|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Motylku, 2 kreseczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie krecha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
dzięki kochane
![]()
![]() |
#3874 |
Zadomowienie
|
motylciu, patrzyłam jeszcze z 10 razy na to zdjęcie. kreska jest, to że bledziuch to normalne tak wcześnie. ja też nie dowierzałam i robiłam jeszcze z 3 testy, najmocniejsza mi wyszłam na quick vue ale pierwszy robiłam pink test i też taki bledzioch wyszedł na tym pierwszym. po paru dniach już była trochę mocniejsza, a po terminie okresu to już była taka dość. super! teraz za jakiś czas do lekarza i wpisujemy cię na listę brzuchatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kotus z czasem emocje opadną, będzie Ci smutno, ale to dopóki nie zajdziesz w ciążę, a stanie sie to na pewno już niedługo!!!! Ja za Ciebie strasznie mocno trzymam kciuki ![]() Karolinko kochanie, jak dobrze, że kicia spokojna, już Cię nei bedzie męczyła ![]() Karolinko druga ![]() Motylku ja widzę krechę!!!!!!!!!!!!!! A jest słaba, bo to przed okresem!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Idź na betę albo poczekaj do terminu i zrób tescior raz jeszcze ![]() ![]() ![]() A ja melduję posłusznie ![]() Mój lekarz powiedział, ze się nie zdziwi jak Filuś się urodzi pod koniec czerwca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i zapomniałam: szyjka twarda, zamknieta i ani o milimetr nie skrócona! ![]() ![]() I znaleźliśmy mieszkanko w nowym bloku, dopiero co oddanym, 2 pokojowe bez mebli z szafownęką w przedpokoju, na 1 piętrze, wszystko tam jest nówka, Łukasz dzwonił i meble dzisiaj do kuchni montują ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3877 |
Wtajemniczenie
|
Noo to super Caroll ze u ciebie wszystko ok. Ja mam 13 maja wizytę i zobaczymy czy bedziemy rodzic razem czy nie
![]() ![]() Co do mieszkania... Musicie sie nad tym zastanowić. I jeśli jestes pewna ze pomieścicie sie z mama w 2 pokoikach i że wydolicie z kasą to możecie zawsze spróbowac. Ale dlaczego Łukasz sam miałby wszystko robić? A nie macie znajomych, którzy mogliby pomóc przy wnoszeniu rzeczy itp..? |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze mówiłam o spinaniu brzusia, ze czasami bardzo czesto się spina, to się śmiał, ze niech sie spina, wszystko jest super ![]() ![]() Kochana, tak naprawdę tutaj Filip by byl z nami w pokoju, bo mamy tylko 1 mały! dla siebie, Ola ma drugi, jeszcze mniejszy! W tamtym mieszkaniu jest 37,5 m2, ten mniejszy pokój tam jest większy od naszego tu, więc już jest lepiej, a mama z Olą w pokoju jak najbardziej by chciala być a i Ola, a my w ciągu najbliższych 5 lat i tak domek postawimy swój, więc nie będzie problemu. W tym domu jest problem ze schodami-sa betonowe, płotu nie ma, wszystko nie podokanczane, a poza tym ojczym to syfiarz zasikuje łazienkę, nie dba o nasza pracę jaka wkładamy w sprzątanie domu, ma wszystko w dupie, na swoim będzie wiecznie czysto i pachnąco, zero świniarzy i bałaganiarzy. Meble mamy z 2 pokoi, Oli i naszego, szfa tam jest, meble w kuchni, lazienka jest nowa, nei wiem jeszcze co z pralka i lodówką, al eto najwyżej się na raty weźmie a potem zabierze do domku naszego. Co do przewozenia mebli i wszystkiego, mamy znajomych , tylko Łukasz nie lubi sie prosić, pewnie brata ściągnie swojego i nam pomoże, auto mamy dże- citroen berlingo wiec się zmiesci duzo ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Zapomniałam jeszce, ze teraz wizytę następną mam juz za 3 tyg, 24 maja, a potem będą jeszcze częściej, co 2 i co tydzień ![]()
![]() |
#3879 |
Wtajemniczenie
|
No i będzie dobrze! najważniejsze ze dzidziuś zdrowy i ze masz kochanego męża, a sprawy lokalowe się ułożą
![]() My też na dniach zaczynamy remont naszej kawalerki i mam nadzieje ze zdażymy przed przyjściem synka. Fajnie będzie tak na nowym, wzystko czyste i ładne prawda? No to szybo masz tą wizytę. ciekawe na kiedy mnie ustali, chyaba nie na za miesiąc bo to bedzie 3 tyg przed terminem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie wizyty tez bedzies miala czesciej, no a kasa, fakt, masakra, ale zegoz sie nie robi dla zdrowka naszego i dzidziusiów. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Rozeznanie
|
Karolinko, no super!!!!!!!!!!!! cieszę się bardzo, że zarówno u Ciebie jak i Filipka wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o mieszkanko, no to rewelacja... zobacz.. nawet te ostatnie tyg. ciąży będziesz mogła spędzić Karolinko spokojnie w oczekiwaniu na dzidziusia... życzę powodzenia i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-05-04 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
Motylku gratuluje kochana!!!!!!Ja tez robiłam tym testem co ty i bledzioch był.Potem zrobiłam drugiego dnia innym i byla grubasna krecha!
Carol to Filipek juz wielkolud jest!Ja jutro mam usg, juz się doczekać nie mogę!
#3884 |
Rozeznanie
|
Gosiu, no to trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza, no i oczywiście po powrocie czekamy na nowe wiadomości...
![]() A ja się wzięłam za wielkie porządki w mieszkanku... jem i sprzątam.. właśnie wcinam naleśnika.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-05-04 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasieńko dziekuję Ci kochanie ![]() ![]() Ale masz smaki kochana ![]() ![]() Gosiu ![]() ![]() ![]() ![]() Kochana i czekamy na relacje z wizyty!!!!! Zmykam skarby juz dzisiaj, spokojnych wieczorków i cudownej i przespanej nocki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Wtajemniczenie
|
Skorpionku zdam relację napewno
![]() Co do sprzątania to ja czekam na zwolnienie lekarskie i wtedy tez tak pomalutku sobie wszytko ogarnę, bo chałupka mi zarosła nieco ![]() Planuje też wyprac i wyprasować ciuszki dla małej, bo wogle kuzyn Tż z zona uzbierali walizkę ciuszków dla nas i jak ja odbierzemy to mam zamiar wszystko razem do pralki wrzucic. To ty nic jeszce nie przytyłaś?Ja już ponad 10 kg na plusie ![]() Od wczoraj mała jest bardzo aktywna.Cos mało spi bo praktycznie co chwila sie wierci i kopie.Ciekawe w jakiej jest pozycji, czy juz może główka w dół?A może cały czas probuje sie ustwić odpowiednio dlatego tak sie kotłuje?Jutro sie dowiem pewnie.
#3887 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
Carolku na pewno bedzie miał wagę odpowiednią, ale to bardzo dobrze, ze tak zdrowo rosnie.Może rzeczywiście uda sie trochę wczesniej go na świecie powitac?Przynajmniej nie będziesz sie w upały z brzucholem męczyła i oboje skorzystacie ze słonka dłużej?Ja chyba tez bym wolała wczesniej urodzić...
#3889 |
Zadomowienie
|
Karolinko, to wspaniałe wiadomości! się wcale nie dziwię, że Filipek tak cię kopie czasami mocno jak taki wielkolud już jest. a właśnie, coś ostatnio twojego brzuszka już długo nie widziałyśmy! powiem ci, że nasze mieszkanie ma 40 m a mamy jeden pokój i kuchnię połączoną z jadalnią, dlatego też się przeprowadzamy do teściów za jakiś roczek, bo teraz jak dzidzia będzie mała to i tak by z nami w pokoju spała, a potem to już będzie miała osobny pokój. ale np. mój brat ma 41 m i ma 2 pokoje z kuchnią więc te metraże małe niektóre a są naprawdę fajne i pojemne mieszkania, dacie radę i ojczym będzie wam mógł naskoczyć!
motylku, wierzę że niedowierzasz, ale zobaczysz za parę dni już będzie krecha jak nic. skorpionek, a ty ciągle wcinasz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Carol super że wizyta u gina się udala i wszystko jest ok
![]() A mnie łapią dziwne skurcze.. Tak brzuch mi twardnieje.. i czuje wtedy takie parcie na szyjkę.. Ale one nie są regularne i nie są cały czas.. Tzn np przez godzine mam.. potem przez godzine nie mam.. I nie wiem czy to coś poważnego.. A nie chce jeszcze jechać do szpitala, bo jak to jeszcze nie takie prawdziwe skurcze tylko takie przed to nie chce tam leżeć w tym szpitalu ![]() poczekam jak się coś rozkręci, zaczną sie regularne i mocniejsze to wtedy pojade.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Rozeznanie
|
Kardashi... oj kochana tak chciałaś, żeby malutka już wyszła, że chyba twoje słoneczko cię posłuchało.. obyś nie męczyła się tak jak Darusia.. odsyłali biedactwo kilka razy i zwodzili.... Trzymaj się
![]() ![]() ![]() Metropolitan- oj kochana, ja dopiero teraz zaczynam tak jeść.. ale waga pomimo 17 tyg. jeszcze na minusie to muszę nadrobić... ![]() ![]() ![]() Karolinko- ja myślę , że mama jest smutna bo jest wewnętrznie rozdarta... z jednej strony chciałaby iść z Wami, a drugiej strony żal jest jej zostawić swój dorobek.. mam nadzieję i życzę tobie , żeby wszystko dobrze się ułożyło.. fajnie, że teściowa chce Wam pomóc.. zawsze pomoc najbliższych jest najcenniejsza... teraz tylko być spokojną i cieszyć się życiem Karolinko!!!!!!!!! Ja już zmykam kochane... miłych, spokojnych snów ![]()
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj też zrobiłąm i też bladzioch. .. bojam się, że nawet trochę slabszy...
![]()
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
Kochane ja sie tylko melduje ze jestem juz w domku cala i zdrowa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś idę do gin. ale usg to dopiero za 2 tyg. bo ta moja w gabinecie nie ma, bo w tej rywatnej przychodni są cwaniakami i usg można robić osobno a co za tym idzie osobno płacić za usg. Ciesze się że ja mam to ubezpieczenie i za darmo to wszystko mam. Ja tą wizytę mam po 3tyg. od poprzedniej więc pewnie teraz tak już będe chodziła, zobaczymy co powie ta mojua gin. Co do mieszkania to powiem Ci że z opisu to napewno będzie super, i nie ważne że małe, narazie wam napewno starczy a później będzie domek. Super że teściowa do was przyjedzie pomagać ![]() ![]() A Twoja mama pewnie teraz ma kłębowisko myśli i dlatego taka struta chodzi, ale musi sobie wszystko ułożyć i wtedy napewno podejmie dobrą decyzję. Trzymam kciuki żeby oczywiście z wami poszła. A Twój ojczym niech sobie sprzątaczke i kucharkę zatrudni płaci im i wtedy może sobie wymagać, i wydziwiać. A wy odpoczniecie i zrelaksujecie się. Super ![]() Cytat:
![]() Jeśli zaczniesz bełkotać głupoty, to też Cię wyciąga tylko fru na porodówkę ![]() I co do skurczy podobno jesli są co 5 min to wtedy można jechać ale też bez pośpiechu mówiły te położne bo to dopiero początek i akcja potrwa jeszcze przynajmniej 6-8h Kasiu ciesze się że już w domu jesteś, w ciąży takie podróże napewno 2 razy bardziej człowieka męczą. Odpoczywaj kochana teraz ![]() Metropolitan ciesze się że kotka uspokoiła się po zastrzyku ![]() A my wczoraj byliśmy na malutkich zakupach, kupiłam sobie balerinki ![]() ![]() Dziś kochane przyjeżdżają mebelki Filipka, już się ciesze, koło 11 ma przywieść. Jestem sama więc nie wtachała bym ich nigdy w życiu i teść przyjedzie pownosić je ![]() Po za tym dziś mamy jeszcze szkołę rodzenia i mam wizytę u gin. więc dziś intensywny dzień będzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki wczoraj ponowilam bete i...
Beta hcg 1021mIU/ml ![]() ![]() ![]() Fasolka rosnie zdrowo ![]() ![]() ![]()
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem pewna,ze tam fasolina juz niezle sie bawi w brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie skarby ![]() Gosiu a może malutka juz się odwróciła i dlatego tak ją czujesz ![]() ![]() ![]() Karolinko 40 m to wcale nei mało, my teraz jak pisałam na mniejszej powierzchni mieszkamy i jest ok, a,ze kuchnia jest duza na dole to i tak nic nie zmienia, bo sie w niej jest na chwile i z powrotem do góry. Jutro jedziemy się spotkać z kuzynką, jestem bardzo ciekawa ile oni chca za wynajem tego mieszkania, jutro sie dowiem, ale powiem Wam, ze wolałabym od kuzynki, zawsze te pieniadze ona dostanie a nie obcy. Kasiu:* masz rację, jest rozdarta, i nie naciskamy jej wcale. Wczoraj miała zły dzien, ale dzisiaj jest już lepiej. Ojczym z dołu dzowni do niej na górę i sie pyta o takie pierdoły, ze szok, a w necie mógłby poszukać, i mama przed chwilą sama do siebie powiedziała z takim przekąsem: ciekawe jak ty potem sobie sam wszystko pozałatwiasz ![]() ![]() ![]() Karolinko jak super, ze mebelki już dzisiaj bedziesz miała! Ja zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj przyszedł kocyk który Ola kupila Filipkowi- jest śłiczny, taki cieńszy, milusi i idealny na lato, a jaki króliczek piękny jest na nim, cudo i skarpetusie tez cudne ![]() ![]() Co do ojczyma, masz rację, neich wynajmie sprzątaczkę, kucharkę i jeszcze ogrodnika, bo mama wszystko robi koło niego a on zero wdzięczności, tylko w pretensjach a szczególnie jeśli chodzi o jego matkę motykę, która mamę niszczy regularnie od 20 lat, bo jest zazdrosna o synalka, mówię Wam oni sa z piekła rodem. Kasiu super, ze już jesteś w domku, teraz wypoczywaj kochana ![]()
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
wszedzie mi pachnie ciastkami i czekolada
![]() a to mi sie dzisiaj snilo (to na zdjeciu) ![]() ja chce truskawek i chce upiec tarte juz i nie moge sie doczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zadomowienie
|
Kasiu, dobrze, że już jesteś w domku
Karolinko, pewnie że lepiej od kuzynki jeśli kuzynka w porządku, zawsze to rodzina. pamela, super, że fasolka już się tam zadomowiła u ciebie, naprawdę ostatnio same dobre wiadomości, a nie ma lepszych wiadomości niż te że będą nowe bejbiki ![]() kupiłam dzisiaj taką gazetę "dobra mama", tam jest tyle zdjęć małych bejbików i tak sobie czytam i przeglądam i łezka mi się w oku kręci. nigdy tak wcześniej nie reagowałam na maleństwa, jednak natura teraz robi swoje. moje małe mnie dzisiaj tak skopało z rana, że SZOK. zawsze mnie kopie rano i wieczorem, jak zasypiam i budzę się, mały łobuziaczek, uwielbiam to jak mi tam tak wierzga i tak się cieszę, bo już się tak martwiłam o to że nie ma tych ruchów. no sorry że tak wam truję, ale jak nie wam, to komu??? moje kiciątko mi wczoraj obsikało ścianę, nic nie działa na ten zapach, jak weszłam dzisiaj do domu to aż mi się słabo zrobiło, a wczoraj myłam to miejsce sto tysięcy razy. przeczytałam, że można użyć roztwór octu, także idę teraz dalej się z tym użerać.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.