że od pierszej tabletki tak jak jest w ulotce, no ale fakt, nie jestem w ciąży, a po 3 tablete było już ciekawie xP
Stary 2009-08-09, 09:37   #3886
labially
Przyczajenie

no to mam andzieje ze mi po 7 dniach tez zadziala................. .......;p
labially jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 15:17   #3887
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

ja póki co nie mogę skorzystać z tego, że biorę tabletki gdyż od 8 dni (czyli 8 tabletek) ciągle krwawię... ;/
zaczęłam pić wapń, bo przeczytałam gdzieś, że to pomaga.
poza tym na 3 tabletce miałam straaaszne krwawienie, podpaski zmieniałam co 2 godz :wow:
tak jako tako innych efektów ubocznych nie mam.
nie boli mnie głowa, siusiam normalnie, jem też.
to są moje pierwsze tabletki i nie wiem czy te krwawienie to normalnie tak ?

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 22:03   #3888
Caterina666
Raczkowanie

Cytat:
w moim przypadku puki co skutkiem ubocznym jest powiększenie się biustu no i że częściej korzystam z toalety
no, ale jak wiadomo z każdą z nas różnie to bywa
hah tez bym chciała taki skutek uboczny
bo zbyt obdarzona nie jestem hehe
ale to biust Ci sie tylko powiekszył,
a nie przytyłaś nic?
bo ja to mam do tego straszne tendencje :P

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Variance Pokaż wiadomość
ja póki co nie mogę skorzystać z tego, że biorę tabletki gdyż od 8 dni (czyli 8 tabletek) ciągle krwawię... ;/
zaczęłam pić wapń, bo przeczytałam gdzieś, że to pomaga.
poza tym na 3 tabletce miałam straaaszne krwawienie, podpaski zmieniałam co 2 godz :wow:
tak jako tako innych efektów ubocznych nie mam.
nie boli mnie głowa, siusiam normalnie, jem też.
to są moje pierwsze tabletki i nie wiem czy te krwawienie to normalnie tak ?
mój ginekolog mówił ze może moge mieć własnie takie plamienia i ze jest to normalne gdy zaczyna brać się tabletki pierwszy raz,
wiec wydaje mi sie ze to nic strasznego

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

eh to przytłaś też biorąc tabletki, czy tylko piersi Ci sie powiekszyły ? :P
Stary 2009-08-10, 09:13   #3889
Variance
Zadomowienie

GG do Variance

Cytat:
mój ginekolog mówił ze może moge mieć własnie takie plamienia i ze jest to normalne gdy zaczyna brać się tabletki pierwszy raz,
wiec wydaje mi sie ze to nic strasznego
dzięki, tego się obawiałam...
mam nadzieje, że przed naszym wyjazdem się skończy, bo inaczej to ..

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 10:53   #3890
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Witam!

na ulotce jest napisane ze zabezpiecza od pierwszej tabletki. czytac uważnie i ze zozumieniem pozdawiam
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 13:40   #3891
dwadziesciacztery
Raczkowanie

Lightbulb Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez dwadziesciacztery Pokaż wiadomość
nie nie,dluzej-6 albo 7 miesiecy...
wiem ze i na rozowych moze wystapic i to mnie jedynie uspokaja. dzięki
ale wlasnie tez mnie zastanawia przyczyna takiego stanu... takiej zmiany...
co moze wplywac na zmiane regularnosci??????:confus ed:

cytuje sama siebie bo chcialam pociagnąc moj temat...
krwawienie sie pojawiło. coprawda dopiero na rozowych ale sie pojawilo. tyle ze takiego normalnego krwawienia bylo moze z poltora dnia, poczatki byly dosc skape, potem w miare dobrze wiec juz sie troche uspokoilam. ale od dzis juz praktycznie nic, koncówka. czyli wszystko trwalo w sumie ze trzy dni. normalnie krwawienie mialam po piec dni minimum. yaz biore pol roku ale jakos z dlugoscia nie mialam do tej pory klopotow. dlatego to krwawienie teraz mnie zastanawia....

czy Wam też się zdarzają takie różne długosci??? ze raz macie np 5 dni a nastepnym razem 3??? mam nadzieje ze nie mam powodow do obaw?...

będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc, bradzo cenie zdanie doswiadczonych kolezanek

dwadziesciacztery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 14:49   #3892
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwadziesciacztery Pokaż wiadomość
cytuje sama siebie bo chcialam pociagnąc moj temat...
krwawienie sie pojawiło. coprawda dopiero na rozowych ale sie pojawilo. tyle ze takiego normalnego krwawienia bylo moze z poltora dnia, poczatki byly dosc skape, potem w miare dobrze wiec juz sie troche uspokoilam. ale od dzis juz praktycznie nic, koncówka. czyli wszystko trwalo w sumie ze trzy dni. normalnie krwawienie mialam po piec dni minimum. yaz biore pol roku ale jakos z dlugoscia nie mialam do tej pory klopotow. dlatego to krwawienie teraz mnie zastanawia....

czy Wam też się zdarzają takie różne długosci??? ze raz macie np 5 dni a nastepnym razem 3??? mam nadzieje ze nie mam powodow do obaw?...

będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc, bradzo cenie zdanie doswiadczonych kolezanek
Tabletki zażywam 7 miesiąc.U mnie zazwyczaj trwają 3 dni..z tym,że jeden dzień to tak naprawdę krwawienie.Chociaż ostatnio plamienia przeciągnęły się właśnie jakoś do 5 dni.
Moim zdaniem nie ma co się martwić
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 15:36   #3893
dwadziesciacztery
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
Tabletki zażywam 7 miesiąc.U mnie zazwyczaj trwają 3 dni..z tym,że jeden dzień to tak naprawdę krwawienie.Chociaż ostatnio plamienia przeciągnęły się właśnie jakoś do 5 dni.
Moim zdaniem nie ma co się martwić
dziekuje, zawsze to coś
mam nadzieje ze i inne wizazanki to potwierdza.....

nigdy wczesniej mi sie wlasnie nie zdarzaly takie zmiany...
juz mam dosc strachu czy wszystko ok

dwadziesciacztery jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 20:17   #3894
Klicha
Przyczajenie

Hej.
kto wie gdzie jest w Wawie najtańszy sklep z YAZem?
Na świętokrzyskiej kosztuje już 39zł, w AptekaPharm 47zł, a w okolicznych aptekach powyżej, więc nie jest tanio.....
ma ktoś jakiegoś newsa o tańszym miejscu?
Klicha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 20:40   #3895
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klicha Pokaż wiadomość
Hej.
kto wie gdzie jest w Wawie najtańszy sklep z YAZem?
Na świętokrzyskiej kosztuje już 39zł, w AptekaPharm 47zł, a w okolicznych aptekach powyżej, więc nie jest tanio.....
ma ktoś jakiegoś newsa o tańszym miejscu?
jest odrębny wątek o cenach Yazu.
Stary 2009-08-10, 21:03   #3896
ironcia
Raczkowanie

Cytat:
hah tez bym chciała taki skutek uboczny
bo zbyt obdarzona nie jestem hehe
ale to biust Ci sie tylko powiekszył,
a nie przytyłaś nic?
bo ja to mam do tego straszne tendencje :P
waga wyższa o kg, ale nic więcej się nie zmieniło, bo tylko jeszcze trochę pupa urosła, dziś to zauważyłąm po spodniach których od miesiąca nie nosiłam o jakies 2 cm więcej no a co do reszty to po staremu, uda tak jak były, brzuszek również taki jaki był no i tylko gora z leksza większa xD bo za niedługo chyba czeka mnie zmiana rozmiaru stanika xP
Stary 2009-08-10, 21:27   #3897
Rosaline
Zadomowienie

mi też biust trochę urósł, z czego się bardzo cieszę, no ale to też nie jest jakiś oszałamiający postęp...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 22:05   #3898
SmallGreatPhilosopher
Raczkowanie

Cytat:

eh to przytłaś też biorąc tabletki, czy tylko piersi Ci sie powiekszyły ? :P
no właśnie trochę przytyłam... tylko w sumie rzeczy nie wiem czy było to spowodowane braniem YAZ'u czy tym, ze mamusia mojego TŻ przez poltora tygodnia ostro mnie 'podkarmiala' . ale trzeba schudnąć
SmallGreatPhilosopher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 06:26   #3899
sobolesiaa
Raczkowanie

Red face Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
no właśnie trochę przytyłam... tylko w sumie rzeczy nie wiem czy było to spowodowane braniem YAZ'u czy tym, ze mamusia mojego TŻ przez poltora tygodnia ostro mnie 'podkarmiala' . ale trzeba schudnąć
Witam!
Jestem tu nowa i jak Wy wszyscy zażywam tabletki Yaz, sa to moje pierwsze tabletki anty. Biore je juz przez 2 tygodnie. Skutki uboczne nie są az tak tragiczne jak na razie, z początku tylko czulam sie troche oslabiona i mialam tzw "wybuchy" pocenia. Wiele naczytalam sie o tych tabletkach i wnioskuje , ze na kazdy organizm działaja one na prawde róznie. Innym powiekszaja sie piersi, towarzyszy im brak apetytu itd itd... A dzisiaj mialam problem, a mianowicie : Wczoraj o 21:30 wzielam tabletke a dzis o 6:30 zbudzil mnie masakryczny ból brzucha , okazalo sie ze to biegunka. I mam takie pytanie, czy myslicie ze tabletka się przyjela w ciagu tych 9 godzin ? Wydaje mi sie, ze tak gorzej by bylo gdybym biegunke miala o drazu po wzieciu jej no ale wole Was o to zapytac.
Pozdrawiam
sobolesiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 06:35   #3900
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sobolesiaa Pokaż wiadomość
Witam!
Jestem tu nowa i jak Wy wszyscy zażywam tabletki Yaz, sa to moje pierwsze tabletki anty. Biore je juz przez 2 tygodnie. Skutki uboczne nie są az tak tragiczne jak na razie, z początku tylko czulam sie troche oslabiona i mialam tzw "wybuchy" pocenia. Wiele naczytalam sie o tych tabletkach i wnioskuje , ze na kazdy organizm działaja one na prawde róznie. Innym powiekszaja sie piersi, towarzyszy im brak apetytu itd itd... A dzisiaj mialam problem, a mianowicie : Wczoraj o 21:30 wzielam tabletke a dzis o 6:30 zbudzil mnie masakryczny ból brzucha , okazalo sie ze to biegunka. I mam takie pytanie, czy myslicie ze tabletka się przyjela w ciagu tych 9 godzin ? Wydaje mi sie, ze tak gorzej by bylo gdybym biegunke miala o drazu po wzieciu jej no ale wole Was o to zapytac.
Pozdrawiam
a myślisz, że w ulotce to tak dla żartów napisali, że się wchłania do 4 godzin?

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości