|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Boże, będę dzisiaj robiła pamiętnik kulturowy. Robiłyście kiedyś coś takiego?
Bo ja kompletnie nie wiem co pisać tam |
|
|
|
#3872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że przybywa w końcu postów! Cytat:
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
regularkate, fajnie że biegasz
Ja biegałam, ale przestałam.Właśnie szukałam odpowiedzi w internecie, ale w sumie nic nie znalazłam. Trudno, zrobię to potem tak jak używam
|
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam idealny wątek dla mnie!
![]() Jaka ja jestem rozmemłana. Chciałabym się zmienić,ale nie wiem od czego zacząć. Czas poprostu przecieka mi przez palce, a w sumie nic takiego nie robie. Gdy wracam do domu to jem obiad,posprzątam troche i sie (niby)ucze,ale w ogóle mi to nie wychodzi, bo to co mogłabym nauczyć sie w pół godziny zajmuje mi dwie! Bo między nauką robie sobie przerwy, albo myśle o niebieskich migdałach,albo zachce mi się pić czy jeść,potem siadam do kompa jest już 23..i tak mija mi dzień na nic nie robieniu. Chciałabym uczyć się efektywniej, a nie tak jak teraz. Do tego wszystkiego mam słomiany zapał..gdy kogoś pytam się o ziteresowania to odpowiada mi jednym zdaniem, a ja gdy mam wymienić moje zainteresowania to od razu mówie 10 rzeczy, bo interesuje sie wszystkim,coś zaczynam, ale nie kończe i zajmuje sie czymś innym w efekcie nie znam sie na jednym temacie dobrze tylko na kilku byle jak. Tak samo z językami, mam naprawdę talent do języków, niby znam 3 ale żadego biegle. Tak bardzo chciałabym się zmienić..ale jak przychodzi co do czego to nie mam ochoty. Jestem taką "małą cichą myszką". Chciałabm otworzyć się na ludzi, być bardziej pewna siebie, rozgadana. A gdy znajomi namawiają mnie na wyjście to ja wole zostac w domu, sama siebie nie rozumiem. Napewno wpływa na to moja niska samoocena, i ciągle zasanawianie sie co o mnie myślą inni i chęć iponowania wzystkim, co i tak mi nie wychodzi ![]() Tak bardzo chciałabym się zmienić,ale brakuje mi motywacji. Musze przeczytac ten wątek, może on mnie zmotywuje do czegokolwiek. |
|
|
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli masz trochę czasu, to wracaj do biegania, bo nie ma to jak kondycja w normie ![]() Nie słyszałam nigdy o takim projekcie, jaki masz do roboty. Na co tego potrzebujesz?
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zresztą robiłam trening areobowy, ale jak widać po tygodniu przestałam.. w sumie szkoda, tym bardziej że chce schudnąć. Może od jutra jeszcze raz zacznę. ![]() Na polski. Kobieta na początku roku powiedziała, że mamy robić taki pamiętnik, i w piątek powiedziała, że będzie je przeglądać. Jak dobrze zrozumiałam to, to chyba mają być tam relacje ze wszystkiego w czym uczestniczyliśmy, typu wypad do teatru i takie tam.. Ale nie jestem pewna, żadna dziewczyna nie wie tak dokładnie i tu jest problem. Może podejdę w poniedziałek do nauczycielki i się więcej dowiem. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze pogoda jednak nastraja pozytywnie i skłania do działania!
Ja zdałam w czwartek egz. na prawo jazdy z a2 razem Dziś posprzątałam, pospisywałam książki jakie mam, posprzątałam na budowie i opijałam prawko z rodziną
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj postaram się spożytkować dzień w jakiś bardziej optymistyczny sposób, chociaż nie ukrywam że wczorajszy był wspaniały. Mam przed sobą OGROM nauki, ale ze wszystkim powoli damy sobie radę ![]() Miłego dnia kochane ! W końcu mamy o jedną godzinę więcej, aby się zmieniać
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję tego prawka, tak to powód do radości
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już się nie mogę doczekać aż będę zdawać ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś za oknem wiatr szaleje,także o ile wychylę dziś w ogóle nos za drzwi to tylko po to,żeby przemknąć szybko na siłownię Ale przed tym muszę usiąść do angielskiego,bo mam mnóstwo roboty i książkę chciałabym w końcu poczytać,bo ostatni tydzień minął mi w mgnieniu oka
|
|
|
|
|
#3882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wcale się nie dziwię![]() Miłego dnia |
||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl sobie co dla Ciebie jest najważniejsze i co chciałabyś osiągnąć, napisz to na kartce i małymi kroczkami dąż do realizacji życzę powodzenia ___________ Ja to za tydzień mam kolokwium, ale tak nie chce mi się uczyć, że potrzebuje jakiegoś kopa motywacyjnego W dodatku wkurzają mnie ludzie z uczelni, bo jeśli zabiorą notatki od profesora to niech od razu je wyślą na grupowego meila, by inni nie czekali, a tu prosze, tydzień minął a ich dalej nie ma, a kolokwium tuż tuż.. Rarita, widziałam że znalazłaś praktyki to gratuluję ;* a też szukałam czegoś online, wysłałam do jednego portalu, ale się nie odezwali ;/
|
|
#3884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
dużo inspiracji znajdziesz również na akcja-realizacja.blogspot.com tam jest mnóstwo blogów poświęconych właśnie takiej tematyce
|
#3886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajnie się czuję z tego powodu ![]() Co studiujesz? ![]() Cytat:
Ja mam bloga o w sumie wszystkim po części i staram się go ciągle prowadzić, nie przestawać ani nic. To mnie troche zmusza do tego, żeby z niczego nie rezygnować za szybko, chociaż przyznam się, że przez jakiś czas blog był zaniedbany bo straciłam motywację. ![]() To poproś ich o nie. Jest tak przyjemnie A praktyki tez znajdziesz. Wystarczy wytrwałość.Cytat:
A terminarz się na prawdę bardzo przydaje
|
|||
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Muszę zastosować trik z kartką z celami. Może to mnie zmusi do działania dążącego do ich realizacji, a nie ciągłego zbaczania z drogi
![]() Przyznam szczerze, że jak dla mnie dalej trwają ferie posesyjne. Absolutnie nie mogę zabrać się do działania, na bieżące zajęcia przeczytałam w tym semestrze może z 10 stron, co na moim kierunku studiów to żenada i skandal Ech, chyba po prostu na razie zajmę się potrzebami i obowiązkami towarzyskimi, a potem wezmę się na nadrabianie studiów. Przy czym praktyki takiej generalnie NIE POLECAM, bo chociaż trochę to trzeba jednak robić systematycznie. Ale to wiecie
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ucz się lepiej, a nie
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Prawniczka jestem, a przynajmniej zamierzam takową być
A serio, to nie tak, że olewam sprawę, tylko zazwyczaj po sesji takie zmęczenie materiału jest. Trzeba odsapnąć ![]() Zresztą, gdzieś takie głupie szczęście w kwestii egzaminów od pewnego czasu mam
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje
Ja muszę jeszcze się zebrać i napisać kolejną pracę maturalną, już trochę zaczęłam (metoda małych kroczków) ale nie chce mi się dalej za to zabrać. Faktycznie, ładna pogoda daje niesamowitego kopa... ale robię trochę nie to co powinnam...
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wysłałam aplikację do pracy w pewnej firmie. Stwierdziłam, że mam dosyć tego odrabiania pańszczyzny (bo tak wygląda moja praca w sądzie), a i perspektyw na jakąkolwiek kasę tam nie mam. Ciekawe, czy wzruszę rekrutantów swoim listem motyw. ![]() Czas brać się za obiadek
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Nie dziękuję!
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiem czy tylko mi sie takie trafily czy jak ale moim zdaniem 2-3 mies to za malo jak na takie buty ale ze byly z przeceny to reklamowac niemoglam a szkoda bo na poczatku swietnie sie w nich chodzilo wlasnie wtedy jak mi sie zaczely dziury robic to znajoma z polski ktora w sportowym pracuje oswieila mnie ze duzo ludzi zglasza ze dziury w podeszwach sie robia / guma sie sciera no super napisalam dlugasnego posta i skasowalo mi sie u mnie srednio ostatnio ostatni miesiac ( prawie) pod znakiem lekarzzy, bolu i wydatkow najpierw okazalo sie ze kolano raczej do zoperowania ale bede musiala to zrobic prywatnie w Polsce czyli niewiem kiedy bo to dla mnie duza kasa (łąkotka + torbiele w kolanie teraz po 3 tyg łykania lekow NLPZ mam takie bole zoladka ze ledwo moge sie ruszac na szczescie 2 dni wolne teraz mam zamiar je jakos wykorzystac pozytecznie pomiedzy czasem kiedy jednak w lozku leze i zwijam sie z bolu Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-03-26 o 18:45 |
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo współczuję, że masz takie problemy ze zdrowiem. Co do kolana, to ja też przeszłam swoje miałam artroskopię i mi łąkotkę (lub jej część, nie pamiętam) usunęli, przy czym jakaś rekonstrukcja wiązadeł była w planach, ale właśnie mnie nie było stać... Wiem, jakie to kłopotliwe, a w dodatku kiedy się tego nie leczy i nie naprawia, to się może za długie lata odzywać. Nasza służba zdrowia leczy i kwiczy, po prostu trzeba mieć zdrowie, żeby w PL chorować... Nie da rady zmienić tych tabsów, które łykasz? Może są jakieś łagodniejsze. Nieraz nie podpasują i cierpi się strasznie
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
buty byly z przeceny bo staly na wystawie i jeden mial zoltawy nalot ale dalo sie wyczyscic
a co do sluzby zdrowia - uwierz mi mieszkam w Irlandii od kilku lat - tesknie z apolska sluzba zdrowia - ta tutaj to dopiero masakra a wizyty kosztuja kupe kasy u ogolnego 50e u specjalisty80-100e itd itp w ciagu ostatnich 2 tyg poszlo mi ponad 450e na lekarzy a chorobowe jest nieplatne przez pracodawce wiec nie wyglada to kolorowo dlugo by pisac mysle ze najpierw skonsultuje jeszcze z jakims innym ortopeda bo ogolna dostala wyniki z rezonansu i odrazu podsumowala ze bez operacji sie nieda itd i odrazu z textem ze jak niemam prywatnego ubezpieczenia w Irlandii to lepiej mi wyjdzie jak sobie prywatnie zrobie operacje w jakiejs klinice w Polsce ze niby lepiej,taniej,szybciej zobaczymy puki co inne wydatki zdrowotne mam tez wiec ogolnie to chyba zaczac czas grac w lotto
|
|
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Cześć jeszcze raz
Już kiedyś tutaj pisałam, ale w pewnym momencie straciłam ochotę do wszystkiego i jakoś zaniedbałam wizaż. Od pewnego czasu zaczęłam wyrzucać wszystkie śmieci (tzn. rzeczy, które już się nie przydadzą) i tak też się stało z gazetami. Powycinałam róże rzeczy, które mogłyby mnie inspirować do różnych działań. Trafiłam również na wywiad z Mirandą Kerr, która powiedziała, że z siebie daje "tylko" 80%. Może to jest sukces? Żeby nie wymagać od siebie 150% wykorzystania możliwości i zniechęcić się po kilku dniach, tylko starać się każdego dnia racjonalnie oceniać swoje predyspozycje i pozwolić sobie na chwilę zaczerpnięcia oddechu. Dla mnie to ma sens. Dziś obudziłam się w dobrym humorze, ale przypomniało mi się, co wczoraj usłyszałam od przyjaciółki. Bzdeta, ale takie "nic ważnego" potrafiło mi zepsuć humor na cały dzień. Tak samo sytuacja sprzed dwóch tygodni. Pewien chłopak powiedział, że coś przytyłam. Najpierw mnie zaskoczyło coś takiego (dobra, ja to wiem, ale kim on jest żeby mi takie rzeczy mówić?! Co go to obchodzi?!). Takie raczej nic nie znaczące "docinki" potrafią mi odebrać nastrój na długo. Wczoraj miałam tak dobry humor, a dziś? Męczy mnie już to. Przeczytałam kiedyś książkę o nawykach. Ojciec powiedział synowi, że jeśli ktoś go wyprowadzi z równowagi, to jest jego wina (syna). Bo pozwolił mu na to. Ale ja nie mam pojęcia jak tego typu uwagi puszczać mimo uszu.
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ktoś mnie już naprawde wyprowadzi z równowagi to liczę sobie w myślach do dziesięciu(to uspokaja) i powtarzam sobie: Tylko spokojnie! Nie przejmuj się tym!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Bo ja kompletnie nie wiem co pisać tam 

uwielbiam wiosnę
Jeśli masz trochę czasu, to wracaj do biegania, bo nie ma to jak kondycja w normie 

Ja już się nie mogę doczekać aż będę zdawać