![]() |
#3871 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Gra o tron
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3872 |
Konto usunięte
|
Maisie ma dyskusyjną urodę, ale brzydką bym jej nie nazwała. A że Gwendoline w makijażu jest petardą to się zgadzam absolutnie - a na Złotych Globach w tym roku to już w ogóle zwalała z nóg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Maisie jest ładna (wiadomo, uroda rzecz gustu)tylko ona ma okrągłą twarz i jak ma tak związane włosy jak w serialu to ja patrząc na nią to widzę tylko głowę i nic więcej
![]() ![]() ![]() Danka wykastrowała Tyriona, uwielbiam go, ale blado wypada przy Dance. Poza tym mam przeczucie, że z Danki wyjdzie kiedyś jej ojciec, ten jej tekst do Varysa o spaleniu....tak jak rozumiem jej podejrzliwość w stosunku do Varysa, to jednak mogłaby se darować rzucanie tekstów o paleniu. Bo zaraz staje mi przed oczami obraz jej ojca krzyczącego, że wszystkich spalić. Coraz bardziej wydaję mi się, że Danka ostatecznie oszaleje. a co sądzicie o broni na smoki? Jeśli smok będzie nieruchomo leżał to może i to zabije smoka, ale tak to mam wątpliwosci ![]() bitwa morska, a raczej jej wynik mnie zaskoczył, z jednej strony nie kibicuję Euronowi, ale ucieszyłam się, że Dance tak gładko nie idzie. A Lady Olenna jak zawsze życiowa, uwielbiam ją ![]() proszę, tylko nie Danka z Jonem....proszę ![]() ![]()
![]() |
#3874 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ogarniam tapatalka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3875 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;75796071]Maisie ma dyskusyjną urodę, ale brzydką bym jej nie nazwała. A że Gwendoline w makijażu jest petardą to się zgadzam absolutnie - a na Złotych Globach w tym roku to już w ogóle zwalała z nóg
![]() ![]() To ja będę kolejna w kolejce ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o ship Daenerys+Jon - w życiu! Przecież to jego ciotka jest, to by było dla mnie tak bardzo creepy. Zresztą nie lubię Danki, więc wtedy to już w ogóle bym się wkurzyła na scenarzystów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle to podobała mi się to, jak dobrze Tyrion wyrażał się o Snow i Snow o Tyrionie. Nawet Sansa rzekła dobre słowo o Tyrionie. Może Tyrion odwróci sie od Danki, która zacznie szaleć, i wspomoże Jona
![]()
![]() |
#3877 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3878 |
Konto usunięte
|
Ja nie lubię Danki i nie rozumiem, z jakiego powodu wszyscy w nią "wierzą". Jej jedynym osiągnięciem jest wyhodowanie sobie 3 smoków. Takie bestie robią wrażenie, ale kurczę, jeżeli ona jest taką świetną władczynią, to mogłaby czasem pokusić się o coś więcej niż rzucanie patetycznych tekstów.
Btw, też uważacie, że przy Dianie Rigg Emilia wypadła baardzo blado? Olenna Tyrell to bardzo charyzmatyczna postać, ale w rozmowie z nią Dany praktycznie nie istniała, a jest przecież królową. Ciekawi mnie, czy weźmie sobie do serca jej radę, a raczej kiedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;75797426]Mnie się Arya podobała, gdy sprzedawała ostrygi. Ładnie tam wyglądała.
Nie ogarniam tapatalka.[/QUOTE] Poważnie? ![]() Moim zdaniem aktorka grająca Aryę urodą nie grzeszy delikatnie mówiąc. Natomiast bardzo, bardzo mnie cieszy, że akurat ona gra tą rolę bo bardzo brakuje mi brzydkich i przeciętnych kobiet/dziewczyn grających pierwszoplanowe, albo przynajmniej pozytywne charaktery.
![]() |
#3880 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3881 |
Zadomowienie
|
Trochę śmieszy mnie argumentowanie, że Jon i Dany nie mają racji bytu, bo są spokrewnieni. Nie zrozumcie mnie źle, jak komuś ich ship po prostu nie pasuje z różnorakich innych powodów to jego prawo, ale mówienie, że to jest niewypał TYLKO przez spokrewnienie to nieporozumienie. Przecież to Targaryenowie. Oni się tak wiązali.
![]() |
#3882 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3883 |
Zadomowienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;75819911]Nie bez powodu połowa tego rodu była świrnięta
![]() ![]() Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3884 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;75819911]Nie bez powodu połowa tego rodu była świrnięta
![]() ![]() Mimo wszystko rodzeństwo a tam ciotostwo (ok, to źle brzmi ![]() Nie chodziło mi o to, czy to dobrze, czy źle, jacy potomkowie się z takich związków rodzą, w końcu nawet Joffrey pokazał, że rzeczywiście za dobrze to nie wyszło. Chodziło mi o sam fakt, że Targaryenowie się tak wiązali i w tamtym świecie jest to dość normalne jeśli chodzi o tę rodzinę. Myślę, że nawet Jaime z Cersei mogliby być zrozumiani, gdyby nie fakt, że ona była królową i powinna mieć jednak dzieci króla.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;75814096]To zależy co kto uznaje za urodę. Można kogoś uważać za ładnego/przystojnego, mimo że klasyka urody a'la Disney to to zdecydowanie nie jest. W moim mniemaniu na przykład w GoT nie ma żadnych brzydkich kobiet, Gemma Whelan (Yara), uważana za najmniej atrakcyjną w normalnych ciuchach i z makijażem wygląda moim zdaniem bardzo ładnie.[/QUOTE]
Zdecydowanie się zgadzam ![]() Natomiast dla mnie, uroda to coś co istnieje bez makijażu i poprawek. Dlatego napisałam jak napisałam o Arii. Niemniej jednak, jak już wspomniałam, bardzo mnie cieszy zarówno umiejscowienie tej aktorki, jak i wspomnianej przez ciebie Gemmy w serialu. Nieładne kobiety istnieją i są tak samo ważne jak i ładne. Mam dosyć obsadzania tych pierwszych tylko w pobocznych rolach, bądź jako czarne charaktery (patrz np. disnejowskie produkcje naszego dzieciństwa).
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą tak se myślę, dlaczego ciotka z bratankiem nie, ale kuzynostwo (Arya i Jon) już ok. I w sumie tak sobie myślę, że kiedyś w realu było to praktykowane (kuzynostwo), pamiętam, jak w "Dumie i uprzedzeniu" zdziwiłam się, że była mowa, że matka Darcego i jej siostra planowały, aby ich dzieci (kuzynostwo z pierwszej linii) wzięli ślub. Ale chyba o to chodziło w możnych rodach, by między sobą się łączyć. Ja się tylko martwię, że Tyrion "przejedzie się" na wierze w Dankę. Jak Jon wyląduje w łóżku z Dany, to ja w tym momencie przewijam,by nie oglądać ![]() Mnie w serialu rozczarowało Dorne, bo w książce lubię je, lubię bękarcice, księcia itp. A w serialu to nie mogłam się doczekać ich końca...
![]() |
![]() |
#3888 |
Zadomowienie
|
Mnie mniej dziwi Jon z Dany bo po I to nie rodzeństwo a po II nie wychowali się razem. Bardziej mnie dziwią głosy, że lepiej z Sansą czy Aryą bo to nie rodzina. Ale WYCHOWALI sie razem myslac, ze sa rodzeństwem i to dla mnie bardziej creepy niż nieznana dotąd Danka.
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3889 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zadomowienie
|
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
generalnie najzdrowiej by było, jakby Arya była z Gendry a Danka wróciła skąd przypłynęła, niechby nawet do Daario
![]()
![]() |
#3893 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3894 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już piszę co z naszym ulubionym kowalem. Daję na biało, bo spoilery. Pojawi się podobno w Królewskiej Przystani, coś czytałam, że wyratuje Davosa i (bodajże) Tyriona z jakichś kłopotów ze strażą. Na zdjęciach, które kręcił z Emilią i całą resztą kompanii wygląda jakoś tak poważniej, jest dobrze ubrany i w ogóle, stąd wytaczam teorię, która życzę sobie, żeby się spełniła ![]() ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2017-07-27 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3895 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wśród chłopów małżeństwa były nawet bliżej spokrewnione, niż wśród arystokratów, bo przez całe pokolenia mieszkali w jednej wsi o z tej samej wsi mieli mężów i żony. Nie ogarniam tapatalka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3896 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;75838221]Arya i Jon są chyba tak samo spokrewnieni, jak Jon i Danka.[/QUOTE]
Nie - Arya i Sansa są kuzynkami Jona (córkami wuja), Daenerys jest jego ciotką (siostrą ojca). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;75834661]Oczywiście, że Arya z Gendrym byłaby najlepszą opcją
![]() Już piszę co z naszym ulubionym kowalem. Daję na biało, bo spoilery. Pojawi się podobno w Królewskiej Przystani, coś czytałam, że wyratuje Davosa i (bodajże) Tyriona z jakichś kłopotów ze strażą. Na zdjęciach, które kręcił z Emilią i całą resztą kompanii wygląda jakoś tak poważniej, jest dobrze ubrany i w ogóle, stąd wytaczam teorię, która życzę sobie, żeby się spełniła ![]() ![]() co do spoilera...AMEN ![]() Gendry poza tym jest fajny ![]() NoaneDanka jest siostrą ojca Jona, Arya jest siostrzenicą jego matki. Generalnie wszystko by zostało w rodzinie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Konto usunięte
|
Mnie tam jakoś nie przeszkadzają serialowe związki z krewnymi. Normalna rzecz. Kiedyś też tak było
![]() Mam wrażenie, że ten serial jakoś skręca na lewo. Kiedyś był bardziej o relacjach między rodami, a teraz jakieś uwalnianie niewolników, wybieranie króla pod prosty lud, itp. Coraz częściej coś takiego się pojawia, coraz bardziej zalatuje jakąś komuną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;75839406]Mnie tam jakoś nie przeszkadzają serialowe związki z krewnymi. Normalna rzecz. Kiedyś też tak było
![]() Mam wrażenie, że ten serial jakoś skręca na lewo. Kiedyś był bardziej o relacjach między rodami, a teraz jakieś uwalnianie niewolników, wybieranie króla pod prosty lud, itp. Coraz częściej coś takiego się pojawia, coraz bardziej zalatuje jakąś komuną.[/QUOTE] Danka trochę taki populizm uprawia, w przerwie gdy nie straszy podpaleniem ![]() słyszałam teorię (albo po prostu czyjeś życzenie), że na końcu zostaną Varys i Littlefinger i że właściwie to oni ciągną za sznurki.
![]() |
#3900 |
Konto usunięte
|
Jakby został Varys, to bym się ucieszyła
![]() Chociaż Danka też ich mieć niby nie może. Aczkolwiek myślę, że to ''Kiedy słońce wzejdzie na zachodzie i zajdzie na wschodzie, kiedy wyschną morza, a wiatr będzie przenosił góry jak liście'' może się jakoś spełni i jednak będzie mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.