|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Cytat:
1. twaróg i ryba 2. mięso 3. twaróg 4. twaróg IMO trochę zbyt monotonnie. I poza tym mało. Są u Ciebie tłuszcze ale strasznie mało węglowodanów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2009-04-27 o 21:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: ok. 80g twarożka mielonego tlustego, 3 garscie płatków Kellogs Fibre 'n' Fruit, 2 łyżeczki syropu klonowego Obiad: miseczka sałatki greckiej, 2 kromki pieczywa chrupkiego z masłem Podwieczorek: 150g truskawkowego jogurtu probiotycznego, kakao na wodzie Trening: 40 min na rowerze stacjonarnym Kolacja: puszka fasoli z łyżką śmietany, bazylią i ziołami, 2 kromki pieczywa chrupkiego z masłem |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Uuuuuu
sn; 2 kromki chleba pszennego z almette jogurtowym, jogurt 150g truskawkowy, kawa z mlekiem. 2sn; bulka z watrobianka, salatka owocowa,kubus malinowy. /jablko/ ob;kotlet schabowy+ziemniaczki z sosem pieczarkowym,salata z majonezem,marchewka, kapusta czerwona z zasmazka. d; cappucino waniliowe + 2 czekoladki z bombonierki. p; pol bagietki serowej z watrobianka & serem zoltym wedzonym. k;serek wiejski 250g z dzemem, precel z serkiem topionym
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
Jadłam podwieczorek na mieście, więc nie za bardzo miałam możliwość. Ludzie w tramwaju czy autobusie mogliby się na mnie dziwnie patrzeć, gdybym nagle wyciągnęła z mojej małej, zgrabnej torebeczki jajco na twardo
![]() Myślisz? Nie sądzę... Jadłam tyle, żeby się najeść. Dziękuję za ocenę, dziewczyny ![]()
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Rosalyn dzięki za ocenę
![]()
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Rozeznanie
|
Proszę pięknie o ocenę mojego RRr
![]() śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem wiejskim i połową ogórka zielonego drugie: szklanka kefiru z otrębami obiad: omlet z 2 jaj, pół paczki warzyw na patelnię na oliwie podwieczorek: pół serka wiejskiego z garścią słonecznika kolacja: puszka tuńczyka z pomidorem i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Prosiłabym uprzejmie o ocenkę mojego R, które nawet mi się podoba
![]() 8:00 Ś-> owsianka (płatki, mleko, jabłuszko starte, rodzynki, wiórki kokosowe) 10:30 II Ś-> 3 kromki grahama+masło+wędlina drobiowa+pomidor+jogurt naturalny+herbata czerwona 13:00 O->fasolka szparagowa inaczej ![]() 16:00 P-> sałatka z tuńczyka 18-19 K-> twaróg+rzodkiewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
R/W (Przez 2 dni było W,ale nie wytrwałam. Chce dostać okres,ale nie chce płakać przy posiłkach)
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, 1 jabłko, 1 łyżka wiórków kokosowych, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: bułeczka sojowa z plasterkiem sera żółtego i zielonym ogórkiem Obiad: bułka z pestkami słonecznika, puszka tuńczyka w sosie własnym Podwieczorek: serek wiejski z łyżką kakao, 2 łyżkami musli i odrobiną cynamonu 15 minut skakanka Kolacja: 2 jajka na twardo, zielony ogórek posypany oregano
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-04-28 o 13:05 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
Moje eR:
I śniadanie ok 6:45 : płatki NESVITA malinowe (wybaczcie,ale nie mogę się im oprzeć... ![]() ![]() II śniadanie: brak. dzisiaj byłam bardzo zestresowana i nie zdołałam zjeść... ![]() Obiad 13:00: znowu łosoś w pomidorach (mniam), fasolka zielona szparagowa z odrobiną bułeczki z masełkiem (tak robi moja mama, nic nie mogę poradzić. Przychodzę i taka już jest.Nie jest jej na serio dużo.) i Jogobella wiśniowa ![]() Hm... I teraz moje propozycje na dalszy dzień. Ok godz. 16 podwieczorek: pewnie jakieś owoce,albo orzechy i kawa może ![]() No i ok 19 kolacja: sajgonki (takie mrożone) i usmażę je na łyżyczce oleju z pestek winogron i do tego herbatka i mleko na noc (2%). O jak myślicie? Ja bym zjadła coś słodkiego,ale ...na R nie można ;(
„Jeśli chcesz być kochany, kochaj sam” (Seneka) Kochając siebie za to,jakim się jest. Nauka i dbanie o kręciołki na łebku ; * Edytowane przez piegowata piratka Czas edycji: 2009-04-28 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na bułeczkę z masełkiem w fasolce nic nie mogłaś poradzić,ale lepiej jakbyś zjadła do tego nie jogurt jogobella owocowy,tylko jogurt naturalny lub kefir naturalny lub maślankę naturalną ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Wtajemniczenie
|
Roosalyn- wiesz, jak pisałam to o tej monotonności, to właśnie się zastanowiłam że u mnie właśnie też to samo z tym że
![]() ![]() ![]() no to dziesiejsza: 7:30 - 3 małe, średnio grube kromki razowca a) plaster pieczeni b) 2 łyżki twarogu chudego c) kawałek makreli wędzonej, warzywa, grejpfrut 12:15- filiżanka kefiru 1,5% (jakieś 200ml), 2 łyżeczki mieszanki studenckiej, łyżka rodzynek, 4 daktyle, kromka chleba jw. z szynką i warzywami 15:15- puszka tuńczyka w/s/w, mieszanka warzywa, makaron razowy 50g (nie za dużo węgli będzie...?? może lepiej orzechy??) 18:30- tu jadę na trening rowerem, potem 19:30-21 trening i powrót rowerem 21:40- marchew, serek wiejski zwykły wiem, że w 2 posiłku mogła być np. jajecznica, ale już bym świra dostała ( żadne wytłumaczenie na R.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
Witam !
![]() W sumie nie jestem tu nowa bo obserwuje ten wątek i kilka innych od dość długiego czasu. Po zimie wpadło mi jakieś 3 kilo nadbagażu... A jako studentka medycznego kierunku chciałabym się mądrze ich pozbyć ![]() Ruchu mam dużo, dużo chodzę i na praktykach mam typowo fizyczną pracę, przenoszenie pacjentów itp. Staram ułożyć tak posiłki aby w każdym było pełnowartościowe białko, oraz jeść w miarę regularnie. Jednak moje studia a raczej praktyki i weekendowa nocna praca w pubie utrudniają mi to. Proszę o ocenę i ewentualne uwagi co do mojego jadłospisu. Oczywiście R: Wczorajsze I śniadanie godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka, serek homo naturalny 130g, 1 łyżka otrąb pszennych), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru ( niestety innej nie wypije a pije z racji pory wstawania i niskiego ciśnienia) II śniadanie godz 9.00( wiem długi odstęp czasu ale niestety tak mam przerwe na praktykach ![]() ![]() III śniadanie godz 12.15 ( III śniadanie z racji tego że dojazd do domu zajmuje mi 2 godziny) : jogurt naturalny 120g, garść gotowanej fasolki szparagowej, kilka rzodkiewek, kilka plasterków ogórka ( w pudełeczku sobie przyniosłam a co ![]() Obiad godz 16.30: Pół woreczka ryżu brązowego, pół paczki ugotowanych warzyw na patelnie, puszka tuńczyka w sosie własnym Kolacja 20.30: Serek wiejski lekki, z wkrojonym pomidorem, szczypta bazylii. Oczywiście pijam sobie tak z litr wody mineralnej niegazowanej, herbatke zieloną ![]() Proszę o ocenę ![]() Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-04-28 o 13:11 Powód: Literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Rozeznanie
|
rrr....
może być???..ślicznie proszę o ocenę.. ![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2009-04-28 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Raczkowanie
|
A czy mogę prosić o dokładniejszą ocenę?
sajgonki to coś takiego:
#3888 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Annie: po treningu koniecznie coś zjedz, możesz wtedy jeść węglowodany bez problemu. Inaczej Ci spadnie bardzo poziom cukru, a ten trening masz długi i najlepiej by było gdybyś jeszcze przed powrotem tym rowerem coś zjadła, choćby batonik corny a po powrocie do domu coś ze złożonymi węglami i białkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety, częste jedzenie takiego zestawu może skończyć się bolesną chorobą stawów! Liczne kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), które decydują o charakterystycznym smaku pomidora, łączą się z wapniem zawartym w serze. Powstają nierozpuszczalne kryształki, które odkładając się w stawach, wywołują przy każdym ruchu silne bóle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3892 |
Wtajemniczenie
|
lexie- kiedyś właśnie jadałam jabłko zaraz po treningu, z tym że to nie jest siłowy a taki ogólnorozwojowy + obciążenie własnego ciała, po treningu zwykle jem marchew surową i wiejski serek, można jeść węgle o tej godzinie dlatego że to po treningu?? nie wiedziałam.. tzn myślałam że to się tyczy tylko siłowego hmm, a co polecasz przed nieobciażającego żołądka a dodającego energii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Raczkowanie
|
ej! a co robić jak się chce jeść między posiłkami?
#3894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nieśmiało up... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
a od kiedy to nie można łączyć twarogów i wieśniaków z pomidorkiem????? Osobiście taka kompozycje pomidorek z wieśniakiem bardzo lubie i bardzo dużo jest tu takich propozycji na posiłek więc czegoś tu nie rozumiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
na serio jestem głodna...
#3897 |
Zadomowienie
|
piegowata piratka- widocznie coś nie tak jest w twoim jadłospisie albo za mało kalori spożywasz, albo za mało błonnika skoro jesteś głodna między posiłkami... Ale jezeli juz dopadnie cie głód to wypij szklanke wody, herbatke zieloną a przede wszystkim postaraj sie nie myśleć o jedzeniu- wyjdz na spacer, zajmij się czymś. Gdy to nie pomoże pochrup sobie marchewke albo wypij sok pomidorow-zapycha i jest smaczny
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
Mojego wczorajszego W nikt nie ocenił, to może dzisiejsze?
Bardzo proszę! ![]() Iśn; 3łyżki płatków Nestle Frutina(wlasnie, jak z tymi platkami?ktroych najlepiej używać?) +pół szklanki wody + pół szklanki mleka i wkrojone 3 migdały W szkole ; - !niewileka kajzerka z sałatą, rzodkiewką i plastrem polędwicy z indyka chudej - sukces, pierwszy raz jadlam w szkole od 6 miesięcy! - 5 migdałów O; 250ml zupy ogórkowej K; planuję puszkę makreli w pomidorach Jeszcze raz gorąco proszę o ocenę i rady. ! co dodać, co ująć, co zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zadomowienie
|
Witajcie w ten piękny LETNI! dzień
![]() Bardzo proszę o ocenkę mojego dzisiejszego U/P (już praktycznie 1900!!!): Ś: duża szklanka mleka koziego+ 4 łyżki płatków owsianych+ pół miseczki płatków z Dobrej Kalorii z gryki chyba+ miseczka winogron IIŚ: jogurt naturalny 200g+ garść orzechów laskowych+ łycha migdałów O: pierś z kurczaka+ 50g kaszy gryczanej+ 150g surówki z czerwonej kapusty+ ciasteczko otrębuś na deser ![]() P: mega kromka chleba wieloziarnistego+ trójkącik serka topionego fit+ pomidor+ trzy plastry polędwicy sopockiej+ szczypiorek K: sardynki w sosie pomidorowym 125g+ dużo zielonych oliwek+ pomidor+ szczypiorek
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.