|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
oddział na który czatuję - jeszcze w niepełnym wyposażeniu,
mam nadzieję że do stycznia się uwiną ![]()
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
fajna operacyjna
![]() ![]()
![]() |
#3873 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak to było z tymi termometrami BabyOno? One są w końcu polecane, czy nie?
Chodzi mi o ten: http://allegro.pl/termometr-elektron...329204608.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
boję się pakować torbę, zresztą mam fatalny dzień. Nie umiem myśleć o niczym innym. Ile tych podkłądów NA ŁÓŻKO, z 5 wystarczy? Najchętniej walnęłabym Prozac;-)
Wiem, że taki stres ma działanie odwrotne, ale coś jakoś dziś dziwnie,,, No Marika chyba nie rodzi co?? Ostatnio też tak napisałam i się pojawiła;-) A moja koszula z bolerkiem nawet teraz na mnie za duża, odłożyłam na alle, kupię jakąś S, dacie link do tych koszulek za 29 zł, a widziałyście je na jakimś targowisku lub coś?
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-23 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zakorzenienie
|
mam 2. pościel pudrowy+miętowy, pasuje do pokoju
![]()
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
śliczna
![]() o tą Ci chodzi: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...321828168.html ??? u mnie na targowisku same z żyrafami lub jakieś worki, w tej się fajnie śpi, tylko mi się podciąga wysoko i śpię z gołym tyłkiem ![]() też muszę pomyśleć o pakowaniu torby, ale jakoś się boję, jeszcze 12 grudnia mam egzamin, który bym chciała zaliczyć... później tylko czekać na dzidziusia, stracha mam Edytowane przez madelinem Czas edycji: 2010-11-23 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam CC i z tego co pamietam to po przewiezieniu na sale pooperacyjna mialam mala przy sobie zabrali ja dopiero na noc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tuz po urodzeniu polozyli coreczke ,tez na chwilke a pozniej to nie chcialo urodzic sie łozysko,wiec polozne szukaly itd przezylam to koszmarnie co one robily az dali mi narkoze i oczyscili macice bo lozyska doslownie nie bylo a godzine tam jeszcze lezalam,wiec po tym dziecka nie widzialam tez 1,5 dnia a i to na noce mi zabierali bo nie mialam wcale sil i musialam miec transfuzje krwi,dopiero po 2l tej przetoczonej krwi poczulam ze moge zyc ![]() Cytat:
![]() muron sliczna posciel ![]() ja wszystko do lozeczka wybieram kremowe ,bezowe lub zolte ,nie nastawiam sie na plec aby pozniej nie bylo zaskoczenia a po za tym kolorystyka pasuje mi taka do sypialni. ostatnio znajomi przygotowali wszystko pod chlopca a maja dziewczynke ![]() mojej siotrze tez lekarze mowili ze bedzie corcia a urodzil sie synus i tez pokoik na rozowo zrobila ![]() a tak po za tym mam dzis beznadziejny dzien ![]() na dodatek moja pralka zwariowala ,nastawiona ok 11 prala do 15.30 zle wszystko sie wypralo,nie odwirowalo wiec ustawilam krotkie pranie z nadzieja na te wirowanie jednak juz widze ze nic z tego pewnie bo dalej pierze bez sensu ![]() a jeszcze caly dzien czuje takie jakby ciagniecie w pochwie ,najlepiej mi lezec bo jak wstane to az mnie ciagnie mocno brzuch z tego wszystkiego najadłam sie slodyczy ,mala paczke chipsow a na koniec zagryzlam marchewkami ,ooo ![]()
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-11-23 o 16:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
dzięki za linka
U mnie nie ma jż opcji na chłopaka, raz, że już 35 tc (jutro;-)), to nic nie wyrośnie a dwa "bułeczka" jak cholera nie wiedziałam nawet, że na USG może tak być widać;-) Poza tym 3 lekarzy powiedziało- dzioucha;-)
![]() |
#3881 |
Zadomowienie
|
co tu tak cicho.................... ????????
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet gruzu nie trzeba było wynosić, bo ten młodszy sam wynosił na ogród wszystko.. aa jeszcze 50 zł za ruszta nowe do paleniska... bo drzwiczki mielismy last year wymieniane.. a co do tej apteki DOZ to widziałąm dzisiaj jakąś reklamę - oilatum jest w promocji [dwupak taniej], jakby która kupowała ![]() extra ![]() agape - słodkie ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-23 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
vilya jestem w szoku, ze musisz insuline brac z takimi cukrami!!! Ja mam czasem 150 i sie nie przejmuje, a moze powinnam? Co prawda na Karowej mowia, ze norma do 140, wiec myslalam, ze 150 to nie taka tragedia jak sie zdarzy. Dziewczyny, czyli zadna nie ma zalozonego pessara mimo skroconej szyjki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No obyś miała rację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Wtajemniczenie
|
Pasowałaby mi do sypialni - oddawaj!
![]() Śliczna. To czekam na relację, bo sama już nie wiem, czy brać najtańszy, czy coś w ten deseń ![]() Ja też mam beznadziejny dzień, wszystkie kości mnie bolą, uczulenie jeszcze jest... I też się schizuję porodem, zwłaszcza jak o cc i sn słucham (czytam). Ciekawe ile Kot dostał za reklamę Netii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
agape śliczne
![]() LadySith dobrze wiedzieć, a czy mogłabyś mi dać na nich namiary na priv? Magiczna Konstelacja raczej nikt z nas nie ma (no poza tobą), nie widziałam, żeby któraś o tym pisała Widziałam dzisiaj MARIKĘ.S na tym pasku w użytkownikach, ale to bardzo krótko. i obyście miały rację ![]() muron jak zwykle śliczna pościel ![]() Pytanie do was, a czy te koszulki za 29 zł widziałyście w większym rozmiarze, bo bardzo mi się spodobały |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny konieczne jest używnie oliwki po kąpili dl adzidziusia? bo po prostu nie nawidze tej konstystencji...brudnych ubran..itp. Jak myslcie czy ten balsam z nivea baby taki duzy dal by rade? Do kąpieli wystarczy mydełko bambino tylko?
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w paczce z ubrankami dla dziecka, którą dostałam była też koszula dla mnie i szok
![]() http://moda.allegro.pl/taro-koszula-...328646051.html dokładnie tę dostałam ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- nie, to zależy jaką dziecko ma skórę, ale czymś po kąpieli trzeba posmarować. Możesz poszukać zamienników. A może z Ziajki płyn do kąpieli, który też natłuszcza?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba tez muszę się przejśc ![]() Cytat:
Jejku, ale ostatnio mam lenia, w pracy masakra-staram się zakończyc wszystkie sprawy, więc biegam... Codziennie rano przed 7 i po pracy jesteśmy na budowie, to zakupuy do mieszkania, to z 'fachowcami' spotkania...a po obiedzie zasypiam...w nocy tez nie mogę spac, po 1) plecy mnie bolą, po 2) jak śpię w dzień, to w nocy jakoś nie mogę i tak w kółko ![]()
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
A mogłybyście napisać jakie kosmetyki posiadacie/zamierzacie kupic?
bo jutro sie na zakupy wybieramy ,a ja nie mam pojecia co wybrać ;( Bardzo Was proszę o pomoc. No i dodam ,że z pieniążkami kruchutko,więc najlepiej jakby to były tanie ,ale i sprawdzone kosmetyki . Jak narazie mam na liście kremik Bambino i chusteczki Nivea.
#3893 |
Zakorzenienie
|
lilijka jak znajde numer u mamy, to Ci podeśle. tylko z autopsji wiem [bo pytałam u kilku już], że z terminami to trzeba czasem z dużym wyprzedzeniem
![]() pamietam tylko, że nr znalazłam w ogłoszeniach w dzienniku zachodnim :/ marlena - ja mam z bambino wsio: chusteczki, krem z panthenolem, szampon, mydlo, oliwka
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-23 o 19:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
buuuuuuuuu od 2 dni nie radze sobie normalnie z wyciekami z piersi
![]() ![]() zwariuje!
#3895 | |
Zakorzenienie
|
marlena_19_19 polecam Bambino lub Ziajkę, też z kasą krucho
![]() ![]() LadySith domyślam się ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja pomimo wielkiego biustu, to też po domu chodzę bez, bo tak wygodniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Goldenegg Gdańsk, Rajska 1/5 F,G lub zobacz tutaj na inne biura: http://www.trojmiasto.pl/s/doradcy+finansowi/gdansk/ ost. moj brat wlasnie sobie kredyt zalatwial-z tymze duzo wiekszy i calkiem dobrze mu doradzili i nawet zalatwili wszystkie formalnosci. A wozek fajny-choc ja nie jestem fanka trojkolowcow ![]()
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oliwkę Hipp krem Bambino chusteczki to mam Nivea (dla pudełka dużego), Johnson (bo dostałam), Huggies (bo pudełko turystyczne), Pampersy (bo pierwsze kupiłam) Sudocrem krem na mróz Nivea dojdzie Alantan, sól fizjologiczna w ampułkach oliwki pewnie nie będę używać, a dla siebie;-) Nie trzeba koniecznie dziecka czymś smarować, uważam to za zbędne, taki Hipp do kąpieli także nawilża Polecam przejechać się do Natury mają kosmetyki niedostępne np w Rossmanie, Corine, czy coś francuskie niezłe i niezłe ceny Ziajka tez na pewno dobra, sama używam tylko ich mleczka od lat ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() <Mnie się niec nie leje, znając historię rodzinną nie będzie. Żarcia też nie będzie, więc łatwiej mi się roblem karmienia rozwiąże. dziś obliczyłam, że 4 lipca wrócę do pracy:macierzyńsi+ 2 tyg dodatkowego+ stary urlop za 2010 r. Bo nowego nie ruszam
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też chodze po domu bez, (bo niektore stare trochę mnie w obwodzie cisną, a nowych nie chce kupować na razie, zobacze jak po porodzie bedzie ;P )
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
BAN stały
|
Ja nie lubię chodzić bez stanika. Jak po domu to lubię choćby taki sportowy mieć na sobie - w nim czuję się świetnie
![]() anka_bzzz my kupujemy nowy (to nowa firma - ma pół roku - więc nie widziałam używanych ale podobno żadnych reklamacji jeszcze nie było). Jednak bez fotelika (ten kupimy innej firmy) więc wyjdzie coś ok 1250zł. Na początku też mieliśmy się zamknąć w 1000zł i byliśmy zdecydowani na porządny niezniszczony używany wózek i to moim zdaniem dobry pomysł. Po prostu moi rodzice powiedzieli że dziadkowie sie tez dołożą do wózka, więc kupujemy ten. Magiczna Kostelacjo ja mam lekko skróconą szyjkę, ale na szczęście przystopowała i dalej skracanie nie postępuje więc pessara nie mam. MARIKA pisała że jej też nie założyli mimo że małe rozwarcie i zupełnie skrócona szyjka, ale ona ma bardziej zaawansowaną ciążę. marlena 19_19 tanie a bardzo dobre są kosmetyki Babydream rossmannowe i Hipp (nieco droższe od tamtych) No i Bambino ale mnie ich skład (czy to oliwki czy kremu) nie przekonuje, ale ja mam bzika na tym punkcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.