Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 14:33   #3871
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

oddział na który czatuję - jeszcze w niepełnym wyposażeniu,
mam nadzieję że do stycznia się uwiną
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:37   #3872
muron
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

fajna operacyjna U mnie mają byc nowoczesniejsze łóżka- takie elektrycznie regulowane Ja na tych zwykłych po drugim dniu umierałam;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:42   #3873
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jak to było z tymi termometrami BabyOno? One są w końcu polecane, czy nie?
Chodzi mi o ten:
http://allegro.pl/termometr-elektron...329204608.html
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 15:53   #3874
muron
Zakorzenienie

boję się pakować torbę, zresztą mam fatalny dzień. Nie umiem myśleć o niczym innym. Ile tych podkłądów NA ŁÓŻKO, z 5 wystarczy? Najchętniej walnęłabym Prozac;-)

Wiem, że taki stres ma działanie odwrotne, ale coś jakoś dziś dziwnie,,, No Marika chyba nie rodzi co?? Ostatnio też tak napisałam i się pojawiła;-)

A moja koszula z bolerkiem nawet teraz na mnie za duża, odłożyłam na alle, kupię jakąś S, dacie link do tych koszulek za 29 zł, a widziałyście je na jakimś targowisku lub coś?

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-11-23 o 15:56
Stary 2010-11-23, 15:59   #3875
muron
Zakorzenienie

mam 2. pościel pudrowy+miętowy, pasuje do pokoju

Stary 2010-11-23, 16:21   #3876
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
śliczna

o tą Ci chodzi: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...321828168.html ???

u mnie na targowisku same z żyrafami lub jakieś worki, w tej się fajnie śpi, tylko mi się podciąga wysoko i śpię z gołym tyłkiem

też muszę pomyśleć o pakowaniu torby, ale jakoś się boję, jeszcze 12 grudnia mam egzamin, który bym chciała zaliczyć... później tylko czekać na dzidziusia, stracha mam

Edytowane przez madelinem
Czas edycji: 2010-11-23 o 16:24
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:27   #3877
marlena31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
wera idź z tym koniecznie do lekarza! Tym bardziej jeśli to się powtarza lub jest regularne!

hawea zaraz wyślę Ci namiary na tę położną.

Dziewczyny co miały CC, mam pytanie: jak to jest z karmieniem maluszka po porodzie? Kiedy go przywożą? Czy mąż może przywieźć nam dziecko wcześniej abyśmy mogły je nakarmić, a żeby nie dostawało butli? Dziś znowu kolejny lekarz stwierdził, ze pewnie będę musiała mieć cesarkę i przyznam że najbardziej się boję tego, ze po niej nie dostaje się maluszka i martwię się kiedy zobaczę córeczkę i czy będę mogła ją normalnie karmić zanim wstanę. Jak będzie CC to zastanawiam się czy na Klinikach nie rodzić, bo tam znowu mój lekarz wykonuje...

Ja mialam CC i z tego co pamietam to po przewiezieniu na sale pooperacyjna mialam mala przy sobie zabrali ja dopiero na noc.
marlena31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:28   #3878
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Ponawiam ptanie czy któraś z Pań WROCŁAWIANEK wybiera się w piątek na spotkanie mama rozmawia???????
Jeśli nic się niespodziewanego nie wydarzy to ja się wybieram.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:31   #3879
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

co do wytluszczonego, m,i po cc tylko pokazali małą na kilka sekund, potem zabrali i zobaczylam 1,5 dnia pozniej. .

mi tuz po urodzeniu polozyli coreczke ,tez na chwilke a pozniej to nie chcialo urodzic sie łozysko,wiec polozne szukaly itd przezylam to koszmarnie co one robily az dali mi narkoze i oczyscili macice bo lozyska doslownie nie bylo a godzine tam jeszcze lezalam,wiec po tym dziecka nie widzialam tez 1,5 dnia a i to na noce mi zabierali bo nie mialam wcale sil i musialam miec transfuzje krwi,dopiero po 2l tej przetoczonej krwi poczulam ze moge zyc

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to było z tymi termometrami BabyOno? One są w końcu polecane, czy nie?
Chodzi mi o ten:
http://allegro.pl/termometr-elektron...329204608.html
tez taki zamowilam ,ale jeszcze czekam na przesylke

muron sliczna posciel

ja wszystko do lozeczka wybieram kremowe ,bezowe lub zolte ,nie nastawiam sie na plec aby pozniej nie bylo zaskoczenia a po za tym kolorystyka pasuje mi taka do sypialni. ostatnio znajomi przygotowali wszystko pod chlopca a maja dziewczynke
mojej siotrze tez lekarze mowili ze bedzie corcia a urodzil sie synus i tez pokoik na rozowo zrobila

a tak po za tym mam dzis beznadziejny dzien wszystko ''pod górke''
na dodatek moja pralka zwariowala ,nastawiona ok 11 prala do 15.30 zle wszystko sie wypralo,nie odwirowalo wiec ustawilam krotkie pranie z nadzieja na te wirowanie jednak juz widze ze nic z tego pewnie bo dalej pierze bez sensu cholercia a to same kolderki i kocyk i ochraniacz na łózeczko .

a jeszcze caly dzien czuje takie jakby ciagniecie w pochwie ,najlepiej mi lezec bo jak wstane to az mnie ciagnie mocno brzuch

z tego wszystkiego najadłam sie slodyczy ,mala paczke chipsow a na koniec zagryzlam marchewkami ,ooo

Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2010-11-23 o 16:36
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 16:34   #3880
muron
Zakorzenienie

dzięki za linka

U mnie nie ma jż opcji na chłopaka, raz, że już 35 tc (jutro;-)), to nic nie wyrośnie a dwa "bułeczka" jak cholera nie wiedziałam nawet, że na USG może tak być widać;-) Poza tym 3 lekarzy powiedziało- dzioucha;-)

Stary 2010-11-23, 17:33   #3881
madelinem
Zadomowienie

co tu tak cicho.................... ????????
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:50   #3882
agape
Zadomowienie

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 17:56   #3883
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a ile płaciliście za remont pieca? i jakiego?
u mnie wczoraj był kominiarz i zrobił dziwną notatkę i teraz nie wiem czy administracja zduna zapewnia czy na własną rękę na to mi nieodpowiedział, bo nam coś z drzwiczkami jest nie tak (piec kaflowy). Na wiosnę rozszczelnił się nam piec u góry i mąż zrobił go, bo dało się zalepić szamotem. Teraz dla pewności przy dziecku chcemy mieć pewność, że wszystko będzie dobrze.

Hehehe no to faktycznie poświęcasz się, ja tak po zastanowieniu się to ostatnio też jakoś dla niego bardziej a nie dla nas..........

ja w tej aptece kupuje od około roku (oczywiście internetowo zamawiam) i bardzo dużo już zaoszczędziłam poleciła mi ją koleżanka
kaflowy, 1400 dalismy za "całkowitą przebudowę " [tak to nazwali - swoja drogą ojciec i syn, z katosów ;p]. zdjął wszystkie kafle, cały srodek zrobił od podstaw, i na to nasze kafle, i fugi jeszcze w kolorze kafli machnął ;p
nawet gruzu nie trzeba było wynosić, bo ten młodszy sam wynosił na ogród wszystko..
aa jeszcze 50 zł za ruszta nowe do paleniska... bo drzwiczki mielismy last year wymieniane..
a co do tej apteki DOZ to widziałąm dzisiaj jakąś reklamę - oilatum jest w promocji [dwupak taniej], jakby która kupowała

Cytat:
extra

agape - słodkie

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2010-11-23 o 18:00
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:02   #3884
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
i z tego wszystkiego tak sie zdenerwowałam ze cukru miałam wieczorem 130!!
To ile masz normalnie tego cukru, ze 130 to tak duzo?

vilya jestem w szoku, ze musisz insuline brac z takimi cukrami!!! Ja mam czasem 150 i sie nie przejmuje, a moze powinnam? Co prawda na Karowej mowia, ze norma do 140, wiec myslalam, ze 150 to nie taka tragedia jak sie zdarzy.

Dziewczyny, czyli zadna nie ma zalozonego pessara mimo skroconej szyjki?
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:15   #3885
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
b
,,, No Marika chyba nie rodzi co?? Ostatnio też tak napisałam i się pojawiła;-)

?

No obyś miała rację bo pod koniec grudnia to jeszcze ok ale nie teraz
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:48   #3886
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Pasowałaby mi do sypialni - oddawaj!

Śliczna.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
(...)

tez taki zamowilam ,ale jeszcze czekam na przesylke
(...)

To czekam na relację, bo sama już nie wiem, czy brać najtańszy, czy coś w ten deseń .

Ja też mam beznadziejny dzień, wszystkie kości mnie bolą, uczulenie jeszcze jest... I też się schizuję porodem, zwłaszcza jak o cc i sn słucham (czytam).

Ciekawe ile Kot dostał za reklamę Netii.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:50   #3887
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape śliczne
LadySith dobrze wiedzieć, a czy mogłabyś mi dać na nich namiary na priv?
Magiczna Konstelacja raczej nikt z nas nie ma (no poza tobą), nie widziałam, żeby któraś o tym pisała

Widziałam dzisiaj MARIKĘ.S na tym pasku w użytkownikach, ale to bardzo krótko. i obyście miały rację

muron
jak zwykle śliczna pościel

Pytanie do was, a czy te koszulki za 29 zł widziałyście w większym rozmiarze, bo bardzo mi się spodobały
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 18:54   #3888
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
To ile masz normalnie tego cukru, ze 130 to tak duzo?

vilya jestem w szoku, ze musisz insuline brac z takimi cukrami!!! Ja mam czasem 150 i sie nie przejmuje, a moze powinnam? Co prawda na Karowej mowia, ze norma do 140, wiec myslalam, ze 150 to nie taka tragedia jak sie zdarzy.

Dziewczyny, czyli zadna nie ma zalozonego pessara mimo skroconej szyjki?
no ja nigdy 150 nie przekroczyłam. Wiem, że w Krakowie te normy są niższe niż gdzie indziej, bo tutaj bardzo tego wszystkiego pilnują, wolą dmuchać na zimne, są bardziej restrykcyjni niż gdzie indziej. Badają ten problem, jest cała katedra chorób metabolicznych i to wszystko jest w ramach kliniki uniwersyteckiej Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum. Tylko tam przyjeżdżają i są kierowane kobiety w ciąży i to nie tylko z Krakowa ale chyba nawet z całej małopolski, o ile dobrze słyszałam. W sumie to chyba dobrze, bo lepiej że w tą stronę niż w drugą. Ale u Ciebie to jest mega duży ten cukier jak na nasze Krakowskie normy.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:01   #3889
marlena_19_19
Raczkowanie

Dziewczyny konieczne jest używnie oliwki po kąpili dl adzidziusia? bo po prostu nie nawidze tej konstystencji...brudnych ubran..itp. Jak myslcie czy ten balsam z nivea baby taki duzy dal by rade? Do kąpieli wystarczy mydełko bambino tylko?
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:11   #3890
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dziewczyny, w paczce z ubrankami dla dziecka, którą dostałam była też koszula dla mnie i szok , bo nie wiedziałam, że ona jest taka droga!!!!!!
http://moda.allegro.pl/taro-koszula-...328646051.html dokładnie tę dostałam

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny konieczne jest używnie oliwki po kąpili dl adzidziusia? bo po prostu nie nawidze tej konstystencji...brudnych ubran..itp. Jak myslcie czy ten balsam z nivea baby taki duzy dal by rade? Do kąpieli wystarczy mydełko bambino tylko?
nie, to zależy jaką dziecko ma skórę, ale czymś po kąpieli trzeba posmarować. Możesz poszukać zamienników. A może z Ziajki płyn do kąpieli, który też natłuszcza??
Stary 2010-11-23, 19:19   #3891
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy pierniczki po wyjęciu mają być takie jeszcze troszkę miękkie? Bo własnie piekę po raz pierwszy i nie wiem czy mam je dłużej w piekarniku trzymać
chyba za późno, ale pierniki zawsze po wyjęciu z pieca sa miękkie, potem twardnieją...

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja kupiłam w piątek rękawiczki w ciucholandzie za 3zł
chyba tez muszę się przejśc

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja bym się bała jednak pić wcześniej tą herbatę z liści malin. Słyszałam że różne są reakcje na nią. Nawet tutaj na wizażu pisały niektóre kobiety, że po 2 dniach picia herbatki skurczów dostały. Wszędzie gdzie czytałam o tym to właśnie mówią żeby nie pić jej za wcześnie.
ja bez konsultacji z lekarzem bym nic nie piła...nie wiadomo jak to podziała...

Jejku, ale ostatnio mam lenia, w pracy masakra-staram się zakończyc wszystkie sprawy, więc biegam...
Codziennie rano przed 7 i po pracy jesteśmy na budowie, to zakupuy do mieszkania, to z 'fachowcami' spotkania...a po obiedzie zasypiam...w nocy tez nie mogę spac, po 1) plecy mnie bolą, po 2) jak śpię w dzień, to w nocy jakoś nie mogę i tak w kółko
Stary 2010-11-23, 19:19   #3892
marlena_19_19
Raczkowanie

A mogłybyście napisać jakie kosmetyki posiadacie/zamierzacie kupic?
bo jutro sie na zakupy wybieramy ,a ja nie mam pojecia co wybrać ;(
Bardzo Was proszę o pomoc. No i dodam ,że z pieniążkami kruchutko,więc najlepiej jakby to były tanie ,ale i sprawdzone kosmetyki . Jak narazie mam na liście kremik Bambino i chusteczki Nivea.
marlena_19_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:20   #3893
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

lilijka jak znajde numer u mamy, to Ci podeśle. tylko z autopsji wiem [bo pytałam u kilku już], że z terminami to trzeba czasem z dużym wyprzedzeniem
pamietam tylko, że nr znalazłam w ogłoszeniach w dzienniku zachodnim :/
marlena - ja mam z bambino wsio: chusteczki, krem z panthenolem, szampon, mydlo, oliwka

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2010-11-23 o 19:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 19:24   #3894
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

buuuuuuuuu od 2 dni nie radze sobie normalnie z wyciekami z piersi leje sie jak w rwącym potoku... ale w sumie to tak miedzy 11-19 i potem ustaje, ale porazka! najgorsze ze nie chce mi sie chodzic w domu w biustonoszu...ale trzeba wyciagnac chyba wkladki laktacyjne i zakochac sie w jakims domowym biustonoszu bo ni dy rydy
zwariuje!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:30   #3895
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

marlena_19_19 polecam Bambino lub Ziajkę, też z kasą krucho Najważniejsze, aby trzymać się jednej firmy, bo ewentualnie łatwiej jest znaleźć przyczynę uczulenia
LadySith domyślam się byłabym wdzięczna, bo to tak profilaktycznie, zobaczymy co na to administracja i właściciele. ponoć kilka lat temu był remont generalny tego pieca, my naprawialiśmy w zeszłym roku bo prawdopodobnie poprzedni lokator go spartaczył jak palił, teraz niby tylko drzwiczki. Może mąż spróbuje zaszamotować sam

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
buuuuuuuuu od 2 dni nie radze sobie normalnie z wyciekami z piersi leje sie jak w rwącym potoku... ale w sumie to tak miedzy 11-19 i potem ustaje, ale porazka! najgorsze ze nie chce mi sie chodzic w domu w biustonoszu...ale trzeba wyciagnac chyba wkladki laktacyjne i zakochac sie w jakims domowym biustonoszu bo ni dy rydy
zwariuje!
to nic innego nie pozostało jak się zakochać w biustonoszu z wkładkami
ja pomimo wielkiego biustu, to też po domu chodzę bez, bo tak wygodniej i nikt mnie nie widzi
Stary 2010-11-23, 19:34   #3896
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

byłam wczoraj na 1wszych zajęciach w SR!! całkiem fajnie i wiem już że na porodówce jest mega gorąco (ze 28C0nie żartuje). babeczka mówiła, że chusty do noszenia są fajne i mamy się ich nie bać i bardzo podkreślała, żeby od małego kłaść dziecko na brzuszku, bo to ważne dla rozwoju.

załączam zdjęcia wózka-zdjęcia są robione wcześniej,ale wózek dokładnie tak wygląda

mam do Was 2 pytania potrzebuje wziąć kredyt/pożyczkę na bagatela 10.000 a dochód mam 1300 (na umowie)znacie w ogóle jakiś bank co jest w stanie mi takiej udzielić?

Pytanie nr 2. czy można skonsolidować 2 kredyty z czego 1kredyt ma 1 małżonek a 2kredyt 2małżonek??

mamy niespodziewanie ogromne problemy finansowe (nie to że powinnam się nie denerwować) i potrzebuje szybko gotówki...bez kitu świat jest podły,zawsze się spierniczy wtedy,kiedy jest najmniej spodziewane
Idz do banku, gdzie macie te kredyty i podpytaj-powinno sie udac. A najlepiej idz po darmowa porade do doradcy finansowego np. tutaj:
Goldenegg
Gdańsk, Rajska 1/5 F,G

lub zobacz tutaj na inne biura:
http://www.trojmiasto.pl/s/doradcy+finansowi/gdansk/
ost. moj brat wlasnie sobie kredyt zalatwial-z tymze duzo wiekszy i calkiem dobrze mu doradzili i nawet zalatwili wszystkie formalnosci.

A wozek fajny-choc ja nie jestem fanka trojkolowcow
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 19:42   #3897
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
A mogłybyście napisać jakie kosmetyki posiadacie/zamierzacie kupic?
bo jutro sie na zakupy wybieramy ,a ja nie mam pojecia co wybrać ;(
Bardzo Was proszę o pomoc. No i dodam ,że z pieniążkami kruchutko,więc najlepiej jakby to były tanie ,ale i sprawdzone kosmetyki . Jak narazie mam na liście kremik Bambino i chusteczki Nivea.
mam płyn do kąpania i włosów (2w1) Hipp
oliwkę Hipp
krem Bambino
chusteczki to mam Nivea (dla pudełka dużego), Johnson (bo dostałam), Huggies (bo pudełko turystyczne), Pampersy (bo pierwsze kupiłam)
Sudocrem
krem na mróz Nivea

dojdzie Alantan, sól fizjologiczna w ampułkach

oliwki pewnie nie będę używać, a dla siebie;-)

Nie trzeba koniecznie dziecka czymś smarować, uważam to za zbędne, taki Hipp do kąpieli także nawilża

Polecam przejechać się do Natury mają kosmetyki niedostępne np w Rossmanie, Corine, czy coś francuskie niezłe i niezłe ceny

Ziajka tez na pewno dobra, sama używam tylko ich mleczka od lat

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
zwariuje!
nie umiem chodzić bez stanika;-) Nawet po domu W domu mam taki prasowany na ciepło I-tec czy jakoś taka technologia i jest ekstra. Zresztą przeczytałam, że w ciąży nie zaleca się bez, żeby się nie zdeformować;-) Patrz mieszkanki rdzenne Afryki (ależ poprawnie polityczne wyszło).

<Mnie się niec nie leje, znając historię rodzinną nie będzie. Żarcia też nie będzie, więc łatwiej mi się roblem karmienia rozwiąże. dziś obliczyłam, że 4 lipca wrócę do pracy:macierzyńsi+ 2 tyg dodatkowego+ stary urlop za 2010 r. Bo nowego nie ruszam

Stary 2010-11-23, 19:46   #3898
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
marlena_19_19 polecam Bambino lub Ziajkę, też z kasą krucho Najważniejsze, aby trzymać się jednej firmy, bo ewentualnie łatwiej jest znaleźć przyczynę uczulenia
LadySith domyślam się byłabym wdzięczna, bo to tak profilaktycznie, zobaczymy co na to administracja i właściciele. ponoć kilka lat temu był remont generalny tego pieca, my naprawialiśmy w zeszłym roku bo prawdopodobnie poprzedni lokator go spartaczył jak palił, teraz niby tylko drzwiczki. Może mąż spróbuje zaszamotować sam

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

to nic innego nie pozostało jak się zakochać w biustonoszu z wkładkami
ja pomimo wielkiego biustu, to też po domu chodzę bez, bo tak wygodniej i nikt mnie nie widzi
wysłałam
ja też chodze po domu bez, (bo niektore stare trochę mnie w obwodzie cisną, a nowych nie chce kupować na razie, zobacze jak po porodzie bedzie ;P )

Stary 2010-11-23, 19:58   #3899
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dzięki
Stary 2010-11-23, 20:33   #3900
make_up_istka
BAN stały

Ja nie lubię chodzić bez stanika. Jak po domu to lubię choćby taki sportowy mieć na sobie - w nim czuję się świetnie

anka_bzzz my kupujemy nowy (to nowa firma - ma pół roku - więc nie widziałam używanych ale podobno żadnych reklamacji jeszcze nie było). Jednak bez fotelika (ten kupimy innej firmy) więc wyjdzie coś ok 1250zł. Na początku też mieliśmy się zamknąć w 1000zł i byliśmy zdecydowani na porządny niezniszczony używany wózek i to moim zdaniem dobry pomysł. Po prostu moi rodzice powiedzieli że dziadkowie sie tez dołożą do wózka, więc kupujemy ten.

Magiczna Kostelacjo ja mam lekko skróconą szyjkę, ale na szczęście przystopowała i dalej skracanie nie postępuje więc pessara nie mam. MARIKA pisała że jej też nie założyli mimo że małe rozwarcie i zupełnie skrócona szyjka, ale ona ma bardziej zaawansowaną ciążę.

marlena 19_19 tanie a bardzo dobre są kosmetyki Babydream rossmannowe i Hipp (nieco droższe od tamtych) No i Bambino ale mnie ich skład (czy to oliwki czy kremu) nie przekonuje, ale ja mam bzika na tym punkcie
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości