![]() |
#3871 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część IV
cudeńko!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dawno mnie nie było, sesja, wizyta w domu, praktyki, ogółem mało czasu ![]() koteczka czuje się lepiej, obecnie dostaje już tylko 3-4 zastrzyki co 3 dni, nie wymiotuje (ufff), dużo pije i je dużo suchego (Hills I/D), bardzo chętnie się bawi (lata jak dzika za sznureczkiem, za mną, za drugą koteczką ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanka od kociaków wyjeżdża na weekend, a że i mój TZ jedzie na mecz do Wrocka, przygarniam na weekendos małe bąble
![]() będzie się działo, oj będzie ![]() Pewnie uraczę Was masą zdjęć ![]() Słodkie są i milusińskie, tylko srajtulą na potęgę, najczęściej za kanapę ![]() Miaukolą piszczą i łobuzują ![]() Byłam z nimi u weta, 1,5h czekania heeeeh są zdrowiutkie, dostały Milbemax dla kociaków na odrobaczenie i wyczyściliśmy im uszka Ugotuję im pierś z kurczaka bo mają rzadkie kupki, pewnie po odrobaczaniu i zmianie karmy (z mleka matki na pokarm stały) Kupiłam też Royala babycata, bo wszytskie inne karmy Kitten mają za duże chrupasy a one takie tycie są Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-06-15 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Marea
![]() ![]()
#3874 | ||||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
I rozdział: KOCIE ZACHOWANIA 1. Historia kotów 2. Ogrodowy drapieżnik 3. Towarzyski samotnik 4. Potrzeba terytorium 5. Ruch i równowaga 6. Kocie zmysły 7. Jak komunikują się koty? 8. Jak czytać kocią mowę ciała? 9. Utrzymywanie czystości 10. Spanie 11. Kocie gody 12. Kotka i kocięta II rozdział: WYBIERAMY KOTA 1. Zanim kupisz sobie kota 2. Kot zamknięty w domu czy wychodzący na zewnątrz? 3. Kocię czy dorosły kot? 4. Jeden kot czy dwa? 5. Jaka odmiana kota? 6. Kot krótkowłosy czy długowłosy? 7. Wzory sierści 8. Kolory sierści 9. Galeria rasowych kotów 10. Gdzie kupić kota? 11. Wybieramy zdrowego kota 12. Wybieramy szczęśliwego kota 13. Przygotowanie domu 14. Przygotowanie ogrodu 15. Przenosiny do nowego domu 16. Pierwsze spotkanie twoich kotów 17. Jak pies z kotem III rozdział: PODSTAWOWA OPIEKA NAD KOTEM 1. Kocia toaleta 2. Jaki żwirek do kuwety? 3. Co jeszcze warto mieć, aby kot był szczęśliwy? 4. Transport kota 5. Identyfikacja kota 6. Karmienie kota 7. Jak obchodzić się z kotem? 8. Pielęgnacja kota 9. Opieka na wakacje 10. Przeprowadzka IV rozdział: TRESURA I ZABAWY 1. Kot i zabawa 2. Gry i zabawy 3. Ustanowienie reguł 4. Nauka korzystania z kuwety 5. Nauka używanie drzwiczek dla kotów 6. Nauka chodzienia na smyczy 7. Dlaczego koty źle się zachowują? 8. Załatwianie się poza kuwetą 9. Agresywny kot 10. Kocie sprzeczki 11. Drapanie mebli 12. Zjadanie roślin domowych 13. Zjadanie wełny 14. Zbyt częste lizanie sierści V rozdział: ZDROWY KOT 1. Wybór weterynarza 2. Szczepienia 3. Sterylizacja 4. Rutynowe badania kontrolne 5. Pasożyty zewnętrzne 6. Pasożyty wewnętrzne 7. Najczęstsze problemy ze zdrowiem 8. Podawanie lekarstw 9. Pierwsza pomoc dla kotów 10. Inne rodzaje kuracji 11. Ciąża i poród 12. Opieka nad kociętami 13. Starzejący się kot 14. Kiedy przychodzi koniec Przydatne kontakty Jak widać, niektóre zagadnienia dotyczą kotów w różnym wieku, np. załatwiania się poza kuwetą. Dużo dziewczyn ma koty od kilku miesięcy lub lat, a problemy z załatwianiem występują od niedawna. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Ok, na razie za krótko używany, żeby coś konkretnego stwierdzić. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A muszę dodać, że sporo ograniczyłam Chamowi mokre żarełko. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Po ilu metrach/kilometrach zastrajkował (odnośnie 2 foty) ? Co taka oszczędna jesteś w zdjęciach? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- ![]() Piękny! Kupowałaś z hodowli? Jak tak, to ile takie cudeńko kosztuje? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Ja biorę sierściucha, a Ty obrożę, ok ? ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Kurczę, zawsze wieczorem, jak sąsiadka miała małe koty, siadałam w oknie na korytarzu i potrafiłam kilka godzin je obserwować. Ależ miałam ubaw! Często właśnie widziałam, jak małe chodziły po i wokół zamurowanej studni. Matka tak obserwowała bacznie, a tu nagle trach! Dorwała jednego, przytrzymała zębami i nie było zmiłuj się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Mój drugi kot, półperski to już w ogóle. Podejdzie, jak ma jakiś interes. I to nie na kolana. Jak położy się na kolanach, to tylko w pamiętniku zapisać ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
A jak wyglądają wymiociny? ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Ostatnio się wykąpałam, wyszłam z wanny. Odwracam się, a Cham leży sobie w środku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- ![]()
![]() |
#3875 |
Raczkowanie
|
Tak, Talar jest z hodowli, płaciłam 1500zł. Moja kuzynka ma brysia z innej hodowli i dała za niego 2300zł... Tak więc różnie to bywa
![]() Okej, co do karmienia, to mam tylko pytanie: jeśli któraś z Was karmi wołowiną, to jak ją przygotowujecie? Mnie weterynarz powiedział, żeby dawać surową, tylko wcześniej mrozić ją co najmniej tydzień. Jednak czytałam, że mrożenie w zwykłym zamrażalniku nic nie daje, tylko mrożenie szokowe jest w stanie wybić wszelkie zarazki. Ewentualnie wołowinę można podgotować. Co o tym sądzicie? Ja daję tak, jak mówił weterynarz i, odpukać, od początku wszystko z kotem ok. Daję też surowe żołądki kurcząt oraz sparzone serca, a także ugotowaną wątróbkę i rybę na parze. Tak więc wszystko przygotowane inaczej i zupełnie nie mam pojęcia, czy dobrze robię. Edytowane przez Keelie Czas edycji: 2012-06-15 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | ||||||
Nie depcze krokusów
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Ktoś się wybiera? Obawiam się, że niewiele miałabyś do powiedzenia. Mój nie rzygał przez prawie rok życia i zaczął nagle, a jak zaczął, to już mu się regularnie zdarza. To nie jest coś, czego można kota oduczyć, bo nie ma odruchu chodzenia w tym celu do kuwety, a dzieje się tak szybko, że nie zdążyłabyś przenieść go np. na płytki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzwoniłam do weta i mam się wstrzymać ze stresowaniem go zastrzykami. Powiedział, że to normalne, że takie wypadki się zdarzają i mam go obserwować. Ale kurde to już 3 dzień pod rząd. Tydzień temu zmieniliśmy karmę na Portę i pierwsze dni były ok, kupa też. W tym tygodniu mnie prawie nie było i jak wracałam, to nie schodził mi z kolan (teraz też leży i mruczy od godziny, obcięłam mu już wszystkie pazury). Karmę zjada w normalnym tempie, czyli powoli i głośno rozgryza, ale nie najada się, drze się o więcej. Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-15 o 23:17 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
|
Mój kot to straszny czyścioch, myję się za każdym razem po kuwetce, po jedzonku to aż pyszczek ma mokry od wylizywania
![]() Dzisiaj w pracy miałam luz i mogłam pobuszować po allegro, skończyło się na miesięcznym zapasie karmy, kuwetce zamkniętej, zapasie filtrów i żwirku ![]() miseczki są takie piękne, że nie wiem którą wybrać ![]() mam plastikową dwukomorową, ale się nie sprawdza. Myślałam o ceramicznej chyba będzie lepsza? |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Wtajemniczenie
|
Wg mojej wiedzy przemrażanie w standardowym zamrażalniku niewiele wnosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |||
|
Cytat:
A kuzynki kot różni się czymś od Twojego, w sensie, że będzie wystawiany, ma rzadkie umaszczenie itp? Czy cena wynika po prostu z innej hodowli? ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Z mojej kolejnej, nowej książki (tak, wczoraj znowu kupiłam książkę ![]() '' Jak poważnie muszę traktować to, że mój kot wymiotuje? Podobnie jak biegunka również wymioty u kota mogą mieć wiele przyczyn. Do najczęstszych należą np. : - brak tolerancji na niektóre składniki odżywcze - nieżyt lub wrzody żołądka - zepsute, za mocno przyprawione , za zimne lub za gorące jedzenie - kamienie żółciowe - cukrzyca - alergie - inwazja pasożytów - ciało obce w żołądku lub przełyku. Spowodowane mogą być także przez zainfekowanie różnymi wirusami i przez zatrucia. Opiekun zwierzęcia powinien bliżej zainteresować się tymi dolegliwościami , gdy kot wymiotuje prawie bez przerwy lub wymioty powtarzają się często przez dłuższy czas oraz jeśli tym dolegliwościom towarzyszą inne symptomy chorobowe takie jak apatia, najeżona sierść, widoczna błona migawkowa (...). Dopóki weterynarz nie wyjaśni przyczyny choroby, należy powstrzymać się od karmienia kota. Trzeba zwierzęciu zapewnić wodę do picia, by mogło wyrównać poziom płynów, które utraciło podczas wymiotów (...) .'' Z kolejnej książki: " (...) Przedłużające się wymioty mogą spowodować zator w jelitach , co bywa śmiertelne. W takich sytuacjach należy poszukać niezwłocznej pomocy weterynarza (...) . Krew w wymiocinach , okresowe wymioty, poważne wymioty i wymioty połączone z biegunką także wymagają szybkiej interwencji specjalisty (...) ." Dalej: " Wymioty mogą być spowodowane nieżytem żołądka albo połknięciem sierści, co dotyczy zwłaszcza kotów długowłosych. Jeżeli wymioty są obfite , uporczywe lub towarzyszą im inne poważne oznaki choroby, może to wskazywać na ciężką przypadłość taką jak np. infekcyjne zapalenie jelit, guzy czy niedrożność jelit". " Wymioty mogą być wywoływane schorzeniami żołądkowo- jelitowymi, ale także innymi dolegliwościami, np. jelitowymi- i objawiają się najpierw nudnościami. Grymas na pyszczku i ślinienie są pierwszymi oznakami nudności . Przewlekłe wymioty wymagają leczenia." W kolejnej książce napisano to co powyżej. Dodatkowo: ''Wymioty <naturalne> : - zwracanie sierści - niestrawione resztki pożywienia przez koty żyjące na wolności - przekazywanie w ten sposób rozdrobnionego pokarmu młodym kociętom''. Cd. " * Koty, które wymiotują bez żadnej wyraźnej przyczyny mogą mieć robaki sercowe. Jeśli zwierzak (również pies) wymiotuje 3 lub więcej razy w ciągu 1 lub 2 dni, powinniśmy zacząć się niepokoić. Wymioty mogą być objawami wielu chorób, a poza tym powodują szybkie odwodnienie organizmu, co może doprowadzić do śmierci. Długotrwałe wymioty są sygnałem, że trzeba koniecznie zabrać zwierzę do weterynarza. Nawet jeśli zwierzak wymiotuje raz lub dwa w ciągu miesiąca, ale trwa to już od jakiegoś czasu, powinniśmy zabrać go do weterynarza, który ustali przyczynę." Także jak widzisz, coś jest nie tak. Ja bym odstawiła nową karmę. Albo -jak było wcześniej napisane- jest uczulony na któryś składnik, albo zmiana nastąpiła za szybko. Jeśli to by nie pomogło, w miarę możliwości skontaktowałabym się z innym wetem. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Te dwukomorowe są do ![]()
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Moja Lunka wymiotowała po wątróbce. Wiem, że to jest przysmak wielu kotów, niestety Luniak jej jakoś nie trawi. Za to uwielbia serduszka, pierś z kurczaka czy mięsne okrawki ze skórką i chrząstkami. Jakoś nie mogę się przemóc żeby jej dać szyjkę czy skrzydełko z kostką.
![]() |
#3882 | ||
|
Cytat:
Na temat surowego mięsa musisz poczytać, żeby nie przedawkować jakiś witamin itd. Pamiętaj, że kot oprócz mięsa dostaje jeszcze inną karmę, a po jakimś czasie można przedawkować witaminy, składniki mineralne, odżywcze itd, itp. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dziewczyny, jak myślicie, które będzie lepsze: podłużne, czy okrągłe? Czy może kształt nie będzie miał znaczenia dla kotów? http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...aktywne/140171 http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...aktywne/233128 ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Mam jeszcze jedno pytanie: przeglądałam wątek odnośnie żwirku dla kotów. Wyczytałam, że najlepszy to Cats Best i Benek. powiedzcie, jeśli używacie: opłaca się przy 2 kotach, kastrowanych? Bardziej chodzi mi o wydajność niż o zapachy, bo kuweta stoi pod oknem w łazience, więc z tym nie ma problemu. Kupowałam do tej pory żwirek z Carrefoura . Nie narzekam, ogólnie jest dobry, mam tylko 2 zastrzeżenia: podczas wsypywania mocno kurzy, a od jakiegoś czasu podrożał z 3 do 5 zł. Nie jest to wielka różnica, ale ostatnio doszłam do wniosku, że zainwestowałabym w coś lepszego. Jeśli żwirek pochłaniałby zapachy, dobrze się zbrylał, to jestem skłonna go zmienić- pod warunkiem oczywiście, że moje koty zaakceptują zmianę. Jeśli coś, to gdzie najlepiej opłaca się kupować? Co polecacie?
![]() |
#3883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o tak, wtedy tak łatwo się wszystko zamawia ![]() ![]() Ze żwrików miałam Benka zwykłego i Benka dla persów, bo podobno się nie klei i nie roznosi! a ten drugi był jeszcze gorszy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- mój wspaniałomyślny kot pozwolił mi pospać dzisiaj do 8:30! a później jeden wielki krzyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | ||
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ja kupiłam kiedyś zwykły Carrefourowy i lawendowy Benka? lub Hiltona. Mieszałam oba po trochu i mama stwierdziła, że nie pachnie tak brzydko jak przy samym zwykłym.
![]() |
#3887 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Moje oba futra szalały za tą zabawką, tak długo się bawiły, że zasypiały z łapą w środku! Jak się nudzi, to zmieniam kształt albo przysłaniam matą tak, żeby kot musiał się dostawać do środka, czasem wkładam tam myszy lub smakołyki. Cytat:
Zapachu nie czuć wcale, nie pyli, świetnie się zbryla. U mnie wystarcza przy jednym kocie na 2 miesiące, przy dwóch na... 2 tygodnie. Mój chodzi do kuwety 4x dziennie, Szarik chodził 2x częściej. Obaj bez problemu przestawili się z bentonitu. Cytat:
Gotuję mięso, bo i tak dostaje suchą karmę, więc jak zginą jakieś tam składniki, to nie będzie wielkiej straty. Cytat:
Cytat:
To ten sam mały rozrabiaka co wcześniej, nawet się nie męczy, tylko cyk! puszcza pawia i leci dalej. Ma apetyt, nie jest osowiały, nie śpi więcej niż zwykle, biega standardowo jak szalony po mieszkaniu. Dostaje pastę odkłaczającą, ale nie wiem, po jakim czasie miałabym widzieć efekty. Przeglądnęłam to, co wkleiłaś: - Portę już jadł wcześniej, bo miałam próbkę na tydzień od koleżanki, wymieniamy się każdą nowością. Rzygnął ostatnio po Moonlight Dinner, które jadł już wiele razy. Tydzień temu rzygnął karmą stosowaną przez miesiąc. Dzieje się to o tej samej porze, około godziny 22, jak zaczyna wieczorną fazę aktywności. - Nie ma alergii na zboża ani kurczaka. - Nie mam żadnych roślin w domu, moskitiery na oknach zapobiegają dostawaniu się owadów. - Odrobaczany był w maju. - Nie je zimnego ani gorącego, ostatnio je tylko suchą plus saszetki na jeden raz. - Gdyby utknęło mu ciało obce lub zatrułby się czymś, wymiociny miałyby inną częstotliwość. - Nie rzyga żółcią, kłakami ani krwią. Nie jest to zielone jak poprzednim razem, gdy miał podrażniony brzuszek ze stresu. - Nie ma biegunki, grymasów, nie ślini się. W sierpniu mamy szczepienie, więc w lipcu i tak zrobię mu badania laboratoryjne. Do tego czasu zaznaczam każdy rzyg w kalendarzu i pokażę to wetowi. Może sobie podrażnił żołądek, jak był Szarik i teraz ma wrzody ... Zobaczymy, co pokażą badania krwi. Na razie daję mu mniejsze porcje jedzenia, żeby zdążył wszystko przetrawić zanim zacznie szaleć. Grzeczny kotek. Wie, że za mięsko by mu się dostało.
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
Malla, najwazniejsze, ze kot czuje sie dobrze, bo gdyby mial tez inne objawy, to bylby juz powazny powod do niepokoju. Miejmy nadzieje, ze to tylko okazjonalne wymioty, ktore sie po prostu zbiegly w czasie, grunt, ze trzymasz reke na pulsie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Silikonowy się nie zbryla. Dookoła bobka się okleja a siuśki tak po prostu wsiąkają. Ja wymieniam porcję raz w tygodniu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Wtajemniczenie
|
Maluchy już u mnie
![]() Biało szary śpi w koszyczku w samotności, jasny bury nie odpuszcza mi, i szukał cycka na mojej głowie ![]() ![]() pokazałam tylko raz gdzie kuwetka i wszytskie już same skorzystały, dzielne są ![]() Shila na przemian syczy, wydaje groźne dzwięki i je wylizuje, więc małe są lekko skonsternowane jej zachowaniem i na wszelki wielki omijają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak daję sporo zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() Ja używam cats Best. Jeden kocur, kastrowany, krótkowłosy, Dla mnie jakosciowo, zapachowo i ekonomicznie najlepszy wybór. Worek 20 l starcza na jakies 2, do 3 miesiacy. Widziałam juz w akcji i silikonowy i Benek i dla mnie Cats Best jest najlepszy. Mozna wrzucać do toalety, super sie zbryla i nic się nie rozpada. Jedyna wada to że sie nosi i mam w domu pełno okruszków ale kuweta a odkurzacz działa więc tragedii nie ma ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3892 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Raczkowanie
|
My też używamy Cat,s Besta. Teraz mamy Eco Plus i jest fajnie - nie śmierdzi, ładnie się zbryla, a przy krytej kuwecie żwirek pozostaje w środku. Wcześniej miałam Cat,s best Nature Gold (dla kotów długosierściastych) i ten był cudowny!!! Poza tym, w Cat,s Beście podoba mi się to, że można go spuszczać w toalecie, co jest dużym ułatwieniem dla kociarzy miastowych
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Marea, kociaki-dzieciaki słodkie i cudowne ![]()
#3894 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Wtajemniczenie
|
Watch This !
![]() ![]() Małe bure jest dziwne ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-06-16 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Nie depcze krokusów
|
Już widzę, jak wygrywasz wszystkie konkursy na MP z takimi kochanymi wariatami...
Mój łazi za mną jak pies, leży na stopach, ociera się... A za tydzień możliwe, że przez weekend będziemy tymczasować wspomniane maleństwo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Sonia ma dwa lata. Lubi przytulanie, noszenie, głaskanie, mizianie, baranki ALE tylko wtedy, kiedy ona ma na to ochotę ![]() Co do mięsa - ja nie parzę i nie przemrażam, wiem czego się obawiasz i miałam te same wątpliwości, ale tak radzą doświadczeni barferzy no i ja się tego trzymam. Była o tym dyskusja na barfnym i wyszło, że przemrażanie ani sparzanie nic nie daje (przynajmniej w domowych warunkach) i nie jest potrzebne, były do tego dane/badania/statystyki; powoływały się na specjalistów itp. ALE - nie wierz mi, poczytaj o tym. I z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że mięso surowe podane razem z suchą karmą (lub w przeciągu 6h) grozi wymiotami. A żwirek u mnie to od niedawna Cat' s Best Eco +. Nimfa przy podawaniu mięska jako dodatek do karmy suchej/mokrej nie nie ma obawy, że się przedawkuje coś ![]() Malla przepraszam Cię, ale dziś nie doczytam to zapytam - czy miał badanie robione? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
jejku jakie one są śliczne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
KOTerator
|
Cytat:
Pomysł ze znaczeniem w kalendarzu dobry ![]() Jak kot wymiotuje sporadycznie to bym się nie stresowała, tylko umówiła na te badania. Gdyby było coś poważnego, to już byś to raczej zauważyła - chodzi mi o to np, że jak Sonia wymiotowała mi non stop przez 2 godziny to wiadomo było, że źle się dzieje z jej brzuszkiem ![]() A i przy okazji - skądś kojarzę już taką historię, że kot wymiotuje a jest zdrowy, całkiem możliwe nawet, że badania wyjdą dobrze, a wymioty przyczyny nie znajdą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.