|
|||||||
| Notka |
|
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
Miałam dzisiaj dzień chemika
, krem się źle aplikuje, buzia jest lepka .
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli % to stezenia,a nie ilosc w gotowym produkcie? jesli stezenia, to jakie proporcje dac poszczegolnych skladnikow(tych podstawowych) dzieki
CUZ EVERYBODY DIES BUT NOT EVERYBODY LIVES ! Edytowane przez natalalala Czas edycji: 2011-01-26 o 20:53 |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bym chciała żeby tak było.
|
|
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woda/hydrolat - 8,5 - 9ml pantenol - 0,1ml niacynamid - 0,5ml (przedział: 0,3-0,8ml) keratyna - 0,3-0,5ml mleczko np. migdałowe - 0,5ml (przedział: 0,2-0,5ml) Cytat:
).
|
||
|
|
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
Mam włosy przetłuszczające się, który składnik może mi dodatkowo potłuścić włosy??
Być może już ktoś oto pytał, więc sorry za ignorancje i zawracanie tyłka ale nie chce mi się czytać |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko juz jasne
CUZ EVERYBODY DIES BUT NOT EVERYBODY LIVES ! Edytowane przez natalalala Czas edycji: 2011-01-26 o 22:05 |
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka takie cudeńko ma datę ważności? ![]() I jak rozumiem nie spłukujesz tego?
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się boisz, że Ci taka odżywka przetłuści włosy to rób małoskładnikowe spraye z 2-3 składnikami. Proszę bardzo ![]() Cytat:
I nie, to jest odżywka bez spłukiwania |
||
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post28814592 (więcej danych) Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-12-12 o 01:29 |
|
|
|
|
#3881 |
|
Przyczajenie
|
Ja strasznie przesuszyłam sobie skórę maścią Brevoxyl
Czy mogłybyście mi podać "przepis" na jakieś serum/krem które nawilżyłoby i zregenerowało moją cerę?
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NO TO MOZEMY SIĘ PACYKOWAĆ MINERAŁAMI BEZ OBAW |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Lorri, chyle czolo przed Twoja wiedza!
swierzbi mnie jezyk juz od jakiegos czasu aby zapytac, to Twoje hobby czy tez zawodowo jestes zwiazana z biotechnologia? Jesli z jakichkolwiek powodow nie zechcesz odpowiedziec to dla mnie OK, ja to zrozumiem |
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Zrobilam sobie tonik PHA6% "prawie" jak ten z BU. Użyłam hydrolatu rózy stulistnej, glukonolaktonu, mocznika (w proporcjach BU), dodałam mleczan sodu i konserwant (ten sam, co w BU), ale skladniki mialam z innych sklepów. M.in. hydrolat - mazidłowy, w ktorym podobno jest więcej konserwantów i nie musi on być w lodówce (z BU chyba tak, o ile dobrze pamiętam), ale i tak trzymałam w lodówce calość.
Po wymieszaniu przez 2 tygodnie go nie używałam, bo miałam "napad" alergii skórnej, teraz wyciągnęłam z lodówki i widze, że w buteleczce na dnie wytrącił się białawy osad. Nie wiecie, co to może być? Wcześniej miałam ten tonik z BU, ale nie potrafię powiedzieć, czy tam przypadkiem tez nie było osadu, bo butelka była nieprzezroczysta... Aha, sprawdzilam PH (papierkiem) jest ok 4,5, więc niby takie, jak powinno być...
|
#3886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki. I dylemat mam z głowy |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie dzięki, zastosowałam się i wszystko w dobrze. Nic złego się nie dzieje |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Przygotowuję artykuł na temat bezpieczeństwa stosowania TiO2 i ZnO oraz nanocząstek, ponieważ temat już się pojawiał i na pewno jeszcze wróci (dodatkowo znajdą się tam przydatne informacje dla osób stosujących filtry zawierające nanotlenki metali).
|
|
|
|
#3889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, no i dużo czasu Twoja pasja mi zaoszczędza |
|
|
|
|
#3890 |
|
Ania
|
Nie wiem czy mogę tu wkleić ale taki filmik warto zobaczyć
![]() http://www.youtube.com/watch?v=pfq00...ayer_embedded# |
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dbam o to aby na co dzień jakaś tłustawa warstwa ochronna była - zmieszany olejek z kw.h.+wit.E, i wcześniej jeszcze twarz przecieram płynem micelarnym z aloesem, d-pantenolem.
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
hej!
Wlasnie zrobilam zamowienie na mazidłach
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,chcę się do Was przyłączyć. Zawziełam się i teraz chcę pielęgnować cerę i włosy w 100% naturalnie(no może 99%,bo nie tak prosto o 100% naturę
). Myję twarz na razie żelem ekhm...do higieny intymnej,przemywam "samorobionym" tonikiem z kwsem salicylowym 10%,gdyż mam sporo zaskórników i przebarwień po wyciskaniu,potem tonikiem nawilzającym i masc na noc z witaminą A,a na koniec punktowo na wypryski olejek z drzewa herbacianego i witaminę C na naczynka i miejscowe zaczerwienienia i troszkę pod oczy. Jest mnóstwo do poprawienia,żeby pielegnacja była w tych 99% naturalna,ale właśnie tu liczę na Wasząpomoc. Czego używać należy do cery suchej,często łuszczącej się,ale z zaskórnikami i niespodziankami,i przebarwieniami po nich,żeby t wszystko można było nazwac naturalną pielenacją? Co polecacie? Najchętniej jakies apteczne lub własnej roboty kosmetyki mi się marzą
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem wielką fanką naturalnych kosmetyków - w drogeriach już nic nie kupuję
Do włosów - tylko olej kokosowy, do ciała oliwa z oliwek Miałam przygodę z BU i Mazidłami, ale jakoś nie mam cierpliwości. Przerzuciłam się na naturalne gotowce. Uwielbiam kremy Weledy - szczególnie Skin Food - jest rewelacyjny, nigdy nie miałam tak dobrze nawilżonej skóry O tu można poczytać: http://www.makeupalley.com/product/s...a/Moisturizers Edytowane przez jaglanka Czas edycji: 2011-02-08 o 12:27 |
|
|
|
#3896 |
|
Konto usunięte
|
Skład zachęcający, ale ten alkohol
Sama jak szukałam kremów gotowych, to większość miała właśnie alkohol w czołówce, jako konserwant a ja naczynkowiec. Zamówiłam sobie 2 próbki (po 7,5 ml) kremu Lavera (tego- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ge.html&next=1), też ma alkohol i w sumie przeraża mnie trochę skład, czy nie zapcha, ale dziewczyny na to się nie skarżą, a krem do cery mieszanej... W sumie ja zakupiłam na strefę T wypróbować (co by nawilżył, ale nie zapchał). Mam tam suche skórki czasem, a nie chcę dawać tego, co na policzki (Lush Celestial). Mam cerę mieszaną, naczynkową, trochę wrażliwą, która łatwo się przesusza (policzki, nos), ale też łatwo można ją zapchać |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;24942173]Skład zachęcający, ale ten alkohol
Sama jak szukałam kremów gotowych, to większość miała właśnie alkohol w czołówce, jako konserwant a ja naczynkowiec. Zamówiłam sobie 2 próbki (po 7,5 ml) kremu Lavera (tego- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ge.html&next=1), też ma alkohol i w sumie przeraża mnie trochę skład, czy nie zapcha, ale dziewczyny na to się nie skarżą, a krem do cery mieszanej... W sumie ja zakupiłam na strefę T wypróbować (co by nawilżył, ale nie zapchał). Mam tam suche skórki czasem, a nie chcę dawać tego, co na policzki (Lush Celestial). Mam cerę mieszaną, naczynkową, trochę wrażliwą, która łatwo się przesusza (policzki, nos), ale też łatwo można ją zapchać mam dokładnie tak samo, bardzo widoczne naczynka, sucha skóra i komodogenna... chyba gorzej byc nie moze |
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;24942173]Skład zachęcający, ale ten alkohol
Sama jak szukałam kremów gotowych, to większość miała właśnie alkohol w czołówce, jako konserwant a ja naczynkowiec. Zamówiłam sobie 2 próbki (po 7,5 ml) kremu Lavera (tego- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ge.html&next=1), też ma alkohol i w sumie przeraża mnie trochę skład, czy nie zapcha, ale dziewczyny na to się nie skarżą, a krem do cery mieszanej... W sumie ja zakupiłam na strefę T wypróbować (co by nawilżył, ale nie zapchał). Mam tam suche skórki czasem, a nie chcę dawać tego, co na policzki (Lush Celestial). Mam cerę mieszaną, naczynkową, trochę wrażliwą, która łatwo się przesusza (policzki, nos), ale też łatwo można ją zapchać To nie jesteście same Ja mam jeszcze do tego przebarwienia.Na policzki kupiłam krem na naczynka Ziaji ale chyba wysusza sprawdza mi się Ziaja Calma HLC mieszany z jakimś olejem a na czoło które mam tłuste ale i odstające skórki używam, Nanobase-to na noc a na dzień mam Neostratę rozświetlającą.Nie znalazłam nic co by mi super nawilżało cerę
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

, krem się źle aplikuje, buzia jest lepka
.

- ok. 90%
Bardzo bym chciała żeby tak było.
Być może już ktoś oto pytał, więc sorry za ignorancje i zawracanie tyłka ale nie chce mi się czytać 

Przeczytałam taką wzmiankę na temat dwutlenku tytanu cytat z "URODY":

dzięki. I dylemat mam z głowy 

Sama jak szukałam kremów gotowych, to większość miała właśnie alkohol w czołówce, jako konserwant
Ja mam jeszcze do tego przebarwienia.Na policzki kupiłam krem na naczynka Ziaji ale chyba wysusza