|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
ja wytrzymałam 24h i efekt jest świetny, włosy gładkie i mięciutkie ![]() niestety zapach ma tragiczny;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zakorzenienie
|
Miała któraś z Was olejek Jabakusom?
Kusi mnie, oj bardzo kusi ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Rozeznanie
|
olej sezamowy śmierdzi? kurcze, a już chciałam kupować zwabiona zapachem sezamu, który uwielbiam ....
Chyba pierwszym samodzielnym olejem który sobie sprawię będzie olej konopny... konopie nigdy nie zawodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
mi na początku też pachniał :P, ale później jakoś zaczął mnie drażnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie zapach jest hardcorowy, a nie jestem jakimś wrażliwcem zapachowym, ale warto było się pomęczyć
![]() Zmyłam, dałam im wyschnąć, są sypkie, miękkie, delikatnie błyszczą a to już coś (mam matowe, suche druty). Gdzieś wyczytałam, że olej ten działa rozgrzewająco i pobudzająco, więc myślę że masaż skalpu takim olejem może wspomóc cebulki i porost ![]() Oj też się czaję na konopny ![]()
#3877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mają po niecałe 30 ml, ale w sumie jest ich kilka (orzech włoski, laskowy, olej jojoba, śliwkowy i dwie Alterry). Tylko niektóre z nich stosuję też na buzię i ciało ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 3/4 butli oleju sezamowego, jakos mi nie podchodzi.
Zastanawialam sie jak moge go wykorzystac oprocz stosowania w kuchni. Moze do picia? Ma to jakikolwiek sens? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj na noc olej z nasion bawełny;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
olej nałożony, warkocz zapleciony
![]() Zapach średni, nie powala, no ale nie o zapach chodzi. Mój tż mówi że śmierdzi spalonym słonecznikiem. dziewczyny mam pytanie jakiś szczotek/grzebieni używacie? Ja mam grzebień z szeroko rozstawionymi zabkami i tyle ale naszło mnie na jakąś szczotkę z włosia... warto?
#3882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Raczkowanie
|
ostatnio po standardowym już moim zestawie (olej alterry, maść BD, zmyte alterrą granat i maska gloria) zastosowałam płukankę z octem jabłkowym (1 łyzka na 1 litr wody) do ramion efekt bardzo fajny - gładkie włoski, ale koncówki z ktorymi po podcięciu nie miałam problemów, nie dawały się rozczesać jak przeschły :/ jakoś tak jakby kleiły się...
![]() a ile mi włosów wyszło przy myciu szamponem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3884 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dzisiaj mam nockę z Amlą dla odmiany i Khadim (znowu on, nieszczęsny, więcej godzin ze mną:P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3887 |
Raczkowanie
|
co do czesania to mam grzebień drewniany i czaję się na tangle teezer
czasem z przodu układam na okrągła szczotkę, ale ona chyba nie za dobra jest dla włosow edit. co to OCM ? ![]()
cel (-15kg)-> ![]() 2 cel -> ![]() Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez em!L!a Czas edycji: 2012-04-08 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja szczota z włosia jest bardzo gęsta i średnio nadaje się do czesania. Szukam teraz jakieś innej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj picie wydaje mi się trochę bezsensowne, można dodać ten olej do sałatek, deserów i tak go pałaszować. Do masażu się podobno nadaję, chroni skórę przed UV i zapobiega zmarszczkom. Ja czeszę szczotką z włosia, ale nie radzi sobie z drobnymi kołtunami, na pewno zakupię grzebień z szerokim rozstawem i zastanawiam się nad TT, boje się że wyrzucę pieniądze w błoto ![]()
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||
Zakorzenienie
|
Przykładowo :
http://pieknieje.pl/artykuly/piwo-i-wlosy-co-je-laczy http://www.wikirady.pl/piwo-na-wlosy http://www.chcebycpiekna.pl/artykul/...zadbac_o_wlosy Ja o zaletach piwa dowiedziałam się parę lat temu od Babci i od doświadczonej fryzjerki . ![]() Cytat:
Cytat:
Dostaję swędziawki, jak czytam wypowiedzi w "autorytatywnym" tonie, w tematach, w których żadnych pewników być nie może. Często przynosi to więcej szkody niż pożytku { np. silikony, SLS, farbowanie}. Ty będziesz smarowała włosy "olejkiem na rozstępy", ja będę je płukała w płukance z octu spirytusowego. I dobrze. Każda z nas będzie zadowolona . Tylko nie pisz : ocet spirytusowy to zło ! Wystarczy napisać : mnie/moim włosom nie służy. Wówczas nie napiszę ani słowa . Gwarantuję ! Uprzedzając Twoje pytanie - ze swędziawka poradziłam sobie . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Łatwo dostępnym źródłem lignanów jest olej sezamowy. Regularnie zażywany olej sezamowy (1-2 łyżki dziennie) po ooło 2-3 tygodniach znacznie poprawia samopoczucie, reguluje wypróżnienia i posaż treści pokarmowej, poprawia stan włosów i skóry, zmniejsza wyraźnie objawy trądziku i skórnych chorób autoimmunologicznych (np. wyprysku, łuszczycy). Chore miejsca na skórze warto równocześnie smarować olejem sezamowym. W krajach zachodnich są dostępne preparaty lignanowe w formie tabletek i kapsułek Warto dodać, że olej sezamowy zawiera naturalne antyoksydanty, witaminę F (kwas gamma-linolowy 24-37%), E, obniża stężenie cholesterolu we krwi, zapobiega miażdżycy, zmniejsza stany zapalne stawów i skóry, wykazuje wpływ przeciwrakowy i ogólnie wzmacniający. Olej sezamowy to efektywny preparat przeciwtrądzikowy i lipotropowy. Olej sezamowy zapobiega uszkodzeniu błon komórkowych, stabilizuje struktury błonowe komórek i układy mikrosomalne. Wykazuje właściwości przeciwuczuleniowe. Jest inhibitorem mediatorów prozapalnych i bólowych." Hmmm... edit: to zdaje sie opinia Różańskiego, takze sama juz nie wiem co o tym myslec. O! I to jest pomysl! Dziekuje ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-04-09 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723 Odczucia odnosnie oleju sezamowego: ma troche intensywny zapach, ale da sie z nim wysiedziec. gdy wmasowałam go w skap lekko mrowił, bardzo delikatnie ![]() Włosy po nim mam świetne ![]() ![]() bardzo się z nim polubiłam, i serio wydobył blask z moich blond włosów o co trudno ![]() uzyłam do niego co pawda moją ulubioną maskę wax kamille, ale efekt był chyba jeszcze lepszy niż jak ją uzywam z innym olejem, baaarzo się z sezamem polubiłam! ![]() tak wiec na pytanie czy lniany czy sezam odpowiadam: sezam! ![]()
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
karmazynko a nadal czujesz zapach sezamu?
Ja miałam całą noc, właśnie zmyłam ale wciąż czuję sezam... i nie wiem czy nie umyć jeszcze raz głowy, na razie mam mokre ![]()
#3896 |
Zakorzenienie
|
karmazynko, fajnie, ze sie polubiliscie
![]() Montii, ja nie czulam zapachu sezamu po myciu. Na LU znalazlam jeszcze cos takiego: "U mnie olej sezamowy dobrze sprawdza się przed imprezą- matuje i nie trzeba tak często się pudrować. Robię maseczkę na bazie glinki czerwonej w proszku. -1 łyzeczka glinki -2 łyżeczki wody (hydrolatu) -1 łyżeczka oleju sezamowego( uzywam Oleofarmu) Glinkę rozrabiam wodą, dodaję olej. Powstaje dość rzadka mieszanka. Trzymam pół godziny, można też więcej byleby nie dopuścić do wyschnięcia ( zraszam wodą w sprayu). Po zmyciu maseczki niczego już nie kładę przed makijażem, bo skóra jest napięta i gładka. Maseczka jest też dobra po imprezie,łagodzi zaczerwienienia. " |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() siostra mi zajęła łazienke, a czas najwyższy zmywać khadiego i seskę, jeszcze chciałam sobie odżywkę na 10 minut położyć i w wannie poleżeć, jak ona śmiała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o piwo, to nigdy nie robilam z niego plukanki. Ale moje dwa szampony (Guhl i jakis Bier Shampoo z niemieckiej drogerii) maja w skladzie piwo i bardzo lubie je uzywac ![]() Ten drugi ma je nawet na drugim miejscu w skladzie (zaraz po wodzie). Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-04-09 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.